-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csigusz 1
aktív tag
A munkahelyemen épp kiszervezés folyik
(engem nem érint, de a kollégáimat igen), és mostanában nagyon sokat beszélgetek erről.
Pár napja rengeteg álláshirdetés, állásközvetítő és hasonló reklámokat dobál fel nekem, mindenféle platformon.
Én egyáltalán nem kerestem rá semmi ilyesmire, nem nyitottam meg ilyn témájú oldalakat.
Korábban meg olyan volt, hogy a fűnyírókról beszélgettek a kollégák a közelemben. Én nem folytam bele, mert nem érint a téma, de ezután jó darabig jöttek a fűnyírós reklámok...
Szóval ne mondja nekem senki, hogy nem hallgatózik a droid! -
Sztyepadzso
őstag
A Google appot meg pár hónapja saját kezemmel töröltem, miután a találati listában megjelentek a telefon társaságában, élőszóban történt beszélgetéssel összefüggő találatok
Ha találati lista, akkor kerestél valamire, gondolom _arra_, amiről beszéltetek, különben miért jött volna elő? Ha meg arról beszéltetek, akkor miért csodálkozol, hogy az jött elő, hiszen nem csak te vagy a földön, akinek feljön egy téma, amiről csevegve pár altéma jön elő....
Pl rendelt ma a sógornőm valami keleti kaját. Avokádó is volt benne. Téma: avokádó. Miről lehet beszélni egy átlagos embernek az avokádóról? Hogy hogy lesz belőle kaja, hogy hámozod, melyik a jó, mennyibe kerül, el lehet-e ültetni, meg hogy a magjában is van a húsából. Nekem ez jut eszembe, meg az emberek 99%-nak is mert nem termesztjük, csak eszük. Erre fog releváns találatokat adni, mert aki eddig rákeresett, ezeket nézte meg. Ha a kártevőire keresel rá, akkor olyan dolgok jönnek elő, de nem hinném, hogy nekem, most azokat dobná fel.Mindazonáltal valamennyire hallgatózik, de ahogy fentebb írtam lehet venni olyat, ami mögött nem a Google hallgatózik, vagy rakj rá valami romot. Vedd el a mikrofon jogosultságokat, majd megkérdezi, ha kell neki. Töröld az adataidat a Googlenél, és nézd meg más lett-e(sztem egyéni algoritmus is van RÁD, egy ideig benne lesznek a minden kereséseid is).
-
Sztyepadzso
őstag
Szeritnem bármi, amihez köze van a gmail-es címedhez(naptár, gmail, keep, stb) , kéri ezt az "app"ot(nem hiszem, hogy annak lehet nevezni, annyira mélyen van integrálva). Ez adja a GMS alapját. Ha nem tetszik, vegyél aktuális Huaweit, igaz, ott messzebbre kémkedik a szoftver.
-
Nem tudom, de maga a Google Play szolgáltatások rengeteg mindent csinál a háttérben, szóval azon nincs mit altatni, különben leáll a fiókok szinkronizálása, nem jönnek meg a levelek stb. A Google appot meg pár hónapja saját kezemmel töröltem, miután a találati listában megjelentek a telefon társaságában, élőszóban történt beszélgetéssel összefüggő találatok.
Ott sem lehetett a mikrofon használatára utaló zöld pöttyöt látni a képernyő felső sarkában (igaz lezárt kijelzőnél ez talán eleve meg se jelenik).
-
kugli
aktív tag
Sziasztok!
Vasárnap éhgyomorra egy kis fogyasztás téma
Google play és google mit dolgozik a háttérben ennyit? -
tibor23
senior tag
Tudja valaki hogyan lehet az RCS szolgáltatást kártyák között átváltani? Úgy tűnik mindig az utoljára berakott kártyán akarja használni, üzenetküldés beállításra nem reagál, Messages az üzenetküldő.
-
vince
őstag
válasz
szaboi6512 #11786 üzenetére
Én nextdns.io-t használok, mióta megvan a telefon, nem tapasztaltam még ilyen jellegű hibát.
-
Peterhappy
őstag
válasz
szaboi6512 #11786 üzenetére
Nálam most remekül működik, de úgy két hete belefutottam ebbe én is, akkor legalább fél napig fennállt a hiba.
-
szaboi6512
őstag
Sziasztok!
Nem tud csalakozni a privát dns-hez.dns.adguard.com
Más is tapasztalja? -
atty_hor
tag
Sziasztok!
Fiamnak a mikrofonja szakadozva küldi a hangot. Inkább hosszabb időkre semmot sem hallani, amikor nagyon hangosan beszél, jobban hallani, igaz halkan. Amikor azonban kihangosítva használja a telefont, tűrhetően (nem jól) hallani. Utolsó frissítés előtt és után is ugyanaz. Van ötletetek, hogy mit tehetek, vagy szervíz? MediaMarkt-os, a garanciát ők intézik? Kösz a segítséget előre is! -
Sztyepadzso
őstag
válasz
Energie X #11780 üzenetére
Ja, figy, beírtam a Goolgeba:
How do I unlink Samsung account to Microsoft account?On your phone go to Settings > Tap on your name > Scroll to the bottom of the page and tap on linked accounts > Tap on the 3 vertical dots > Tap on unlink. Or if you just want to unlink the gallery. Tap on gallery > Tap 3 horizontal lines at the bottom right > Tap settings and at the top turn off sync with one drive.
Ez megvolt? -
válasz
Sztyepadzso #11779 üzenetére
Köszönöm mindenkinek aki próbált segíteni!
Ha nincs hozzákötve samsung acc, akkor nekem is megkérdezi, h szinkronizáljam a whatsapp képeket, stb. Azzal nincs gond, az úgy jó ahogy van. Samsung cloud-ot kell tiltani, az is megvolt, szarik rá, csak nem tölt fel a onedrive, akarja, hogy visszalépjek a samung accba és akkor létrehozza a fentebb említett mappákat, és csak oda hajlandó szinkronizálni, nem úgy mintha csak simán használnám a onedrive-ot.
A mappákkal nincs baj, azt azért irtam, hogy megértsék a fórumtársak mit és honnan akar a samsung acc, mit csinál, szóval más számára is érthető legyen. Szóval Nem a mappa a lényeg, hanem hogy a samsung acc-ot leválasszam a onedriveból és az a default beállításokkal működjön boldogan tovább pont úgy, mint amikor nem voltak összekötve. Próbáltam samsung cloud app-ból kiszedni a onedrive-ot, de nincs benne! Nem tudom hogyan tovább, ha senki sem tud megoldást, akkor havonta feldugom gépre kábellel a telefont mint 15 évvel ezelőt ... -
Sztyepadzso
őstag
válasz
Energie X #11776 üzenetére
Próbáltad már fordítva? Nem ismerem a Samu accountot, de lehet, h onnét kell törölni, nem?
Amúgy minden ilye samsung mizériának ellenálltam, feszt kidobja a samsungos jelszóelmentést is, amire ha véletlen rányomok, akkor előbb az EULA-t kellene leokézni. Gyanúm szerint ezen se mentem még végig
Egyébként meg már hogyne lehetne a Onedrive-ban a mappaszinkronizálást kiválasztani?
Nekem, amint megjelenik egy új mappa képekke, videókkal, egyből rákérdez.n -
DrKapocs
őstag
válasz
Energie X #11776 üzenetére
Nekem is van aktív előfizetés náluk, OneDrive Business. A FolderSync nem az előfizetés létével, nem létével függ össze, hanem abban segít, hogy adott, kiválasztott mappákat szinkronizáljon adott tárhely adott mappáival. De, ahogyan gondolod, ha nem, akkor nem... én ezt használom OneDrive, Google Drive, illetve 2 telefon adott mappáinak szinkronizálására.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Energie X #11773 üzenetére
FolderSync app lesz az, amire szükséged van.
-
kugli
aktív tag
Szerintem ki lehet választani hogy mely mappa/mappák tartalmát szinkronizálja a onedrive fiókkal.
-
A samsung tárhely mint olyan nem létezik, ezt értem, nem is mondtam, hogy oda akarok feltölteni. Onedrive-ba akarok feltölteni a samsung account kihagyásával. De akkor a sztori: A samsung telefon felajánlotta, hogy a onedrive accountot és a samsung accountot kössem össze. Megtörtént, és a onedrive-on belül van most "Samung galéria/DCIM/Camera" mappa minden fényképet ide akar feltölteni. Szeretném a két accountot szétválasztani, hogy a onedrive csak a telfon "Dcim" mappájából töltse a fényképeket a Onedrive/Saját fájlok/Filmtekercs/képek" mappába ahogy az elmúlt 8 évben is tette, de a onedrive nem engedi. Ha le akarom választani, a samsung cloud appot kell deaktiválni. Megtörtént, de még mindig csak a Samsung accounttal összekötve hajlandó működni a onedrive. Kérdés: hogyan lehet leszedni a onedrive-ból a samsung accountot???
-
Sziasztok! Segítségeteket kérem. Anyám a52s- telefonján összekötöttem a samsung accountot a onedrive-al. Megszivatott a dolog, mert a onedrive-ban külön kezdte el feltölteni az összes képet samsung galéria mappa alá. Gondoltam semmi gond szétválasztom a kettőt. Nagyjából így is lett, de a onedrive-ból nem tudom kiírtani a samsung acc-ot, ezáltal nem tudom a galériából siman felszinkronizálni a képeket, csak akkor engedi, ha ismét összekötöm a kettőt. De nem szeretném. Samsung cloud tiltásra került már, onedrive is kikapcsolva, majd restart és onedrive újra engedélyezve, de tojik rá, samsung accounttal akarja összekötni magát ismét, hogy működjön a képfeltöltés. Van ötletetek mit lehetne tenni?
-
Mercutio_
félisten
Egy kérdés: lehet valahogy "kalibrálni" a kamera app-ot?
Szemre a kék csatornát túltolja -
Akartam írni, hogy a szemkímélő mód/kékfény szűrő hibáját mintha kijavították volna 8 hónap után
3 napja tesztelem ezt az új frissítést, ebből 2 nap reggel kikapcsolt a szemkímélő mód, ahogy be van állítva, időzítve, 2 napja és ma reggel, tegnap reggel viszont nem.
Ezt én elkönyveltem részsikernek. -
válasz
vodrosjozsi #11763 üzenetére
Hát, nekem aztán igen sok nyűgöm van ezzel a telefonnal, de a kamera speciel eddig nem volt a listán 😅
-
kmarci25
veterán
válasz
vodrosjozsi #11763 üzenetére
Öööö... Azért mert rossz a gyári verzió...?
-
Mercutio_
félisten
válasz
vodrosjozsi #11761 üzenetére
Gcam nem megoldás?
-
gerner1
nagyúr
válasz
vodrosjozsi #11759 üzenetére
Szerintem nem fogják. Ez, ugyanúgy ~lassú marad, mint az eddigi zászlóshajó tesók esetében, amikor azokkal 100mpix -es képlövészet van...
-
vodrosjozsi
addikt
A napokban tapasztaltam, hogy a kamera gyakrabban összeomlik vagy nem mutat semmit, ez mondjuk elég idegesítő amellett, hogy a kezdetektől fogva lassú a kamera.
Inkább ezt csinálnák meg, lazán belefért volna az 1.3 gb-os biztonsági frissítésbe -
Csáky7
tag
Én tegnap dél körül tettem fel. Hívás abszolút jó. Viszont nálam volt egy idegesítő hiba hogy Wi-Fi vagy mobilnettel meg állt a kommunikálás. Aztán hírtelen ment tovább. Lehetett látni hogy küldi az adatot de nem fogad. Akár 10 15 mp is volt. Namost tegnap óta ezzel még nem találkoztam.
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani egy új "U"-jelölésű OXM (*5EWH9) frissítést ⇒XEH régiókódra. Biztonsági szint: szeptember.1.
-
sanyci
senior tag
válasz
vscotina #11736 üzenetére
Nem teljesen értelek, hogyan és hol helyezted "Biztonságos mappába" a fényképeket, ha nem működik, amit írtam.
Mert ahogy írtam, úgy működik.
Be kell lépni a "biztonságos mappába" (ezt át lehet nevezni, nálam ez pl. a cégem neve). Azon belül be lehet állítani, milyen alkalmazásokat akarsz ott használni. Add hozzá a galériát, ha nincs ott és utána abban fogod látni a képeket. -
vodrosjozsi
addikt
-
Diák66
őstag
válasz
vodrosjozsi #11730 üzenetére
De a dobozban csak 15W van.
Nekem van 25w és 35W töltőm is. Nem egetverő összegért lehet venni.
Hamarosan viszont búcsút intek a telefonnak.
-
vscotina
aktív tag
Sziasztok
"Biztonságos mappába" eltettem néhány fényképet és utólag nem tudom előhívni a képeket.. Mutatja a telefon, hogy van egy biztonságos mappa, beírom a PIN kódot, mutatja a jobb alsó sarokban, hogy 1 (Secured by Knox), de nem tudom hogyan kell megnyitni. Az eredeti helyen nincsenek a képek. Akkor vajon hol találom? Minden segítségnek tudok örülni. -
t-joco
tag
Hol lehet beállítani a telefonon, hogy a SIM kártyán lévő telefonszámokat mutassa?
Nem találom sehol sem.. -
coolpet
senior tag
Sziasztok!
A52S 5G készülékhez támogatja a Wireless Chargingot?
Ha igen, milyen töltőt javasoltok hozzá?
Köszönöm!
-
Fityi
csendes újonc
Üdv, garis kijelzőjavításra beadtam a telóm, előtte kapott factory resetet recovery menüben, de miután visszakaptam, sehogy sem sikerül megint belépnem a menübe. Nézem a videókat de sehogy sem találom el a helyes gombnyomás sorrendet, esetleg ez változhatott egy frissítés miatt?
-
vscotina
aktív tag
válasz
vodrosjozsi #11721 üzenetére
Aldi boltnyitasi akcioban 10900 Ft
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Sztyepadzso #11723 üzenetére
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
vscotina #11720 üzenetére
Lol ez egy az egyben az én Goxtreme GX1 Gimbalom.
Működik vele egyébként, BT nélkül is tudja a "Gimbal - részt" , azaz hogy te irányíthatod az alap pozíciót, a gimbal meg vagy kisimítja, vagy egy dimenzióban vagy kettőben(azaz célra tart) egy irányban tartja. Mondjuk, most látom, h már Gimbal Pro2 a program, mindjárt kiderül. -
válasz
vscotina #11720 üzenetére
Én kettővel ezelőtti modellt használok (Steady Butler 2), az nagyon minőségi, az appját nem érdemes feltenni, anélkül is 99%-ban használható (ha nem akarod a képfelismerő/ tárgykövető funkciókat használni, ami amúgy elég menő 😎). Tok nélkül simán belefér a telefon (talán tokkal is, csak nagyon eltolja a súlypontját).
-
vscotina
aktív tag
Sziasztok az Aldinal lehet most kapni Rollei Steady Butler Mobile 4 Smartphone Gimbal 4000 mAh Bluetooth 5.3 mobiltelefon (okostelefon) stabilizátor, tripod állvánnyal (22932).
Az erdekelne, hogy valaki hasznalja e, vagy egyaltalan kompatibilis a mi telefonunkkkal? Milyen minoseget kepvisel?
[link] -
válasz
attiati #11714 üzenetére
Olyat nem, ami érdemben jobb is és nem gcam (lehet van ilyen, majd más beírja, ha tud). A gcam-et sem kell állítgatni (csak lehet, de nem muszáj), csak némelyik verzió az elején hiányol minimális kezdeti konfigot. A 8.1 BSG/MGC stabil, minden nyíkja javítva lett, én ezen ragadtam, tudom ajánlani. De már van 8.9 is belőle, igaz még hetente javítgatják.
-
Bogyi007
veterán
Tegnap különvettem a Vodafoneos és Digis Simet a Samsung A52s 5G telefonomból - Vodafone SIM maradt a telóban és a Lenovo tablet kapta a Digis Simet - és csodák csodájára megszűnt mindkét kártyán a térerő problémám...
Ezek szerint egy készülékben összeakadtak...
-
attiati
veterán
Gyári kamera app helyet tudnátok ajánlani valami teljesen nobrainer appot?
Nem szeretnék nagyon állítgatni.
-
PirosHello
senior tag
Közben a Google Play is augusztus 1-re frissült.
-
kmarci25
veterán
Köszi mindkettőtöknek!
-
válasz
kmarci25 #11709 üzenetére
1. Duplakoppos felébresztés
Beállítások - Speciális funkciók - Kéz- és egyéb mozdulatok - Képernyő-bekapcs. két érintéssel, Képernyő-kikpacs. két érintéssel (utóbbi Nova launcherrel nekem nem működött, csak gyárival)2. Annak beállítása, hogy zárolt képernyőn, ha beírom a pin kódot, ne kelljen még entert ütni
Beállítások - Zárolt képernyő - Képernyőzár típusa - PIN (Ha ide belépsz akkor a PIN megadás alatt be kell jelölni, hogy "PIN-kód megerősítése a(z) OK megérintése nélkül") -
kmarci25
veterán
Segítsetek, nem találom hol van a beállításokkal:
1. Duplakoppos felébresztés
2. Annak beállítása, hogy zárolt képernyőn, ha beírom a pin kódot, ne kelljen még entert ütni -
Predatorr
őstag
Használ valaki Xiaomi biztonsági kamerát a telóval? Akármit csinálok, nem a kamerából jön a hang, hanema telón vissza. Minden engedély megadva. A hangszaró jó, mert párosításnál be sem áll a kici kínaji pofája.
Aryes: Az durván égő lenne.
-
FRENK1988
veterán
Sziasztok
Céges A52s mobilon az utolsó OneUI frissítés óta vettem észre hogy megbolondult az érintő rész. Az érintő a felső részén illetve bal oldalt a hivasfogadas magasságában "vak". Ez akkor jön elő mikor felmelegszik a telefon, egy lezárás/feloldás szokott segíteni de néha legszívesebben kidobnam.
A másik az más kb pár napos korától kísért: ha felmelegszik (navigalas közben látványos) akkor a képernyő kétharmada fele magasságában elmegy a kép olyan zizis lesz.
Ezzekkel lehet kezdeni valamit otthon vagy inkább szerviz? Sajnos ezek nem jönnek csak úgy elő...
Köszönöm szépen -
psg5
veterán
válasz
szaboi6512 #11701 üzenetére
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Crucial 240GB SSD eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest