- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bounty123
őstag
-
janez
aktív tag
válasz
llaszlo #10981 üzenetére
Így van, nem minden indul el a systemből. Az iReader elindul, az aepReader nem. A systray monitor megy. Ki kell tapasztalni, hogy melyek indulnak el a systembe helyezve azok közül, amiket oda akarunk tenni. Én 6 megányi cuccot szedtem ki a /system/app-ból és ennyit szándékozok a helyükre tenni. A data-ba is teszek dolgokat. A cél, hogy a lehető legkevesebbet kelljen utólag telepítgetni, konfigurálni. Az Flb 3. kiadására építek egyelőre.
-
-
szente
addikt
válasz
llaszlo #10981 üzenetére
igen tegnap én is próbálkoztam az opera integrálásával,de amikor el akartam indítani force close lett belőle.nagyon sok tapasztalatot kell még gyűjtenünk,hogy minden flottul menjen és zsír legyen!
a betütipusra már írtampárszor:
DroidSans.ttf és DroidSans-Bold.ttf-eket kell lecserélni!
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #10980 üzenetére
Itt írja a csávó, hogy vannak olyan appok amik nem működnek a ROMba integrálva. Pl Opera mini valaki erre panaszkodott.
szerk: Ez egy nagyon jó leírás. Benne van az is, hogy hogyan kell lecserélni a BOOT screent.
Ő is írja, hogy nem mindegyik Framework megy alapból azokat utólag kell telepíteni.Amit én csináltam az is csak wipe nélkül megy.
-
kecz
aktív tag
válasz
llaszlo #10973 üzenetére
Én is így telepítettem, azzal a különbséggel, hogy full wipe-oltam megint, mert nekem is valami gebasz volt. öööö de az sem kizárt, hogy én vagyok a hülye. Amikor rányomtam a post-odban a framework linkre, akkor nekem a star wars hátteres fw jött elő. Abból gondoltam, hogy annak kéne lennie, mert azt hittem, hogy direkt az oldal közepére linkeltél.
-
kecz
aktív tag
válasz
llaszlo #10955 üzenetére
Az elején hány percig normális az android felirat?
Már egy ideje ott van. De az animált fajta. Eddig úgy volt, hogy animálás után már kb 10-15 max 20 sec volt és belépetta pin kódhoz. Egyébként full wipe-ot csináltam, csak az sd-hez nem nyúltam. Adok neki még 5 percet (addig nézem a Godzillát az AXN-en
) és leformázom meg újrapartícionálom az sd-t. Vagy ez most valami tipikus hiba, ami nálam van?
-
ATM_automata
őstag
válasz
llaszlo #10942 üzenetére
Na...lesz egy jó romunk végre? Kívánság lista mehet, hogy mi legyen benne
Én meg közben föltettem az FLB r3-at. Ha jól nézem, a szabad memóriám nem lett sokkal több, mint a MoDaCo rom után, de gyorsabbnak tűnik a szerkezet működése. Feltoltam rá ugyan azokat az appokat, amik azon is fenn voltak, meglátjuk milyen lesz.
Ami változás, hogy a FancyWidget kirakta végre az időjárás ikonját és kiírta, hogy "Chance of Storm". Hurrá. Pár rész nem magyar a beállítások menüben, a MoDaCo-ban szinte minden magyar volt.
Ami kérdésem lenne, hogy a kontaktoknál nem látom a Gmail-be létrehozott csoportjaimat, csak a Kedvencek vannak, de azok is üresen meg az összes kontakt. A másik romnál letöltötte a csoportokat is a gmail címtárból.....itt ez bukó?
-
szente
addikt
válasz
llaszlo #10921 üzenetére
nem mindegy a neve!DroidSans.ttf illetve DroidSans-Bold.ttf-mek kell lennie.a gyári fontot írja felül,tehát nem marad rajta az eredeti.a font mappában nem csak ezek a file-ok vannak,hanem más *.ttf-ek is.bár ezeket nem tudom mi használja,mert nekem még a böngésző is a flashelt fontot használta.
amúgy ma beszart a autosign-em.hiába írom be cmd-be a parancssort,ez a hibaüzenet:
"a megadott nevet (java) a rendszer nem ismeri fel belső vagy külső parancsként,futtatható programként,vagy kötegfájlként."azóta csak az android sdk-t telepítettem az eclipse-vel.van ötleted mi lehet vele?tegnap még működött,ma próbáltam és semmi...
-
Watt25
veterán
válasz
llaszlo #10918 üzenetére
Mármint mindig kikapcsol? Mert ugye "Soha" módban ki sem kéne kapcsolnia. De azzal is megelégednék, ha csak akkor is átváltana 3G-ra és visszakapcsoláskor meg WiFi-re, hogy ne kelljen folyton WiFi kikapcs-bekapcs-ot játszanom...
Mondjuk az is igaz, hogy nem kell mindig, úgy tűnik, ha csak pár percre megy le Sleep-be a telefon, akkor még nincsen gond. -
llaszlo
veterán
-
szente
addikt
válasz
llaszlo #10901 üzenetére
hát a modaco oldalán,ha jól veszem ki,kb azt írták le,amit én is mondtam.annyit még hozzá tettek a dologhoz,hogy újra kell szignózni az appokat.legalább is nekem ez jött le!
amúgy az android commander-nél ez a flashelési lehetőséget jelenti nem?
"....
and more...
- flashing zip and img files
- options to reboot, reboot to recovery, reboot to bootloader, power off phone
- screenshots (beta)
- tools..."impalaman:az csak poén volt!
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #10906 üzenetére
Jah a legújabban, de én ezt már fölöslegesnek tartom. Ennyi erővel a sima home-okra is kitehetem azokat az ikonokat, azt is tudom görgetni. Az alsó néhányat meg mindig látni akarom görgetés nélkül, hisz ez a lényege. Jó lenne, ha nem lenne a LProból egy memóriazabáló, "kávét főzni" is akaró bloatware, megmaradna ilyen kis tökéletesnek mint amilyen most
-
szente
addikt
válasz
llaszlo #10900 üzenetére
most én is azt próbálom,hogy a frameworkot meg a fontot is belerakom alapból a romba,de "E:corrpt file :system/framework/core.jar
E:Verification failed"-del elszálltamit linkeltél azokat régen én is néztem,de akkor még nem mertem neki állni.amiket meg feljebb linkeltél,ahhoz most már én is fáradt vagyok...
-
llaszlo
veterán
-
szente
addikt
válasz
llaszlo #10898 üzenetére
igen csak annyit csinál!ha újra indítod a telót,akkor az lesz az alap betütipusod!
amúgy nem nagy szám,de aki nem tudja hogy hol keresse a fontokat a telóban,mert nem ért annyira hozzá,annak szerintem jól jön.egyszóval nem neked készült!igen tudom,hogy a panda home tud ilyet,de nekem a luncher pro kell...vagy ha meg van az ikon csere utánna törölhetem a panda home-ot nem állnak vissza az ikonok?
-
impalaman
aktív tag
válasz
llaszlo #10849 üzenetére
Hát szerintem, ha teljes wipe után újraflashelnéd az RMB-t akkor fehér lenne ahogy kell lennie. Amúgy a build.prop-ban van szerintem az ezért felelős sor is, csak nem tudom melyik az. Szóval ahhoz hogy fehérré tudd "varázsolni" meg kellene keresni az ezért felelős sort/értéket és azt módosítani, vagy esetleg az RMB romból kiszedni a build.prop-ot és azt használni.
-
impalaman
aktív tag
válasz
llaszlo #10824 üzenetére
Ok, tudom, hogy ez lenne a lényeg csak azért írtam le mert elvileg a rendszernek kellene létrehozni magától az .odex fájlokat (mivel saját maga tudja legjobban a saját kerneléhez optimalizálni). Viszont ehhez, hozzáteszem megint, elvileg szüksége van az .apk-ban található classes.dex fájlra.
-
impalaman
aktív tag
válasz
llaszlo #10816 üzenetére
Ez a script elvileg annyit tesz hogy azokban a ROM-okban amikben nincs a system/app-ban minden .apk-nál .odex,(mint pl. a gyári T-s 2.1) oda készít mindegyiknek egy .odex-et ezáltal gyorsabbak lesznek valamivel de nem sokkal (legalábbis a linkelt fórumban ilyesmiket is írnak a hozzászólók).
Gloob: a Market érzékelni fogja az appokat mivel telepítve lesznek, így frissíteni is tudod őket Marketen keresztül.
-
Gloob
addikt
válasz
llaszlo #10818 üzenetére
Laci.
Szerintem csak a letöltött app-ok frissülnek a marketen keresztül. És azokat nem fogja letöltöttnek érzékelni, hiszen egész más helyen vannak a system-ben. A másik, hogy a system-ben is tud frissíteni? Nem tudom, csak úgy gondolkodom. Ezért is írtam, hogy szerintem nem. Persze lehet tévedni is. -
szaboknak
aktív tag
válasz
llaszlo #10765 üzenetére
A profibbak ha signóztátok a gyári appokat fel tehetnétek valahová mert én is kicserélném az eredetire a zenelejátszót kellene az eredeti filekezelő,ébresztő és az eredeti home is jobban tetszett viszont a Rom nálam nagyon stabil de ez a signózás nekem valahogy nem jön össze.
Előre is köszönöm! -
impalaman
aktív tag
válasz
llaszlo #10761 üzenetére
Külön appok flasheléséhez elvileg elegendő bele ez a parancs: "copy_dir PACKAGE:system SYSTEM:". Ez azt az utasítást adja a recoverynek hogy a "system" mappát és annak teljes tartalmát a telefon SYSTEM részére flashelje. Azért írom ezt most le mert nézegettem egy pár update-script fájlt és van olyan amelyikben van "wipe" meg "format" parancs is, ami szerintem egy telepített romnak nem éppen egészséges.
-
impalaman
aktív tag
válasz
llaszlo #10756 üzenetére
Elolvastam a blogodon a leírást, eddig ennyire én is rájöttem, vagyis eddig is így csináltam, de ha felflashelem a Music.apk-t akkor fel is teszi csak ha meg akarom nyitni akkor hibával megáll. Amúgy a tegnap az általad linkelt leírásból annyira sikerült rájöjjek hogy a com/google mappában levő "update-script" fájl parancsokat tartalmaz amit a recovery hajt végre flasheléskor. Szóval ebbe a fájlba lehet beleírni, hogy mit hova másoljon flasheléskor.
-
impalaman
aktív tag
válasz
llaszlo #10744 üzenetére
Akkor leírom pontosan, hogy össze legyen foglalva minden.
1. Letöltöd innen: [link] a testsign.jar-t
2. Beteszed pl. ide: C:\testsign
3. Nyitsz egy parancssort, be cd-zel a C:\testsign mappába
4. Bemásolod az elkészített zipedet a C:\testsign-be
5. Aztán "java -classpath testsign.jar testsign valami.zip valami-signed.zip" parancs, ekkor létrehozza a valami-signed.zip-et ami már szignózott, a C:\testsign mappába.
6. Flashelés -
impalaman
aktív tag
válasz
llaszlo #10736 üzenetére
Elvileg igen, lehet így egy külön appot flashelni, legalábbis így kell hogy működjön, de mivel így nem megy biztosan kell neki még valami csak arra jönnék rá, hogy mi.
A szignózásnál nálam semmi hiba sincs, cmd-vel belépek a testsign mappájába és ott ezt a parancsot adom: java -classpath testsign.jar testsign valami.zip valami-signed.zip. Ezután dolgozik egy ideig majd létrehozza a saját mappájában a valami-signed.zip-et ami már flashelhető.
-
impalaman
aktív tag
válasz
llaszlo #10731 üzenetére
Megpróbáltam újraflashelni, úgy hogy a system/app-ban lecseréltem a Music.apk-t és a Music.odex-et ezeken kívül semmi mást, de továbbra sem jó. Azt nem tudom hogy hiányzik illetve hiányozhat-e valami mert ilyen szinten nem merültem bele a dologba.
ui.: Külön appot úgy kell elvileg flashelni, hogy egy zipbe belerakod a system/app/xxx.apk és xxx.odex fájlt, azután a zipet szignózod mert különben a "Verifying update package" résznél megáll a dolog.
-
impalaman
aktív tag
-
Eclips21
őstag
válasz
llaszlo #10712 üzenetére
sok apró idegesítő dolog
1.a beállításokban fehér minden eléggé rossz
2.amikor kilépsz egy programból a képernyő alján bevillanok a házikó ami a menüből való kilépés "gombja"
3.érlelhetően lassabb mint az r3egyszóval nem jobb
ezért 2óra használat után vissza raktam az r3at
-
drachos
tag
válasz
llaszlo #10722 üzenetére
Volt már olyan dolog amibe nem kötöttél bele, vagy ennyire élvezed? Tudod egy szolgáltatást nyújtó cégnek illik elmondania az ilyen dolgokat, mert nagyon sokan nem szokták elolvasni a több oldalas szerződéseket, A-tól Z-ig, főleg ha egy ilyen nagy cégről van szó. Most köss bele ebbe is, hogy miért nem, mekkora idióta vagyok... De leszarom, így is eléggé felbaxot már ez, meg még egyéb dolgok is...
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #10719 üzenetére
Ezt találtam a signing-ről. Ha tényleg ennyire egyszerű akkor nagyon könnyen tudunk készíteni saját kényünk kedvünk szerint összeállított ROM-okat a már meglévőkből.
You need a program called testsign.jar and Java installed on your Windows.
Extract the ROM, modify it, zip it back up, put it in the directory where testsign.jar is located and then from cmd do this:
java -classpath testsign.jar testsign myrom.zip myrom-signed.zip
-
bucsupeti
senior tag
válasz
llaszlo #10715 üzenetére
Ez ügyben egy picit képben vagyok.
Gondolom tudod hogy az Android rendszerek alapja és lelke a Dalvik VM, ami nem más mint egy speciálisan mobiltelefonokra, alacsony memóriaigényre megalkotott virtuális gép, valami olyasmi mint a JAVA virtuális gép. Ennek segítségével tudja elkülöníteni a rendszerfolyamatokat a felhasználói folyamatoktól. A program valójában nem közvetlenül a hardveren fut (jajj de hülyeség ez, persze hogy azon fut) hanem a hardveren futó virtuális gépen. Így óriási biztonság és nagyfokú kompatibilitás érhető el a különböző rendszerek között.
Térjünk vissza a .dex (vagy .odex) fájlokra. A DalvikVM és a JavaVM között a különbség a futtatott bájtkódban van. A programkészítés során először egy szabályos JAVA osztály jön létre és ezt fordítják le egy szabályos Java bájtkóddá. Ennek lesz a kiterjesztése .dex lesz (Dalvik Execute file). Ez maga az android futtatható fájl. Ezt még optimalizálja a rendszer és abból születik az odex (Optimized Dalvik Executable) fájl.
Ezt szokták zippelni és ez nem más mint maga az APK. -
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #10697 üzenetére
Én még mindig Paul romját tesztelem. Most 132 óra az uptime, és még mindig full gyors, nem lassult be a contactcs/call log egy picit sem. A reboot, 132 óra óta nem használtam task killert se és nem érzem semmi negatív hatását
Ami fura, hogy a szám nélküli hívások is jól jelennek meg. Szóval lehet, hogy amikor a contacts meggárgyult/belassult, akkor csinálta a fantom számkiírást is. Talán taskkill miatt, passz, 5 napja nem történt ilyesmi. -
Watt25
veterán
válasz
llaszlo #10673 üzenetére
Próbáltam én már minden variációt...
Arra lennék kiváncsi, hogy csak nekem csinálja-e ezt, hogy nem vagyok elérhető néha (sokszor), ha megy valamilyen GPS program? Vagy ez tényleg csak ilyen totál egyedi eset nálam és ássam el magam?
Tehát senki más nem tapasztalt még ilyet? (Persze csak 2.1 esetén van ez, 1.5 esetén sosem volt ilyen.) -
-
sagesz93
addikt
-
llaszlo
veterán
-
törölt tag
válasz
llaszlo #10585 üzenetére
Kedves llaszlo!
Szerintem ne kezdjük előlről, egyszer ezt a témát már megbeszéltük, én úgy emlékszem. A Root Explorerért - bármilyen hihetetlen - fizettem. Csupán leírtam, hogy én hogy telepítettem a ROM-ot a telefonomra. Továbbra sem használok warezt, vagy más általam nem tisztának tartott szoftvert sem a telefonomon, sem a PC-imen.
Bucsupeti: Az onliine kitchen csak AdFree és Premium usereknek érhető el.
ATM_automata: a Roadsync tudtommal exchange szerverekkel való mail-használatra való.
-
janez
aktív tag
-
janez
aktív tag
válasz
llaszlo #10589 üzenetére
"FLB:
A2SD+ Ezzel elvileg a dalvik-cache és a data mappa is átkerül az SD-re és állítólag lassabb lesz a telefon. Cserébe jóval több szabad hely az appok telepítésére."Emlékezz, a dalvik nem kerül át az extre, csak az appstosd-vel. Amivel elvileg lassúbb lesz a teló, de én nem tapasztaltam. Gondolom az RMB-n is futtatható az apps2sd, nem próbáltam.
Más.
Egy kis szórakozás, ha valakit érdekel:
Deadrace_Halálfutam_feliratos
PSP-re készített, RealPlayer teljes kijelzőn játssza, jó minőségben. -
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #10585 üzenetére
Számomra az FLB és az RMB ezekben különbözik:
FLB:
A2SD+ Ezzel elvileg a dalvik-cache és a data mappa is átkerül az SD-re és állítólag lassabb lesz a telefon. Cserébe jóval több szabad hely az appok telepítésére.
RMB:
A2SD: Csak az app mappa kerül át az SD-re. Így elvileg gyorsabb a telefon, de alig marad hely az appok telepítésére. Utólag lehet aktiválni az A2SD+-t lásd a blogom.Azért írtam, hogy elvileg lassabb a telefon, mert én ezt nem igazán tapasztaltam. Pedig eléggé intenzíven használom 7 képernyő, widgetek és egy rakás ikon az asztalokon.
Kinézet:
FLB: Nekem a fekete-narancssárga menük nagyon nem jöttek be, olyan hullaház kinézetet kölcsönöt a telónak.
RMB: Fehér-zöld a menü, illetve pl a browser statusbar-ja világos kék. Számomra jóval szebb.Gyorsítások, hibajavítások:
FLB: Alapból benne vannak a Modacon található különböző gyorsítások, hibajavítások.
RMB: Tudomásom szerint nincs benne annyi javítás, de utólag ezek szintén aktiválhatóak. Én utólag beirkáltam a parancsokat.Stabilitás:
Az FLB-ről nem nagyon tudok semmit sem mondani, mert alig használtam fél napig, a fekete menük miatt.
RMB: Nálam nincs olyan gond, hogy nem írja ki a nevet híváskor, újraindulni talán kétszer indult újra, de akkor nagyon gyorsan lépegettem ki-be a programokból. Számomra gyors és stabil.Amiket nem használok vagy csak ritkán:
- zenelejátszó, youtube, gyári Borwser (ezt töröltem is).A GPS vacakolt nekem is. Azt csináltam, hogy a menüben minden GPS-hez kapcsolódó funkciót kipipáltam (letiltott mobilnet mellett APN droid), utána gyorsan talált jelet. Majd mindent kikapcsoltam és már csak a GPS-t aktiváltam és újra rendesen működött.
-
Pocok256
veterán
válasz
llaszlo #10446 üzenetére
Ha letudnád írni vagy valaki le tudná írni érthetően ennek a menetét azt nagyon megköszönném mert szeretném rootolni én is a telefont. Gondolom utána azt a megoldást amit te leírtál, (move to sd ) azt már használhatom ekkor. (ha rootolt lesz így a telefonom)
Mert a gyári rommal semmi bajom nincs csak éppen helyem nincs, de így megfelelne és tökéletes lenne nekem. Remélem érthetően fogalmaztamMásik:
Ezek között mi a különbség?
su-2.1-cd-signed.zip
md5: 5f6a1e4157f6a99831c17135bb4e0e49
- Cupcake/Donut
- Roms that are built from source or entirely re-signedsu-2.1-cd-unsecure-signed.zip
md5: 8a2d72a21db4f6e8b41de2f2df8de1ce
- Cupcake/Donut
- Roms that are not built from source or resigned (filepushers)su-2.1-e-signed.zip
md5: 841d4f36be0ce090dd048c407aae6c49
- Eclair
- Roms that are build from source or entirely re-signedsu-2.1-e-unsecure-signed.zip
md5: a055c916168db7e61a75a37a13993cd6
- Eclair
- Roms that are not built from source or resigned (filepushers)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- iPhone topik
- Windows 11
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Gumi és felni topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Íme az új Android Auto!
- Óra topik
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest