- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
Downsampling #20564 üzenetére
Kikapod a vinyót és Puppylinux alatt azt másolsz róla, amit akarsz.
-
Tonyk
veterán
válasz
A nas alapból tudja smb-t. Ezért működik rajta.
Amikor kidobni készülsz, szólj már rám légyszi, csomagold be, küldök címet, fizetem a csomagolást és a postát. -
válasz
Akár dobhatnád az én kukámba is.
-
Tonyk
veterán
válasz
Downsampling #20562 üzenetére
Nem ismerem ezt az eszközt, neked kell lásd, hogy be kell-e állítanod a kapcsolatot/kiszolgálót fel kell-e venni valami listába/meg kell-e adni új usernevet és jelszót, stb.
-
Tonyk
veterán
válasz
Downsampling #20560 üzenetére
"akkor mit kell még tennem a MiniDLNA-hoz"
Fel kell telepíteni. Rengetegszer le lett itt is írva (Pl.: [link] [link] [link] és a család többi topicjában is pl. 325--ösében), 2-3 féle módszer is. Próbáld ki őket, ha nem megy, akkor térjünk rá vissza."de a szintén SMB-t használó Dune médiajátszóm nem"
Nem lehet, hogy újból kéne csatlakozni hozzá? -
Tonyk
veterán
válasz
Downsampling #20558 üzenetére
Mint írtam smb-nek semmi köze az ffp-hez.
Mindlna attól lesz, hogy telepíted (ffp kell hozzá). Magától nem.
FFP-re úgy tekints mint egy "keretrendszer". Nem így van van, de, hogy értsd mi is ez.
-
Tonyk
veterán
válasz
Downsampling #20556 üzenetére
"AZ FFP milyen megosztáshoz kell?"
A kérdés ilyenformán értelmetlen. Nincs köze megosztáshoz.SMB
Mondjuk úgy, hogy windowos alól elérhesd.A MiniDLNA mitől kerül vissza a NAS-ra?
Leginkább tőled. -
Tonyk
veterán
válasz
Downsampling #20554 üzenetére
A ZYPKGS-ben az utolsó sor után legyen még legalább egy üres sor.
-
Tonyk
veterán
válasz
Downsampling #20550 üzenetére
próbáld a 004-et: [link]
ZYPKG-be:Package: ffp
Version: 0.7zypkg004
Description: Fonz Fun Plug
Depends:
Size: 50000000
Installed-Size: 100000000
Architecture: arm
Zy-Model: NSA-210, NSA-221, NSA-310, NSA-320, NSA-325
IsBuiltin: N
Filename: ffp_0.7_arm_004.zpkgRögtön a legelején vedd el a netet a nastól!
-
Downsampling
senior tag
válasz
Downsampling #20549 üzenetére
-
Tonyk
veterán
válasz
Downsampling #20537 üzenetére
"Néhány megabájtos programocskák elérhetőségének megszüntetésével viszont ellehetetlenül a használatuk."
A fenti sorokat te írtad. Az alapján, pontosan tudod, melyik program kell neked. Ha pedig tudod mi kell, akkor a keresőbe beírod és meg is találod az említett oldalon. Így nem kell azt a 2-3! almappát végignézd. (50 összesen nincs)
-
Tonyk
veterán
válasz
Downsampling #20535 üzenetére
Ott van az! Csak te nem látod: FFp-s repository backupok
-
válasz
Downsampling #20533 üzenetére
Igen régi eszközök ezek. Az összefoglalóban erre is van segítség.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Downsampling #20532 üzenetére
...ööö, a teljes terméktámogatás megszűnt egy rakás ZyXel NAS-ra??? Vagyis a programcsomagok sem érhetők műár el???
-
Downsampling
senior tag
válasz
Downsampling #20531 üzenetére
...most látom, hogy semmilyen programcsomagot nem hajlandó telepíteni a NSA320... Ilyenkor mi van?
-
gumimaci1235
tag
válasz
Downsampling #20094 üzenetére
A fontos dolgokról mindíg legyen biztonsági mentésed, akár több példányban is!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Downsampling #20094 üzenetére
A saját lokális hálózatodon nem nagyon kell tartani az SMB1 okozta biztonsági kihívásoktól
-
gumimaci1235
tag
válasz
Downsampling #20078 üzenetére
Windows szolgáltatásokba kapcsold ki az smb-ket.
Indítsd újra a laptopot. Majd pipáld vissza az smb szolgáltatásokat.
Én ezt próbálnám meg. Win frissítés után több gépen hibát okozott. Windows tiszta újratelepítése után is rendesen működött! -
mxv
csendes tag
válasz
Downsampling #20078 üzenetére
Esetleg próbáld meg engedélyezni a vendégek nem biztonságos bejelentkezését:
gpedit.msc
Számítógép konfugurációja>Felügyeleti sablonok>Hálózat>Lanman-munkaállomás>Vendégek nem biztonságos bejelentkezéseinke engedélyezése... -
Tonyk
veterán
válasz
Downsampling #18715 üzenetére
Mondjuk ezek az infók a nas manualjában is benne vannak. Ott is utánanézhettél volna a gyilok előtt.
-
Tonyk
veterán
válasz
Downsampling #18713 üzenetére
Jelszó reset (reset gomb első beep-ig) esetén nem veszik el semmi, csak a jelszó és ip törlődik/áll vissza alapállapotra.
Egyéb beállítás stb csak a 2. beep-et követő 5 másodperc után törlődik. Adat akkor sem.
-
junkpod
veterán
válasz
Downsampling #18421 üzenetére
Ok. Csak arra gondoltam, hogy tanulhatunk belőle ha másnak is eljön ilyen hiba, tudjuk megoldani...
-
Joshi
titán
válasz
Downsampling #18421 üzenetére
Az Oppo 203 már negyed milliótól kezdődik.
Nem tudom mit értesz szűk keresztmetszeten, de ha FHD filmet játszol le, akkor bőségesen elég a 100-as LAN is. A 4K HDR-hez már nem nagyon, de nekem volt olyan FHD+DTSMA demóm is, ami megfektette a 100-as LAN-t. Én inkább azt nem értem hogy miért kell spórolni olyanon hogy Mega vagy Giga a LAN?
Anno 2013-ban vettem egy 260ezres Dell notebookot fullos hardverrel és csak Megás Lanja van, ugyan ezen évben vásárolt tesóm egy belépős(170k) notebookot amin Gigás a LAN.
Ez vicc.
-
junkpod
veterán
válasz
Downsampling #18419 üzenetére
A tanulságot is illene megosztani.
Azért nem túl acélos az az oppo halokartya -
junkpod
veterán
válasz
Downsampling #18417 üzenetére
Akkor a te gondodra nem azbnfs a megoldás. Legvalószínűbb a hálózati környezet vagy a nas van nagyon elallitva.
Legkonnyebbtol a nehezebb így: router reset, switch beépítés, kábel csere, nas újra telepítés...
Bár én azért ránéznék az oppo-ra is, más hw esetén is ha csak ezt hozza akkor az a gyenge láncszem (dugj egy winyot a routerre pl.) -
Tonyk
veterán
válasz
Downsampling #18412 üzenetére
"Ellenben a NAS-nál elvárnék olyan szolgáltatásokat, amiket írnak (tehát elvileg tudnia kéne, azzal adják el), de csak mókolással működnek."
Nem!
Működik az mókolás nélkül is, csak legfeljebb nem úgy ahogyan elvártad. Ilyenkor jön az, hogy igazítható-e a saját, speciális igényeidhez. Alakítható, csak kisebb kézimunkával és rálátást igényél. (mondjuk ettől függetlenül érdekes egy kicsit, hogy gyári csomagok szintjén kapásból nem lehet u.a az útvonalat smb-n és nfs-en publikálni. Bár nem lehet mellett meg a jogosultságkezelés különbözősége szól, szerintem e miatt nem szerették volna zyxelék ezt így engedni)
Pont ugyanúgy mint az általad említett CFW esetében. Ahhoz sem értettél, megcsináltattad mással. Ellenben az FFP ingyenes, azzal a következményével, hogy magadnak kell megoldani, amit szeretnél. (Erre meg azt mondtam, hogy itt a fórumban a legnépszerűbb szolgáltatások "dokumentálva" vannak. Értsd: szinte lépésről-lépésre minden le van írva, csak keresni kell + elég nagy a nemzetközi "dokumentációja" is)
Az meg hogy az smb 20MB/s, az elég gázos, és elképzelhetőnek tartom, hogy ott más gond lesz, mert az én 5 éves NSA320-am is tud 80-85MB/s-ot smb-n olvasáskor. Torrent nem generál éppen nagy forgalmat alatta ilyenkor?
-
junkpod
veterán
válasz
Downsampling #18412 üzenetére
Gigabites lanra van csatlakoztatva?
Ha csak fhd az a bluray még 100as lan és smb megosztás mellett is működnie kell. -
junkpod
veterán
válasz
Downsampling #18404 üzenetére
De hát minek neked NFS ha működik a samba megosztás?
(Mondjuk ffp-t telepíteni egy 20ezer forintos nasra nem nagyobb mókolás mint cfw-t rakni egy 300ezres lejatszora csak az FFP ingyen van)
-
Tonyk
veterán
válasz
Downsampling #18404 üzenetére
idézet: FFP-s dolgok elég jól vannak itt "dokumentálva" kis utánaolvasással simán megoldható.
"szóval, ez a jól van dokumentálva nem állja meg a helyét"
- ugye látod azt a két furcsa jelet ( " ) a dokumentálva előtt és mögött, ill. láthatod az "itt" szót is.?
- keresőbe beírtad, hogy NFS ? Én megtettem, és találtam egy ilyet nfs témában: [link] Ebben pl. le van írva, hogy kell elindítani az nfs szervert. Ergo "dokumentált". Értsd : Le van írva mit kell csinálni vele....
- Jelenlegi topic támaindító írásában pl ott van az ffp telepítése, de ha az nem menne, akkor szintén a hozzászólások között más-más módszerek a felrakásra vagy linkje. Tehát ez is "dokumentált" itt."Aki ezeket a dolgokat elmondta nekem, nem állított valótlanságot,"
Én meg megcáfoltam (gondolom MrDini-re hivatkozol) azt hogy nem lehetséges. Na, most akkor valós vagy valótlan?!
De ha gondolod, szúrok be neked screenshootokat egy könyvtárról, ami NFS-en és SMB-n is látszik (írható olvasható)Tehát tuti, hogy teljes mértékben igaz az, amit mondtak neked?
De peace! Mint ahogyan írtad, ez a nas valószinűleg nem a te nasod. Van ilyen.
-
Tonyk
veterán
válasz
Downsampling #18402 üzenetére
"Mert ez a NAS csak azt osztja meg, amit az NFS megosztás után hozol létre, vagy másolsz a NAS-ra."
Tisztában vagyok vele mit tud, szóval ezt ne.....
NFS megosztás létrehozása után létrejön egy könyvtár azon a köteten, amit kiválasztottál. Ez lesz az adott NFS megosztás gyökere. Nyilvánvalóan ez üres lesz, ergo nem is fogsz benne semmit látni, amíg oda nem másolsz valamit, akár a nasról akár hálózatról. (Halkan megkérdezem, sima egy smb-t mikor létrehozol az nem üres? Elárulom: de igen!) Tehát nem értem mi a gondod...
Az hogy te az NFS megosztást nem látod az SMB megosztások között, az azért van, mert a kettő nagyon nem u.a. . Az SMB-n is "logikai" megosztások vannak, nem a fizikai elrendezést látod. Az NFS is ilyen, csak más módon. Kb mint a körte és az alma esete.
Megoldás az lenne, pl, hogy FFP alá felteszel egy smb szervert (gyárit kikapcsolod) és azzal hozod létre a megosztásokat. Itt fel tudnád csatolni az NFS-t is. Egy könyvárba dolgozhatnál a kettővel.
De pl. választhatod azt is, hogy használod a gyári SMB-t és felteszel FFP alatt egy NFS szervert (a gyárit kikapcsolod) és ott azzal osztasz meg amit akarsz (nem fog a köteten létrejövő nfs könyvtárba kényszeríteni), akár egy smb megosztás elérési könyvtárát. (Nálam is így működik, szóval lehetséges)
Harmadik megoldás a legegyszerűbb. FFP-re felraksz egy MC-t, és mint total commander alatt azt másolsz az nfs megosztásodba a nasodról amit akarsz.
Tehát aki azt mondta, hogy nem fog menni/ nem lehetséges, az nem mondott igazat. Ill. részigazságot mondott. Valamelyikből nem árt ha nem a gyári szerver fut...) FFP-s dolgok elég jól vannak itt "dokumentálva" kis utánaolvasással simán megoldható. Ha elakadsz segít valaki biztosan.
De hogy a kattintásos kérésedre is válaszoljak, parancsolj:
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó/Trust Gamin 4Az1-ben készlet!!!
- 1080p modern Gamer gép, Garanciás
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest