- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Mi is ez a Pebble? Röviden: a mai összes okosóra úttörője.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ernesst
aktív tag
Szia!
Mivel a Pebble szerverei már régen nem elérhetőek, ezért az utolsó Pebble app frissítéssel bekerült a "Skip login" lehetőség, hogy szerver nélkül is használni tudd az órát és az appot (az online funkciók nélkül). Viszont azokra meg megoldás a Rebble.io által kínált szolgáltatás, az oldalukon van egy nagyon jó leírás a beállítás menetéről. -
kano
nagyúr
-
Az Alzàn most elég jó áron van 40e ftert. Arra érdemes figyelni, hogy NaviGate matricás legyen, az hivatalos Magyar garis. 1 évig ha bármi van, újra cserélik és újra indul.az egy év garancia egy éven túl fix áron cserélik új órára. Az Alzàn általában NaviGate matricás van, ha mégsem, vissza kell küldeni bontatlanul.
-
A FR35 megjeleníti az összes kiválasztott app értesítését, van smaart notification funkció, azzal nem lőhetsz mellé. Ha megveszed webshopból, van 14 napod visszaküldeni, ha nem jönne be, de be fog, szinte 1:1 Pebble élmény, szögletes is.
Itt egy angol nyelvű review
itt elég jól leírja anotifications részt is. -
Nem tudom, melyik tesztben olvastad, a zerge teszt is írja: bejövő hívások, sms-ek, értesítések jelzése az órán. Smart notification, minden alkalmazást tud mutatni, mind meg is nyitható, ugyanúgy, mint az instinct órán. Szerintem neked ez, vagy a FR35 simán jó lenne arra, amire szeretnéd!
-
Csádám
tag
Első körben rendeltem közben egy Classicot, csavaros hátlap, új akksi meg új kijelző"kábel" elvileg. Remélem az is bírja majd egy darabig, mert amúgy teljesen meg vagyok elégedve mai napig az üzemidővel és a funkciókkal is. HR annyira nem hiányzik, az értesítés meg instant válasz, always-on ami mindenképp kéne. Illetve vagy az jön be, ha monokróm, vagy akkor már szép színes (Az Amazfit Bip színei nem tetszenek). Utóbbik meg nem bírnak néhány napnál többet. Ami tetszene (Pl. Fossil Collider hybrid) az meg drága. Amazfit GTS-t néztem még, de sokallom érte a 40ezret.
-
nyisziati
veterán
Aliexpress-en van most egy db eladó.
Borsos az ára, de van.
Én is innen vettem a Steel-emet. -
Nálam az üzemidő és a kijelző láthatósága lett a kardinális pont. A PTR kijelzője mindig olvasható volt, és nem volt zavaró a két nap üzemidő, mert 15 percet töltött . Most egy Garmin instinct sunburst órát használok napi szinten 19-21 napot bír 1 töltéssel, mindent is tud, sokkal többet, mint amit kihasználok és a kijelző monochrom , tökéletesen olvasható.
-
-
axioma
veterán
Rehabilitalom a lepesszam-merot. Azota valtakozva mutatnak kulonbozot, nem fixen egyiranyban. Egy csuklon vannak, tehat elvileg ugyanazt kene merjek, azt megsem. De egyszeruen ezek szerint nem is nagyon tud pontos lenni... (a ferjem orajaval hasonlitas is ilyen veletlen ketszer belenyultam mikor nekem mondott kevesebbet eset lehetett, nem folyamatosan nezzuk ossze).
-
nyisziati
veterán
A HR-ért kár, mondjuk az a másik órámon (No.1 G5) is közel használhatatlan volt.
Viszont a lépésszámláló nekem pontos. Egyszer bekapcsolva hagytam a MapMyRide GPS-es követőt, és nap végére a Pebble saját méréséhez képest talán 3 százalék volt az eltérés, 30 km vegyes gyaloglás/bringázás mellett.
-
-
nyisziati
veterán
Én még nem csináltattam, bár megrendeltem 3 aksit is csájnából (különbözőeket), hogyha tönkremegy, legyen cserealap.
Szerintem valamelyik kínai telefonjavítósnál próbálkozz (pl. Szultán mobilszervíz, Csájnafóóón! javítás stb.), órás ezzel valószínűleg nem foglalkozik. A belseje is inkább telefonszerű egyébként, nem hagyományos óraműve van. -
-
-
-
domojko
senior tag
[Én itt találtam] p2-p2 se-re valót.
Amíg nincs meg az óra, nincs összekapcsolva az alkalmazással, addig nem tudok leszedni semmi alkalmazást az órához?
Vagy van ennek valami módja? Esetleg pc-re lementeni addig? -
axioma
veterán
-
-
-
-
Nem tudom, hogy csak véletlen egybeesés-e, de ma a mobilom (ájfon 6S), azt írta, hogy egy új pebble-t talált, be kellett lépnem újra az app-ban (ilyen még iOS frissítés után sem volt), eltűnt az összes watchface, csak a két alap maradt meg (PT)... igaz nagyon időm se volt szórakozni, értesítések jönnek, de WF-t (Multisegment) nem sikerült
Lekapcsolták a szervert vagy WTF? -
axioma
veterán
Na csak ideirom, hogy mi lett az eredmeny. Elindultam az adott linken, a Plexfit volt az elso amit kiprobaltam, de nekem nem sikerult ugy beallitani, hogy csak akkor szoljon, ha tenyleg nem mozogtam (pedig nagyon tudomanyosnak tunt, alljak elobb mozdulatlanul addig bemeri, meg jobb vagy bal kezen hordom...). Aztan eljutottam egy masik app-ig, az up24 termekhez kapcsolodo, de mint kiderult azt tok felreertettem, nem a pebbletol is be tudja szedni az infot, hanem a pebble is meg tudja jeleniteni az o infojat. Meg volt me'g valami baromi nagy program, amit felraktam, a kozosseg elmenytol kezdve a BMI-alapu testsuly-celt beallitotta; na de az meg aztan semennyire nem mukodott.
Viszont veletlen nevegyezes miatt kiprobaltam a pebble app-ok kozott levo Get up, stand up-ot, es ez pont azt tudja, amit en akartam: x percenkent szol, beallitott napokon (csak hetkoznap vagy minden nap opcio), a beallitott oratol oraig (pl. 9-17 es egyforma mindegyikre), es tenyleg csak akkor szol, ha ezido alatt nem mozogtam. A tobbi vagy leiras szerint, vagy a gyakorlatban volt olyan, hogy vagy barmi van, szol hogy letelt az 1 ora, vagy egyaltalan nem szolt, vagy a mobil "lepeseit" nezte (bar ezt epp nem teszteltem me'g, de a masik be is vallotta). -
-
-
doongoo
addikt
"The deal is mainly about hiring the startup’s software engineers and testers, and getting intellectual property such as the Pebble watch’s operating system, watch apps, and cloud services, the people said."
Azaz talán a szolgáltatások maradnak, de meglátjuk majd úgyis. Kíváncsian várom a Kickstarteren az update-et, amit ígértek.
A pebble adja nekem azt, amit elvárok egy okosórától. Minden versenytársa elvérzik valahol andorid wear akksiidőn, fitbit blaze nem vízálló, stb.
-
guyver
senior tag
Munkahelyen nekem is ki van kapcsolva a világítás, mert alapból kapcsolgatná neon fénynél, pedig látható a tartalom. Ezért lenne jó részletesebb beállítás. Nálam is 3 féle van, smaller, default, larger. De legkisebben vékonyak a betűk, gyaloglás közben nem tudom olvasni. Default már nagy. Van még a chronos eco órám, ahol pont megfelelő a betű méret. És sok sort is tud megjeleni. Az is memory lcd-s óra.
Meg hát a Pebble-nél az értesítés a kijelző negyed részét ki se használja, mert felülre teszi az app ikonját. Pazarlás...
-
-
majdnemkocka
tag
Egy kis guglizás/fórumozás megkímélt volna ettől a hacacárétól... (hálózati töltőfejet egyik Pebble-hez sem adtak, sima USB végű a zsinór)
A Time-nak és minden későbbi Pebble-nek "smart" csatlakozója van, hogy tudja fogadni az okos óraszíjakat (azt a kb. három félét, ami készült, ugye) és mivel a Classic nem tudna mit kezdeni velük, így a csatlakozó fizikai kialakításán is változtatni kellett. A pinek távolsága szerencsére maradt, csak a kiosztás nem, úgyhogy egy régi kábelből lehet újat hekkelni:
- a két középső csatlakozó közti műanyag elválasztót ki kell reszelni (elég annyira, hogy beférjen az új lukba)
- a földet (fekete kábel) át kell forrasztani az egyik mágnesre
- a +5V-t (piros kábel meg vagy hagyni a helyén (ekkor csak az egyik állásban fog tölteni) vagy átforrasztani a másik belső lábra is (ahol a fekete volt) (ekkor mindkét állásban tölteni fog).
Képekkel illusztrált leírás ITT (esetleg mehet az összefoglalóba is), smart csatlakozó hardverleírás ITT (ha valaki nem hinne nekem)
Ha nincs kedved szétnyírni a Classic töltőt, akkor egy ceruzából, egy random USB kábelből, némi kétoldalas ragasztószalagból (opcionális) és egy befőttesgumiból egész jó vésztöltőt lehet barkácsolni (összefoglalóba ezt is), az így fog kinézni:
-
-
Ha jól rémlik azt ígérték hogy szeptemberben indul a gyártás, a Time2-é pedig novemberben. Ez alapján én úgy gondolom hogy 2 hónapot terveztek a Pebbel2 gyártására/kiszórására. Közbejött ugye a tájfun, meg az 1 hét szabi (ami mondjuk már 50 éve is tervezhető lett volna, mert nem most nyáron találták ki hogy 1 hetes nemzeti ünnep lesz, de e mellett most menjünk el). Szóval a problémák ellenére október végén már az utolsó Pebble2-ket postázgatják, szóval én úgy látom hogy hellyel-közzel tartják az ütemtervet, még ha kicsit szűkösen is. Emiatt vagyok csak bizakodó.
-
pampika
őstag
jaja, persze
én előrendeltem, működött is a 10% kupon, de azóta is csak annyi infó van róla, h majd akkor vonják le ténylegesen, amikor sorrakerülök szállításra, vmint h mindez október végefelé(től) várható.ahogy nézegettem a kickstarteres backereket, olyan 20-30k-s darabszámra jött ki asszem az összes, szóval először őket pörgetik ki. az már másik kérdés, h számomra nem tűnik olyan túl nagy számnak, amit ne lehetne elég gyorsan átpörgetni a gyártósoron.
de nyilván befolyásolja a hurrikán, meg a kínaiak ünneplése is előző hónapban.szóval majd egyszercsak szólnak
-
Igen, én a Time 2-re gondoltam. De valószínűleg a sima 2-est rendelte, bocsi
Én is úgy voltam vele, hogy igaz hogy majdnem ugyanannyiba kerül, viszont szeretném még idén használni, úgyhogy én Kickstartereztem inkább. Remélem nem fognak csúszni, mert a november már eléggé év vége, ha ott beüt valami gebasz a logisztikában akkor könnyen lehet belőle február is (karácsonyi szabik, stb..).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hardcore café
- Gmail
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Éjszakai műszak
- További aktív témák...
- új bontatlan Apple Watch Series 10 GPS 42mm rozéarany alumíniumtok rózsaszín Apple
- Eladó Garmin Venu 3 okosóra homokkő színben, újszerű állapotban, hivatalos magyar garanciával
- Apple Watch 9 45mm Újszerű Cellular Rozsdamentes Acél/Akku 98%/p4358
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49mm - 1 ÉV GARANCIA, MS2278, 100% AKKUMULÁTOR
- Apple Watch 8 45mm Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4365
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest