Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
Új hozzászólás Aktív témák
-
napocska2
senior tag
válasz
mkRoland #4797 üzenetére
Köszi leírást, de nagyon megszoktam ezt az ES-t, az angol eredeti probléma nélkül felkerült a tabira.
Engem főként maga a probléma foglalkoztat, hogy mi okozza a korábban linkelt képen a galibát?
Miért települ másnak, amikor nekem meg nem. Emiatt kérdezősködök itt - bár kevés sikerrel. -
mkRoland
senior tag
válasz
napocska2 #4792 üzenetére
FileExpert-et használok, ez képes FTP és HTTP szerverként viselkedni, másik androidos telefonról pedig wifi kapcsolaton keresztül tud fájlt fogadni, ha arra is telepítve van a FileExpert! Van magyarítva is, szintén RootRulez
tollabillentyűzete által.[ Szerkesztve ]
-
blueMerle
veterán
Honeycomb van rajta, de ne reménykedj ICS-ben a Huawei-t ismerve
A support nem épp erős oldaluk.
[ Szerkesztve ]
-
sidocious
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis helpre lenne szükségem.
SZeretnék egy OpenVPN+RDP-s megoldást, ami működik is.
Na most az OpenVPN installer-t használtam, busybox is fent van, minden rendben is megy, ha elindítom az OpenVPN Settings-et. Szépen bejelentkezik, látom a tűzfalon, hogy bejön, kap a dhcp-től ip címet.Na de ellenben innentől, az eddig ismert összes módszert megpróbáltam, hogy az RDP Lire, 2X RDP kliensek valamilyen formában elérjék a Windows7 Enterpriseos, 64 bites gépemet.
A windowsban engedélyezve van a távoli kapcsolódás, azon belül is a "bármilyen" verzió, azaz xp-ről, bármiről lehetséges a kapcsolódás...
De nem és nem és nem...
Tudok-e valahogy logot nézni a készüléken, vagy konzolból netstatozni?
Köszi minden ötletet
-
Patriarch
tag
válasz
dionaea #4788 üzenetére
Sziasztok! Kezd nekem elegem lenni amúgy ezzel a géppel, nem tudok felrakni 23mb-nál nagyobb alkalmazást marketről, mert at írja, hogy nincs rajta hely, pedig van rajta bőven ... Végigolvastam már a forumot, elolvastam már az első hsz-ben leírtakat is, amit ide is idézek:
"Megoldés (Új FW & Új Market esetén jelentkező "Nincs hely" hibára): Sajnos eddig nincs normális és végleges megoldás az új FW-el jelentkező "Nincs hely" típusú hibákra (Gy.K. Amikor telepítenál valamit marketből, és azt mondja, hogy nincs hely, pedig van bőven mindenhol helyed) Amik eddig ideiglenes gyógyírt jelentenek:
- Sima újraindítás. Néha bejön
- Market Update leszedése, addig megy a letöltés, amíg a market újra le nem tölti a saját frissítését. Ez sem működött mindenkinél.
- SD leválasztása, telepítés, majd újracsatlakozás. És ezek variációja. Erről nincs saját infóm, de másonak működött."Na, ez sem működött...
Ki tudunk találni valamit rá? Nagyon hálás lennék érte, mert így már annyira nem jön be ez a gép ... -
gretzky77
veterán
válasz
dionaea #4785 üzenetére
marketben van egy progi ( 4shared-gondlom tudod ez mi is valòjàban ) töltsd le emil cimmel regisztràlsz ott keresgess most szedtem le a jengat és a wind up knightot is! elinditod a progit,megérinted szélen a középsö érintögombot,keresés majd beirod pl hogy jenga apk és meg is talàlod hosszan rànyomsz add to my account,majd visszanyil ott megjelenik rànyomsz és tölti is!
-
kaligula
tag
válasz
blueMerle #4765 üzenetére
Ez a "veszek mindjárt" amúgy is eltart nálam pár hétig. A lényeg, hogy ez a Huawei tabletben ezen az áron nekem abszolut bejött. Már eladtam az enyémet, és ár értékben feljebb lépni nem igen akarnék. Először okostelefont akartam, de a 7-es tab számomra használhatóbb, funkcionálisabb dolog. A media padon nem ics-van? bár számomra ez elég mellékes dolog.
-
s_e_n_k_i
tag
Na, én is ezt a programot akartam telepíteni, de sehogy sem ment. Aztán egy kicsit jobban utánnanéztem a dolognak, és a következőt találtam.
1. Amikor a Marketből letöltünk bármit, akkor a telepítőfájlt ay Android OS a "cache" partícióra menti (ez a /cache könyvtárba van mountolva).
2. Az Ideos S7 Slim-ben a cache partíció 32 MB.
=>
Bármit is bűvészkedünk (cache törlése, market applikáció, downloader adatok törlése, stb), az Ideos S7 Slim-re nem lehet olyan programot Marketből telepíteni, ami 32 megánál nagyobb.
Csak hogy enyhítsem a fájdalmat, nagyon sok készülék küzd hasonló gondokkal (pl Samsung Galaxy S-nek csak 30 mega)Elméletileg a következő megoldások lehetnek:
1. Újra méretezzük a partíciókat. Ez eléggé rizikós, és elképzelhető, hogy ezután nem lehet majd újabb gyári FW-t feltenni (ha lesz egyáltalán)
2. Ideiglenesen át lehet tenni a cache partíciót egy virtuális fájlba (pl itt egy leírás, de ez nem a mi készülékünk, nekünk valami hasonló kellene). A gond annyi, hogy ez csak ideiglenes, és újraindítás után visszaáll minden az eredetire.
3. írunk a Huaweinek, hogy adjanak ki egy javítást erre a pitiáner hibára.Ha lesz időm, akkor a 2. pontnak nekiállok, hogy hogyan is lenne a legjobb.
-
djcool
tag
Jó reggelt mindenkinek!
Tudna valaki segíteni nekem?
Behalt a Milestone-om (digitizer hiba-szerintem), és áttettem a Slimbe a Telenoros kártyámat.
Slimről az sms-eim nem mennek el,csak pörög az ikon,de semmi több...a T-s telómról küldött sms megjött (3*is!!!)...hol tudnám az üzenetközpont számát megtalálni-mert nekem nem ment...Üdv: Djcool
-
mkRoland
senior tag
Szia!
Ahogy előttem leírták, azokkal egyetértek, csak kiegészíteném pár dologgal:
Szerintem a wifi-je eléggé erős, ahol az Alcatel OT990-em még dobálja el a jelet, ott ez stabil. Kicsivel gyengébb, mint az ACER notebookom (pedig abban SignalUp technológia is van).
A 3G eléggé gyors, feltéve ha nem a vonatról netezel Kelenföld és Győr között (mert ott ritka sokszor eldobja a jelet Telenoros kártyával, rengeteg pontot vesztettem miatta JellyWars-ban, vissza is csúsztam a TOP100-ból)!
Amit megemlítenék az az, hogy hardveresen képes USB OTG-re (igaz, rootolni kell miatta). Tehát tudsz rádugni pendrive-ot, külső vinyót, külső memóriakártya-olvasót, billentyűzetet, egeret, stb.
A mobilarénás tesztben és ezen az oldalon sok-sok hasznos infót megtudhatsz még, amik fölött esetleg átsiklunk![ Szerkesztve ]
-
1. kapacitív, multitouch-os a kijelzője, elég pontosan érzékeli az érintést
2. a gyári home nem fordul, ha lecseréled a millió másik fajtára, el tud fordulni
3. 3G működik, kb. mint egy telefonon, ahol annak nincs térereje, ott ennek se, és fordítva
4. lakásban jól megy a wifi, máshol nem néztem
5. zene ok, video VLC alpha-val vagy Moboplayerrel ok, sima HD tartalmak egy részét viszi, de inkább a DVD rip minőség, amik simán jók (meg eleve 800x480-as kijelzőre minek HD film?...)
6. GPS elsőre lassan pozicionál, utána pár másodperc, google navival néztem, hivatalos IGO nincs androidra amúgy, csak ráügyeskedett amigo alapú, én személy szerint rühellem (de lehet csak azért mert a sima IGO8 is ezerszer személyre szabhatóbb, a kocsiba levő Primo szintén)
7. nekem kicsit fura, hogy a pixelek a kijelzőn téglalap alakúak, azért észre lehet venni egy-két helyen
Amúgy kellemes gép, össze van rakva rendesen, a hátulja kicsit karcolódós, amúgy más baja nincs.[ Szerkesztve ]
-
asde3
csendes tag
Sziasztok! Most szeretnék vásárolni egy ilyen tablet-et a t-mobil-tol!
Kérdeznék pár dolgot, mi a tapasztalatotok!
1: A képernyőn való vezérlés jó? ( avagy Rezisztív vs kapacitív) egyébként ?
2:Valahol olvastam hogy a főképernyőt nem lehet mozgatni, g sensor, nem fordul el?
3: 3G kinek mi a tapasztalata, bent lévő sim-el netezett e már az ország területén, s jól működik stb?
4: wifi hogy működik benne, városba kint, akár a házban, tapasztalatok?
5: zene, video lejátszás, akad stb?
6: gps vevő? tapasztalatok? igo feltelepíthető e rá, működéskor kinek mi a tapasztalata?
7: ?? egyéb tapasztalatok
Köszönöm aki válaszol a sok kérdésre, tapasztalatai szerint, várom válaszokat. ÜDV!
-
napocska2
senior tag
Valakinek sikerült telepíteni a RootRulez által tegnap magyarított ES File Explorer 1.6.0.8-at?
Nálam valami gubanc van és nem akarja az igazat.szerk: sikerült a tabin beszúrnom a gubancos képet
[ Szerkesztve ]
-
ragnar69
csendes tag
nálam a sleep as android vállt be és tényleg könnyebben kelek (és nem utolsó sorban kipihenten), de bekapcsolva kell hagyni a screent, hogy tudja figyelgetni az alvásfázisaimat. ha valamilyen wakelock ébren tudná tartani az accelerometert, akkor nyugodtan mehetne standby-ban és nem enné meg az akksim.
-
ragnar69
csendes tag
aki még küzd a wifivel, annak találtam egy ilyet:
REGPON wifi KeepAlive
nem akarom elkiabálni, de fél nap után még egyszer sem bontott kapcsolatot. egy próbát megér.
és akkor egy kérdés is:
nem tud valaki egy olyan appot, ami az accelerometert tartja ébren stanbyban?
ébresztő progihoz kifejezetten jól jönne.[ Szerkesztve ]
-
Vikt0r
aktív tag
Valaki próbálta már telepíteni a Wind-up Knight-et? Nekem mindig az írja ki, h nincs eléghely pedig végig próbáltam mind a kettő Market Cache törlést többször is.
-
Fegyonc
csendes tag
Meghirdettem a sajátom a Vaterán: Kattints ide!
-
törölt tag
válasz
Rabidsnail #4754 üzenetére
Azt gondolom észrevetted, hogy a keretet lehet átméretezni és mozgatni...
-
Rabidsnail
senior tag
Visszaálltam a Go launcherre. Sokat javítottak rajta és ez rendesen kezeli a háttérképet. Köszi a segítségeket!!
-
Breki
veterán
ha jól emléxem többféleképpen
én a saved wallpapersbe raktam, de lehet kereséssel internetről, vagy tappancs settings Source Wallpapers in SD card
-
Breki
veterán
válasz
Én mióta ezt használom, semmi gondom a háttérképpel, lehet akár sajátot is berakni de igazából az a jó benne, hogy a legeslegjobb háttérképeket váltogatja be időszakonként beállítás szerint
Flikie Wallpapers HD
[ Szerkesztve ]
-
orion23
csendes tag
válasz
Én Gallery képnézőből választom ki a hátteret, a kiválasztott képet a wallpaperként mentem el (van háttérkép és wallpaper menüpont is mindenképp wallp. válaszd). Igy kaptam a legobb kitöltést. (Go launch-t használok még)
-
Breki
veterán
Semmi gond nincs a rendes JuiceDefender Ultimate verzióval csak ugye jól kell beállítani
másik telefonomon régóta használom és nagyon beváltEgyébként másoknak is, mondjuk én a tabletra nem raktam fel
szerintem arra felesleges hacsak vki nem telefonként használja[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
Csak tanulságként, a JuiceDefender programtól óvakodjatok. Nekem olyan szinten szétkavarta a rendszerem, hogy letiltott a Wifi hálózatomról, és hiába távolítottam el, elsőre a még csak el sem tünt, csak másodikra, de a rendszer szétkavarása érvényben maradt.
-
Rabidsnail
senior tag
Hát gyerekek,én bármilyen méretű képpel próbálkozom kezdőkép gyanánt,soha sem kapom vissza a kijelzőn az eredeti képet!!! Valami megoldásfélét megköszönnék!
-
Breki
veterán
középső gomb felugró menü Sign Out bal felül
De telefonálásra sokkal jobb és egyszerűbb a Viber
"A program annyiban különleges, hogy SMS küldésére és fogadására is alkalmas, vagyis folyamatos WiFi- vagy elég olcsó 3G-kapcsolat mellett tényleg jelentősen csökkenthető a telefonszámla. ""A Viber egyik ügyes funkciója, hogy a telefonkönyvben automatikusan felismeri és kijelzi, kinek van telepítve szintén a program, így a Viber megnyitása nélkül, a telefonlistából is könnyedén indíthatunk hívást vele. A Viber teljesen ingyenes, mindössze arra kell figyelni, hogy megfelelő mobilinternet-előfizetésünk vagy Wi-Fi hálózat legyen elérhető. "
-
válasz
blueMerle #4748 üzenetére
Főleg, hogy a fizetős appok nagyobb része 1000 Ft alatt van, emiatt én pl. szívesen megveszek havi 1-2 appot, ha tényleg megtetszik. A navigáció ami neccesebb árban van (full EU sygics 18 ropi, majdnem ennyiért legális IGO-s PNA-t csapnak az ember után), meg talán a tegrás fullhádé szemetek, ezek engem hidegen hagynak, kocsiba meg ott a Primo-s PNA, ezerszer jobb, mint ami androidra van.
Bár gondolom valakinél nyom a latba, hogy könnyű warezolni androidra, találkoztam már olyan készülékkel, amin több, mint ezer app volt fent, mert hát "ingyen" van. Úgy is működött a cucc...
-
blueMerle
veterán
válasz
generic #4747 üzenetére
Az lehet hogy a barátom, viszont ez a oprendszert érintő dolog, szóval sokkal inkább itt a helye a kérdésednek.
Másrészt az emberi hülyeség és butaság ellen nincs védelem teljesen mindegy hogy Androidot, Symbiant, iOs-t vagy WP-t használ a user. Az az indexes cikk pedig egy hatalmas bullshit, mint ahogy az összes informatikai írásuk. Ha az ember ész nélkül minden warez szart feltesz akkor igen, lehetséges hogy beleszalad ilyenbe. Ezért viszont nem hiszem hogy az Androidot kellene okolni.
[ Szerkesztve ]
-
generic
senior tag
Olvastam, hogy néhány alkalmazás hívásokat indít a tabletről. Ezeket a hívásokat amúgy írja a hívásinfó?
-
Skynet258
veterán
válasz
eladohardver #4737 üzenetére
Az igen, abból meg is vettem anno egyet - csak mostanság fel sem tettem, mert az SII-be alapból berakta a Samsung.
-
mutyi
senior tag
Van-e lehetőség arra, hogy a skype-on belül kijelentkezzek és másik felhasználóval lépjek be? Nyilván nincs kedvem az alkalmazást ezért törölni és újra feltenni másik felhasználót beállítva,de sehol nem találom a logout-ot.
-
bakter24
őstag
válasz
kraftwerkfan #4739 üzenetére
Ez linux sajátosság. Ha nincs automount, és a táblánknál nincs, akkor minden pendrive csere vagy újraindítás után újra kell mountolni.
.mf: Opera Mobilban asszem van ilyen. Vagy a Dophinban.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Mukodik vegre a Concorde-fele billentyuzetestok
Lomexben szerzett miniusb - microusb atalakitot megmutve, sense labat foldre huzva barmi mas nelkul ment mindket slimen. Szoveg javitasanal a kurzorbillentyu egy aldas.
Aki ugyanigy hasznalja, rajott mar, hogy lehet a billentyuzetkiosztast valtoztatni? A z-y-t mindig eltevesztemMas: oruletbe kergetnek a villodzos flash bannerek, amik ottmaradnak a kepen, s a gepet is lelassitjak. A gyari bongeszoben nem elerhetoek a beallitasok, wtf? Hogy mashogy lehet toluk megszabadulni, hogy alapbol blokkolt, s csak on-demand legyen betoltve? Valami app esetleg van ra, mint adblock pcre?
-
kraftwerkfan
tag
Olyat kérdeznék, hogy vettem OTG kábelt, (root-oltam persze a kütyüt), és miután felmountolom pl. a pendrive-ot, műxik faszán minden, de pl. kikapcsolás után nem elég csak bedugnom a pendrivét, unmount/mount párosítást megg kell csináljam, hogy lássa. Ez nooooormális? Q5 USB Memory Mangerrel csinálom.
-
bakter24
őstag
Már bocs, de leöltötted azt a képet amit a DM43 által linkelt HSZ-emben írok? Abból semmit nem kell kijelölnöd, jobban mondva, ha húzod a kijelölő keretet, fogod látni, hogy az egész kijelölődik. igaz, ez nem az eredeti kívánságod, mert azt kérdezted, hogy fixen lehet-e betenni képet, de azt a gyári launcherrel nem lehet megoldani, az mindig görgetni fogja a képet, bármit teszel be neki. De ha abba a méretbe méretezel egy képet, amit írtam, akkor nem vágja le a szélét.
Ha fix hátteret szeretnél, tedd fel a Photile programot, abban be lehet ilyet állítani.
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
válasz
eladohardver #4730 üzenetére
Pont tegnap vagy tegnapelőtt olvastam egy elemzést, miszerint a vírusirtók androidon semmit sem érnek, valamelyik meg többet árt mint használ. Mivel én is ezen a véleményen vagyok a kezdetektől, így nem lepett meg a dolog...
-
kltz
tag
Hogy lehet olyat csinálni ,hogy találtam egy háttérképet aminek a felbontása pontosan 800*480 és ezt egy az egyben berakni háttérnek, mert nekem mindig kikel jelölnöm egy területet és akkor már nem is jó.
-
DM43
őstag
válasz
eladohardver #4730 üzenetére
Például itt lehet olvasni néhányról.
-
bakter24
őstag
válasz
eladohardver #4728 üzenetére
Ez Ok, de mondom, aki "okos" forrásból szerzi a progikat (nem csak android, hanem pc is!), az számíthat némi kockázatra. Mindig mondta a nagyapám: Illegális tartalmat csak biztos, ellenőrzött forrásból!
[ Szerkesztve ]
-
markingoo
csendes tag
sziasztok! lehet skype-al videóhívást csinálni?Vagy ezzel még nem?előre is köszi
-
jarisz
csendes tag
válasz
eladohardver #4723 üzenetére
Én meg adok egy linket...http://index.hu/tech/2011/11/18/egyre_tobb_kartevo_androidon/
-
eladohardver
őstag
Találtam egy nagyon jó progit. Juicedefender ultimate
-
KPistike
aktív tag
Kedves Tulajok!
Épp ma láttam - árát nem ismerve - egy Targus bluetooth klavit. Azt én is olvastam mind a dobozon, mind a linkelt oldalon, hogy iPadhoz készült. Viszont van-e valakinek olyan infoja, hogy Slimmel is működik? Vagy esetleg ezt a Fujitsut próbálta-e Valaki, és csalódott pozitívan?
Bár azt tudom, hogy USB-s OTG és klavi kombinációja jóval kedvezőbb áron van, de ha ezek működnek Slimmel, nekem jobban tetszenének -
mkRoland
senior tag
válasz
eladohardver #4717 üzenetére
Köszönjük, hasznos infó!
-
eladohardver
őstag
válasz
eladohardver #4716 üzenetére
Jut eszembe.... ha leszedjük gyári launchert.... akkor ha nyomunk egy olyat hogy gyári beállítások .... akkor utána csak firmware frissítéssel fogjuk tudni használni a készüléket.
-
Skynet258
veterán
Miazhogy nem a legjobb kép, én csináltam!
Mondjuk a blogon jobb, ott nagyítható is.
-
kltz
tag
Valahogy megoldható az ha felteszem a főzőt rom-ot és a gyári launcher használata?
-
C0mman
tag
Üdv!
Ma, feltettem egy nem túl régen játszott játékot (warspear) és enyhén szólva, pixeles a felbontás ami régen nem fordúlt elő. Nem igazán tudom, mi lehet a gond vele esetleg valakinek van ötlete?[ Szerkesztve ]
-
mutyi
senior tag
Igo-t vagy Igo Primot szeretnék futtatni az S7-en. Hogyan kell, kell-e valami speckó beállítás? Valaki írta, hogy neki csak a saját SD kártyáján futott,de ez alatt azt érti, hogy a belső kártyán? Ott melyik mappába célszerű állítani? Gondolom a másolás helyének megfelelően kell majd a sys-ben az elérési utat is módosítani.
Egy sys-t feldobhatna valaki példának, hogy lássuk akinek már megy. -
Rabidsnail
senior tag
válasz
blueMerle #4704 üzenetére
Köszi!
Rootolva van és olvastam valahol,hogy a manifest.xml megváltoztatásával lehet valamit alkotni,de nem találok olyan xml szerkesztőt,ami jó. Az viszont bosszantó,hogy a programozók miért nem hagytak lehetőséget a felhasználóknak a taskbar kezelésére.[ Szerkesztve ]
-
blueMerle
veterán
válasz
Rabidsnail #4703 üzenetére
A status bart nem lehet csak úgy szimplán cserélni, vagy custom rom vagy root szükséges hozzá.
-
Rabidsnail
senior tag
Ez a status bar már az idegeimre megy. Hogy erre ne legyen megoldás?! Eszem megáll!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Olcsó árfekvésű táblagép jött a Huawei-től. Ezektől szoktunk előre félni, de most nagyon kellemesen csalódtunk, a kínai gyártó saját felületet is tervezett.
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Trollok komolyan
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest