Hirdetés
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- One mobilszolgáltatások
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-06-01 (Frissítés: 2025-07-01) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-06-01 (Frissítés: 2025-07-01) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz
Balzsika47 #11899 üzenetére
Én meg vagyok vele elégedve, alapfeladatokat bőségesen jól ellátja, jó akksiidővel. Az anyagminőséget rónám fel leginkább hibának, nem egy fém+üveg konstrukció
-
Balzsika47
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek, tapasztalatok, észrevételetek erről a telefonról? Szerintetek 2-2,5 évre lehet még vele tervezni? Jó telefon, vannak hibái?
-
Predatorr
őstag
Az imént új, samsung account „adatvédelmi” frissítés fogadott: fogadjam el mind a 3-at, mellékesen a kémtevékenységeket. A trükk: ha ”elfogadom a fentieket”, bepipálja az összes kémtevékenységet is, nem csak a bejelölteket.
Csak nekem lenne logikus, hogy összegzésben azt fogadom el, amiket feljebb beállítottam?
Egyelőre hagyta csak az első 2 pontot elfogadni. Most még. Mehetek nézni a biztonsági beállításokat is, megint...A xiaomim legalább úgy hagyta.
-
t72killer
titán
8.9-es gcam verzióból próbált már valaki? Ha igen melyiket?
-
clon
senior tag
válasz
mrbego #11890 üzenetére
Nekem régi "DEVIA Type C To USB 3.0" adapterem van és noname de teszi a dolgát és vettem egy samu és kipróbáltam így derült ki mindkettő ezt csinálja. A samu S6 lite is ezt csinálja (6 hete még a tab ilyet nem csinált).
A honor play telefon meg tökéletesen működteti mindkét átalakítót (mondjuk régebbi a rendszer és más gyártó).6 hete még biztos nem volt ilyen akkor használtam rajtuk pendrive-ot. Végül is működik dehát mégis...
-
mrbego
aktív tag
Most kipróbáltam, nálam működik a Pendrive csatlakoztatás után.
Bár az USB C - TypeA adapterem nem a legjobb, nem mindíg érintkezik rendesen, és most valóban egyszer kiírta az általad írt üzenetet, de nem foglakoztam vele, elhúztam oldalra. Ez az üzenet korábban nem rémlett. -
clon
senior tag
Az utolsó frissítés óta (2023.október 1. biztonsági) a pendrive "töltésre" kerül és minden más váltógomb inaktív és dobja a push üzenet, hogy "telefon újraindítás kell mert a usb eszköz nem volt megfelelően leválasztva" mondja akkor amikor még be van dugva a pendrive.
Ez korábban rendesen működött vagy ez valami új fícsör a frissítéssel... -
Breki
veterán
válasz
Sztyepadzso #11881 üzenetére
Igazad van nem tudom, csak ott volt külön beszéd és horkolás kategória felvételnél amik készültek, itt meg minden egybe volt, és visszahallgatva mindegyik csak zörej. De ha ez a része is jó lesz ingyen akkor nagyon jó köszi a tippet.
-
Sztyepadzso
őstag
Én nem tudok itt másik kategóriáról, de de miután te sem hallgattad meg, mit vett fel a másik, honnét veszed, hogy tényleg "dreamtalk" ?
Lehet, hogy csak marketingfogás...
Lehet, hogy ez se rögzít mindent(nekem kb 6-8 bejegyzés szokott lenni, de ennél hosszabban horkolok szerintem), de egyrészt, ha végigalszom, akkor fogalmam sincs erről, másrész azokban az esetekben, amikor tudom, hogy beszélgettünk valamit az éjszaka(gyereksírás miatt például, vagy mert a vihar épp bonotta a teraszt), akkor az mindig ott volt. -
Breki
veterán
válasz
Sztyepadzso #11879 üzenetére
Köszönöm kipróbáltam jó is, de csak zajokat rögzített, álmomban a beszédet és az esetleges horkolást nem lehet, a másikban volt erre külön kategória. vagy csak én nem találom?
-
Breki
veterán
válasz
Sztyepadzso #11876 üzenetére
Hogy hallgatható vissza?
nekem mikor rányomok kiírja, hogy csak fizetős változatban. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
Dél-Koreában már az A52s-re is kiterjesztik az Android 14 bétaprogramot.
-
Breki
veterán
ha már itt vagyok én is kérdeznék
ajánlottak egy remek alvásmonitorozó app-ot
ami a szokásos dolgokon kívül rögzíti az alvás közbeni esetleges horkolás és beszédet is.
Illetve van benne elalvási hangok és ébresztés is
csak sajnos a felvett anyagokat csak a fizetős veruióban lehet visszahallgatni pedig eléggé érdekelne mit beszéltem illetve beszélek álmomban.
Néztem, gofy a samsungnak van alvás monitorozó cicca a store-ban, de ha valaki próbálta leírná, hogy az tud ilyeneket? -
ginola
addikt
Szia
Melyik gcam ajánlott a telefonra, amivel működik is?
Sajnos eddig mind kifagyott. -
Predatorr
őstag
válasz
Energie X #11867 üzenetére
Jó kérdés... talán az egyéb beállításokban? vagy kereső. Nekem ugye feldobta. Már többször, többünkkel előfordult, h valami elcsesződött a telóban, aztán kiderült, h a frissítéssel állítottak el valamit (ha jól rémlik, vmelyik emelkedett fogyasztást is egy ilyen okozta). Érdekes módon gyakran adatvédelmi dolgot, és sosem a felhasználó javára.
-
kmarci25
veterán
@mindenki
: átállítottam a YMusic-ban a letöltési célmappát a Music mappára és így egyből bekerülnek a Samsung Music-ba is a letöltött fájlok.
Köszi mindenkinek a tanácsokat!
-
crok
nagyúr
válasz
miska17 #11862 üzenetére
@miska17 és kmarci25
Az fura.. az azért van mert a MediaStore media scan-t vagy nem trigereli az alkalmazás vagy nem fut le esetleg viszont egy restart mindig megcsinálja boot-kor a teljes scan-t.
Ezt amúgy érdemes volna megemlíteni a YMusic fejlesztőjének XDA-n.Egyébként egy helyesen megírt filekezelő (FX, Solix, TC, MixPlorer, X-Plore, etc, vagy akár egy MTP file művelet USB-n) ha van file művelet a könyvtárban akkor a végén mindig triggerel egy mediastore db frissítést. Esetleg másolj oda valamit (meg töröld ha nem kell) vagy csak nevezd át és működnie kellene restart nélkül is. Vannak kifejezetten MediaStore frissítésre szakosodott alkalmazások egyébként (pl. a mediaReScan, AZ Media Rescan, Rescan Media, etc).
A második lehetőség hogy pl. adb-n vagy root-al triggereled egy jól megírt broadcast-el de talán Tasker vagy más automatizáló móka is van rá.
A harmadik lehetőség hogy pl. törlöd a com.android.providers.media rendszeralkalmazás adatait, ez a MediaStore gyakorlatilag (a file adatbázis, nem a file-ok), egy filekezelő vagy galéria alkalmazás megnyitása azonnal triggerelni fogja a MediaStore db újragenerálását.
-
miska17
tag
válasz
kmarci25 #11858 üzenetére
Az a tapasztalatom , hogy bizonyos méret felett az Ym letöltött anyagai csak a teló újraindítása után jelennek meg a SM "legutoljára hozzáadott" listájában. Az Ym belső tárhelyre ment , mikor végez az letöltés átalakításával , ránézek a samu legutóbbi listájára, ha nincs meg az új fájl újraindítom.
-
kmarci25
veterán
Sokat hallgatok úgy podcastokat, hogy a csak a lementett hangfájlt játszom le. Ymusic appal mp3-ba mentem, és úgy hallgatom. A bajom az, hogy valamiért ezeket a fájlokat a Samsung Music-ba nem tudom betallózni, illetve nem jelennek meg ezek a fájlok. Mi erre a megoldás?
-
-
gerner1
nagyúr
válasz
Mercutio_ #11844 üzenetére
1. Lehet. Olyankor, pár másodpercig aktív egy kis ikonsor alul, és azon az elsőt érintve: 1-képernyőnyit tovább görgőzve rögzít (aut.), majd ismételni kell, ha tovább akarom folytatni.
3. Szerintem nem.
4. Szerintem, az OS, alapból, erre nem ad opciót. 3rd-party megoldássokkal van lehetőség, plö: másik Launcher használatával...
-
Predatorr
őstag
Ma reggel (1 hete frissítettem a rendszart) google üzenet fogadott, hogy bővítették a reklámok elleni „védelmet”, megyek a beállításokba, hát szépen engedélyezték a testreszabást, adatgyűjtést, stb.
Csak nem szoknak le róla, hogy a frissítésekkel elbaxuráljanak ezt-azt... -
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Kezdem belakni a telót, és Xiaomi után szembesültem néhány furcsasággal:1. Screenshot (képernyőmentés) esetén nincs "görgetés", azaz csak ami aktuálisan látható tudom lementeni, erre van megoldás?
1+: A kivágott képernyőképet rögtön menti, külön rá kell böknöm a kis ikonra, hogy megnyissam szerkesztésre, be lehet valahogy állítani, hogy maradjon a képernyőn, és legyen meg a szerkesztés/mentés/elvetés lehetősége?
2. A kamerával készült fotót ha szerkesztem alapesetben az eredeti fotót felülírja, külön ki kell választanom, a mentés másként-et, ha meg akarom tartani az eredetit is, erre valami beállítás, hogy alapértelmezetten külön képként mentse a szerkesztettet?
3. Nem szeretem a sok felesleges ikon, ezért egymásra húzással mappákat hozok létre, a megnyitott mappák mérete akkor is teljes képernyős, ha csak néhány ikon van benne, lehet ezt valahol állítani, hogy automatikusan méretezze?
4. Az alkalmazásváltóban, és a mappákon belül (ha több képernyőnyi ikon van) jobbra-balra lehet váltani, ezt az irány tudom valahol módosítani fel-le irányra? -
stof
tag
Jött frissítés, One UI 5.1.
-
stof
tag
Majd kipróbálom.Köszi!
-
crok
nagyúr
Ettől még maradhatnak elárvult file-ok de nem olyan helyen amit a fent említett alkalmazástörlés hagyna fent (mindegy hogy hogy törlöd magát az alkalmazást). Vannak notórius szemetelő alkalmazások.. ezt feltakarítani a legjobb az SD Maid pontosabban már az új SD Maid 2/SE.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Ugyan nem A52s, de ugyanúgy Samsung készülékről van szó. És itt szó is volt már a Bixby működési anomáliákról.
A rutinokban beállítottam, hogy ha 2-3 wifi közül valamelyikre csatlakozik, akkor küldjön egy értesítést. De nem akar működni. Ezzel lehet valamit kezdeni? -
Teljesen tök feleslegesen csinálod a fenti lépéseket, mivel az app törlése eleve töröl minden adatot és gyorsítótárat, ami az apphoz tartozik.
A másik felesleges lépés a Beállítások-alkalmazások-az alkalmazás kiválasztása, mert a home screen-en az app ikonján hosszú nyomás->pici "i" betű a jobb felső sarokban pont oda fog vinni. Még egyszerűbb ugyanitt az "X eltávolít"-ra nyomni, és elvégezted az összes felsorolt műveletet egy mozdulattal. -
stof
tag
Üdv mindenkinek! Amikor letörlök egy programot, akkor a menet a következő: Beállítások-alkalmazások-az alkalmazás kiválasztása-tárhely-adat törlés és gyorsítótár törlés majd a program eltávolítása. A probléma hogy a Telegram alkalmazásnál nem tudom törölni az adatot mivel nincs ilyen opció. Android telefon esetén.Találkozott már valaki hasonlóval? Mi ilyenkor a megoldás? Köszi szépen!
-
kugli
aktív tag
Biztos láma kérdést tettem fel,válasz hiányát betudom ennek. Semmi bajom a google-el,használom mint bárki más. Feltünt,hogy tiltom a háttérben és ennek ellenére dolgozik. Azt szerettem volna megtudni a tiltás előtt,hogy van e ez hatással a többi google alkalmazásra. Végül is,az a biztos(abb) ha magam próbálom ki használat közben. Csak ugye amíg sofőrködtem nem akartam magam külön szivatni a térkép alkalmazás korlátozásaival,mert nem tudom hogy van e ilyen jellegű összefüggés. Mert használom a google térképét igen.
Tiltottam végül,és eddig amit sokan rajtam kívül eddig is tudtak gondolom, a fordító alkalmazás működik "részlegesen",mást nem vettem észre. Viszont,amíg azt csinált az app amit akart az éjszakai merülés 5% körül volt átlagban. Most meg 1%. Khm… -
kiskakas
senior tag
Sziasztok!
nem tudtok olyan beallitasrol,hogy pl 5 csenges utan a hivo fel kapjon egy smst?
-
Clark_1
csendes tag
Sziasztok,
A segítségetek szeretném kérni. Leesett a telefonom totál a kijelzőre és azóta semmit sem látni rajta.
Működik a készülék (ébreszt, összekapcsolódik a kocsival stb.) de a kijelző fekete.Budapesten a XVI kerülethez közel hol van megbízható szervíz, ahol megjavítanák a telefont? Ha kell, akkor jó minőségű kijelzőre, szakszerűen cserélnék a kijelzőt?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
Sztyepadzso
őstag
Értem,
Bár ezzel nem fogunk előre jutni, mert úgy látszik, úgysem tudhatjuk meg, mennyit fogyaszt egy tisztességes, dolgozó állampolgár módjára viselkedő (azaz nem hallgatózó, de a GMS hátán vivő) meg egy dolgozó állampolgár módjára viselkedő(azaz hallgatózó ÉS a GMS-t hátán vivő) Google app.
Amúgy a FB-kal akkor egy utat járunk, én is kiírtottam, amennyire lehet az összes meta folyamatot(már leírtam párszor, de anno a SONY XZ1-en fent volt, foglalt vagy 1,5 GB-ot(pedig ez ugye egy weboldal elvileg), és magát systemapp-nak aposztofálta, akkor frissített, amikor jónak látta, pedig le volt tiltva minden ilyen. Ekkor szabadultam meg tőle. Megy a Firefoxban, ha épp nagyon kell. -
válasz
Sztyepadzso #11811 üzenetére
Még valamit félreértettél.
Én ugyanis nem a magánéletemet féltem (ha így lenne, mehetnék a hegyek közé vagy diliházba), én az app működésének módját kifogásoltam, vagyis, hogy sunyi módon működik és lopja az erőforrásokat (pl akkumulátor). Ilyen megfontolásból nem használom a Facebook saját appját sem, mert fut a háttérben és hallgatózik, de a Facebookot magát használom. Nekem ugyanis annyira szánalmasan unalmas életem van, hogy semmi olyat nem tud meg rólam senki, amit szégyellnék vagy bármi más módon a káromra lehetne. 🤷
-
Sztyepadzso
őstag
&@DRBubo77
Értem, akkor félreértettem a dolgot.
Ugyanakkor osztom #11805 sanyci véleményét, hogy ennél sokkal többet megosztunk magunkkal. Egy index cikk született 1-2 éve arról, mit tud rólunk a Google, és hogy lehet leöröletni, illetve megnézni(előbbi hatásosságát vitatom).
Án személy szerint minden egyes gépen, minden egyes alkalommal letiltom a sütiket, ha meg véletlenül félrenyomok, törlöm az összeset. Ha egy cikk olyan oldalon van, ami sütik nélkül fizetős lenne, akkor azt nem olvasom el*... Ez kb kéthavonta(vagy mikor jár le a tiltás) megismétlendő minden oldalnál, de én már elfogadtam ezt. Cserébe, a reklámok teljes mértékig irrelevánsak lettek. Pl Scania konfigurátorral is összefutottam már. A reklmák meg ott mehetnek, ahol egy oldal kérte, én pedig szívesen olvasom(azt hiszem ez is az)
*Egy német tech oldal 1 évig tesztelte, milyen az élet a tracking nélkül. És kiderült hogy kb semmi változás nem következett be, mert aki tech híreket olvas, az nem az oldalsáv hirdetései alapján megy procit meg gépházat venni. A lábgomba hirdetései meg nem fognak ott megjelenni. Arra ott a velvet meg az index. -
vodrosjozsi
addikt
Pontosan.
Nekem is szokott ilyet csinálni.
Tesóm telefonja ki volt kapcsolva, beszéltünk a fűnyíróról, erre 2 óra múlva ilyen hírdetések jöttek be csak nekem, ő rá se keresett, és én sem.
Frusztráló, kár, hogy emiatt nem lehet perelni a google-t mert be se tudom bizonyítani... -
sanyci
senior tag
Szerintetek a Google majd hallgatózni fog, AI-val feldolgozni, hogy miről beszélgetek, majd az alapján targetálni a reklámokat?
Minek?
Ennél kevésbé hatékony és energiaigényesebb módszert keresve se találhatna!
Viszont, ahogy valóban csinálja, az ellen tenni sem tudtok!
Csak pár apróság:
- a telefonod tudja és gyűjti az összes közeledben lévő eszköz minden elérhető azonosítóját (bt, wifi, ant+, uwb), így akkor is tudja merre jársz és ki van a közeledben, amikor még te magad sem tudod
- az összes így azonosított eszköz tulajdonosát és (keresési, hely, stb.) előzményeit használ(hat)ja a reklámok targetálásához
- az összes weboldal sütiken (pl egy hazai egészségpénztár hivatalosan a Google, HotJar, Facebook Pixel, Talk-a-bot és Teads harmadik feles sütijeit használja csak és kizárólag forgalommérésre) és egyéni linkeken keresztül (pl. ez a karaktersorozat vajon miért van egy link végén, amit nem is facebookról nyitottál meg?fbclid=IwAR2iWBCBNbZpjNa8sgBkBjxLfWxxv0NlYtdKD5p3H4vgo5J4nhAXKwsnFG0) épít kapcsolati hálókat, amiket szintén használnak targetálásra
- de letilthatsz mindent a telefonodon, mert pl. egy TikTok videó még weboldalba begyazva is gyűjti a fenti adatokat
Tehát teljesen felesleges és energiapazarló lenen hallgatózni, mikor a fentiek együttesen sokkal pontosabbak, miközben legálisan, te magad szolgáltattad hozzá az adatokat. -
kugli
aktív tag
Srácok,ha tiltom a goggle "appot", csak azt, van érdemi negatív eredménye? Pl a wallet ugyan úgy működik majd nélküle,vagy a gmail alkalmazás?
Nem futottam még bele ilyen "hallgatózós " történetbe,az volt fura,hogy háttérben korlátozni szerettem volna,ne csináljon semmit és mégis aktív a beállítás ellenére. -
válasz
Sztyepadzso #11799 üzenetére
Így van, egy egészségügyi témával kapcsolatos beszélgetés után a Chrome böngésző a kezdő oldalon az ajánlott cikkek közt feldobott egy cikket, ami pont ezzel foglalkozott. Biztosan nem kerestem rá, és nem aznap jelent meg a cikk, viszont az oldal tetején volt, az első helyen, a beszélgetés után nem sokkal (talán másnap reggel, akkor frissült a lista). Pont ezért is csapott úgy pofán a dolog.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Sztyepadzso #11799 üzenetére
Félreérted. Nem ő keres rá. De rengeteg oldal használ Google Ads-ot. Például ez az oldal is. És ő nem keresett rá az adott dologra, csak élőszóban beszélt a telefon mellett.
Erre a fajta hirdetésre gondolok:
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Új akksi! Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 100%sRGB 1 év garancia + billentyűzet opciók!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3400, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2980
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest