Pebble - az átgondolt okosóra

Előszó

Az okosórák iránt kicsit is érdeklődő olvasóink szinte biztos, hogy annak ellenére is hallottak már a Pebble nevű termékről, hogy arról korábban sem előzetest, sem bemutatót nem tudtunk írni. Ez ugyanis az a termék, amely kirobbantotta az egész forradalmat, így a műfajteremtő Sony után más gyártók is komolyan elkezdtek kacsintgatni az okostelefonokhoz csatlakoztatott órák felé. A Pebble maga a közösség igényének köszönhetően létezik, 2012-ben közel 69 ezer ember nagyjából 10 millió amerikai dollárt dobott össze a Kickstarteren, amivel a projekt azóta is a legnagyobb mértékben támogatottnak számít az oldalon, meg úgy általában a közösségi-finanszírozás által létrehozott termékek között.


[+]

Valószínűleg ez az oka annak, hogy a cég, legjobb tudomásunk szerint, egyetlen hazai vállalatot sem keresett meg azért, hogy foglalkozzanak velük. A Pebble-t egy újságnak sem küldték el tesztelésre, egy kereskedőnél sem lehet hivatalos úton hozzájutni, ami nyilván nem tesz jót a hazai eladásoknak, de egy ideig ez valószínűleg nem is lehetett volna reális cél, hiszen már külföldön is olyan nagy volt a kereslet az óra iránt, hogy azt nem is tudták kielégíteni, magyarul hazánkba akkor sem tudtak volna szállítani, ha itt komoly igény mutatkozott volna. Így történhetett tehát meg, hogy csak nagyon lassan érkezett meg hozzánk a kütyü, amelyet az egyik barátunktól kaptunk meg tesztelésre, aki nem meglepő módon saját használatra vette. Persze szomorkodni nincs okunk, jobb későn tesztelni, mint soha, ráadásul mostanra tényleg elég kiforrottá vált az eszköz ahhoz, hogy reális véleményt lehessen róla alkotni, ráadásul hamarosan érkezik a 2.0-s rendszer is hozzá. Manapság ez bizony gond, sokszor kerülnek forgalomba nem végleges szoftverrel felszerelt termékek, melyek bemutatása ennek megfelelően nem mindig olyan egyszerű, mint elsőre tűnik. A lényeg, hogy ezzel most nem lesz probléma.


[+]

A Pebble egy apró dobozban érkezik, melynek dizájnjával, információtartalmával nincs gond. Bár itthon a vámnak és a szállításnak köszönhetően nem lehet túlságosan olcsón hozzájutni, külföldön a 150 dolláros árcédulával (33 ezer forint) nem számít egy drága kütyünek, így nem meglepő, hogy díszdobozt, töltőbölcsőt vagy egyéb extrákat nem kapunk hozzá, csupán egy USB-ről működő töltőkábelt, melynek csatlakozója teljesen egyedi, úgyhogy nem érdemes elhagyni. A Pebble alapértelmezésben gumiból készült szíjjal érkezik, de az óra tulajdonosa azt hamar lecserélte egy bőrszíjra, így az itt szereplő fotókon az óra azzal látható; én magam is inkább a bőrből készült szíjakat kedvelem, úgyhogy a tesztelés során végig azzal használtam, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a gyári gumiszíj is nagyon kényelmes, ugyanakkor látványra viszont jellegtelen, úgyhogy a cserét kizárólag vizuális ingerek vezérelhetik, a kényelemmel valószínűleg keveseknek lesz baja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés