- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerner1
nagyúr
válasz
Crvsh3R #15174 üzenetére
S25U -n fut mind. Látod, megint variál az anyacég, a mi hová tartozik, engedélyezett, stb -kel...
A05s -en például csak 2db modul lehetőségét adja alapból, a gyári GoodLock, de ott is bővíthető, vagy a már említett 3rd-party lehetőségekkel áthidalható .GMail passz. Eddig is a gyári Samu -t használtam. Akárcsak az "Üzenetek" -ket, amit droid 15 -nél már külön kell letölteni , mert nem része a firmware -nek .
Több APP esetében (ahogy eddig is ) , megkell várni, amíg az "egyebek" fejlesztői is utolérik a ONE UI7.0 kihívásait . -
gerner1
nagyúr
válasz
Crvsh3R #15172 üzenetére
"Megérkezett az A56 5g, szép, jó meg mindent, de van pár szoftveres nyűgöm vele, főként a túl új szoftver miatt, mert pl. a Good Lock pár modulja nincs még átportolva OneUI 7 / Android 15-re és a NavStar és HomeUp eléggé hiányzik. "
- Ez mind van már. Pl, apkmirror -ról letölthető, de nem kizárt, hogy az A-szérián pár modult nem enged a gyári GoodLock. Szóval, ez áthidalható a NiceLock, vagy FineLock használatával.Már mindegyiket használom S25U -n ...
-
gerner1
nagyúr
válasz
Crvsh3R #14999 üzenetére
A 2019 febr. óta létező NiceLock (ehhez kellett/kell külön modul-letöltő) :
Ennek használatával, bármelyik kirakható külön-külön a kezdőképernyőre is (shortcut) .FineLock (2021 jan.) :
2016 előtt nem volt GoodLock, csak Labs. Ez utóbbi is rejtett menüben. Majd azt becsukta a Samu, és az addigi lehetőségek több új modullal együtt, átkerültek a GoodLock -ba.
Az EU -ra is engedélyezett GoodLock & Labs előtt, csak a hack -elt GoodLock APP (2016 -tól) egy-egy verziójával lehetett elérni ezeket a modulokat, ezt követően érkeztek az alternatív megoldások a fenti sorrendben.Majd, a Samu ismét szétbontotta. Szóval, onnan, arról az újabb APP lehetőséggel is elérhetőek, amit link -eltél (GG). Én plö, ezt, nem is használtam eddig, mert nekem kényelmesebb volt eddig is az 1db APP -ot indítok ezekhez lehetőség..
Így akkor, még több opció van azoknak, akik ilyesmiben gondolkodnak. 👍🏻 -
-
gerner1
nagyúr
válasz
Crvsh3R #14426 üzenetére
Szerintem, a Samu eredeti ( EE-UC10JUWEGWW ) sem vészes, de nem akarok a Te zsebedben sem turkálni ..
-
crok
nagyúr
válasz
Crvsh3R #13387 üzenetére
Ezen túlvagyok? Helper fent van, kisegítő lehetőségek megadva?
Cube ACR - honlapja - Google Play link - kelleni fog hozzá a Helper
Persze Android verziótól és készüléktől / ROM-tól függ, hogy hogy működik, DE ez minden hívásrögzítőre igaz a GDPR óta........ Az idők folyamán rendesen megnehezítette / ellehetetlenítette a Google a 3rd party app-eknek a felvétel lehetőségét ezért kell(het) külső alkalmazás ahhoz hogy működni tudjon (mert a Play Store-ba a policy miatt nem kerülthet be....). A külső forrásból telepített alkalmazás elől pl. az Android 14 elzárja a kisegítő lehetőségek használatát (malware-ek miatt..) ami feloldható, a fentebbi CubeACR-es Helper linken is el van bábozva vagy pl. itt és itt is le van írva de nagy vonalakban: Beállitások - Alkalmazások - keresd meg az alkalmazást amire letiltotta a rendszer a hozzáférést - jobb felső sarok három pont menü vagy legalul az Engedélyezés menü - engedélyezd neki. -
bul07
nagyúr
válasz
Crvsh3R #13382 üzenetére
Cube ACR oldaláról szed le és rakd fel
Vagyis legutóbb még így kellet hogy működjön, lehet azóta már reszeltek rajta -
Qtyii
aktív tag
válasz
Crvsh3R #6140 üzenetére
Kártyafüggő
Visa gyors altalaban gyors .. van hogy csippan egyből és csak utana jelenik meg a kártya es a pipa
Míg igaz masik bank...
MC masik bank lassú mint a bűn... megjelenik a kartya es vagy 3‐5mp- et gondolkodik mire a pipa animácio és a pittyenés van (fizetés teljesül)
Erste visa gyors
Granit mc lassúSzóval kártyafüggő
-
gerner1
nagyúr
válasz
Crvsh3R #6154 üzenetére
- Üzlet,
- az üzlet adott pillanatban milyen sávszélességet kap a szolgáltatójától,
- a kártyakibocsátó (Visa, Masterc., stb) szerverei éppen mennyire terheltek,
- a bankom szerverei mennyire terheltek,
- nekem mennyi a térerőm (alacsony= lassabb adar forgalmazás..),
- nekem jó a térerőm, de az adott időpontban a tornyon éppen forgalomkorlátozás van, amely miatt szintén lehet lassabb az adatforgalom,
- ezek (⇑) közül valamelyiken éppen karbantartás miatt van lassulás, vagy hálózatfejlesztés miatt (plö 5G kiépítés, és vagy annak finomhangolása..) hosszabb ideig ugyan ez,
- stb... -
Breki
veterán
válasz
Crvsh3R #6140 üzenetére
Lehet nincs köze hozzá, de pár napja utalnom kellett az OTP-s alkalmazásban és míg máskor egy pillanat műve volt, most percekig szórakozott míg átutalta, már azt hittem le is fagyott valamiért csak homokórázott.
NFC-s fizetéshez egyébként mi a feltétel?
Próbáltam felvenni a bankártyámat a google pay-ban, de valamiért nem engedte. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Crvsh3R #5634 üzenetére
Köszi! Nem akartam ennyit várni, de megrendeltem, mert máshol nem találtam.
Ismerősnek vettem A52 Enterprise Editiont. Majd kíváncsi leszek, tényleg tovább jön rá frissítés, mint az A52s-re. Dobozon semmi jelzés sincs az EE-re, A52SF/DS van rajta. Szervizben azt mondták, hogy csak szériaszám alapján tudják megmondani. Megnézték, az. 2022. 01.26-án gyártották, Android 11 volt rajta, erre frissült.
Dupla koppintásos ébresztést illetve azt, hogy amíg nézem a kijelzőt addig nem kapcsoljon ki, hol tudom beállítani? Lehet ez már alapértelmezett, azért nem találom?
-
-
-
-
válasz
Crvsh3R #1422 üzenetére
Szupergyors töltéshez még: szoftverfrissítéssel is képes a samu agyonb-#ni.
Én lemondtam róla, úgy szervezem az életet, hogy legyen idő tölteni. Az alap 5V/2A szintet elvárom mindenféle töltőegységtől amit veszek, a többin nem fájdítom a fejem, felesleges. -
válasz
Crvsh3R #1422 üzenetére
Sajnos nem lehet előre megmondani, amíg ki nem próbálja valaki
. Első nekifutásként valami nagyon bika kábelt szereznék és megpróbálnám a mostani ugreen töltőddel nyomni.
Ha tudod olyan helyről venni, ahol van 14nap elállás, akkor megrendeled, próba, nem műkszik, visszaküld... Angolul rákeresve se nagyon böfög fel hasznosat a net
-
gerner1
nagyúr
válasz
Crvsh3R #1418 üzenetére
2 féle csomagolásban kapható, azért látsz akkora 'szakadékot'. Az egyikben, csak a töltőfej van a 25W töltésre hitelesített kábel nélkül. A másik, tartalmazza a 25W -ra h. kábelt is.
Ugyanakkor, vásárlás előtt, érdemes ezt tisztázni, mert nagyon sok helyen igénytelenül, hiányosan, pontatlanul vannak kiírva az infók.
-
válasz
Crvsh3R #1399 üzenetére
Töltéshez még1 adalék: beüzemeltem az s7edge-em gyári töltőjét (10W elvileg): ez a töltési ciklus közepén 1 óra alatt 63%-nyit rakott a telefonba, míg a gyári, elvileg 15W-os töltő sem tud többet.
Ugyanazt a kábelt használtam mind2 esetben, gyorstöltés aktiválva. -
Roxbury
őstag
válasz
Crvsh3R #1397 üzenetére
Szia! Elvileg ha azt írja, hogy szupergyors töltés, akkor tölt 25W-al. Mert nekem, ha a Galaxy A70 25W gyorstöltőjével töltöm (ehhez is ugyanazt a gyorstöltőt lehet megvenni még most is), csak akkor írja a "szuper"-t. Ha a saját gyári töltőjével (15W), akkor gyorstöltést ír. Ha valami noname gyenge töltővel, akkor pedig töltést ír. Szóval, ha a szupert írja, akkor jó vagy.
-
-
-
gerner1
nagyúr
válasz
Crvsh3R #1353 üzenetére
Szerintem jól fogalmaztál elsőre is.
Nézd, a hívás felépülésével kapcsolatban érdemes több dolgot is tudni ahhoz, hogy egy esetleges hívás 'probléma' okát, védhetően tudd vizsgálni.
Készülék gyártó/típus független az, hogy jelenleg (és ez még néhány évig így lesz..) nincsen hívás 5G -n. Ezért, híváskor, az összes készülék visszavált ⇒4G VoLTE -ra ... ⇒ha tud (!!). Mert, ha éppen a torony nem szolgál ki azzal, akkor tovább dob ⇒3G -re, vagy ha azt nem talál (mert mondjuk a Telekomnál éppen azon területen is megszűntetik azt..), akkor onnan tovább ⇒2G -re. Ezek a lépcsők (fallback) mind idő. Amennyiben gyenge a térerő, akkor a váltások ideje is növekszik. Az sem evidencia (sajnos a köztudatban tévesen van jelen), hogy VoLTE mindig + mindenhol van + elérhető. Nem, nem az, egyik szolgáltatónál sem.
Másik példa.. - aktív 5G -vel használom (nincs ignorálva a beállításokban) a telóm. Azon, a kijelzőre nézve azt látom, hogy 4-es (tehát már jónak mondható) a térerő. Híváskor ez semmit nem ér, mert azt nem látom, hogy azon a generációs rendszeren, amelyre a fallback -kel megpróbálja a rendszer felépíteni a hívást milyen (??!) a térerő. + ezt egyetlen app sem mondja meg, ahogy azt sem, hogy az miért történik (plö: áll a szolgáltatás a tornyon / forgalomelterelés van másik tornyokra / stb /stb ) ...
- fallback -hez, + infó (és ez már akkor így volt, amikor még nem az 5G -t építették, mint most..) : LINK,
+ például ez is : LINK ... - első olvasatra olyan benyomása lehet az embernek, hogy "úgy általában" (csak) a készülék szoftverében van/volt a hiba (jelen esetben iPhone..), miközben benne van az alábbi mondat is:
"... Munkatársaink hálózati oldalon tudtak finomhangolást végezni bizonyos, 3G hívásfelépítéshez tartozó jelzésüzenetek kezelésében, így tudták javítani az iPhone 7 készülékeknek az iOS 10.3 esetén meglévő, nem megfelelő működését."
.... - amelyre nyilvánvalóan nem lett volna semmi szükség, ha "a halózat", és annak paraméterezése valóban "hibátlan"...A szolgáltató, amennyiben úgy tetszik neki meg is szüntet bázisállomást : LINK .... - Kiemelem belőle ezt:
"Az ÁSZF-ben foglaltak kiegészítéseként szeretnénk megjegyezni, hogy a rádióátvitel korlátaira és a mobil rádiótelefon-hálózat működési sajátosságaira tekintettel nem minősül a szolgáltatás hibás teljesítésnek, amennyiben meghatározott területeken az alapszolgáltatás elérhetősége korlátozott vagy lehetetlen – akár azáltal is, hogy a Szolgáltató egyes bázisállomásait megszünteti. " .
⇒ Tehát, ha úgy gondolják, akkor egyik napról a másikra megszüntetnek bázisállomást, és ezzel együtt mindent, amit egy adott bázisállomás biztosítani tud az adott földrajzi helyen. A többi szolgáltatónál sem jobb a helyzet, és gyakorlatilag bármelyiknél előfordul ilyen, vagy hasonló..- Telekom 3G lekapcsolás: LINK , LINK
- Telenor 3G lekapcsolás: LINKAztán, ott van a készülékek SAR értéke is. Ezt sem lehet figyelmen kívül hagyni, mert azokkal készüléktípusokkal, amelyeknek ez az értékük magas ⇒azok kevésbé érzékenyek a gyenge térerőre. Amelyeknek pedig alacsony, azok kevésbé terhelik az emberi szervezetet. Valamit ⇔ valamiért...
- Ebben (SAR) a Samsung mindig is "ilyen" volt, a konkurencia többségéhez viszonyítva: LINKSzóval, amikor azt írtam, hogy szerintem a Redmivel is inkább más miatt ment el, akkor azt "ilyesmikre" (⇑) alapoztam. Azok ugyanis, gyártó / típus függetlenül vannak úgy, a hozzájuk társítható következményekkel együtt.
A VoWiFI -hez... : Azt használni ott lehet, ahol az adott hotspot -hoz hozzáférése van a készüléknek.
Arról nincs infóm, hogy ez működik-e akkor is, ha én Telekomos mobil előfizetőként egy olyan WiFi -re csatlakozom, amelyhez a szolgáltatást más szolgáltató adja (pl: Voda, Digi, stb..). Amúgy, ebben az esetben, ha van, akkor ⇒ VoIP -ra megy a hívás (mint pl: Viber -en). -
gerner1
nagyúr
válasz
Crvsh3R #1351 üzenetére
Már beszéltünk róla korábban. Telekomtól származó készülék + telekomos SIM -mel nincsen (eddig se volt más samu típusokon sem) VoLTE ikon, de attól hogy ikon nincs... - az még működik, ahol a torony kiszolgál azzal. VoWiFi szerintem van, ahol a helyi hotspot -hoz hozzá tud csatlakozni a készülék, és az a beállításokban is aktív.
Szerintem, a hívásproblémáid oka, egyelőre, továbbra sem ebben keresendő (a Redminél sem a MUI 11 -es okozta az eltünését) ...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest