Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mi is ez a Pebble? Röviden: a mai összes okosóra úttörője.
Új hozzászólás Aktív témák
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Azt lehet tudni, hogy erős mágnes tönkre teheti e az órát? (Pebble classic)
-
sszemtelen
őstag
Köszönöm a válaszokat!
-
air
nagyúr
válasz
tothferenc #4395 üzenetére
A meglévő készletet már csak a garanciális cserékre tartják fent. Nem értékesítenek újat.
-
válasz
tothferenc #4395 üzenetére
Kaparnak
-
tothferenc
aktív tag
volt valakinek mostanában PS garis ügye? régóta nem kapható már, de a garanciális dolognál kaparnak elő még valahonnan?
-
válasz
sszemtelen #4388 üzenetére
Ahogy air nagyúr is írta, de amit lehet, erre is ráraknak, nem dobták még sutba
Ha megjön a time (ami még mindig "Your order is currently processing ", lehet hogy én sutba dobom vagy hardverapróra (bár a gyereknek nagyon tetszik, de még telefont sem kapott...) -
air
nagyúr
válasz
sszemtelen #4391 üzenetére
A Classic nem kapott 4-es firmware-t és Health szolgáltatás sincs benne, kezdetektől fogva.
-
zezoka
őstag
Ma kaptam emailben a Pebblétől: Pebble Time $99,99! Wow!
-
válasz
Nekem is van. Nem vészes sztem, igaz a 2esnek jobbak az arányai már.
-
air
nagyúr
válasz
Jelen.
Szerintem a képek jól adják vissza az arányokat.
De én azt mondanám, hogy a kijelző több 60% a kerethez képest. -
sszemtelen
őstag
Sziasztok!
Van valakinek még Classic órája? A mostani ára alapján elkezdett érdekelni, igazából egy MI Band1s / Huawei B0 kombót váltana le, de nem tudom hogy az utóbbi órák megjelenése miatt ez mennyire került háttérbe szoftverileg. :/
A valóságban mennyire kicsi a kijelzője az óra teljes házához képest? A képek nem adják vissza túl jólKöszönöm!
-
válasz
Williamgrant #4385 üzenetére
Williamgrant:
Jajj, ne gonoszkoggy má'!guyver:
Köszi a képeket! -
guyver
senior tag
válasz
Viktor0610 #4384 üzenetére
-
válasz
Viktor0610 #4384 üzenetére
Classic
-
-
guyver
senior tag
Nekem is fém szíjjal van. Majd jobb fényviszonyok közt csinálok róla képet.
-
air
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #4381 üzenetére
Az már hónapokkal ezelőtt sem volt.
-
válasz
L|zsidoboz #4378 üzenetére
Time 3 steel még sokáig az lesz
-
Szerintetek a Pebble Time (NEM Steel) egy fém szíjjal mennyire vállalható?
Sajnos, a félig screen tearinges kijelzőt tegnap elég sokszor láttam.
Azt nondjuk, nem nagyon értem, miért csak a fél kijelzőn "keveri össze" a pixeleket.
-
válasz
koncsik #4373 üzenetére
Végül a mobilról, ahol megnyitottam az e-mail-t először, sikerült megrendelni (nem értem a chromebook-on miért nem engedte), 37200 HUF lesz, 3-5 nap.
- USA-t azért ott sem engedte kiválasztani.
Sajna így 10k-val több, de legalább nem kell 1/2-1 évet várnom a delivery-re... (remélem a black friday nem fog még nagyobb kedvezményt adni)
-
Kaptam egy e-mailt pebble-től, 100 USD-s/120EURO pebble time sale (steel és classic is akcijós), rámentem az oldalra, nézelődtem az újabb óráknál, nyomtam egy "kérek 10% discount-ot", azóta eltűnt az akcijós ár, 153 euro-t látok, hiába próbálgatom az e-mailből újra...
45 perc telt el az e-mail érkezése óta... akkor ez vagy tényleg nagyon limited time sale vagy a 10% kérése okozta.
Az is elég szenya volt, hogy USD árral jött az e-mail (USA-ba rendeltem annak idején a classic-ot), de a linken már csak euro-s ár jelent meg, nem tudtam állítani (lehet, h cím megadásánál váltott volna, de odáig nem jutottam el)... -
-
Akkor azért, energiatakarékos módra vált: settings - stand-by-mode
-
air
nagyúr
válasz
Viktor0610 #4368 üzenetére
Biztosan nem.
Általában az asztalon pihen -
-
air
nagyúr
Azt veszem észre, hogy az óra néha magától került quiet time-ba.
Miért lehet ez?
Biztosan nem én teszem át, és az automatikus is csak estére van időzítve. -
Pontosan. Még annyit tennék hozzá, hogy a Pebble tudtommal nem javíttatja az óráit, tehát jelen esetben annak az esélye hogy kicserélték a házat egy karcmentesre, nagyjából a nullával egyelő.
Valószínűleg egyszerűen használt, jobb esetben kiállított darabokról van szó. Kevésbé jó esetben problémás készülékekről.
Az IT világában a gyártók nagyon sok esetben a saját maguk által javított, felújított termékek esetén új cikkszámot, vagy aljelölőt kapnak. Pl. HP esetén egy R betű a cikkszám végén, Canon CBS esetén 1-esre változik a típusszám utolsó számjegye. -
válasz
bigrock #4363 üzenetére
A refurbished eleve azt jelenti, hogy használt. A kérdés, hogy ki által lett refurbished, a gyártó, vagy egy kereskedő által. Ha a gyártó tette, akkor kvázi gyári állapotban árulja, külsőre mindenképpen újnak kell lennie (pl ha karcos volt, akkor kicserélték a házat, stb), valamint ha bármelyik alkatrész hibás volt, azt is cserélték. Ezt így olcsóbban adják, de általában kevesebb garanciával, mint egy vadiújat. A lényeg, hogy itt a gyártó maga garantálja, hogy ugyanúgy fog működni, mint egy új. És ezt (hogy refurbished) ilyenkor a csomagoláson is szokták jelezni.
A probléma ott van, ha egy kereskedő hívja refurbished-nek, mert mondjuk visszavitték hozzá a készüléket (elálltak a vásárlástól), vagy elromlott, így ő javíttatta. Ilyenkor bármi lehet készülékkel, teljesen lutri megvenni.
Ez amúgy általánosságban minden műszaki eszközre igaz.
-
-
bigrock
addikt
válasz
Williamgrant #4361 üzenetére
Ezt hogy érted? Csak azért kérdem, mert tudtam volna venni refurbished Time Steel-t is, a tulaj szerint nem használt, 0 kilométeres, csak újra csomagolt, de a gyári dobozába.
-
válasz
majdnemkocka #4356 üzenetére
-
-
válasz
majdnemkocka #4354 üzenetére
De az ő oldalukon rendeltél elő a pebble2 re? Ami még meg sem jelent? De már vontak le tőled valamit?
-
válasz
majdnemkocka #4352 üzenetére
előrendeltél?
-
majdnemkocka
tag
Na, lehet kezdeni izgulni, éjjel ráterhelték a kártyámra a VAT+shippinget ($41,73* :'( ) és jött egy "Your Kickstarter order has been successfully processed" email, hurrá.
(mondjuk "Please note, it may be 3-4 weeks until you receive your tracking number, but we'll send it as soon as it's on the way", szóval olyan nagyon nem kell még izgulnom)*ésa korábbi dilemma is megoldódott, csak a Pebble 2-t, a Time 2-t nem \o/
-
válasz
bigrock #4350 üzenetére
Ha classic, vagy sima Steel (nem Time sorozat), akkor nagy esélye van, hogy screen tearinges lesz. Ha ez 3 hónap után történik meg, akkor nyilván nem fogják már cserélni. Ekkor vagy megpróbálsz együtt élni vele, vagy házibarkács módszerekkel javítod (ez esetben bukó a vízállóság).
-
bigrock
addikt
Üdv!
Refurbished modellekel van valami titkos szívási faktor? Elvileg nem használt, 3 hó garival adják, elég jó áron. -
JrCsG
tag
iOS 10-el úgy tűnik, nem kell futnia a Pebble Appnak a háttérben, hogy minden normálisan működjön
-
Volt szó arról, hogy valamelyik utóbbi frissítéssel még az old széria is kapott olyan funkciót, hogy bluetooth szétkapcsolás utáni újrakapcsolást követően megkap az óra minden olyan értesítést, amiket a szétkapcsolt állapot idejében kellett volna jeleznie.
Gondolom ehhez a funkcióhoz köthető az is, hogy szétkapcsolás utáni újracsatlakozásnál mindig előjön a Runastic képernyője az órán (legalábbis az enyémen), pedig heti 1-2-szer szoktam csak futni, azokon kívül meg meg sem nyitom az alkalmazást.
Valaki tud valami orvoslást erre, hogy így feleslegesen ne jelenjen meg mindig a Runastic képernyő az órán (Peppbe Steel)? -
doongoo
addikt
Jött még valakinek a time szériára 4.0.2 firmware? Tegnap települt, de nem találok róla sehol semmit, változást sem vettem észre...
-
-
válasz
majdnemkocka #4342 üzenetére
Pontosan. Pont emiatt használom én is azt.
-
majdnemkocka
tag
sajo13 válaszához még csak annyit tennék hozzá, hogy az Endomondo azért használ külön appot az órán, mert te választod ki, hogy milyen adatokat (max 3 sor) szeretnél megjeleníteni. (Továbbá ha jól vettem észre, az Endomondo app figyeli, hogy milyen állásban van a kezed és ha csak lóbálod, akkor ritkábban firssíti a kijelzőt, hogy spóroljon (gondolom a BT-t is ritkábban használja).
-
air
nagyúr
Köszi mindkettőtöknek.
-
sajo13
senior tag
Endomondo-hoz kell az órára is app és a mobilra is, majd a mobil app-ban be lehet kapcsolni a Pebble supportot.
Strava és Runkeeper meg úgy működik, hogy elég csak a telefonra az appot tenni, az órára nem kell semmi app, majd a telefonos app fogja küldeni az órára a default sport képernyőre az adatokat.Ez a Pebble beépített screenje: [link]
-
doongoo
addikt
Runkeepert használom. Telefonra telepítve a Runkeeper apk, órára nem kell telepíteni semmit. Telefonos alkalmazásból indítom a tevékenységet (pl. futás) és ekkor megjelenik egy kis alap kezelőpanel az órán (mutatja az eltelt időt, megtett távot és a sebességet ill. az óráról lehet szünetelteni ill. indítani is a mérést). Ha bezárom a telefonos alkalmazást, akkor tűnik el az óráról is a kezelőfelület.
-
air
nagyúr
Próbálok feltenni valamilyen futós alkalmazást az órára.
Sem a PlexFit, sem a Misfit nem jött be, mert ezek maguk próbálják meghatározni, hogy mikor kezdtem futni, és össze-vissza mérnek mindent, ráadásul szinkronizálni sem mindig akarnak az óra és a telefon között.
Ezért inkább másikat keresek, főképpen olyat, amiben én tudom elindítani és leállítani az activityt.
Ha keresek az alkalmazások között, akkor 2 féle találat van.
Az egyik féle pl. az Endomondo, aminél narancs színnel jelenik meg a "Companion app required" felirat, és "ADD" gomb van. Ez felteszi a saját alkalmazását az órára is. Persze látszik a Pebble app-ban is.A másik csoportnál, a Runkeeper, Runtastic (Pro), Strava, Running - Map My Tracks stb programok, ahol kékkel jelenik meg a "Companion app only" felirat, és "GET" gomb van. Itt semmit sem tudok az órára tölteni. Csak a telefonra tudom letölteni az alkalmazást, de az órán és a Pebble app-ban a készüléken nem látszik semmi.
De ugyanakkor vannak képek, amik mutatják, hogy az órán is ír valamit activity közben.
Ezek hogyan működnek? Nem kell az órára semmi, a készüléken tudom indítani az activityt, de közben az órán mégis látszani fognak az adatok?
Ki mit használ esetleg a fentiek közül?
Előre is köszi. -
válasz
Williamgrant #4332 üzenetére
Hát a külföldi fórumokon nem ezt írják. Ebből gondoltam hogy országonként változhat.
Szerk: ja közben újra megtaláltam, USA-ba szinte mindenkitől visszakérik, EU-ban meg szinte senkitől. Kivételek akadnak mindenhol, nem tudni mitől függ (lehet hogy attól hogy milyen lábbal keltek fel, vagy van e szerződésük a szállító cégükkel az adott országra)
Itt van kivesézve rendesen a téma:
https://www.reddit.com/r/pebble/comments/2zdymc/got_my_rma_but_i_have_to_return_my_defective/
-
-
válasz
bigrock #4330 üzenetére
Jaja, de még legalább 60-at kell aludni, és reméljük hogy nem többet
Én mindig pesszimistán nézem, pl: november = november vége => emiatt belecsúszik a posta a karácsonyi szezonba = január
De legalább ha tényleg megjön novemberben, akkor jobban örülök neki ahhoz képest mintha nem álltam volna hozzá ennyire negatívan
-
zezoka
őstag
Igen, nekem más, ahogy Tiger is írja.
Pebble app nem kompatibilis a régebbi Android verzióval. A Pebble old app pedig nem kompatibilis az órán levő új firmware-el. Az órát downgrade-elni meg nem lehet (illetve látszólag megcsinálja, végigfut, de reboot után még egy reboot vissza a recoverybe).
-
darthsmoke
Korrektor
válasz
darthsmoke #4244 üzenetére
Múlt pénteken megjött a Time refurbished. Működik szépen.
Viszont egyelőre elég gyorsan merül, remélem, majd be fog állni pár töltés után. -
Itt teljesen más a helyzet sztem, ő a régi old appal szeretné használni mert a telefon az újjal nem tud mit kezdeni, én is anno igy jártam de azért mert azt hittem hogy a régi appal komunkál össze majd utána frissit de nem. Ha egyből a pebble appal kapcsolódik akkor jó nálunk legalábbis.
-
zezoka
őstag
Van egy kis gondom...
Behalt a telefonom (LG G4). Visszaváltottam Samu ACE3-ra. Erre viszont nem kompatibilis a Pebble progija. Sebaj, gondoltam felteszem a Pebble OLD version-t. Na az párosítás után viszont nem kapcsolódott az órával (órán legújabb firmware, progi meg ősrégi). Na akkor FR az órán. Óra átkerül recoverybe, az old version küldi a firmware-t, de mikor átküldi, és újraindul, újra recovery (és ezt ismételhetem akárhányszor. Gyanítom nem tud downgradelni...
Így amíg nem rendeződik a telefon kérdés (gari, javítás v csere), addig nincs okosórázás sem... Azért nem igazán rtem, h régebbi Androidra miért nem mehet fel az új Pebble progi.
-
válasz
Viktor0610 #4308 üzenetére
100% hogy screen tearing, innét már csak rosszabb lesz. Javítani ezt nem javították, az összes ilyen, amit utoljára gyártottak, azok is. Nem teljesen értem hogy éri ez meg nekik, de ők tudják
Egyébként akik itt cserétettek, azok között volt olyan akinek megírták hogy küldje vissza a régit? Külföldi fórumokon elég sok ilyen írás van, még kemény karton borítékot is küldenek hozzá a cserepéldány mellé, illetve nem kell fizetniük a futárcégnek sem, mert a Pebble előre kifizeti.
De amúgy azt is el tudom képzelni hogy bizonyos országokban csak nagy macerával tudnánk megoldani a postafordultával való visszaküldést (pl nálunk), vagy túl drága lenne, így ezt elengedik/leszarják.
-
-
iscsu
tag
válasz
Viktor0610 #4315 üzenetére
Nekem ugyanígy kezdődött, és ugyanígy azt hittem, hogy ha csak a fenti rész érintett, akkor nem screen tearing.
Aztán mégis az lett. -
oszy
veterán
válasz
Viktor0610 #4315 üzenetére
Ha egyszer előjött... hamarosan ismét.
-
-
válasz
Mephistoone #4312 üzenetére
Nekem 1 szer egy watchfaces csinálta ezt.
-
Remélem azért a Pebble 2 -nél nem lesz ez a hiba.
-
Mephistoone
senior tag
válasz
Viktor0610 #4306 üzenetére
Nekem ilyen akkor volt amikor a tolto kabelt rosszul tettem fel. Aztan ki bekapcs es azota nem volt ilyen. Persze lehet semmi koze csak hogy nekem is pont igy nezett ki nem pedig az egesz kepernyo...
-
oszy
veterán
válasz
Viktor0610 #4310 üzenetére
Igen! Csak jelezd minél előbb. 30 napon belül tudod elküldeni nekik a fotót azzal a számmal amit küldenek. Csak azt le kell írni egy papírra és az óra mellé tenni. Ha lejár a 30 nap (mert nem jön elő a hiba), akkor ismét írni kell nekik egy levelet.
-
-
bferenc
tag
válasz
Viktor0610 #4308 üzenetére
Újonnan vetted, mennyi idő után jött elő a jelenség? Ha cserélik a régit visszaküldöd?
-
válasz
bull84ghia #4307 üzenetére
Tegnap láttam meg először, és a számtalan értesítésből kettőnél csak vettem észre.
Olvastam ugye erről a hibáról, de azt reméltem, ha a kiadás óta eltelt már ennyi idő, csak nem kapok problémás darabot... (Tudom, én kis naív...
) Sőt, ha jól sejtem, ha kibumlizom a cserét, akkor sem fogok jobbat kapni.
A másik, talán nagyobb bajom, hogy egyszerűen nincs az okosórák között még egy, ami tetszene.
-
bull84ghia
őstag
válasz
Viktor0610 #4306 üzenetére
Úgy tűnik, de fura hogy nem az egész kijelzőn látszik.
-
-
-
axioma
veterán
válasz
majdnemkocka #4282 üzenetére
Tok jo lenne, megneztem volna egy kulso/belso skin kombot, es ranezesre szerintem a weboldal meg is probalja a kettot osszerakni, hogy milyen lesz, de pont nem mukodik. Mind1, ugy nez ki raer sajnos, szept. utolso heteben kezdik egyaltalan postazni, okt.15-re igernek (most!) mindenkinek (KS-esek) ragszamot...
-
oszy
veterán
Azt hittem történt valami, mikor megláttam mennyi új hozzászólás van mióta nem olvastam bele a topicba. De csak a szokásos tiger féle ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A közösségi finanszírozás egyik legnagyobb sikere a Pebble, az e-ink kijelzővel szerelt okosórába ugyanis nem igazán lehet belekötni.
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
- Xiaomi Watch S3 - Garanciális
- Amazfit GTS 2 // Számla + Garancia //
- Apple Watch Nike Sport Band - Pure Platinum/Black - 38/40/41MM
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Se Series SE 2024 40-44mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple Garancia.
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest