Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!

Új hozzászólás Aktív témák

• szolnoki

csendes tag

válasz sgeza #57398 üzenetére

Nekem nem működött smmit nem reagált rá... (Android 9.0 U8)

• szolnoki

csendes tag

Amúgy a sniffeléskor THL (Thailand) állítottam a régiót. SIM végig benne volt... Adatok nem vesztek, Call Recorder megmaradt. Utána a legújabb FW-t Odinnal felraktam (SIM nem volt benne), HOME_CSC-vel. FW friss lett, CSC SIM berakás után is THL maradt, minden adat megmaradt és frankó... Hát kb ennyi...

• szolnoki

csendes tag

válasz sgeza #57395 üzenetére

Az ismeretlen számítás (amit írtam) az inkább ahhoz kell, hogy a telefonba betöltött bináris elvégezze a feladatát.. Ez inkább egy szoftver licensz kulcs... Maga hogy szoftver micsinál beül, a telefonban, na ahhoz az USB sniffelés más nagyon kevés...

• szolnoki

csendes tag

válasz sgeza #57386 üzenetére

Na ha nem haragszotok, megsniffeltem az USB kommunikációt.

A jó hír, hogy minden ADB-n megy...
    A rossz, hogy aaz unlock részt azzal kezdi, hogy a /data/local/tmp mappába beletol egy "AT" nevű bínárist, ami egy ELF executable... Aztán chmod 777 neki... Utána gondolom senki nem csodálkozik rajta, hogy el is indítja... A bináris amit visszaír a "konzolra": Unlock-Tool - SamKEY Team 2017-2018". Ezzel kezdi...
    Majd kiiír egy "Authoriation token:" sokkaraketers hexa sort, majd vár egy "Authorization key"-re, amit a SamUnlock tol be neki... Műszaki érzéekem azt súgja, hogy a tokent a bináris a telefon adataiból (pl IMEI/FW) számítja. Ezeket az adatokat a SamUnlock elküldi a SamUnlock szervernek, aki erre kiszámítja a Key-t, és visszaküldi ugyanezen útvonalon az AT binárisnak... Aztán ha jónak találja, megcsinálja amit kell... Itt még van egy kis szöveges alapú hexa adok-kapok... aztán az ADB-n reboot.

Úgyhogy hiába is buherálnám le a binárist a telefonról mielőtt az törlődik)... Az nem csak erősen telefon típús függő lehet (pl csak adott Samunok működik)... De nem leszülnk közelebb a Key számításhoz... Így pedig csak az én IMEI-mel fog menni :) :) :) Max ha valaki megtöri a binárisban a védelmet, de erre én nem vállalkozom... :( Ami még a megtöréshez rossz hír, hogy pl a fenti szöveget a binárisban nem is látom... Tehát snasszos hogy valami kódvédelemmel is el van látva.. Bár Linux-on ez nem igazán szokás..
    Sőt még az AT és a SamUnlock (vagy SamUnlock szerveres) közötti hexa párbeszédet is meg kellene fejteni... Szóval eddig ennyi... És erre most rámet, 0,67 USD :) :): :)

Szóval okosan ki van találva... tulajdonképpen egy olyan Remote Service Box-nak néz ki... A telefonra feltöltött bináris kommunikál a SamUnlock szoftverén keresztül a SamUnlock szerverrel... És a fele okosság lehet a SamUnlock szerverén van valójában...
    Buherátorként én is tudom, e legszebb az lenne ha rájönnénk a megoldásra... De még az 50 ceridit is csak 7 USD... De ha tízen összefogtok és összedobtok 7 USD-t, akkor abból 10 régió kód váltás kijön :) :) :) :) Én öreg vagyok már 7 USD miatt napokig-hetekig hekkelgetni :) :) :) :)

• szolnoki

csendes tag

Na akkor részeletesen:
    G955F G955FXXS8DTC1 FW-vel, hálózat független. De rengeteg új Samut is támogat leírás alapján, nem csak ezt...
    Szóval, nekem Magyar Telekom SIM volt benne, nem vettem ki.
    Fejlesztő menüben USB Debug bekapcsolás. Sandard Samsung Android ADB driver PC-n...
    SAM Unlock kicsit dolgozik rajta, telefon rebootol.
    Látszolag csak annyi, hogy a telefon aszongya új SIM van benne (ami persze nem igaz), és kierősazkolja a bootolást. Megengedem neki... Látszólag megint semmi változás. Adatok, minden megmarad. De megjelent az Automatikus Hívásrögzítés beállítás a tárcsázóban. És megy is rendesen. De a 3rd party rögzítők ugyanúgy egyoldalasan működnek. Szóval csak a gyári fog menni, de az tökéletesen, hangosan, tsiztán rögzít mindent.
    Magyar nylev maradt... Ami eddig nem megy, az FW frissítés úgy látom. Régiókód váltás előtt azonta hogy van új,. (áprilisi)... Most már hirtelen naprakész lett... Most megnézem ez Odin-os frissítés HOME_CSC-vel mit szól hozzá... SZóval lehet innentől kézzel kell majd frissítgetni...

Gondoltam hogy ellövök még pár kreditet, és a kedvetekért USB snifferel megnézem mit kommunikál a telefonnal... Szerintem nem túl sokat.. Én ADB utasításokra vagy a COM porton AT parancsokra gyanakszom..

• szolnoki

csendes tag

Na ez többeteknek tecceni fog :C :C :C
    Na a SAMUnlock megcsinálta 2 kattintással.
    https://samunlock.net/

Beírtam hogy ILO-t akarok... 10 másodpercet tökölt a telefonnal, újrabootolt és kész... Lett Call Recorder.. ÉS!!! Nem volt factory reset... minden megmaradt. KNOX-ról nem tudok nyilatkozni, mert az nekem már el van füstölve... De szerintem nem érinti, hiszen semmilyen FW buherával, rootolással nem járt.
    Amiből kiindultam:
    G955FXXS8DTC1 (Ez elég új, márciusi update).
    Még megrpóbálom Odinnal a legújabb áprilisi FW-t feltenni, persze SIM kártya nélkül, mert akkor visszaáll magyar régióra... De sztem megmarad..
    Szóval ennyi a megoldás... A SAMUnlock inygnes, de a ahsználat kerdit alapú. 5 kredit a CSC állítás, de sajna 50-et kell megvenni minimálisan. Ez utóbbi valami 6.50 USD volt... De amúgy egy unlock, vagy FRP feloldás pl 10-20 kredit, szóval másra is jó.

• szolnoki

csendes tag

válasz sgeza #57371 üzenetére

Hoppá,, jó ötletet adtál...
    Anno a függetlenítéshez valami szoftvert töltöttem le, amihez használat arányosan kredit kell... A kredit megvétele előtt kiolvasta és "támogatta" a mobilom, amikor megvettem a kreditet a függetlenítésben persze már elakadt hogy sorry... fasza)... Szóval az tud elvileg régió kód váltást... De van egy félelmem hogy ebben is elakad majd... :( De ma este megnézem...

• szolnoki

csendes tag

válasz dkovizoli #57367 üzenetére

Köszi :)
    Ez a lista amúgy az egyes FW verziók kiadásakor hogyan változik? Tehát a fenti lista igaz mondjuk a 9.0 április, legfrisseb security patch-ére is? Mert valahol olvastam olyat, hogy van olyan régió ahol csak későbbi frissítésekben tűnt el.

De akkor nekem UAE és RUS kártyákkal ezért is nem a Call Recorder...
    De nem baj, 30 nap és jön az újraprogramozható SIM az Ali-ról, ehhez van programom és kompatibilis PC/SC kártyaolvasóm... Azzal olyan orzzág SIM-jét csinálom amilyet akarok :) :) :)

Sajnos az egyszerűbb út, a Combination ("Factory Binary") FW-t nem tudtam felrakni. Mert a BL-em a legrfrisseb (U8) és FW-ből csak U5-ig találtam... És hát a fasza FW policy miatt az U8-ról visszafelé már nem lehet menni...

De amúgy ha jól sejtem, felrakom a TPRW-t aminek van root joga, azzal valahogy vissza tudnám butítani U5-öt is elfogadó BL-t... Ha más nem a partíció direkt írásával... Csak hát ha a Download módot elszúrom... akkor brick :)

Vagy TPRW-t felrakva, a CSC nem írható át valahogy? Vagy azzal a system partíció integritását megsértem és a dm-verity le fogja dobni az ékszíjat újraindítás után? :)
    (Most a KNOX VOID-al ne foglalkozzunk, az már így is 0x1 :) :) :) )

• szolnoki

csendes tag

UAE (CSC=XSG) SIM sem hozott Call Recordert... pedig a régiókodot megváltoztatta...
    Szóval a módszer működhet, csak jó régiókódú SIM kellene...
    Márha amúgy az OXM CSC-s FW tartalmazza a hangrögzítőt... Mert ha nem, akkor választhatok én bármilyen régiót :)

• szolnoki

csendes tag

válasz sgeza #57361 üzenetére

Nemnem... Nem ADB-n megy... Hanem a gyártó által spéci dolgokra használt FW kell... Ami Android, de inkább tesztelésre való, mint használatra :): :) :) :)
    https://youtu.be/LhuIH_EY-4A?t=296
    Na ebben a módban valahogy elérhető, hogy a telefon modemnek jelentekzik be, és akkor egy terminél emulátorral PC-ről kehet a CSC kódot egy AT paranccsal beállítani.

Na de a SIM cserét kipróbáltam:
    Orosz SIM be, factory reset Recovery-ből. Setup oroszul indult természetesen, de minden nyelv választható.
    Utána Phone Info szerint bár az FW az DBT maradt, de minden más régió beállítás RUS/Russia-ra változott. Még ha utána betettem a magyar SIM-et, ami remekül működott, akkor is megmaradt...
    Csak hát a RUS régiótól sem lett Call Recorder :) :) :) :) Gyári nem lett, az apposok pedig féloldalasan rögzítenek...
    Szóval más SIM kell.. Keresem itthon nyakra főre a UAE vagy Indonéz SIM-et, de sehol nem találom...

Apropó anno vettem Turbo SIM-et, ami ugye SIM emulálásra való... most annak nézek utána, hátha egy bármilyen régiós Dummy SIM.-et lehetne csinálni. Nem baj ha nem megy, csak a telefon érzékelje :) :) :)

• szolnoki

csendes tag

válasz szolnoki #57359 üzenetére

Sőt jut eszembe... Arab Emirátusokban is vettem SIM-et, és ha jól emlékszem Indonéziában is... De kár hogy ezeket lehet hogy kihajigáltam :( Sose gondoltam volna hogy jók lettek volna még valamire :(

• szolnoki

csendes tag

Oh ne... Talán Orosz, és USA (lejárt) kártyáim vannak... ha ki nem dobtam :)

De ha nincs..
    Mindjuk egy megflelő Combination ROM felrakása,
    majd abban utána kábelen és terminálon keresztül:
    AT+PRECONFG=2,XXX
    (XXX helyén régiókód)
    Majd támogatott ROM-ra frissítés segíthet?
    Valahol olvastam...

• szolnoki

csendes tag

Lehet volt már téma, de az utolsó 400 hozzászólásban nem láttam, 50ezeret meg nem tudok átfutni :) :)

Szóval a hívásrögzítő (Call Recorder) beüzemelése a legújabb 9.0 Pie Androidon, Sam 8+ telefonon. Akár a Samsung sajátja, akár bármilyen appal. Amit én tudook, egyes régiókban, pl EU a Samsung kitiltotta a hívásrögzítés lehetőségét, amit még 3rd party appal sem lehet megkerülni. Appra ezért köszönöm nem kérek javaslatokat, 5-öt próbéltam, mind csak a saját hangom rögzíti... Nyilván a fenti okok miatt. És hogy mindent kihangosítva vegyek föl (itt visszahallatszik a mikrofonba a beszélő is...).. nem opció.

Szóval a lehetséges megoldásokról a következőket tudom:
    - Rootolás (ha lehet elkerülném)
    vagy
    - Olyan régiós firmware haználata, amiben ez nincs kitiltva.

Igazából az utóbbi téme érdekelne. Milyen firmware-t, milyen régiót érdemes telepítni? Párat már letöltöttem.. Izrael, Észak Afrika, stb... De még nem sütöttem be...

Most nekem a legújabb OXM (Multi) CSC van fenn, az aktív CSC pedig a DBT (Németo.)...

Lehet csak simán régiót váltani fw frissítés nélkül? A Phone Infó az elérhető CSC kódokra kiír vagy 70-80 db-ot. Ezek között van INS (India) is, és jópár nem EU-s osrzág. Elég ha csak valahogy az akítv CSC régiót sikerül bebillenti INA-ra és nincs több korlátózás a Call Record funkcióra? Magyar nyelv kiválasztató lesz még, vagy csak angol? Magyar SIM menni fog? (Ja igen... Ha most is megy a DBT régióban... gondolom igen).

De főleg, van valakinek a rootoláson kívűl valami megldása? Vagy van valami tapasztalat a CSC váltás és call recorder közötti relációban?

Köszi a válaszokat előre is...

Új hozzászólás Aktív témák