- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
polcsi #19658 üzenetére
Nem képes 300 Mbit kihajtására! 8-9MB/s (64-72Mbit) már jónak számít.
5-ös verziós tm pedignem erre a szériára készült, azt felejtsd el. A 2.77 ősrégi. Szerintem vagy 7 éves, nagyon elavult már, rengeteg biztonsági frissítés érkezett azőta. -> 2.94+-ből a legutolsó verziót fordítottam a napokban. Olvass vissza, azt tedd fel.
-
válasz
polcsi #19640 üzenetére
Akkor helyesbítek. A 2.92-es az entware-ng-s, a 2.82-es viszont valóban ffp-s lehet (bár tényleg elég régi).
Az eltávolításról (entware):
Get the list of installed packages
opkg list_installed
ezzel kideríted pontosan hogy hívják az eltávolítandó csomagot (transmission)Remove package
opkg remove <package>
ezzel csak a csomagot távolítod elRemove a package and orphaned dependancies
opkg remove --autoremove package_name
ezzel a csomagot és a csak hozzá kapcsolódó függőségeketor remove with all dependent packages
opkg remove --force-removal-of-dependent-packages
ezzel a csomagot és minden függőségét -
gduck
addikt
válasz
polcsi #19635 üzenetére
Amúgy mi a trans.rem.gui verziója? EZ van feltelepítve? Ugyanis a régi verziónál emlékeim szerint már nem működött a port próba!
És, ha 6 éve konfiguráltad gondolom FFP van rajta. Nem akarsz esetleg megpróbálkozni ezzel #19626 a friss 2.94+ -os verzióval? Bár telepítéskor lehet (inkább tutira) lesznek függőségi gondjaid...
UI: első induláskor minden torrentet újraellenőriz, ami elég soká tart, ha sok torrented van!!!
-
Tonyk
veterán
Amikor feltetted az ffp-t, ezeket a csomagokat felraktad?
http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/curl-7.27.0-arm-1.txz
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/libevent-2.0.16-arm-0.txz
http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/Transmission-2.77-arm-1.txz
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/mc-4.8.1-arm-0.txz
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/glib2-2.30.2-arm-0.txzMert ha fenn van a mc-4.8.1-arm-0.txz , akkor van MC-d is. Elindítani meglepő módon az mc paranccsal lehet. Ugyanúgy működik, mint a total commander (sic... többé-kevésbé, az alapfunkciókat tekintve mindenképp). Szóval azzal mozgass állományokat.
-
Tonyk
veterán
Na,kkor kezdjünk neki:
"Egyébként érdekes ez a full reset, mert hiába írja, hogy minden beállítás alapra áll, eleve ugyan az marad a firmware, mint ami reset előtt volt és a megosztások is megmaradtak."
A firmware nyilván az marad ami rajta volt. Honnét szedné elő a gyárit, ha már egyszer felülírtad?
"mint ami reset előtt volt és a megosztások is megmaradtak."
A leírás szerint a megosztásoknak, mint megosztásnak nem kellett volna megmaradni. A fizikai könyvtáraknak azonban igen. Melyikről beszélsz?
"akkor ne csak másolással lehessen, mert az rohadt lassú."
"így hiába nyomok az áthelyezésre a TC-ben, az egy copy+del-nek felel meg, nem pedig csak egy hivatkozási cím átírásnak.."
Aúúúú. Lassú persze.... Másolsz oda-vissza.
Nas-on belül kéne másolni, nem pedig TC-vel a gép és nas között.
Képzeljük el az alábbi folyamatot: Megy az adat a NAS-ról a gépre, majd vissza a gépről a nasra. Vagy megy az adat és csak a NAS-on belül. Ugye ugye....
"Azért van" az ssh+ffp, hogy ilyen hosszadalmas műveletekre azt használjuk, ne pedig ez említett Kanossza- járásra hasonlítót."Próbálom inkább olyan irányból közelíteni, hogy a saját kliensének nem lehetne valahogy az nfs megosztásban létrehozott könyvtárat megadni alapértelmezettnek? "
Transmisson oda és onnan tölt le/fel ahová beállítottad. Ehhez a settings.json-t kell megfelelően konfigurálni.
-
Anonymus23
veterán
Értem, de akkor meg természetes, hogy azonos drive-on belül, de külön kvázi partíción nem túl gyors.
Akkor ha minden kötél szakad, még mindig mehet az, hogy a belső kliensbe letöltöd, átpakolja magától a tároló helyre, majd újrahasheled a TM-el.Azt kellene kipróbálni, hogy amúgy minden más működik-e normálisan (a torrenten kívül), nem-e hardweresen halt el benne valami... Kár hogy ezekre nincs tesztprogram
-
Anonymus23
veterán
Nem tudom, de nekem az áthelyezés az gyakorlatilag ugyanolyan gyorsan működik mint a windowsban.
Mondjuk van a letöltés mappája, és az egyik mappából a másikba TC F6 paranccsal azonnal átrakja a fájlt.
Mondjuk ez számomra is érdekes volt, mivel előtte a 210-es az mindig csak másolni tudott, és mint a csiga.
Kicsit féltem ettől, hogy ennél is mennyi idő lesz 1-1 mappába való összemásolás, de gyakorlatilag windows azonos partíción belüli átrakási sebességnyi idő alatt ez is megcsinálja.
Érdekes dolgokat produkál az a NAS...Egyébként a NAS saját 10 limites torrentkliensébe is be tudod állítani a letöltés helyét, vagy azt is, hogy letöltés után hova tegye át a cuccost.
Elindítod a klienst, klikk a "Beállítások"-ra majd a "Szerkesztés" gomb után átírhatod, hogy hova és milyen jogokkal töltsön vagy áthelyezzen. Utána max behasheled még1x a TM-el, ha csak letölteni nem tud a TM.Mindenesetre nem normális viselkedés amit a NAS produkál.
-
Tonyk
veterán
Első kettő ok.
top-ra nálam
3718 root 20 0 44120 9164 1172 S 34.7 1.8 116:11.42 transmission-daAzaz 34.7% processzor és 1.8% memória terhelés. Nálad az a 66% tűnik kicsit soknak.
Én csinálnék a helyedben egy full resetet, újra feltolnám a legújabb fw-t. Feltenném az FFP-t és a legújabb TM-et. Tudom már próbáltad, de most egy full resettel kéne kezdeni. Meg körbenézni a top és ps aux tájékén mi zabálja fel a nas-t
ps aux | wc -l parancsra nálam 93 folyamatot jelöl. Nálad?
A piros nyíllal jelöltek nálad rendben vannak?
-
polcsi
tag
Kipróbáltam a NAS saját, bugyuta kliensét és ott tökéletesen működik a letöltés maxon, semmi kifagyás, szóval a modem sem lehet a mumus, úgyhogy teljesen értetlenül állok a dolgok előtt.
Hogy tudom leszedni teljesen az ffp-t? Elég, ha a programcsomagok listában eltávolítom?
-
Tonyk
veterán
Az még közben eszembe jutott, hogy meg kéne nézni, nincs -e egy rakás port nyitva (upnp miatt) és e miatt hal le a nas.
szerk:
lsof -i
lsof -i -n -P
netstat -ltup esetleg netstat -ltupnEz meg csak az éppen nyitott portok számát adja vissza:
netstat -an | grep ESTABLISHED | wc -lEz meg az olyan portokat amin figyel:
netstat -an | grep LISTEN | wc -l -
Tonyk
veterán
A DHCP lease, a dhcp bérleti jog végét / idejét jelöli. Azaz maximum mennyi idő után oszt ki a dhcp szerver (a routerben) új címet a kliensnek. A hibához ennek semmi köze véleményem szerint, de bármi lehetséges.
Mondjuk az érdekes, hogy a nas-hoz végtelen időtartamot rendel, a többihez meg 1 napot. (86400 másodperc).Próbáld meg, hogy a NAS-nak fix ip-t adsz (természetesen a nasban kell beállítani és olyan ip-t amit a dhcp nem oszt ki). Portforwardokat se felejtsd el a routerben beállítani az új címre, ill. a TM beállításaiban (és egyéb futó szolgáltatásokban ha kell), az új ip-t belőni.
Mondjuk előtte nézd meg mi fogja így a nast a top paranccsal.
A ps aux parancs is segíthet. -
gboszi
senior tag
Itt válaszolok neked, hogy sztem elsőkörben rossz a letöltési hely. Vagy irásvédet, vagy nem létezik, vagy a pendrive, ami megtelt. Ha nem, akkor megyünk szépen tovább. Működnie kell. Én is bénáztam vele egy kicsit, de kb 2 hónapja restart nélkül folyamatosan megy. 0.5 megás "gagyi" feltöltésem van, de az enkoron kb 8000. vagyok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen autót vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Autós topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 3700X/GeForce RTX 3080/16GB DDR4 RAM/1.25TB SSD+ 2.5TB HDD konfig eladó
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 4GB FHD 144Hz
- FBT - 5x VIVE Tracker 3.0 + 3x SteamVR Base Station 2.0 Komplett csomag
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Epson Expression 12000 XL A3 síkágyas fotószkenner
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest