- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blt.62
őstag
Köszi!!! Isten vagy. Így már tökéletesen működik.
Te próbáltad már? Egyből foglaltat jelez,vagy mondja hogy a hívott szám nem kapcsolható? Ezek volnának a jók,mert ha egyet kicseng és utána jelez foglaltat akkor sokan azt hiszik,hogy kinyomom őket. Pedig néha kell egy kis nyugalom.
-
blt.62
őstag
A névjegyzékben ha megnézed a szerkesztéssel akkor van olyan,hogy "hozzáadás a tiltólistához". Ha bejelölöd akkor megjelenik egy kis kék kerek áthúzott ikon.
A beállításoknál található "Blokkolási üzemmód"-ot már beállítottam kis szerkesztéssel működik is.
Csak én azt hittem,hogy elég ha csak a "Tiltólistás" megoldást használom,de az nem működik.A tárcsázó hanggal kapcsolatban is tudsz segíteni? Vagy ez ilyen alapból?
-
s.Oliv3r
senior tag
Oksa akkor nem viszem be
ugyis ket ev garis ha barmi van akkor megcsinaljak
ja es koszonom a helpet
Kali: olvasom itt a cikkeket, egy olyan kerdesem lenne. Ha nekem most a fuggetlen XXUEMKE van fent soha nem fogok tudni knox miatt visszaterni gyari T-sre? Gari miatt nem fontos mert ismeros a szervizes csak biztonsag kedveert .....
-
s.Oliv3r
senior tag
A kijelzo 24 percet ment a telefon 8ora 42percebol (8ora 18perc készenlét) ez alatt osszesen 15%ot merult. Este használtam, a kijelzo csekely fenyeron volt. A telefont hasznaltam vasaroltam, 7edik havi amúgy. Amiota ezt a levelet irom 3%ot ismet merult kb 2 perc alatt. Ja a kijelzo adatai alatt ismet elhanyagolhato % ok vannak.
-
szaboba2
tag
Sziasztok!
Ma délelőtt járt nálam a szervizes srác, az okot már korábban megírtam (T-s 4.3-as frissítés közben elszállt a kijelző, plusz mint kiderült az alaplappal is gáz volt).
Az eredmény az lett, hogy a srác kicserélte a kijelzőt (ez még nem segített), aztán azt mondta kicsit púpos az aksi ezért azt is kicserélte, de ez sem volt elég. Így végezetül az alaplapot is kicserélte. Gyakorlatilag nem sok maradt a régi készülékből...ez persze nem baj. (Plusz kihangsúlyozta, hogy nekik teljesen jó ha a független gyári rom van fent, nem pedig a T-s. Nem is értette, hogy ez mért lenne probléma, hiszen a Samsung gyári romjáról van szó.)
Egy kérdés azonban nem hagy nyugodni:
Ha tegyük fel, hogy már nincs garanciám a készülékre (persze ez most még nem így van), akkor, ha egyszer ismét elszállna a teló egy T-s frissítés (ezt csak azért hangsúlyozom, mert nálam ez történt) közben, akkor ilyenkor nyilvánvalóan nem az én hibámból történik a meghibásodás, viszont már nincs garanciám, de a frissítés ennyire nem teheti tönkre a készüléket... Tehát ebben az esetben mit lehetne tenni? Lehetne bármit is számon kérni a T-n? Ez csak elméleti kérdés, de tényleg érdekelne ki mit gondol.
-
ntomi0730
senior tag
Nem teljesen értek Veled egyet, mert a párom S2-je UK-ban lett véve, és ott egy számlát kaptunk, persze azon rajt volt az IMEI, készülék ár, stb. Valamikor a nyáron(akkor még S2-őm volt, magyar gyári garis. MM-es)kihívtam a szervizest az enyémhez..., gondoltam rákérdezek a párom telefonjára, hogy mi a helyzet a garijával itthon. Megnézte a számlát-garit, és annyit mondott, hogy elfogadják itthon, regisztráljam a Samsungnál, és minden rendben. Azóta volt már kint a szervizes, kijelző csere volt. Májusban volt 1éves a telefon.
-
s4hu|SyD^
addikt
Media Feature Pack kell elvileg, nos rámegyek a Microsoft oldalára beírom keresésben, 2 fajta van, N-hez és KN-hez. Laptopom van, vettem, szóval egy Win 8 alap OEM van benne. Ez a 2 kiegészítés nem megy fel. Engedélyeztem a Media Player-es valamit szolgáltatásokban, de még mindig semmi, nem látja az eszközt.
-
-
CyberSoma
tag
feltölt 100% ra, ezzel nincs probléma.
Mindjárt feltöltöm és berakom a képet.
A SIM nem régi, max 3/4 éves. T-mobile -os, nincs másik kártyám kipróbálni.
Van benne memória kártya, anélkül nem próbálrtam még. Az előző eset, kb. egy hete volt, azóta simán ment. Most kinnt voltam vele hidegben és ott kattant be..... és hiába csináltam vele akármit, nem töltött be..sajnos a simet és a mem kártyát nem jutott eszembe kivenni...aztán egyszer csak, kb. 20 perc után elindúlt rendesen és azóta megy....
újrahúzás: Jött a 4.3 és utána nyomtam gyári visszaállítást és újra telepítettem mindent.
A korábbi meghülyülés még a 4.2.2 vel volt... -
szaboba2
tag
Igényeltem otthoni szervizelést, mert esélytelen, hogy én rendbe rakjam. Tényleg semmi nem látszik a kijelzőn :S Érdekes, hogy OTA-s frissítés közben ilyen történt, pedig gyári állapotban van a rendszerem, s az előző frissítést is OTA-n keresztül csináltam, nem is volt gond vele.
Azért köszönöm szépen a segítséged!
-
A masodik helyen a google play van altalaban. Dehat szerviz elott nem volt ilyen problema. Raadasul most mondja, hogy android 4.3-at raktak fel. Tehat tuti ujra raktak az androidot. Arrol pedig azt irtatok itt, hogy sokkal jobb akku idot tud. Szoval gyanus ez, hogy szerviz elott semmi problema, utanna meg rogton ilyen gyenge az akku ido
-
-
Szia. Tudnal bovebb infot adni errol a kinai akku szeiarol? Azt gyanitjuk, hogy a paromet kicsereltek sajnos
Tortent, hogy elejtette, a kijelzo tonkrement. Itt angliaban van biztositasunk banknal, ezert csereltek a kijelzot. Viszont, miota visszakaptuk kb 9 ora alatt lemerul normal hasznalat mellett. Nem regen toltotte fel, semmit nem csinalt vele, letette az asztalra, es 80 perc alatt 10%-ot merult a telefon, igaz wifi bekapcsolva volt. Az akku: Made in China B600BE s/n: BD1D520JS/2-B. Ezelott reggeltol estig azert siman birta neki
Koszi.
-
biker10
tag
Akkor talán nem lesz ezzel sem baj
Az enyém is gyári T-Mobile-os. Tekerve nincsen a rendszerem, mert minden gyári rajta, hiszen egy hetes a telefon. Sok program sem megy egyszerre, mert ezeket a windowsnal megtanulja az ember, hogy ne pörgesse ezerrel, s olyan hangot adjon ki, mint egy repülő, ami épp fel akar szállni... -
biker10
tag
Szia!
Az én akksimra ez van ráírva:
"Cell made in Malaysia, assembled in Vietnam"
Ez már a jobb széria, vagy ez is nyugodtan púposodhat?
A minap megtudtam milyen amikor melegszik az akksi: egy játékkal játszottam, s a vaku alatt nem kicsit melegedett. Azóta nem tapasztaltam ilyet. Mondjuk most már rajta van egy S-line tok, így már nem érzem
-
nfsu17
veterán
amúgy amelyik púpos, az gyorsabban is merül?
úgy értem, hogy használat közben is észre lehet venni, hogy valami nem oké, vagy mindenképp csak szemre lehet megmondani?
mert a régi nokiám marha púpos volt, és elég gyorsan merült és nagyon hamar feltöltött...gondoltam már nem jó az akku, mert már vagy 3-4 éves volt a cucc...kivettem és utána alig bírtam visszatenni....másnap inkább vettem új akkut -
vick33
tag
Engem sem érdekel tovább:-) Sose többet Samsung. Mostantól nem hiszem, hogy valaha mást használok, mint nexus, fél év pont elég volt... jó készülék lenne pedig... Hivatalos választ kaptam tőlük tehát, úgy gondolom, hogy hivatkozható mások által is, de ha nem hát nem. Nem erőszak a disznótor.
Nem kell root product kód módosításhoz, de kétségtelen egyszerűbb, nem kell resetelgetni. És nem mindenki akar 3 perc után reparitiont nyomni.
Nem csak valaki beírta hanem az XDA-n az összes Kingos topicot bezárták a moderátorok, mert rajtakapták hogy nem igazán csak azt csinálja amit kéne neki. És ha néhány telefonról az EFS-t is leszedik, az már nem olyan vicces.
A vroot sokkal rosszabb a Kingo-nál is akkor már inkább a Kingo -
vick33
tag
a kingo rootról az xda-n:
"The tool isn't allowed on the forums right now, we're still working out some issues with them. Biggest issue being sending sensitive data unencrypted to their servers in China and grabbing the IMEI with no apparent reason. When that is solved the whole issue will be reassessed."Fordítás:
A tool nem engedélyezett a fórumainkon, még néhány dolgot tisztáznunk kell velük. A legnagyobb probléma, hogy titkosítatlanul küldenek érzékeny adatokat és az IMEI számot a Kínában lévő szervereikre. Ha ez a probléma megoldódik újragondoljuk a tiltást.
De te csak nyugodtan használd a kingo rootot:-) A rootolás meg nem biztos hogy gariveztéssel jár attól függ milyen jellegű problémával viszed vissza.
-
hdekakas
senior tag
Nem vitatkozom tovább. Már párszor lezártuk, de valaki újra feleleveníti a témát. Vagy akkor nevezzük át a topic címét "Garanciális kötelezettségek"-re.
Te is jogász vagy? Nagyon nem szereted a jogszabályokat, pedig igen is lehet azokat "szajkózni", aki pedig nem teljesíti az abban foglaltakat, lehet perelni.
Egyszer egy, a Lidl-ben vásárolt termék esetén fordult elő az, hogy a jótállási jegy megvolt, számla nem. Már nem forgalmazták az adott terméket, és az utolsó forgalmazási árat térítették meg. (Nyilván ebben az esetben sem jár jól az ügyfél mondjuk egy mobiltelefon esetében, hiszen ha előbb vásárolta, feltehetőleg jóval drágábban szerezte be. De hogy érvénytelen lenne a jótállási jegy, ez továbbra is nonszensz.)
-
hdekakas
senior tag
Ez is oké, csak semmi köze az S4-hez és a Samuhoz.
Aligha nem lehet 2 éven belül javítani, illetve kicserélni. Más esetben is azért el lehet járni másképpen. Hallottál olyanról, hogy "szokásos piaci érték"?
Még a NAV is elfogad általa becsült értéket, amennyiben bizonyos külső tényezők folyamán a számla nincs meg (ellopták, megsemmisült, stb).(Persze jobb ha megvan a számla, mert nyilván, annál csak kedvezőtlenebb adatokat fog becsülni. Volt már rá példa hogy becsült érték után mégis megkerült a szla.
)
-
hdekakas
senior tag
8 munkanap, ebben igazad van. Nem gondoltam hogy ennyire bele kell menni a dolgokba, de lehetne ezt még bővebben, órákon is ragozni. Ha az S4 fórum erről szól, szívesen teszem.
Arra meg várom a konkrét jogszabályokat, mely arról szól, hogy az érvényes jótállási jegy alapján nem érvényesíthetem a jótállási igényemet, csak ha számlán is van!
Sejtem mire gondolsz, csak olvass szövegkörnyezetet, ne csak egy-egy mondatot.A 151/2003. (IX. 22.) Kormányrendelet a kötelező jótállás körébe bevont termékeknél kötelezi a forgalmazót, hogy a fogyasztó részére a fogyasztási cikkel együtt, külön kérés nélkül, jótállási jegyet adjon át, amely magyar nyelven íródott, közérthető és egyértelmű.
A jótállási jegyen az alábbi adatoknak kell szerepelniük:
a forgalmazó nevének és címének,
a fogyasztási cikk megnevezésének, típusának, gyártási számának, azonosításra alkalmas részei meghatározásának (ahol ez alkalmazható),
a gyártó és importáló nevének és címének (ez utóbbit természetesen csak a külföldről származó cikkeknél),
a fogyasztót a jótállás alapján megillető jogoknak, beleértve azok érvényesíthetőségének határidejét, helyét és feltételeit is,
a vásárlás vagy az üzembe helyezés időpontjának.A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető. A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a fogyasztó részére történő átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét. A jótállási jogot tehát ilyen esetben is lehet érvényesíteni, a vásárlás tényét és időpontját azonban természetesen ekkor is igazolni kell, hiszen a jótállás csak a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított meghatározott időn belül érvényesíthető. Erre a célra a vásárláskor átvett nyugta, blokk, számla alkalmas, ezeket tehát fontos megőrizni, annál is inkább, mivel a jótállás megszűnte után érvényesíthető szavatossági jognak csak ezek birtokában lehet érvényt szerezni.
Szóval mikor kell a számla? Hiányosan kitöltött jótállási jegy esetén, amikor a vásárlás/üzembehelyezés időpontja nem igazolt.
A továbbiakban sehol nem hangzik el a számla szó a Korm. rendeletben, csak a szavatosságnál. Azt meg ne keverjük most ide.Zlatan: át lehet tenni simán az alkalmazáskezelőben az appokat, de akkor sokszor csak néhány KB-nyi helyet szabadít fel, mert a data/obb fájljai helyben maradnak. FolderMount alkalmazás jó erre. Van belőle ingyenes is, amivel 3 appot át lehet helyezni. És magyar nyelvű.
-
-
Szovie
csendes tag
Nagyon köszönöm Kali a segítséget, megcsináltam mindent úgy ahogy leírtad és megint tökéletesen működik a kis S4!
Viszont nagyon érdekes még mielőtt bármit ráflasheltem volna odinnal, ugye beléptem a recovery download módba, és ott a knox már 0x1 volt... o.O
Gondolom a KIES önmagától nem ugraszthat, ezért én megint csak a szervizre tudok tippelni hogy űberfaszán megjavították... -
Szovie
csendes tag
Nem helyben csinálták, elküldték valami központi samsung servizbe. Kedden vittem el nekik és ma jött meg. Elvileg nem gyári garis, a számlán az szerepel hogy a bolt vállalja a garanciát. Ezek szerint akkor lehet mégsem én voltam a hülye? Azért az kemény hogy a telefonom országot vált.
(Lehet elmegyek hozzájuk állásinterjúra, hátha engem is ilyen egyszerűen exportálnak angliába
)
Közben megtaláltam én is amit te linkeltél, nagyon szuper, igazi droid rom flasher retardok is megértik mind én.
Holnap friss fejjel meg is csinálom.
-
Szovie
csendes tag
Wifi fix sem volt.
Vip-Phone-ban vettem, és amikor még szerviz előtt frissítettem 4.2.2 -> 4.3-ra (szintén kies) akkor tuti XEH volt fent rajta, erre határozottan emlékszem. Ez a BTU a mai esti kies frissítéssel jöhetett csak le... Fasza... De hogy miért azt szedte le, ezt meg nem tudom mondani.Bizt irányelv frissítést próbáltam, de nem segített. Hiába jön a figyelmeztetés, rámegyek semmi nem történik.
Holnap megpróbálom rendbe rakni, meg tüzetesen átolvasom első hozzászólásba hogyan is csináljam pontosan. Kicsit azért parázok, sose csináltam még ilyet. Azt mi alapján tudom eldönteni hogy egy firmware 3+1+1 fileos vagy esetleg más?
Írok még holnap ha elakadtam vagy sikerrel jártam, de az eddigi segítségedet is nagyon köszönöm szépen!
-
Szovie
csendes tag
Lehet hülye kérdés, de androidon belül beállítások - visszaállítás - gyári beállítások visszaállítása az egyenértékű a recovery modeban elérhető factory resettel?
Recoverys resetet még nem csináltam/próbáltam.
Amúgy sosem volt semmilyen módosítás/custom rom/kutyafüle, csak most produkálja ezeket...
Recovery modeba is most léptem be először életembe. -
Szovie
csendes tag
AP: I9505XXUEMK8
CP: I9505XXUEMJ7
CSC: I9505BTUEMK5Ma jött vissza szervizből mert nem ment egyszer csak fel mobilhálózatra. Most már felmegy minden gond nélkül, hazahoztam rádugtam kiesre, kiírta van frissítés, mondom okés legyen. Előtte nyomtam egy gyári resetet ahogy itt olvastam és csak utána frissítettem. Kövi bootkor meg elkezdte produkálni az előbb leírt problémákat.
KIES most ezeket írja ki: PDA:MK8 / PHONE:MJ7 / CSC:MK5 (BTU)
Ha a wifit be akarnám kapcsolni jön a biztonsági tájékoztatás, rendszer blokkolt egynem engedélyezett műveletet. Nincs semmi teendő
Recovery modeban ezeket írja ki alul:
Applied the CSC-Code: BTU
Succesfully applies multi-CSC.Amúgy kártyafüggetlen magyar telóként vettem.
-
horvathkrisz
addikt
XXUBMEA-ból kettőt próbáltam, egy "mezeit" és egy DBT-st.
Root: CF-Root-SGN_XX_DBT_LRQ-v5.6-CWM5.zip ->ez nem ment rá odinnal
CF-Auto-Root-jflte-jfltexx-gti9505.tar.md5->ez működöttVolt rajta egy működő Philz, amit lecseréltem ai i9505-cwm-recovery-6.0.3.2 -re.
Eredetileg a DBT-s MEA volt rajta.
Mást nem módisítottam.
szerk.: nem hiszem hogy letörtem volna a lábakat.
-
hdekakas
senior tag
Végig olvastam az utolsó betűig a 147 oldalas gyártói használati útmutatót, abban még a bootloader szó sem hangzott el.
Igen, gyakorlatilag meg lehet rajta csinálni "bármit", csak garanciavesztéssel. (Most megint csak "buta hasonlattal" tudnék élni, hogy az életben is "bármit" meg lehet csinálni, csak nem következmények nélkül.)
De tudom én is hogy nem zárt a "zárt", de a köznyelvben ez akkor is így terjedt el, mint hogy "knox számláló", ami megint csak nem igaz, mert ez nem számol semmit, vagy 0 vagy 1. (A custom counter, na az számláló.)
Felesleges ilyeneken lovagolni nap mint nap.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest