Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
-
California1
őstag
Urak!
Nektek nem fura ez az iOS-es multitasking? :-) Tegnap érkezett meg a Pie a telómra és pont olyan mint a nejem i8 telóján :-)Amúgy telepítés után azonnal teljes gyári visszaállítás történt és kézzel állítottam be mindent. Nekem Oreon se volt problem a sebességgel de ezzel az új op rendszerrel komolyat gyorsult. Akksiról nem tudok még írni arról több nap kellene. Peace
-
darnyi
tag
De ha lefrissítettem megmarad az IP68-as védettség? 🤔😊
Amúgy a Bixby gombot hol lehet átprogramozni, hogy egy értelmesebb programot nyisson meg? Nem találom sehol..
-
james008bond
őstag
válasz
üzenetére
Időkijelzés az első android óta van szerintem. Itt is volt csak a másik oldalon.
A kinézet még mindig nem tetszik. Gyerekes az egész. Ma elvileg lesz FR, utána talán kicsit el fogok mélyedni a rendszerben.
Jedi mozdulattal képernyő felvillantás megszűnt?
Eddig a másik legfájóbb pont a beszélgetés rögzítésének a hiánya...ekkora f@szságot...!!!
-
Cobrusz
senior tag
Sziasztok.
Tegnap én is frissítettem PIE-re.
Amikor hívásban vagytok nektek is eltűnt a hívás közbeni hangerő nővelése?
Sokszor nagyon jól jött mikor a másik halk volt nagyon...
Illetve a kisegítő lehetőségekben bekapcsoltam amit OREO-n szoktam, hívásnál a vaku meg a kijelző vílágit.
De ez most ott van a lehúzható redőnyben idegesítő , nem lehet eltűntetni
-
akooos
veterán
válasz
S e t h
üzenetére
Igazából számottevő változás nem történt. Naprakészebb lett a szoftver verzió, megkapta a ONE UI-t (képekkel ellentetében nekem tetszik a valóságban), frissült a kamera app, ami nem tetszik, mert elég iPhoneos lett, eddig pedig logikusan volt felépítve. Akkuidőben vártam fejlődést, nem kaptam, nálam majdnem percre pontosan ugyan akkor kell feldugnom tölteni, azonos használattal.
-
GeoJoe
senior tag
válasz
S e t h
üzenetére
Nekem nem helyhez hanem a Watch-hoz van kötve. Eddig nem ment de most pie alatt tökéletes!
Btw sír itt mindenki h de sz@r a pie előtte meg várták, mint a messiást. Szerintem ez a design sokkal jobb de ezért van választási lehetőség, hogy mindenki azt használja ami neki tetszik.
-
Taci
addikt
válasz
temes69
üzenetére
Itt tudod átállítani:
Beállítások --> Zárolt képernyő --> Értesítések (ne a kapcsolóra, hanem a névre kattints) --> Nézetstílus --> Részletes
Itt neked valószínűleg a "Csak ikonok" van most kiválasztva.
-----
Más: Be tudtátok valahogy állítani az elemlámpát a Bixby-gombra?
-
temes69
aktív tag
válasz
BeastMode
üzenetére
Nekem is normálisan működik most is, meg az előző rendszer alatt is.
Viszont egy dolgot nem tudok beállítani: előző rendszeren ha kaptam mailt, vagy üzenetet, vagy viberen írt valaki akkor a záró képernyőn láttam pl az e-mail fejlécét(aquamail), vagy viberes üzenetnél az üzenet elejét. Most viszont csak az alkalmazás kis ikonját mutatja és fel kell oldjam ha megakarom nézni. Be lehet ezt valahogy állítani? Az sokkal jobb volt mivel csk ránéztem és ha nem volt fontos nem oldottam fel a telefont nem foglalkoztam vele csak később. -
james008bond
őstag
Hát tényleg nagyon megcsúnyult. Az eddigi kedvenc témám pl egyáltalán nem használható...és ha témájuk, le kell mondanunk az éjszakai módról. Jól kitalálták...
-
törölt tag
Hát gyerekek,nekem semmi bajom vele.akkuidö is jobb lett,hangzásnál meg betette Dolby Atmost,de probáltam,és tök felesleges volt bele ez.Értesitési panel vagy mi a szösz amit meg kell szoknom még mert nagyobbak ott az ikonok.Nem is tudom miért sirnak annyian ezért.
-
S e t h
nagyúr
Azt mondja meg nekem egy napkeleti bölcs, hogy pie alatt mennyire mondható normális működésűnek a Smart Lock- megbízható helyek, mert oreo alatt nagyjából katasztrófa.
Oreon ugyanis régóta fennálló probléma, hogy inkább nem működik mintsem igen. Ha vki aktívan használja pie alatt, annak a válaszát szívesen olvasnám.Ja is és igen, tudom, hogy vannak akiknél működik, de még mielőtt a kardomba dőlnék, hogy mekkora szeméthalom a telefonom, nos a neten olvasottak alapján sajnos nem egyedi eset.
Kérdés, hogy normalizálták-e a működését, vagy maradhatott ebben a gány állapotban. -
dave182
senior tag
A biztonságos mappát használja valaki napi szinten? Nekem a banki alkalmazásom ott nem akar ujjlenyomattal beengedni..
-
Az XDA-s egyedi témák ugyanúgy használhatóak 9 alatt is? Amit módosított 8.0nal, az működni fog? Ikonok, animációk, stb...
Akksi nem lesz rosszabb a frissítéssel? Ismerve a samut, vannak félelmeim. -
Capella
senior tag
A Téma Áruház keresőjébe beírva nekem megjelenik. Ha a the dawn szavakkal kezdjük, akkor eléggé végig kell bepötyögni.
Ha csak annyit írok daw, akkor már első helyen hozza. Lehet, hogy csak azért, mert én többször kerestem már rá, és jegyzi.Vagy még az lehet, ha nem Pie kompatibilis, akkor nálad meg sem jelenik. Hasonló volt már a Google Playen is, a nem kompatibilis appot nem mutatta.
-
Coolby84
tag
Sziasztok. Tegnap volt egy gyári visszaállítás telefonomon és azóta furcsa mobilnetem. Fizikailag semmi nem történt. Ugyanaz a két sim van benne, ugyanúgy a telenoroson mobilnetezek (ott van LTE/3G/2G kiválasztva). Mégis furcsa, mert ott ahol eddig gyors netem volt, most szarakodik. Lépked edge/h+ között, 4g-t nem is láttam azóta (budapest belvaros-piliscsaba vonalon mozgok).
Mi lehet a gond? Valami beállítási hiba, mit ellenőrizzek?
Köszi előre is.
-
bigkokas
tag
Észrevettem egy furcsaságot a telon,feltünt már de nem foglalkoztam vele..s8 volt elötte talán már ott sem volt tökéletes vagy csak nekem nem tünt fel..s6 és s7 e ben ez jó volt..
Ha este olvasok a telon az ágyban és sok az info kb 20 másodperc akkor elsötétül a telo.de ha vízszintessen van akár 10 percig is aktiv a kijelző.. ez miért van??? Most néztem úgy is átvált sötétre.. inteligens képernyőzár..valamiért ki volt kapcsolva..talán frissitésnél mindig be kell ezt állítani..most kiprobálom.. -
Capella
senior tag
válasz
SkyTrancer
üzenetére
Nekem se tetszenek ezek az egyre primitvebb flat és material design kinézetek. Jobban szeretem, ha kicsit ki van munkálva a dolog.
Jelenleg a The Dawn II témát használom a Téma Áruházból. Nem totál fekete, de elég sötét. Nekem a kékes szín bejön.
Valaki, aki már frissített, kipróbálná, hogy ez a téma egyáltalán megy-e a Pie alatt? Vagy mik a problémái?
Egyébként az sem valószínű, hogy hamarosan frissítek 9.0-ra, nem akarok felfordulást, megszokni az újat. Az előnyök nem nélkülözhetetlenek, és van pár hátrány is. Ülepedjen még.
Néhány képernyőkép a jelenlegi témáról. -
zzola
titán
Én úgy döntöttem, hogy nem teszem fel a Pitét.
Pénteken érkezik az S10+, akkor búcsút is veszek tőletek... -
S e t h
nagyúr
Nekem igazából csak az tűnt fel, hogy mekkora kuss van a frissítést követően, de még xda fórumon is vadászni kell a tapasztalatokra.
Most vagy ennyire semmilyen a pie, vagy passz mi a csend oka.
Korábbi frissítések esetében általában mentek pro és kontra a tapasztalatok , most még bejött ráadásnak az ui is, de nagyjából egy vállrándítással le lett rendezve. -
Taci
addikt
válasz
SkyTrancer
üzenetére
Ez szörnyű... Féltem, hogy ez lesz... Egyszerűen "nem lelem a helyem" a rendszerben... Adok neki időt hétvégéig, de szombaton megy vissza a régi rendszer, ha ennyire használhatatlan marad számomra... (Ebben majd segítséget fogok kérni - de persze előtte keresek a korábbi bejegyezésekben és az összefoglalóban.)
Azt nem értem, miért kell lerontani azt, ami nagyon jó volt. Én pl. nagyon szerettem, hogy elrejthettem a navigációs sávot, és csak akkor hívtam elő, amikor én akartam. Na most vagy mindig látható a navigációs sáv a megszokott gombokkal, vagy "gesztusvezérlés", ami hát... igen... vagyis nem, nem...
Samsung Musicból kivették a világító széleket. Élveztem, tetszett, oké, nem egy érvágás, de tipikus példája, hogy jól működött, benne volt, és ahelyett, hogy benne hagyták volna, inkább kivették, energiát fordítva rá...
Aztán ott a Kapcsolattartási adatok. Számomra az fontos. Volt. Lehet, én nem találok valami kapcsolót rá, de hiába állítom be, AOD-n nem jelenik meg, se lezárt képernyőn.
Ahogy korábban írta már valaki, nem értem, ki találta jó dizájn-ötletnek, hogy az alsó ikonsor alól kivették a szöveget. Nagyon zavaró számomra.
Amikor fél kézzel lehúztam az előző rendszerben az értesítési sávot, az értesítések pont alulra, kéz alá kerültek. Nagyon hasznos volt. Most ezt túlgondoltál, második lehúzásra már az ikonsort "nagyítja ki", az értesítéseket teljesen elrejti, így csak az első húzás után érhetőek el, "nyújtózkodva".Általában próbálom a pozitív dolgokat nézni, de ezt most nagyon elszúrták. Számomra legalábbis hatalmas csalódás. Nyilván vannak pozitív dolgai is, amit szívesen használok (az arcfelismerés pl. sokkal gyorsabb, illetve az AOD képernyőérintésre való bekapcsolhatósága is nagyon hasznos), de összességében sokkal több az értelmetlenül lebutított és elrontott funkció (amik egyébként korábban nagyon jól működtek). Nem is értem...
De persze ez csak az én tapasztalatom, lehet, másnak pont ez tetszik.
-
Viber-re megérkezett a sötét mód!

-
SkyTrancer
senior tag
Elsőre jó csúnya

Nekem egyáltalán nem tetszik
Mondjuk eleve fekete témával használtam kezdetektől fogva.
Este nyomok egy FR-t, mert hiába állítottam vissza a gyári témát, nem látszanak az ikonok az alkalmazásokban
De mindegy is, menüben és mindenhol látom hogy ez nagyon nem az én világom
Remélem felmennek a témák erre is és lesz valami normális egyszerű fekete
SZÖGLETES
Ez az atom lekerekített dolog csípi a szemem
-
Pioneer
őstag
A Pite-ben lebutították a hátsó kamera video beállítását 4K-ról full HD-re?

-
McReay
aktív tag
Night Sight mód bekerült a kamerába?
(nem találom, elvileg a pitével jönnie kellett) -
Maxentius
addikt
Találtam egy olyan érdekességet, hogy ha a Bixby-ben beállítom a rövid gombnyomáshoz a kamerát, alap üzemmódban fog megnyílni akkor is, ha be van állítva az utolsó üzemmód használata... magyarán ha mondjuk pro módban szeretném indítani, akkor csak a bekapcsgomb dupla nyomásával tudom előhozni. Van erre vajon megoldás, hogy a Bixby gombra is működjön az utolsó üzemmód megjegyzése?
-
shadowcam
tag
Tökre türelmes vagyok amúgy, de azért lassan megjöhetne már AUT-ra is a Pie.

-
törölt tag
válasz
haxiboy
üzenetére
Igazából a zárolt képernyőre jegyzetelés elég nekem, az spent meg kb ennyire is használnám.
Az always on-t mindkettő tudja, a wireless töltést mindkettő tudja, Hogy pie után kap e valamit... Igazából sose hatott meg.Azért a pár ici pici difiért meg kicsit durvának érzem a felárat :/
Rendelem is megfele

-
-
törölt tag
Sziasztok urak!
Jól érzem, hogy a note 8 vs note 9 kérdésben ha az akku nem kardinális kérdés, akkor kb apróságok difik a note 9 javára? Mert a 8 már egész megfizethető lenne, nézegettem az összehasonlításokat, de semmi szemet szúró hátrány olvasatomban nem érne ezzel a készülékkel...
A pie se hoz annyira lázba alapvetően, romolgatni nem szoktam, nagy kijelző kell a meló miatt, meg egy napot húzzon ki, -bár cégnél is kaphat töltést ha épp éhes valamiért- játszani meg úgyse fogok...
-
FroZone99
aktív tag
válasz
bulitshady
üzenetére
Most már jó /nem jó holdat küldtem
Köszi
Gmailhoz nem tudtok dark modot túl fehér még -
bulitshady
csendes tag
Ha nem sikerül, kérj meg valakit, hogy lépjen be, ahogy fentebb írtam.
Egyébként ilyenkor bánom, hogy Telenoros készülékemre független romot tettem, már rég fent lehetne a Pite. 🙄
-
FroZone99
aktív tag
válasz
bulitshady
üzenetére
Pie-n hogy lehet beállítani sehol sem találom?
-
Maxentius
addikt
válasz
bulitshady
üzenetére
Zsír, köszi!
-
-
Maxentius
addikt
Érdekelne, miért nem jött ki még mindig XEH-ra, ha mindhárom szolgáltatónál már elérhető a Pie...
(a Messenger fekete módjáról ne is beszéljünk, annyira idegesít) -
haxiboy
veterán
válasz
bbsofficial
üzenetére
Szerintem ha hivatalos szervíz cserél kijelzőt/akksit szintén kuka a vízállóság de ezt ők tudják megmondani.
Egy google találat szerint Note 8 akksi csere gyári akksira 22k
Kijelző csere : 89k
Törött üveg csere : 69kHátlapcserénél érdekes mód drágább az utángyártott mint az új gyári

-
blu79
addikt
válasz
james008bond
üzenetére
Talán egy pár pillanatra volt gépen míg lejott 1 2 kép de töltőn nem volt... most pl megnéztem hogy éjjel 3 vagy 4 % merült úgy hogy semmit nem csináltam... és a mobilnet meg wifi ki volt kapcsolva.
-
bigsee
addikt
Teljes kijelzőcserével hova forduljak, tudtok vmi olcsó helyet?
-
Az este 8%-ot fogyott az akksim wifi es mobilnet nélkül
Természetesen sehol nem látom hogy mi zabalja a telefonom. -
Capella
senior tag
válasz
BeastMode
üzenetére
Valóban pár hónappal a Note8 megjelenése után váltott a Telekom dual SIM-es, SIM lock nélküli független XEH romos készülék forgalmazására. És még olcsóbb is volt náluk akkor valamivel, mint néhány másik hivatalos forgalmazónál.
Először kicsit furcsa, egyben nagyon dícséretes volt ez az új hozzáállás, filozófia, de azután az újabb készüléktípusoknál a XEH-ből visszavettek TMH-ra. Viszont ahogy tudom, nincs a firmware telerakva felesleges céges cuccokkal, vagy elég könnyű megszabadulni tőle.
Azonban maradtak továbbra is dual SIM-esek és lock mentesek a telefonok, ellentétben a másik két szolgáltatóval.Azt nem tudom, hogy a későbbiekben a Note8-nál is visszaváltottak-e TMH-ra.
-
MCMLXXXII
tag
Sziasztok
kérdeztem nem rég hogy miért nem tudom feltenni a T s pitét a telora nem jelzi frissítésnél
azt meg néztem alaposabban nem is T rom van a note8 on hanem független
mióta is árul független rommal a T telefont ? -
Capella
senior tag
válasz
james008bond
üzenetére
Akkor úgy, előbb töröld a régit.
Ezt az apk fájlt telepítettem egy olyan telóra, amin nem volt még ACR.
A beállításokkor kérte a szükséges hozzáféréseket és működik rendesen, névvel menti a beszélgetést a névjegyzék alapján. Semmi "unknown".
Ezen a telefonon a Play se hozza fel, hogy van frissítés, úgyhogy frissülni itt garantáltan nem fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Tekintsd át a téma Összefoglalót!
Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz bátran!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverapró
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Panasonic HC-V770 FUL HD kamera
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT OC 8GB CHIEFTEC Libra 600W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

.Ráadásul s10es részen nincs értesitési led se pl.Mindegy,nálam s széria alapból kiesik,azért is vettem mindig note szériát.

Tegnap óta már kicsit enyhült a dolog, valószínűleg csak megszokás kérdése ez a rendszer is. Lehet, az elején az Oreo is ennyire nem tetszett - szóval van még remény.

Köszi

(a Messenger fekete módjáról ne is beszéljünk, annyira idegesít)