Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Áprilisban várható az iOS 18.4
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
szolnoki
csendes tag
Amúgy a sniffeléskor THL (Thailand) állítottam a régiót. SIM végig benne volt... Adatok nem vesztek, Call Recorder megmaradt. Utána a legújabb FW-t Odinnal felraktam (SIM nem volt benne), HOME_CSC-vel. FW friss lett, CSC SIM berakás után is THL maradt, minden adat megmaradt és frankó... Hát kb ennyi...
-
sgeza
veterán
Amúgy a *#272*IMEI_SZÁM# -et próbálta már valaki CSC váltáshoz?
[ Szerkesztve ]
-
szolnoki
csendes tag
-
-
tetova
tag
válasz
szolnoki #57392 üzenetére
Végül is a lényeg az, hogy kb. 7 USD-t ha "rááldoz" valaki, akkor a SamUnlock segítségével meg tudja oldani a telefon függetlenítését és a régiókód váltást is. Ez elég jól hangzik.
A részletes leírást olvasva pedig kiderült, hogy a program és a szerver úgymond készülék-specifikusan hajtja végre a műveleteket, tehát nem tudsz másik telefonra alkalmazható adatot kinyerni. -
szolnoki
csendes tag
Na ha nem haragszotok, megsniffeltem az USB kommunikációt.
A jó hír, hogy minden ADB-n megy...
A rossz, hogy aaz unlock részt azzal kezdi, hogy a /data/local/tmp mappába beletol egy "AT" nevű bínárist, ami egy ELF executable... Aztán chmod 777 neki... Utána gondolom senki nem csodálkozik rajta, hogy el is indítja... A bináris amit visszaír a "konzolra": Unlock-Tool - SamKEY Team 2017-2018". Ezzel kezdi...
Majd kiiír egy "Authoriation token:" sokkaraketers hexa sort, majd vár egy "Authorization key"-re, amit a SamUnlock tol be neki... Műszaki érzéekem azt súgja, hogy a tokent a bináris a telefon adataiból (pl IMEI/FW) számítja. Ezeket az adatokat a SamUnlock elküldi a SamUnlock szervernek, aki erre kiszámítja a Key-t, és visszaküldi ugyanezen útvonalon az AT binárisnak... Aztán ha jónak találja, megcsinálja amit kell... Itt még van egy kis szöveges alapú hexa adok-kapok... aztán az ADB-n reboot.Úgyhogy hiába is buherálnám le a binárist a telefonról mielőtt az törlődik)... Az nem csak erősen telefon típús függő lehet (pl csak adott Samunok működik)... De nem leszülnk közelebb a Key számításhoz... Így pedig csak az én IMEI-mel fog menni
Max ha valaki megtöri a binárisban a védelmet, de erre én nem vállalkozom...
Ami még a megtöréshez rossz hír, hogy pl a fenti szöveget a binárisban nem is látom... Tehát snasszos hogy valami kódvédelemmel is el van látva.. Bár Linux-on ez nem igazán szokás..
Sőt még az AT és a SamUnlock (vagy SamUnlock szerveres) közötti hexa párbeszédet is meg kellene fejteni... Szóval eddig ennyi... És erre most rámet, 0,67 USD:
Szóval okosan ki van találva... tulajdonképpen egy olyan Remote Service Box-nak néz ki... A telefonra feltöltött bináris kommunikál a SamUnlock szoftverén keresztül a SamUnlock szerverrel... És a fele okosság lehet a SamUnlock szerverén van valójában...
Buherátorként én is tudom, e legszebb az lenne ha rájönnénk a megoldásra... De még az 50 ceridit is csak 7 USD... De ha tízen összefogtok és összedobtok 7 USD-t, akkor abból 10 régió kód váltás kijönÉn öreg vagyok már 7 USD miatt napokig-hetekig hekkelgetni
[ Szerkesztve ]
-
dkovizoli
addikt
-
sgeza
veterán
válasz
dkovizoli #57387 üzenetére
Igen, szerintem is ez az lehet, amit valaki említett korábban.
Mondjuk engem érdekelne, hogy hogyan oldja meg.
A backupot, ahogy például a Helium backup dolgozik, illetve az alkalmazás tiltást, ahogy a Package Disabler csinálja, már tudom, hogy kell megoldani ADB-n, most ez érdekelne. -
dkovizoli
addikt
válasz
szolnoki #57384 üzenetére
Ez lehetett az a fizetős megoldás, amit már említettek korábban. Ott is kreditek kellettek. Végül is, ha veszel pl izraeli simet , az sincs ingyen. Az pedig valószínű, ahogy Géza is írja, hogy arra a régióra nincs újabb még. Az izraeli ki szokott hagyni. De szerintem is home csc-vel egy DBT jó lehet rá. Meg tudod nézni pl samfirm-el, hogy van- e újabb izeaeli. Szerintem nincs, ezért nem is dobja fel. Vagy a sammobile oldalán is tudsz böngészni, hogy melyik régióban mi a legutolsó. Ha ILO lett, akkor az OXM rom, arra meg mehet bármelyik újabb az OXM csoportból.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz
szolnoki #57384 üzenetére
Egyre biztosabb vagyok az ADB parancsban! De legalábbis tuti, hogy azzal kezdi. Hogy utána mi történik, azt nem tudom. Én nem vetlek meg, ha megsniffereled!
A frissítéssel nem lesz gond, valószínűleg abban a régióban, amire raktad (ILO?), még nem jött ki az aktuális frissítés. Vagy vársz vele addig, amíg kijön, vagy nem vársz, és felteszed majd odinnel, home_csc-vel az aktuális független romot azzal a régiókóddal lekérve, amelyikben először megjelenik.[ Szerkesztve ]
-
szolnoki
csendes tag
Na akkor részeletesen:
G955F G955FXXS8DTC1 FW-vel, hálózat független. De rengeteg új Samut is támogat leírás alapján, nem csak ezt...
Szóval, nekem Magyar Telekom SIM volt benne, nem vettem ki.
Fejlesztő menüben USB Debug bekapcsolás. Sandard Samsung Android ADB driver PC-n...
SAM Unlock kicsit dolgozik rajta, telefon rebootol.
Látszolag csak annyi, hogy a telefon aszongya új SIM van benne (ami persze nem igaz), és kierősazkolja a bootolást. Megengedem neki... Látszólag megint semmi változás. Adatok, minden megmarad. De megjelent az Automatikus Hívásrögzítés beállítás a tárcsázóban. És megy is rendesen. De a 3rd party rögzítők ugyanúgy egyoldalasan működnek. Szóval csak a gyári fog menni, de az tökéletesen, hangosan, tsiztán rögzít mindent.
Magyar nylev maradt... Ami eddig nem megy, az FW frissítés úgy látom. Régiókód váltás előtt azonta hogy van új,. (áprilisi)... Most már hirtelen naprakész lett... Most megnézem ez Odin-os frissítés HOME_CSC-vel mit szól hozzá... SZóval lehet innentől kézzel kell majd frissítgetni...
Gondoltam hogy ellövök még pár kreditet, és a kedvetekért USB snifferel megnézem mit kommunikál a telefonnal... Szerintem nem túl sokat.. Én ADB utasításokra vagy a COM porton AT parancsokra gyanakszom.. -
törölt tag
Sziasztok!
Vásároltam használtan egy ilyen remek készüléket (Kamerája még most is nagyon jó),és már mókolhattak vele mert a Knox 0x1 lett így a Samsung Health meg Pay+OTA nem megy,engejdem el mert a Samsung már nem támogatja vagy van rá megoldás? Ha custom rom-ot szeretnék akkor melyik a legjobb rom rá+ha van rá Gcam illetve ha müködne custom rom alatt a Samsung gyári kamera alkalmazása akkor jó lenne.
[ Szerkesztve ]
-
hunluigi
senior tag
válasz
lanszelot #57380 üzenetére
Én ugyan nem kábelt használok hanem egy baseus dock-ot de ez a melegedés szempontjából szerintem mind1 is. Nálam gyakorlatilag kiváltotta a dex a napi munkában a lapost. Persze itt van az is, de nagyon ritkán, olyan feladatokhoz van csak benyomva, amit nem tudok dexen megoldani. Nem melegszik az s8 jobban mint dex nélkül, a hamar tönkremegy dolgot meg nem is értem... Használd bátran! A "kevés" ram szokott a szűk keresztmetszet lenni, ha tényleg dolgozik vele az ember.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Az olcsó dex kábelen gondolkodom.
Amazonon rengeteg van.
Sokra írják, hogy nagyon melegszik, hamar elromlik.
Van valakinek tapasztalata? /Mire figyeljek, melyik a jó, uk amazon/ -
sgeza
veterán
-
szolnoki
csendes tag
Na ez többeteknek tecceni fog
Na a SAMUnlock megcsinálta 2 kattintással.
https://samunlock.net/
Beírtam hogy ILO-t akarok... 10 másodpercet tökölt a telefonnal, újrabootolt és kész... Lett Call Recorder.. ÉS!!! Nem volt factory reset... minden megmaradt. KNOX-ról nem tudok nyilatkozni, mert az nekem már el van füstölve... De szerintem nem érinti, hiszen semmilyen FW buherával, rootolással nem járt.
Amiből kiindultam:
G955FXXS8DTC1 (Ez elég új, márciusi update).
Még megrpóbálom Odinnal a legújabb áprilisi FW-t feltenni, persze SIM kártya nélkül, mert akkor visszaáll magyar régióra... De sztem megmarad..
Szóval ennyi a megoldás... A SAMUnlock inygnes, de a ahsználat kerdit alapú. 5 kredit a CSC állítás, de sajna 50-et kell megvenni minimálisan. Ez utóbbi valami 6.50 USD volt... De amúgy egy unlock, vagy FRP feloldás pl 10-20 kredit, szóval másra is jó. -
sgeza
veterán
válasz
szolnoki #57372 üzenetére
Ha már rootolod, amivel ugrik a knox és így a gari is (ha még van), akkor már nem kell semmi extra, úgy biztos, hogy simán át tudod állítani a csc-t. Jó, lehet, hogy nem simán, de hogy meg tudod oldani, az biztos.
*Közben látom, hogy a knox kérdés már nem érint.
[ Szerkesztve ]
-
dkovizoli
addikt
válasz
szolnoki #57372 üzenetére
Nem hinném hogy az újabb kiadásokkal változnának ezek a lehetőségek. Három éve van az s8+-om. Amióta a GDPR szabályok tiltják a rögzítés és nem lehet 3rd party app-al rögzíteni, azóta ILO-n vagyok. Semmi nem változott.
Rootolt készülékre elvileg olyan firmware-t raksz amit akarsz. De csc-t ettől még nem vált.[ Szerkesztve ]
-
szolnoki
csendes tag
Hoppá,, jó ötletet adtál...
Anno a függetlenítéshez valami szoftvert töltöttem le, amihez használat arányosan kredit kell... A kredit megvétele előtt kiolvasta és "támogatta" a mobilom, amikor megvettem a kreditet a függetlenítésben persze már elakadt hogy sorry... fasza)... Szóval az tud elvileg régió kód váltást... De van egy félelmem hogy ebben is elakad majd...De ma este megnézem...
-
szolnoki
csendes tag
válasz
dkovizoli #57367 üzenetére
Köszi
Ez a lista amúgy az egyes FW verziók kiadásakor hogyan változik? Tehát a fenti lista igaz mondjuk a 9.0 április, legfrisseb security patch-ére is? Mert valahol olvastam olyat, hogy van olyan régió ahol csak későbbi frissítésekben tűnt el.
De akkor nekem UAE és RUS kártyákkal ezért is nem a Call Recorder...
De nem baj, 30 nap és jön az újraprogramozható SIM az Ali-ról, ehhez van programom és kompatibilis PC/SC kártyaolvasóm... Azzal olyan orzzág SIM-jét csinálom amilyet akarok
Sajnos az egyszerűbb út, a Combination ("Factory Binary") FW-t nem tudtam felrakni. Mert a BL-em a legrfrisseb (U8) és FW-ből csak U5-ig találtam... És hát a fasza FW policy miatt az U8-ról visszafelé már nem lehet menni...
De amúgy ha jól sejtem, felrakom a TPRW-t aminek van root joga, azzal valahogy vissza tudnám butítani U5-öt is elfogadó BL-t... Ha más nem a partíció direkt írásával... Csak hát ha a Download módot elszúrom... akkor brick
Vagy TPRW-t felrakva, a CSC nem írható át valahogy? Vagy azzal a system partíció integritását megsértem és a dm-verity le fogja dobni az ékszíjat újraindítás után?
(Most a KNOX VOID-al ne foglalkozzunk, az már így is 0x1)
-
sgeza
veterán
válasz
szolnoki #57362 üzenetére
Jaja, okés, köszi! Azt hittem simán adb-n megoldható (vagyis ettől még nem zárható ki az sem). Gondolom ezzel a firmware-rel ugrik is a knox.
Valaki írta, hogy van egy fizetős megoldás, ami át tudja állítani, szóval gondolom megoldható különösebb mókolás nélkül is, de nem nagyon találtam eddig rá neten semmit. Mondjuk engem nem érint, de érdekel, hogy miket tudnék megoldani. Amolyan szakmai kihívás. -
dkovizoli
addikt
válasz
szolnoki #57363 üzenetére
csc's with native call recording and samsung pay
3IE >>> Ireland
ACR >>> Ghana
AFG >>> Afghanistan
AFR >>> Kenya
AME >>> France SPay
AMO >>> Spain SPay
ATL >>> Spain SPay
ATO >>> Austria
AUT >>> Switzerland SPay
AVF >>> Albania
BGL >>> Bulgaria
BNG >>> Bangladesh Call
BOG >>> France SPay
BRI >>> Taiwan SPay
BTB >>> UK SPay
BTC >>> Libya Call
BTE >>> UK SPay
BTU >>> United Kingdom / Ireland SPay
CAC >>> Uzbekistan
CAM >>> Thailand Call SPay
CAU >>> Caucasus
CEL >>> Israel
CNX >>> Romania
COA >>> Romania
COS >>> Greece
CPW >>> UK SPay
CRO >>> Croatia
CYV >>> Cyprus
DBT >>> Germany
DCO >>> Germany
DHR >>> Croatia
DKR >>> Senegal
DNL >>> Netherlands
DPL >>> Poland
DRE >>> Austria
DTM >>> Germany
ECT >>> Nigeria
EGY >>> Egypt Call
EUR >>> Greece
EVR >>> UK SPay
FTM >>> France SPay
GLB >>> Philippines
H3G >>> England SPay
HTS >>> Sweden SPay
HUI >>> Italy SPay
ILO >>> Israel Call
INS >>> India SPay
ITV >>> Italy SPay
KSA >>> Saudi Arabia
LAO >>> Laos Call
LUX >>> Luxembourg
LYS >>> Libya Call
MAT >>> Morocco
MAX >>> Austria
MBM >>> Macedonia
MEO >>> Portugal
MET >>> Ireland
MID >>> Iraq
MM1 >>> Singapore SPay
MOB >>> Austria
MOT >>> Slovenia
MSR >>> Serbia
MTL >>> Bulgaria
MWD >>> Morocco
MYM >>> Thailand Call SPay
NEE >>> Finland
NPL >>> Nepal Call
NZC >>> New Zealand
O2C >>> Czech Republic
O2U >>> UK SPay
OMN >>> Italy SPay
OPS >>> Australia SPay
OPT >>> Portugal
OPV >>> Poland
ORO >>> Romania
ORS >>> Slovakia
ORX >>> Slovakia
PAK >>> Pakistan
PAN >>> Hungary
PCL >>> Israel
PHE >>> Spain SPay
PHN >>> Netherlands
PLS >>> Poland
PNG >>> Papua New Guinea
PRO >>> Belgium
PRT >>> Poland
PTR >>> Israel
ROM >>> Romania
SEB >>> Baltics
SEE >>> Serbia
SEK >>> Ukraine
SER >>> Russia / Belarus SPay
SFR >>> France SPay
SIM >>> Slovenia
SIN >>> Singapore SPay
SKZ >>> Kazakhstan
SLK >>> Sri Lanka Call
SMA >>> Philippines
SMP >>> Test (Sample)
STH >>> Singapore SPay
SWC >>> Switzerland SPay
TCL >>> Portugal
TEB >>> Bosnia and Herzegovina
TEL >>> Australia SPay
TEN >>> Norway
THL >>> Thailand Call SPay
THR >>> Iran
TIM >>> Italy SPay
TMC >>> Algheria Call
TMH >>> Hungary
TMS >>> Slovakia
TMZ >>> Czech Republic
TNL >>> Netherlands
TNZ >>> New Zealand
TOP >>> Serbia
TPH >>> Portugal
TPL >>> Poland
TRG >>> Austria
TUN >>> Tunis Call
TUR >>> Turkey SPay
VAU >>> Australia SPay
VD2 >>> Germany
VDC >>> Czech Republic
VDF >>> Netherlands
VDH >>> Hungary
VDI >>> Ireland
VDS >>> Sweden SPay
VFJ >>> Fiji
VGR >>> Greece
VIP >>> Croatia
VNZ >>> New Zealand
VOD >>> UK SPay
WTL >>> Algheria Call
XEC >>> Spain SPay
XEF >>> France SPay
XEH >>> Hungary
XEO >>> Poland
XEU >>> UK SPay
XEZ >>> Czech Republic
XFA >>> South Africa SPay
XFE >>> South Africa SPay
XFV >>> South Africa SPay
XME >>> Malaysia SPay
XNX >>> New Zealand
XNZ >>> New Zealand
XSA >>> Australia SPay
XSG >>> UAE SPay
XSP >>> Singapore SPay
XTC >>> Philippines
XXV >>> Vietnam Call SPay
Itt is van mégegyszer. Amelyik mellett call van, azzal a régióval megy a natív rögzítő. -
vaiszab
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy TMH/TMH/TMH ra feltettem a legfrisebb XEH et, de XEH/XEH/TMH lett. A kérdésem az lenne, hogy az utolsónak kellene változni XEH re?
-
szolnoki
csendes tag
UAE (CSC=XSG) SIM sem hozott Call Recordert... pedig a régiókodot megváltoztatta...
Szóval a módszer működhet, csak jó régiókódú SIM kellene...
Márha amúgy az OXM CSC-s FW tartalmazza a hangrögzítőt... Mert ha nem, akkor választhatok én bármilyen régiót -
szolnoki
csendes tag
Nemnem... Nem ADB-n megy... Hanem a gyártó által spéci dolgokra használt FW kell... Ami Android, de inkább tesztelésre való, mint használatra
:
https://youtu.be/LhuIH_EY-4A?t=296
Na ebben a módban valahogy elérhető, hogy a telefon modemnek jelentekzik be, és akkor egy terminél emulátorral PC-ről kehet a CSC kódot egy AT paranccsal beállítani.
Na de a SIM cserét kipróbáltam:
Orosz SIM be, factory reset Recovery-ből. Setup oroszul indult természetesen, de minden nyelv választható.
Utána Phone Info szerint bár az FW az DBT maradt, de minden más régió beállítás RUS/Russia-ra változott. Még ha utána betettem a magyar SIM-et, ami remekül működott, akkor is megmaradt...
Csak hát a RUS régiótól sem lett Call RecorderGyári nem lett, az apposok pedig féloldalasan rögzítenek...
Szóval más SIM kell.. Keresem itthon nyakra főre a UAE vagy Indonéz SIM-et, de sehol nem találom...
Apropó anno vettem Turbo SIM-et, ami ugye SIM emulálásra való... most annak nézek utána, hátha egy bármilyen régiós Dummy SIM.-et lehetne csinálni. Nem baj ha nem megy, csak a telefon érzékelje -
sgeza
veterán
válasz
szolnoki #57357 üzenetére
Az adb-n keresztüli csc váltást sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom, de engem is érdekelne, kíváncsi vagyok rá, hogy működik-e.
Viszont a kolléga által javasolt pl. izraeli sim kártyás megoldás működik. Ott például nincs tiltva. Ami a lényeg, azzal a simmel sim resetet kell nyomni, ami gyári alaphelyzettel jár együtt. Utána vissza a saját SIM kártyát, de már nem nyomni SIM resetet! Így marad izraeli régión, és lesz hangrögzítő. Még külső alkalmazás sem kell, mert a gyári működni fog.[ Szerkesztve ]
-
szolnoki
csendes tag
Oh ne... Talán Orosz, és USA (lejárt) kártyáim vannak... ha ki nem dobtam
De ha nincs..
Mindjuk egy megflelő Combination ROM felrakása,
majd abban utána kábelen és terminálon keresztül:
AT+PRECONFG=2,XXX
(XXX helyén régiókód)
Majd támogatott ROM-ra frissítés segíthet?
Valahol olvastam... -
-
szolnoki
csendes tag
Lehet volt már téma, de az utolsó 400 hozzászólásban nem láttam, 50ezeret meg nem tudok átfutni
Szóval a hívásrögzítő (Call Recorder) beüzemelése a legújabb 9.0 Pie Androidon, Sam 8+ telefonon. Akár a Samsung sajátja, akár bármilyen appal. Amit én tudook, egyes régiókban, pl EU a Samsung kitiltotta a hívásrögzítés lehetőségét, amit még 3rd party appal sem lehet megkerülni. Appra ezért köszönöm nem kérek javaslatokat, 5-öt próbéltam, mind csak a saját hangom rögzíti... Nyilván a fenti okok miatt. És hogy mindent kihangosítva vegyek föl (itt visszahallatszik a mikrofonba a beszélő is...).. nem opció.
Szóval a lehetséges megoldásokról a következőket tudom:
- Rootolás (ha lehet elkerülném)
vagy
- Olyan régiós firmware haználata, amiben ez nincs kitiltva.
Igazából az utóbbi téme érdekelne. Milyen firmware-t, milyen régiót érdemes telepítni? Párat már letöltöttem.. Izrael, Észak Afrika, stb... De még nem sütöttem be...
Most nekem a legújabb OXM (Multi) CSC van fenn, az aktív CSC pedig a DBT (Németo.)...
Lehet csak simán régiót váltani fw frissítés nélkül? A Phone Infó az elérhető CSC kódokra kiír vagy 70-80 db-ot. Ezek között van INS (India) is, és jópár nem EU-s osrzág. Elég ha csak valahogy az akítv CSC régiót sikerül bebillenti INA-ra és nincs több korlátózás a Call Record funkcióra? Magyar nyelv kiválasztató lesz még, vagy csak angol? Magyar SIM menni fog? (Ja igen... Ha most is megy a DBT régióban... gondolom igen).
De főleg, van valakinek a rootoláson kívűl valami megldása? Vagy van valami tapasztalat a CSC váltás és call recorder közötti relációban?
Köszi a válaszokat előre is... -
Predatorr
őstag
válasz
Probert75 #57341 üzenetére
Te írtad, hogy a legújabb generációs készülékeken.
Ó, basszus, miért nem láttam?
És miért állt vissza 0-ra minden? Na mindegy, megvan, beállítottam, köszönöm.
Azóta csinált olyat, hogy panorámába hiába tartottam függ. a készüléket, juszt is vízszintesen akarta vinni a képet, nyilván nem tudta. negyedszerre vette be.[ Szerkesztve ]
-
valeno
tag
Sziasztok!
Korábban már kérdeztem de nem jött válasz rá. Kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy független S8, 9-es android, 2020.áprilisi biztonsági frissítéssel. A problémám az lenne, hogyha rezgőre van állítva a telefon és kapok egy messenger üzenetet akkor kettőt rezeg a telefon és nem egyet. Kb. 3 hónapja viselkedik így, nagyon idegesítő így lenémítva használom. Hol tudnám beállítani, hogy csak egyet rezegjen?
Kerestem rezgésminta beállítást de nem találtam. -
Probert75
addikt
válasz
Predatorr #57340 üzenetére
Nem csak az S20, minden érintett.
"Rendkívül veszélyes sebezhetőséget rejt a Samsung minden, az elmúlt 6 évben kiadott, Androiddal működő okostelefonja."
"Ugyan a Samsung az idén májusi biztonsági frissítésében lezárta a veszélyes rést legújabb generációs készülékein, azon modellek, amikhez már nem érkeznek rendszeresen frissítések (mint pl. a Samsung Galaxy S6 és elődei), továbbra is támadhatók lehetnek a biztonsági résen át."
Fényképezőgép/Beállítások/Fényképezési módszerek/Hangvezérlés.
[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
válasz
Probert75 #57332 üzenetére
Az az S20 és tsai.
MÁS: Frissültek az appok, megint nincs hangvezérlés a fotó appban.
Nem is találom a beállításokban. Most hol a fenében lehet beállítani? Régebben a bixby aktiválása segített, de most az sem. Semmit nem állítottam el, frissítéd előtt működött visszatiltott bixbyvel is.
-
trebrona
nagyúr
Gondolj bele, hogy miért lenne elvárás egy halandó felhasználótól, hogy kilépegessen a fiókokból?
Ez csak a Samsungnál és néhány gyártónál van így, az esetek többségében valóban ki kell lépni a fiókokból, még ha menüből is végzed el. Különben titkosítja a data partíciót, plusz életbe lép az FRP. Ilyenkor már bekapcsolni sem engedi a telefont, csak kód megadása után bootol be eleve. -
sgeza
veterán
válasz
UfoZoli #57335 üzenetére
Ahogy a kolléga is írta, meg én is: tehát ha menüből végzed, akkor az elintéz mindent, nem kell kilépned a fiókból, fogja tudni használni a következő felhasználó.
Akkor van gond, ha nem átlag felhasználó módjára a recovery menüből nyomsz resetet, amit egy lopott telefon esetén is meg tudnál tenni. Ilyenkor lép életbe a védelem, hacsaknem lépsz ki előtte a fiókból.
Gondolj bele, hogy miért lenne elvárás egy halandó felhasználótól, hogy kilépegessen a fiókokból? Pont ezért van a menüben a gyári visszaállítás, amit ugye csak akkor érsz el, ha fel tudod oldani a készüléket, tehát te vagy a jogos használója. Úgy rémlik, hogy még a kódot is kéri olyankor külön.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz
timirosicka #57333 üzenetére
Elegendő, ha a menüben nyomsz gyári visszaállítást, az elintéz mindent.
[ Szerkesztve ]
-
timirosicka
tag
Sziasztok.
Eladom az S8 - am. A gyári vissza állításnál mindenem törlődik róla? Tudom, hogy törölni kell a Samsung fiókból, de ezenkívül még valami?
Köszönöm -
Predatorr
őstag
-
Szajo
őstag
válasz
tetova #57328 üzenetére
Teljesen igazat adok és lehet, hogy nem is cserélem le én sem az S8at amíg nincs valami "értelmes" telefon jó áron...
Igazából csak azért gondolkoztam a Cserén mert unalmas az S8, minden jó minden működik rajta mai napig és talán egy néhány ember, mint például én olyan hogy kell valami új neki. Nem azért mert szüksége van rá, hanem mert csak. :D
De jobban bele gondolva teljesen elvagyok az S8al... -
tetova
tag
Tulajdonképpen "támogatja", hiszen a Samsungos alkalmazások - remélhetőleg - még évekig frissülnek. Az meg, hogy nem jön ki rá újabb android verzió, lehet, hogy jobb is. (Csak példaként: a Nexus 7 2013-as tabletem a 2GB ramjával és a 6-os droiddal még most is "pattogós", de valószínűleg már a Nougat kinyírta volna!)
Én végül Note9-re váltottam, főleg az S Pen miatt. Tökéletesen elégedett voltam az S8-cal, vallom, hogy jobb ár/érték arányú teló nincs most a piacon. S6 óta nem veszünk, ugye, QHD+-nál gyengébb felbontású kijelzővel telefont, ezért a Note10 kiesett, a Note10+ meg indokolatlanul drága, hála az IPhonok árazásának. Aki vár a váltással, azt teljesen megértem, hiszen az S9/S10 az nem igazi alternatíva, nem nyújt annyi pluszt, mint amennyit fizetni kell érte. Az S20-ra meg ugyanaz érvényes, mint a Note10+-ra, érthetetlenül túlárazott. Úgy gondolom, nagyjából az S6 Edge áránál meg kellett volna húzni a képzeletbeli vonalat, és lehet, hogy a haszon is nagyobb lenne, mert sokkal több csúcskészüléket adnának el. (Persze ez az én véleményem, és a kutyát se érdekli...
)
-
Matada2.3
veterán
Bekerült a telefon a negyedéves biztonsági frissítéseket kapó készülékek közé:
-
francz'70
senior tag
válasz
dionaea #57312 üzenetére
Ugy gondolom s8 még mindig felső kategória szinten van tehát mondjuk amiben felső kategória most egy samu abban megállja a helyét.
Hááát........
Féléve váltottam S8+ ról Note10+ ra.(az S8+ is megvan, mert 2.5 éve tökéletesen teszi a dolgát, és patika állapotú!)
A Note10+ úgy pörög, hogy az S8+ hozzá képest egyhelyben áll
De.....az S8+ t még csak most frissítettem 9 -es droidra (nem éreztem szükségét, + nem tetszett a felület, stb.) azt kell, hogy mondjam, egy új telóm lett
Gyorsabb, pörgősebb, a SOC is jobb lett és valamiért úgyérzem, még a kijelző is szebb(lehet csak optikai...)
A lényeg, hogy kisebb lett a különbség a Note10+ hoz képest
(ami azért is nagy szó, mert a Note10+ szerintem egy etalon, brutál jó teló!!)......és mostanában már két telót használok
[ Szerkesztve ]
-
dkovizoli
addikt
válasz
hunluigi #57320 üzenetére
nekem most az új s20-as sorozat nem jött be. Igaz van s10+. Páromnak note10 váltotta az s8-at. Ráadásul sok nem igazán jó dolgot hallani róluk. Melegedés, kamera problémák. Inkább várom lesz-e note20. Vagy majd utána. Szerencsére a 10+ bejött, bár meg van a 8+ is.
[ Szerkesztve ]
-
hunluigi
senior tag
Én egy kicsit máshogy gondolkodom... 3-4 évente cserélem a telefonom. Note 2 óta (egy kilengést nem ide véve) samsung vonalon. Ilyenkor mindig az aktuálisan elérhető zászlóshajót választom. Egyszerre nagy kiadás nyilván, de évekre letudva a telefon kérdés. Mivel a dex óta az asztali gépem is kiváltotta, így ebből most már pláne nem engedek. Pont a jövő héten váltok, szóval egyben el is köszönök tőletek! Köszönöm mindenkinek aki segített, szivesen annak akinek én tudtam segíteni! :D S8+ persze marad családon belül, mert azon túlmenően, hogy leszolgálta az idejét, hibátlan patika állapotban van (némi kijelző sárgulást elnézve neki), és rendületlenül teszi a dolgát!
Sziasztok!
-
róland
veterán
Nekem a Note széria tetszik, s jó áron indít a Note 10 Lite. Bár ha még kihúz 2 évet az S8, akkor lehet, hogy eggyel későbbi Note XX Lite vagy az idei Note lesz a befutó. Csak a kicsi Note-ban is lenne olyan felbontású kijelző, mint a + szériában. (Ugyan az S8-on nem használom ki, mert a telefon teljesítménye azért kevés hozzá, de azért a 2K+ szebb, mint az FHD+. A Note-ok kijelzője meg nagyobb, mint az S szériáé.)
Én SIII-mal kezdtem, akkor még az adott iPhone-nál is jobb volt a Samsung csúcskészüléke. Ha jól emlékszem közel 3,5 évet bírt ki. S még akkor érték utol a többiek.
-
trebrona
nagyúr
S10e-re váltottam, nem bántam meg. Mondjuk én is csak azért vettem meg, mert a Telekomnál kifutó akcióban volt 130k-ért dominóval.
A teljesség igénye nélkül: jobb üzemidő, még jobb kamera, dual SIM, kompaktabb.
-
ToBeY
nagyúr
Én is az S10 gondolkodom.Nekem kell hogy nagyobb legen mint ez a jobb gépelés,netezés miatt,és kell a jobb kamera is a többi nem fontos csak extra.
[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
Én max 100e-ért nézelődöm (mert ez sem ér többet), kb. csak xiaomi van, Note 8 Pro, 9 lite, de hiányosságokkal, a 10-est meg azok az ökrök is lekerekítették, hogy égne a pokol tüzén, aki ezt kitalálta (Samsung), Galaxy A sorozat túlárazott vacak. LG K60-at várom (v mi lesz), mert anyám K50-ese pöpec (érzésre simán pörög úgy, mintnaz S8) , csak hát sötétben fotózásra, játékra annyira nem. Mindenképpen ennél.nagyibb kell a normális gépeléshez, amíg a diktálás ennyire szar.
-
dionaea
őstag
Ugy gondolom s8 még mindig felső kategória szinten van tehát mondjuk amiben felső kategória most egy samu abban megállja a helyét. A71 a51 jó telok de pl a fotós képesetekben több kamera ide oda nem hozza az s8 at. Persze kinek mi a fontos.Tehát nincs mese innen csak felfele vezet az út.
Persze konkurensek között van sok jó készülék de aki Samsungnál marad azoknak azért nincs sok választásuk.
Én addig tartom meg míg elfárad teljesen vagy nem jön egy jó lehetőség. Huszon pár év alatt kimondhatom eddig ez a legjobb mobilom.
-
Szajo
őstag
válasz
róland #57310 üzenetére
Nekem egy hasonló méretű mobil kellene majd ami ad valami újat kamerában,kijelzőben de nem nagyon van most... Ilyen xiaomi meg társait nem akarok venni akármennyire istenítik, mert nekem a Samsung bizonyított szervíztapasztalatok/megbízhatóság.
200ezernél többet pedig nem akarok kiadni telefonért...[ Szerkesztve ]
-
-
Szajo
őstag
válasz
Predatorr #57308 üzenetére
Nekem mák, hogy gari idő lejárta előtt 1 nappal cseréltek ingyen kijelzőt plusz akksit. Így nem érzek negatív hatást. Használom fólia nélkül legalább nem féltem :D
Nem tudom én sem mire valtanám le most... 300ezret nem adok telefonért... S20 drága. Talán A51 van jó áron Samsung terén -
ToBeY
nagyúr
Újabban nekem is merül mint a fene a teló,van valami app amivel meg lehetne nézni az aksi állapotát?
-
dionaea
őstag
Nem látok nagy fogyasztót. Egy aksi ellenőrző progi ég, hét után azt írja hogy 2430mah az aki kapacitás. Kb hasonlót tapasztalok én is olyan 20-25% al rosszabb az aksi mint új korában.
Úgy gondolom az android autós használat nagy mértékben hozza járul ehhez a problémához.
-
dionaea
őstag
válasz
nagyj74 #57295 üzenetére
Nekem 2.5 fél után ami fura hogy az aksi kezd befáradni. Jobban merül. Illetve könyebben melegszik. Pl most hogy írom ez az üzit érzem az ujjammal a hátlapon hogy melegszik. Töltésnél mostanában elég forró ami azért fura mert korábban ezt nem tapasztaltam.
Más negatívumot nem tapasztaltam eddig.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szólánc.
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Áprilisban várható az iOS 18.4
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...