- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Engineer086
Modder
Milyen típusú csavarokat akarsz használni, hogy azt e-bayről kelljen megrendelni? Minden nagyobb városban van legalább egy csavarbolt, ahol az összes járatos csavart be lehet szerezni. Legalábbis nekem eddig nem okozott gondot akár Torx típusok megvásárlása sem helyi kereskedőnél.
Mondjuk nem vagyunk egyformák, én kifejezetten élveztem ezeknek az alkatrészeknek a felkutatását a környezetemben. -
jones965
Modder
A hatásfokot nem rontod a festéssel. Maga a festés már érdekesebb, mivel ha jól látom nikkelezett a felület, és erre nem a legjobban tapadnak az általános acryl festékek. Ha a felületet fel tudod polírozni ( elég érdekes mutatvány), amihez a legjobb lenne lehúzni a felső lemezt. Így jó tapadási felületet lehetne kialakítani, amin már kellően tapadna a festék.
-
spanglee001
addikt
szerintem simán menne, de összevissza lennének a fordulatok, ami zaj és hűtés szempontjából sem jó
inkább csatornánként vezérelhető panelt vegyél vannak már egész olcsón:
5k tól indulnak -
Drizzt01
őstag
Nem vettem leszólásnak. Sajnos tényleg hadilábon állok a festéssel. De szerzek majd airbrush-t és gyakorlok. Nagy vágyam, hogy egy ilyet el tudjak készíteni én is
Ídőm nekem sem túl sok van, hely a nappali, szerszám meg szike, csiszolópapír, vonalzó, aksis fúró, fűrészlap. Nem sok minden kell ehhez az anyaghoz. Ezért is választottam.
-
Drizzt01
őstag
Köszönöm.
Vágni snicerrel vágom, megcsiszolom ha kell. Többnyire ragasztom, vagy M3-as csavarral meg aluprofillal szerelem. Ha szükséges üvegszálas gittet használok a csúnyák eltüntetésére. Sima sprayvel festem, bár most elgondolkodtam a színezett műgyantán. Tartósabb és erősebb. -
Drizzt01
őstag
Köszi.
Szerintem elég stabil. Az előző az Octacube kb 20 kg volt. Igaz hogy alu vázon, de a tetejében lévő 2db tripla radit csak az anyag tartotta. Ebben például nem lesz gyakorlatilag fém, max 2x12cm-es aluprofil. Saját magából is tudsz csinálni merevítést, legfeljebb felhasználod kábelcsatornának.
Persze ha gondolod szivesen segítek ha tudok. -
flymi
addikt
Nekem egy Noiseblocker E-Loop van a gép elejébe, ami köztudomásúlag mágneses, majdhogynem közvetlenül mögötte van a két merevlemez, nem tapasztaltam semmi különöset. Ezek a mágnesek nem annyira erősek, hogy befolyásolják a lemez működését szvsz. Nálam legalábbis nincs gond, de bennem is felmerült anno ugyanez a kérdés.
Adatvesztés, lemez sérülés esetén kéretik nem rám hivatkozni...
-
ViZion
félisten
A számítógép NEM azért van fém kalitkában, h őt védjük... TŐLE kell védeni a környezetet. De ezeknél a modern vasaknál figyelnek az EMI és hasonlókra, levett oldallappal is sokan használjuk. Statikusan sem fog feltöltődni, fémhez ér végülis. Vagy mire gondoltás, h baja lenne?
-
LLKobe
veterán
-
Drizzt01
őstag
Lehet festeni is csak , csak glettelni kell előtte . Van hogy sokat . Legjobb , ha először szóró gittel lefújod , utána mehet a sima fényező gitt is . Ha nem fújod , akkor csak kétkomponensű gitt jöhet számításba . Én Szolnokon egy olyan boltban szerzem be , ahol öntapadós matricákat árulnak . Az 5mm vastag , az 10500ft/tábla . 1mx2m . A 3-as ha jól emlékszem akkor 7500ft/tábla .
-
LLKobe
veterán
Bár egy dologban nem lett jó, az éleknél sok helyen befolyt a festék...
Szerintem az volt a baj hogy a maszkolószalag el volt öregedve, és nem tapadt rendesen, így az éleknél nem lett sajna tökéletes, bár csak közelről nézve szembetűnő.Ezen a képen látszik miről beszélek, az alsó nyílnál szép egyenes az él, a fentinél meg...
-
-
blasko92
őstag
Szerintem jobban jársz, ha az egész oldallapot letakarod, mondjuk újságpapírral, így megkímélheted Magad egy erős fejfájástól. Szeret az a szórt festék szanaszét szállni.
Várom a végeredményt
Egyébként nagyon jó lett a maszkolás.
Milyen pengével vágtad körbe? Sima sniccerrel, vagy speckó szikével?
-
blasko92
őstag
Hujujj, az a híres very well. Akkor ahhoz tényleg fel kell csiszolni a felületet.
Nagyon gyengusz festék. Én is azzal festettem az előző dragonomat, de már olyan, mintha nem is lett volna lefestve. Könnyen sérül. Igaz nem volt neki előre lealapozva a felület, de meg volt csiszolva, és még így sem tapadt rendesen. Nekem sajnos csak rossz tapasztalatom van vele :\ -
blasko92
őstag
Akkor csináld azt, hogy kinyomtatsz egy sablont a tényleges alakzatról 1:1-es méretarányban, kivágod azokat a részeket, amiket festeni szeretnél, ráhelyezed az oldallapra, oda ahova szeretnéd a mintát, körberajzolod, és máris meglesz, hogy hol kell felcsiszolnod.
Miután ez megvan, felragasztod a maszkoló szalagot, és erre akár rá is ragaszthatod a már kivágott mintát és pengével körbe is vághatod, így nem kell azzal vesződni, hogy körberajzolod, aztán esetleg elmozdul.
-
Engineer086
Modder
Érdemes kicsit felcsiszolni a felületet és arra festeni. Nem kell durva papírral, valami finomabb is elég (pl: 200-as). A festést pedig legalább kettő - és ami fontos - vékony rétegnen végezd el, elkerülve a megfolyást. A háló lyukait nem fogja eltakarni a festés, hacsak vödörrel nem öntöd a festéket rá
-
blasko92
őstag
-
blasko92
őstag
-
Engineer086
Modder
Mint ahogy azt már korábban írtam, oldalról érdemes megvilágítani a plexit. Az átlagos ledek fényszórási szöge, ha jól emlékszem 30 fok, így ha közvetlenül a szöveg mögé helyezed a fényforrást, akkor csak kis felületen fogja azt megvilágítani.
Próbáld ki azt, hogy a világító ledet a plexi éléhez teszed, sokkal nagyobb felületet fog megvilágítani. A hatás növelése érdekében finom csiszolópapírral csiszold fel a plexi felületét, "mattítsd" meg. -
Engineer086
Modder
A legegyszerűbb az, ha oldalról egy-esetleg két leddel megvilágítod a plexit. A mulitgépeddel egy led nagyságú bemélyítést készítesz a plexibe és valamilyen módon rögzíted azt ( valamilyen ragasztóval). Ha olyan ledet használsz aminek nagy a fénykibocsájtási szöge és esetleg a plexi vastagsága megengedi, akkor közvetlen a logó mögé is beépítheted a ledet. Kísérletezni kell, így megtalálhatod a neked megfelelő megoldást
-
Titagyerek
tag
így gondolod mint ebben a hsz-ben???
belemarta házi cnc-maróval a mintát és mögé rakott led-et.... -
jones965
Modder
Attól függ, mit szeretnél elérni. Amennyiben homogén felületet, akkor a csiszolást javaslom, mivel gyakorlatilag prizma hatás jön létre, a csiszolásból adódó barázdákon a fény megtörik, és jobban szétterül.
Ezt kipróbálhatod kisebb darabon, mielőtt a véglegeset elkészíted. -
Moddingboy
Modder
Az elején a logó tetszik, de a figura az oldalán már kevésbé (persze ez csak az én véleményem). Nem tudom, hogy mennyire akarsz nagy átalakításba kezdeni, de talán érdemes lenne a ház elején ill. oldalán levő rácsot narancsos-citromsárgás színre fújni (a borítóról vettem az ötletet) majd a logó körül pl. ecset segítségével megfesteni a képen is látható fekete részt.
Az oldallapi rácson a festés előtt akár ki lehetne maszkolni egy szöveget is ami lehet a te nick neved is.
Matricával kapcsolatban őt nyugodtan keresheted.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- Eladó Fanatec szimulátor szett - Komplett, kiváló állapotban, azonnal használható!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest