- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
szab.tam #3093 üzenetére
Kivágások nincsenek berajzolva. Az első ventik fújnak befelé, kifelé a tápon át, VGA-n át, és a mobo mögött meg a VGA felett lesznek kivágások. Radi felől a nagy venti menne lassan, folyamatosan, a kicsik terhelésre kapcsolnak be. A lemezen is kivágások lesznek, ahol átmegy a mobo felé a luft, meg hátul a helső részen is kijuthat... berajzolom majd valamikor
-
válasz
szab.tam #3023 üzenetére
Ja semmi gond én szeretem a kritikád! Kell az is. Asszony macskáját megette a bátyám kutyája mikor hazaköltöztem.
Elköltöztünk és kötöttem vele egy bizniszt. Aminek az a lényege, hogy lehet macska. De akkor nincs hápogás ha valamit veszek a gépbe + amit cserélek megy az övébe
-
baboss
őstag
válasz
szab.tam #2814 üzenetére
Azt én is tudom,hogy a szobahőmérsékletnél nem lehet hidegebb a rendszer.
Csak belinkeltem amit a program mért,de kézzel megfogva is bőven lehet érzékelni a be-és kimenő ágakon a hőmérséklet különbséget.A kimenő érezhetően hideg és a bejövő meg melegebb a kezemnél.Mivel érdemes lemérni a rendszer hőmérsékletét ?
Az ASUS Al Suite 3 progival ezeket az adatokat kaptam.(OFF)
-
jones965
Modder
válasz
szab.tam #2783 üzenetére
Az alaplap tartó váz gérbe van vágva, és a sarki csavarok az illesztésbe vannak menetelve. Nincs ezen semmi meglepő, csupán pontosan kell vágni. A belső részen pedig sarokvassal vannak rögzítve.
A lemez 1,5 mm-es és úgy van előfúrva, hogy a menetfúró a lemezből kihajló részbe is vágott menetet. Így kb 2 mm-es a menethossz.
A ventik lefelé fognak fújni, mivel ennél a módnál nem a hatékonyság lesz előtérbe helyezve. Nagyon nem is fog működni ez a gép, hacsak valamelyik gyerkőcöm előbb-utóbb el nem kunyerálja.
-
csabi112
Modder
-
seniman
veterán
válasz
szab.tam #2385 üzenetére
Persze,az egyszínűt oda nyújtod-hajtod ahova akarod.Valószínű azért a karbon mellett dönt a többség,mert maga a szénszál(az igazi)a csúcstechnikát képviseli.Gondolok itt autógyártásra,versenysportra egyebekre.Az autók körében is a mattfekete a legnépszerűbb,pedig vannak még gyönyörű színek még bőven a palettán.Nálunk a fóliás srác autóján matt metál bronz fólia van például és eszméletlen jól néz ki:
Legalább kitűnik a sok mattfekete álganxsta autó közül
-
HookR
addikt
válasz
szab.tam #2372 üzenetére
Hirtelen ezeket a katalógusokat találtam 3M DI-NOC fóliára vonatkozóan:
- 3m.com
- decorfilms.com.au
- idsfinishes.com -
HookR
addikt
válasz
szab.tam #2290 üzenetére
"igen.
összeálltok kalákába.
és majd miskolcról/ra elpostázod 4-esével a felesleget.
és az ingyen lesz.
úgy kijönne vagy 1000/db-ra, nem 700-ra..."
Elhamarkodott következtetés, nem ismered a lehetőségeimet."nem igazán látom, értem:
ez a magassága, vagy a szélessége?"
35mm az átmérő és 10mm a magasság. (Ahogy az a gyártó honlapjára mutató linken is látható.)Időközben lemodelleztem a kiszemelt 20mm átmérőjűt, de sajnos nem illik a házhoz, drabálisnak hat alatta.
Lemodelleztem a HF-30-ast is, az sokkal kevésbé tolakodó, jobban illeszkedik az összképbe. Így annál leginkább már csak az öntapadós rögzítéssel kell barátkoznom, mert. A ház sajátosságaiból fakadóan előnyösebb lenne az oldható csavarkötés. -
zolee5016
őstag
válasz
szab.tam #2248 üzenetére
ez gyárilag fémszínű volt,a legelső gazdija kezeltette le feketére....na pont az a része lesz a holnapi melóm...likvid molli-t a kezembe veszem...és kipattanik onnan az egész rack...most éppen 3. lapot írom tele a teljes méretekkel,hogy tudjam bontás után is..:mit -merre -hogyan......
-
ViZion
félisten
válasz
szab.tam #1963 üzenetére
VGA marad lég, gyári OC, de hangja sincs, játék alatt sem, szal. nem hiszem, h megviselné...
Persze a terhelten kifújt levegőt csak saccoltam 45 foknak, gondolom több nem nagyon lenne, nincs olyan durva tuning, értelmetlen is lenne a gépemnek. De ahogy szavaidból kiveszem, nem lenne baja semminek, hosszabb távon sem. Igazán HDD/SSD aggasztott, bár néhány sz@rabb házban símán melegebbek lehetnek, mint itt lennénekMondták kollégák, hogy cégnél vannak jóképű alu profilok, vághatok, vihetek céges áron (töredéke, mintha teljes szálat vennék, vagy vágatnék valahol)... elkapott a hegesztési láz, valami bármit csinálok, annyi tervem van.
-
zolee5016
őstag
válasz
szab.tam #1863 üzenetére
Van "egy " bajom...jó sok van
de a memóm az nagyon hasítós....főleg ha olyasmivel kapcsolatos ami érdekel....Kb 3 éve mióta itt vagyok,elég egy párszor egy gépet megnéznem,vagy többször látnom és tudom kié.Nem csak az enyémet faragom,szövöm fonom...
Naszóval szab.tam szerintem mrterminator gépére gondol..2012 elejéről-közepéről ( na jó...a dátumot csak miután leszűrtem felhasználóra azóta tudom....
LINK -
válasz
szab.tam #1853 üzenetére
Eredetileg ragasztani akartam de fater beszárította a ragasztót és a kukában végezte tubus. Ezután kezdtem el keresgélni, hogy mivel lehetne ragasztani. A 2 oldalú volt itthon, de haver ajánlott egy másikat amit a szervizben is használnak. Gondoltam, ha az üveglapot meg bírja tartani akkor a plexit is megfogja, de tévedtem
Ezekután én is áttérek a ragasztásra. -
feco72
Modder
válasz
szab.tam #1728 üzenetére
Jelenleg aktívan tudomásom szerint csak én munkálkodok ilyenben. Akik régebben csinálták, ott voltak mind a ketten, tudtam is valamennyit beszélni velük. Mint kiderült, nem csak én figyelgetem az ő munkáikat, ők is az enyémet. Coolgear átállt az ékszeres jellegű dolgokra, Steampunk Alchemy pedig nixie csöves cuccokat készít hobbiból. Azt tudom, hogy mind a kettő nagyon jó dolgokat csinált
.
A két különbség köztem és köztük a precizitás és a lehetőségek. Mind a kettőben el vagyok maradva, a precizitásban tudok jelenleg változni (remélem látszik), a másikban lottó 4-es híján nem. Még mindig jobb híján hulladékkal dolgozok, az új projektem lesz az amire megpróbálok jelentősebb összeget költeni anyagok terén, az ha sikerül, akkor el tudom érni/túlhaladni amit ők csináltak. Próbálok kreatívabb lenni. Egyébként nem vagyunk vetélytársak, nem is igen gondolnak arra, hogy újra ilyeneket moddoljanak (aminek örülök). Sikerült szakmai dolgokról beszélni, anyagokról,technikákról, teljesen korrektül álltak a dologhoz.A többi árus ékszert és ruhákat árult, illetve volt egy ötvös, aki pendrive-okat alakít át, de azok úgyis kicsik a kezemnek.
-
csabi112
Modder
válasz
szab.tam #1692 üzenetére
Szivesen mindenkinek!
Igen, ez egy mod-bemutató videó.Modder szemmel.
A Ferraritól pedig a látogatók el voltak ájulva. Jó kis show-t csinált Andrew_31 kolléga.
Egyszóval a magyar modderek kitettek magukért. A zsűrinek kicsit megnehezitve a dolgát.
Ezeket láttátok már? -
feco72
Modder
válasz
szab.tam #1672 üzenetére
Meglepően kevés időbe telt, az agyalás volt sok meg a méricskélés. Sok apró kis munka, meg nem izzadtam tőle, csak csomósak lettek az ujjaim. Talán 30 óra körül. Ez tényleg csak gyakorlásképp készült, azóta konzultáltam Barival faügyben és lesz egy keményfa verzió, talán a saját ősi nokiámmal. Itt már tudtam használni a marómat (meg már tudtam is mit kell vele csinálni) meg a kis multi gép a kis mélyedéseknél, simításoknál sokat segített. Ez most valami dísz/szegő léc meg egy lambéria párosítása és óvatoskodni kellett, mert repedt mindenfelé. A gombok meg talán balsafa lehet, kaptam vékony csíkokat, abból vágtam. De kinéztem a fásban egy keményfa darabot, majd nekiesek.
Majd megpróbálok házalni vele, a belső kialakítás változó típusonként, valami régi de jó fajtát lenne érdemes megmunkálni. A díszítés is biztos más lesz. A gombok meg (így megsúgva szopás csinálni,felrakni, rögzíteni). Szóval méág alakul. Mint az első billentyűmtől a baronesse-ig remélem.
-
GumisPeter
senior tag
válasz
szab.tam #1653 üzenetére
Régi vágy volt egy ilyen, de ugye az anyagiak...2010-ben voltam utoljára Dcmm-en, kellett a 3 év ...
De amit elterveztem, nagyjából megvalósult.
A Ferrari nem gyenge szerkezet, és ugye a szerszámokat is Ő készitette hozzá.
Kalapemelés smiley!
Szép munka.Nálam más anyagok, és már egy daru is kelleni fog mert cca 60kg a gép....sejtésem sincs hogy fogom ezt elvinni a kocsiig és hogy teszem be...kiszedni már leszünk páran talán...
-
feco72
Modder
válasz
szab.tam #1594 üzenetére
Jesszusom, sablonossá váltam!!
Igazából ezeknél a kis gépeknél lényeges szempont volt az "egyszerű " készíthetőség, olcsó bolti elemek felhasználása, gyárthatóság. Azért megpróbáltam kb. ugyanabból más formákat kihozni.
A hűtésnél (még nem nagyon próbáltam) kb. 3 fokot jelent a ház, de ha még +4 hdd is benne lesz, akkor ez biztosan emelkedik, de még beleférhet. Mondjuk nincsen meghajtva, az is tény.
Beszéltük mi már ezeknek a gépeknek a hűtését, azóta szétszedtem és amire jutottam, hogy nagyon jól összerakott kis cucc ez, magam nem is mernék vállalni hozzá procihűtést külön építeni. A házról kellene elvezetni a hőt, majd küldök képet priviben, hol találtam felfogatási pontokat és milyeneket. A díszítésként említett hőleadó nagyon jó ötlet, lenne is rá elképzelésem. Azt hiszem futunk még pár kört ez ügyben, mert nálam az utolsó hűtés egy 478-as procinál a borda cseréje volt, szóval csövek tekintetében eléggé el vagyok maradva.
-
csabi112
Modder
-
válasz
szab.tam #1546 üzenetére
Köszönöm
A ps elsőre nem esett le, a ps-ről először a PlayStation ugrott be
Hűtőt már nem én fogok bele szerezni, ma reggel elkelt a ház.
Egy majdnem derékig érő PentiumII-es szerver toronyházam nekem is van, PC boltban meg akartak vele ijeszteni, hogy ennek ess neki, kapásból rávágtam, hogy ide vele, kicsit megrökönyödött az eladó és már nem akart s@gget csinálni a szájából ezért ideadta ingyért
Terveim szerint vizezni fogom az egészét, 2 fc vga -, proci. Radik pedig 2 dupla és egy tripla lesz benne, de ez még képlékeny. -
válasz
szab.tam #1517 üzenetére
Köszönöm
Képeket nem volt mivel készíteni, tegnap került csak haza a fényképezőgép
"darage edition"
Ma volt hozzájuk szerencsém, a padláson egy a nyakamba pottyant, villámgyorsan lekerültem a padlásról, csak arra nem emlékszem, hogy hogyan....
A piros - feketén a piros elemeket kellett volna csak lecserélni, talán még be is fért volna a házba -
feco72
Modder
válasz
szab.tam #1426 üzenetére
Én csak meghívott vagyok, az egészről nem sokat tudok. Van köztük pár "ismerősöm" a netről és rajtuk keresztül szóltak, hogy vigyek pár encsembencsemet. Direkt szóltam nekik, hogy nekem semmi ilyen hacukám nincs csak tárgyaim.
Ha átjönnek a rajzfilmesek, akkor találkozunk, de itt ugyanúgy helyhez leszek kötve mint a Veletechen, csak most lesz legalább 1 kísérőm.
-
Knight666
aktív tag
válasz
szab.tam #1420 üzenetére
Nekem kombinált "anya" csatlakozó kell amin van táp is és megvezetőcsúcsok. Ami ezen a NYÁKon is van, pl. tökéletes lenne, de surface mount kivitel is megfelelne végül is. A bontás nem rossz ötlet, mondjuk asztali HDD dokkolókban is ilyen van valószínűleg csak azok kisebb eséllyel adják be a kulcsot gondolom. Csak az a baj, hogy nekem 5db kéne legalább.
-
Knight666
aktív tag
válasz
szab.tam #1395 üzenetére
Szerintem te ilyet keresel. Ezzel szokták rögzíteni a kocsikra a díszléceket. Bírja a rázkódást, környezeti behatásokat, stb. Ha a kocsira jó, akkor gondolom a gépházba is. Rugalmas, szivacsos anyaga van ami alapból kb. 2mm vastag. Többféle méret létezik (6, 9, 12, 15, 19, 25, 50mm). Bármelyik festékboltban kapni ilyet szerintem, ahol autófényezési cikkekkel is foglalkoznak, de ha tipp kell a beszerzésre akkor írj rám (festéknagykerben dolgozom
).
Amúgy a rácsot méretre szabva árulja a kolléga, vagy egész táblát (és ha egészet, akkor mekkora)? -
ViZion
félisten
válasz
szab.tam #1392 üzenetére
Parancsolj.
Ha tudod a termék nevét, akkor könnyebb ám keresni -
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam #1392 üzenetére
ja, még egy.
egy esetleges rács kinyerési lehetőség.... -
feco72
Modder
válasz
szab.tam #1336 üzenetére
"engineer" Én már maradok ennél a stílusnál bár otthon megőrülnék tőle, de imádom csinálni.
"szab-tam" A hűtőre egy linket kérhetek?Nálunk a kisvárosban körbejártam minden órást, de ők is tartalékolják az alkatrészeket. Zsibi nem nagyon van, ezért fordultam ide, hátha...
Jó volt veletek találkozni
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Gamer Asztali Számítógép Eladó i5, GTX 1050, SSD + HDD!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest