- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
janez
aktív tag
válasz
llaszlo #11376 üzenetére
Milyen spanyolviaszról beszélsz? Ez (movetosd) egy működő dolog, egy lehetőség a több közül. Te találtad ki? Te írtad a parancsot? Nekem mindegy. Te a terminálos bepötyötyötyögést preferáltad, én a szkriptként futtatást. Ennyi. Amúgy ha megosztunk valamit, onnantól mindenkié, (kivéve ha valamilyen extra liszensz alá tartozik). Én nem találtam ki semmit, mert ha olyan okos lennék, akkor nem itt koptatnám a billentyűket. Viszont létező elemekből összerakosgatok ezt-azt és megosztom másokkal is, mint te is. Akkor meg mi a gond?
-
janez
aktív tag
válasz
llaszlo #11372 üzenetére
Nekem jó ez a movetosd is. Semmit nem von le az értékéből, hogy benne van és a használhatóságot sem rontja. Két kattintás, aztán egy újraindítás és a2sd+ lesz belőle. Nem tudom még mi az a a2sd cache, de szerintem azzal sem lesz jobb a helyzet ill. több szabad hely, mint a moveTosd-vel.
Természetesen a /system/app-ba tettem az appokat.
-
bucsupeti
senior tag
válasz
llaszlo #11356 üzenetére
Örülnék ha tőled is lenne egy JIT nélküli következő verzió!
Közben én is alakítgatom - egyenlőre gondolatban - a saját ROM készítését, de még nagyon sokat kell hozzá olvasnom és tanulnom. Én egy olyan minimális ROM-ot szeretnék csinálni, ami nagyon kevés dolgot tölt be a memóriájába. Nyilván kompromisszumokkal fog kialakulni, de a lényeg az lesz hogy minél gördülékenyebb legyen a készülék használata. Ehhez azonban mint írtam még sokmindent meg kell ismernem. Remélem lesz egyszer egy BPR rom is. -
bucsupeti
senior tag
válasz
llaszlo #11352 üzenetére
bár impalamantól kérdezted, de válaszolok. Tegnap kipróbáltam az LCR 1.5-el úgy hogy a JIT-es sort kitöröltem, meg úgy is hogy JIT helyett fast-ot írtam be (ezt egy külföldi fórumon találtam hogy így lehet kikapcsolni) de egyiktől se lett több a rendelkezésre álló RAM. Valószínű azért mert ettől még a libeket betöltötte a kernel, csak nem engedélyezte a használatát.
-
resch13
tag
válasz
llaszlo #11322 üzenetére
OK
Feltettem az LCR_v1.5-ös ROModat, úgy, ahogy írtad (wipe-telepítés-wipe-telepítés)... Kb. percenként FC lett az eredmény. Csináltam egy gyári adatok visszaállítását. Az újraindítás után volt egy FC, azóta (kb. 30 perc) semmi ilyesmi. Ráadásul iszonyat gyors! Mindössze 1 problémát találtam. Nem megy a Marketről a letöltés... Már 10 perce "starting download..." megy.
Láss csodát... Megy a letöltés... csak kellett neki egy kis idő... De most már ez is nagyon gyors.
Grat! -
rhen
senior tag
válasz
llaszlo #11281 üzenetére
"Ha nem ott lenne akkor kb ugyanaz lenne a helyzet, mint a gyári ROM-nál, kicsit több hellyel."
Mire gondolsz, miben lenne ugyanaz a helyzet? A dalvik képes megenni 70+ MB tárhelyet, vagy a teljesítmény csökkenne?Más: Hol tudom megnézni, hogy app2sd esetén mennyi a szabad hely maradt még a programok számára?
-
bucsupeti
senior tag
válasz
llaszlo #11272 üzenetére
llaszlo: igen én írtam hoyg nem használok ext-et. Az első indulás kb eltökölt addig mint a gyári 2.1 telepítése után az első indításnál, míg a DMC-nél nem volt semmi extra várakozás. olyan volt mint amikor egy már működő rendszert indítok újra.
mindkét esetben full wipe volt és egyik esetben sem volt ext.
A memóriával nem tudom mi van. Nekem 30 mega fölé csak a DMC ment, a LCR 24-26 körül mozog folyamatosan. Valahol nem lehet megnézni hoyg mi van a memóriában és az mennyit foglal? -
bucsupeti
senior tag
válasz
llaszlo #11250 üzenetére
mivel nézed a szabad memóriát?
Én a SysTray monitor és a TaskPanel-el nézem. Alap telepítéskor is ennyi volt és ez azért nagyon aggaszt. Jelenleg 22-24 a szabad és szinte semmi nincs kinn a home-on.Egyébként a Market megjavult. Tegnap (ma) éjjel probléma volt az interneteléréssel mind 3G mind ADSL-en keresztül. Szóval azért volt lassú. A Market korrektül működik!
-
Gergő_
őstag
válasz
llaszlo #11223 üzenetére
Itt arról van szó, hogy legális úton a telefon szinte használhatatlan volt fő funkciójára, telefonálásra. még most is a gyári 2.1-el is vannak gondok e téren.
a másik hogy a t teleb@szkodja direkt minden szarral hogy véletlenül se tudjon versenyezni a teló egy htc-vel, persze ennek értem az okát. -
Gloob
addikt
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #11205 üzenetére
Én csak a dalvik-cache-t wipe-oltam úgy tettem fel egy RMB-re. Igaz így volt pár (3-4) FC az elején, de az MFLOPS 3,58 lett.
Ez elég nagy gyorsulás.
Korábban 2.3 fölé soha nem ment az RMB-s rommal.
Az én korábbi romjaim is csak max 2.55-öt tudtak.Viszont most nem kell mindent újra beállítani, csak a widgeteket.
-
-
-
bucsupeti
senior tag
válasz
llaszlo #11143 üzenetére
Én kipróbálnám a ROM-okat. A gyári rom által hagyott hely mostmár tényleg nem elég, úgyhogy el kell valamit követnem.
A kérdésem a következő. Nekem gyári 2.1 van fenn. Erre rá lehet tölteni? Vagy kell előtte valamiféle csodaszer ilyen amonra meg nemtudom miket szoktatok emlegetni.
Szóval hogyan kell telepíteni hivatalos 2.1-re? -
impalaman
aktív tag
válasz
llaszlo #11143 üzenetére
A system/app-ban vannak a rendszeralkalmazások, és ez a telefon memóriájában van, a data/app-ban vannak az általad telepített alkalmazások, normál esetben ez a mappa is a telefonmemóriában van, de A2SD-vel az SD-re kerül. Röviden amit a data/app-ba teszel az az SD-re kerül (A2SD-s rom esetén persze), amit pedig a system/app-ba az a telefon memóriájába.
-
impalaman
aktív tag
válasz
llaszlo #11067 üzenetére
Ebben az az érdekes hogy flasheléskor is tulajdonképpen csak bemásolja. Szerintem az a baj hogy a classes.dex-et nem teszi be dalvik cache-be és ezért nem jelenik meg. Megpróbálhatok gyorsan egy dalvik wipe-t és amikor újra létrehozza, akkor talán belekerül ez is, mivel flasheléskor az első betöltés is azért tart sokáig mert létre kell hozza a dalvik cache-t.
-
impalaman
aktív tag
válasz
llaszlo #11065 üzenetére
Rétettem, de reboot után nincs ott. Viszont ha beleteszed a romba és úgy flasheled, hogy benne van akkor szerintem ott kell hogy legyen, mert régen próbáltam én is odamásolni appokat és a menüben nem jelentek meg, de most például a QuickBoot-ot is beletettem a romba és flashelés után ott van a menüben is ahogy kell lennie.
Majd holnap, vagyis ma
, lehet hogy megpróbálom beletenni a romomba és felflashelni.
-
impalaman
aktív tag
válasz
llaszlo #11058 üzenetére
Egyik előző hsz.-edben kérted hogy nézzem meg hogy megy-e a Better Terminal ha beteszem a data/app-ba. Na, amelyik .apk-kat odateszed, azokban kell lennie egy classes.dex fájlnak, különben nem nagyon fog menni, de amúgy így működik, én is így tettem bele a QuickBoot-ot.
szerk.: ebben [link] az apk-ban van classes.dex, nem tudom mennyire friss, de Marketből amúgy is lehet majd frissíteni.
-
impalaman
aktív tag
-
ATM_automata
őstag
-
törölt tag
válasz
llaszlo #11017 üzenetére
A wipe factory... után nem a steupwizard, hanem a SetupWizardEx indul el, neki kell az email kliens is. Elvileg ha ezt (apk+odex) kiirtod a ROM-ból, elhagyhatod az email klienst is. Lásd ITT.
Egyébként ez a PulseLite ROM szerintem kiváló alap a saját fúrt-faragott-hegesztett-főzött ROM-okhoz. Ebből - ahogy néztem - kihagytak szinte minden biztonságosan kihagyhatót. -
ATM_automata
őstag
válasz
llaszlo #11011 üzenetére
Használd a keresőt!!!
Bocs, de ezt a labdát nem lehetett nem lecsapni
Amíg a T-s 2.1 volt fenn, addig tapasztaltam hibáka, amikről már sokan sokat írtak itt, és főleg a 2.1 hibájának tudható be (talán). Geotagging hiba, egy névnél több szám esetén más nevet ír ki a rendszer, lassulások, akadások, process hibák, stb. Ezeket megírtam a T-nek, akik írták, hogy sorry, de időt kérnek a válaszra...mindenki azt hitte, hogy csak le akarnak rázni, de most kaptam ezt a választ....ezek szerint viszont elég sokan nyivákolhattak a rom miatt, mert csak miattam biztos nem foglalkoznának vele...
-
impalaman
aktív tag
válasz
llaszlo #11000 üzenetére
Onnan tudja mert a rendszernek vannak előre megadott elérési utak ilyen páldául a DATA: is amin belül van a data/dalvik-cache, ami lehet akár a telefonon akár az SD-n ez az elérési út marad így, mert az app2sd+ csak ezt irányítja át az SD-re. Szóval a recovery annyit lát belőle, hogy van egy DATA:data/dalvik-cache amit wipeolni kell.
-
-
janez
aktív tag
válasz
llaszlo #10988 üzenetére
Nem saját kernelt írtam. Az aktuális, hardverünkhöz legideálisabb; minden szükséges drivert tartalmazó, általában legfrissebb kész kernelre gondoltam. Ha ez adott, akkor kis túlzással olyan, mint a kirakójáték, a már meglévő és hozzávaló modulokból összerakható a rendszer programozói tudás nélkül. Persze ezt nem vállalja mindenki. Egyszerűbb (kevesebb szakértelmet is igényel) egy meglévő egységben cserélni az elemeket, vagy csak kivenni a nemkívánatosakat. Hasonlót csinálunk mi, Pulse tulajok is.
Igen, az email app független a gmail-től. Szerintem. Az előbbit én is törölni szoktam.
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #10953 üzenetére
Ha az emailt törlöd akkor wipe után esélyes, hogy nem fog működni. Anno paul romjából én kihagytam az emailt a kitchenben, és így nem volt hajlandó végigfutni a legelején elinduló beállítás varázsló
Amúgy ha rendszer appokat cserélgetsz, mint contacts, call log stb., érdemes wipeolni mindenképp. Lehet, hogy megúszod wipe nélkül is, de ami tuti biztos, az a wipe. Aki nem wipe-ol, annak egy szava nem lehet, ha FC-ket kap akárhol.
Pl. lecseréled a contacts appot, de közben a dalvik cache-ben ott marad az előzőnek a .dex-e = szép nagy FC.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB fekete, szép állapotban
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4354
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest