- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Google Pixel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
S e t h #19123 üzenetére
Én nagyon sokat szerkesztek a telón képet, videót, és éppen ezért egy rakás ilyen alkalmazásom van
Ezt egy picit kifejtenéd a nagyközönségnek? Milyen appokat használsz a szerkesztéshez? Főként a videókat mivel szerkeszted?
( Ha publikus, kíváncsi lennék esetleg a végeredményre is)
Capella: jelenleg is egy LGA 775-ös gépem van, Win 10-el
De bevallom sokkal egyszerűbb a Dex-et használom(most is arról írok)
A Note 20-nál mi ez az eltérő hűtés?? Lemaradtam...
-
Capella
senior tag
válasz
S e t h #19123 üzenetére
Ez a hardver fejlődés is hasonló a PC-khez. Régen gyakorlatilag minden újabb oprendszerhez új PC kellett, mert különben a régivel lassú lett volna, illetve a hardverben is lettek olyan fejlesztések, hogy a régi alaplap már nem tudta, esetleg nyögvenyelősebben bővítőkártyával. Ma meg már ott tartunk, hogy akár 5-10 évig is nyugodtan használhatsz egy mai PC-t, az oprendszer meg nem lesz lassú rajta.
A mai, de már az 1-2 éves telefonok is ebbe az irányba indultak. Ha nem akarod mindig a legújabbat, és még az akksi is bírja, nem kell cserélni, akkor nyugodtan maradhat a régi telefon.Valóban, ez az eltérő hűtés is a kivárásra ösztönöz. Hadd fogyjon ki az a régebbi változat, ha így igaz a sztori. Annyiban biztos igaz, hogy a fényképek mutatják.
Az Exynos se volna baj nekem, hogy lassabb. De akkor legalább ne fogyasztana több áramot és ne melegedne jobban, mint a másik proci.
-
Kasya
nagyúr
válasz
S e t h #19107 üzenetére
Szerintem kijelzőtechnológia terén nemigen volt fejlődés, inkább a gyártástechnológia oldalon. Már nincs rózsaszínes, heterogén kijelzo, mint S6, S7 idején.
A Samsung idén elkaszálta magát nálam, mind az S, mind a Note szériával. Átlátszó marketing bullshit és spórolás amit én idén látok. Nem tudom mi volt az idei kereskedelmi terv, de remélem ezt jövőre átgondolják.
-
Taci
addikt
válasz
S e t h #17809 üzenetére
Alzán is van, ha épp vennél valamit onnan, még olcsóbbá is kuponozhatod. (BestBuy topik erről szól egy ideje)
-
simii
tag
válasz
S e t h #17637 üzenetére
Én ma vittem vissza a Note 10+ -t. Sajnos botrányos képeket csinál a Note 8-hoz képest, a portré (élő fókusz) egyszerűen csapnivaló rajta. Homályos foltok, elmossa a színeket, zajos, katasztrófa. Az éjszakai mód és az UltraWide opció viszont pozitív mellette. Emellett az ujjlenyomatolvasó akasztott ki, hogy többedjére sem ismeri fel, Note 8-nál ez patika volt.
Kijelzőben is visszalépés, míg a Note 8-on a fehér az fehér auto módban piszkálás nélkül, a Note 10+ egy fakó törtfehér-sárga... Piszkálni kell hogy fehér legyen, hát köszi nem. Meg mintha a fényerőt auto módban nagyon levenné, ez is zavart.Akksiban jónak tűnt viszont, reggel 7-kor 100%-ról este 23-kor kb 40%-on zártam a napot, de amit imádtam az a gyorstöltés, hogy 30 perc alatt több mint 50%-ot tol az akksiba... Az hiányzik.
Egyébként Note 8 90% tudja amit a Note 10, nem érzel nagy különbséget, max desgin-ra.
-
Taci
addikt
válasz
S e t h #17560 üzenetére
Esetleg:
Beállítások --> Alkalmazások --> jobb felső 3 pötty --> Rendszeralkalmazások megjelenítése --> Szoftverfrissítés (nálam 2 találat is van) --> Kényszerleállítás (csak a zöld ikonosnál van erre lehetőség, de hátha pont ez az)
Sajnos nincs jelenleg frissítendő nálam, így kipróbálni nem tudom. -
Capella
senior tag
válasz
S e t h #17557 üzenetére
Az értesítés kikapcsolásához megpróbálhatod az AutoNotification appot a Playről.
Az egész megoldására pedig le kellene tiltani az összes szoftverfrissítés komponenst a Package Disablerrel. Csak úgy hallom, hogy a Pie alatt már nemigen működik, bár nemrég linkeltek valahol ismét fizetős apk letöltést. -
-
tothak
tag
válasz
S e t h #17036 üzenetére
Nekem pl azért lenne jó, mert valahogy bárhol próbálok mostanában Pesten H/H+ hálózaton netezni telefonálás közben, kb mintha EDGE-en lennék.
Ez mondjuk olyankor tud kritikus lenni, amikor beszélgetés közben kell infót szereznem mobilnettel. Lásd: a telefonról távoli asztali kapcsolattal nézek meg munkához szükséges dolgokat, miközben supportálom az egyik kollégát.
-
bobace
addikt
válasz
S e t h #16852 üzenetére
Ez mind igaz, de amikor elolvasol egy tesztet, pl a Mobilarénásat, akkor bátrabban döntesz mellette, mert azt látod, hogy Az ötórás képernyőidő az én használatom szerint egyébként jónak számít ekkora kijelző mellett – sok fotózással, maximális fényerőn inkább négy, kevés kattintással és a mindig aktív kijelző nélkül pedig hat óra lehet az átlag. Hiába kicsi papíron a telep, azért 4-5 órát ír a teszt is, hát jó lesz. De a valóság meg sokszor 3 óra 1 év után. És ez gáz!
-
-
-
akooos
veterán
válasz
S e t h #16267 üzenetére
Igazából számottevő változás nem történt. Naprakészebb lett a szoftver verzió, megkapta a ONE UI-t (képekkel ellentetében nekem tetszik a valóságban), frissült a kamera app, ami nem tetszik, mert elég iPhoneos lett, eddig pedig logikusan volt felépítve. Akkuidőben vártam fejlődést, nem kaptam, nálam majdnem percre pontosan ugyan akkor kell feldugnom tölteni, azonos használattal.
-
GeoJoe
senior tag
válasz
S e t h #16278 üzenetére
Nekem nem helyhez hanem a Watch-hoz van kötve. Eddig nem ment de most pie alatt tökéletes!
Btw sír itt mindenki h de sz@r a pie előtte meg várták, mint a messiást. Szerintem ez a design sokkal jobb de ezért van választási lehetőség, hogy mindenki azt használja ami neki tetszik.
-
laci0530
senior tag
válasz
S e t h #16008 üzenetére
Köszi az infót! Megoldhatnák a fejlesztők/döntéshozók ezt felhasználóbarátabb módon is. Vagy ne csökkentenénk igazából a funkcionalitását a firmware-nek a frissítéssel. Igazából hasznos funkciók estek ki most egy erősen csicsás rendszer végett, legalábbis az eddigi tapasztalataim szerint. Nekem eddig összességében inkább hátrányt hozott a verzióváltás.
-
laci0530
senior tag
válasz
S e t h #16004 üzenetére
Szerencsére van egy S8-am is most, legfeljebb abba átteszem a kártyát. Remélem, az nem fog a frissítéssel zaklatni, ha nincs automatikusra állítva, vagy legalább ki lehet kerülni valahogy.
Kinézetre is jobban tetszett az Oreo rendszer, ez nekem már valahogy - hozzászokás előtt - túl "trendi" dizájnos.
Ráadásul, ami még eltűnt, és használtam, az az edge szélről előhívható eszközkarbantartó fül, most telepíteni se tudtam, nem találom az alkalmazásboltban.
Kár, hogy mostanában nem volt annyira időm olvasgatni a témában, ha ezeket tudom, nem frissítek, az Oreo rendszer számomra megfelelt mindenben. -
bcl
senior tag
válasz
S e t h #16004 üzenetére
Ahha...nos, nem nagyon követem a fejlesztéseket (mármint verzióról verzióra az újdonságokat), de nálam ez már nem kívánatossá teszi a Pitét. Pedig nagyon vártam...
Így viszont adja magát a kérdés, hogy hogyan tudom lebeszélni a telefonomat a frissítés telepítéséről?
Független, és még nem ajánlotta fel, de így nem is akarom annyira telepíteni...
Köszi!
-
Capella
senior tag
válasz
S e t h #15819 üzenetére
Így van. És egyáltlán miért kellene főként üzleti felhasználásúnak lennie a Note8-nak?
Kinek ez, kinek az, mindenki használja arra és akkor, amikor akarja.
Vagy tényleg miért kellene állandóan online lennie? Nemcsak éjjelre, de akinek nincs folyamatos igénye erre, az nappal is kikapcsolhatja a mobilnetet, wifit. Ha használni kell, seperc egy mozdulat visszakapcsolni és ott a full funkcionalitás.
És nem biztos, hogy ez csak pár percnyi akku üzemidő spórolás érdekében történik. -
front3r
őstag
válasz
S e t h #15723 üzenetére
Mondjuk annyi a csavar a dologban, hogy Note 9-en alapból Pie-al kezdtem. Ez nem tudom mennyit befolyásol a megítélésen.
A kérdésedre a válasz az, hogy nem mértem le, és érzésre sokkal gyorsabb, de lehet a Pie is része ennek. Nem tudom. De én pozitívan csalódtam a Note 9 és a 8 közötti teljesítmény különbségben.
Ami tudom, sokaknak, szinte semmi, nekem ez is fontos.
De amint leírtam, igen olcsón jutottam hozzá, így nem volt kérdés a váltás.Ez alapján a Pite miatt érezhettem ekkora sebesség különbséget.
-
-
Taci
addikt
válasz
S e t h #15329 üzenetére
Köszönöm, ezt fogom tenni.
Amúgy nem is értem, sosem használom szinte a gyorstöltést, sőt, csak vezeték nélkül töltöm. Ott is csak addig van rajta, amíg fel nem tölt. Extrém felhasználási szokásaim sincsenek, 0-ra sem merítem, kb. 20-30%-nál mindig töltőre kerül. De inkább fölötte.
Biztos nem 2 nap lesz a szerviz, így inkább csak ünnepek után adom le, mert szeretnék fotózni és videózni, cserekészüléket meg biztosan nem adnak.
-
MrCsiT
addikt
válasz
S e t h #15280 üzenetére
Sajnos, nincs még note 8-am, így arról tapasztalatom sem, de ahogy látom, eddig 1 főnél hibás és 1 főnél jó, és többen nem írták, hogy náluk rossz volna. Nálam (igaz, Note 5-ön, apk-ból telepítve.
) is jó, így vélem, hogy a nálad lehet valami hiba.
Nem fut valami fagyasztó app, vagy nem módosítottad esetleg az app engedélyeit?
(én szoktam néha, és pl. a mai napig nem értem, hogy egy Galéria appnak miért "életbevágó" a talán... telefonkönyv(?) jog, de mindegy, Samsung..) -
Tybike81
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tekintsd át a téma Összefoglalót!
Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz bátran!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverapró
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- iPhone 16 Black 128gb BONTATLAN 3év gari Csere is
- Xiaomi 13T - 12/256 - fekete - garanciás
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest