- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
jones965
Modder
válasz
Psycho18 #5429 üzenetére
No, csak elkészült, bár én hiányolom a vízhűtést!
Gratulálok!
Én is belekezdtem egy új projektbe, már pár hónapja készülök rá és most végre van rá időm.
Egy kicsit összetett feladatot tűztem ki célul, a most készülő modban lesz arduino vezérléssel működő mechanika, világítás és természetesen az EKWB támogatásának köszönhetően vízhűtés. Jelenleg az automatizálásnál tartok a fiammal, aki nagy segítség ezen a téren.
Az egész gép 3D nyomtatott és lézervágott alkatrészekből fog felépülni.
Egy kis ízelítő, a radiátorok előtt saját tervezésű és készítésű redőnyök lesznek, amit a fentebb említett módon fogok működtetni. -
cinemazealot
addikt
válasz
Psycho18 #5413 üzenetére
Komoly gépekkel komoly gépház!
Ramses07
Most lapoztam csak át a munkanaplódat. Besz@rás!Azért ehhez nem kevés művészi érzék is kell. És ez a kitbashing... nagyon tetszik.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Psycho18 #1856 üzenetére
"beszárította a ragasztót"
én ezért veszem a semleges takasil-t, ecetsavas, (így kicsit maró, de erősebb), f.bs-t. 2-esével.
ráadásul azok be sem "száradnak".
a kötés a levegő páratartalmával történik. ha kellőképpen kinyomjuk a használat után a "felül lévőt", és úgy tekerjük rá, akkor nem kap levegőt, és a végéig használhatóak.
ja, kis tudbust kell venni, nem kinyomó hengert...kis leírás, beszerzés:
[link] -
szab.tam
nagyúr
válasz
Psycho18 #1847 üzenetére
sok helyen leírtam, hogy ilyen helyekre a 2 oldalú ragasztószalag nem célszerű.
szerintem itt is. na mind1...
sokat szenvedtem velük, gyakorlatilag mindenhol zsákutca.okok:
az oldallapban biztos van egyenetlenség, amit szemmel nem is látsz.
amikor felteszed, a friss ragasztás, és a rányomkodás miatt a plexi magához húzza az oldallapot.
ami szépen 1-2 nap alatt visszakéredzkedik. attól válik el a ragasztószalag, amihez kevésbé tapad. logikusan..
ha szilikonos ragasztóval keni meg az ember, akkor más a történet. mivel annak az elsődleges kötési ideje kb. 1 óra, a teljes átkötés 24 óra, az elején nem tart szinte semmit.
tehát a néhány század mm-es egyenetlenség miatt az oldallap rögtön felveszi a neki kedvező pozíciót. a szilikonos ragsztó pedig húzódik vele rugalmasan, kvázi ott kicsit visszavastagszik a ragaszó réteg, és úgy köt meg.
és kötés után minden anyag nyugalmi helyzetben van, nem feszül. sosem jön le.én úgy gondolom, hogy a pillanatragsztós rögzítés is idővel el fog engedi, kezdve azona sarkon, ahol legnagyobb a feszítés. mert kenés után rányomtad, és a feszítő helyezt fennál.
nálam is ez volt az út 2. lépcsője.
igaz, nálam rácsokkal, nem plexivel.ragsztószalag, pillanatragasztó, majd szilikonos. (f.bs, tekasil.)
wasqez kolléga 2 komponensűvel tette fel az egyik rácsozatomat. -
Engineer086
Modder
válasz
Psycho18 #1847 üzenetére
A kétoldali ragasztós történeten csodálkozom, ilyet azért ritkán hallani, hogy az egyik oldal bivalyerősen ragad, a másik oldalon viszont harmatgyenge. Gondolom a plexi azon oldaláról, ahová a ragasztócsíkot raktad leszedted a védőfóliát. Esetleg nem kapott az oldallap az elmúlt három napban olyan igénybevételt, ami miatt elengedhetett a ragasztás?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Psycho18 #1549 üzenetére
bocs, de az én 2 házamhoz képest ez mazsola. tényleg.
(csak sajnálom. ritka darab, csak a helyet foglalja, nehéz hozzájutni, de a szekrényben csak foglalja a helyet. de akkor is sajnálnék megválni tőle, mert igen ritka darab...)
a kivételessége abban rejlik, hogy az alsó slot beáldozásával pont befér alulra egy táp, így az emeleti részre akármi befér. pl. brutális radiátor- vagy bordahelgyek. ugye ez volt az első darab. (kicsit hiányosabb, de olcsóbb volt...)
1.
2. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Psycho18 #1545 üzenetére
ps modding. minek a fűrész, minek a festék.
egyébként jó lett.
de ahogy modntam feljebb: egy jó kis sárga-feka cpu hűtő.
és a tetejére egy nagy sárgára festett méhsejt rács.én mostanság nagyon belustultam.
de van még egy óriás, nyers toronyházam, egy jövőbeli passzív géphez.
(a mostani passzív játékgépem házának az ikertesója.)
lehet, hogy jól nézne ki ez a színősszeállítás. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Psycho18 #1518 üzenetére
pillangó parknál lakom. minden évben kipécézik maguknak a redőnytokot. kb. 4-20 felfedező darázs katona, akik betévednek mögé. és körbejárva a tokozat tetejét, a fix szúnyoghálót kijátszva belülre keülnek. én kegyetlenül legyilkolom őket vegyszeresen, manuálisan. így a többiek már nem jönnek. van bennem minimális részvét, de sajnos ez az én territóriumom. ez van.
nálam 1 ízeltálbú, mászó, repkedő, akármi, csak véletlen betolakodó. 2 egyidőben már invázió. darage, méh, hangya, pók, szúnyog, cserebogár - párzási időszakban - mindegy. inkább a rákkeltő anyagok híve vagyok, mint még 1 + lakótársé.
a folyosórácson kívül, telefonos bejelentekezés nélkül érkező, spontán becsöngető humanoidokra hasonlóan tekintek. őket nem fújom le malajziai import vegyszerrel. (eu szabványosított.)
csak p*-n rúgom őket, kb. páros lábbal, riasztóval, kamerával.a postás ma kivételesen jöhetett. mert vártam.
édesanyám is, (aki vette nekem a lakást), kb. 2.5 év után nemrég volt újra nálam. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Psycho18 #1516 üzenetére
1.
2.
" munkafolyamatról nem készültek képek "
szégyelld magad. tényleg.3.
sárga - fekete.
nekem volt egy határozott elképzelésem, hogy ezekből a hűtőkből készítek egy ilyen színösszeállítást.
elfogyott az anyag, így elmaradt...
"darage edition" lett volna a fantázianeve. jól nézett volna ki a házadban. -
Csokiii
aktív tag
válasz
Psycho18 #1383 üzenetére
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni a házam átalakításában.Az oldalára szeretnék plexit tenni,csak nem tudom eldönteni hogy hogyan rögzítsem(csavar,ragasztó,vagy valami más?).A másik hogy a kivásás szélére tegyek e valamit vagy nem szükséges ha szép egyenes és le van csiszolva?
Előre is köszönöm a segítséget -
-
jones965
Modder
-
blasko92
őstag
válasz
Psycho18 #604 üzenetére
Szép lett! Nagyon is!
És amint látom a kismacskának is tetszik
Grat hozzá, ügyes munka. Szépen újjászületett az a régi gépház.
Asszem már említettem, hogy én is ugyan ilyen házat csinálok, és még mielőtt láttam volna a gépedet, én is fekete vázat, fehér lapokkal és tetővel terveztem
-
Ramses07
Modder
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
Psycho18 #580 üzenetére
Először is gratula, nagyon tetszik a munkád!
Nézegettem a képeidet, és látom te lefestetted a ventilátort is. Ha festeném őket azok a Noctua NH-D14-es CPU hűtőm ventijei lennének. Azt hallottam, hogy ha a lapátokat lefestem akkor lehet hogy ütni fog, ha nem egyenletesen fújom rá a festéket. Ilyen lehetséges? Vagy nyugodtan festhetem? Előre is köszi a választ! -
szab.tam
nagyúr
-
blasko92
őstag
válasz
Psycho18 #228 üzenetére
Ezen az oldallapon én is flexxel vágtam ki az íveket is. Én is megdöntve, és apránként mentem át rajta, csak nekem nem kellett a túloldalon is megismételni a vágást, mert simán átvitte az 1,5-ös lemezt.
Bár én inkább kopott, kis rádiuszú korongot használtam a kicsi ívekhez. Utána nekem is jött a reszelő.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Psycho18 #220 üzenetére
hideget, meleget.
melegnek itt van ez...hidegnek: alakul, jó lesz ez.
kör kiflexelése. konkrétan hogyan csináltad? (tudom, hülye kérdés.) apránként beforogva, a tárcsát nem túlnyomva, azaz pont érintőlegesen? és nem törtél egyet sem?(#221) ll-kobe
kicsit avétos, de hát sok csecsemő jár ide, akinek új lehet:
Very Well, azzal a kis kezivell...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Asztrofotózás
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Trollok komolyan
- Kuponkunyeráló
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest