- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coc@s
őstag
Hát mindenképp meg akarom majd nézni, addig semmit ami árthat nem csinálok vele.
De az biztos, hogy nagyon wincsigyanús.
Dokkolóban hol látszik hol nem, másik wincsivel elindul a NAS, ezzel hibajelzéssel leáll, szóval...
De majd meglátom és megírom.@Anonymus23:
A kettő nem zárja ki egymást. Halt már meg wincsim bőven gariidőn belül is rel. kevés használattal, meg ment is sok-sok évet nyúzva is hibátlanul. -
Nagyrészt egyetértek veled, kivéve az áramszünet esetén ne kapcsolódjon vissza automatikusan szabállyal.
Önmagában a ki-bekapcsolás egy üzemszerű esemény, normális tápegység esetén nem okozhat pofont az elektronikának. A merevlemez már más kérdés, annak nyilván nem tesz jót, az igazi az egyszer bekapcsol és örökké úgy marad lenne. De azért erre is méretezve vannak, gondolj bele egy pc-t hányszor kapcsolsz ki-be és azért bírja (ta, manapság már egyre több az SSD, nálam is az a rendszer lemez, de azért az adattároló még mindig jó öreg HDD), itt jóval kevesebb ilyen eseményről van szó. Ráadásul egy NAS normálisan be van kapcsolva (értelmét veszti ha ki van), úgyis bekapcsolnám, tehát nem spórolok meg egy bekapcsolást sem.Szünetmenteshez: jó lenne, csak nekem egyből 2 kellene, mert a NAS és a HGW+router nem egy helyen van. Úgy indult, de sajnos a padlás a NAS-nak túl melegnek bizonyult.
-
Coc@s
őstag
Alapvetően nem tragédia, ha nem indul újra, max akkor, ha nem veszem észre és valamiért távolról akarnék belemászni.
Az UPS gazdaságilag nem érné meg, nem lesz senkinek semmi baja, ha x ideig nem megy, már sokat agyaltam ezen.
Tudom mivel járnak az ilyen dolgok, semmilyen elektromos cucc nem örül, ha prelleg a betápja.
Mindezektől függetlenül tök jó lenne, ha nem kellene azért lemennem a pince szintre (ott van a kis kommközpontom és ott a NAS is).
Anno egy Dlink-et használtam, be volt rajta állítva, hogy áramszünet után induljon újra, és újraindult.
Az más kérdés, hogy egy idő után már csak akkor indult, ha az alaplap egy bizonyos területét lehűtöttem levegő-spray-el vagy egy időre az egészet betettem a hűtőbe ( igen, oda).
Aztán lett ez, de ez meg nem indul újra.@Anonymus23:
Gyorsan beléptem a melóhelyről és megnéztem, a 310-es esetén nincs a POWER menü alatt ilyen lehetőség.
Valószínűleg nem tudja akkor. -
Tonyk
veterán
Azért kell elvenni az internetet a nastól, mert ha beleírod az infó fájlba a szükséges csomaghoz tartozó adatokat, akkor netkapcsolat mellet letölti a netről az aktuálisat és a módosításaid elvesznek frissítéskor, azaz hiába másolod oda a telepítőfájlt, a listában nem lesz benne.
-
Ano
senior tag
Már nem tudom szerkeszteni a korábbi hsz-t, szóval ide írom:
google drive-ra feltöltöttem, hogy nekem mik vannak abban a mappában ...
Használd egészséggel
-
Tonyk
veterán
Srácok! Olvassa itt valaki a konfig fájl megjegyzéseit? Világosan bele vagyon írva!
# set this to the directory you want scanned.
# * if you want multiple directories, you can have multiple media_dir= lines
# * if you want to restrict a media_dir to specific content types, you
# can prepend the types, followed by a comma, to the directory:
# + "A" for audio (eg. media_dir=A,/home/jmaggard/Music)
# + "V" for video (eg. media_dir=V,/home/jmaggard/Videos)
# + "P" for images (eg. media_dir=P,/home/jmaggard/Pictures)
# + "PV" for pictures and video (eg. media_dir=PV,/home/jmaggard/digital_camera)Tehát pl.: media_dir=PV,/i-data/e679a056/photo/
(#13957) Mr Dini
"A presentation(-url) az mi? A minidlna tud ppt-t vetíteni egy weboldalon? Gondolom nem erre való..."
Nem foglalkoztam vele mi lehet ez, de google a barátom volt és ezt köpte ki, de már elég régi bejegyzés volt:
Despite the line “# default presentation url is http address on port 80” MiniDLNA does not have a webpage that it can be controlled from. From what I can gather, this was going to be a future feature that was not completed for whatever reason. However, the Webmin module takes care of everything that you need.
DD-WRT-éknél láttam ilyet:
You MUST CHANGE the presentation url or your devices will not see the server. Set it to your router's IP address with 8200 port, ignoring the page url. DDWRT default would be:
presentation_url=http://192.168.1.1:8200/De ez hülyeség lehet, mert ki van kommentelve a sor és megy nélküle is.
Minden bizonnyal arra való, hogy több hálókártya esetében melyik ip-n publikálódjon a minidlna szolgáltatás.
-
Disque
aktív tag
Közben feltettem az újabb 1.1.5 ös verziót. Szedd le azt, a neve: minidlna-1.1.5_git20150915-arm-1.txz
Másold be valahová és abban a könyvtárban add ki ezt a parancsot.funpkg -i minidlna-1.1.5_git20150915-arm-1.txz
Ezzel telepítetted is.
Viszont kellenek a függőségek is.slacker -uiA br2:ffmpeg2 s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite br2:gettext br2:libiconv
Remélem azok települnek.
Szerkesztjük a /ffp/etc/minidlna.conf filet beállítva a könyvtárakat, amiket figyeljen
Futtathatóvá tesszük:
chmod a+x /ffp/start/minidlna.sh
Elindítjuk:
/ffp/start/minidlna.sh start
(#13807) Tonyk: Köszi, rossz verziót tettem fel elsőre
-
Tonyk
veterán
Mit értesz fapadosság alatt? Beállításokat vagy a csillivilli felületet a tv-n?
A minidlna-nál nem sok minden van ami fapadosabb beállítás terén, a twonkynál meg nem sok minden, ami erőforrás igényesebb. Twonky képes napokon keresztül (nagy mennyiségű kép esetében) indexelni, méretezni a képeket, 100%-on tekerve a cpu-t és több gigányi helyet elpazarolva értelmetlen felbontásokra optimalizálással, a felhasználó meg a haját tépi, hogy mi a rák van a nassal.
Minidlna-t egyszer beállítod egy darab fájl segítségével, utána addig megy, míg agyon nem vered a nast. 10perc alatt leindexeli azt amin a twonky 15-20 órát pöcsöl. Kezelőfelülete nincs, csak egy statuslap és ennyi. A feladatát maradéktalanul ellátja, kicsi, gyors.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest