- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kavics325i
őstag
Tudod én szerintem meg a klónok nyernek ezzel egyre nagyobb teret. Sokan fogják azt gondolni,hogy inkább vesznek egy olcsóbb valamilyen klónt mint szarakodnak-harcolnak egy céggel. Jó példa hidd el erre a Shell. A helyi olcsó kút tulaj X6-ossal jár a Shell és a Mol meg összevonásokkal küzd.
-
kavics325i
őstag
amit te nem látsz(és ezt nagyon remélem nem veszed sértésnek,mert semmi bajom Veled)az az,hogy ha mindenki jó kis fiú--lányként használná és nem topikokba rohangálna,hanem mondjuk minden laggolásért hívná a prémium szervizt vagy fogná és töltőre dugná aztán kijelző bekapcs és beégés meg kezd stb. nahh akkor kezdhetne a Samsung gondolkozni. Csak tudod akkor már késő lesz-van. Pont olyan ez mint átvitt értelemben a Shell. Már elkezdett összepakolni. Pedig 2-3 éve még piacvezető betyárerős cég volt itt.
-
kavics325i
őstag
épp töltöm a telefont. De összességében nem az első ez a samsungtól. Nem root-olok,nem rom-olok,ne értsd félre.Az alap indíttatással van bajom. Lényegében az,hogy olyan dolgokat vetnek be ami egy vásárlót el tántoríthat adott termék vásárlásától. Abban a pillanatban mikor kifizette meglévő volt e?Tudta e a készülék azt minden körülmények között???(lásd bencsmárk trükközés) Nem utólag,nem csak bizonyos körülmények között!!!Mert ez csak EGYRE adhat okot!Mérlegelésre!!!Hogy akarom e,kívánom e megvenni adott terméket ezzel és ezzel a lehetőségekkel karöltve avagy nem?? Tudod a holló és a róka este jut erről eszembe. Ki dalolják a pénzt a zsebemből!Mint a józsefvárosi piacon a kínaiak akik mindent ígérnek csak azt vedd meg. Utána meg bottal ütheted a pénzed nyomát.
Egyébként a bíróság szerintem ebben nem fog kérni(utasítani) mást csak annyit,hogy az eredeti állapotot állítsák vissza. -
vick33
tag
Hát a törvény ellen nem véd az EULA. Most elviszem a fogyaszóvédelmis jogászt moziba aztán meg jól kihasználom:-) Lehet hogy neked van igazad, de ebben az esetben gyorsan lesz is egy eladó egyenlőre rootolatlan S4:-) Mert nekem ez így nem kell... Ök csak keressék a kiskapukat én meg veszek mást:-) ennyi
-
kavics325i
őstag
-
Vagany
őstag
És ki dönti azt el, hogy mi számít szoftver módosításának mert a root szerintem nem az.
Ilyen pongyola megfogalmazással nem tudom mit akarnak, ha root-olni nem szabad akkor írják azt.
Még mindig nem tiszta, hogy kinek vannak fent a marketben a root-ot igénylő programok? root-olni nem szabad, de root-ot igénylő szoftverekért fizetni azt lehet. -
kavics325i
őstag
Hát már ne haragudj(atok) de ha én szerződést kötök valakivel akkor az csak úgy ne módosítgasson mán. Szerintem ti sem gondoljátok komolyan. Főleg nem egy vásárolt terméknél. Mert,hogy egy szolgáltatást változtat,arra azt mondom,hogy nem kérem onnantól,de pl. igazából percdíjat sem emelhetne hűségidőn belül,mert én adott feltételekre vállal(ok)tam hűséget.
-
vick33
tag
Ez mondjuk igaz nem túl kompetensek szegények, de nem is várható el tőlük. Sajnálom nem akartam személyeskedni. De a BTK 300/C itt nem áll meg és nincs az a bíróság ahol megállna. Az IMEI modosításnál egyértelmű hogy miért BTK 300/C mert azzal hogy azonos IMEI számú készülékeket feltolsz a hálózatba azzal zavarod annak a működését. De ez más tészta ahhoz képest hogy letiltod a gagyi előretelepített rendszerappokat és aki ez alapján pert indít és belemagyarázza hogy számítógépes rendszer műkodését akadályozod.... Hát vessen magára. De ha tudsz ilyen jogesetet szivesen elolvasnám.
-
Vagany
őstag
Köszi, megnézem.
"hardveres változások tekintetében"
Értem én módosíthat hardveresen, de nem azon a készüléken amit én megvettem, a következőekben gyártás, bármi miatt módosíthat, sőt ha bármi hiba miatt cseréli a készüléket akkor is eltérhet, de nem teheti ezt meg hiba nélküli, egyébként nekem megfelelően működő készüléken. Ezért írtam, hogy ez mindenképpen szoftveres módosítás. -
vick33
tag
Hát nem tudom honnan szedted ezt a 300/c-t a rootolásra, de komolyan gondolkodom rajta, hogy megér nekem egy próbapert. 200k ért vettem a független telefont, és ha megrootlom és a garit is elvesztem meg még egy évet is ülök érte
Aztám meg megyek brüsszelbe és felmarkolom a nagy pénzt. Asszonnyal úgyis megyünk az Alléba megkérdem a samsungos srácokat megindítják-e a pert:-) Az biztos, hogy következőre csak valami kinai tlefont veszek, legalább ők nem is hitegetik a felhasználót...
tothl
nagyjából 3 programozó 2 heti munkája lenne megoldani, hogy ne lehessen szétfleshelned a készüléket. Ja hogy már meg is oldották és a knox részt nem tudod kifleshelni belőle:-) Az overclockról meg annyit hogy a snapdragon hardveresen védi magát. Nem tudod megsütni. -
Vagany
őstag
Nem olvastam el, ezért is írtam kérdőjelet, hogy hol van leírva. De a szerződési feltételekben benne van ez? hol lehet ezt megnézni elolvasni? Vagy csak egyszer kiírja elfogadom és többet nem is láthatom? Nem vitatom, lehet, hogy ott van, de én nem találtam eddig, ha tudod hol van segíts kérlek.
szerk.: A knox hardware-es vagy szoftware-es mivoltában megint érdekes a helyzet, mert ha hardware-es akkor menet közben nem teheti bele, mi az már, hogy amiért egyszer fizettél azt a károdra módosítja, ha meg szoftware-es akkor meg megint nem érintheti a garit.
-
vick33
tag
Az első felében gyakorlatilag igazat adtál nekem egy évig nem tagadhajták meg a garanciát rootra hivatkozva. A második 12 hónap már érdekesebb, mert a magyar törvény csak egy évről szól, de egy évig minden esetben erősebb mint a samsung saját garanciális feltételei.( Azt hogy az uniós jogami két évről szól és elvileg itt is érvenyes hogy jön a képbe arról majd konzultálok a jogásszal:-))
Ha a telefon rootolása BTK 300/c akkor a windowsom letörlése és vagy a telefonon a wifi kikapcsolása is az:-)300/C. § (1) Aki számítástechnikai rendszerbe a számítástechnikai rendszer védelmét szolgáló intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul belép, vagy a belépési jogosultsága kereteit túllépve, illetõleg azt megsértve bent marad, vétséget követ el, és egy évig terjedõ szabadságvesztéssel, közérdekû munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendõ.
Mindenki ezzel dobálózik mostanában... Asszony elfelejtette a jelszavát a gépen leszedtem neki remélem az Acer nem hívja ránk a TEK-et. Azzal, hogy rendszergazdai jogot szerzel a saját 200 ezres tulajdonodon nem akadályozol semmilyen számítogépes rendszert a műkodésben és minden jogod meg van rá mert a TIED... Na jó max ha leszeded az NSA előre felrakott programját:-) Ha DDOS támadást intézel a samsung honlapja ellen, vagy feltöröd az az BTK/300C. A root nem, megnézném azt a bíróságot aki ez alapján elitél valakit:-)
Az meg hogy a knox hardver modosítás?? Ennyi erővel akkor az szándékos károkozás a Samsung részéről. A következő az lesz, hogy a knox 2.0-val a telefon az első hivásnál az arcodba robban rootolás után?
-
Vagany
őstag
De arra vagyok kíváncsi, hogy a terméken vagy a leírásában, hol szerepel az, hogy nem lehet root-olni a telefont esetleg online bármi hivatalos helyen hol van leírva a feltételeknél? Mert a jótállási jegyen ilyen nincs Ráadásul amikor megvetted (létrejött a szerződés közted és a gyártó között aki önként vállalta a 12+12+2 hónapot) még nem is létezett a knox számláló, nincs az a magyar bíróság ami a samsung javára dönt. Mondja meg előre, hogy nem lehet root-olni, vagy ha root-olsz akkor nem él a +12+2 hónap és akkor el lehet dönteni, max nem veszem meg, de mi ez, hogy menet közben módosítok? Ez tipikusan a vásárló megtévesztése.
A Samsung apps keresője is bedob olyan alkalmazásokat amihez root szükséges, vicc
.
-
vick33
tag
Ja és ezt is ajánlom figyelmedbe.
http://matija.suklje.name/rooting-and-flashing-your-device-does-not-void-the-warranty-in-eu
A helyi törvények ennél nem lehetnek szigorubbak csak enyhébbek. Mivel a direktívát magyarország is ratifikálta és a többi EU-s ország esetében rootolás esetén is a cégeknek kell bizonyítani, hogy a hibát tényleg az okozta ez nálunk is így kéne legyen. Gondolom a Samsungnak kényelmes azt mondani, hogy root akkor nincs garancia és az emberek többésge erre behuzza fülét farkát, mert húúú nagy cég biztos jobban tudja:-) Pedig minnél nagyobb egy cég annál jobban szereti átvágni a vásárlót:-) -
vick33
tag
Ha nem akarod ide leírni, hogy a törvény melyik részét értelmeztem rosszul nyugodtan leírhatod privátba
Ha veszek egy 10 ezres cipőt és leválik a talpa akkor kicserélik függetlenül attól, hogy lecseréltem e a cipőfűzőt. És hidd el nyugodtan ha a knoxot így bevédték akkor az is menne, hogy bevédjék az efst. A chippet meg húzhatod nyugodtan úgy fog throttlingolni mint állat.
Arról ne is beszéljünk hogy ezzel a logikával egy notebbokra a vásárlás napján megvonhatnák a garanciát
Ui: Az én jogászaim se kis falatok:-) -
-
Sanya72
csendes tag
Még a 4.3-at nem tettem fel. A jelenlegi t-s szoftveren próbáltam tesztelni, de mindent úgy csináltam, ahogy le van írva. Azért köszi. Ha nem akarok tovább szenvedni, elég egy recovery módból való újratelepítés is, hogy gyári állapotra álljon vissza minden, meg hogy a vroot esetleges nyomait eltüntessem?
-
Sanya72
csendes tag
-
Sanya72
csendes tag
Szia. Kb. 3 hónapja már végigcsináltam a t-s szoftvercserét, pont a te segítségeddel, csak eladtam a telefont. Most vettem megint egyet a t-nél, és nekem csak az lenne a lényeg, hogy a t-s cuccok eltűnjenek a telefonról, csak már nem tudom, hogy akkor mi volt az aktuális szoftver. Tehát nem fontos nekem a 4.3 melyik 4+1 fájl-os a legbiztonságosabb?
A zárt bootloaderes-nél is működik a pc csere?
Köszi: B.S. -
mycso
veterán
Bár a samsung szerint nem ilyen a Kártyafüggetlen mobiltelefonok garijegye (lehet ez nem is telefon garijegy???)
Ilyen kihajtogatóssal még én sem találkoztam, pedig az utóbbi időben volt pár samsung készülékem.(#23098) csabám: ugyan olyan, mint a honlapon lévő, csak újrahasznosított papírból van: [link]
Jelenleg 3 samsung cucc van nálam és időrendben nagyon jól eloszlanak. Mindháromhoz a honlapon is közzétett garancialevél tartozik:
GT-P1000 (2011) - fényes papír
GT-P6200 (2012) - matt papír
I9505 (2013) - barna, újrahasznosított papírAz fentebb linkelt, pedig valami könyvszerű papír.
-
Szakiii
addikt
A gps tényleg volt emlékszem be kellett tenni egy kis cuccot a hátlap és a gps közé hogy nyomás alatt legyen mert úgy jó volt
legalábbis jobb
Én nem is mondtam egyébként hogy tökéletesek voltak csak azt hogy most átfordult a helyzet ritkán van szó "okosságról" inkább a hibákról.
-
Gizmo94
veterán
Minden sirám és nyivák ellenére, nekem a legstabilabb telefonjaim eddig az S2-k mellett ( az már nincs) az S3-ak.. Több, mert volt egy rakás, de hibás egy sem. A mostani is hibátlan, pedig szétgyilkolom és a kábele is az.. Lehet, hogy szerencsém van velük. Az S3 usb kábelét használom S4-hez is , mert legalább nem fehér..
-
nggabi
félisten
most feltöltött rendesen... sima s2 kábel, s3 töltőfej. ez a legjobb kombó
usb tiszta, kábel jó, program szerint 1050 mA-el tölt. sztem sz@r a telefon
nem, azt nem hiszem h én mondtam. én azt mondom h ez van és legyen jó ezzel... hozott anyagból ne válogasson mert eladom
-
dAnky
aktív tag
Ma tapasztaltam én is a jelenséget, Az alap navigációban hihetetlen lassúság lépett fel, munkámhoz (pizzafutár) folyamatosan használnom kell de a mai nap amit leszenvedtem vele hihetetlen volt. Nem tudod kali hogy mi okozza ezt a jelenséget? 4.3 van rajta tegnap frissítette a telefon magát a új rendszerre
-
Revesz
aktív tag
-
zlatan77
aktív tag
Pontosan így. Örülök,hogy van megoldás arra,hogy menjen a now és mellette ne zabálja az akksit.
(#22747) hashpoque
Nem akar ez neki összejönni S4-re.Érdekes,hogy Note3-on meg működik.(#22749) b.bela1
Remélem is.Most nézem az akkumulátor statisztikában,hogy micsoda szenzációs telefon ez az S4.
Még a képernyő bekapcsolásakor sem mindig ébred a telefon. -
hanczurs3
csendes tag
Rendben. Köszönöm a gyors választ. Akkor lehet várok még kicsit, mert a product code visszaallitas rootot igényel, a kinaival pedig nem szívesen probalkoznek. Azért köszönöm mégegyszer. Max ha nem jön szerzek egy note 3at.
Értem. És engem bármiben befolyásol, hogy nem xeh a product code? A frissitest megoldom odinnal ha arról van szó. Azon kívül mi hátránya van?
-
kecsetihunor
aktív tag
Kicsit vitába kezd "eldurvulni", én nem azt akartam kifejezni, hogy a rendszer ahogy van rossz, én nagyon szeretem a telefont és az androidot, de még mindig meg van a lehetőség a finomításra.
Amit mondasz, a reklám a google now-al, meg hogy a Google-nek pénz, hogy tudja rólad, hogy hol vagy, mit csinálsz stb. Ez természetes, engem nem is zavarnak ezek a dolgok. De ez nincs összefüggésben azzal, hogy az alkalmazás meg az egész folyamat lehetne akkumulátor barátabb
Egy kisebb architekturális "baki" is sokba tud kerülni, tudom tapasztalatbólA fentebb vázolt esetem az egyik legrosszabb példám, habár előfordult még párszor, de sajnos számolni kell.
A kérdésem, hogy az általad beállítani vélt beállításokat már leírtad a fórumban? Kíváncsi vagyok, ha azokat (vagy azokból) alkalmaznék dolgokat, akkor "éreznék" különbséget? -
kecsetihunor
aktív tag
Tudod, ez annak a jele, hogy a rendszer összerakása nem a legmegfelelőbb.
De betudható annak, hogy a Samsung folyamatos terhelés alatt van, és a kényszer alatt programozás sokszor a rendszerek gyenge optimalizációjához vezet. (lásd: mikor közeleg egy release date, akkor nagy a futás, rohanás, kódolás).Nem szeretek párhuzamokat állítani, de a Cyanogen csapat által buildelt ROM-ok nem küszködnek ezekkel a "hibákkal".
Ezek a "konfigurációs" beállítások a Windowsra emlékeztetnek, de abból is a régiekre (XP és gyerekei), hogy mindent egyesével kellett állítgatni, hogy egy működő rendszert kapjunk.
Te elfogadhatónak tartod azt, hogy veszel egy prémium kategóriás telefont és az legyen az első dolgom, hogy gyorsan kapcsoljam ki a helymegosztást, az ilyen apróságokat, mert különben nem bírja ki az akku?
Mi van ha szeretem a Google Now-t, ott is automatikusan reggel feljönnek az időjárás kártyák, mikor van a busz, mennyi idő a munkahelyig, sporteredmények stb stb... Ezek vagány feature-ök, ezek általában low risk high value kategória (tegyük hozzá, hogy a Google fejlesztette, nem a Samsung), ami értéket ad a felhasználónak.Tehát csak azt akarom röviden, hogy egy drága telefonnál nem várnám el, hogy kompromisszumokat kössek a rendszerrel
(habár eddigi 2 készülékem esetében is meg kellett tennem).
Nekem ha meetingem van, értesítsen előtte, ha e-mailt kapok, akkor azonnal megkapjam. Telefonon nem szoktam játszodni, de másból legyen nekem egy segéd.
De ezektől függetlenül sem vennék almát vagy wp8-as nokiát
-
kecsetihunor
aktív tag
Mit értesz azalatt, hogy "nincs beállítva minden"? Csak a Google Playt és a GMailt használom, az olyan alkalmazások, mint Google Now, Google+ és társai nem játszanak. Nincsenek fagyasztva az is tény. Most a gyári rendszert nem akarom megrootolni, nem láttam akkora értéket benne.
Ami tudom, hogy eszik az akkut az a 2 Facebook applikáció, a folyamatos Yahoo, Gmail és Exchange sync, mobilnet általában be van kapcsolva, egész nap wifin vagyok (otthon, munkahely), de itt ez valami "fos" üzemidő volt...
Aztán persze a kényelmi funkciók közül sincs minden kikapcsolva, hangutasítás alkalmazásokhoz, kevés air gestures, motions, egyszerűen vannak nagyon felhasználóbarát apróságok a készülékben.
-
-
zlatan77
aktív tag
Hát persze,hogy elindítottam.
És utána ott is marad a futó alkalmazások között egészen az újraindításig.(#22610) Gergőkee
Tisztába vagyok az android működésével.Nem ma kezdtem.
Ki beszél itt CPU fogyasztásról?
RAM-ról volt szó. Ami,ha elfogy,akkor szépen kilövöldözi az android az appokat. -
-
draco84
tag
Azt gondoltam de a csajomnak is fel dobta!! De esküszöm haza megyek mert éppen dolgozok és lefotozom a kiest vagy azt ami bizonyitja hogy amit itthon hoztuk ki a t-mobile üzletből!! Igen csak az asszony tartozkodik az ilyen frissitésektől mert már volt neki rossz élménye!! És meg akarta nézzni nálam hogy szuperál az új verzio!
-
Dare2Live
félisten
Baromira nem érdekel, hogy te vagy akárki komolytalannak tarja azt, hogy én szeretnék turkálni a fejlesztői beállításokban. Vagyhogy rootot szeretnék. vagyhogy.... Ez az én privát dolgom.
"amennyiben komolyan gondolod, úgy azt kell mondanom, hogy az ilyen felhasználó vélhetően nem fog hiányozni a gyártónak, több szempontból sem."
Detto. Nem érdekel a gyártó véleményé/szempontja sem.
És simán lehet nem fog hiányozni neki ez a réteg amelynek elege lett knoxból, developer options nélkülézéséből, ropira törő kijelzökből...
De én nem a gyártó vagyok... tényleg nem érdekel. Veszek majd Nexust, vagy mert egyre jobban bejön a MS vonal WP"9"et.
De Samsungot köszönöm többet nem. -
gatto_
senior tag
Ha nem bug, akkor minek lehet állítani? Akkor vegyék ki azt a menüpontot, és legyen fixen 1X. Ha meg lehet állítani, akkor az maradjon is úgy, ahogy eddig minden verzióban tette. Tőlem kötekedhetsz velem ameddig akarsz, de ez számomra, és itt többek számára egyértelmű bug.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest