- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gduck
addikt
válasz
Rascally81 #20919 üzenetére
De az opkg feltelepül? Ahhoz nem kell átírni, azt az első linkről szedi.
A sambareplacement letölthető külön is és utána telepíthető, ha van opkg. -
gduck
addikt
válasz
Rascally81 #20916 üzenetére
Szia!
Megnéztem a telepítőt, szerintem az Entware-ng telepítése után kell egy restart!
Az opkg.conf fájlban írjad át a Mijzelf sort:
src/gz Mijzelf http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/Entware-ng/binaries/armv5/
Ha nem megy az opkg parancs, akkor használjad a /opt/bin/opkg parancsot (már ha sikerült rendesen a telepítés)
-
gduck
addikt
válasz
Rascally81 #20913 üzenetére
MetaRepository [link] így néz ki? Minden sor ki legyen kommentelve kivéve, ami sárgával ki van jelölve!
-
gduck
addikt
válasz
Rascally81 #20911 üzenetére
opkg update elé NEM kell su! De anélkül se megy mivel nem találta meg a keresés se
Próbáljad meg újratelepíteni az Entware-ng-t.
-
gduck
addikt
válasz
Rascally81 #20908 üzenetére
És az Entware-ng rendesen feltelepült? [link]
Mert akkor kellene lennie opkg-nak. -
gduck
addikt
válasz
Rascally81 #20906 üzenetére
Ez mit mutat?
find / -name opkg
-
gduck
addikt
válasz
Rascally81 #20894 üzenetére
SSH-n eléred?
Ha igen, akkor ez ad valamilyen hibaüzenetet?
/usr/sbin/httpd -f /etc/service_conf/httpd.conf
-
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #14176 üzenetére
Manualt nem nagyon találtam, hozzá csak egy videót a menüjéről. Arra tudok gondolni, hogy jogosultság hiányában nem fér hozzá a nas megosztásához. Csinálj egy publikus megosztást és arra próbálj meg hivatkozni.
Vagy használd az FTP-t, ott tudsz authentikálni. -
Mr Dini
addikt
válasz
Rascally81 #14174 üzenetére
Ez így szerintem nem lesz jó...
Ip-t adj meg és directorynak szerintem az a sima kamera, számára értelmezhetetlennek tűnhet... Ha sambát használ, akkor érdemes lenne a nason létrehozni egy teljesen publikus megosztást, mondjuk kamera néven és a directoryhoz a /kamera/ -t kéne írni.
Esetleg az ftp részről (akár püben) tudnál screenshotot küldeni?
-
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #14174 üzenetére
A kérdés még mindig adott: Manualt nézted már?
Egyébként a kamera azonos ip tartományban van a nassal? Network rész jól van konfigurálva? (pl alháló)
Mondj már egy pontos típus, ha nem titok, hogy rá tudjunk nézni a manualjára!
-
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #14165 üzenetére
Manual mit mond? (Vagy mondj egy pontos típust)
//ip-cím esetleg? (mert ugye a win a \\ , a linux meg a //-t szereti)
Fix az ip a nas esetében? -
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #14162 üzenetére
Igen, itt vagy az FTP alatt állítod.
Gyanítom ez smb lesz, akkor pedig \\ip-cím formában kell megadni. De ott a kérdőjel a jobb felső sarokban.... Ugye utánaolvastál már a kamera manuáljában?! -
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #14160 üzenetére
A nas nem rögzít. A kamera rögzít SMB-n, FTP-n, stb keresztül a nasra.
-
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #14158 üzenetére
Akkor nem értelek de tényleg. Ha tud a kamera SMB-t, akkor hol itt a probléma?
-
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #14153 üzenetére
ftp? smb?
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Rascally81 #9105 üzenetére
Valami nem ok nálad mert nálam az 1.1.1 is kezelte a magyar karaktereket! A mappa ás fájl nevekben a 3db-nál több szóközt nem szereti egyik sem az biztos, de az ékezetes karakterekkel nincs gondja.
Én legalábbis nem vettem észere. -
zambozoli
aktív tag
válasz
Rascally81 #9101 üzenetére
Tedd fel ezt: miniDLNA 1.1.2
-
Anonymus23
veterán
válasz
Rascally81 #8793 üzenetére
Bitte
-
Anonymus23
veterán
válasz
Rascally81 #8791 üzenetére
-
shteer
titán
válasz
Rascally81 #8789 üzenetére
-
kmarci25
veterán
válasz
Rascally81 #8762 üzenetére
Ahamm, az első 9 hónapban nekem sem volt gondom vele, aztán előjött a hiba. Nekem az segített, amit leírtam, neked meg az, amit Te leírtál, ennyi.
-
kmarci25
veterán
válasz
Rascally81 #8749 üzenetére
? És akkor hogyan leszel "aktív" státuszú, ha nincs nyitva port?
-
Doky1988
senior tag
válasz
Rascally81 #8754 üzenetére
(#8754) Rascally81
Persze, attól hogy frissíted az FFP-t attól megy tovább minden.(#8756) dmc
Nekem is 4.70 van fenn, nekem működik minden tökéletesen, nem találtam se hiba logot semmit.
Bár nekem csak FFP+TM fut, semmi másra nincs szükségem csak seedelni van a NAS(#8757) Kroni1
Mondanám, hogy portot engedélyeztél-e kifele, mert én már jártam úgy hogy passzív voltam és nem igazán akart tölteni, bár mondjuk attól hogy passzív módba torrentezel, szednie kellene.Azért jobb az aktív, mert azzal tudsz aktívtól és passzívtól is szedni.Nettel minden okés? Tehát van net elérés is a NASon nem csak hálózat? Tudom hülye kérdés, de láttam már ilyet(#8758) noxika72
2121 -et engedélyezd a routeredbe, magyarul nyisd ki a portot és befog engedni.
Az mit takar nálad, hogy "külsőnél véletlenszerűen nyit portokat" ?
Mi nyit portot, a router? Milyen routered van? -
hzcs
senior tag
válasz
Rascally81 #8497 üzenetére
Pl a greennél is 60 fok ez az érték, de torrentekkel és dlna szerverrel jelenleg 38 fok. Ventillátorral szerintem nem megy 60 fölé, venti nélkül meg nem biztos, hogy a redeket is célszerű lenne üzemeltetni. Ez a red vs nem red egy túlmisztifikált dolog.
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Rascally81 #7455 üzenetére
-
kmarci25
veterán
válasz
Rascally81 #7452 üzenetére
Akkor ezt én is kiiktatom.
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Rascally81 #7452 üzenetére
Akartam is kérdezni, minek nyittatok állandóan portokat a TM-nek?
Nálam csak a web felület portja van átirányítva a routeren és nincs vele semmi gondom. A TM-ben meg tilva van minden.
-
kmarci25
veterán
válasz
Rascally81 #7425 üzenetére
tigrici: köszönöm a választ!
Megpróbálok keríteni egy másik tápot...
Rascallay81: ezt írd le picit bővebben lécci!
Milyet csinál a NAS? Hogy nem tudod elérni hálózaton? És ilyenkor újraindítod a routert, a transmission portját letiltod, aztán visszakapcsolod a NAS-t, és minden muzsikál szépen tovább? De akkor nem működik a transmission, nem?
szabog74: szintén azt kérdezném, mint Rascally-tól. Mi pontosan a hibajelenség? Mondjuk ez tény, hogy mindig elindított letöltés után fordult ez elő. Hmm...
Azért rúgozom ennyit ezen, mert a külföldi fórumon is olvastam sok esetben, hogy hálón nem érhető el a NAS, de olyat nem nagyon, mint az enyém, hogy néhány percig oké, és utána tűnik el...
-
szabog74
aktív tag
válasz
Rascally81 #7427 üzenetére
letöröltem az összeset és egyesével tettem vissza darabonként és pár órás időközönként...
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Rascally81 #7382 üzenetére
Nálam a Twonky estén a TV nem játsza le a komolyabb felbontású filmeket. Sokáig indexel (20000 kép kb. 2 óra). A miniDLNA az indexeléssel végez 15-20 perc alatt. Nem eszi a processzort és a TV olyat is lejátszik ami bennt sincs a kezelési utasításban.
-
kmarci25
veterán
válasz
Rascally81 #7382 üzenetére
Mire vagy kíváncsi? Én próbáltam a miniDLNA-t is és a plex-et is, de egyik sem nyújtott semmi többet, mint a twonky. Egy LG LM620S tv-vel "párosítottam". Az igaz, hogy itt a plex nem is adhatott többet, mert sajnos a tv nem képes megjeleníteni a plusz adatokat. Őszintén én egyik DLNA kiszolgáló között sem láttam különbséget. Az objektivitás kedvéért: az esetek 95%-ában mediplayer-t használok filmnézésre, ez pedig nem DLNA-n kapcsolódik a NAS-hoz.
-
Joshi
titán
válasz
Rascally81 #7338 üzenetére
S.M.A.R.T. attribútumok listája (ATA)
Google a barátod. -
törölt tag
válasz
Rascally81 #7309 üzenetére
Az a vélemény szerintem is erős volt. De azért Tonyk sem volt mentes a túlzásoktól. Én úgy gondolom, hogy tiszteletben kell tartani más véleményét akkor is, ha az nem egyezik az enyémmel, vagy az általam követett módszerrel. Én is Tomatot használok, mint Tonyk. Ez nincs TP-Linkre. De ha vki azt használ, hát tegye. Én biztos nem írnék olyat, hogy szar, vagy vegyen másikat. Max. olyat, hogy, bocs, ebben nem tudok segíteni, mert nekem más routerem van. Olyat sem írnék, hogy úgyis kell az FFP, ha teljesen ki akarjuk használni a NAS -t. Ennek nincs értelme, mert a teljes kihasználás nem a NAS képességeinek határát jelenti, hanem azt, hogy a felhasználó mindent meg tud tenni a NAS -sal, amit szeretne. Ehhez pedig nem feltétlenül kell FFP.
Ezt az egész mókolás dolgot is másképp látom. A gyári csomagok működjenek, ahogy kell. Ha viszont vki ettől többet szeretne, az rendelkezzen legalább vmi alapszíntű tudással hozzá. Nem nagy dolog ez. Pár óra, pár nap. Nem azt mondom, hogy fejből rakjon össze linux parancsokat kapcsolókkal, de legalább halványan tudja, hogy az a parancs mit is csinál. Akkor azt is fogja tudni, hogy kb. hol keresse a hibát, ha nem működik. Na, innen már jöhet a segítségkérés. Akinek meg fáj a tanulás, az maradjon az alap lehetőségeknél! -
zambozoli
aktív tag
válasz
Rascally81 #7177 üzenetére
ugyan nem ide tartozik, de jobb! sokkal, ég és föld.
Ide kukucs: [link] -
tigrici
tag
válasz
Rascally81 #7166 üzenetére
ezek szerint elképzelhető,
-
dmc
aktív tag
válasz
Rascally81 #7166 üzenetére
Próbáld meg a kapcsolatok számát lejjebb venni a TM be.
Gondolom WIFI d nincs.
Nekem is ugyan ez volt a gondom a WIFI m mindig szakadt de kábellel tökéletesen működött . -
tigrici
tag
válasz
Rascally81 #7164 üzenetére
a nas fix Ip van?Ugyanazok a beállitások mint előzőleg voltak?Esetleg torrent fut rajta?Szolgáltató szokta korlátozni a p2p forgalmat.
-
Doky1988
senior tag
válasz
Rascally81 #7134 üzenetére
Ha kell adok neked szivesen owncloud tárhelyet, rendes hosting alatt van nem otthoni net..
Persze attól függ mekkora tárhelyre van szükséged.
-
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #7143 üzenetére
Hiába adom ki a parancsot "chmod 777 /i-data/md0/public/OwnCloudData/admin/files"
chmod -R 777 /i-data/md0/public/OwnCloudData/admin/files
-
Rascally81
aktív tag
válasz
Rascally81 #7142 üzenetére
Megvan!!
(public/OwnCloudData/admin/files), de csak MC-vel lehet belépni!Hiába adom ki a parancsot "chmod 777 /i-data/md0/public/OwnCloudData/admin/files"
mert a következő belépés után ismét zárolt a mappa. -
Joshi
titán
válasz
Rascally81 #7116 üzenetére
Volt wifi kapcsolat csak amikor a képet készítettem pont ki volt kapcsolva.
Na mind1 nem működik meg aztán nem is olyan fontos.
-
hzcs
senior tag
válasz
Rascally81 #7137 üzenetére
Mysql-be be tudsz lépni? Esetleg egy rebootot próbálj meg, hátha
-
hzcs
senior tag
válasz
Rascally81 #7134 üzenetére
Én is most telepítettem a csomagok közül. Először php mysql, utána az owncloud. Simán megy. (310)
-
Rascally81
aktív tag
válasz
Rascally81 #7126 üzenetére
-
kmarci25
veterán
válasz
Rascally81 #7122 üzenetére
Most nem vagyok otthon, így megnézni sem tudom, de nekem asszem ott van a 310-esen is. Így frissítsétek a csomaglistát, és ott lesz, ha jól emlékszem.
-
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #7116 üzenetére
Bakker, abszolut jogos a felvetés!
-
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #6642 üzenetére
Az biztos, hogy működni működik, engem pl nagyon zavart az alábbi hiba. Próbáld ki:
Egy mappába másolsz mondjuk egy filmet. Minidlna beindexeli. Látod is a tv-n. Most töröld ki a fájlt az adott mappából (üres legyen a mappa). Erre megjelenik egy null nevű könyvtár. Hiába van ott az eredeti néven a mappa. Ha visszamásolod a fájl, megjelenik dlna alatt a régi névvel a könyvtár, benne a fájl, de a null továbbra is ott van. And so on ....
Meg hát van ott még javítás más is.Én frissítettem, eddig tökéletesen(?) működik.
-
Joshi
titán
válasz
Rascally81 #6383 üzenetére
És mi van olyankor ha az NSA320-ba be szeretnék tenni még egy merevlemezt és a már bent lévő merevlemez tartalmát nincs hova kimásolni?
-
Anonymus23
veterán
válasz
Rascally81 #6338 üzenetére
Leírod nekünk, hogy hogyan csináltad?
-
szuszinho
őstag
válasz
Rascally81 #6277 üzenetére
Meg lehet oldani, hogy ne vesszen el semmi!
A torrent, és a resume mappákat is át kell másolni, akkor onnan folytatja a töltögetést, ahol abba hagyta.
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Rascally81 #6271 üzenetére
Költözés esetén én vagy bitről-bitre klónoznám a vinyót, vagy az újon először létrehoznám a jelenlegi rendszert, persze teljesen nulláról, és esata csatin keresztül mehet minden a helyére.
A nas xfs-t használ a vinyón!Külső gép vagy eszköz nélkül nem lehet megcsinálni.
Az usb-s külső meghajtóval a kivet lemezből csak 512MB-ot fogsz látni a többit nem!
Esata-s csatlakozós külső hdd házzal már a nas-ra dugva látod a teljes régi tartalmat. -
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #6271 üzenetére
"Illetve érdemes e telepítenem ezt ( idle3-tools-0.9.1-arm-0.tx), ha nekem az FFP a Hdd-n lesz?"
Mindenképpen! Ettől még ki-ki csapja a fejet. Ma reggel abban maradtunik, hogy úgy tűnik a thaiföldiekben mindenképpen kapcsolni kell, a malaysiai gyártósorról származóban nem
Őszintén szólva költöztetést még nem csináltam, de szerintem nem úszod meg a reconfigot mivel 310-ről van szó... De úgy emléxem volt már itt valaki aki csinált ilyen cserét, hátha ő megcáfol.
-
xmotion
csendes tag
válasz
Rascally81 #5774 üzenetére
Nekem akkor terhelődik le teljesen a nas (illetve a TM), ha már nincs olyan sok szabad helyem a vinyón (<450 GB). De sose feltöltéskor, csakis letöltésnél tapasztaltam. Ilyenkor többször meg is szakad a kapcsolatom a kezelőfelülettel, TM-mel, illetve a lejátszás is nehézségekbe ütközik.
-
kenyerr
tag
válasz
Rascally81 #5526 üzenetére
Nem lehet hogy valami hirtelen áramkimaradás vagy bármi más miatt újra kell ellenőrizzen pár nagyobb állományú torrentet és amiatt pörgeti a processzort?
-
Anonymus23
veterán
válasz
Rascally81 #5517 üzenetére
Nem vagyok otthon, sajna nem megy.
Esetleg Tonykra írj rá, Ő nagyon profi ebben a témában, hátha többet tud segíteni.
Csak ötletelek, gondolom ki/bekapcsolás már megvolt, esetleg állítsd le a torrenteket, és ha úgyis csinálja, akkor esetleg ssh-n keresztül egy stop/start a TM-re. -
törölt tag
válasz
Rascally81 #5507 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy meg tudod nézni, hogy mi használja az erőforrásokat. A 181 torrent nem lehet válasz a kérédsedre?
Amúgy ezt könnyen leellenőrizheted, kipróbálod, hogy benne hagysz 20-at.
Én a helyedben a ventit és a házat is megszabadítanám a portól, az is tud ilyen tüneteket okozni. -
törölt tag
válasz
Rascally81 #5505 üzenetére
És honnan veszed, hogy a TM pörgeti? Mennyi torrent fut egyszerre?
-
bkiky01
senior tag
válasz
Rascally81 #3896 üzenetére
Nekem hibára áll ki gyári libtorrentnél..Ennyire tm-et használ mindenki??
-
shteer
titán
válasz
Rascally81 #3893 üzenetére
Ad-hoc megoldas: Masold le, nevezd at, add hozza ujra
-
Game78
tag
válasz
Rascally81 #3583 üzenetére
Tegyél fel Plex-et,abban van ilyen lehetőség is...meg még 1 csomó más is
Kicsit macera először ,meg sok időt eltölt vele a nas,de a végén kárpótol. -
spiky03
veterán
válasz
Rascally81 #2936 üzenetére
Én is ezért nem frissítettem még a 4.50-re. De azt írták, hogy nem állít el semmit sem.
De még nem sikerült rávennem magam, hogy rányomjak az "Igen" gombra. -
krida
csendes tag
válasz
Rascally81 #2934 üzenetére
Uhh, 1.7TB -os pdf -t akar nekem is letölteni hozzá...
-
törölt tag
válasz
Rascally81 #2847 üzenetére
Hát akkor marad a kísérletezgetés. SMB kiküldése, másik lejátszó, stb. Úgy vettem észre, hogy itt, a topikban, a torrentezésnek nincs olyan eldugott szeglete, amit az itt lakók ne ismernének. De ez a mobilos vonal már nem ilyen lefedett terület. Ez mondjuk érthető is, mert kevesen használjuk a telót, tabot médiára, fájlkezelésre. Droidos mini PC -t pedig még kevesebben használunk.
-
törölt tag
válasz
Rascally81 #2843 üzenetére
Még az jutott eszembe, hogy droidon nekem eddig a Firefox beta volt az egyetlen, ami megnyitotta az ftp linket. Felh/jelszóval is. Próbáld meg, hátha webes megosztásnál is feldobja az azonosítást kérő ablakot. Viszont úgy láttam, hogy a fájlnevekben lévő szünetekkel és ékezetes karakterekkel nem boldogul.
Még egy tipp. Régebben küldtem böngészőből sms -t. Ennél az url címsor tartalmazott minden adatot. Az account azonosítót és az üzenet szövegét is. Hátha a webes elérésnél is csak megfelelő formában kell az elérést megadni a címsorban ahhoz, hogy tartalmazza a belépéshez szükséges adatokat is. -
törölt tag
válasz
Rascally81 #2843 üzenetére
Én csak belsőn használom, mert olyan gyenge netem van, hogy egy mp3 stream is esélytelen. De biztos van, aki segít abban, hogy milyen portokat kell ehhez megnyitni (ha ez működik kifelé). Droidon kell olyan fájlkezelő, ami ismeri az smb -t. Ilyen pl. a Solid Explorer. Megnyitod a fájlt és bármelyik lejátszót választhatod. A BSplayer fájlkezelő nélkül is ismeri az smb -t.
A CIFS -hez atomstabil kapcsolat kell és a droidban kernel támogatás. A többit nem ismerem, de ha véletlenül Galaxy S2 -d van, akkor a Dorinmax kernelben van cifs támogatás. Ennek a kapcsolódásnak az az előnye, hogy a rendszer minden eleme ( lejátszó, böngésző, stb.) úgy látja, mintha a NAS mappái a droidon lennének. A kapcsolódás a MountManagerrel a legegyszerűbb.
Ha másképp nem megy, akkor vpn kapcsolattal is megoldható a dolog. Droidon PPTP VPN -nel teszteltem az irodai NAS -on. Működik, viszont ehhez a routernek kell támogatnia a vpn szervert.
Közben még az jutott eszembe, hogy a TotalCommanderhez van LAN plugin. Próbáld meg, hátha az kezeli a jelszót webes megosztásnál. -
törölt tag
válasz
Rascally81 #2837 üzenetére
Belső, vagy külső hálóról szeretnéd? Miért webes elérést használsz, miért nem Smb -t (vagy cifs -t, ha a kerneled támogatja)?
-
krida
csendes tag
válasz
Rascally81 #2837 üzenetére
Huhh... hát ez jó kérdés. Hogy írod be? Valamilyen android video stream progival vagy böngészőbe beírva?
-
krida
csendes tag
válasz
Rascally81 #2831 üzenetére
Csinálj az adott könyvtárba (pl. photo) 2 fájlt:
.htaccess (pont htaccess fontos, előtte a pont! és a kisbetű)
.htpasswd (itt is).htaccess tartalma:
AuthName "Bejelentkező felület"
AuthType Basic
AuthUserFile /i-data/md0/photo/.htpasswd
AuthGroupFile /dev/null
require valid-userAz AuthUserFile után add meg a pontos útvonalat. Ha nem photo hanem pl. video -t akarod jelszavazni, akkor ezt írd be: /i-data/md0/video/.htpasswd
Fontos, hogy ha másik winyón van a cucc, akkor md1 -t írj be.A .htpasswd tartalma pedig egy név/jelszó páros, melyet pl. ezen az oldalon tudsz legenerálni:
http://www.htaccesstools.com/htpasswd-generator/Másold be a tartalmát a fájlba, töltsd fel mindkettőt az adott mappába és ha a webes megosztást bekapcsolod, akkor fog nevet/jelszót kérni.
Egyszerre többet fiókot is kezelhetsz, minden felhasználó új sorba kerüljön!Jah és ami fontos, legyen feltelepítve hozzá a programcsomagok közül a "PHP-MySQL-phpMyAdmin".
-
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #2578 üzenetére
ööm, bódottá!
-
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #2576 üzenetére
Lehet én vagyok naiv, de nem igazán egyértelmű!
Ez nem naivitás
Hogyan????
Mondjuk mc-vel ? Shift+f4
txt-be és átnevezve minidlna.comf-ra másoljam be a megadott könyvtárba?
Akár így is jó. De inkább minidlna.conf-ra nevezd át!
Hogy automatikusan induljon be lehet állítani????
Ennek így automatikusan kell indulnia. /ffp/start-ban lenni kell egy minidlna.sh-nak. (nem árt ha futtatható is az állomány , azaz 777 legyen a permission, de annak kell lennie ha mindent jól csináltál.)
-
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #2574 üzenetére
így:
*Telepítés:*
************wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/minidlna-1.1.0-cvs-arm-1.txz
funpkg -i minidlna-1.1.0-cvs-arm-1.txz
wget http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/libjpeg-8c-arm-1.txz
funpkg -i libjpeg-8c-arm-1.txz
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
funpkg -i libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
wget http://inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/sqlite-3.7.9-arm-1.txz
funpkg -i sqlite-3.7.9-arm-1.txz
wget http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/libexif-0.6.20-arm-1.txz
funpkg -i libexif-0.6.20-arm-1.txz(a fentiekben wget-tel letöltött fájlok a /root/ -ba kerülnek!)
*Konfiguráció:*
***************/ffp/etc/minidlna.conf -ot létrehozni és beleírni:
port=8200
media_dir=V,/i-data/md0/video
media_dir=A,/i-data/md0/music
media_dir=P,/i-data/md0/photo
#vagy media_dir=/i-data/md0/video
friendly_name= miniDLNA
album_art_names=Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumArt.jpg/albumart.jpg/Album.jpg/album.jpg/Folder.jpg/folder.jpg/Thumb.jpg/thumb.jpg
inotify=yes
enable_tivo=no
strict_dlna=no
notify_interval=900
serial=12345678
model_number=1
db_dir=/ffp/tmp/minidlna
log_dir=/ffp/tmp/minidlna************************************
* Elindítás/leállítás/újraindítás: *
************************************/ffp/start/minidlna.sh start
/ffp/start/minidlna.sh stop
/ffp/start/minidlna.sh restartIndítás után web-ről elérhető pl.: http://nsa320:8200
*Média rescan:*
***************/ffp/sbin/minidlnad -R
*Uninstall:*
************/ffp/start/minidlna.sh stop
funpkg -r minidlna-1.1.0-cvs-arm-1.txz
funpkg -r libjpeg-8c-arm-1.txz
funpkg -r libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
funpkg -r sqlite-3.7.9-arm-1.txz
funpkg -r libexif-0.6.20-arm-1.txz
rm /ffp/etc/minidlna.conf
rm /ffp/start/minidlna.sh
rm -rf /ffp/tmp/minidlna/ -
tigrici
tag
válasz
Rascally81 #2571 üzenetére
A plexet én média hivatkozásként használom,Ha rendben van az adat bázis tökéletes.Viszont kényes a fájlok elnevezésére.A pontok stb,megzavarják az adatbázisokban valő keresgélést,De a végén manuálisan lehet javitani a filmek adatlapját.
-
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #2459 üzenetére
Visszatöltésnél mindenképp (ezért nem is a onnét játszom le a filmeket, ahonnét letöltöm, minidlna is néha meghülyült tőle.)
-
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #2454 üzenetére
nevezd át avi-a
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Rascally81 #2454 üzenetére
Leformáztam a pendriveot és feltelepítettem újra de még mindig Access Denied az SSHnál való belépésnél. Tegnap kétszer próbáltam meg, az első után teljesen leformáztam a NAS-t és megcsináltam mindent elölről, akkor engedte az SSH-t is és mindent. Most nincs kedvem az egészet megint leformázni.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Rascally81 #2452 üzenetére
Nem, nem írtam be ide az IP-met, mindent hagytam így alapon.
Olvasgatok a másik írásban is, köszi!
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Rascally81 #2449 üzenetére
Végigmentem a lépéseken, úgy ahogy le volt írva a blogbejegyzésben. Még arra is figyeltem, hogy a jó parancsot adjam ki a daemonhoz (amit a fórumban találtam meg), és a Puttyban rendesen működni is látszott.
Feltelepítettem az FFP-t is. A Transmission GUI viszont se az FFP telepítése előtt, se utána nem tud kapcsolódni a NAS-hoz. Te hogy tetted fel a miniDLNA-t? Nálam a listában, ahol telepíthetem a programokat, ez például meg sem jelenik.Mióta pedig feltettem az FFP-t azóta nem tudok SSH-val visszamenni a NAS-ra, mert nem fogadja el a kódom (Access Denied). Lehet, hogy nincs összefüggés a kettő között, de utána tapasztaltam.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Rascally81 #2446 üzenetére
Nekem is ugyanaz a parám, mint neked volt anno.
Végigcsináltam mindent, a megfelelő daemonos paranccsal el is indult a Transmission látszólag, nem volt no shell para meg ilyenek. Aztán kiléptem az sshból, a nas oldalán telepítettem az ffpt, és azóta nem tudok visszalépni Puttyval sshn, mert azt írja, hogy Access Denied a jelszavamra. A Transmission GUI pedig nem tud csatlakozni. Te hogy oldottad ezt meg?
. -
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #2446 üzenetére
"Töltöttem le néhány filmet, de az .mkv kiterjesztésű filmeket nem szereti."
Ez mit jelent?
-
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #2444 üzenetére
igen, jó
-
tigrici
tag
válasz
Rascally81 #2440 üzenetére
letöltesz 1 Remote GUI-t. és avval tudod állitgatni.-
http://code.google.com/p/transmisson-remote-gui/ -
tigrici
tag
válasz
Rascally81 #2437 üzenetére
hiényoznak a fájl nevek a kép szerint. kezdőbetü és "TAB" kiegésziti. ..
-
válasz
Rascally81 #2437 üzenetére
másold be a
funpkg -i /i-data/md0/admin/nsa/ -t, majd először nyomj egy c betűt és utána tab-ot. Ekkor kiegészíti a nevét erre:
funpkg -i /i-data/md0/admin/nsa/curl-7.21.4-arm-1.txzmajd enter. így már telepít. Ugyanígy a többivel, l, T, m, c. Számít, hogy kis-nagy betű (nagy T)
-
tigrici
tag
válasz
Rascally81 #2411 üzenetére
üdv.
tallálsz a pendriven 1 ffpboot.log fájlt .az mit tartalmaz?az utolsó 5-6 sora.azaz letöltötte amit kell. -
ubid
senior tag
válasz
Rascally81 #2428 üzenetére
Majd ha eljutsz odáig pls írd már le hogy neked megy-e ... van e vele gond...
-
válasz
Rascally81 #2427 üzenetére
Internetet eléri ugye a nas?
-
ubid
senior tag
válasz
Rascally81 #2424 üzenetére
Leírnád hogy hogyan állítottad be azt, hogy kívülről is elérd a NAS-t dyndns címen keresztül ?
(Hozzáteszem ,hogy NAS már régen megvan, eddig ment is, viszont ezt a routert most vettem... )
Nekem valami gond lehet vele... nem tudom hogy mi.
A routert magát elérem kívülről a dyndns címen, viszont mást már egyáltalán nem...
A következőket állítottam be én :NAS fix IP cím
NAS dyndns cím beállít
router port forw 250-es port
router dyndns cím beállít
DHCP resolution nél NAS MAC címe összekötve a NAS fix IP címével.Elvileg jónak kellene lennie..
Nem volt soha gondod a routerrel ? (esetleg vargalex-et használsz? )
-
válasz
Rascally81 #2421 üzenetére
kövesd a leírást
"Ekkor lépjünk be szerkezetünk webadminisztrációjába, navigáljunk el a
Alkalmazások - Programcsomag
menüpontba. Kattintsunk a
Lista lekérdezése az Internetről
gombra. A listában megjelenik egy új telepíthető csomag ---> ffp
Telepítsük.
Lépjünk be egyből SSH-n, és tiltsuk a "Telnet"-t. A többi lépés megegyezik az előzőekkel..."Ha ezzel megvagy:
Az alkalmazások letöltése, az ffp nem kell, az már megvan.
Majd a "Telnet"-től folytasd a leírás elején.
-
válasz
Rascally81 #2417 üzenetére
Ennél szájbarágósabban nem tudom
Tegnap csináltam, jó a link. Nem kell letöltened semmit csak a linket másolod be a fileba szövegként, elmented, folytatod a leírásban szereplőket. -
válasz
Rascally81 #2414 üzenetére
Nem kell másolni semmit. Admin/zy-pkgs könyvtárban létre kell hozni egy file-t (total commanderrel shift+f4 pl), a neve lehet bármi pl web_prefix, kiterjesztés nélkül! amibe ezt kell beletenni:
ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror/Majd folytatni a leírás szerint
-
FefeeX
veterán
válasz
Rascally81 #2412 üzenetére
nem kell debrecenből, telepíts logmein-t aztán valaki csak megcsinálja Neked
-
válasz
Rascally81 #2412 üzenetére
Pendrive-s változat nekem se jött össze, kezd a végéről és tedd a merevlemezre. Az szó nélkül ment elsőre nekem.
Sorrend így:
FFP csomag a merevlemezen...
majd telnet letiltásától folytasd. -
tigrici
tag
válasz
Rascally81 #2409 üzenetére
ez alapján csináld végig.lépésről.lépésre
http://logout.hu/cikk/nsa-310_es_az_ffp/nyomtatobarat/teljes.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB M.2 + 1TB M.2
- GF63 Thin 11UD 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- Mamiya RB67, az eredeti kiadas + Mamiya - Sekor objektiv
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest