Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mi is ez a Pebble? Röviden: a mai összes okosóra úttörője.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kano
nagyúr
válasz
Williamgrant #3598 üzenetére
Miért? Amerikaira is megadják a 2 év garit?
-
-
Xeon101
újonc
válasz
Viktor0610 #3571 üzenetére
most találtam egy új EU német 1 éves garis, de ott az eladónál érvényesíthető a gari ha gond van...
A US garit hogy lehet érvényesíteni ha gond van (csere vagy bármi)?
Egyszerűbb az EU gari vagy nincs jelentősége?
-
-
guyver
senior tag
Enyémen is van fólia, meg skin.
-
kano
nagyúr
válasz
Williamgrant #3589 üzenetére
Én is kb. akkor vettem mint Te (na jó, egy kicsit később) és eddig semmi bajom vele szerencsére (kopp, kopp).
Még az elején tettem rá egy kijelzővédőt, a kijelzőm így makulátlan és a kereten sem sikerült szerencsére semmilyen karcolást ejtenem (pedig már a kijelzővédő fólián vannak nyomok, pl. sikerült bevernem az ajtó keretbe is szegényemet).
Szóval én abszolút meg vagyok elégedve vele.
Kopp, kopp.... -
JrCsG
tag
válasz
Williamgrant #3585 üzenetére
Minél hamarabb, annál jobb
Köszönöm az infókat, végül is van még majdnem egy hónapom kitalálni
-
doongoo
addikt
válasz
majdnemkocka #3584 üzenetére
"Hosszú távon mennyire vált be/mennyivel jobb a színes kijelző, mint a monokróm?" - mennyivel jobb? A színekkel és a zéró screen tearing gonddal? Mennyivel rosszabb? A kontraszttal. Bár direkt napfény alatt ez is kiváló (klasszisokat ver az Android weares LG Watch Urban Amoled olvashatóságára) Nekem bevált, már nem kéne monokróm kijelzős.
Én rámozdultam PT2-re is, mivel ebben végre nagyobb kijelző lesz ill. lesz benne HR szenzor is. Így megszabadulok a plusz Mi Band 1S viseléstől is... -
Régebb óta mint gondoltam.
Volt már egy garanciális esetem vele (megjelent három halott pixel), de a kapott órát eladtam, így kvázi megkereste az árát. Közben időnként hol előjön, hol eltűnik az a pár pixel hiba, szóval úgy tűnik hogy nem halottak. Szerintem ez is a screen tearing egyik fajtája, de annyira nem érdekel hogy piszkáljam a vasat miatta.
Vettem rá anno egy Truffol szíjat (ami miatt azóta is áldom dongoo-t, hogy feltette az övéről a képet), és sajnos elég hamar lett a tokon egy masszív karcolás (kicsit a kijelzőre is rálóg), de már az sem nagyon érdekel.
Funkciók tekintetében elégedett vagyok, a gyártó garanciája és termék általános termék támogatása példaértékű az egész IT szektort nézve is.
Szóval tetszik a Time 2, de egyelőre ennyit nem adok érte. Az hogy szabványos szíjakat lehet rátenni szuper hír, már ki is néztem egy színben passzos felületkezelt titánium változatot hozzá. Azt lehet előbb megveszem mint az órát.
A PS-em kvázi "Sport és Projekt" óra lett:
Kerózáskor és futáskor hordom endomondoval, melóra pedig akkor ha valami rendezvényen, konferencián ülök, vagy valamilyen nagy meetingben, tervezésben vagyunk. Utóbbi oka hogy vannak hagyományos óráim is, amik között vannak nagy szerelmek (LLD, Wave F900, PRS516 stb).
Valamikor ezeket is kell hordani. -
peanar
senior tag
válasz
Williamgrant #3587 üzenetére
Szia. Már gyengélkedik a tiéd, vagy csak úgy írtad? Amúgy mióta van meg neked?
-
-
kano
nagyúr
válasz
Williamgrant #3585 üzenetére
Én tényleg akkor tervezem megvenni majd a T2-t. Addig kiderülnek a hibái és akkor még olcsóbb is lesz.
-
-
majdnemkocka
tag
Kedves PT/PTS/PTR tulajdonosok, főleg, akiknek előtte P/PS is volt! Hosszú távon mennyire vált be/mennyivel jobb a színes kijelző, mint a monokróm? Gondolkodom a PT2-n, de igazság szerint csak a színes kijelző izgatja a fantáziámat (meg persze tetszik a fém keret is, de nem amiatt venném). A saját Classicommal teljesen elégedett vagyok (még csak alig több, mint egy éves) és teljesen bevélt eddig a monokróm kijelzó is, csak hát furdal a kiváncsiság...
-
axioma
veterán
válasz
doongoo #3581 üzenetére
Sztem nem az a kerdes, hogy BF-be belefer-e majd megjelenesi datum szerint. Csak nem csapjak arcon a kickstarter tamogatokat azzal, hogy ha nem is szalltal be az elejen, akkor is megkapod ugyanannyiert (plane kevesebbert) egy BF akcioban kvazi azonnali szallitassal.
JrCsG: akkor mar inkabb arra jatszanek, aki berendelte maganak de usa kontakton keresztul es feldobja karacsony elott hardveraprora. De ott is a 199-es arbol +ktg-ek kiindulva szamolj varhato erteket.
-
doongoo
addikt
179 USD-re még rájön a 15 USD alap szállítási költség + 27% ÁFA + ha lassú postát kérsz, akkor itthon még 2000 Ft kezelési költség (ha gyors postát kész, akkor még több a DHL felár miatt). Tervezett megjelenés november (emiatt szerintem nem is lesz BF akció erre a típusra, ha meg is jelenik addigra egyáltalán a webshopban) azaz késés esetén akár december is lehet belőle + szállítási idő.
Ezt csak azért írom, mert elég sanszos, hogy idén már nem is fér bele a BF-be, akkor meg várhatsz jövő évig...
Szerintem
-
-
JrCsG
tag
Classic tulajként nagyon izgatja a fantáziám a Time 2 ( kütyümánia
), csak azt nem tudom, hogy mikor érné meg beleugrani?!
Most, még 179 dollárért (erre milyen költségek jönnek még rá?), vagy megvárni pl egy Black Friday-t?
Szerintetek?
-
doongoo
addikt
Köszi, hogy ránéztél!
"Ha "manuálisan" átírod rootolt telefonnál a magyar beszédhang beviteléhez szükséges karaktereket akkor is az appban eng-usa látszik, tehát azzal nincs probléma." - Ez így van, ezzel nem is volt gondom"Ami a nyelv változtatást illeti, nálam gyönyörűen változtatja, de az órán levő nyelvezetet! Szerintem ennek így is kell működnie mert az alkalmazás alapértelmezettnek a telefonon beállított nyelvet veszi figyelembe és mivel a pebble app nem tud magyarul, marad az angol nyelv bármilyen nyelvre is állítod." - Erre gondoltam én is (mármint az óra nyelvezet változtatására), csak rosszul fogalmaztam meg. Viszont a jó hír az, hogy csak le kellett írnom a problémát és már meg is oldódott
No nem ettől, hanem gondolom attól, hogy a változtatás után nyomtam egy teló újraindítást is, miután kilőttem a pebble appot a futó appok közül. Utána már ismét él a language setting (korábban ez hibára futott, ha rányomtam)
Köszi még egyszer a fájltÍgy root nélkül sem kell lemondanom erről a jó kis opcióról
-
SolymossyBal
tag
Sziasztok,
Pebble Time Steel vásárlásán gondolkozom. A kérdésem az lenne, hogy itthon beszerezhető-e hozzá szíj? Boltból. Netről rendelve van pár ötletem, csak a szállítási időt szeretném kikerülni... -
peanar
senior tag
válasz
doongoo #3574 üzenetére
Szia. Ha "manuálisan" átírod rootolt telefonnál a magyar beszédhang beviteléhez szükséges karaktereket akkor is az appban eng-usa látszik, tehát azzal nincs probléma.
Ami a nyelv változtatást illeti, nálam gyönyörűen változtatja, de az órán levő nyelvezetet! Szerintem ennek így is kell működnie mert az alkalmazás alapértelmezettnek a telefonon beállított nyelvet veszi figyelembe és mivel a pebble app nem tud magyarul, marad az angol nyelv bármilyen nyelvre is állítod. A pebble alkalmazásnak akkor fog megváltozni a nyelvezete, ha a telefon rendszerében olyan nyelvet állítasz be, amilyet maga a pebble app is tartalmaz.
Egy másik telón mindjárt megnézem, kipróbálom beavatkozás nélkül és azután helyzetjelentek.
Üdv. -
doongoo
addikt
Feltettem a zipet nem rootolt Honor 7-re. Beszéd bevitel megy magyarul (a pebble appon belül eng-usa látszik, de magyart veszi be), de még valamibe beletúrtál, mert a pebble app nyelvét nem lehet megváltoztatni az alapértelmezett angolról (mondjuk nekem ez pont jó). Korábbi mókoláskor ez maradt változtatható...
-
válasz
Williamgrant #3572 üzenetére
Ennek is kell külső app.
Persze, csak gondoltam van valami bejáratott, amit mindenki használ -
-
-
válasz
Williamgrant #3569 üzenetére
Annyival, hogy azt nem ismerem, és erre is csak véletlen akadtam rá a minap
Az az ajánlott szoftver? -
-
Minap leszedtem cangázáshoz a Ventoo nevű appot. Hát nagyon állat. Szerintem így el is marad a cangás óra vásárlás
-
Xeon101
újonc
válasz
Viktor0610 #3536 üzenetére
Szia,
olvastam hogy az amazonon vetted a Steel-t. Nálam 99 USD végül rádob elég sokat végül 42e a vége.
Ez reális?
-
zezoka
őstag
Nekem az állandó az Odegrees Temp, a Clear Face, vagy a Real Weather (bár ez utóbbi elfelejti az időjárást, ha elmegyek a telefontól - ami nálam megszokott)
-ha nadrág-ingben vagyok, akkor Modulite, vagy Zalewski féle Modern vagy Classic,
-ha sokáig nem vagyok telefonnal összekötve, és amúgy sincs időjárás frissülés, akkor Blockslide, vagy Bold Hour,
-ha meg különcködni akarok, akkor Hungarian Time (érdekes módon épp ezt a szövegeset a legnehezebb értelmezni hirtelen rápillantással - pedig az ember nem ezt gondolná
). - Mondják is, h mi van nem ismerem a számokat? Mire én mondom, h próbáld meg hirtelen megmondani az alapján, h hány óra hány perc van. Mikor konkrétan ki kell olvasni, és visszaszámolni .
-egyébként még kedvenc volt a Real Weather nevű is, csak az mostanában nem frissíti az időjárást, konkrétan már be sem hozza az időjárást.
Ez mind fent is van az órán, plusz a gyáriak közül a legalapabb TicToc (többit töröltem is), amire átkapcsolom, ha tudom, h pár napig, pl hétvégén fel sem fogom venni.
-
-
guyver
senior tag
Annál jobb a cobblestyle szerintem.
-
peanar
senior tag
válasz
Williamgrant #3554 üzenetére
Van az a pillanat, amikor sem órára, sem pedig értesítésre nincs szükség
-
-
doongoo
addikt
A kétnapos üzemidővel még megbékélnék, de az nagyon gáz, hogy ha meg akarom nézni, hogy mennyi az idő, akkor ahhoz extra fényerő kell és még így is le kell árnyékolnom az órát. Ily módon a szabadban használhatatlan az always-on screen. Sötétben viszont világít rendesen, zavaróan...
-
peanar
senior tag
válasz
Williamgrant #3550 üzenetére
Szia.
Egyet értek veled, én fánkoztam párszor....mikor érzi az ember, hogy vannak belső szervei, nem biztos, hogy azon jár az esze, hogy vajon ki üzenhet éppen, legalább is én soha nem arra gondoltam. Bár 1x-2x jól jött vólna a hangüzenetes sms, hogy gyerekek, hozzatok egy zacskó jeget :-)
Neked melyik fajta van? Mivel én még csak barátkozok vele, vannak must have appok, amit illik feltenni? -
-
peanar
senior tag
Sziasztok, üdv mindenkinek!
Most szombaton sikerült szert tennem egy pebble time steel (PTS) órára egy PH-s fórumtárs jóvoltából, amit ismételten köszönök neki!
Az órával teljes mértékben meg vagyok elégedve (ha hibamentes marad, akkor ez a véleményem nem fog változni), az én igényeimet, elvárásaimat teljes mértékben kielégíti.
Mivel csak a mai nap folyamán találtam erre a fórumra (örömmel láttam más fórumokon is látott ismerős neveket), tegnap minden bátorságomat össze szedve (mert ugye 30m vízálló, és a pebble hivatalos oldala is "erre buzdítja" a felhasználókat) a csuklómon hagyva az órát ugrottam a kádba "pancsizni" a kisfiammal. Örömmel jelentem, az óra túlélte, így úgy néz ki, valóban ellenáll a kisebb vízbe merülésnek (persze sajnos olvasni ellenpéldákat is), legalább is az enyém és egyszer
A fórumot olvasgatva, a vízállóságot kivesézve nem biztos, hogy még egyszer kipróbálnámSzintén a fórumon futottam össze a hangüzenet küldés magyarosítás lehetőségével. Mivel bizonyos alkalmazások futtatása a telefonomon nem fér meg a root-tal, így guyver fórumtárs által leírt lépések nálam nem jöhettek szóba. Ezért csináltam egy flashable.zip fájl, ami root nélkül is feltehető, igaz custom recovery kell hozzá!
Mehet root vagy root-nélküli telefonokra is, itt a recovery-n van a hangsúly!!
A Pebble verzió: 3.12.0-1010-d1cf147 alkalmazáshoz jó (ebből a verzióból lett kiszedve és átalakítva a szükséges fájl) a Pebble telepítő fájl!
Telepítés: - a Pebble.zip fájlt másold a telefon gyökér könyvtárába, majd indítsd újra a telefont recovery módba
- install zip opciót választva tallozd be a pebble.zip fájlt, indítsd el a telepítést, ha készen van, indítsd újra a telefont és már kész is
Mindenki természetesen csak saját felelősségre csinálja, ha valamit rosszul csinálsz, félre sikerül az a te sarad és nem az enyém
Tesztelve: xiaomi minote4G rootolt 4.4.4 KK rom, honor 6+ rootolatlan 5.1.1 lollipop.Mindenkinek további szép napot
-
doongoo
addikt
Nos, kb. 1 hónap kitérő után visszatértem a pebblehez okosóra téren. Napos időben olvashatóság az LG-n kb. nulla...Olyan nincs, hogy rápillantva megnézem, mennyi az idő.
-
doongoo
addikt
válasz
Viktor0610 #3544 üzenetére
A time 2 az acél lesz.
-
doongoo
addikt
válasz
7Heads Drago #3543 üzenetére
Az volt a problémád, hogy nincs fém szíjjal, én erre válaszoltam...
Most meg már az a gond, hogy műanyag a ház. Győzködd még magad, hogy miért nem jó 😕 GG3 üveg lesz rajtuk, mit szeretnél? Zafírt? Attól nem kicsit lenne drágább... -
válasz
7Heads Drago #3543 üzenetére
Nem írták, hogy nem lesz egy-egy Steel verzió belőlük.
Persze, szigorúan Kickstarter projekt keretében, mert "szegényeknek" rosszul megy. -
-
Na én befizettem egy Time2-re. Kis biztatás a vacillálóknak, kollégámtól kaptam a tippet én is: nem vonnak le most a kártyáról semmit, csak a kampány végén (ami június 30.) Addig vissza lehet vonni. Tehát ha valaki nem biztos benne, akkor foglaljon egy helyet nyugodtan, lesz még 35 napja eldönteni hogy tényleg akarja e.
-
doongoo
addikt
válasz
Viktor0610 #3539 üzenetére
Azért attól még bírja egy hétig
(van Android Wear órám is, ott már a tegnapelőtt reggeltől mostanáig tartó akksiidő is csak álom kategória)
-
-
twon
tag
válasz
majdnemkocka #3530 üzenetére
Szia!
Én még a régiben gondolkozom!
Rendelnék steelt csak nincs raktáron és azért kérdeztem a time-ot!
Nekem a classic romlott el és cserén gondolkozom! -
doongoo
addikt
válasz
Viktor0610 #3536 üzenetére
Néha meghülyül a kijelzés. Óra kikapcs és vissza, mindjárt csak 70%-ot fog kb. mutatni
-
A Steelem akkuja örökéletű lett, úgy tűnik.
Tegnapelőtt reggel vettem le a töltőről, de még mindig 100%-on van.
-
doongoo
addikt
válasz
7Heads Drago #3525 üzenetére
Olyan fémszíjat vehetsz hozzá, amit csak akarsz. A legutolsó órásnál is lesz hozzá passzoló valami...
-
noorbertt
őstag
válasz
Viktor0610 #3533 üzenetére
Mobil felületről beszéltem és nem arról hogy mobilról😘
-
válasz
noorbertt #3531 üzenetére
"Bocs a linkelés miatt, remélem majd a következő 5 éven belül megcsinálják a mobil felületet ha lesz elég reklám pénz😉"
Tévedés.Lehet mobilról is linkelni, csak át kell állítani asztali nézetre, szóval ez user error.
https://t.co/TXwS9Fwstl https://t.co/92EA68pJVF
https://apps.getpebble.com/applications/54f791b593d5fbffb1000090 -
noorbertt
őstag
válasz
majdnemkocka #3530 üzenetére
Szerintem komolyabb egy olyan óra ami nem színes. Nekem most egy olyan háttér van amin az időjárás szépen rajzolódik nagyon jól néz ki, de színesben cikinek érezném mikor napocska van 😂
https://apps.getpebble.com/applications/54f791b593d5fbffb1000090
-
noorbertt
őstag
válasz
majdnemkocka #3529 üzenetére
Egyszerűen követni kellene twitteren
"Now posting answers to your #FAQs on @Kickstarter. Keep sharing the project + your thoughts! https://t.co/TXwS9Fwstl https://t.co/92EA68pJVF "
Persze a te módszered is jóBocs a linkelés miatt, remélem majd a következő 5 éven belül megcsinálják a mobil felületet ha lesz elég reklám pénz😉
-
majdnemkocka
tag
Azt neked kell eldönteni, hogy mi a jobb. :-) A Pebble 2 a "sportosabb", hétköznapi modell, ugyanúgy műanyag, mint a Classic, de (és ez fontos különbség) Gorilla Glass 3 van a kijelző előtt, ami jobban bírja a strapát és mivel sík, talán a szivárvány-effektust is megszünteti. A Time 2 elegánsabb, fém tokban van, nagyobb felbontású, színes kijelzője van (GG3 van előtte is), és részben talán emiatt erősebb processzora, több memóriája és nagyobb akkumulátora van. Mikrofon és pulzusmérő mindkettőben van és a szoftver is azonos.
Ami még segíthet a döntésben: azt mondják, hogy a fekete-fehér kijelzőnek jobb a kontrasztja, mint a színesnek, ezért jobban olvasható minden helyzetben. (De erről nincs saját tapasztalatom, majd a Time-tulajdonosok megcáfolnak, ha.) -
majdnemkocka
tag
válasz
majdnemkocka #3506 üzenetére
Na, átrágtam magam a minapi Reddites kérdezz-feleleken és abból az derül ki, hogy csak Time-tól fölfelé kapják meg az órák a Pebble OS 4.x-et, az OG és a PS nem. Ettől még lehet hogy kijön egy olyan 3.x frissítés, ami tartalmazza a Quick actionokat (a memória szűkösségén kívül nem látom más akadályát), de nagyobb összeget nem tennék rá.
-
webdeejay
aktív tag
válasz
Williamgrant #3526 üzenetére
Mindenki úgy használja az óráját, ahogy szeretné. Ha beázik, akkor beázik. Gondolom a Pebble nem megtévesztés céljából írta ki ezt.
-
válasz
Williamgrant #3526 üzenetére
Én csak bemásoltam ide, amit a Pebble írt. Lehet, hogy még hivatkozni is lehet rá egy esetleges garanciális ügyintézésnél.
Amúgy miért pont a régi standard szerint vizsgáltatnád? Az amúgy is félrevezetőbb:
"A Water Resist 50M, Water Resist 5BAR, Water Resist 5ATM, WR 50M, WR 5BAR vagy a WR 5ATM jelölés nem azt jelenti, hogy 50 méterig vízálló az óra, vagyis hogy a gyakorlatban ilyen mélységig használhatjuk a vízben!"
-
-
7Heads Drago
veterán
[Pebble 2]
Egész jók. Ha lenne fémszíj is..... Lehet rendelnék is -
válasz
Williamgrant #3518 üzenetére
"Hogy hogyan minősítenek azt nem tudom"
A Time és Time Steel esetén már az ISO 22810 standard szerint:
"For example, if a watch is said to be “water resistant” to 30 meters (100 feet), this means that for all aquatic activities down to a depth of 30 meters, the watch case should not leak. The manufacturer of a water-resistant watch may offer ratings to help consumers determine the sort of environment the watch can handle."
Korábban az ISO 2281 (Pebble, Pebble Steel) szerint minősítettek azt hiszem.
A sós vízről:
Water Resistance for Time and Time Steel
"If you do take Pebble Time with you in saltwater, please be sure to give it a rinse with fresh water shortly afterward. This will help prevent the salt from damaging the finish of your smartwatch or salt crystals from drying in button crevices and making them sticky or immobile. "
-
-
dmad
aktív tag
Sziasztok.
Új Pebble Classic tulaj vagyok, lenne pár kérdésem, mert nem igazán tiszta minden...
V2R2 típus, és iphone SE-vel használom.
Itt olvastam a magyar nyelvű firmware-ról, fel is tettem rá, de nagyon sok helyen "kockák" jelentek meg, és csatlakozni is nagyon nehezen tudtam a telefonhoz, esetleg valaki tud segíteni pontosan milyen beállítások, opciók amik vannak a firmware készítés közben?
Ha kilépek a programból a telefonon, akkor pár mp múlva jelzi az óra, hogy szétkapcsolt, pedig nem, csak ilyenkor csörög 2x a teló, mire elkezd jelezni az óra, ha nem lépek ki a progiból, akkor azonnal jelez, ez normális?
Az értesítések közül nekem csak a hívás és az üzenetek látszódik, pl. az e-mail nem,ezen lehet segíteni valahogy? (előtte egy Huawei Band B0 volt, azon még a messenger üzenetek is átjöttek...)
Ha valaki olyan hív, aki benne a van a telefonkönyvben, akkor szépen kiírja a nevét, de ha hosszú, akkor lerövidíti, van akinél csak a 3 kezdőbetűt jeleníti meg, ez normális?
Köszönöm! -
válasz
noorbertt #3517 üzenetére
Sós víz kikezdi a tömítést, plusz a résekbe be is rakodva tovább eszi azt. Az édes jobb, de az uszodai víz pedig klóros, ami szintén nem szerencsés.
Alapvetően érdemes ilyen felhasználás előtt egyszerűen levenni az órát. Ha nem létkérdés az idő (pl búvárkodás) ritkán van szükség vízben rá. -
válasz
doongoo #3516 üzenetére
Hogy hogyan minősítenek azt nem tudom, de hogy a 30m jelölés az légnyomásra mért vállalt adat az tuti.
Lehet hogy az óra amúgy kibír egy palackos merülést is, az más kérdés hogy mire van minősítve.
A gyakorlati tapasztalat többnyire jobb, mint a vállalt de azt nagyjából kizártnak tartom hogy 30m-t vízoszloppal tesztelnék és kibírná. -
doongoo
addikt
válasz
Williamgrant #3512 üzenetére
Ez előttem ismert, de a pebble már az újabb ISO szabvány szerint minősít, aminél nem a légnyomást emelve tesztelnek, hanem a valós felhasználást szimulálva kell minősíteniük. Ez alapján állítják a vízállóságot és ugye a promóban is elég egyértelműen ebben úszik a "cica". Anno a P és a PS is volt rajtam úszás közben (édesvízben) és bírta simán. PTS-t még nem mertem tesztelni (majd ha megjön a PT2), de gyaníthatóan bírnia kell (zuhanyt és medencében pancsit legalábbis bírja)
-
twon
tag
Az elromlott classic után vennék egy új órát! A time ugyan olyan műanyag hatású mint a classic, vagy attól jobb választás a steel?
-
Jimmy66
senior tag
[ Nincs Szerkesztve ]
-
válasz
doongoo #3501 üzenetére
Csak szólok, hogy sem a 30M, sem pedig az 50M vízállóság nem alkalmas sport célú használatra:
WATER RESISTANT 30M vagy 3 ATM (vízálló 30m)
az óra viselése megengedett pl. autómosásnál, fürdésnél, zuhanyzásnál, hegymászásnál, ejtőernyőzésnél, sárkányrepülésnél vagy síelésnél. Ellenáll az izzadtságnak, kondenzálódásnak és esőcseppnek.WATER RESISTANT 50M vagy 5 ATM (vízálló 50m)
az óra viselése megengedett úszásnál, autómosásnál, fürdésnél, zuhanyzásnál, hegymászásnál, ejtőernyőzésnél, sárkányrepülésnél vagy síelésnél. Ellenáll az izzadtságnak, kondenzálódásnak és esőcseppnek.Egy sport célra korrekt vízálló óra 200-300m körül kezdődik. Egy 20 atm-es még simán beázhat egy Jetskizés során.
-
oszy
veterán
A kollégámnak előjött a Screen Tearing, de csak egy nagyon rövid ideig értesítésnél. Ezt gondolom hiába jelzi a supportnak, mert nem tudja megörökíteni még a hibát.
Az újak közül melyiket érdemes megrendelni? Kacérkodom a gondolattal, hogy rendelek, hátha még több dologgal kommunikál már iPhone-val.
-
noorbertt
őstag
válasz
majdnemkocka #3506 üzenetére
Ez plusz Tasker és enyém a világ
-
axioma
veterán
válasz
majdnemkocka #3498 üzenetére
Koszi az infot. Hat ebbol a nagyobb felbontas = tobb szoveg ami jobban, a szines kevesbe de erdekel. A design is de nekem az elso sorozat (incl. steel - mondjuk noknel talan ertheto) a sima 2-esnel is kevesbe tetszett...
Ugy dontottem, hogy a simat rendelem most, foleg hogy felfedeztem, hgoy 2 honappal korabbra igerik. Aztan me'g mindig ott fogunk tartani, ha nagyon akarom a masikat, hogy araban el lehet adni, foleg itthon, mert remelhetoleg meg tudjak oldani nekem USA-ba kuldessel, onnan meg hazahozva vagy mas csomag reszekent. Es akkor fel-egy ev mulva kell csak a kulonbozetet kifizetnem...Szerk. oralapokert nem aggodnek, sztem eleg hamar lesznek ra meretezett oralapok... azt elhiszem, hogy a regieket nem nagyitja csak kozepre berakja, de ha barmi mas appot lehet irni, miert pont ezt ne tennek meg...
Szerk.2. Na igen, ha lenne a ketto kozott, mondjuk early bird-kent 139-ert time2 nem steel hanem olcsobb kivitelben de szines nagy kijelzovel, akkor kernem (egy ideje mar erost gondolkoztam, hogy veszek egy time-ot, csak nem szantam ra magam).
-
doongoo
addikt
válasz
majdnemkocka #3504 üzenetére
"Illetve valahol azt is olvastam, hogy a Time 2 nagyobb felbontású kijelzőjére nem fogják felnagyítani a régi óralapokat, hanem középen fognak lebegni (körben pedig lesz egy kb 30 pixel széles keret)."
Ez viszont így nem lenne túl jó, mert optikailag semmit sem javítana a jelenlegi széles káva látszatán...
-
majdnemkocka
tag
válasz
noorbertt #3503 üzenetére
Ránézésre csak egy extra menü, ami esetleg minimális dinamikus infót jelenít meg (pl időjárás), de inkább csak küld egy parancsot a telefonon futó appnak (pl rendelj Ubert vagy küldj SMS-t), úgyhogy nem látom be, hogy akár a Classic/Steel miért ne kaphatná meg a funkciót (hacsak azért, mert nem fér már bele a memóriába). A Pebble 2 hardvere (CPU, memória) meg megegyezik a Time sorozatéval, úgyhogy az meg külön fura lenne, ha idővel nem kapnák meg a funkciót.
-
majdnemkocka
tag
válasz
doongoo #3501 üzenetére
A 2:10-nél beúszó értesítés (aka "Timeline peek")az jópofa, de ha jól értem, akkor csak a hamarosan következő Timeline eseményeket szándékoznak így megjeleníteni, az üzenetek stb rendes teljesképernyős méretben jönnek majd. A peek kapcsán jópofa még, hogy az óralapok átméretezhetik magukat, ha beúszik egy peek (ha nem méretezik át magukat, akkor rácsúszik a peek).
Illetve valahol azt is olvastam, hogy a Time 2 nagyobb felbontású kijelzőjére nem fogják felnagyítani a régi óralapokat, hanem középen fognak lebegni (körben pedig lesz egy kb 30 pixel széles keret). -
doongoo
addikt
kicsúsztam a szerkesztésből:
2:32-nél egygombos gyorsfunkciók szintén új
Remélem ennél is hackelhető/magyarosítható lesz a hangvezérlés
És bízzunk benne, hogy a P2 esetén már nem lesz screen tearing probléma semA kisfilm végén az Apple watch stand használata kimondottan tetszik
-
doongoo
addikt
Na megint meglódult egy kicsit a topic. Beneveztem egy Time2-re 179-es áron, mivel a 169 már betelt. Ez se maradjon már ki a sorozatból (a kis futókütyü - Core - ki fog), ha eddig mindegyik megvolt. Szerintem ennél nem jön össze nekik 20 milla, mert nincs akkora durranás az előzőhöz képest.
A megnövelt (felbontásban is) kijelző jó lesz, jelentősen csökken a káva végre, szebben fog mutatni az egész.A kickstarter videó alapján a timeline/platform is fog változni megint valamennyit: 2:10-nél pl. csak bedobja a watchface alján a naptár értesítést (ez eddig nem így volt)
Aki viszont komolyabb vízi sportra használná, az az eredeti pebblehez képest 50 m vízállóságtól elesik (a mikrofon miatt gyaníthatóan a P2 csak 30 m-t tud)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A közösségi finanszírozás egyik legnagyobb sikere a Pebble, az e-ink kijelzővel szerelt okosórába ugyanis nem igazán lehet belekötni.
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest