- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Yettel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Knight666
aktív tag
válasz
Vartanus #1441 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy a szinterezés ellenállóbb, de azért hozzá tartozik, hogy léteznek hagyományos módon felhordható festékek közül is ellenállóbb fajták (pl. 2K vinilepoxy bevonat).
Nekünk a kertkapunk szinterezve van de ugyanúgy lejön róla a festék, ahol mechanikai hatások érik. Szóval semmi sem nyújt tökéletes védelmet. Amit javasolni tudok, hogy vigyázz a felületre. Ha sokat cserélsz vinyót, érdemes dokkolót / keretet / rack-et használni.
A kittel kapcsolatban írok privátot... -
Ramses07
Modder
válasz
Vartanus #1441 üzenetére
A radiátor soha nem ütődik neki semminek!! Erre ügyeljünk oké
Egy gépet sebész eljárással rakjuk össze!!
A kérdésedre a válasz, a szinterezés sokkal ellenállóbb mint más festékek. Ez a festék ugye úgy néz ki, hogy fogják az anyagot lezsírtalanítják, majd ezt e fújó fülkébe viszik, ahol elekrtosztatikusan ráviszik a festéket, majd ezután betolják egy kemencébe ahol 180 celsiuson melegítik kb15-20 percigNem tudom, hogy jól válaszoltam-e
-
Knight666
aktív tag
válasz
Vartanus #1417 üzenetére
Ahogy Bari is írta, festékszaküzletben érdemes keresni. Ott van rá a legtöbb esély, ahol autófényezési cikkekkel is foglalkoznak. Autósboltban szerintem nem kapsz ilyet, a Praktiker és társai meg legfeljebb gagyit tartanak.
Más: keresek NYÁK-ra ültethető (arra merőleges) SATA csatlakozókat saját készítésű dokkolóhoz. Esetleg egy közös beszerzésben is benne lennék. -
Knight666
aktív tag
válasz
Vartanus #1409 üzenetére
Megkérheted őket, hogy dobják be egy másik munka mellé a mintadarabot a kemencébe, vagy kérdezd meg, hátha működik az égetés 180°C-on is ha kicsit több ideig sütik (én úgy tudom, hogy 180°C az elterjedt porfestésnél, azért is van erre bevizsgálva a kitt). Vagy az is lehet, hogy ők tudnak neked mondani egy kipróbált kitt fajtát. Hirtelen nincs több ötletem
.
-
Knight666
aktív tag
válasz
Vartanus #1406 üzenetére
A gyár azt írta, hogy vannak ügyfeleik, akik ebben a hőmérséklet-tartományban is sikeresen használják a kittet, de a pontos paraméterekről (rétegvastagság, kiterjedés, égetési idő) nincsenek információik mert ők csak 180°C-on vizsgálták be. Azt javasolják, hogy ha biztosra akarsz menni, akkor csinálj egy próbát.
-
Knight666
aktív tag
válasz
Vartanus #1400 üzenetére
A legtöbb autós kitt nem szereti az ekkora hőmérsékletet. Viszont létezik hőálló kitt ilyen célra. Attól függ a hőállóság mértéke, hogy meddig van kitéve az adott hőmérsékletnek (pl. 130°C-ot 1 napig bír, 180°C-ot pár óráig). Szerintem a 200°C sem probléma neki fél órára, de ha gondolod rákérdezek.
-
Engineer086
Modder
válasz
Vartanus #1402 üzenetére
Fém felületek apróbb hibáinak kijavítására kétkomponensű hibajavító kiteket szoktak használni (szerintem LarsR is ezt értette a autógitt alatt), tehát töltőanyag és hozzáakevert keményítő keveréke. A legjobb az lesz, ha felhívod a szinterező vállalatot és náluk kérsz tanácsot, ahogy szab.tam is javasolja.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Vartanus #1400 üzenetére
én nem mertem megszólani, de bennem pont ez fogalmazódott meg.
hogy esetleg a gitt nem repd-e szét és dob le mindent magáról.
és pár + kérdés...
ha kivárod a szakszerű választ, biztos lesz.****
viszont a legjobb az lenne, ha a kinézett szinterező műhelyt kérdeznéd talán meg.
ők nem találgatni fognak, hanem elmodják, hogyan készítsd elő...én amikor színes eloxálást terveztem, nem (csak) a ph-s barkácsoló kollégákat kérdeztem, hanem felhívtam az elox üzemet, ott kapcsolták a műszakvezetőt, és ő totál világosan kioktatott, hogyan zajlanak a folyamatok, mire számítsak, stb.
pl megkérdeztem, hogy a 6mm-es furat elég-e a rögzítéshez, hogy belógassák a kádba.
(itt már látták, hogy nem vagyok tök hülye.)
ezek után elvittem, és az lett ugye, amit elgondoltam...***
normális hozzáállású pesti szinterezés, gyönygyház fújás, stb. beszámoló mindig érdekel!!!
(szeretem bezsákolni a lehetőségeket.) -
válasz
Vartanus #1382 üzenetére
Az oldallapokat és a tetőt 600-as vizes csiszolópapírral szimára csiszoltam (eredetileg rücskös volt e felülete), letisztítottam és felvittem az első réteget. Száradás után 1000-es vizes csiszolópapírral ismét átcsiszoltam és újra lefújtam. 10-15 percet várva felvittem rá a 3. és egyben az utolsó réteget is.
Így készültem a 2 oldallap és a tető.
Maga a váz csak 1x nagyjából át lett csiszolva 600-as csiszolópapírral, festékoldóval áttörölgetve és 2x lefestve(épp, hogy elegendő lett a festék).
Nem lett profi munka, az oldallapok sarkaiban egy kicsit megfolyt a festék de nem annyira észrevehetően.
Szerk: Az előlap és a ventik is ugyanezzel a technikával készültek. -
-
HookR
addikt
válasz
Vartanus #1356 üzenetére
"A porfestő cégnél akiknél érdeklődtem írták: "Amennyiben biztos benne, hogy a számítógépház bírni fogja a közel 200°C-os hőmérsékletet", ezek szerint nem biztos hogy tudják
"
Nem tudom mennyire fogalmaztál konkrétan, ezért lehet, hogy ők a műanyag alkatrészekre gondoltak.
-
Knight666
aktív tag
válasz
Vartanus #1351 üzenetére
A porfestéshez nem nagyon értek, de szerintem ugyanazt a látványt el lehet érni kemence nélkül is. Egy fényező szépen le tudja fújni akármilyen színre. Létezik 2 komponensű lakkozást sem igénylő kötőanyag ami közvetlenül tapad alumíniumon, fémen, műanyagon, stb. és bármilyen fényességű / színű festék kikeverhető belőle. Kicsit körülményesebb felépítménnyel pedig egészen extra színek is előállíthatók (gyöngyház, metál, krómhatás, foszforeszkáló vagy színváltós spéci effektek), ami porfestéssel szerintem nem megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Path of Exile (ARPG)
- Motoros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Robot fűnyírók
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest