- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
-
Mobilarena
~~~ HUAWEI P8 ~~~
Főbb szabályok:
1. Olvasd el az összefoglalót! | 2. Használd a keresőt | 3. Kérdezz, válaszolunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anonymus95
senior tag
válasz
csipszikutya #11707 üzenetére
Beállítások, Speciális beállítások, Nyelv és bevitel
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
csipszikutya #11697 üzenetére
Aha értem, akkor az se működik mindig amit leírtam, de én más megoldást nem ismertem rá, a külföldi fórumokban is azt a tanácsot szokták írni rá.
Mondjuk így hirtelen fogalmam sincs hol lehet átállítani a telefon régióját és nyelvét US angolra, de jó tudni hogy működik az a support által mondott módszer akkor. -
Anonymus95
senior tag
válasz
csipszikutya #11703 üzenetére
Én meg nem tiltanám, hanem hagynám dolgozni és megnézném hogy mit produkál. Nálam sincs gond vele..viszont sok mindenhez kell..
Szerintnem majd visszaállíthatod a nyelvet is ha midnent beállítottál és appot elindítottál már.Az akksi csere sztem jó ötlet volt, mert lehet az is volt a baja.
Viszont ne süsd ki az akksit!! Árt neki! -
Anonymus95
senior tag
válasz
csipszikutya #11701 üzenetére
Nem baj, ha gond van szólj. Egyszer kell megcsinálni vagy megmutatni és jó lesz.
Fontos, hogy ha tudod hogy egy új appot nyitsz meg, akkor előbb húzd ki a messengert és az előzményekből húzd is ki, és minden ilyen takarító, vírusírtó cuccot is le kell állítani, ami ilyen kis lebegő szarságot tesz ki a kijelzőre. Akkor megnyitod az appot, elfogadod az engedélyt és kész.
Ha nem, akkor amit mutatta ott hogy képernyőfedvény, alul rányomsz a beállításokra és azon belül kikapcsolsz mindent. Törölsz mindent az előzményekből és újra megnyitod a kívánt appot, elfogadod az engedélyt és kész.
Működnie kell.
A 4G-t ha nem használod, kapcsold le 2-re, így növelve jócskán az akku időt -
Anonymus95
senior tag
válasz
csipszikutya #11699 üzenetére
Nyugalom, megfogom nézni személyesen ezt a dolgot!
Én is vacakoltam legelőször, mikor megvettem ezt a telefont, aztán minden rendben azóta is. -
Exelsior24
aktív tag
válasz
csipszikutya #11696 üzenetére
A válasz a kérdésedre ott van a képeken, a Facebook Massenger okozza ezt. Zárd be, lépj ki belőle és működni fog minden.
-
Szabcsizz
őstag
válasz
csipszikutya #11682 üzenetére
Milyen ROM-on merulgetett a telefonod?
-
Anonymus95
senior tag
válasz
csipszikutya #11323 üzenetére
Sajnos a világ nem mindig logikus és igazságos. Tisztába vannak ezzel ők is..de így csinálnak pénzt. Ingyen van a gomb..nem baj..rád verik, hogy csak akkor csinálják meg, ha előbb azt megcsináltadod (amiért meg fizeted kell)
Így van ez.. -
Exelsior24
aktív tag
válasz
csipszikutya #11314 üzenetére
Azt a rohadt, egy hátlapot kicserélnek egy fél telefon áráért, hát pofám leszakad, nem keveset keresnek rajta.
-
grafnet
veterán
válasz
csipszikutya #11316 üzenetére
Mitől lenne megint garanciális a készülék újra egy évig?
A garanciaidő a szervizben töltött idővel nő, nem indul újra, csak ha fődarabot cserélnek. -
törölt tag
válasz
csipszikutya #11312 üzenetére
Itt találsz nincs 3000 forint, ingyen postával!
-
Anonymus95
senior tag
válasz
csipszikutya #11309 üzenetére
Ha független Rom valamelyike van fent akkor.
Beállítások, intelligens asszisztens, mozgás vezérlés, dupla érintés.Egyébként szerintem rootal lehet ezt a hangerőgobost megcsinálni.
-
Grecky
senior tag
válasz
csipszikutya #11309 üzenetére
Plexit nem cserél a telemax, csak komplett hátlapot, pár hónapja karcos plexi miatt kértem h cseréljék ki, megoldották egy új hátlappal, garanciális kereteken belül.
Nyilván a törés már nem megy el gariban, de kb a hátlap árával kalkulálj. -
Anonymus95
senior tag
válasz
csipszikutya #11306 üzenetére
Duplakoppos megoldás nem jó? Kikapcsoláshoz meg kiraknál egy gombot az asztalra
-
M@rdel
őstag
válasz
csipszikutya #11299 üzenetére
Ne cseréltesd maszekba a plexit, mert akkor azzal dobják vissza, hogy bontottad a telefont!
-
gianone
őstag
válasz
csipszikutya #11079 üzenetére
Play Szolgáltatásokat P8-on lehet tiltani? Nálam egyik EMUI-n se. Mutass már egy képernyőképet, hogy letiltottad.
De gondolom akkor se Drive, se Hangouts, se a többi Gugli-app nem működik rendesen.
-
pumsz
tag
válasz
csipszikutya #11059 üzenetére
Ez lesz a gond nálam is. A legtöbb energiát a google play szolgáltatások, és a google alkalmazások szívnak le. Mit tudok tenni ez ellen? Köszi
-
gianone
őstag
válasz
csipszikutya #11059 üzenetére
Google Play-szolgáltatásokat nem is lehet letiltani. Különben megállna a telefon.
Egyébként ismert bug. a frissítéseket kell eltávolítani, és fájlból frissíteni. Persze csak ha ez az oka.
-
Bkrisz9
őstag
válasz
csipszikutya #11028 üzenetére
A Huaweies srácokban én is pozitívan csalódtam, semmi papírom nem volt a garanciához és mindent pótoltak pedig nem én vagyok az eredeti vevő és csak egy semmilyen boltos blokkom van. Mondjuk nekem kivételesen a TMX is pozitív csalódás volt de egy eset nem váltja meg a világot. Nekem nem volt más ügyem velük de annyian panaszkodnak, hogy az valami eszméletlen. Én sem szívesen veszek olyan márkát aminek a TMX-nél van a szervize. Az Apple cuccokat azért ne soroljuk ide, más árkategória és ahhoz a szervizük is fényévekkel jobb. Nincs is más lehetőségük, szép lenne ha annyiért nem csinálnák meg ha baja van (Persze a mienket is meg kéne nyilván de érted..)
-
Bkrisz9
őstag
válasz
csipszikutya #11001 üzenetére
TMX... Nincs új a nap alatt. (velem hiaba voltak normalisak utoljara....) Komolyan nem ertem miert szerzodik meg veluk barki is. Teljesen komolytalan, hozza nem erto, kotekedo banda.
-
Bkrisz9
őstag
válasz
csipszikutya #10599 üzenetére
A mostani csúcs jobb képeket csinál de a P8 idejében egy-másfél éve simán a sorban állt. Elég jó képeket csinál.
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
csipszikutya #10596 üzenetére
A Huawei jobb mind a Samsung mert sokkal ritkábban robbannak fel.
-
migabi24
nagyúr
válasz
csipszikutya #10596 üzenetére
Nem mondtam, hogy jobb az azért durva lenne😆 az S7 a non plus ultra jelenleg, viszont a P8 nekem nagyon bejött szoftveresen és kinézetre is, de sajna a kamera az nagyon fontos, 2 pici kölköm van és mivel a telefon mindig nálam van, így azzal tudom megörökíteni a legjobb pillanatokat, és bár a P8 jónak számít de az S7 sokkal jobb
-
Bkrisz9
őstag
válasz
csipszikutya #10582 üzenetére
Ahogy mi is, remélem jól alakul. A veszprémi posta is képben volt.
-
Ronam
addikt
válasz
csipszikutya #10572 üzenetére
Indíts el valami hosszú videót YT-on, fényerőt vedd fel maximumra, így azért merülni fog rendesen.
-
Bkrisz9
őstag
válasz
csipszikutya #10566 üzenetére
Nekem amikor elkezdett újraindulgatni napjában 10-15 alkalommal akkor bevittem T-hez (T-s független) ahol mint kiderült függetlenített a telefon amiről nincs pecsétes garanciajegyem csak egy fekete-fehér láttam aláírásos jegyzőkönyvem, ezzel nem tudtak mit kezdeni de kinyomtattak nekem egy üres garanciajegyet és egy hibabejelentetőt majd elzavartak azzal, hogy hívjam fel a supportot és amúgy se náluk hanem inkább postán adjam fel (ez díjmentesen, duplán zárt, bubifóliás zacsiban történik de azért a dobozba érdemes betenni) mert náluk kb. 2-3 hét postán meg már az ügyintézőnek és 2 másik embernek és nekem is 5 munkanap alatt/munkanapon belül (nekem speciel 4) megfordult a telefon. Felhívtam őket, azt mondták semmi gond nekik ez a jegyzőkönyv a cserélt és a mostani IMEI-vel elég, adjam fel postán. Én újat kaptam, pótolták a hiányzó papírjaim és még a dobozon lévő gyári számokat ábrázoló matricákból is elküldték az új telefonra vonatkozókat.
-
Bkrisz9
őstag
válasz
csipszikutya #10564 üzenetére
Neked tényleg nem állnak jól a csillagok mostanában
Mivel akkut nem tudsz kivenni így szerintem igen.
-
Anonymus95
senior tag
válasz
csipszikutya #10558 üzenetére
Esetleg lebegőgomb nincs bekapcsolva?
Képernyővédő? Nincs véletlen bekapcsolva?
-
Bkrisz9
őstag
válasz
csipszikutya #10558 üzenetére
Ötletem sincs nálad mi a fene lehet, nem hogy P8-on de semmilyen más telefonon nem találkoztam ezzel pedig azért fordult már meg pár a kezemben 5 és 6-os droiddal. A legolcsóbb 30.000-s samsungtól az s7-en és a Sony új Z-s telefonjain át a P8,P9 párosig fogtam én már sok mindent új és belakott rendszerrel egyaránt de ilyet eddig még nem láttam és nem is hallottam sehol, senkitől. Ebből kiindulva téged nem speciel ez a telefon szopat, főleg mert másnál nincs ilyen és még a hivatalos support sem tud ilyesmiről. Nem állnak jó helyen a csillagok vagy nem tudom.
-
Anonymus95
senior tag
válasz
csipszikutya #10445 üzenetére
Nem tudok hozzászólni már :/
-
Anonymus95
senior tag
válasz
csipszikutya #10443 üzenetére
Figyelj csipiszkutya..
Nem létezik, hogy nálad ennyire nem megy úgy a telefon ahogy kellene..folytonos rom csere meg babrálgatás..egyikkel sem lesz jobb mert ne haragudj, de nem a készülékben van a gond. A képernyőfedvény dolog -mint írtam- akkor jelentkezik, mikor valami alkalmazás fut olyankor, amikor egy másik engedélyt kér mikor először futtatod azt. Szóval messengert kapcsold le meg minden egyéb mást is!
Sztem tedd fel a B391-et nyomj egy factory resetet és kezd előröl, higgadtan a dolgot. Nem beszélek mellé, mert nekem is nem egyszer bedobta ezt a képernyőfedvényes ablakot...messenger chat fejet kihúzom és utána már engedi..de még számtalan app lehet ami miatt nem enged engedélyeket adni..csak én alig használok valamit így nálam csak a messenger csinálja.Akku probléma..be kell ismernem, hogy most a kemény hidegekben amik voltak..egyszer tapasztaltam a hibát, fotózgatni akartam a tájat, denem túl sokáig bírta...áthűlt a készülék..30-ról szinte azonnal ugrott le.. '15'%-on kikapcsolt.. hazaérve bekapcsoltam és 25%-on volt. Működött normálisan minden, mintha semmi nem lett volna..szóval -10-15 fok környékén már várható hogy nem sokáig húzza..ennél enyhébb időben viszont soha nem jelentkezett.
-
grafnet
veterán
válasz
csipszikutya #10418 üzenetére
Vagy az NFC beindult?
-
törölt tag
válasz
csipszikutya #10418 üzenetére
kisebbségi komplexusa volt
-
grafnet
veterán
válasz
csipszikutya #10399 üzenetére
Szerintem nem.
Én, rendszeresen úgy szoktam volt menteni a korábbi telefont, hogy töltőn volt, mert lemerült recoveryben, ha nem volt töltés. -
Anonymus95
senior tag
válasz
csipszikutya #10347 üzenetére
Letudod tiltani úgy mint a play-t is, de lehet nem fog minden működni akkor..:/ sajnos ezzel mást nem tudsz csinálni
-
Szabcsizz
őstag
válasz
csipszikutya #10341 üzenetére
Milyen alkalmazás okozta a galibát?
-
Anonymus95
senior tag
válasz
csipszikutya #10339 üzenetére
A messengert zárd be ilyenkor, hogy az engedélyeket engedélyezni tudd. Az produkálja ezt..pontosabban a chat fej.
Az android biztonság miatt van..nem lehet úgy engedélyeket módosítani hogy egy másik alkalmazás fut felette.
Szóval jó tudni az ilyeneket hogy tudjuk mi a probléma és ne okozzon bosszúságot. A telefonnal nincs semmi baj. Engem is megtréfált legelőször mikor meglett ez a telefonom és 6-ra frissítettem..aztán rájöttem.. -
Exelsior24
aktív tag
válasz
csipszikutya #10274 üzenetére
Talán ez segít: [Mi az a képernyőfedvény, mi a megoldás rá?]
Amúgy nekem halvány lila gőzöm nem volt róla mi ez a képernyő fedvény, én még sohasem találkoztam vele a telefonomnál.
Esetleg még itt találhatsz megoldást: [Képernyő fedvény megoldások]
vagy itt:
[Képernyő fedvény android 6.0] -
zso79
őstag
válasz
csipszikutya #10139 üzenetére
Ha ez megnyugtat, az elmúlt 2-3 napban nálam B200-on is zabálja az akksit, nem tudom mi történhetett vele, eddig minden rendben volt. Már újraraktam, de nem segített sajna.
-
gianone
őstag
válasz
csipszikutya #10143 üzenetére
Hú, azért ez nem akkor feladat... Kb. 2 perc az egész.
Nem nagyon vágd a telódat. Beállítások/Alkalmazások/Google Play Szolgáltatások/Menü
-
gianone
őstag
válasz
csipszikutya #10139 üzenetére
Ez nem így működik. Ez nem is a Play Áruház. Az Android egy Guglifon, ez kell hozzá.
Egyébként ismert bug. Távolítsd el a frissítéseit, addig nyomd ki a netet vagy Playnek ne engedj frissíteni automatikusan, és rakd fel fájlból pl. apkmirrorról a megfelelő verziót, akár a legújabból is. És jó eséllyel minden rendben lesz vele.
-
Anonymus95
senior tag
válasz
csipszikutya #10078 üzenetére
Szerintem mindketten nyugodjatok meg most már, nem kell a feszkó! Mindenki elmondta a véleményét, lépjünk tovább!
-
Anonymus95
senior tag
válasz
csipszikutya #10076 üzenetére
Én agybadugós headseten kívül mást nem is használok! Azokkal baromi jó szól!
De persze nyilván, ha így van kedvem bekapcsolom a hifit és az egész ház beleremeg...ahogy tetszik. De mint telefon szerintnem nagyon jó! -
NandorHUN
addikt
válasz
csipszikutya #10058 üzenetére
Egyébként, hogy ne csak a levegőbe beszéljek itt egy összehasonlítás:
[link]Na most az iPad audio profilja valoszeg ennél csak rosszabb lesz, mert azt igen kevesen használják zenehallgatásra
Telefon meg az adatok alapján iPhone 6-tal kb egy ligában játszik, van ahol kicsit rosszabb van ahol kicsit jobb, csak ugye egy androidból Viperrel vagy Atmossal ennél jóval többet is ki lehet hozni, iPhone-ból meg nem
-
NandorHUN
addikt
válasz
Vicces, hogy egy iPad-hoz hasonlítod a telefont. P8 amúgy se szól rosszul, viszont nincs azaz Apple termék ami jobban szólna mai Androidos telefon + Viper4Android (Dolby custom .irs) kombónál
Én nem 100-Ft-os fülhallgatókkal használok és azokkal hallott vélemény alapján mondok valamit.
-
törölt tag
válasz
Ha a te ájpadod jobban szól, egy minősíthetetlenül szar alkatrészekből összetákolt, fejhallgatónak nevezett szutykon, mint egy JBL egy P8-on, akkor öreg te itt nem véleményt alkotsz, hanem egész egyszerűen trollkodsz.
Ezért tisztelettel megkérlek, hogy NE RONTSD ITT A LEVEGŐT, hanem kotródj el innen a vérbe, a többiek pedig egészen egyszerűen ne etessék tovább ezt a megatrollt, egészen egyszerűen azért, mert eddig egyetlen érdemi hozzászólásod sem született, csak vegzálod itt a P8-at, ráadásul érdemtelenül.
Szóval tipli van öreg!! Remélem érthető voltam. -
Anonymus95
senior tag
válasz
Figyelj.. tény, hogy az apple termékekhez viszonyítva azért elmarad a P8 hangzása..de ne ahhoz viszonyítsunk.
Mindenképpen jó választás lesz a számára egy P8, ahogy az igényeket és a kaszát elnézzük. Biztosan nagyon tetszeni fog neki a készülék es a tudása! -
Szabcsizz
őstag
válasz
csipszikutya #10031 üzenetére
Ilyenkor mindig az legyen az első dolgod,hogy leállítod az alkalmazást,és telefon újraindít.Nálam ez mindig megoldja a problémát.
-
Anonymus95
senior tag
válasz
csipszikutya #9932 üzenetére
De attól még nem szar.. minden gyártónál és telefonnál előfordulhat hiba, probléma..
csak ez volt a gond
Ezt nem szeretem én sem mikor valaki leír egy telefont meg elkezdi a legszarabb telefon címet kitűzni rá egy esetlegesen becsúszott gyári hibának vagy user error miatt eredő problémának. -
Szabcsizz
őstag
válasz
csipszikutya #9926 üzenetére
Akkor en csak annyit uzennek utoljara,hogy el lett mondva mar a legelejen is,hogy ez szerviz.Nem kell teleszidni a topikot,minden markaban akadnak selejtes darabok.Az mar nem a mi problemank,hogy nem tudod nelkulozni a telefont.Szerviz..ennyi.Reszemrol is zarva ez.
-
törölt tag
válasz
Komolyan, kész vagyok tőled
Idejössz egy problémával, ami rajtad kívül, senkinél nem fordult elő. Mikor javaslunk egy szervízt, megideologizálod, hogy szerinted úgysem tudnak vele mit csinálni, pár napig működne, utána ugyanazt kapnád vissza.
Fenn tartom az állítást, hogy nem a víz a hülye ... és ennek semmi köze a vegyészdiplomádhoz -
Anonymus95
senior tag
válasz
Senkinek nincs baja vele..csak neked. Ha nem akku, akkor valami galiba lett a frissítés során..mert a rendszer ilyet nem produkál senkinél.
És senki nem mondta hogy hülye vagy! Csak tudjuk hogy szépen működik a készülék a legtöbb esetben. Nem típushibáról van szó meg ilyenek.. ezek orvosolható problémák ami valami becsúszott hiba miatt vannak..vagy a felhasználó vagy valami alkalmazás nem szerette a frissítést..esetleg elmaradt a factory reset..vagy tényleg csak valami összeütközött..de ez minden készülék esetében előfordulhat. -
törölt tag
válasz
csipszikutya #9821 üzenetére
Szerintem már lett mondva, hogy Nálad valami nem stimmel azzal a telóval. Vidd szervízbe, ahogyan korábban javasoltuk. Az az akksi nem merülhet ennyit, ennyi idő alatt.
Bkrisz9
Az 5S sem merülhet le így. Az volt az asszonynak, mielőtt hüvelyre váltott. Tök jó volt az akksija. De az 5S már 3 éves konstrukció, és gondolom nem volt benne akksi cserélve. Lehet, hogy itt az ideje? -
Bkrisz9
őstag
válasz
3 iPhone 5S is van a közvetlen közelemben és 0 fok alatt kabátzsebben 50%-ról kikapcsol a francba mindegyik majd ha beviszed melegre akkor megy tovább 30-35%-ról egy 10-15 perc után. Nálam a P8 SOHA nem csinált még ilyet pedig külső kabátzsebben hordom én is.
-
Anonymus95
senior tag
válasz
Ez nem normális, és nem tartom valószínűnek, hogy egy szoftveres dolog lenne.. Ilyet nem tapasztalok de más sem számolt be ilyesmiről. Visszavinném szervizbe és figyeld meg nem lesz utána semmi gond!
-
Anonymus95
senior tag
válasz
csipszikutya #9636 üzenetére
Google szolgáltatások? Próbáld ki, hogy az admin jogokat megvonod tőle.. mondjuk nekem aktív..De lehet hogy neked az kavar be..
Így elmondásod alapján, olyan mintha valami szinkronizálni akarna csak nem tud..folyamat ketyeg és emiatt nem hagyja aludni a telefont. Viszont mikor netet kap, akkor meg ugye gyorsan elvégzi a dolgát és a következő időpontig le is nyugszik, nem zargatva a telefont. -
Anonymus95
senior tag
válasz
csipszikutya #9635 üzenetére
Nálam is így szokott lenni
ha nem használod, nem merül csak 1-1 %-ot néhány óránként, ha viszont használod, viszonylag gyorsan merül.
-
Anonymus95
senior tag
válasz
csipszikutya #9633 üzenetére
Érdekes megfigyelés :/ sajnos erről nem tudok nyilatkozni, ugyan is nálam le van tiltva.
Nálam kevés a hiba lehetőség, mert tényleg minden kivan törölve/le van tiltva.. csak az van a telómon, amit használok. Így egy nagyon kontrollált rendszerről van szó..Az esetleges hibás alkalmazások számának előfordulása is csekély..És az abból adódó károk is. Melléktermékek nálam nincsenek!
-
grafnet
veterán
válasz
csipszikutya #9552 üzenetére
Igen. 06-80-482-934
Vagy:
Huawei Technologies Hungary Kft.
1138 Budapest, Népfürdő utca 22
Ügyfélszolgálat: 06 40 38 66 38 -
Bkrisz9
őstag
válasz
csipszikutya #9423 üzenetére
3 ismerősöm iPhone 5S-e fogja magát és kikapcsol a francba a hidegbe mert lemerült majd amikor bemennek 10 perc után bekapcsol 50%-al, elég poén. Mondjuk a P8-nál ez fura nekem mert nálam nincs ilyen.
-
Bkrisz9
őstag
válasz
csipszikutya #9258 üzenetére
Ott valami gond akkor is van mert ez a telefon nagyon nem ilyen. Én még szervizbe is bevinném vele, hogy random merül az akku.
-
Bkrisz9
őstag
válasz
csipszikutya #9247 üzenetére
A gond nálad lesz, nekem 3-10%-ot merül egy éjjel és atom biztosan ébreszt minden nap és elvileg még akkor is ébreszt ha a telefon ki van kapcsolva(!). (Természetesen nem 0-ra merülve)
-
Anonymus95
senior tag
válasz
csipszikutya #9247 üzenetére
Valami nagyon furkározik ott neked és nincs jól beállítva. én pont most este nem tettem töltőre és 1%.ot, jól látod: EGY % .ot merült a P8-am..Jó, nincs 100 alkalmazásom és tény, hogy wifi is ki volt kapcsolva, de wifivel is max 2-3% lett volna max.. újraindítást ajánlanék...ellenőrizném a védett alkalmazásokat. Nekem a messengeren kívül (az is egy régebbi apk.ból lett telepítve mert ez a legújabb egy katasztrófa) semmi más nem fut a háttérben..de jó, valakinek whats app meg twitter meg stb...de tényleg érdemes ellenőrizni. illetve hogy érdemes-e a wifit éjszakára bekapcsolva tartani? Alszunk..véleményem szerint nem kell. Reggel csak egy gomb nyomás és mire megtörlöd a szemed már le is frissült minden. Helymeghatározás nekem akkukímélésen van..azaz az internet alapján. ha navigációt használok vagy olyat aminél tudni akarom a pontos helyet, akkor addig rányomok az értesítő panelen a gps-re és és már látom is. A telefonom Intelligens módban van és ami még nagyon merít az a hálózat..Én 2G-n használom a telót. Elvégleg wifizek szinte mindenhol
ha meg épp utazom és úgy döntök, hogy netezek akkor átkapcsolok 3G/2G vagy 4G/3G/2G-re. Fényerőt nem írok, mert alvó módban nem játszik..de rengeteg minden más viszont igen. Amiket fentebb leírtam, mind nagyon meríthetik az akkut..és az is, ha az automata app frissítés bevan kapcsolva a play áruházban vagy mondjuk, ha nem tiltottad le a neked nem kellő appokat. Pld: google térkép, ha mást használsz...a sok google cucc...leírom hogy én miket nem használok és le is tiltottam. Akit nem érdekel, ugorja át. E.mail (nem a Gmail), Fotók (ez a picasa alkalmazás), Google Play Filmek, Játékok, Könyvek, Újságos, Zene, Google+, Hangouts, Google Térkép.
Persze ha valamit használsz, azt hagyd meg, de ha nem, érdemes letiltani őket. Így erőforrást ismegtakarítasz, mert nem futnak, és helyet is mert valószínűleg ezek le vannak frissülve a nagy átlagnak. (Persze biztos van aki erre odafigyelt és időben lekapcsolta vagy valami, de sajnos tapasztalat, hogy az átlag nem ért hozzá) szóval így helyet is takarítasz meg. Akksi és tárhely.Nem akarom húzni senki idejét és elnézést a regényért, de szerettem volna a tapasztalataimat és használati módomat megosztani azokkal akik, lehet kipróbálnának ezt-azt. Szóval semmiképp sem kioktatás vagy hasonló volt a célom, és lehet hogy Te ezeket többnyire csinálod is és ennek ellenére merülsz ennyire...akkor javasolnék egy factory resetet..próbáld meg, hogy utána hogy üzemel, hátha megjavul
...ha viszont utána sem..akkor lehet, hogy az akksid már nem a régi.
Hogy az ébresztőd miért nem működik..van rá egy-két tippem, de nem akarom, hogy úgy érezd hülyének nézlek...mert nem erről van szó. Nem ismerlek, nem tudom milyen ember vagy..viszont soha ilyen gondom nem volt eddig, csak ha valamit rosszul állítottam be :/ ettől persze lehet a készülékbe csúszott valami hiba...nem tudom mi lehet a gond. Csak egy-két példa. Az idő, napok jól vannak beállítva? Elég hangosra van állítva az ébresztő? Ébresztés néma módban engedélyezve van-e? (Óra alkalmazás - beállítások és a legelső) Beállítanék egy ébresztőt, majd a power gomb hosszú nyomása után egyszer ráböknék a kikapcsolás gombra. És ott rákérdez, hogy a telefon kikapcsolt állapotában is ébresszen-e..azt bejelölném. Bár ha lemerül a teló, nem biztos, hogy ébreszt. Ha este kiválasztasz egy ébresztőt akkor az értesítősávban jelzi, ha be van kapcsolva.
Több ötletem nincs.Még egyszer elnézést kérek mindenkitől és tőled is..nem nézlek hülyének és kioktatni akarlak, csak nem tudom miért csinálhatja ezt :/
-
Szabcsizz
őstag
válasz
csipszikutya #8578 üzenetére
Ilyenkor mikor tudod,hogy olyan helyre érsz,ahol gyenge/rossz a térerő,az a legjobb ha repülő üzemmódba teszed.
-
pepetech
őstag
válasz
Ezzel nincs semmi baj. Igaz már p9-em van de p8-on és most is megvan a jelenség hogy utazás közben néhol nincs vagy csak gyenge a térerő ilyenkor a telefon olyan szinten próbálkozik felcsatlakozni egy hálózatra hogy lemerül pikk pakk. Volt 1 hónapig samsung s7 edge telóm és olyan helyen dolgoztam németországon belül ahol nem volt semmi térerő. 12-kor kikapcsolt a telefon
.
-
Bkrisz9
őstag
válasz
Az nem semmi, nálam egész nap 50%-ot merül félig wifi félig mobilneten. Face, messenger,instagram,zene,mail,fórum is megy. Auto fényerő minimumon.
-
törölt tag
válasz
Az durva, nálam egész nap fogyaszt 30-40% -ot. (wi-fi megy, igaz nem mozgok
)
Akkuhasználatot nézted, hogy mi fogyasztja?
-
sarszegi14
csendes tag
válasz
csipszikutya #8574 üzenetére
Érdemes lekapcsolni a mobilnetet, vagy átnyomni 2G-re, mert a folyamatos le-fel váltás meríti nagyon.
-
Kiskutya
veterán
válasz
csipszikutya #8574 üzenetére
Képviselőként dolgozom elég sokat vezetek én is azt vettem észre, hogy munka közbe sokkal jobban merül.
-
Akos_h
tag
válasz
csipszikutya #8504 üzenetére
Amikor megvettem kb 1 éve, akkor 12 órát navigáltam vele egyhuzamban 2A-s töltőre dugva Here térképpel és még csak nem is melegedett.
Ha gyenge az autós töltőd, akkor indulás előtt vegyél egy legalább 2A-st. Kb 2-3 ezer Ft bármelyik elektronikai üzletben.
Esetleg ha valamiért jobban merül mint tölt vagy melegszik, akkor vedd lejjebb a kijelző fényerejét. -
migabi24
nagyúr
válasz
Nem biztos, hogy bírni fogja, én nemrég melegbe navigáltattam 250km-t, és a végére már a töltést is letiltotta a melegedés miatt
-
csipszikutya
senior tag
válasz
+1 ami most jut eszembe. OTA 6.0 lesz függetlenre? Telefon semmit nem jelez...
-
DJosef
őstag
válasz
csipszikutya #7819 üzenetére
Én Chrome-ot használok, azzal nincs ilyen gond.
-
törölt tag
válasz
csipszikutya #7819 üzenetére
Védett alkalmazások közt van?
-
Edison777
csendes tag
válasz
csipszikutya #5941 üzenetére
Próbáld ki Anysoftkeybordot, azon vannak ékezetes karakterek.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
csipszikutya #5944 üzenetére
Azt nem lehet beállítani,hogy állandóan láthatóak legyenek az ékezetes betűk. Csak hosszan nyomásra jön elő az ékezetes.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Az alapból fenn lévő google magyar billentyűzet is ékezetes.(arról írok :-))))csak állítsd alapértelmezettre!
-
NandorHUN
addikt
válasz
SwiftKey, amit linkeltem, teljesen személyre tudod szabni. Én is sokat gépelek telón, bár én qwertz használok nem ékezetes karaktereket. A flow miatt szerintem ennél gyorsabb gépelés mód nincsen.
-
NandorHUN
addikt
válasz
csipszikutya #5939 üzenetére
Szerintem a SwiftKey sokkal jobb, mint a gyári.
Pontos és mindent be tudsz állítani. -
Szabcsizz
őstag
válasz
csipszikutya #5932 üzenetére
Én úgy tudom,hogy a gyári billen nem lehet a javaslatokat eltüntetni.Ajánlom figyelmedbe a google féle billentyűzetet,ott mindent el lehet tünteni.Képernyőből is alig vesz el helyet.
-
Promi
aktív tag
válasz
csipszikutya #5918 üzenetére
Beállítások/nyelv és bevitel/Google-billentyűzet/szövegjavítás
-
Promi
aktív tag
válasz
csipszikutya #5915 üzenetére
Hozd létre a dload mappát, majd másold be alá azt a romot amit fel szeretnél rakni.
-
zzola
titán
válasz
csipszikutya #5915 üzenetére
Hozd letre a dload mappat, majd a zip filet masold bele, ennyi.
Bulgar official siteon van gyari .app kiterjesztesu frissito file is... -
Cassio1987
tag
válasz
csipszikutya #5483 üzenetére
Üdv. Most néztem és 1007 órája nem volt újraindítva a p8-am de nem tünt fel, hogy gyorsabban merülne.
Optimalizáció: Az IOS-t nem nehéz optimalizálni, hiszen kb 4 telefonra meg 3 tabletre kell stabilan megírni. Eléggé meg van kötve az, hogy annak a rendszernek milyen hardvereken kell futnia.
Ezzel szemben az androidot tucatnyi gyártó számtalan hardverkombinációjára kell felkészíteni ami jóval nehezebb mutatvány.
Amikor az apple megírja az IOS-t már pontosan tudja a telefonok és tabletek hardverösszeállítását, de amikor a google megírja az androidot ők nem tudják előre, hogy melyik telefon gyártó milyen hardvereken fogja azt futtatni ezért rengeteg eszköz használatára fel kell készíteni. Leegyszerűsítve kb ez a magyarázat.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Azért tesz jót neki, mert ezen a szinten, egy P8 szintjén, ezek a telefonok úgy működnek, mint egy számítógép. Sokszor már észre sem vehető a különbség.
-
zzola
titán
válasz
Az iOS meg a WP is mobil eszközökre készült. A merülés valószinűleg a nem teljesen jó optimalizálás miatt van...
-
kekkola
senior tag
válasz
csipszikutya #4440 üzenetére
Beállítások -> képernyőzár és jelszavak -> Automatikus zárolás: azonnal-30 perc
Majd rögtön alatta: bekapcsológomb azonnal zárol: ezt kikapcsolod, így nem a bekapcs. gombra fog zárolni, hanem a képernyő elalvástól számított x időn belül. -
Akos_h
tag
válasz
Beállítások->Képernyőzár és jelszavak-> Automatikus zárolás
Nem erre gondolsz?
Csak akkor látszik ha van beállítva jelszó vagy minta. -
Szabcsizz
őstag
válasz
Mármint arra gondolsz,hogy lezárom a telefont,és mondjuk 30 perc elteltével kérje csak a megadott mintát?Mert szerintem ilyesmit nem tud a készülék,ilyenről még nem is hallottam.
-
bexinho23
őstag
válasz
csipszikutya #4377 üzenetére
Én már régóta AirDroid-ot használok. Minden helyzetben tökéletesen működik. Gondolom Wifi-re amúgy is rá vagy csatlakozva, amikor adatot másolnál.
-
boogiemano
tag
válasz
csipszikutya #4379 üzenetére
nalam ez valt be:
setting - developer options - usb debugging (ha be van kapcsolva) kikapcsolod, majd "revoke usb debugging authorisations" telo ujraindit, visszakapcsolni, majd usb debug be, pcre dug es lassanfigyelmesennyomkod.ha nincs developer mode meg: settings - about phone - 7xvagy 8x nyomkodni a build numbert - kis is irja hogy mindjart developer, ha megvan vissza settings-be es ott lesz.
ekkor csak kapcsold be az usb debugging-ot -
zzola
titán
válasz
csipszikutya #4379 üzenetére
A Win10 felismeri, tett hozzá USB drivert, amikor először csatlakoztattad rá a telefont?
-
zzola
titán
válasz
csipszikutya #4377 üzenetére
Amikor rádugod a gépre, akkor a készüléken fenti rolót a kijelzőn húzd le és nyomd meg a file gombot...
-
Golota
aktív tag
válasz
csipszikutya #1085 üzenetére
Szerintem magával az Androiddal nincs különösebb probléma. Annyit azért tudni kell róla, hogy a Play Store nem is olyan régen még tesztelés nélkül mindent beengedett, így nem kell csodálkozni, ha bizonyos appok elhasalnak. A gondok nagy része tapasztalatom szerint abból fakad, hogy az egyes gyártók "testre szabják" az eredeti Android OS-t. Bizonyos gyártóknak jobban sikerül, más gyártóknál nem (Samsung). Nekem 3 androidos Samsungom volt, de többet ilyen hibát nem követek el. A tabletem egy Nexus 7 2013. Lényegében nem volt újraindítva másfél éve, kivéve egy Lolipop upgradet (aki ezt kitalálta, hogy jobb, mint a Kitkat, törvényileg tiltanám el a szakmától) majd egy villámgyors downgradet. A tablet mai napig villámgyors, atomstabil, pedig elég sok app fut rajta és használom is.
-
törölt tag
válasz
csipszikutya #1082 üzenetére
Nálam eddig 0 nyűgje volt. Fürge, teszi a dolgát. IOS-ről váltottam, nem érzem, hogy bármiféle hátrány ért volna. Mondjuk az általad írtak egyikét sem használom intenzíven. (Az Asphalt 8 továbbra sem megy rajta: feketepont!
) Szerintem a vas 2 év múlva is erősnek mondható lesz, bár ezt nem merném kőbe vésni.
Én is hosszútávra vásároltam (min. 2 év) nem ismerem még a Huawei-t, de az megnyugtat, hogy nem találkozok vele minden második embernél. Nálam ez is szempont volt. Firssítés, szervíz tapasztalat nincs, régebbi Huaweiesek hátha tudnak mondani erről okosabbakat. A legfrissebb ROM nekem két hete vált letölthetővé, a készülék kb, 1 hónapja van meg. (Telekom)
Amint látod a topic nem pörög annyira. Egyrészt viszonylag kevés a felhasználó, másrészt nincs miről írni, kérdezni.
-
theo_76
aktív tag
válasz
csipszikutya #1082 üzenetére
Stabil, gyors telefon, mivel 3GB RAM van benne, és 8 magos (4x1.5 illetve 4x2GHz-es) proci, így szerintem 2 év múlva is megállja a helyét. A rootolás, az mikor teljes hozzáférésed lesz a rendszerhez, és így több lehetőség nyílik arra, hogy ha később ha a gyártó már nem támogatja tovább a készüléket, nemhivatalos helyről tudjál feltenni firmware-t, illetve olyan appokat is letudsz törölni (ezzel gyakran nem is kevés helyet nyerni), amiket alapból nem tudsz. Az android még azért előnyösebb szerintem az ios-nél mert bár az lehet, hogy gyorsabb, esetleg stabilabb is (hozzáteszem, hogy nekem stabilittással még nem volt gondom Huawei-nél, ellenben samsungnál már annál inkább, és ios-nél is hallottam már hogy behalt
), hogy könnyebben változtathatod a "külsejét", illetve nem csak a play áruházból telepíthetsz, hanem pl torrentről letöltött appot (ezt lehet az iPhone-nál is, csak ott gar vesztés mellett rootolni kell a telót)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB, fekete és fehér színben, több db
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest