- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
Új hozzászólás Aktív témák
-
zs0lt33
csendes tag
válasz
llaszlo #2827 üzenetére
nandroid-mobile.sh restore-t én már próbáltam adb shellen keresztül (linuxon), és bővebb infókat adott a hiba okáról. Nálam történetesen a microSD elhalálozása okozta a galibákat. Nálad nem lehet ilyesmi a gond?
Egy apró trükk:
/nandroid/mem=128M/BCDMRS-200912dátum-idő/nandroid.md5
tartalma megegyezik-e az alábbi eredményével:
md5sum *.img
Nálam nem stimmelt több backupnál is 1-1 checksum.
Másik tipp: mivel az MCR 1.6 tartalmazza a dec. update-et, ezért olyan dolgokat baszkurál el, ami lehetetlenné teszi a visszafelé "frissítést". Szerintem kérdezzetek rá a MoDaCo fórumban. Én jelenleg elégedett vagyok az 1.5-ös MCR-el, szerintem idén már maradok is ennél. Várom a további tapasztalataitokat!
-
KonzolKartel
őstag
válasz
llaszlo #2846 üzenetére
Nekem is egészen addig rebootolt a teló, amíg ki nem hagytam a superbootot. Csak simán az amont tettem fel és ment is.
1. Decemberi rom Itt az android fülnél tudod leszedni.
2. Hang fel + piros + bekapcs (ekkor elkezdi felrakni a decemberi frissítést)
3. Töltsd le azt a romot ami neked kell és tedd fel a telóra
4. Teló kikapcs
5. hang le + piros + bekapcs (kék képernyő) (amon recovery beizzít)
6. piros + menü + bekapcs (amon bejön)
7. mehet a flash
-
juan88
tag
válasz
llaszlo #2842 üzenetére
C: meghajtó, D: meghajtó probléma. C: meghajtón van az oprendszer, D: meghajtón a progik, új oprendszert telepítünk, D: meghajtón maradnak a telepített fájlok, de az új oprendszer nem látja a telepítési információkat, így nem érzékeli telepítettnek, mert nincs hozzáadva az oprendszerhez a program.
Valahogy így működhet a telónál is szerintem. formatáld az ext partíciód és tedd fel újra az appokat. -
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #2825 üzenetére
Most feltettem valamelyik gyári ROM-ot azzal bootolt a telóm. Aztán feltettem az 1.5.2-s amonra-t és próbáltam a nandorid backup-ot de mindig hibát ír ki: run 'nandroid-mobile.sh restore' via adb!
De nekem MAC-en még nem sikerült használni az adb-t. Kezdek qrvára ideges lenni ez miatt a f@szság miatt.
Ezt a sz@ros parancsot (nandroid-mobile.sh restore) sehol sem találom honnét kellene futtatni??? Szétb@sz az ideg. -
juan88
tag
válasz
llaszlo #2804 üzenetére
1.6 csak akkor megy, ha fent van a telón a december update. Ha nincs fenn akkor MoDaCo-ról letöltheted, le van írva hogyan kell feltenni. Vigyázz ne keverd össze a december patchel.
1.4.1-ről 1.6-ra átállás:
1, SD kártyára felteszed ezt kicsomagolva (dload mappát teljes tartalmával a rootba)
2. Vagy újraindítasz Hangerő fel, piros gomb, plusz bekapcs billentyűkkel, vsgy menü-> settings->SD card & phone storage-> az Internal phone storage rész alatt lesz egy Upgrade lehetőség
3. Amon Ra feltesz, lehetőleg a legújabbat innen
4. 1.6os MoDaCo-t felteszed az SD kártya rootjába.
5.. menü, piros gomb plusz bekapcsoló gomb megnyomásával recovery módba teszeda telót
6. Flash zip from SD.
7. ha megvan, reboot. -
zs0lt33
csendes tag
válasz
llaszlo #2676 üzenetére
Köszönöm a javaslatot, sippet is ezt mondta privátban. Letöltöttem az angol hivatalos ROM-ot, és nekiláttam.
Elsőre csak Preparing... volt és kikapcsolt :-o
Aztán bekapcsoltam, hogy megnézzem, él-e még, majd kikapcs.
Újra piros_+_power kombó, most már preparing nélkül belevágott... unpacking, installing, szépen végigment.A végén Update Complete. Restarting...
Na ezt mutatja 20 perce
gombokat nyomkodtam nemrég, de semmi... merjem kikapcsolni? Miért fagyott be itt? :S
-
Mbazsika
tag
válasz
llaszlo #2629 üzenetére
A quick starton (es a biztonsagi tudnivalokon) kivul mas (papir) doksi nem volt hozza...
A CD-n levo User Guide sajnos olvashatatlan, meg nem kaptam meg a PDF-et az ismerosomtol, akit megkertem, hogy segitsen.
Egyebkent koszonom a hozzam valo vegtelen turelmedet, en kerek elnezest, hogy elek.... -
CoolBoy323
nagyúr
-
juan88
tag
válasz
llaszlo #2584 üzenetére
Megrendeltem, Jövőhéten legkésőbb postázom, de ha mákom van már holnap.
Még egy kis reklám:
mikroszálas tisztítókendő -
zsolabola
csendes tag
válasz
llaszlo #2565 üzenetére
Akkor neked nincs fent a "decemberi"-nek nevezett legutóbbi frissítés ?
Ami a hangminőséget, stb hivatott javítani ?
A verziószám B118SP1
Eredetileg a Pulse-ok a B116-os verzióval jöttek.
Nekem fent volt valahonnana B118, de nem az SP1 hanem az előző, valószínűleg nekem emiatt nem ment a custom ROM telepítés ahogy korábban is írtam.
-
-
csopi04
csendes tag
válasz
llaszlo #2518 üzenetére
Sajnos nem tudom, László. Én visszatértem a T-Mobil-os frissítéssel az eredeti rom-ra: u8220v100r001deuc85b118sp01 ( ez a német verzió, telepítés és reboot után angolra váltva))
Javítottak a telefonálás hangminőségén, ezt tapasztaltam (nincs visszhang effekt), jobbítottak a wifi modul kezelésén, igen, kevesebb disconnect, továbbá korrigálták a bluetooth modul kezelését, ezt még nem teszteltem.
Problémáim az eddigi rom-okkal:
1. origin- : U8220V100R001C85B116SP01
Appinstallert vagy Astrot használva uninstall-nál file-k megduplázódtak, teljes fagyás, power gombra nem reagált, akksi kivétel/ vissza segített, Rossz sim kártya kezelés (önállósítva magát be-bekérte a pin kódot)
2. Modaco-s 1.0: hibás Widgets kezelés, GPS problémáim (jelhiány)
3. Modaco-s 1.1: katasztrofális Market letöltések wifin keresztül, GoogleTalkot nem is tiltottam le, mégis gyakori wifi disconnect
További észrevételeim: NDrive térképeimet lockolta egy-egy custom rom felrakása
Nandroid backup, majd restore nem mindig rakta vissza a teljes tartalmat( igaz nem a legutolsó 1.5.2-pulse-amonrarecovery-t használtam)
Összegzés: ez a tepsi van énértem, nem én őérte, amúgy nagyon kedvelem -
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #2512 üzenetére
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=502010
Itt van egy reszletes leiras. En egyaltalan nem ertek hozza, korabban windows alatt eletemben nem inditottam meg el terminal ablakot, de ez alapjan meg nekem is sikerult osszehozni. Szerintem meg ugy is ertheto, ha nem tudsz angolul. A lenyeg, hogy az adb az android sdk-ban van asszek a tools konyvtarban (most nincs elottem a gep, ugyhogy ez nem biztos), oda kell el cd-zni.
Az tok mindegy, hogy a telefon milyen allapotban van eppen, lehet bootloaderben (vagy ahogy ti hivjatok, kek kepernyo), vagy akar tok siman teljesen mukodo uzemmodban, ha a driverek a telefonhoz fel vannak telepitve a szamitogepre, akkor adb-n keresztul is lehet piszkalni.
-
juan88
tag
válasz
llaszlo #2440 üzenetére
Javaslom figyelj oda nagyon (én is azt hittem, h mindent elolvastam) az ellentmondásokra is:
Paul ezt írta:
I'm pleased to present my MoDaCo Custom ROM for the T-Mobile Pulse! No 'wipe' is required to use this ROM!
Aztán amikor ezt betartva nem wipeoltam, gondoltam minek, ha azt mondja, h nem kell elszállt ugye a rendszerem, kérdeztem, tőle, h mit csináljak:
Boot the recovery image by using 'fastboot boot filename.img', then wipe, then reinstall the ROM.
szóval javaslom wipe-olj, biztos ami biztos.
-
juan88
tag
válasz
llaszlo #2403 üzenetére
Azért kellett így, mert ahogy formatálni akartam futó rendszer mellett azonnal unmountolta a memóriakártyát, és 20 percig hibaüzengetett nekem felváltva a win meg a teló.
Ha lett volna dokkolóm, vagy SD adapterem sokkal gyorsabb lett vna. Hétfőn rendelek is új memkarit, dokkolóval. -
a.t.t.i.
senior tag
válasz
llaszlo #2384 üzenetére
Nekem olyan gondom van hogy(modaco rom,kártyán ext2 partició) egyszercsak nem idulnak a telepitett programok,mintha nem látná a kártyát.Többször ujraformatáltam a kártyát,sőt másik kártyával is probáltam.Ilyenkor semmit sem enged telepiteni se marketről se sd-ről.
ilyenkor nyomok egy unmont card-ot és kiveszem a kártyát,erre ugy lefagy a telo,hogy csak akku kiszedés segit.
mi lehet? -
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #2373 üzenetére
Nem tudom, android alatt is így van-e, de normál linux alatt a swap az /etc/fstab-ban is szerepel egy sorban, pl. nálam így:
/dev/sda3 none swap sw 0 0A kiszedésnél erre panaszkodik. De maga a swap a logod alapján úgy néz ki aktív és működik.
És igen, a sok írás miatt lehet ellenjavallott a swap az sd-re, nem erre tervezték. De erről olvasni mindkét oldalról véleményt, igaz több negatívat.
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #2368 üzenetére
Gondolom érezni kb. onnan lehet, hogy nem zárja be az alkalmazásokat, ha átváltasz rá nem indulnak 0-ról. Nem olyan egyszerű ez ebben az esetben, mert még a compcache is bejátszik, ami egy swap-ként funkcionáló, tömörített memóriarész.
Abban meg főleg nem vagyok biztos, hogy jó ötlet-e swap-et tenni sd kártyára, akármilyen formában. Én nem érzem szükségét egyébként a swap-nek.
-
csopi04
csendes tag
-
-
manrick
tag
válasz
llaszlo #2302 üzenetére
Telepítés után a Settings --> Locale & text menü alatt megjelenik egy Keyboard (hun) nevű billentyűzet. Ezt be kell pipálni. Fel fog dobni egy ablakot, amiben figyelmeztet néhány dologra. Elfogadod, ezután egy olyan alkalmazásban ahol használni kell a bill-t a beviteli területen tartod az ujjad, megjelenik egy ablak, "Edit text" --> Input method. Ezalatt ki tudod választani a Keyboard (hun)-t, és tudod használni.
Én nem használok módosított ROM-ot.
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #2293 üzenetére
En a zoom fx-et hasznalom. Tapasztalat? Legfontosabb szerintem, hogy 5x gyorsabb, mint a gyari kamera alkalmazas. Meg van benne ezer effekt lehetoseg, amit soha a budos eletben nem fogok hasznalni. Letolteshez nemar hogy segitseg kell... beirod googleba az alkalmazas nevet, meg melle hogy "apk", es kesz.
Barcode scanner appok kozul barmelyik jo, csak az a nem mindegy, hogy melyik rommal. A gyari rommal sajnos egy csomo keszuleken egyik se mukodik, mert a huawei valamit nagyon csunyan elbaszott, de az u8230-as custom rom ezt a bugot javitja.
-
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #2281 üzenetére
Ha lehet is elvben, biztosan hatalmas meló lenne. Eleve újabb kernel kell hozzá, ami nem egy szimpla fordítás, csomó nem triviális patcheléssel jár. Az 1.6-ossal próbálkozgatnak a modaco-n ha jól láttam. Én 1.5 alapú rom-al már nem fogom basztatni a gépem az biztos, elégedett vagyok a mostani állapotával.
szerk:
"I have a relatively working donut build, but now i have to get back earning my paycheck.
Later today I will pack the mess in an update and upload here for testing..."Ezek szerint valakinek úgy-ahogy már eldöcög az 1.6 a gépén, ez jó hír.
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #2270 üzenetére
Na ez jó kérdés. Nem értem én ezt a marketet, ingyenes appok se jelennek meg minden szolgáltatónál, vagy hogy van ez? A mini info-t se látom azóta se.
Itt is írja valaki, hogy ő nem látja, közben sokan meg dícsérik. Nekem se ad találatot home++-ra, ráadásul market enabler is fenn van. -
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #2252 üzenetére
Ha terminalban beírsz pl. egy df parancsot, megjelenik a bemountolt ext2 partíció? Ha igen, látod azt is, mennyi adat van elhasználva belőle. Az ext2 parti létrehozásán kívül minden más automatikus elvileg.
A szöveg fordítása:
"Vedd figyelembe, hogy az első boot eltarthat egy ideig, különösen ha sok alkalmazás van telepítve az A2SD partíciódra. Légy türelmes! Ha teljesen tiszta lappal akarsz indulni vagy problémáid vannak a meglévő a2sd-re installált programjaiddal bootkor, akkor le kell törölnöd (wipe) az sd partíciódat, a következő parancs lefuttatásával: 'adb shell rm -r /system/sd/app', 'adb shell rm -r /system/sd/app-private' és 'adb shell reboot' "
(megjegyzés: az ext2 is wipe-olható a recovery menüből is)A kernele már támogatja a swap-ot, de a modaco-n többen jeleztek problémát, nem működött nekik, szóval egyelőre hanyagold szerintem. Főleg, hogy nagy piros betűkkel ott van, hogy ne legyen swap az SD-n. A modacon írta is az imént Paul, hogy max file-ban levő swap támogatott egyelőre. (That's not entirely true, you can have swap in a file just fine, but not a partition.)
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #2234 üzenetére
Hát pedig az 1.0-s 8230-as verzió nekem (és tudtommal mindenkinek aki kipróbálta) elég jól muzsikál.
Ebben a compcache témában bizonytalan vagyok, hogy jó-e, valaki aki feltette leírhatná a tapasztalatait. Ez az oldal bizonytalanított el:
http://wiki.cyanogenmod.com/index.php/Compcache
Meg az is, hogy compcache nélkül is frankón gyors ezzel a ROM-al a telefon, mióta feltettem max 2x vette ki a home-ot a memóriából, akkor is csak valami kaszott nagy játék miatt. -
re-d-evil
tag
válasz
llaszlo #2208 üzenetére
Vigyázz, mert szerintem a gps widget nem jó. Amikor azzal kapcsoltam be a gps-t, nekem sem működött rendesen. Ha viszont a settings-ből indítottam, akkor működött. De! A sima bekapcsolásra nem keresett műholdat, nem is rakta ki az ikonját. Csak ha valamilyen alkalmazást indítottam el, akkor kapcsolódott. Akkor viszont már elég gyorsan.
Le is szedtem, azóta semmi problémám nincsen vele. -
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #2171 üzenetére
Talán ha megírod, mit ír ki. Tuti nem változott a mappa taralma? Elcsesződött sd filerendszer?
Amúgy az A2SD funkciónak egy hátránya, hogy elég gyakran van szükség az ext2 filrendszer helyreállítására a recovery menüben, pl. az után ha usb- rátöltesz cuccokat, ilyenkor az ext2 partíció nem szabályosan távolítódik el. Ha nem megy egy program installálása, jó eséllyel ez megoldja.
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #2158 üzenetére
Király!!!! Működik!
Na akkor arra a kérdésre is meg van a válasz, hogy hogyan lehet az alap ROM-ot vissza tenni a telóra, ha esetleg szervízbe kellene vinni.
Visszakaptam az eredeti ROM-ot, mint amikor a telót vettem.
Így már bátrabban szórakozom a telóval.
Kösz a segítséget! -
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #2155 üzenetére
Szóval kapd le ezt: T-Mobile Pulse SW.zip
http://support.t-mobile.co.uk/help-and-support/index?page=home&cat=SOFTWAREDOWNLOADSÉs kövesd a .doc-ban levő utasításokat, vagy olvass vissza itt a fórumon, a dload mappát kell 1az1ben az SD-re másolni, aztán az "End Key, Voice + Key, Power Key"-t lenyomva indítani.
#1948-nál kezdődik itt a fórumon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest