-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apaxp
senior tag
Ahogy elnézem, az android 15 már nem fog megérkezni erre a telefonra. Vagy reménykedjünk hogy hátha?
[link] -
Apaxp
senior tag
válasz
pinnacle #12847 üzenetére
Nagyon kevés helyen iratkozom fel hírlevélre, így kevés az ilyen mail a fiókjaimban. A személyes/céges levelek meg időben megjönnek. Ezért nem foglalkozok azzal, hogy minden egy helyen jelenik meg. Jobban érdekel az, hogy a nem kívánatos levelek a spam mappában landoljanak.
-
Apaxp
senior tag
válasz
pinnacle #12842 üzenetére
Komlyan mondom én a gmail appot soha nem használtam. A vicc hogy a webes oldalon sem emlékszem hogy jártam volna
Amióta a gmail címem megvan, azóta a laptopon thunderbird, telefonon és tableten a bluemail a fiók kezelő. A beállításról küldött képet szerintem meg sem találnám. Valószínűleg ömlesztve kapom a leveleket, de csak olyan helyekről, ahol van kapcsolatom. Ill, spam ami jön, de az a spam mappában jelenik meg. -
Apaxp
senior tag
Bluemailben a Promóciókról is kapsz értesítést?
Én még ilyen Promóciók fület nem láttam a bluemailban -
Apaxp
senior tag
válasz
pinnacle #12829 üzenetére
Nem tudom hány mail fiókod van, de én próbaképpen felraknék egy másik appot és azzal próbálkoznék. Ha az új appal megjavul, akkor gmail hiba. Ha nem, akkor lehet tovább gondolkodni. Én, ahogy korábban írtam, a bluemailt használom. Egy próbát megér, még ha csak egy fiókot raksz bele akkor is.
-
Apaxp
senior tag
A gmail ügyben a beállításokban nézzetek meg két beállítást.
1, kapcsolatok/adathasználat/alkalmazásoknak engedélyezett hálózatok. Itt kell a gmail beállítást megnézni.
2, wifi/jobb fent 3 pötty/intelligent wifi. Itt az a lehetőség hogy átkapcsolás mobil hálózatra lehetőség bekapcsolva esetén lehet olyan gond, hogy már sz*r a wifi de még nem vált át mobilra és ezért nem érkezik meg a mail.
Javaslatom hogy az 1-es pontnál a gmail beállítás csak mobilnet legyen kísérletképpen. Így csak rossz térerő esetén eshet ki a mail. -
Apaxp
senior tag
Mire gondolsz?
Az appban nincs kilépés. A titkosítás pedig úgy működik, hogy 1 perc után automatikusan lezár. Ennek ellenére az előnézeti kép az utolsó üzenetváltást mutatja. Ha rányomsz erre a képre, akkor azonnal a feloldó képet, mintát, pin kódot jeleníti meg. Tehát akármit csinál, az előnézeti kép mindig megmarad használat után az előzményekben.
Vicces az ilyen titkosítható app ha mégis látszik a beszélgetés.(anya látja kicsi lánya gondolatait)
-
Apaxp
senior tag
Boldog ünnepeket mindenkinek.
Egy kis segítséget szeretnék kérni
A vezérlő gombok 3 függőleges vonal gombot ha megérintem, akkor feldobja az utoljára használt alkalmazásokat.
A kérdés, hogy ezt hogy lehet kikapcsolni? Valami bixby rutin vagy beállításokban. Konkrétan egy alkalmazást kéne kizárni ebből, de az összes sem gond ha nem jelenik meg. Már az is segítség lenne ha nem az előnézeti kép jelenne meg, csak az app neve.
Tudom, lehet kézzel törölni, de jobb lenne ha nem lenne. -
Apaxp
senior tag
válasz
Bogyi007 #12503 üzenetére
Sokáig nem lehetett benne élesíteni/aktiválni az érintéses fizetést, ezért amikor az otp kártyákat is lehetett a wallet appba beállítani érintéses fizetésre, azóta max parkolásra, matrica vásárlásra használom.
Most próbáltam és annyit vettem észre, hogy újra be kellett lépnem és az érintéses fizetést is újra aktiválnom kéne, de ahhoz már nem volt lelkierőm. A wallet villámgyors az érintéses fizetésnél. -
Apaxp
senior tag
válasz
Predatorr #10472 üzenetére
Tedd fel kisérletképpen a messenger lite appot. Próbáld ki hogy abban is csinálja a problémát. Ha igen, akkor teló gyári visszaállítás, újra telepíteni mindent nulláról. Mentésből max a névjegyeket állítsd vissza. Ha akkor is szar lesz, akkor szerviz, vagy a kutyát hátba dobni vele, és vegyél egy faék egyszerű nyomógombos nagypapa telefont. Soha többé nem lesz ilyen problémád.
-
Apaxp
senior tag
Sziasztok!
Kellemetlen helyzetbe hozott ma a telefon. Délelőtt 3x hívta fel a segélyhívót (911 és 107) A délelőtt folyamán végig farzsebben volt, ezért nem értem hogyan. Eddig még soha nem volt ilyen fantom hívás. Ringke hátlapi tok van rajta és hidrogél fólia. Pár napja tettem fel az utolsó frissítést. Elképzelhető hogy egy frissítés ilyent műveljen? -
Apaxp
senior tag
Pár napja volt egy teamviewerrel végrehajtott távoli hozzáféréses telefon beállítás, rendrakás. Nos én vezéreltem a távoli telefon. Folyamatosan ment az enyém kb. 4 órán keresztül. 90%-ról esett ez alatt az idő alatt 30% körüli akksi szintre. Az egész idő alatt semmi röccenés nem volt. Tökéletesen tette a dolgát.
-
Apaxp
senior tag
válasz
gerner1 #8876 üzenetére
Mecsináltam a nova teljes törlését és újratelepítését. Ez után a beállítások és engedélyek megadás után sem javult a helyzet.
@polcsa a haladó beállításokban is megpróbáltam mindkét lehetőséget, de sajnos egyik sem segített.Kipróbáltam azt hogy felraktam két másik launchert, amiben van duplakoppos kikapcsolási lehetőség, de mind a kettő ugyanúgy viselkedik mint a nova.
Úgy döntöttem, marad a gyári ui. Majd elviselem a vízszintes görgetést. Tizenév után illik váltani. -
Apaxp
senior tag
Egy hete felraktam az új frissítést. Kisebb probléma lett. Nova launchert használok és eddig tökéletesen és villámgyorsan működött vele minden. A frissítés után a duplakoppos lezárás nem kapcsolja le a képernyőt, csak kilép az ujjlenyomatos képernyőre, ahol újra duplakopp és csak ekkor kapcsol ki. Beállítottam az one ui 5-re, de ebben meg képernyők közötti scroll tetű lassú a novához képest, és az alkalmazások menüben csak vizszintes scroll van, függőleges nincs. Rohadt nehéz megszokni egy fénysebesség után egy trabantot.
-
Apaxp
senior tag
... A világ meg elrobog mellettük..
Akkor mellettem is elrobogott 6x-esként?
Gmail, msn, outlook címeim vannak, amik a windows10 gépen thunderbirdbe vannak kezelve, androidon meg a bluemail appba vannak. Még nem volt olyan hogy ne jött volna meg bármelyik címre küldött levél. Kétszer szívtam szolgáltatói email címmel. Soha többé. A világ meg nyugodtan robogjon. -
Apaxp
senior tag
off téma de hátha valaki érintett.
[citromail] -
Apaxp
senior tag
-
Apaxp
senior tag
Tudom egyébként, hogy a gyári túlélesít, meg azt is, hogy most ízlésről vitatkoztunk
Nem értek a fotózáshoz (se), de ennyi pro/kontra hsz után lőttem egy gcam, igaz csak 8.1-es, és egy gyári kamera fotót. Ami nekem feltűnt, hogy a gcam alapból kicsit sötétebb képet készít, az adott képbe maximálisan belenagyítva olvasható a könyvet címe, a kép mérete 9,32 MB. A gyári fotó lényegesen világosabb, a teljes nagyításnál már mosott, olvashatatlan a szöveg, a kép mérete 3,5 MB. A képek ugyanarról könyvespolcról készültek viszonylag sötét szobában vaku nélkül. Én betudom a különbséget a tömörítésnek. A sötét és világos különbséget viszont nem értem. Mintha a gyári egy külön napot kapcsolna fel.
-
Apaxp
senior tag
Telekomos készülék, most mászik fel a frissítés.
-
Apaxp
senior tag
Próbálj ki valamit a névjegyekben.Tedd az összes névjegyet egy fiókba, utána csinálj csoportokat. Lehet nevet adni a csoportoknak (család, munka, google1, google2...)
Utána a csoportnak megfelelő névjegyeket behúzod a az adott csoportba.
Így lesz egy névjegyek, amiben az összes névjegy szerepel, de ha a megfelelő csoportot megnyitod, ott könnyebben megtalálod a keresett névjegyet.
Valószínűleg a a több google fiókod miatt keveredik meg a névjegyzék. -
Apaxp
senior tag
válasz
Bogyi007 #5069 üzenetére
[mágneses tartó]
Nem innen rendeltem, de valami hasonlót vettem egy kínai boltban itt a városba.
A lényeg nekem a benne lévő 6 darab neodímium mágnes volt, mert én 8 collos tablet tartót csináltam belőle. A tabot úgy kell róla letépni -
Apaxp
senior tag
Sziasztok!
[Erről] a tokról van valakinek véleménye? Nem kapható most, csak érdekelne hogy érdemes-e várni rá. -
Apaxp
senior tag
Bocs, nem olvastam végig hogy miket próbáltál eddig.
Tehát: névjegyzék indít, hamburger menü, névjegyek kezelése, névjegyek exportálása, exportálás, belső tárhely kiválaszt exportálás gomb.
Ezzel az összes névjegy névjegyzék.vcf fájlba mentve. Utána kitakarítod az összes fiók névjegyeit. Ha kész akkor erre a névjegyzék .vcf fájlra kattintasz és importálás. Időigényes meló lesz, de ez a vcf fájl biztonsági mentésnek megmarad. -
Apaxp
senior tag
Nem olvastam vissza, hogy írtad-e a router típusát.
Nálam ezt a wi-fi kapcsolat van, de net nincs problémát tp-link ax 1800-nál tapasztaltam. A megoldás nálam a vezeték nélküli beállításokban az intelligens csatlakozás (smart connect) kikapcsolása jelentette. Azóta stabil a wi-fi itthon.
Érdekes hogy másik (nem wifi6 képes) készülékeken nem jelentkezett ez a probléma. -
Apaxp
senior tag
Tegnap 3x nem oldotta fel az ujjlenyomat olvasó, mire rájöttem hogy festékes az ujjam. Nálam csak akkor reklamál, ha elmozdul az ujjam.
A gyakorlati művelet hogy egyszer koppintok a képernyőn és az megmutatja pontosan hova kell az ujjat tenni.
10-ből 9x működik.
Az összefoglalóban lévő összes leírást megcsináltam -
Apaxp
senior tag
Sziasztok!
Névjegyzékkel kapcsolatos kérdésem lenne.
Gyári névjegyzéket használok, amiben benne van az összes névjegyem. A bajom, hogy a kedvencek is benne vannak. Nos ezt a kedvencek részt szeretném innen eltüntetni. Elég az abc szerinti felosztás. Van valakinek ötlete, hogyan lehet a kedvenceket eltüntetni? -
Apaxp
senior tag
Sziasztok!
Olvasgatom itt az érintés érzékelés és a telefon lassúságának problémáját. Bármilyen telefonom volt eddig, az első amit tettem, hogy a fejlesztői beállításokban a összes animációt kikapcsoltam.
Nincs lassúság, nincs érintési probléma. -
Apaxp
senior tag
2. működni fog de kelleni fog a huawei egészség app és a hms. Appgalleryből telepítve mert a google play csak ezer éves egészség appot ad és az nem jó.
6. én ezt és innen rendeltem kicsit robusztussá teszi a telefont de stabil és nekem jó. Vettem telekom üzletbe egy vékonyabbat de az inkább csak dísz a telefonon, nem védelem.
-
Apaxp
senior tag
válasz
Dr Bubo #3188 üzenetére
keret lötyögés
Úgyis teszel rá valamilyen tokot, máris megoldva "probléma"beszédhangszóró hangzás
El nem hiszem hogy ez valós gond, de akinek ennyire vájt füle van az vegyen hozzá egy bt fülest. De könyörgöm ez egy telefon és nem a zenekonzervatórium hangversenyterme.közelségérzékelő
Teszi a dolgát ahogy kell.S10 Lite-hoz képest megéri-e az 5G
Ha olyan helyen laksz ahol stabil 5G van és mindenképpen használnád is, akkor igen. Ha nincs 5G nálad akkor csak a pénztárcád mondja meg hogy megéri-e.
A pénztárcádba meg nem kutakodnék. -
Apaxp
senior tag
Pár napja volt szó az indonéz romról, amiben benne van a gyári hívásrögzítés.
Ennek kapcsán kérdezem, hogy ebből a romból nem lehetne kinyerni ezt a gyári appot és feltenni az európai rommal működő telefonokra?
Ami miatt ezen agyalok, hogy a huawei telefonok is úgy jöttek ide hogy nem volt bennük hívásrögzítő, de a hwcallrecorder apk telepítése után már tökéletes volt a hívásrögzítés.
Próbálkozott már valaki ilyesmivel? -
Apaxp
senior tag
válasz
gerner1 #2815 üzenetére
Ha ezt kicsit bővebben kifejtenéd azt megköszönném.
Eddig huawei telóim voltak. Honor band 5 ment a huawei telón.
Most a héten jön a huawei band 6 és jó lenne ha a samsung healt felismerné és kezelné. Van a samsungnak is elég sok felesleges szemete a telefonon, nem nagyon kéne még a huawei hms is melléjük. De ha muszáj akkor felrakom. -
Apaxp
senior tag
Sziasztok!
Van itt olyan elvetemült ember, aki huawei band 6-os órát használ samsung health appal? Működik vele vagy mindenképpen kell a huawei egészség app és a hms ökoszisztéma? -
Apaxp
senior tag
Segítenétek egy problémában? Eddig akárhány telefonom volt, ha usb kábellel csatlakoztattam laptophoz, mindig feldobott egy ablakot, hogy töltés vagy fájl átvitel. Most rádugtam ezt az a52s telefont, de semmi kapcsolódás. Kizárólag a töltés megy usb-ről.
Hogyan, vagy hol kell beállítani hogy a telefon belső adatait is láthatóvá tegyem. A rácsatlakozás után az eszközkezelőben sem jelenik meg semmiféle driver hiányos eszköz. Google nem volt a barátom, vagy csak szimplán béna vagyok. -
Apaxp
senior tag
A duplakoppos feloldást használom és az ujjlenyomat olvasót.
Akinek éjszakai fényerő gondja van, az próbálja meg ezt.
A kijelzőn egyet koppint és a feléledő kijelző nem teljes fényben mutatja az órát és az ujjlenyomat olvasó helyét. Az ujjlenyomat olvasóval innen feloldva nem lesz teljes fényerő. -
Apaxp
senior tag
Sziasztok!
2 napja van meg ez a telóm. Egy huawei p smart 2019 volt az előd. Kis idő ráment az átköltözésre, de már minden meg van ami eddig volt.
A kérdésem hogy az alkalmazás oldalakat nem lehet valahogy függőleges görgetésre állítani anélkül hogy másik launchert kellene telepíteni? Utóbbi sok évben csak olyan telóm volt, amin volt függőleges görgetés, és most nagyon nem áll rá a kezem a vízszintes változatra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max (Új, Független, 256 GB, 8 GB RAM, Sivatagszínű titán)
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Bontatlan ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest