- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Nubia Z70S Ultra Európában
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Taci
addikt
Volt/van egy vitám a Samsunggal: ahogy korábban írtam, egy esetben pont amikor hidegben használtam a telefont, 15%-nál kikapcsolt a telefon, és ahogy töltőre dugtam, 0%-ot mutatott. Kvázi 15%-ot elvesztett a teljesítményéből, de csakis hidegben jön elő. Na erre most az ügyintézőjük azt mondja, ez nem garanciális hiba, mert hidegben megesik, hogy hó esik... Szerintem ez azonban hülyeség. Ha az Apple ingyen akksicserét biztosított az iPhone 6-nál talán pont ezért, mert hidegben meghalt az akksi, nehogy már a Samsung ne cserélje... (Ez amúgy teljesen független nyilván az Apple-től, csak eszembe jutott közben, hogy ilyen is volt.) Nektek van ezzel tapasztalatotok? Megéri vernem őket tovább? Azt mondja, vigyem be bevizsgálásra. Az mit jelent? Helyben tud valamit ellenőrizni? Vagy le kell adnom a készüléket? Köszi!
-
csucsreg
tag
Áttéretm XEF régiós firmware-re. A szoftver adatainál ezt látom:
XEF/XEH/XEHA XEH az itten SIM kártyák miatt jelenik meg? (előtte TMH-s volt)
-
Ákkk
addikt
válasz
Bull95 #15386 üzenetére
Mivel nálad semmi szenzor nem megy jóformán és azokat nem cserélik külön nem mindegyik modulos megoldással van az alallaphoz csatlakoztatva, vagy szerinted ez lehetséges? Gépek forrasszák nem emberek.
Knox renben van mert ha root jogot adtak és ugrott nincs garancia vagy kivül nem sérült esetleg repedt. -
-
Bull95
újonc
-
Dr V
őstag
válasz
Bull95 #15378 üzenetére
Teszteld le a működését: tárcsázóba beírod *#0*#, Sensor, ha közelítesz a közelségérzékelőhöz a kijelző zöldre vált és rezeg a telefon.
Fólia van rajta? Volt, akinek az okozta a zavart.Kérdés névjegy csoportot ki lehet rakni widgetbe? Sokkal egyszerűbb lenne megnyitni a céges kontaktokat.
-
Bull95
újonc
Sziasztok.
Pár napja vagyok boldog tulajdonosa egy Note 8-nak.
Nemrég vettem észre, hogy hívás közben nem sötétedik el a kijelző, olyan mintha a közelség érzékelő ki lenne kapcsolva vagy nem működne. Próbáltam a bejövő hívás közbeni némítást azzal, hogy a telót lefordítom az aztalon, az se működött pedig a funkció aktiválva van.
Keresgéltem itt a hozzászólásokban de nem jártam eredménnyel. Lehet, hogy hibás a telefonban a proximity sensor, vagy ezt valahol ki lehet kapcsolni? Bár nem találtam ilyen opciót a beállításokban.
Valakinek volt már ilyen problémája? -
Laybee
őstag
Telenoros Note8 jött egy 36 megás decemberi frissítés.
-
Kasya
nagyúr
válasz
Somatom #15369 üzenetére
A Samsung munkaja mennyire lesz nyitott, csak mert azt egy nyilt forraskod alapu sw-n csinaltak? Szvsz. az az o szellemi tulajdonuk. Az elelmiszergyartokat nem koveted meg, mert a feltuntetett lista nem eleg kielegito es te az alapjan nem tudod rekonstrualni az etelt?
Elnezve a listat, a legtobb javitas a Samsung sajat termekenek fejlesztese, amik nem nyitottak.A patchnote szerintem elegendoen reszletes. SVE-2018-13381: Clipboard access in lockscreen - pl. eszreveheto hiba lehetett volna sokaknak, megse volt tole hangzatos a net (pedig az ilyeneket szeretik nagydobra verni a mediaban). Egy ember jelezte csak a a koszonetnyilvanitas szerint a Samsungnak.
Ugyanakkor ez a hiba lathatoan ujabb javitas, fejlesztes, mert mas szeptemberben is volt hasonlo problema. -
Taci
addikt
válasz
Somatom #15369 üzenetére
Van olyan gyártó egyáltalán, akitől ilyen részletességgel meg lehet kapni ezeket az információkat?
Nekem speciel erre se időm se energiám nincs, muszáj vagyok megbízni bennük. (Vagy másban, és akkor ha ez lenne szempont, én Google- vagy Apple terméket választanék a Samsung mellett/helyett. De elégedett vagyok a Samsunggal egyelőre, szóval nem tervezek cserét más gyártóra.) -
Somatom
veterán
A Samsung által kiadott javítás kódját hiányolom. A nyílt forráskódú szoftvereknél publikálják magát a forráskódot is. Így bárki leellenőrizheti a hibaelhárítás módját. A zárt forráskódúaknál "vakon van" a felhasználó. Mi a helyzet a Samsung zárt szoftvereinek biztonsági frissítéseivel? Vagy, a GPU szoftvereivel? Az Exynosos S8 -ban Mali van, amiben vannak zárt forráskódú elemek is.
-
Taci
addikt
válasz
Somatom #15366 üzenetére
Ezek nem (csak) a Samsung frissítései. Ha rákeresel a legelsőre, ezt találod: [link]
CVE-2018-5912
Potential buffer overflow in Video due to lack of input validation in input and output values in Snapdragon Automobile, Snapdragon Mobile in versions MSM8996AU, SD 450, SD 625, SD 820, SD 820A, SD 835, SD 845, SD 850, SDA660.Milyen információt hiányolsz még? Persze, megértem, hogy elvesztették a bizalmad, de szinte biztos (99,9999%), hogy ami ezen a listán van, az benne is van. Van pár kisebb gyártó, akik trükköztek ezzel, de a Samsung nem engedheti meg ezt magának szerintem.
Sőt, most hogy tovább olvasom, ezt a biztonsági frissítést kapja meg minden gyártó, szóval ezt nem a Samsung csinálja, nekik csak annyi a dolguk, hogy kiadják (és jobb esetben persze azért teszteljék is).
Not applicable to Samsung devices
CVE-2018-11264, CVE-2018-9556, CVE-2017-18315, CVE-2018-11995, CVE-2018-9543(N7.x, O8.0) -
Taci
addikt
-
Somatom
veterán
Többször előfordultak hibák verziófrissítéseknél, pedig ezeket elvileg alaposan letesztelték. Egy komplett flagshipet kellett visszahívniuk konstrukciós hibák miatt. Ezek minden "jó szándék" és igyekezet ellenére is megtörténtek. A biztonsági frissítésekről tudomásom szerint nincs hivatalos dokumentáció (pl. részletes changelog). Tehát, a felhasználók ezeket "vakon" telepítik. Az előzmények ismeretében miért is kéne megbízni a minőségükben?
-
Somatom
veterán
Azzal nincs baj, ha megfelelően megírt biztonsági frissítést kapsz. A kérdés az, hogy honnan tudod, hogy valóban kaptál biztonsági frissítést és hogy az nem bugosan van megírva? Egy nem valós, vagy bugos biztonsági frissítésnél jobb a semmilyen biztonsági frissítés. Főleg annak, aki nem csak videónézésre, meg játékra használja a telót.
-
zzola
titán
válasz
Somatom #15356 üzenetére
"Megtudja a valaki a mit és azzal hogyan él vissza?"
Igen, pont ez benne a lényeg....úgy hívják, hogy üzleti titok.
Van, aki nem video nézésre meg játékra használja a készüléket...Én azt nem értem, hogy egyeseknek miért fáj, ha valakinek igénye van a havi biztonsági csomagokra?
Mindenki kifizette a pénzt a készülékért és a rajta lévő rendszerért, tehát jogos az igénye.... -
Somatom
veterán
Én úgy gondolom, hogy ami jó, azt nem kell megjavítani, hanem békén kell hagyni, hogy tegye a dolgát. Értem én, hogy biztonság, de a frissítés legalább olyan rizikó, mint a biztonsági rés. Frissítésből adódó problémákról sztem lehetett olvasni itt, a topikban. De, a nem frissítésből adódóakról? Tud itt bárki arról, hogy bármilyen veszteség érte volna abból fakadóan, hogy nem frissített? Egyébként milyen veszteség érheti? Megtudja a valaki a mit és azzal hogyan él vissza?
-
Taci
addikt
válasz
Somatom #15354 üzenetére
Dehogynem. És még fog is. De remélhetőleg tanulnak belőle, és újra már nem követik el. (Ez amúgy minden gyártóra jó lenne, ha igaz lenne). Számomra amúgy mindegy a márka, nem a neve miatt vettem ezt sem. Bár azért remélem, a frissítések nem csak üres build-emelések. Hátha legalább ennyi előnye van annak, hogy egy Samsung termékről beszélünk. (Valami cikkben volt korábban, hogy pár gyártó kamuzott a frissítésekkel, nem mindegyik tartalmazott változást, talán csak 2-3-4-es ciklusonként, a többi csak a build szám változtatása.)
-
Taci
addikt
válasz
bandi0000 #15351 üzenetére
Persze, ez egyértelmű. De ez a tulajt pont nem kellene hogy érdekelje. Kifizette kb. ugyanazt az összeget érte, mint a független vagy a Telekomos, mégis 3 hónapja nem kap frissítést a telefonjára (a biztonsági frissítés lenne a legfontosabb, nem feltétlen a funkcionális). Én ezt mindenképp szóvá tenném a szolgáltatónál.
(#15352) S e t h: Persze, tudom, én sem "látom", hogy mi frissült - de inkább legyen, mint ne, ne később derüljön ki, hogy frissíteni kellett volna, és akkor nem lett volna kitéve a telefonom (és főleg az adataim) veszélynek.
-
Kasya
nagyúr
válasz
FroZone99 #15343 üzenetére
A Telenor tenyleg leakadt.
Ha ugy erzed, hogy nagyon fontos szamodra, feltehetsz masik regios romot...ha szamodra nem macera. Maskulonben nem erzem, hogy emiatt en raszannek egy napot. Te dontesed.Varj meg ev vegeig, lehet most belehuz a szolgaltatod.
-
FroZone99
aktív tag
Telenoroson még a szeptemberi update van .Várjak vagy próbáljam máshogy frissíteni?
-
bandi0000
nagyúr
Tölthető a decemberi update
-
Taci
addikt
Na nem szemetelek többet a "bajommal", csak update, hogy tegnap nem bírtam lemeríteni... Teljes fényerőn ment kamera, vaku, youtube, insta és társai, este 9%-ig volt csak erőm már meríteni, reggel pedig 7%-on állt, amikor keltem, és csak most sikerült töltőre dugni, 1%-nál, szintén kamerázás után. Nem is értem, most meg hogyan bírta ilyen jól.
A decemberi update-től én picit többet vártam, nem csak sima biztonsági frissítést. Na de akkor majd jövőre az új rendszerrel.
-
csocsoszán
őstag
válasz
gyuri81 #15333 üzenetére
Nekem Otán nem jött. Viszont egy ideje látom a sammobilon, ezért felraktam odinnal.
Érdekesség, a fejlesztői lehetőségeket bekapcsoltam. Az Ota beszólt, hogy nem engedi a letöltést mert nem gyári a telefon. Kikapcsoltam utána persze kiírta, hogy a legfrissebb rom van a telefonon. (Nekem ilyet még nem csinált.) -
-
Greg9925
csendes újonc
Sziasztok! A mai nap reggel amikor a fülhallgatót húztam ki a jack aljzatból egy kisdarab aranyszínű darab jött vele együtt a telefon működik,ha bedugóm a fülest szól szépen stb. Szerintetek vigyem el a samsung szervízbe,vagy hagyjam mert a végén azt mondják használjam így vagy hogy ez nem garanciális javítás? Köszönöm a válaszokat előre is!
-
Sammobile szerint már kizúgott a decemberi frissítés 13.án, gondolom pár nap múlva ide ér.
....CRK4 lesz majd...
-
Taci
addikt
válasz
S e t h #15329 üzenetére
Köszönöm, ezt fogom tenni.
Amúgy nem is értem, sosem használom szinte a gyorstöltést, sőt, csak vezeték nélkül töltöm. Ott is csak addig van rajta, amíg fel nem tölt. Extrém felhasználási szokásaim sincsenek, 0-ra sem merítem, kb. 20-30%-nál mindig töltőre kerül. De inkább fölötte.
Biztos nem 2 nap lesz a szerviz, így inkább csak ünnepek után adom le, mert szeretnék fotózni és videózni, cserekészüléket meg biztosan nem adnak.
-
S e t h
nagyúr
Bár nem tudom ez a statisztika mennyire mérvadó, de már tavaly is bullshitnek tűnt, amikor a bemutatón, azt mondták, hogy két év alatt kb néhány százalékot romlik csak, ehhez képest nálad durván az egyharmada elment.
Ha zavaró akkor érdemes cseréltetni, de csak akkor ha többször is produkálja. -
Taci
addikt
AccuBattery szerint a számított kapacitás 2488 mAH (a gyári 3300 helyett).
-
-
Taci
addikt
"Érdekes" dolog történt most: kb. 21%-on állt az akksi, kimentem fotózni, készítettem pár képet és videót a gyári fényképezővel, jött az üzenet, hogy 15% alatt van. Aztán kipróbáltam egy portolt Google fényképezőt az új éjszakai móddal. 3-4 kép után a telefon kikapcsolt. Visszakapcsoltam, és kiírta, hogy 0%-ra merült.
Ez "normális"? Mármint hogy 15%-ról 0-ra kb. 2 perc alatt lemerül? A Google fényképező egészen biztosan bugos, sokszor lefagy, de ki akartam próbálni az éjszakai módját. De akármennyire is bugos, furcsa lenne pár perc alatt 15%-ot meríteni. Hibás lenne az akksi? Január elején lesz 1 éves, szóval az akksit még addig elvileg garanciában cserélik, ha hibás.Köszi!
-
vitezpeto
tag
Sziasztok.
A telefonom smart switch kapcsolatkor szoftverfrissitest ajánl fel. Viszont a beállításoknál lévő szoftverfrissítés nem talál semmit. Szerintetek érdemes frissíteni? 4146 mb nagyságú.
-
darnyi
tag
Sziasztok!
A Magyarországon forgalmazott Note 8-ak mind a kétfajta processzor kaphatóak?
Ki lehet szűrni esetleg típusszám alapján, hogy melyik az amelyik Exynos 8895-el szerelt? -
Az Shealt úgy eszi a telefonon hogy az félelmetes! Nálatok nem?
-
zzola
titán
válasz
unicumnext #15309 üzenetére
-
zzola
titán
Decemberi patch kint van már?
-
kpal
nagyúr
Az mért van hogy nem írja ki aki hív pedig el van mentve és adva van hozzá név is
És van benne 128Gb-os memkartya aztán vannak videók képek amiket nem tudok megnézni ami 2-3 hónapnál régebbiek -
negatiw
tag
Hölgyeim,Uraim!
A fejlesztői beállítások/ USB debudingot (vagymicsodát) merre találom?
20 perce keresem((
Új hozzászólás Aktív témák
ma Visszaül a trónra a produktív mobilok királya és dupla hátlapi kamerával kattintgat. Az árazás viszont olyan erősre sikeredett, hogy az S Pen színaranyból is lehetne.
Tekintsd át a téma Összefoglalót!
Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz bátran!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverapró
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest