- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Apple iPhone Air - almacsutka
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Elindult a One UI 8 a Galaxy A36-ra és A56-ra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Knight666
aktív tag
válasz
Vartanus #1441 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy a szinterezés ellenállóbb, de azért hozzá tartozik, hogy léteznek hagyományos módon felhordható festékek közül is ellenállóbb fajták (pl. 2K vinilepoxy bevonat).
Nekünk a kertkapunk szinterezve van de ugyanúgy lejön róla a festék, ahol mechanikai hatások érik. Szóval semmi sem nyújt tökéletes védelmet. Amit javasolni tudok, hogy vigyázz a felületre. Ha sokat cserélsz vinyót, érdemes dokkolót / keretet / rack-et használni.
A kittel kapcsolatban írok privátot... -
Ramses07
Modder
válasz
Vartanus #1441 üzenetére
A radiátor soha nem ütődik neki semminek!! Erre ügyeljünk oké
Egy gépet sebész eljárással rakjuk össze!!
A kérdésedre a válasz, a szinterezés sokkal ellenállóbb mint más festékek. Ez a festék ugye úgy néz ki, hogy fogják az anyagot lezsírtalanítják, majd ezt e fújó fülkébe viszik, ahol elekrtosztatikusan ráviszik a festéket, majd ezután betolják egy kemencébe ahol 180 celsiuson melegítik kb15-20 percigNem tudom, hogy jól válaszoltam-e
-
Knight666
aktív tag
válasz
Vartanus #1417 üzenetére
Ahogy Bari is írta, festékszaküzletben érdemes keresni. Ott van rá a legtöbb esély, ahol autófényezési cikkekkel is foglalkoznak. Autósboltban szerintem nem kapsz ilyet, a Praktiker és társai meg legfeljebb gagyit tartanak.
Más: keresek NYÁK-ra ültethető (arra merőleges) SATA csatlakozókat saját készítésű dokkolóhoz. Esetleg egy közös beszerzésben is benne lennék. -
Knight666
aktív tag
válasz
Vartanus #1409 üzenetére
Megkérheted őket, hogy dobják be egy másik munka mellé a mintadarabot a kemencébe, vagy kérdezd meg, hátha működik az égetés 180°C-on is ha kicsit több ideig sütik (én úgy tudom, hogy 180°C az elterjedt porfestésnél, azért is van erre bevizsgálva a kitt). Vagy az is lehet, hogy ők tudnak neked mondani egy kipróbált kitt fajtát. Hirtelen nincs több ötletem
.
-
Knight666
aktív tag
válasz
Vartanus #1406 üzenetére
A gyár azt írta, hogy vannak ügyfeleik, akik ebben a hőmérséklet-tartományban is sikeresen használják a kittet, de a pontos paraméterekről (rétegvastagság, kiterjedés, égetési idő) nincsenek információik mert ők csak 180°C-on vizsgálták be. Azt javasolják, hogy ha biztosra akarsz menni, akkor csinálj egy próbát.
-
Knight666
aktív tag
válasz
Vartanus #1400 üzenetére
A legtöbb autós kitt nem szereti az ekkora hőmérsékletet. Viszont létezik hőálló kitt ilyen célra. Attól függ a hőállóság mértéke, hogy meddig van kitéve az adott hőmérsékletnek (pl. 130°C-ot 1 napig bír, 180°C-ot pár óráig). Szerintem a 200°C sem probléma neki fél órára, de ha gondolod rákérdezek.
-
Engineer086
Modder
válasz
Vartanus #1402 üzenetére
Fém felületek apróbb hibáinak kijavítására kétkomponensű hibajavító kiteket szoktak használni (szerintem LarsR is ezt értette a autógitt alatt), tehát töltőanyag és hozzáakevert keményítő keveréke. A legjobb az lesz, ha felhívod a szinterező vállalatot és náluk kérsz tanácsot, ahogy szab.tam is javasolja.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Vartanus #1400 üzenetére
én nem mertem megszólani, de bennem pont ez fogalmazódott meg.
hogy esetleg a gitt nem repd-e szét és dob le mindent magáról.
és pár + kérdés...
ha kivárod a szakszerű választ, biztos lesz.****
viszont a legjobb az lenne, ha a kinézett szinterező műhelyt kérdeznéd talán meg.
ők nem találgatni fognak, hanem elmodják, hogyan készítsd elő...én amikor színes eloxálást terveztem, nem (csak) a ph-s barkácsoló kollégákat kérdeztem, hanem felhívtam az elox üzemet, ott kapcsolták a műszakvezetőt, és ő totál világosan kioktatott, hogyan zajlanak a folyamatok, mire számítsak, stb.
pl megkérdeztem, hogy a 6mm-es furat elég-e a rögzítéshez, hogy belógassák a kádba.
(itt már látták, hogy nem vagyok tök hülye.)
ezek után elvittem, és az lett ugye, amit elgondoltam...***
normális hozzáállású pesti szinterezés, gyönygyház fújás, stb. beszámoló mindig érdekel!!!
(szeretem bezsákolni a lehetőségeket.) -
válasz
Vartanus #1382 üzenetére
Az oldallapokat és a tetőt 600-as vizes csiszolópapírral szimára csiszoltam (eredetileg rücskös volt e felülete), letisztítottam és felvittem az első réteget. Száradás után 1000-es vizes csiszolópapírral ismét átcsiszoltam és újra lefújtam. 10-15 percet várva felvittem rá a 3. és egyben az utolsó réteget is.
Így készültem a 2 oldallap és a tető.
Maga a váz csak 1x nagyjából át lett csiszolva 600-as csiszolópapírral, festékoldóval áttörölgetve és 2x lefestve(épp, hogy elegendő lett a festék).
Nem lett profi munka, az oldallapok sarkaiban egy kicsit megfolyt a festék de nem annyira észrevehetően.
Szerk: Az előlap és a ventik is ugyanezzel a technikával készültek. -
-
HookR
addikt
válasz
Vartanus #1356 üzenetére
"A porfestő cégnél akiknél érdeklődtem írták: "Amennyiben biztos benne, hogy a számítógépház bírni fogja a közel 200°C-os hőmérsékletet", ezek szerint nem biztos hogy tudják
"
Nem tudom mennyire fogalmaztál konkrétan, ezért lehet, hogy ők a műanyag alkatrészekre gondoltak.
-
Knight666
aktív tag
válasz
Vartanus #1351 üzenetére
A porfestéshez nem nagyon értek, de szerintem ugyanazt a látványt el lehet érni kemence nélkül is. Egy fényező szépen le tudja fújni akármilyen színre. Létezik 2 komponensű lakkozást sem igénylő kötőanyag ami közvetlenül tapad alumíniumon, fémen, műanyagon, stb. és bármilyen fényességű / színű festék kikeverhető belőle. Kicsit körülményesebb felépítménnyel pedig egészen extra színek is előállíthatók (gyöngyház, metál, krómhatás, foszforeszkáló vagy színváltós spéci effektek), ami porfestéssel szerintem nem megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Küszöbön az androidos PC-k
- Windows 11
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO 256GB fekete titán gyönyörű ISTYLE számla! Akku:99%! November 14-ig Apple garancia!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 2 év garancia!!
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Apple AirPods Max (2024) 2027.01.27. Apple jótállás iSTYLE jótállás
- Switch 2 2027.07.24-ig garanciás, dobozában, karcmentes állapotban eladó!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 14 Elitebook 830 G5 FHD IPS i5-8350U 3.6Ghz 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro Dokkoló Garancia
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest