Hirdetés
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lawrence74
tag
válasz
BalanceR #10098 üzenetére
Passz, reggel óta gyári romon vagyok. Most fogom vissza rakni az enyémet. Javítva a hibákat. Munkahelyen próbálkoztam. SD-kártyán megvan az a fájl amire gyanakszom hogy az miatt nem találja meg a poziciót a hálózat alapú helymeghatározás. Kicseréltem root explorerrel, újraindítom a táblát, közben dolgom akadt, letettem, fél perc múlva nézem,
a fenébe benne maradt az SD-kártya rajta a gyári rom vészhelyzet esetére... Gondolhatod, már javában rakta fel a táblára. Jól megsz.....am magam.
drmottonak nem volt úgyhogy reménykedhetsz.
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz
Lawrence74 #10097 üzenetére
Mingyárt nézem...
Katt marad? -
Lawrence74
tag
válasz
drmotto #10096 üzenetére
De már itt is a megoldás ezt ha felteszitek akkor el kell tűnnie a kínai boot képnek, egyedül akkor lesz ha a recoverybe léptek, ott meg nem zavaró. Ennek azoknál is működnie kell akik korábban már telepítettek kínai recoveryt. Tesztelve
Telepítése mint korábban írtam, tábla kikapcsol, hang fel és bekapcsoló gomb nyomva tart, míg be nem jön a fastboot mód. PC-re rádug, install.bat indít, örül.[ Szerkesztve ]
-
drmotto
őstag
Akkor én is belebeszélek.
Kattanás: Egyszer hallottam, többet se, éjfél óta.
Boot.img: Aki korábban feltette a recoveryt, az feleslegesen teszi fel újra, a logo.img nélkülit, mert megmarad a régi. A magyarázat szerintem egyszerű és logikus, nincs olyan lépése a telepítésnek, ami kicserélné. Tehát amikor a boot módjára várakozik, nincs más amit megjeleníthetne, mint a kínai szöveg.
Ha felteszitek a gyári romot SD-ről, az lepucol mindent, így a recovery-t is. Utána pedig a logo.img nélküli telepítéskor a gyári kép nem lesz cserélve, tehát marad a régi.A rom egyébként eddig szép, jó. Semmi FC, semmi fagyás, semmi restart.
Szép munka, köszönjük![ Szerkesztve ]
-
Lawrence74
tag
-
BalanceR
addikt
válasz
Lawrence74 #10093 üzenetére
Még...
Belenéztem a Romodba...
Azt nem vágod, hogy a bluetooth egeret melyik file-okkalal tudnám a gyári Romon is működőképessé varázsolni?
Illetve pár tipp:
a gps.confban az "NTP_SERVER=eu.pool.org" sort NTP_SERVER=hu.pool.org kicsit gyorsulna a GPS.És egy pár build.prop tweak:
VM heapsize nyugodtan lehet 48m ,kicsit jobban gördül a rendszer
dalvik.vm.heapsize=48mEz a memóriában tartja a launchert:
ro.HOME_APP_ADJ=1A lapozás gördülékenyebb:
windowsmgr.max_events_per_sec=120 -
BalanceR
addikt
válasz
Lawrence74 #10091 üzenetére
Hamár nagyon belejössz a túrásba, egy Freqtábla módosítással egy kis OC-t szerintem simán elviselne a Slim...
Ugyanezzel a procival a telefonom 1,3GHzen fut atomstabilan...[ Szerkesztve ]
-
pusihusi
addikt
válasz
Lawrence74 #10086 üzenetére
Nekem bekapcsolásnál a kinai logó utána IDEOS utána egy szép animáció, s végül az indító menü. Engem nem zavar a kinai logó.. Még nem próbáltam a gyári romot visszarakni. ha tudnál egy ingyenes Shell apkot adni ami megy ezen a tableten, köszi! Szerintem is nagyon jó így a rom!
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz
Lawrence74 #10084 üzenetére
Hát nem tudom...
A bootot csak így piszkálni szerintem necces...
Elvileg a logo.img a bootlogót tartalmazza, de szerintem a slimben két fázisú a boot...
1.
Bejön az ideos logo. (vagy ha flashelve volt, akkor a logo.img)
Az elsőben csekkolja a boot módot (normal/fastboot/recovery)
itt egy picit vár, beadja a boot.imgben lévő logót..
2. betölti a megfelelő bootmódot, és elindítja a bootanimot...A gyári T-sből kreált Rom nem hülyeség de ne gyomlálj nagyon, ha valakinek valami nem tetszik, úgyis letúrja...
pl a zenelejátszóból csak a gyári tudja az SRS WOW hangzást....
Meg a gyári SNS-t is használja valaki...
És pl a gyári statusbar is maradhat szerintem.
Belepakolni sem érdemes...[ Szerkesztve ]
-
Bela52
tag
válasz
Lawrence74 #10086 üzenetére
A fancy widgettel mit lehet ne csinálni .hogy jó legyen?
-
-
pusihusi
addikt
válasz
Lawrence74 #10084 üzenetére
Sziasztok, nálam nem jelentkeztek ezek a problémák, nagyon jó a rom! S minden programot enged felrakni amit akarok! Igaz csak freeket használok!
[ Szerkesztve ]
-
Lawrence74
tag
válasz
BalanceR #10083 üzenetére
Keresem a megoldást. Különben a PFC 1.0.1-ben lehet hogy csak akkor hallottam mikor először bebootol, lehet abban más a boot.img (sőt biztos) mivel abban van szerintem az Ideos induló képernyő is ami felül írja a kínait.
Na most jól belekavarodtam. Akkor a logo.img micsoda ?
Azt hiszem az lesz a tuti ha a 21-es romból főzök majd romot. Abban eleve megvan a magyar nyelv, csak a fölös dolgokat kell kidobni, cserélni, csinosítani.
Egy ötlet: Vedd ki a romomból a boot.img-t, tedd be oda ahova a recoveryt kicsomagoltad, és úgy telepítsd a recoveryt.[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz
Lawrence74 #10081 üzenetére
Nem a pirate hozza...
Mivel nálam az sohasem volt fennt...
A recovery installálása után lett ilyen...
Kizárólag a boot.img vagy a recovery.img okozhatja....
Ganyítom, hogy a Geeksu-s srácok egy régebbi romból nyerték ki a boot.img-t...
(persze, ha másnál is fennáll a probléma)
Sajnos gyalulhatom le a tabletet, ha nincs megoldás rá...
Gondolom senkinek nincs T2-s .21es gyári boot.img-e...[ Szerkesztve ]
-
chinymie
csendes tag
Az a baj, hogy először működött, aztán kikapcsoltam a névnapokat, és azóta hiába kapcsoltam vissza, meg engedélyeztem, meg szinkronizáltam meg minden, és mégsem jelennek meg a névnapok. A weben is látom a címkét, meg a Naptár appban is szerepel a többi naptáram mellett a listában, mégsem jelennek meg a nevek. Pedig van benne vagy ötféle naptár (több munkahelyi, meg saját), és csak a névnapokat meg nemzeti ünnepeket nem jelzi ki.
-
BalanceR
addikt
Feltettem a Lawrence74 által linkelt Recovery-t. (Eddig nem volt recoverym)
És amellett, hogy az ígérettel ellentétben kínai a bootlogo, még a kattanó hang is visszajött, ami eddig csak a legősibb gyári romon volt...
Másnál mi a helyzet? Ötletek?
Rootolt gyári T-s .21 es rom... -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dionaea #10075 üzenetére
Akkor nálad más gond van, nálam felmenne simán...Ez-e.
Root kell hozzá:
Az adott programot letöltöd, telepíted, mikor kérdezi, root jogot adsz neki. Majd a "Tmpfs (faster, less compatible)" opciót választva, megnyomod a "Move cache" gombot. Kivsártatva a "Cache moved!" üzenet jelzi, hogy nyertél! Fent ilyenkor az eddigi "Size 32 mb" helyett a "Size: 204 mb" olvasható. Ne aggódj amiatt, hogy a "Free: 0 mb", ettől még működik a dolog.
Milyen rom van a tábládon?
[ Szerkesztve ]
-
Ginbo
csendes tag
válasz
Lawrence74 #10042 üzenetére
Akkor majd valahogy vissza lehet tenni az eredeti logo-t? Visszarakva az eredeti romot, nem tűnik el a kínai felirat
Melyik eredeti romot szoktad visszarakni? -
Bela52
tag
Nálam sem megy a fancy widget idöjárás frissités.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dionaea #10066 üzenetére
Valszeg annyi a gond, hogy nem fér el, mivel túl kicsi a cache partíció, át kell méretezni, utána már le fog jönni.
Ha másoknak lejött a frissítés, csak nálad nem, akkor ez lesz a gond..
És másnál megy, tehát ennyi.. Szal, szerintem felesleges ilyennel "vagdalózni", hogy nem veszek semmit innentől.....
[ Szerkesztve ]
-
dionaea
őstag
nekem nem eaz a bajom, hanem hogy múlt héten kijött egy frissités a where's my wather-re ami megvett játék tabomon. Viszont most azt irja a play hogy nem kompatibilis az s7 el. Tehát nincs rá frissités. És ezért nem tudom telepiteni. Pontosabban tudtam csak ugye azt nem szabad. Asszem több programot nem fogok megvenni soha.
engem nem vesznek rá hogy félévente új készüléket vegyek
-
chinymie
csendes tag
Sziasztok!
A Google naptárral szeretném szinkronizálni a tabletet. Be vannak állítva a google fiókjaim, be van kapcsolva a (naptár)szinkronizálás is. A naptárak egy részét mutatja is rendesen a tableten, de a névnapokat és nemzeti ünnepeket nem, pedig a naptár alkalmazásban felsorolja a naptárlistában ezeket is.
Van valami ötletetek?
Előre is köszönöm a segítséget[ Szerkesztve ]
-
mkRoland
senior tag
válasz
dionaea #10059 üzenetére
Nekem sem sikerült délelőtt, majd rokonlátogatás után (mégiscsak egy 100 km-es vezetés közben mobilnetről nem frissítem le) most hazaérkezve megpróbáltam ismételten frissíteni, sikertelenül.
Ellenben a Cache Fixer (leírás: 1. hsz) programmal 204 megás cache-t állítottam be, így már nem gond neki a 35,91 MB-os frissítés letöltése a Marketből! -
dionaea
őstag
Where's my wathert sem frissiti a play. Pedig megvettem használom.Ennyit arról hogy vegyünk appot. Pénzkidobás.
-
KTU
addikt
válasz
Frusztréthy #10053 üzenetére
MoboPlayer Mobo Team
vagy
Mobo Video Player Pro Video Team
melyik, este otthon kipróbálom -
drmotto
őstag
válasz
Lawrence74 #10049 üzenetére
Eddig nem az, bár még csak a telepítésig jutottam.
Arra megkérhetlek, hogy a PFC közönségével is oszd meg a romot? Vevők lennének rá szerintem. Vagy keress meg priviben akár itt, akár ott, és beteszem a nyitó HSZ-be, amit írsz róla.
[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
válasz
Frusztréthy #10045 üzenetére
QQPlayer Android 1.3.264
nekünk ez bevált, nem tapasztaltam hasonló hibákat mint amiket írtál
gyári rom[ Szerkesztve ]
-
drmotto
őstag
válasz
Valóban nincs kínai felirat, most, hogy feltettem a romodat is.
És nagyon gyorsan bootol. -
eladohardver
őstag
válasz
valahogy gondoltam
-
Frusztréthy
tag
MÁS:
Nem azért, hogy dicsekedjek, de egy Alcor e-padról váltottam a Slimre. Rengeteg baj volt vele, de a videolejátszas perfekt volt. Viszont a Slimen tegnap pl. egy több mint két órás filmet (900 mb avi) nezve moboplayerrel, többször le kellett allnom es task gyilkolasznom akadozas miatt.???!!!?? Azonkivul filemanagerbol nem tudok inditani mert a film fajlokat nem ismeri fel!! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Frusztréthy #10043 üzenetére
Nincs mit.
-
Lawrence74
tag
1. Antutu 2733 pont, valószínűleg a Samsung 32Gb class10-es kártya dobott rajta egy kicsit.
2. Köszönöm.
3. A recoveryvel annyit csináltam, hogy töröltem a logo.img fájlt mert nem szükséges, illetve az install.bat-ból is azt a sort ami telepíteni akarja. Szóval nem írja felül azt ami a készüléken van. Ha már az előző recovery fel lett telepítve, akkor nem változik semmi, viszont ha gyári romról térsz át, akkor az induló képernyőn marad az IDEOS felirat, ez után következik a bootanimáció ami a telepített romban van. Így csak akkor találkozol kínai szöveggel amikor a recoverybe lépsz. (majd utána nézek hogy ezt hol kell módosítani) -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Frusztréthy #10040 üzenetére
Igen.
-
bakter24
őstag
válasz
Frusztréthy #10036 üzenetére
Ha gyanakszol, kapcsold ki kézzel az adatkapcsolatot, ha nem használod. Én is ezt teszem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Frusztréthy #10036 üzenetére
Ha eldobja a wifikapcsolatot, vagy ha készenlétben van a gép, tehát le van téve kikapcsolt kijelzővel, akkor. Ez már beállítás kérdése.
-
Luissimo
veterán
válasz
Frusztréthy #10031 üzenetére
elég, ha ránézel a statuszbarra, ott egyből eltűnik olyankor a 3G vagy a HSDPA ikon és visszaáll a normál GSM térerőkijelző ikonra ( amennyiben a beállításoknál mindkettőt kiválasztod, mint használandót )
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Frusztréthy #10031 üzenetére
Ha wifi-zel, kikapcsolja a mobilnetet az összes android-os készülék. A wifi lesz az elsődleges internet kapcsolat.
-
Frusztréthy
tag
Tehát - honnan veszem én azt, hogy ha WIFI-n vagyok, akkor a gép automatice nem fogja a mobildata előfizetésem zabálni? Ha van az a ritka ember akinek szintén kártyás tabletje van, kérem válaszoljon.
-
Tex
senior tag
válasz
Lawrence74 #10026 üzenetére
PFC 1.0.1. tapasztalatok:
+ gyors (antutu 2600-t dobott rá)
+ magyar szépen elkészítve (gratula)
- recovery-t újra raktam, de maradt a kínai kezdő lap
- maradt a boot animáció is (nem zavar egyébként)Root Explorert jegeltem amúgy is az ES-t használom.
Nagyon szépen összerakott magyar rom, csak ajánlani tudom mindenkinek! -
pusihusi
addikt
válasz
Lawrence74 #10026 üzenetére
Oké, s azt majd simán recoveyiből kell felrakni? Rá a romra, semmi vipe s egyebek, csak install sd?
-
Lawrence74
tag
válasz
pusihusi #10025 üzenetére
Igen, ennyi egyenlőre, plussz ott van a root explorer hibája. Se a Fancy widgets, se a Beautiful witgets, se a News and weather nem találja meg a pozíciót. Ez mind a hálózatot használja a helymeghatározáshoz.
Szerintem elég lesz egy javító csomag hozzá.[ Szerkesztve ]
-
pusihusi
addikt
válasz
Lawrence74 #10024 üzenetére
Csak ennyi?
Mikorra lesz kijavítva, s akkor újra feltöltöd a romot?
-
Lawrence74
tag
Találtam még egy hibát a romban, a hálózatalapú helymeghatározás nem működik.
-
Nara19
aktív tag
Úgy látom, a hétvégén felgyorsultak az események, Lawrence74 gratulálok
. Meg a fórumnak is a 10.000 -ik hozzászólásért. Hát Bakter kolléga, erről lemaradtál
.
A hétvégi kényszerszünetem oka a Slim-em volt. Tavaly ősszel az új gyári fw feltelepítése (és root) után örömmel használtam, de mostanában egyre gyakrabban fagyásszerű állapotba került. Ha naponta nem kapcsoltam ki/be, akkor a WIFI bekapcsolásakor a gombok világítottak, a képernyő elhalványult és semmi...
Erre a bekapcsoló és hangerő le/fel gomb hosszú megnyomásával és ezek permutációjával végül is ki lehetett kapcsolni (akksi kivétele nélkül), de meguntam, így a "gyári állapotok visszaállítása" mellett döntöttem.
Előtte gondosan backup-ot készítettem az én kis kedvencemmel, a gyári HiSuite-tal, majd go..
Visszaállítás a HiSuite-ból:
-az összes app automatikusan visszatelepítve
-rendszerbeállítások nagy része visszaállítva
-ikonok elrendezése eltűnt, háttér és a widgetek teljesen gyári alap.
A kedvenc alkalmazásaim beállításai is visszamentek gyári alapra, azok újbóli beállítgatásai macera.Ja, a WIFI bekapcs probléma mindjárt a reset utáni első napon újra jelentkezett
.
-
Ginbo
csendes tag
Sikerült egy dologra rájönnöm, ha leválasztom a belsô sd kártyát, sikerül a telepítés. Ha fel van mountolva nem megy a már többször leírt hibával megáll. Köszi
-
Ginbo
csendes tag
válasz
bakter24 #10018 üzenetére
Elolvastam, telepítettem, nem segített. Hiba ugyan az. Két eszközön is ugyan az a probléma. Az egyiken pedig original rom -ról lett feltéve pirate 2. Hiba továbbra is fenn áll. Original romon ment ez az app!
Kérdésem továbbra is az, hogy melyik original romról frissítetek? Visszaálláskor original romra, miért nem tûnik el bekapcsoláskor a kínai felirat?
Megpróbálná valaki a smurf village-t feltelepíteni? Köszi -
Ginbo
csendes tag
Hello. Ma ugyan már kérdeztem, de eddig semmi reakció. Feltettem az itt linkelt romot a leírás alapján, majd google fiók beállítása után szerettem volna felrakni marketrôl a Smurfs village appot. De a hibaûzenet mindíg ugyan az már trz mod óta. A telepítés nem sikerült usb meghajtóra, vagy sd kártyára.
Kérlek próbáljátok ki, hogy másnak jó-e? Ha igen melyik eredeti romra szoktatok visszaállni? Én b21-re de azzal nem tünik el a kínai szöveg bootoláskor.
Köszi mindenkinek. -
insido
tag
Lawrence74: Ilyen hamar kész lett? Lehet holnap már ezzel kezdek. Gratula és köszi!!!
van egy olyan érzésem, hogy neked a munkábajárás a pihenés...[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Látom megy a "mókolás" ezerrel.
-
bakter24
őstag
válasz
Lawrence74 #10000 üzenetére
Één akartam 10k-adik lenni (hangosan felzokog) de nem tudtam elég gyorsan nyomkodni az F5-öt. Sebaj, Te is megérdemled
De majd a 20000. komment én leszek... muhahaha (hivatalos főgonosz nevetés az Austin Powers-ből)
-
Bela52
tag
Jó ez a Car Home,mod .Ezzel még nem találkoztam sehol.
-
Artika
aktív tag
Telepítés után javallott:
Vezeték nélküli és hálózatok - wifi beállítások - középső érintő (3 db -) - speciális - wifi alvó....-soha bejelölése
Ezzel nem kapcsolódik a wifi kikapcsolásakor adatkapcsolatraVezeték nélküli és hálózatok - Mobilhálózatok - adatkapcsolat engedélyezésének kikapcsolása
Kivételt képeznek azok akiknek létszükség az adatkapcsolat
[ Szerkesztve ]
-
molnartom
aktív tag
válasz
Igen, így megoldódott nálam is a probléma.
-
pusihusi
addikt
válasz
Oké, nagyon klassz, jó éjt mindenkinek, nem kell nekünk ICS, még ha ránk erőltetnék akkor sem, ez egy fasza Rom!
-
Dreeka
csendes tag
Lenn egy probléma, ami már lassan egy hete nehezíti az életem.
A tableten sok alkalmazás nem indul el, köztük olyan, ami régen simát ment (Angry Birds). Néha sikerül elindítani, és akkor mindegyik elindul, de aztán visszaáll ez az állapot. Tabletet reseteltem, felraktam a Pirate 2 romot, de még mindig fennáll ez a probléma.Valakinek van valami javaslata?
-
mkRoland
senior tag
válasz
10000. hsz-t írtad!
Gyorsan-gyorsan-gyorsan szerkeszd bele a linkedet a magyarított Pirate ROM-odból!!!!
Megérdemled ezt a megtisztelő számot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Olcsó árfekvésű táblagép jött a Huawei-től. Ezektől szoktunk előre félni, de most nagyon kellemesen csalódtunk, a kínai gyártó saját felületet is tervezett.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest