- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Engineer086
Modder
Milyen típusú csavarokat akarsz használni, hogy azt e-bayről kelljen megrendelni? Minden nagyobb városban van legalább egy csavarbolt, ahol az összes járatos csavart be lehet szerezni. Legalábbis nekem eddig nem okozott gondot akár Torx típusok megvásárlása sem helyi kereskedőnél.
Mondjuk nem vagyunk egyformák, én kifejezetten élveztem ezeknek az alkatrészeknek a felkutatását a környezetemben. -
Engineer086
Modder
Sziasztok!
Van köztetek, esetleg baráti társaságotokban olyan, aki a hétvégi Veletech kiállításra Pécsről autóval készül utazni a fővárosba?
Felkértek, hogy vegyek részt a gépemmel a modding versenyen, de saját autó nélkül ez kivitelezhetetlen. (Oszkár, vonat kizárva)
Köszönöm a segítséget! -
Engineer086
Modder
Sziasztok!
Valaki tervezi, hogy Pécsről, vagy annak környékéről megy a Veletech kiállításra? Lehet, hogy csatlakoznék hozzá egy géppel -
Engineer086
Modder
válasz
Mister_X #4272 üzenetére
Én nekiálltam a választ megírni, de annyi kérdésem merült fel menet közben, hogy abbahagytam
Kezdésnek én összeraknám a koncepciót, hogy mit szeretnék viszont látni a gépen. Összegyűjteném azokat az elemeket, színeket, amiket felhasználhatok a munka során. Biztos, hogy készítenék vázlatokat, feljegyzéseket, hogy ne vesszenek el az ötletek. Légy türelmes, szánj időt a tervezésre!
Ha összeállt a fejedben a kép, akkor érdemes azon elgondolkodni, hogy miképpen fogod azokat megvalósítani, milyen anyagokat és technikákat fogsz felhasználni. Előnyben vannak azok az emberek, aki korábban már dolgoztak különböző anyagokkal (fa, fém, műanyag, üveg...stb.) és van otthon egy jól felszerelt műhelye. Ha még sohasem dolgoztál ilyen anyagokkal és mondjuk a panel lakás erkélyén tűrnék meg az új hobbidat, akkor sem kell feladni a reményt, hiszen személyesen is ismerek olyat, aki ilyen körülmények között tudott dolgozni és szép dolgokat alkotott.Ha még sosem dolgoztál ilyen anyagokkal, nem használtál a moddingoz szükséges kéziszerszámokat, akkor javaslom, hogy ne vágj bele első körben egy összetett munkának, mert nem biztos, hogy azonnal sikerélményeit lesznek. Apróbb módosításokkal kezdj egy olyan házon, amit nem sajnálsz összebarmolni, szerezz be alapvető szerszámokat.
Rengeteget segíthet, ha moddinggal foglalkozó oldalakat nézel, olvasol. Sajnos magyar nyelvű, kifejezetten moddinngal foglalkozó oldalt nem tudok mondani, régen a Radikalmodon vezettük a munkanaplóinkat, de sajnos ez az oldal már a múlté. A Logouton lehet több átalakításról olvasni, illetve ajánlom neked a bit-tech.net angol nyelvű oldalt, ahol számtalan átalakítással kapcsolatos írás található, rengeteg képpel.
Remélem segítettem egy kicsit az indulásban, ha kérdésed van, szívesen válaszolok rá. -
Engineer086
Modder
válasz
Szaki Bácsi #4242 üzenetére
Első nekifutásra azt javasolnám, hogy ne kísérletezz valódi hóval, hiszen az is víz, még ha fagyott állapotban van. Feltételezem, hogy napi használatban akarod alkalmazni a moddolt gépet, azt is feltételezem, hogy az év 365 napjában egy hűtőházban laksz. Ebben az esetben nem szerencsés az elektromos dolgokat és a nedvességet bemutatni egymásnak.
-
Engineer086
Modder
válasz
zolee5016 #3894 üzenetére
Ha a nem fog alakváltozást szenvedni, nem fog meghajolni a két műanyag lap, akkor autós hibajavító kitt is megfelelő. Ha mozgással számolni lehet, akkor létezik üvegszállal erősített kitt is. Ha a másodikat használod, akkor védőmaszkot használj a csiszolásnál, mert az üvegszál a tüdőbe kerülve káros lehet.
-
Engineer086
Modder
Csináljatok sok-sok fotót, hogy az otthon maradottak se maradjanak le semmiről.
-
Engineer086
Modder
válasz
bacsko42 #3246 üzenetére
Multifunkciós gép a neve, Dremel, Black&Decker, Ferm, ezek a leginkább megbízható gépek. Ugyan drágábbak, mint a többi gép, viszont többet bírnak, nagyobb terhelés esetén se fullad le a motorja. Nekem egy Ferm típusú gépem van, használom már közel 10 éve és tökéletesen működik. A Tesco-s gépeket én nagy ívben kerülném, volt már olyan a kezemben, vastagabb lemeznél már alig maradt ereje.
A vágókorongoknál is vannak különbségek. Dremel árul hálóerősítésű korongot, annak elég jó a kopásállósága, de lehet kapni spéci, fémekhez, kerámiához...stb való korongokat, igaz ezeknek meg is kérik az árát. Én úgy voltam vele, hogy inkább megveszem a jobb, minőségi kellékeket és használom azokat hosszú ideig, mintsem gyakran vegyek olcsóbb termékeket.
-
-
Engineer086
Modder
válasz
N.Ferry #1941 üzenetére
Az anyagválasztás leginkább csak rajtad múlik. Figyelembe kell venne azt, hogy milyen lehetőségeid vannak, milyen szerszámokkal tudsz dolgozni, melyek azok az anyagok, melyeket könnyebben be tudsz szerezni, milyen anyagi lehetőségeid vannak....Leggyakrabban fémmel és fával és plexivel dolgozik a modder, de én használtam már habosított pvc-t és jelenleg is fut egy projekt itt a topikon, ami ezt az anyagot használja. Volt olyan emberke, aki mézeskalácsból épített kuckót a számítógépe számára, de abból gyanítom nem sok maradt.
-
Engineer086
Modder
Ezt most találtam. Ismeritek? Szerintem elég beteg.
-
Engineer086
Modder
válasz
Psycho18 #1847 üzenetére
A kétoldali ragasztós történeten csodálkozom, ilyet azért ritkán hallani, hogy az egyik oldal bivalyerősen ragad, a másik oldalon viszont harmatgyenge. Gondolom a plexi azon oldaláról, ahová a ragasztócsíkot raktad leszedted a védőfóliát. Esetleg nem kapott az oldallap az elmúlt három napban olyan igénybevételt, ami miatt elengedhetett a ragasztás?
-
Engineer086
Modder
válasz
Vartanus #1402 üzenetére
Fém felületek apróbb hibáinak kijavítására kétkomponensű hibajavító kiteket szoktak használni (szerintem LarsR is ezt értette a autógitt alatt), tehát töltőanyag és hozzáakevert keményítő keveréke. A legjobb az lesz, ha felhívod a szinterező vállalatot és náluk kérsz tanácsot, ahogy szab.tam is javasolja.
-
Engineer086
Modder
válasz
Csokiii #1384 üzenetére
Általában két féle rögzítést szoktunk alkalmazni, az egyik az átmenőcsavaros, a másik pedig a két oldali ragasztós. Ilyenkor a plexi és afém lap közé rakod a ragasztószalagot.
Ha az éleket szép egyenesre levágod és sorjamentesre készjted, akkor szerintem nem kell semmiféle takaróelem oda. -
-
Engineer086
Modder
Én műanyagot tuti nem porfestenék, viszont az ilyen vastagságú oldallapokat egészen nyugodtan lehet szintereztetni, nem lesz baja.
Akinél én porfestettem, az mondta, hogy volt olyan, hogy fát festettek porralVégülis miért ne, gyulladási hőfokhoz még csak közel sincs a 180-200 fok
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
viperbácsi, ViZion: Örülök, hogy tetszik! Holnap csinálok egy albumot a nagy felbontásű képeknek is és belinkelem ide.
-
Engineer086
Modder
Itt a vége, fuss el véle, Apple G5 házam átalakításának utolsó bejegyzése.
-
Engineer086
Modder
Látom sokatoknak volt hasonló horrorisztikus élménye
Érdekes módon most működik a hosszabbítóval a dolog, elképzelhető, hogy fordítva dugtam be...kicsit megzavar, hogy nincsa az érintkezőn az a kis pöcök, henem az oldalán van ilyen kütyü és simán összedugható fordítva is. Mindegy, a délutánomat rászánom az újabb összerakásra, remélem este már a kész gépről tudósíthatok.
-
Engineer086
Modder
Gyerekek.....amit én az utóbbi 10 percben átéltem, azt még az ellenségemnek sem kívánom. Sikerült végére jutnom a G5 ház összerakásának, szépen minden bepakoltam a házba. Indítanám....nem indul. Próbálgatom mindenféle módon, végül a kapcsoló cseréjével elindult a vas, kivéve a winchesterem
Gyorsan szétkaptam, remegő kezekkel összeállítom az asztalon és ott sem pörög fel a lemez.
Lassan a sírás vesz elő, amikor a gyárilag moddolt sata tápkábel helyett bedugom a próbatáp kábeljét és láss csodát, azzal működik!
Lett egy pár ősz hajszálam, az biztos.....Holnap teljes körű diagnosztika.
-
Engineer086
Modder
Szerencsére a felületet nagyon nem kellett csiszolni, egyedül azt a pár kis javított részt kellett előbb síkba hozni 100-as papírral aztán 400-a vizes csiszoló papírral átsikálni, hogy szép sima legyen. A natúr alu felületet fel kellett érdesíteni, ehhez csiszolószivacsot használtam. Ezután por-, és zsírmentesítés hígítóval és jöhetett az alapozó, majd a Maestro tipusú matt fekete festék 3 rétegben 10-15 perc időközönként. Az infók nagy részét amúgy a bejegyzésben is megtalálod
-
Engineer086
Modder
Új bejegyzés került fel a G5 házam átalakításáról: Itt a jó idő, lehet festeni
[ Módosította: radi8tor ]
-
Engineer086
Modder
Update! Lassan körvonalazódik a vége.
Ezt a képet tegnp este csináltam, amikor próbaképp összeraktam a gépet, hogy mindennek van-e helye ott, ahol elképzeltem.
Jelenleg is így használom a gépet, nagy örömömre
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
És ha a kettőt kombináljuk, az a legjobb
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
Sziasztok!
Láttam, hogy többen is használtatok már karbon fóliát a házaitoknál. Az lenne a kérdésem, hogy nem maradt-e ki egy nagyobb darab, amit már nem akartok felhasználni? Ha igen és méretben megfelelő, akkor én vevő lennék rá. -
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
válasz
Titagyerek #1127 üzenetére
Ha minden igaz, tavasszal a Prohardver megrendezi a Veletech-et, azon lesz modding verseny is.
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
válasz
viperabácsi #1080 üzenetére
Eddig ígéretes!
-
Engineer086
Modder
válasz
viperabácsi #1056 üzenetére
Darwin Machine!
Nagy rajongója vagyok ennek a gépnek, izgatottan várom, hogy te hogyan fogod megcsinálni a sajátod
-
Engineer086
Modder
Nyúlfarknyi bejegyzés az elmúlt egy hónapban történt átalakításokról G5 házamon:katt
-
Engineer086
Modder
Ahogy ígértem, itt az új bejegyzés a G5 házam átalakításáról: katt ide
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
A héten elég sokat tudtam foglalkozni a házzal, lassan elkészül a hátlap. Bővebben itt olvashattok a munkálatokról.
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
Gyors helyzetjelentés: Nagy meglepetésemre a házunktól két utcányira van egy elég korrekt lakatos szerkezeteket gyártó cég, akiknek van saját porfestő helyiségük. Nagyon korrekt áron, holnapra el is készítik a G5 ház burkolatának szinterezését. Holnap természetesen nektek is megmutatom a végeredményt. Izgulok ám rendesen, remélem a kiválaszott szín jól fog kinézni a felületen.
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
válasz
becsitibi #959 üzenetére
Ez még a jövő zenéje, egyenlőre az van kitűzve célként, hogy a harvert szépen rögzíteni tudjam a házban. Annyit azért már tudok, hogy nem lesz színkavalkád a házban, tehát nem úgy kell elképzelni a négy szín használatát, hogy oldallapok telibe lesznek festve mondjuk narancssárgára. Nem. Lesz két fő szín, azok mellett, apró részletekben, éleken, csatlakozókon fog megjelenni a másik szín/szinek, egészséges egyensúlyban egymással.
-
Engineer086
Modder
válasz
becsitibi #957 üzenetére
Szeretnék mATX lapot szerezni, nekem felesleges a full ATX lap, úgysem fogok több videókártyát a gépemben használni. Ami a színösszeállítást illeti, most a grafitszürke és a fekete jön be, egy kis narancssárgával, egy kis fegérrel és csokibarnával (igen, a noctua miatt
)
-
Engineer086
Modder
Épp azt beszéltük Barival, hogy ez a fickó is ugyanolyan megszállott, mint ő, csak Barinak nincs ekkora hasa
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
Egész jó!. Bár azt meg kell hagyni, hogy a porosodás problémáját még nem oldotta meg a készítő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola G55 5G - 8/256 - szürke - garanciás
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest