- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vanRobert
tag
válasz
noxika72 #19984 üzenetére
Bocs, hogy belepofázok. Kábé egy hónapja kellett újra telepítenem, és jól látod, a korábban bejáratott és ismert helyek már nem működnek. Sajnos kézzel kell felpakolnod mindent. Igen minden függősséget is.
A 2 elérhető repo-n nincs fent minden. És valamiért nekem sem akart csatlakozni a javasolt alternatív forrásokhoz.
Nagynehezen felbűvészkedtem a MetaRepositoryt, de egyáltalán nem hozott semmilyen plussz csomagot. Elb...sztam a próbálkozásokkal vagy két napot, mire megelégeltem, és egyesével feltelepítgettem mindent 2-3 óra alatt.Ha megint szinte a nulláról indulsz, akkor első lépés az ffp kézzel, egy telepítő csomagból. Ha jól emlékszem a zypkg filet át kell írni a telepítő fájlra vonatkozó infóknak megfelelően, különben nem fog a csomagok között megjelenni. Ja, a netet vedd el a NAS-tól, különben lehúzza a Zyxel oldalról a gyári fileokat, és megint csak a gyári csomagokat fogod látni. Sőt, azt vettem észre, hogy akármit teszek bele a zypkg fileba, ha nem egyezik a gyári file-al, akkor könyörtelenül felülírja. A webprefixre meg szarik, csak és kizárólag a zypkg file-ban lévő csomagokat mutatja.
Erről a linkről minden szükséges függősséget le tudsz tölteni:
[link]Ffp után mehetnek fel a csomagok és a függősségek. Nálam hasonló volt az igény, mint nálad. A TM esetében csak a gyári, vagyis az alap csomagban elérhető 2.82-es működik. Az ffp alól felpakoltak folyamatosan kifagytak, és állandóan összekavarodtak a port engedélyezéseknél. Amint indítottam egy letöltést, a TM GUI-ban, a TM lefagyott, és megint zártnak mutatta azt a portot, amit 2 perce nyitottam és teszteltem.
Valszeg a TM esetében kellene egy korai, 2.82 környéki ffp-s verzió. És arra kellene rátelepítgetni az új releaseket, egymás után. De ez csak tipp. 2.82-ről 2.94-re ugrás valamiért nem működik. Igen, minden esetben le volt tiltva a csomaglistában a 2.82-es, és mind a TM GUI, mind a webes elérésnél a 2.94-es verziót mutatta.A miniDLNA esetében kitartást, kábé 20 függősséget kell majd kézzel felraknod...
Van egy olyan gyanúm, hogy azoknál, akik az elmúlt 3-4 évben folyamatosan frissítgettek, azoknál a felpakolt csomagok és függősségek mind megvannak. Másra nem tudok gondolni, mert volt már, hogy újra kellett raknom mindent, úgy 3 éve, és akkor minden lépést hiba nélkül végre tudtam hajtani a leírások alapján. Most meg nem. Pedig a leírás ugyanaz, ugyanazt csináltam (copy-paste) és mégsem sikerült.
-
Mr Dini
addikt
válasz
noxika72 #19982 üzenetére
Szia!
web_prefix-be írd be ezt: http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
Mentsd el, töltsd újra a csomaglistát és rakd fel a legfrissebb MetaRepot. Ha volt fent korábban, frissítsd, vagy töröld&tedd fel újra. Majd telepítés után frissíts rá megint a csomaglistára és ott lesz az ffp meg a többi tool.
-
Mr Dini
addikt
válasz
noxika72 #16983 üzenetére
Lehetséges, hogy nem frissítettem a checksum-okat a repóban, ezért nincs ott a start szkript. Egyébként az arm-3 -as csomagom van most fent?
Ja és a start szkript azért nem "reagál" valószínűleg, mert alapból nincs rajta futtatási jog. Először indítsd kézzel az:
sh -x /ffp/start/bftpd.sh start
paranccsal, majd ha megy, adhatsz rá véglegesen futtatási jogot egy chmod +x /ffp/start/bftpd.sh -val.
Ha meg hibát dobna (mert ugyebár senki sem tökéletes
), futtasd le sh -x előtaggal (a sima sh helyett) a szkriptet és küldd el pastebinnel a kimenetet.
Ui.: egyedül az udevd-t nem lehet leállítani (meg az interceptre imnunis binárisokat), őt simán, ha más nem segít, a killall bftpd paranccsal.
-
Mr Dini
addikt
válasz
noxika72 #16906 üzenetére
Szia!
Kiegészítettem a csomagot egy start szkripttel gyorsan. Slackerből telepíthető, de előtte el kell távolítani a régi konfigot:
rm /ffp/etc/bftpd.conf
slacker -UuiA mrdini:bftpdAztán a konfigban keresd ki ezt a részt és add hozzá az utolsó sort (vagyis inkább nézzen ki így valahogy
):
# A entry with the password field set to * (star) requires
# no password. Any password the users enters will be accepted.
# The following example is for a user with no password.
# anyone * users /home/ftp
FILE_AUTH="/ffp/etc/bftpdusers"Majd hozd létre ezt a fájlt:
touch /ffp/etc/bftpdusers
És írd bele a usereket (mindegyiket külön sorba!) pl így:
vendeg crackeljmeg users /i-data/md0/
Na és itt az utolsó elérési út. azaz a /i-data/md0/ esetünkben lesz a user home directoryja, az e fölötti tartalmat nem fogja látni.
Illetve a konfig végén található anonym login-t érdemes letiltani, vagy rendesen beállítani. Egyébként szerintem elég szépen be van kommentezve a fájl...
Ui.: sorry, ha kicsit összeszedetlen, de nagyon kellett siessek...
Szerk: Ja és a legfontosabb! A default portja a 2121-es, ott tudod elérni ezt a "második" ftp szervert.
-
Mr Dini
addikt
válasz
noxika72 #16906 üzenetére
Rendben, ígérem megcsinálom a start szkriptet, csak először megpróbálom visszahozni a NAS-om az életbe...
(#16907) SteveL
Á, a strace rávilágított a lényegre! Elfelejtettem, hogy nálam a csomagok chroot-ból futnak, míg másnak nem...
Ezt próbáld szintén futó minidlna mellett:
minidlna -R -f /usr/local/zy-pkgs/etc/minidlna.conf
-
Mr Dini
addikt
válasz
noxika72 #15807 üzenetére
Szia!
Abban a hsz-ben, amire válaszoltál, csak arra voltam kiváncsi, h van-e értelme róla cikket írni, vagy sem.
"Érdekel valakit? Mert akkor készítek egy rendes apache csomagot és írok róla egy HOWTO-t."
Tehát nincs még step-by-step howto, de nemsokára meg fog jelenni. Már csak a főszerkesztőnek kell átnéznie. Szóval azt javaslom várj egy picit még vele, vagy ha gondolod a Google segíthet beállítani egy alap webdav szervert, de akkor Neked kell összeszedni az infómorzsákat. Segíteni viszont most nem tudok személyesen péntekig, max fejből...
-
alac
csendes tag
válasz
noxika72 #13856 üzenetére
Segítségeteket kérném!
A hozzászólások alapkán próbáltam 320S 2.82-es gyári TM-et frissíteni 2.84-re. Noxika72 leírása alapján próbáltam a wget-tel letölteni és funpkg-vel telepíteni, fix /i-data/md0/admin/nas könyvtárba bemásolva és ssh-án kersztül funpkg -i /i-data/md0/admin/nsa/ parancsal telepíteni.Látszólag települ is de a transmission.sh-t sehol nem találom. Elvileg az /ffp/start/ mappában kellene lennie de sem ott sem a vanRobert-nek javasoltak között nem találom.A gyári TM-et elég csak leállítani vagy uninstalál-ni kell? -
vanRobert
tag
válasz
noxika72 #13882 üzenetére
Ide bújt: /i-data/md0/.transmission-daemon
Win-lovagként feltételeztem, hogy a telepítés felülírja a korábbi változatot. Fel sem merült, hogy valami "random" helyre települ fel.
Mindegy, megvan, configoltam, elindult, örülök.A tippért (hogy máshol is keressem) hálás köszönet.
-
vanRobert
tag
válasz
noxika72 #13864 üzenetére
Hali!
Igen, leállítottam.
SSH-ne belépve, status-ra azt látom, hogy nem fut. És tényleg. TM remote GUI üres, webes felület üres.
Amikor meg elindítom, akkor meg megint csak a 2.82 fogad. Ki érti...?Lehet, hogy a /ffp/start/transmission.sh start utasítás valamiért/csakazértis a "gyárit" indítja?
-
noxika72
tag
válasz
noxika72 #13821 üzenetére
lejárt az időm
végre sikerült megtalálnom a 2.84 Tarnsmission telepítőt, ha valakit érdekel.
http://adrhc.go.ro/ffp_0.7_packages/packages/transmission-2.84-arm-1.txz
felraktam, megy is szépen.
egy két függőséget hiányolt, de azokat a uwsiteloader.sh és a slacker -a "+ a kereset függőség neve" segítségével felraktam.
jelszó is beállítva, na most örülünk -
Geripapa
aktív tag
válasz
noxika72 #13769 üzenetére
nekem a 2.83 ott van a repoban...
root@NSA320:~# wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
root@NSA320:~# chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
root@NSA320:~# uwsiteloader.sh
root@NSA320:~# slacker -U
root@NSA320:~# slacker -aígy frissítesz ha kell, azt kikeresed feltelepíted és mindenki boldog...
-
shteer
titán
válasz
noxika72 #9138 üzenetére
a csati miatt nem egyszer ű - vagy NB XM1 és forrasztasz rá csatit vagy valahonnan beszerzed
de nálam pl nincs is benne a venti - 3-5 fok ide vagy oda nem számít
-
-
aut119
csendes tag
válasz
noxika72 #7191 üzenetére
vinyót kiszedtem, visszatettem, utána egy darabig elérhető volt az admin felület. aztán most már megint nem:-( mikor be tudtam nézni, a cpu használat normálisnak tűnt, ami viszont szemet szúrt, hogy a ventilátor sebesség 0 volt. ha az halt be, az okozhat ilyen komoly gondokat? lehet, hogy letilt automatikusan, hogy ne melegedjen túl?
-
-
Anonymus23
veterán
-
btomek
tag
válasz
noxika72 #6620 üzenetére
Hát ez az.....
Gyárival próbálkozom. Semmihez nem nyúltam. Ezért nem értem.
Mindent a leírás szerint csináltam.
Bármit is csinálok "Kapcsolathívási hiba" -val nem enged az ftp.
Belső hálóról Total Commanderrel tökéletes, de kívülről csak a fent említett hibaüzenetbe futok bele folyton.
Két lehetőségre tudok gondolni:
1., valamit nem jól állítok be a routeren,
2., a szolgáltatóm "köp bele a levesembe" -
BBalu
csendes tag
válasz
noxika72 #5931 üzenetére
A TM megy a sávszélesség 90%-át kapja meg, de akkor se tudok netezni ha a fel/le 0/0.
Ja és 8db torrent van bent, az még soknak se mondható.De lehet akkor beállítom úgy hogy abban az időintervallumban amikor kb itthon vagyok a le/fel csak felel legyen a netemnek.
De ezért bolondulna meg a router is?
-
Tonyk
veterán
válasz
noxika72 #5868 üzenetére
Minidlna esetében a filmek mellé kell tenni a borítót is, lehetőleg ugyanazzal a névvel (film_neve.jpg vagy film_neve.cover.jpg).
Minidlna wiki, Media Handling rész.
-
MajaG
senior tag
válasz
noxika72 #5794 üzenetére
Köszi nézem!
Plexre nincs ötlet?
Plexmediaserver.sh-nak adtam az összes usernek csoportnak rwx-et, mindent kipipáltam, de így se.Most csont lereseteltem a nas-t, újra raktam a kötetet, felraktam a plexet.
Ps3-on próbáltam most, elsőre el tudtam indítani 1 filmet, kiléptem. Megpróbáltam ipaden, már nem elérhető a tartalom. Vissza mentem ps3-ra, s ott sem látszik már a fájl. Mintha leállna a szerver, vagy nemtom.
Plexmediaserver.sh-nak adtam az összes usernek csoportnak rwx-et, mindent kipipáltam, de így se.restart se segít.
Ez mi lehet?Dlna-t roottal vagy adminnal telepítsem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen autót vegyek?
- Motoros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Nitro ANV15-52 15.6" FHD IPS i9-13900H RTX 5050 MaxQ 32GB 1TB NVMe gar
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Huawei 4G CPE Pro3 4G Router
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest