- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ramses07
Modder
válasz
csabi112 #3858 üzenetére
Én most írtam meg a logot, de a másik munkával még nem vagyok kész
De haladok, mert azt is ki akarom vinni ( CM verseny HAF-X mod )
A veletech-es meg ez lenne ami a sajátom
Giger Super aeolus
-
F e Z o
veterán
-
tDr1v3r
veterán
válasz
csabi112 #3194 üzenetére
De van egy olyan szerencsém hogy az apám szakmából adódóan jól ért a fémhez.
Már le lett vele beszélve hogy majd kioktat hegesztésben / élhajlításban / egyebekben valamikor.
Kompromisszum biztos lesz majd (pl. az oldallap rögzítésére még más módot nem látok mint régi házról az "akadós" párost levágni), erre számítok, mint ahogy arra is hogy lesz pár csúnya varrat ill. ronda ív. De majd a gitt eltakarja.
Most a tervezés a fontos hogy sikerüljön eltalálni a végleges koncepciót formaügyileg. Utána jöhet majd a szívás a komponensek mérete miatt...
-
tDr1v3r
veterán
válasz
csabi112 #3183 üzenetére
Az a baj hogy nincs meg az "összhatás", nem koherens, nem sikerült még eddig úgy összerakni fejben-papíron a terveket hogy tényleg tetsszen minden téren. Pedig szinte mindenre van koncepcióm, van amire már több mint egy éve...
Nekiállnék én igazából, de akkor meg az arányok lennének elrontva, később nem tetszene, etc... olyat akarok először kitalálni ami kívül-belül jó és utána nekifogni a megvalósításnak.
-
Fr0z3n
őstag
válasz
csabi112 #3183 üzenetére
Fogok írni mindenképp. Nevezni nem akarok a Veletechre, nekem pest olyan messzi van, mintha a világ másik felére kéne elutazni
Nézegettem én már sok mindent, de nincs "kedvem" (ellenben időm rengeteg). Egyedül akkor lesz változás a tervekben, ha sikerül a Sony tabomtól megszabadulni és venni a laptopot magamnak, a mostani megy muternak, az ő vaio laposát meg beáldozom. Múltkor takarítás címszóval szétszedtem, akkor néztem, hogy talán belefér. Majd lemérem. Köszönöm a támogatást
-
Fr0z3n
őstag
válasz
csabi112 #3178 üzenetére
Nekem meg beletetted a bogarat a fülembe (te...
) a htpc beépítéssel a sisakba. Első blikkre hordhatónak akartam meghagyni, viszont az ötlet miatt azt vettem észre, hogy teljesen kibeleztem
(igen, elkezdtem) De a htpc jelenleg megvalósíthatatlan, viszont van egy fölös tabletem...
Elég tré tab, de egyenlőre megteszi, működik. Most keresek egy érintő hibásat (ami erősebb mint a jelenlegi, van is navon predator 7 jelölt, csak még puhítom a tulajt
, 4 mag-IPS-1 gb RAM, fincsi), mivel modhoz dukál egy átalakított egér is. Van 3 egér is itthon, egyet beáldozok. Így a működés is garantált, mindegy milyen tabletet használok. Plexi mögött lesz a tab, ezért is mindegy az érintő müxik vagy sem.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
csabi112 #3178 üzenetére
Tervezés van... vagyis még az előző Veletech-re is volt.
Van egy rakás rajzom - néha lerajzolok dolgokat, ötleteket ha eszembe jutnak de a megvalósítással kb. semerre se jutottam, van egy 3D-s modellem amit még a régi elképzeléseim alapján csináltam tavasszal de ennyi. Nincs meg az összhang meg a kitartás, vagy nem tudom... meg igazából időm sincs rá nagyon, legtöbbször hétvégén is dolgozok.
Ami biztos hogy fémből fog készülni a ház és nagy, jól bővíthető lesz. Ha elkészül.
-
jones965
Modder
válasz
csabi112 #2990 üzenetére
Köszönöm az elismerő szavakat, csakúgy mint a Többieknek!
Az írásból kiderül a miért. Annyit elöljáróban, hogy nem szponzori kérés volt, hogy gyári állapotban legyen a kártya, hanem én döntöttem így. Ez a kártya gyárilag kombinált hűtésű, ebben a modban ez a lényeg.
Majd még az idén lesz lesz olyan mod is, amiben sorakoznak majd a fullcover blokkok. Abba is tervezek egy kis vizes kanyart építeni. -
tDr1v3r
veterán
-
válasz
csabi112 #2314 üzenetére
Köszönöm...Igen RGB led szalag...Van itthon hagyományos rgb led is sok ,de a szalaggal "haladósabb"...
Nekem is ez az árnyalat jön be legjobban ,kipróbáltam minden variánst ,de a lila , és a zöld ,ami tetszik...
Na meg asszonykám szerint a lila a nyugalom színe...hát legyen... -
válasz
csabi112 #2209 üzenetére
Ez nagyon pöpec! Gázrugót én is terveztem! De mivel az oldallap egy vékony műanyag nem bírná a terhelés! (Az egész ház hátfala át lett fordítva btx-re atx-ről és az ahol az ajtó van kivágás az egy teli L-alakú ráhúzós oldal ami oda volt szegecselve. Ez lett kivágva és az alaplapi tálca le választva róla.)
Két karral jobb lenne de én egyet akartam és a videon csak béta van, semmi nincs meghúzva rajta.
Lesz egy kis holtjátéka de nem zavar. Akarva se tudnék olyat csinálni mint te mert nincsenek most lehetőségeim csak ha szabin vagyok. -
ViZion
félisten
válasz
csabi112 #2155 üzenetére
Gépet szeretnék, a vizes részekhez gondoltam alura. De tovább érdeklődve, ill. mérnök munkatársammal "konzultálva" lehet, vízhez nem alu kellene, mert az rézzel egy körben korrodálódhat. Persze kérdés, h mennyi idő alatt, vagy miként, ha csak a réz blokk van a rendszerben. Réz vízcsövek meg hülyén néznének ki alu házban szvsz... Viszont van horganyzott acél is, ami van vízes boltokban, gyári fittingekkel... Még tervezgetek csak, jó lenne a belsőt is kitalálni, hogy a ház biztosan elég nagy-e.
45×45×28 cm a ház méret, viszont benne lenne a tripla radi is, meg a hangelnyelő szivacs...
-
Andrew_31
Modder
válasz
csabi112 #2118 üzenetére
Mostani gépembe, remélem kész lesz, nagyon sok csak a solidworks-el történő tervezés.
Iszonyatos munkaóra van csak abba.Az esztergályos munkákat én is hagyományos gépem csinálom itthon.
Még CNC esztergát, nem építettem.
A marógépemre nagyon "büszke" vagyok. Abból csak a szükséges dolgok vásároltak. Csapágyak, lineárlécek, golyós orsók.De a teljes felépítmény saját tervezés és kivitelezés.Igaz az alkatrészek zöme CNC-vel készült melóhelyen.Pár hétvégén bementem csinálni.
Én is remélem találkozunk. Én azért igyekszem olyat csinálni megint ,ami méltó a CNC-s gyártáshoz.
De majd meglátjuk ki mit mond majd rá.
Ez egy kicsit bonyolultabb lesz a Ferrari V12-nél.
Amúgy technikából 5-ös voltam és jártam modellező szakköre általánosba.
Kézügyesség meg van. Csak azzal a mostani gépházat lehet meg se tudnám csinálni. -
Andrew_31
Modder
válasz
csabi112 #2106 üzenetére
Azért te is használsz hagyományos maró és eszterga gépet.
Te se bicskával faragod ki amit csinálsz.
Bocsi nem kötekedni akartam.
Én is hagyományos géppel kezdtem 1989-be a szakmunkásba.Nekem esztergályos az alapszakmám.
Szakma kiváló tanulója versenyen szabadultam és még két évig hagyományos esztergán dolgoztam.
De rájöttem ,hogy eböl nem fogok megélni. Még ma is 80.000-et keresnék azzal a tudással.
Ezért tovább képeztem magam CNC-s irányba. Mai napig nem értem miért kel "lenézni" valakit aki halad a korral.
Amúgy az én véleményem, viszont aki nem dolgozott hagyományos gépen pár évig, abból nehezen lesz jó CNC-s. Ezért kapok hülyét mikor pékből CNC szakembert akarnak képezni. 1000-ből egy aki ráérez a szakmára alapok nélkül.
Meg azért a 3d-s tervezés se az a könnyű szakma, de aki így érzi az vágjon bele.
A lehetőség mindenkinek adott.
Szegény oktatom megmondta, ezt a szakmát halálomig fogom tanulni. -
ViZion
félisten
válasz
csabi112 #2106 üzenetére
Ezzel továbbra sem értek egyet. Vannak híres designerek, akik soha fűrészt sem fogtak, de megálmodják, megrajzolják a tutit.
A tervezője egy magyar "srác". Lehet, hogy nem tud lemezt hajlítani, de azért lenyűgöző amit csinál, nem?
...ha az enyém kész is lenne, Veletechet kihagynám - ezzel nem akarok senkit megbántani, de gyanítom nem néznék jó szemmel az ilyen házat. A linked üres sajnos. -
szab.tam
nagyúr
válasz
csabi112 #1689 üzenetére
ez nagyon jó kis videó így, ahogy van. nyugisan, lassan, körbe.
amatőr, de legalább tökéletesen átlátható minden.
(ellentétben az időkorlátos, "túl professzionális" videóval, ami csattog, zörög, csillog, villog, kiég az agya az embernek kb. 20 mp alatt, a sok vágástól, de semmit nem derül belőle ki. kb, mint a veletech hivatalos, csili-vili videója. hangulatra megy, nem tartalomra. bocs, ha a hivatalos, veletech videóból már van hosszabb is, de én akut agyhalált kaptam attól a rángatózós, pár mp-estől...)úgyhogy köszönjük, el is mentettem a linket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest