- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trooper82
senior tag
válasz
BigBear #12527 üzenetére
Az jó. Nekem eddig is merült rendesen, semmi nem valtozott e téren, pedig fr is volt. Nem tragikus de nem is annyira jó. Ha sokat beszélek nyomkodom kb 4.5 óra, visszafogott használat mellett 6 óra körül van a sot. Hozzáteszem 2 sim, és minden be van kapcsolva aod, 120 hz , adaptiv akkumulatorkezelés ki. Mo djuk rendesen van használva folyamat céges hívások stb.
-
D55
senior tag
válasz
BigBear #12364 üzenetére
Te megtéríted a bank kárát, ha a rootolt cuccodon keresztül nyer valaki hozzáférést olyan dolgokhoz, amikhez egy normál, zárt rendszeren keresztül nem tudna?
Mert az én telefonomon tárolja a bank az ő adatbázisát, meg az én telefonom dolgozza fel más ügyfelek tranzakciót, vagy mégis ezt hogyan kell elképzelni? A szerver-kliens architektúráról a banki szoftvereket írók nem hallottak, vagy tabu nekik úgy felépíteni a rendszert, hogy az ezt az egyszerű és mindennél alapvetőbb elvet követve semmiféle illetéktelen hozzáféréshez támadási felületet nyújtó kényes folyamat vagy adat ne kerüljön a felhasználók eszközeinek közelébe sem? Ne vicceljünk már, főleg hogy említette is itt valaki, hogy x86-on egy webböngészővel gyakorlatilag ott vagyunk teremtő atyaúristen szintű korlátlan hatalommal ugyanúgy a bank szájában, az mégsem veszélyes? Hagyjuk már ezeket, de tényleg, főleg hogy annak idején az ActiveX helyett/mellett cross-platformabb rich web functionality-t biztosító java appletek fokozatos megfojtása is a bankszektor környékéről jövő huhogásból, illetve részükről a futáskörnyezetek fejlesztésében érintett cégekre való mutogatásból eredt tudtommal... És hogy ki térítse meg a bank esetleges kárát? Hát akkor már nyilván az, aki milliós vagy tízmilliós havi fizetéseket elfogadva (ha ténylegesen kár történik, akkor ezek szerint) igénytelen szoftvert írt nekik!!!Egyébként így első nap nekem is jók voltak a tapasztalataim, bár én pillanatnyi döccenéseket tapasztalok még mindig, főleg hosszabb alvó periódusok utáni használatkor. Mellette viszont bug eddig nekem sem jött semmi szembe, ami szintén örömteli
-
falco1
tag
válasz
BigBear #12364 üzenetére
Egy kicsit árnyalja a képet, hogy ez a szörnyen veszélyes "root" -olt környezet PC platformon (értsd Windows) az alapértelmezett. Mégis Windows esetében is elérhetők a banki szolgáltatások tetszőleges böngészőből.
Az x86 még abból az érából származik, amikor természetes volt, hogy a hardware a "tiéd".
Olyan oprendszert pakolsz fel rá ami csak jól esik, és Te adod meg, hogy kinek mihez van joga, nem a gyártó. PC esetén azért lenne csodálkozás, ha az előretelepített Windows-hoz a gyártó lenne az egyetlen Adminisztrátor jogú felhasználó.
ARM (Android/IOS) esetén természetesként elfogadtuk, hogy ez a "tulajdonosi státusz" nekünk nem jár. És krónikus Stockholm-szindrómásokként még meg is indokuljuk, hogy ez így miért jó -
gerner1
nagyúr
válasz
BigBear #11171 üzenetére
Az eddigi posztok alapján, valamelyik korábbi OXM release -zel érkezett, ez a feltétel.
Azért írom így, mert lehet akinek ez fontos lehet (továbbra is), és nem zárható ki, hogy másik firmware -rel (plö: OLE), esetleg nincs ilyen.
Egy kis szerencsével, lehet erről (is) infó, ha van itt olyan topiktárs, aki át-állította az aktív-CSC -jét XID -re (+ a legújabb release -en van " *4EWE4 "..), és szintén Telekomos SiM -mel használja. -
pinnacle
nagyúr
válasz
BigBear #10916 üzenetére
Köszi! Megvettem, utolsó darab, azért volt ilyen olcsó. Masszívabb (nekem egy kicsit "bumfordi", de ez az ára ennek), mint a Silicone Cover, talán nem is annyira tapadós. Kitámasztó, nem az örökkévalóságnak szól, de amennyit én használom, arra jó lesz. Felhajtva, diszkrét Made in China jelenik meg.
-
válasz
BigBear #10916 üzenetére
Gyorstöltést használtál ez idő alatt?
Én már nem tudom, mit gondoljak erről, ugyanúgy használtam kb. ugyanannyi ideig a telefont, mint te, annyi különbséggel, hogy bixby rutin segítségével éjszakára 85%-ra korlátoztam a töltést úgy, hogy csak reggel töltse fel 100%-ra. nálam 85%-ot ír rá az AccuBattery, nálad meg 95%-on van...
Nem tudom, hogy ez a rutin zavarta össze az akkustatisztikát, vagy tényleg ennyit romlott az akku állapota, de nagyon nem világos, hogy mitől. -
mrbego
aktív tag
válasz
BigBear #5571 üzenetére
Szia
Mivel láthatóan neked az átlagembernél fontosabb a hangzás igényed szerintem más telefont kell választani, ami kielégítő lehet számodra.Én napközben egy alap vezetékes JVC agybadugós headsettel használom és teljesen normálisan szól. Ezek mellett kültéri tevékenységeknél vagy egy Sony WI-C200 headsettel vagy egy Honor Choice TWS -t használok. Nem top kategóriák az biztos, de ezekkel is normálisan szól.
Nagy ritkán itthon este egy-két videó vagy sorozatrészhez pedig a Panasonic RB-M700 -at veszem elő, bár ebben egy külön basszus növelő funkció (bass reactor).Még szerintem sosem vettem fel max hangerőre a telefont egy fülesnél sem. Szeretem a jó hangzást bár nem vagyok audiofil.
-
osonte
őstag
válasz
BigBear #5571 üzenetére
Szerintem fejhallgató függő is, hogy mit lehet kihozni a telefonból. Konkrétan ilyenem van: [link] . Könnyen hajtható és lemegy egész mélyre, mindezt árához képest precízen/feszesen teszi. Háromnegyed hangerőn a telefon olyan mélyet tud adni YouTube-nál, hogy egy jó mélynyomós kocsiban érzem magam, illetve a hangerő is már bántó lenne számomra hangosabban.
Nekem az Apple USB-C jack adaptere is működik ezzel a telefonnal. YouTube halk, de Poweramp hangos. Kevesebb a mély, viszont részletesebb a hangja. Akusztikus zenére azoktam elővenni...
-
válasz
BigBear #5547 üzenetére
Ilyen a csatlakozója?
Tokban van a telefon?
Szerintem nincs teljesen bedugva a csatlakozó az aljzatba, ezért 1 csatorna szól mindkét fülön, rövidzárban. A legtöbb fülessel pont így járok én is, van olyan fülesem, amit csak úgy tudok bedugni, ha kibújtatom a telefon sarkát a tokból.Hangerő: a "Hangminőség és effektek / Adapt Sound" menüt felfedezted már magadnak?
Bluetooth esetében a hangminőségnek nem sok köze van a telefon beállításaihoz, miután a DAC gyakorlatilag a fülhallgatóban magában helyezkedik el. Illetve a kettő között a kommunikációra használt kodek határozza meg a tömörítést. Lehetséges, hogy nem beszélnek "közös nyelvet", így valami rosszabb minőségű fallback kodekre vált a kapcsolat, ehhez nem nagyon értek, úgyhogy elnézést, ha hülyeséget írtam.
Update: Most keresgéltem a témában, és valahol azt írták, hogy ki kell kapcsolni az akkumulátor optimalizálását a zenelejátszó alkalmazásnál, javít a hangon. Egy próbát megérne!
Esetleg teljesen kikapcsolni az adaptív akkumulátorkezelést? -
osonte
őstag
válasz
BigBear #5547 üzenetére
Az utóbbi pár frissítés nekem rontott a hangminőségen. Nálam van mély, magas és hangos is, nem lenne fos a jack kimenet hangja (Galaxy A71-hez hasonlítva kiemelkedő), de sajnos a Samsung alklalmaz egy olyan dolgot az audio kimenet tekintetében, hogy DRC (Dynamic Range Compression). Magyarul tömöríti a hangot, amit az utolsó pár frissítés után még jobban hallok, mint előtte. Még pár hónapja szerettem a hangját, most már nem annyira. Amúgy tippként az "UHQ-felbontásnövelő" bekapcsolásával kicsit elvesz a szokol rádió effektből és ad hozzá mélyet. Mondjuk az én személyes véleményem, hogy jobban járnánk ha kihagyták volna a tömörítést és max egy equalizert tesznek bele, ami kikapcsolható (soha nem használnám). Egyszerűen szóljon jól és nem kell mindenféle hülye kapcsoló...
Vannak custom romok, amelyek kikapcsolják a DRC-t, de ezért nem buknám el a garanciát, meg a Samsungnál a nem gyári rom cseréjére csak negatív tapasztalataim vannak (utolsó emlékeim, amikor újra kellett programozni az IMEI számokat a telefonon, amit én nem tudtam megcsinálni és így a pénztárcám is bánta). Ebből a szempontból a Xiaomit szénné lehet romolni, de ettől függetlenül a Samsung a nyerő nálam.
A megoldás az, ha veszel egy jófajta USB-DAC-ot: [link] , ami nem olcsó, cserébe a következő telefonhoz is tudod használni, főleg mivel egyre kevesebb telefonon van jack kimenet.
-
gerner1
nagyúr
válasz
BigBear #5547 üzenetére
Van még pár hanggal kapcsolatos beállítási lehetőség, az opcionálisan elérhető NiceLock (Good Lock) ⇒SoundAssistant moduljában (lehet, hogy elérhető a Galaxy Store -ból, "NiceLock" nélkül...) .
Amennyiben ez (⇑) sem segít, akkor extra hangerőhöz, valamelyik 3rd party Boost Volume app, esetleg alternatíva lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Nintendo Switch 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magisk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged