- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
válasz
Mr Dini #14421 üzenetére
Oké, pont ott tartok most. Nyomtam egy defaultot.
A NAS utilityt használom, mert fogalmam nincs hogyan érem el a webes felületet, mit kell beírni.Manualban nem találom. Igaz fórumban még nem kerestem rá.
Egyébként, az normális hogy a NAS ventije brúgattyúzik? Van egy fordulatszáma amin megy, és szabályos ütemben (2-3 mp) mint ha rá akarna gyorsítani, de meggondolja magát, tehát egy fél pillanatra mint ha kicsit fejlebb pörögne, emiatt ilyen ütemes pulzáló hangja van, brúgattyúzik. Ez hiba lehet, vagy ez ilyen?
-
s3toraph
senior tag
válasz
Mr Dini #14418 üzenetére
Ezt tőled is megkérdezem itt nagy indulás előtt, mert nem akarok hülyeséget csinálni:
A kezdeti inicializáláskor, ha csak 1 lemez van benne és csak alapvetően használni akarom, mit válasszak? Default, vagy mást? Mert van olyan is hogy JBOD, ha jól látom, de azt nem tudom az mi lenne.(Később sem tervezek RAID-et.)Még egy nagyon noob kérdés
: ha megnyomom a power gombot a NAS-on, azzal leáll szabályosan? Ha nem akkor hogyan kell leállítani szabályosan, webes felületből? Ez azért fontos mert amíg nem lesz 24/7 befogva, az elején, addig esténkét ki fogom kapcsolni.
-
Petike168
aktív tag
válasz
Mr Dini #14399 üzenetére
Nyilván Neked, illetve annak aki már kitanulta nem nehéz. De aki most kezd ezzel a témával foglalkozni, mint pár hónapja én, az azért meg fog küzdeni vele. Elég lesz ffp-t illetve minidlna-t telepíteni, amelyek még tényleg elég könnyüek, mivel itt a fórumba már jópárszor szájba rágósan le lett írva. Erre írtam, hogy openvpn nas-ra itt nem nagyon volt jellemző, hogy szóba került volna, tehát szájba rágós leírás se nagyon van. Esetleg blog-ot még ezzel kiegészíthetnéd
. Én ezért írtam hogy egyszerűbb akár DD-WRT-s router, mert ott tényleg csak fw upgrade kell a routerre, és kész szinte a vpn szerver, mindenfajta bűvészkedés nélkül.
szerk.
Egyébként szép, hogy ennyi mindennel ki lehet bővíteni ezt a nas-t, de azért ne feledjük nem ez az elsődleges szerepe. Képzeld el fut rajta DLNA szerver, VPN szerver, DYNDNS, FTP, Torrent, nyomtató esetleg, web felület és mindezeket egyszerre használnák, hát sztem meghalna
. Nálam pl ezért a dyndns, és vpn server routeren megy, talán ahhoz amúgy is "közelebb" állnak.
-
s3toraph
senior tag
válasz
Mr Dini #14385 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
- DLNA: Nem akarok takarítgatni, akkor fel fogom tenni a minidlna-t. Még ezután fogom elolvasni a topicnyitó cikket, aztán belenézek a blogodba is. Aztán majd még kérdezek.
- Eddig ha jól értem, léteznek csomagok amiket le lehet tölteni egy NAS-ra, és ebben vannak olyan szolgáltatások, amik a NAS funkcióit bővítik, kiegészítve ill. cserélve a gyáriakat, és egy ilyen csomag az FFP, egy alkalmazásgyűjtemény. Jól értem?
- Uhh úgy látom ez elég sok idő lesz, akkor szintenként építem fel, elsőnek FFP, miniDLNA, adatok átmozgatása. Aztán transmission.
Ha ezek meg vannak, jöhet az FTP és a VPN. Na most, nekem egy alap routerem van, tenda de most meg nem mondom mi, az alap 1 antennás. Ez biztosan nem tud VPN-t. Hogyan célszerűbb, a VPN-t a NAS vagy inkább a router kezelje? Mert akkor beszerzek egy TP-link 1043-at.
Ezután fogom megoldani a backup-ot.
A végére hagyom ezt a hálózati win telepítőkészletet.- FTP-nél, port forward akkor is működik, ha a publikus IP címet voltoztatja a szolgáltató? Port forwardot talán még tud ez a kis router is, majd megnézem.
- VPN ha be lesz állítva, mivel kell távolról bejelentkezni? Kliensprogram kell? Mi ajánlott?
-
Tonyk
veterán
válasz
Mr Dini #14373 üzenetére
/ffp/lib/modules: parancsolj
/lib/modules: parancsolj -
Syl
nagyúr
-
FefeeX
veterán
válasz
Mr Dini #14343 üzenetére
Egyelőre nem tennék elhamarkodottan egyértelmű összefüggésre, de nálam tavaly október környékén kezdődtek a problémák. Akkor még Cisco GateWay volt. Elsőre kijöttek, leblankolták a kábelt, újracsatizták. A probléma egy része megszűnt (akkoriban bontott is a kapcsolat), de a furcsaságok nagyrésze csak nem maradt el. Utána, mikor már naponta 3-5ször kellett újraindítani a HGW-t, akkor kicserélték végre, lett egy D-Link, amiben a vas érezhetően erősebb, cserébe nehezebb beállítani (több ponton kell belenyúlni ugyanazért). Ekkor 3 napig úgy tűnt, hogy megszűnt a gond, de aztán ezzel is újrakezdődött, csak nem naponta hanem mondjuk 2-3 naponta kellett újraindítani. Mióta fent van a 2.84-es TM, azóta meg egyszer sem kellett (net volt végig csak a sávszél nincs meg, a fele és a 3/4-e között ugrált az ünnepi időszakban - úgy néz ki, a gerinc kezd betelni)
Most ráengedtem két sorozatot részenként, mert még ugye nincs pakkban, szóval most sok torrent lesz bent, amivel hamarabb meg szokott feküdni, szóval számolok vissza, ha 2-3 nap múlva sem hal le, akkor ez volt a gond (forgalomszabályozás disznómódszerrel), ha nem, akkor valami belső Telekom dolog, ami összefügghet a túltehelt gerincvezetékkel. -
törölt tag
válasz
Mr Dini #14300 üzenetére
Nem mélyedtem bele, de tudomásom szerint, az a "hardveres buhera" nem olyan nagy kunszt. Egy soros port kell hozzá. Nem ismerem a tiednek a kialakítását. Az NSA 210 -en konkrétan rajta van a port. A 310 -en már nincs, de a kivezetései megvannak a panelen, csak rá kell forrasztani a portot.
-
törölt tag
válasz
Mr Dini #14182 üzenetére
Ez fura. Mint tudjuk, a Google API változás miatt halt meg a NAS -ban a Gdrive. A "gyógyuláshoz" mindenképpen kell kliens oldalon vmi változtatás egy frissítés formájában. Magától nem frissül és nálam nem jelzett frissíthetőséget a csomagnál. Akkor mitől kezdhetett el nálad kommunikálni a Google szerverrel?
-
Balinov
titán
válasz
Mr Dini #14170 üzenetére
erre en is gondoltam mar, csak mire ideerne barhonnet mar reg keso, karacsonyi szezonra szimplan kell valami mukodo es asszony laptopjaval/en dualOS-es tabletemmel torrentezes, pendrajvon sorozat/film hurimbalas idohianyaban egyszeruen nem jatszik. Attol fuggetlenul mentettem a linket, lehet berendelek 1-et, doboz cigi ara nem veszes, max ha sikerul eletrekelteni, eladom olcoert hasznaltnak. Koszi a linket egyebkent!
-
törölt tag
válasz
Mr Dini #14150 üzenetére
Azt az általad már lefordított Java -izét én nem tudnám felhasználni? Tényleg nincs működő PC -m, az ARM meg Java szempontból (is) más. Már majdnem vettem egy Win/Android dualbootos tabot, de tegnap megláttam egy sokkal tutibbat ....ami persze kétszer annyiba kerül. Arra még gyűjtenem kell.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Mr Dini #14147 üzenetére
Alapból pc-re készült, ott van saját felülete, rendes beállítások menüvel. Itt csak kézzel lehet a json fájlokba hegeszteni, de az nem fehér embernek való (a webes felület egybeömlesztett konfigja sem 😕)
A teljesítményen mit értesz? A gui, vagy a letöltés sebességét?
Rakd fel az androidos cuccot. Weben elindítod a letöltést és ha akarod telóról adod be a captcha megoldást, mert majd odaüzen, de van Chrome beépülő is, jobbklikkes letöltésindítással, stb
-
-
imis
senior tag
válasz
Mr Dini #13929 üzenetére
nem jött össze, mindig az a gond még,
most letakarítottam a minidlna-t, aztán ha lesz energiám újra nekifutok.ezeket kellene feltennem?
minidlna-1.1.5_git20150915-arm-1.txz
ffmpeg-2.1.8_git20150612-arm-1.txz
idle3-tools-0.9.1-arm-0.txzigazán nem értem a funpkg és a slacker közötti különbséget sem,
de a függőségeket sem
csak próbáltam végigcsinálni a leírásokat, de többfélét is találtam itt az fórumon -
imis
senior tag
válasz
Mr Dini #13925 üzenetére
Ezt lefuttattam és utána is hibát ír:
Tomato: megnéztem a cd-vel és csatolta a könyvtárat a cifs1-re,
ott viszont úgy nézem, hogy az usb support oldalon a mounting-nál indítja a dlna-t
(#!/bin/sh
/opt/etc/init.d/rc.unslung start)
és most ott nincs semmi az usb-n, mivel a cifs1-et szeretném használni, így nem is indul el a tomato-n a dlna. -
imis
senior tag
válasz
Mr Dini #13919 üzenetére
A tomato-n a cifs clientben kiírja a meghajtó méretét és szabadterületét, az mc-ben mega cifs1 alatt ott vannak a könyvtárak.
Az a gyanúm, hogy a "minidlna-1.1.5_git20150915-arm-1.txz"-val van gondom, mert a
"slacker -aA /mnt/HD_a2/admin/nsa/minidlna-1.1.5_git20150915-arm-1.txz" nem lát csomagot
Próbáltam a 12038-as hozzászólás szerint lépésről lépésre csinálni, de a root könyvtárban meg nincs "minidlna-1.1.4_git20140831-arm-0.txz" -
OrLiX
tag
válasz
Mr Dini #13850 üzenetére
Kicsit értetlenkedek még.
Szóval, ha az nC könyvjelzőhöz manuálisan hozzáadom a torrenteket és filternek meg beállítom *.* -ot, akkor bármit adok hozzá a könyvjelzőmhöz, azt letölti a megadott mappába?
Ez így jó, de azt szeretném, hogy beállítom, hogy a https://ncore.cc/rss/rssdd.xml figyelje, ahol ott az összes torrent és a beállított filtereknek megfelelőt letöltse.
Csakhogy le is töltené szerencsétlen, mert megtalálja a log szerint, de hitelesítési probléma lehet, mert az oldal bejelentkező lapját tölti le, lényegében egy html-t.
Ha engedélyezve a TM, (use-transmission = yes), akkor a logban ott van az is, hogy invalid file.
Ugye működhet úgy is, ahogy szeretném?
-
OrLiX
tag
válasz
Mr Dini #13836 üzenetére
(#13836) Mr Dini
Köszönöm! Elnéztem, pedig a leírásban jól szerepel.El is indul az automatic, config file-t is beállítottam, de lehet, hogy nem jól.
A feed résznél először csak az url sorba írtam a nCo**-s RSS linket, ahogy az oldalon írták de nem ment.
https://nco**.cc/rss/rssdd.xml
OOKIE:nick=******;pass=******
A kicsillagozott részeket a következő képen kell kitölteni:
nick: a felhasználóneved
pass: az a a karaktersorozatot kell bemásolnodMajd úgy állítottam be, hogy url="https://nco**.cc/rss/rssdd.xml"
cookienak meg a firefox-ból kinyert sütit, de így sem jó.Probléma lehet-e, hogy nem ffp alá van telepítve a TM, hanem "gyári"?
(#13839) Tonyk
Köszönöm, neked is! -
Jankó62
újonc
válasz
Mr Dini #13830 üzenetére
Szia Mr Dini,
Nem igazán értem a kérdést, ugyanis az LG lejátszón két variáció van a hálózati kapcsolat beállítására.
Az egyik az automatikus, a másik a kézi beállítás amikor én állítom be IP-címet és a DNS-t. Pillanatnyilag az IP dinamikus, a DNS automatikus.
Más beállítási lehetőség nincs.
Köszi a gyors választ -
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #13822 üzenetére
Sorry a sok üzenetért...
Sikerült a bootmenü behozása. Hiányzott a default elejéről ez(persze a megjegyzések nem szükségesek):
# Default boot option to use
DEFAULT vesamenu.c32
# Prompt user for selection
PROMPT 0
# Menu ConfigurationMostmár csak ez a wimbootos dolog sötét.Úgy látszik ez is menni fog!Éppen most várom, hogy áttöltse azt a ~340 megát...
Minden stimt!!!
Nem gondoltam volna.
Hatalmas köszönet Tonyknak!
-
törölt tag
válasz
Mr Dini #13774 üzenetére
Szerintem nézz körül a Tomato topikban! A házigazda linkelt korábban egy PXE megoldást. A Tomato -nál figyelj arra, hogy a routered csak 8MB -os, amire nem fér fel az AIO (All In One) verzió. Sajnos, nálam is ez a szitu a Linksysemnél. De, mindenképpen ajánlom a Tomatot. Nem fogod megbánni.
-
noxika72
tag
válasz
Mr Dini #13768 üzenetére
Köszi!
http://logout.hu/cikk/nsa-310_es_az_ffp/transmission_frissitese.html
Erre gondoltál? Nem jó egy ideje a benne lévő link
http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/
Ha tudsz egy működő linket 2.83 vagy 2.84-hez azt megköszönném.
A többit megoldom, abban már van gyakorlatom -
válasz
Mr Dini #13606 üzenetére
root@NSA320:/ffp/start# sh /ffp/start/serviiod.sh start
: numeric argument requirede 7: exit: 0
root@NSA320:/ffp/start#Most a 7. az ez a sor
test -x $EXEC || exit 0
Közben eszembe jutott még valami. Nem lehet, az a baja, hogy nem a Putty-on belül editáltam a fájlt (mivel nem tudom az editor parancsot) hanem notepad++ ban és azt másoltam be?
-
eniac77
újonc
válasz
Mr Dini #13564 üzenetére
Hello
Kipróbáltam a TM-t, tényleg nagyon jó.
Viszont jó lenne jelszavazni, ssh-val kéne belépni, aztán valami json-ban átírni pár beállítást..
Telneten be tudok lépni, de az ssh-t nem tudom elindítani a leírások alapján..
sírok
Van valami alternatív (vagy egyáltalán) módja, hogy a TM-t le lehessen jelszavazni? -
Tonyk
veterán
válasz
Mr Dini #13448 üzenetére
Profile az ffp alatt van. Miért módosulna?
Crontabot meg azért mondtam, hogy onnan is megoldható egy időzített "szinkron". Az meg hol zavar, hogy ekkor vagy akkor lefut? Egy pillanat az egész, tuti hogy ott lesz, erőforrást "nem" igényel, mert 0.01s alatt lefut. Ha már az RC-khez nem férünk hozzá.
-
válasz
Mr Dini #13431 üzenetére
Szia!
Az admin/zy-pkgs/ffp mappában nekem csak log fájlok vannak:
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.1.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.2.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.3.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.4.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.5.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.6.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.7.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.8.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.9.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.logEsetleg mc-ből az ~ffp mappát töröljem és még a /usr -t?
Tulajdonképpen mi történik ha az ott lévő mappákat mind törlöm? Vagy csak az /i-data /e-data mappákat lehet mert a többi nem is a merevlemezen van (~ffp is valahol az /i-data-n lehet, mert softlink?)?
Linux nekem sajnos elég magas. -
törölt tag
-
z123456789
addikt
válasz
Mr Dini #13217 üzenetére
Írni akartam hogy FFP-sek kíméljenek, de az pofátlanság lett volna egy szakmai topicban.
"A tm milyen jogokkal fut? Az adat hely beállítását egyes torrentnél nézted? (H nem az alapértelmezett mappát állítod, hanem csak egy adott torrent letöltési helyét)"
Ezt nem teljesen értem.Hol nézem ezt meg?
A mappát itt hoztam létre, NAS grafikus felületén belül. (Remélem erre gondoltál.) A haladó alatt pedig beállítottam hogy adminnak legyen hozzáférése. (mondjuk everxone-nal is próbáltam, úgy sem működött)
Kivettem. Így már nincs szükségem a routeren belül port forwardot beállítani erre igaz? Csak mert akkor ott is kitörlöm azt a sort.
-
z123456789
addikt
válasz
Mr Dini #13210 üzenetére
Ja, már rájöttem.
Mindegy, szinte mindennel megvagyok, kivéve azzal hogy a letöltött TM fájlokat nem teszi át abba a mappába ahova szeretném.
Elsőre mikor próbáltam összejött, még örültem is. De most megint nem.
Esküszöm nem nyomkodtam semmit sem össze-vissza. Egyszerűen ezen az ablakon beállítom hogy hova tegye, és letöltés után nincs meg a file.
De sehol. Mutatja a TM hogy letöltve, de nincs meg a letöltött fájl. Ha alaphelyzetben hagyom, és az admin/TM mappát állítom be a kész fájloknak, akkor otthagyja. De én nem oda akarom helyezni.
Erre valami ötlet?Köszi a biztatást, de nagyon rossz emlékeim vannak, és rengeteg pocsékba ment időm bánta. Úgyhogy ha lehet inkább kihagyom az FFP-t. Lényegében nincs is szükségem rá.
SZERK.: illetve ha jól emlékszem ezen a képen a "port is closed" nem jelent jót. :S Mit is kell vele csinálni? Routerben port forwardolni?
-
Sakab
senior tag
válasz
Mr Dini #13213 üzenetére
Megnéztem a prefixet oda még én irtam be egy német servert ha jólemléxem amikor az FFP-vel kinlódtam. Na most ezt kitöröltem üresen hagytam és most már az 5.0át feltelepítette, de közbe meg kiirta, hogy már a 8.0ás verzió van, de hiába nyomok rá a frissítésre tölt pár percig és marad 5.0.
Manuálisan, hogy tudnám feltenni a 8at? Mert ha a frissítéssel müködne szépen akkor egyszerübb lenne mint a VPN. -
Sakab
senior tag
válasz
Mr Dini #13210 üzenetére
A VPN az ugyan úgy müködne mint az ftp csak más porton keresztül érném el a NAS-t? 1043nd-s ruterem van elvileg támogatnia kellene. Esetleg valami how to leirás tudnál linkleni?
Az owncloud jelenleg így néz ki:Kb 3-4 hónappal ezelött ahogy jött a 4.8 as fw azóta nem tudom lefríssíteni se a Transmissiont, se ezt . Próbáltammár letörölni újrarakni, de mindig ugyan ez a hiba
összesen kb 4 stoptáblám van amit nem tudok eltüntentetni. Az own meg fel se települ.
-
z123456789
addikt
válasz
Mr Dini #13207 üzenetére
Jóóóó... Nem kifigurázni akarlak, de én ehhez full béna vagyok, és nem akarok megint vitát generláni itt. Van FFP, de sose használtam ki. Legutoljára mikor ezen témakört feszegettem, ott hagytam abba az egészet, hogy nem tudtam ssh-n belépni. Nem is lett meg a hiba oka. Vagyis de. ÉN. Azóta nem jártam itt. Működik minden frankón, egyszerűen csak több hely kell, és csak annyi a komplikáció, hogy az egyes számú meghajtó megy a levesbe.
Szóval ezek tekintetében csak annyit kérdeznék hogy a korábbi egyes HDD admin könyvtárában módosítottam valamelyik file-t hogy a TM-em csak jelszóval legyen elérhető. Ezt most meg kell csinálnom újra, vagy elég ha csak simán átmásolom a korábbi admin mappában levő file-t a jelenlegibe?u.i.: sőt, most látom hogy igazából a programcsomagokat nem is a NAS memóriájába telepíti, hanem az egyes meghajtóra?
Ergo mindent újra telepítenem kell, és beállítgatni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest