- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
shteer #10427 üzenetére
Bocs, félreértettem! Úgy értelmeztem, hogy nem technológiai értelemben kell tisztázni, hanem abból a célból, hogy kiderüljön, ezt az adót nem ránk vetették ki, hanem a szolgáltatókra. De igazad van, valóban érdekes problémakör. Ha az EU az adatkapcsolatoknál eltörli a roaming díjakat és én egy külföldi kártyával használom a hazai hálózatot, akkor ez a szolgáltatás hova sorolandó, kinek és hogyan kéne megfizetni utána az adót?
-
Mankó
veterán
válasz
shteer #10381 üzenetére
Ugyanazok a sebességek mint eddig a nas és a pc között. Olvasni 45 mb, írni 25 mb-val tud stabilan. Most újra formáztatom a nassal a belső hdd-t mindjárt végez,
Lejátszón már cseréltem háló kábelt, Szgépről tökéletesen vitt mindent. Amikor nem fagy meg zöld háttérrel a lejátszó, akkor a legnagyobb 3d isot és minden fajta akadás nélkül tökéletesen lejátssza a nasról.
Szóval nálam x aktás az eset. Remélem hogy most az újra formázás helyre hozza, ha nem akkor megy piacra, mert végülis tökéletesen működik , csak a média lejátszóval nem szeretik egymást. -
avena71
tag
válasz
shteer #10278 üzenetére
Köszönöm Neked és BBalu-nak is,kipróbáltam mindkét dolgot,a pingre nem válaszolt egyik szerver sem,ezért dinamikus IP-t és DNS-t állítottam be,így már működött.Majd visszaállítva az eredeti statikus IP-t és a DNS-t nem visszaállítva,tökéletesen megy a TM.
Még egyszer köszönöm Nektek !
-
-
bull84ghia
őstag
Csak tárolásra fogom használni terveim szerint, a torrentezésre egy külső kis hdd-t akarok befogni, így gyorsabban tudnám mozgatni az adatokat a 2 nas között is.
Somatom: azt nem vártam meg
Telefonban nagy volt a szája hogy ha nem tetszik nekem a hdd amit küldött akkor vigyem vissza neki és megbeszéljük. Én vissza vittem 2 füles kíséretében, kapott a nagypofájú haverja is, utánna fizetett is mint a katonatiszt.
-
bull84ghia
őstag
Hidd el nekem sem a postàval van a gondom.
Vettem kb fél éve hdd-t. Direkt kértem hogy jòl csomagolja be.
Betette egy bubis borítékba.
Mondanom sem kell hogy csak kattogott a hdd.
Az eladò azt mondta hogy jòl a csomagolàssal nem volt gond :S
Nem sajnàltam a benzint és elmentem hozzà, jobb belàttàsra bírni, üzlet vissza de így is buktam.
Ezentùl hdd inkàbb személyesen szvsz.
De ha boltbòl rendelsz az megint màs mert ott tudjàk àltalàban hogy kell becsomagolni. -
Nem, de addig a bolt felelőssége, mert tőlük veszed. Utána meg csak az egymásra mutogatás van a bolt és a jó magyar nemzeti posta között. Ilyen helyzetbe én sem szívesen mennék bele. Az már más kérdés, hogy a két hdd közül én is inkább a 2 TB Red-et választanám (illetve választottam is). :-)
-
bull84ghia
őstag
Ahogy mondod
Nem bántam meg a vételt, meg vagyok elégedve vele. Ventit sem kötöttem ki mert éjjel sem hallani, igaz jelenleg csak 2,5" hdd van benne.
Szerintem veszek egy ilyen szervízkábelt és megpróbálom azzal majd ha a házba rakás után problémák lennének.
Köszi a segítséget mindenkinek. -
Doky1988
senior tag
Nah ami neked van sajnos olyat nem sikerült beszerezni, Szolnokon 7 boltot néztem át sehol nem kapni
Egy ilyet adtak ingyen, de gondolom ezzel meg a seggem kitörölhetemEz öntapadós, a borda még nincs benne.
A ventillátort kihúztam mert marhára zúgott...
Venti előtt: 47 fok
Venti után: 51 fokSzobai hőmérséklet: 26 fok.
Így venti nélkül mennyire vészes? WD Red van benne 1 TB 5400 rpm-es NAS vinyó.
-
MarQs
senior tag
"nem gondoltam, hogy ennyire egyszerű lesz a csere - hdd ki, hdd be..."
Ennyire kompatibilis az FFP két különböző gép között?
Mondjuk nem csodálkozom, köztudott, hogy rugalmas a rendszer, meg nincsenek nagy különbségek, de ettől konkrétabb visszajelzést látni azért még így is némileg meglepő..(#9261) kozicsd
Hard resetnél a 2. sípszó után akkor fogod hallani a 3 pittyegést, ha elengedted 5 sec után a gombot! Tehát 2. sípszó -> +5 sec -> reset gomb elenged és jön a 3 szaggatott pitty.
Ha tudod pingelni a NAS-t az jó, bár akkor van haszna, ha fent van, illetve, ha még fent van az FFP, mert ez nyit Telnet hozzáférést PuTTY-val a ZyXEL-hez.
Lehet egyszerűbb, gyorsabb, ha újra próbálkozol a hard resettel az előbbiek szerint, aztán beállítod a szükségeseket...
-
Tonyk
veterán
Butítottak(?), de nem a médialejátszó részben. Ott menüátrendezés történt afféle minimalista irányvonalon. E sorozatnál eltűnt a folytatás gomb (megszakított lejátszást lehetett folytatni vele), de alapból ott folytatja újbóli megnyitáskor. Helyette lett egy "lejátszás elölről" menüpont.
F sorozat esetében már ez sincs benne, ill. matatni kell a lejátszó menüjében pl a kereséshez... Talán ennyi volt a butítás. Viszont az F sorozatnál REC gombot lehagyták a táviránytóról, igaz a távirányok kompatibilisek oda-vissza, szóval e-bayről rendeltem D sorozathoz való távirányt fillérekért és öröm-bódottá.
Másrészről ezeket a DLNA kiszolgálnak is támogatni kell: Volt egy, minidlna verzió (hirtelen meg nem mondom melyik), amivel nem lehetett folytatni a lejátszást, holott a tv-k támogatták ezt, jött az új, és azóta is működik ez a funkció már több verzió óta.
LG-t én semmiképp nem vennék (pedig kedvelem a márkát) a passzív 3D-je miatt (felezett 3d felbontás miatt: 540 sor szemben az aktív 3D 1080 sorával : mondjuk ehhez meg médialejátszó kell a frame packed 3d-hez, mert mkv-ban ilyen nincs.
-
forgonati
őstag
Ilyen a routerem, nem valami ismert márka, pár Euróért jutottam hozzá, egyébként tökéletesen működik. Gondolod valamit be kellene állítanom még rajta? Egyébként úgy van megoldva hogy Vodás DSL routerem van, de annak csak 100-as a LAN portja, így ezt a routert használom switchként. Windows tűzfalat már kikapcsoltam, Avast védelmeket is, de úgy sem megy... Sőt néha nem csak a webes felületet nem érem el, hanem mondjuk FTP-n sem. Csak a restart segít ilyenkor. Lehet hogy az asztali gépemmel van valami mert pl. tegnap nem tudtam elérni Total Commander-ből a NAS-t, viszont a TV-ről meg simán néztem a filmet róla. Csak nem tudok rájönni hogy mi a gond.
-
Tonyk
veterán
De kérlek magyarázd meg. Ha már belekezdtél!
Gondoltam tudsz valami cikkről, tanulmányról, hogy egy energiamegtakarítási funkció kikapcsolása milyen káros következményekkel jár a red esetében, hogy hátha tanulhatunk mi is valamit, de nem.
1 esetből levontál egy egész típusra hamis következtetést."Visszaviszem hátha letudom garanciáztatni, bár illő lenne, elég szégyen hogy fél év alatt meghalt kikapcsolt fejparkolgatással, a direkt anasba szánt hdd."
Ezt írta BBalu. Nem azt írta, hogy ezért ment tönkre, hanem, hogy még kikapcsolt parkoltatással is tönkrement. A kettő között van különbség, ami nem mindegy!
A hdd pedig ilyen, van ami az első nap, van ami egy hét, van ami 1 év alatt hal meg. Egy ilyenbe szaladt bele. Kellemetlen, de nincs mit ezen filozofálni, főleg fals infókat adni, hogy red alatt nem tanácsos kikapcsolni.Mindezt csak azért, hogy akik később verődnek ide, ne félinformációkból és félrevezetésekből tájékozódjanak.
Peace, részemről off. Privátban lehet folytatni, mert ez itt már a lőtéri kutyát nem érdekli.
-
shteer
titán
haladok, reset és beleerőszakoltam az ffp-t
-
Anonymus23
veterán
Van megoldás rá:
A régi vinyóról kimásolod a torrent fájlokat (nem az adatról, hanem magáról a torrent fájlokról beszélek)
Az új vinyót megformázod a NAS-ban, felrakod rá a cuccokat és beállítod a szükséges dolgokat (TM, FFP, MC stb.)
Átmásolod a régi vinyóról az adatfájlokat az új vinyóra.
A torrent fájlokat beámolod az új vinyó TM megfelelő mappájába.
TM indítás, és minden megy tovább mint eddig.Ha valami gond lenne, akkor visszarakod a régi vinyót a NAS-ba, és azt indítod el (elvileg minden érintetlen, mintha csak leállítottad volna), és lehet gondolkozni, hogy mit nem úgy csináltál, ahogy kellett volna
-
törölt tag
Persze, világos. Én is inkább ezt választanám. Csak technikai szempontból érdekelt, hogy miért nem tartod lehetségesnek. Persze azért én is kipróbáltam már ezt-azt. Pl. Sata adapteren keresztül egy 8GB -os CF -kártyát. Símán létrehozta rajta a fájlrendszert, belakta a CF-et. A külső tárként csatlakoztatott NTFS vinyó miatt kísérleteztem a módszerrel.
-
törölt tag
Miért nem? Nem kötözködésből kérdezem, tényleg kíváncsi vagyok rá. Nekem nincs ilyenem, de számomra úgy lenne logikus, hogy az adapter kivezetései illeszkedjenek a HDD behelyezési pozíciójához. Akkor pedig tényleg csak annyi a különbség, hogy a plusz helyigény miatt nem lehet a helyére tenni a hátlapot.
-
Doky1988
senior tag
Igen megérte!
Érdekes volt a szisztéma, mert a Zyxelen lévő Force Flashing-es dolgot toltam fel neki, a 4.22-es firmwirevel, viszont mikor menüből akartam frissíteni a 4.62-re akkor Invalid Firmwire File -t írt, aztán ugyanezt megcsináltam úgy, hogy 4.62-es firmwiret toltam fel, és müxik.Ez alapján raktam:
A hiba csak az amit írtam, hogy 4.22 -es firmwirevel kell először megcsinálni, lehet müxik elsőre a 4.62 -vel is, de a 4.22-vel toltam fel..
Úgy ahogy leírták a levélbe, amit lentebb bemásoltam.. Hátra be a pendrive, bekapcs nas, elkezd világítani pirosan a SYS led, aztán az elkezd zölden villogni, majd a HD meg a Copy led is világít pirosan, aztán addig kell várni míg ki nem kapcsol a nas, utánna kivesz pendrive, bekapcsol NAS, és látszik a hálózaton. Gondolom a Zyxel szervíz alapján ajánlott cuccos is müxik, azt nem próbáltam mert most olvastam a levelüket.
Egyébként írtam Zyxel magyar szervíznek, ezt a választ kaptam (ami a Mijzelf cuccai közt is fenn van):
Kedves Zsolt,
Van lehetőség rá, hogy normál firmware-t kapjon a TDC-s NSA310.
Sajnos ilyen esetben nincs garancia, hogy sikeres lesz a procedúra, csak valószínűsíthető.
Természetesen érdemes lementeni a HDD adatait, bár elméletileg nem érinti őket, de ez sem garantálható.Egy speciális firmware recovery-t kell hozzá csinálni, amihez egy pendrivera lesz szükség.
Ezt a csomagot töltse le:
http://hotspot.zyxel.hu/NSA/NSA310_TDC/TDC_to_OBM.zip
Majd tömörítse ki a pendrive gyökér könyvtárába, majd először kapcsolja ki a NAS-t és a hátsó USB portba tegye be a pendrive-t, majd kapcsolja be a NAS-t.
Más USB eszköz a művelet végzésekor ne legyen csatlakoztatva az NSA-hoz.
Ezután várni kell kb 5-15 percig és a NAS magától le kell kapcsoljon.
Ezután vegye ki a pendrive-t és kapcsolja be a NAS-t, ezután ha bebootolt, már látszania kell a hálózaton.Ha sikeres volt a fenti procedúra, akkor ne felejtse el először frissíteni az NSA firmware-t, mert a recovery csomag még régebbivel készült mint a mostani legfrissebb, amit itt talál:
ftp://ftp.zyxel.com/NSA310/firmwareÜdvözlettel:
Göncz Mihály
Műszaki támogatásZyXEL Communications Magyarországi Fióktelephelye
Záhony utca 7.
H-1031 Budapest, Hungary
Graphisoft Park, C épület.
Tel: +36 (1) 577 9125
Mob: +36 (30) 303 7500
E-mail: mg@zyxel.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Könyvajánló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Napelem
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest