- Milyen okostelefont vegyek?
- Szonárral ad ultimátumot a Huawei az órapiacnak
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-06-01 (Frissítés: 2025-07-01) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-06-01 (Frissítés: 2025-07-01) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crvsh3R
senior tag
Nálatok az utolsó két Android 14-ee frissítés óta nem villan fel többször zárt képernyő mellett az ujjlenyomat AOD ikon? Arra gondolok ami jelzi, hogy hol az erzékelő. Feleségem és az én telefonomon is random alkalmakkor csinálja, valamikor egymás után többször is. Cache törlés (OS, appok, zár képernyő app) többször is megtörtént.
-
mrbego
aktív tag
Korábban talán valamelyik Android 12 verziónál mértem kíváncsiságból. Viszont az az akkori benchmark program verzióval.
Talán megvan még valahol a régi screenshot-ok között. Ha kell holnap megkeresem.
Most nem volt különösebb oka hogy megmértem, csak gondoltam hátha érdekel valakit. -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Van arra lehetőség, hogy csak biztonsági frissitéseket hozzon fel a telefon? Mindenképpen muszáj lefrissíteni oneui 6.0-ra? -
vodrosjozsi
addikt
Jó sokat meg ünnepes kellemet! 🎊
-
judas13
veterán
🎉🎆🥂
-
DrKapocs
őstag
Csináltam egy módszertanilag semmirevaló speedtestet a OneUI 4.1 és a OneUI 6 között. Párom feltette a telefonjára a 6-ot (legfrissebb verzió), míg az enyémen a 4.1 van fenn. A két készüléken teljesen más beállítások vannak, más appok, stb, úgy nagyjából minden más. Még két egyforma böngésző sincs rajtuk. Az övén a Chrome-ot, az enyémen a Vivaldit használtam és egymás mellé letéve a két készüléket, ugyan azon weboldalakat töltettem be vele. A szánalmas tesztem alapján nem volt lényegében véve semmilyen különbség a betöltődési idő között, egyszer-egyszer az egyik vagy a másik készülék töltötte be gyorsabban az adott oldalt. A 4.1 után nyomkodtam a 6-os OneUi-os készüléket is: érzetre semmi különbség nem volt gyorsaság terén.
Módszertanilag szánalmas, amit csináltam, nem vonjatok le belőle messzemenő közvetkeztetést; de nekem úgy tűnt, hogy a OneUI 6 nem lassabb, mint a 4.1-es. Gyorsabbnak sem mondanám, szerintem pont ugyan olyan.
-
melyon
csendes tag
B.Ú.É.K. !
-
bul07
nagyúr
válasz
rendesadam #12684 üzenetére
-
rendesadam
tag
Sziasztok!
Mennyi szabad tárhely szükséges a 14-es android telepítéséhez? Eléggé tele van a teló, jó lenne tudni, hogy mennyit kell felszabadítani.
Köszi -
Balzsika47
csendes tag
válasz
csurgoi #12682 üzenetére
Nekem 2 db A52s 5G-m van, mert saját telefonomként annyira szeretem, hogy cégesnek is azt kértem. Nálam is jelentkezett a probléma mindkét telefonnál, viszont én kiküszöbölöm azzal, hogyha leszeretném tenni a hívást, egyszer megnyomom a bekapcsológombot. Akkor azonnal visszajön a kijelző. Úgyhogy engem egyáltalán nem zavar, már nagyon megszoktam, sőt már olyan, mintha így lenne a normális.
-
csurgoi
aktív tag
válasz
mrbego #12668 üzenetére
Az általatok tárgyalt probléma engem is sírba visz!
A Messenger és Viber hívások alkalmával fekete marad a képernyő és ha felébresztem, akkor sem látom ezek kezdőképernyőjét hogy fogadjam a hívást.
Ilyenkor az ikonnal elindítom a hívást és a felső menűsorban megjelenik egy vékony zöld csík amire rákoppintva kinyilik teljes képernyőre a Messenger, Viber.
Írtam a Samsung supportnak, a szokásos válasz jött:újraindítás, szoftverfrissítés és a harmadik féltől származó forrás problémája.
A harmadik fél meg a Samsung hibájára hivatkozik.
Nálam ez a hiba azóta van amióta rákerült a 14-es és a 6.0.-ás. -
Crvsh3R
senior tag
A telefonunk megkapta a Camera Assistant-ot a Good Lock-ban.
-
D55
senior tag
Én annak idején egy gyári tartozékként kaphatót rendeltem rá, elsősorban a felrakást segítő keret miatt, hogy biztosan ne álljon majd ferdén. Be is vált eddig, ráadásul volt egyszer egy pofáraesése már aszfaltra és nem is robbant be az egész, hanem csak egy tűhegynyi darab pattant ki a szélénél, szinte észre sem venni.
-
BigBear
senior tag
válasz
GEPESZ66 #12676 üzenetére
Rendeltem, kidobtam.
Nem tudom, valahogy nekem nem bíztató, nagyon vékony, alapvetően műanyag fólia. Biztos jó, de amennyire tudom, pont a kritikus ütésektől kevésbé védi a kijelzőt. (Mondjuk a vékonysága és puha műanyag volta miatt ez adódik.) Inkább kidobok 1-1 üveget, ha kell. -
BigBear
senior tag
válasz
tpeter77 #12672 üzenetére
Semmi értelme drága fóliát venni. Tapasztalatom szerint az ezer forintos sem rosszabb, mint a k.drága társai, szóval a legolcsóbbat. Ali, vagy itthon is teljesen jó pl. [ez] vagy [ez] és társai. A halálom a lyukasztott, kivágott, kamerakikanyarított vagy éppen a fekete / fehér keretes szutyk. Most egy ilyen van rajta (elnézést, meg nem mondom, pont melyik), épp cserélnem illene, mert szegény esett egy emeletet és berepedt pofára eséskor...
Sima, lyuk és keret nélküli, olcsó. Mondjuk azt nem tudom, mindig ugyanazt a terméket adják-e, remélem, igen. Ennyiért tökéletes. -
tpeter77
addikt
Sziasztok, tulajdonosa lettem egy A52S telefonnak, és jó minőségű üvegfóliát keresek rá védelem miatt.
Kérem, akinek van jól bevált típusa, linkelje be hol vette. Köszönöm szépen! -
D55
senior tag
Olyasmit el tudok képzelni, hogy olyankor bizonyos energiatakerékossági funkciókat letilt a Wi-Fi modulban a zavartalan kapcsolati elérhetőség érdekében. Bár hozzáteszem, hogy nekem be van régóta kapcsolva és ennek ellenére egy nyugodtabb napon simán előfordul, hogy nap végén még 85% körüli töltöttségem marad, de egy durvább munkanap végén is (olyankor a zseblámpázástól kezdve fényképezgetésen, teamviewerezén, böngészésen, pdf bogarászáson keresztül akár 30-40 hívással bezárólag minden van) szokott legalább 55-60%-om maradni a késő esti lefekvésig.
-
djalmasi
tag
Sziasztok, ennek mennyire szabad hinni?
[link] -
Nincs véletlenül bekapcsolva a wifi-hívás? A korábbi (12-es) firmware-rel is be volt?
Múlt héten olyan helyen voltam, hogy be kellett kapcsolnom, és úgy maradt. Pár napja azt vettem észre, hogy amikor nem használom a telefont, erősen merül. Újra is indítottam, de nem szűnt meg. Ma eszembe jutott kikapcsolni a wifi-hívást, és tessék, meg is szűnt a probléma. 🤔
Nem tudom egyébként mi köze lehet a két dolognak egymáshoz, mert wifin böngészve például lassabban merül, mint mobilneten. -
bul07
nagyúr
Nem tapasztatok olyat hogy telefonálás után mikkor elveszitek a fületektől nem éled fel a kijelző
Én most tapasztaltam párszorIlyenem még nem volt
-
gerner1
nagyúr
válasz
Batistuta7 #12597 üzenetére
Az OTA-szerverek, most kezdtek el osztani egy új, "U" jelölésű OLE firmware (*5FWL2) release -t ⇒XID régiókódra .
Droid 14 & ONE UI 6 update ...
-
Elemental
addikt
válasz
Balzsika47 #12660 üzenetére
Hogy normális-e nem tudom, de az én és a feleségem telója is eltér ugyanolyan beállítások mellett.
-
Balzsika47
csendes tag
Sziasztok!
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek az normális, hogy 2 ugyanolyan A52s 5G-t egymás mellé téve másabbak a kijelzőnek a színei?
Szemkímélő mód, fehéregyensúly minden ugyanúgy van beállítva a két készüléken, többször is megnéztem.
Esetleg valakinek valami ötlet? -
-
Ahogy a kolléga írja, a "legutóbbiak" gombra (3 függőleges) nyomva söpörd ki felfelé (nálam a Home up good lock modulban át van állítva vertikális listára, úgyhogy nálam oldalra kell söpörni), akkor nem lesz ott a listában.
Érdemes amúgy is rászokni erre a plusz mozdulatra, ha vki jobb üzemidőt és pörgősebb rendszert szeretne.
-
A fejlesztőnek kellene bekapcsolnia a secure flag-et, akkor nem látszana, legalábbis ez egy lehetőség, amiről én tudok. Bár akkor ugrik a screenshot lehetősége is, de valószínűleg van okosabb megoldás, pl. a MÁV appban is csak akkor tűnik el a preview, ha a bérlet/jegy van előtérben. Esetleg supportnak fel lehet vetni. Ezzel te sokat nem tudsz kezdeni hackelés vagy másik app nélkül - vannak ilyen app locker cuccok, talán az segít, de ott meg valószínűleg egy rakás engedélyt meg kell adnod, amit nem akarsz.
-
Apaxp
senior tag
Mire gondolsz?
Az appban nincs kilépés. A titkosítás pedig úgy működik, hogy 1 perc után automatikusan lezár. Ennek ellenére az előnézeti kép az utolsó üzenetváltást mutatja. Ha rányomsz erre a képre, akkor azonnal a feloldó képet, mintát, pin kódot jeleníti meg. Tehát akármit csinál, az előnézeti kép mindig megmarad használat után az előzményekben.
Vicces az ilyen titkosítható app ha mégis látszik a beszélgetés.(anya látja kicsi lánya gondolatait)
-
Apaxp
senior tag
Boldog ünnepeket mindenkinek.
Egy kis segítséget szeretnék kérni
A vezérlő gombok 3 függőleges vonal gombot ha megérintem, akkor feldobja az utoljára használt alkalmazásokat.
A kérdés, hogy ezt hogy lehet kikapcsolni? Valami bixby rutin vagy beállításokban. Konkrétan egy alkalmazást kéne kizárni ebből, de az összes sem gond ha nem jelenik meg. Már az is segítség lenne ha nem az előnézeti kép jelenne meg, csak az app neve.
Tudom, lehet kézzel törölni, de jobb lenne ha nem lenne. -
Pataitibi23
friss újonc
Sziasztok! Már régebb óta az értesítéseknél a messenger csak a legutolsó üzenetet engedi elolvasni (mint a képen [kép] hiába húzom le (nyitom meg) az értesítést csak a legutolsót engedi el elolvasni, csak 1 üzenetet ad ki holott 4 üzenetem érkezett) ezt hol tudom kiállitani? Köszi a segítséget!
-
bul07
nagyúr
Környezetembe én nem ismerek ilyet, mármint aki lenémítaná.
Én meg éjszakai bagoly vagyok így ilyenkor jutnak eszembe hogy ennek annak írni kellene.
Sőt hasznos lehet névnap születésnap köszöntésnél is, nem napi kapcsolatba lévő rokonoknak
Az még jó lenne ha naptárba integrálnának ilyet, jelzés és sms küldés
-
bul07
nagyúr
Fú megérte frissíteni jött egy olyan de olyan funkció ami nekem nagyon jó hogy lett.
SMS küldést lehet időzíteni a gyári küldővel
Biztos meglehetett volna oldani külső alkalmazással, de én abba nem bíztam volna, mert mi van ha
Ha egy álcázott kártékony alkalmazás és egyszer csak minden telefon amire telepítve van elkezd emelt díjas sms-ket küldeniTehát nekem ez a funkció nagyon jó
Sokat vagyok fent éjszaka, mások meg nem, így ha valami témába megírom a sms-t azonnal nem küldhettem el eddig (eddig piszkozatba megírtam majd ha nappal megriadtam alvás közbe rányomtam a küldésre)Már most tesztelem is
Most is megírtam öcsémnek az emailt a linkekkel cuccokkal, és sms-t is megírtam hogy nézze meg az e-mailjét és éllemeze a leírtakat. Muszáj neki szólni hogy email ment mert amúgy nem szokta nézni. -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Frissítés után bármelyik alkalmazásban Gmail, üzenet, WhatsApp írok, felolvassa. Ezt hol lehet kikapcsolni?
-
-
Trooper82
senior tag
Na . Nem tudom frissítéstől nem frissítéstől de megint szetfagyott az egesz telefon siman lapoztam.
En meguntam megy eladásra. -
DrKapocs
őstag
Párom A52s-én még szintén BL1-es firmware van fenn. Ma véletlenül rányomott a frissítésre (valamire szeretett volna tapizni, de feldobta a frissítést és arra nyomott rá), viszont nem szeretne frissíteni. Az update nem töltődött le, felfüggesztette/szüneteltette a letöltést. Hogyan tudnánk megszabadulni a letöltéstől?
Én még az A50-en jártam hasonlóan, ott nem tudtam hová tölti le a rendszer a frissítést. Nálam ott és akkor letöltődött, de nem raktam fel, mindig a későbbre kattintottam. Viszont elég agresszíven, újra és újra az arcomba tolta, hogy frissítsek. Egyszer meguntam, feltettem. Utána gyakorlatilag használhatatlan lassú lett az A50-em.
Egyelőre nem próbálkoztam semmivel sem. Ötleteim vannak, de ezek elég durvák:
- ODIN-nal újraflashelem és ha már ott vagyok, akkor egy indonéz régiókódosat teszek fel a hívásrögzítés miatt.
- gyári beállítás visszaállítása, így hívásrögzítés nem lesz.Mindkét megoldás előtt SmartSwitch-el mindent kimentünk, így a visszaállítás időigénye jóval kisebb lesz.
Van ezektől kevésbé drasztikus megoldás? Előre is köszönöm!
-
Predatorr
őstag
És tényleg itt a frissírés frissítése...
-
D55
senior tag
Sziasztok, nálam fent (állapotsáv) továbbra sem működik, alul (navigációs sáv) viszont rendben van. Cache wipe volt az update után.
-
Crvsh3R
senior tag
Good Lock-ba bekerült/visszakerült egy régi-új modul: Edge lighting+
-
Breki
veterán
Ja igen akkor pedig Quickstar
Most az aksit nég nem vettem le.
Go to Visibility of Indicator Icons and hide everything
Go back, then look for Clock Settings and hide the clock
All that's left will be the battery percentage icon
Go to your phone settings and type "Battery Percentage" then select hide -
Kiderült már, mit csinál az új frissítés? Pixel shift ügyben van változás?
-
Steevy84
csendes tag
válasz
vodrosjozsi #12602 üzenetére
Hát ha mégis benne van, akkor valaki árulja el hogy hol
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Linux Mint
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3544
- GYÖNYÖRŰ iPhone Xs Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3537, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3543
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3543
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Kolink Observatory RGB A-Data 750W
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest