Hirdetés
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
Új hozzászólás Aktív témák
-
mkRoland
senior tag
válasz
bakter24 #5799 üzenetére
Kis kiegészítés még: van egy USB-s aktív hangfalam (ATD "márkájú" - TESCO-ban volt 1 darab ezres), ami USB-n keresztül csak áramot kap, 3,5mm-es jack-dugón érkezik a kihangosításra szánt zene/hang/szörnyűség (ízlések és pofonok). OTG-kábellel a tabletről tápláltam a hangfalat, ami a jack-csatlakozón keresztül érkező zene kihangosításával hálálta ezt meg most karácsonykor. Tökéletesen működik ez is!
Majd egy kicsit javíts bele a leírásba az USB OTG-s külső HDD-s leírásba, légyszíves (elírtam a hsz-emben):
"(...)gyárilag olyan kábelt adtak, aminek USB-A 2 vége van(...)" cseréld meg a 2 és az USB-A szavakat és szúrd be közéjük a "darab" szót (ilyen legyen: "gyárilag olyan kábelt adtak, aminek 2 darab USB-A vége van"). Cserébe adok 2 képet: 1 2[ Szerkesztve ]
-
mkRoland
senior tag
válasz
mkRoland #5776 üzenetére
Sikerült működésre bírnom egy 2,5"-es külső házas vinyót, aminek nincs külön tápegysége, ellenben mini-USB-B csatlakozójához gyárilag olyan kábelt adtak, aminek USB-A 2 vége van, az egyiken adatforgalmat is lehet végezni, a másikon csak áramot vehet fel, ha az 1.-ről keveset kapna. Egy MEDION márkájú Drive-n-go (90128) 500 GB-os tárhellyel és 8MB cache-el megáldott percenként 5400-at pörgő-forgó Seagate Momentus leledzik benne, ami ketté van osztva: elején egy ~80 gigabájtos FAT32 (vagy exFAT, már nem emlékszem) partíció, azt követően a többi NTFS-re formázva. Az USB-kábel adatkommunikációs végét a tabletbe dugtam OTG-kábellel, a betáp felét pedig (lusta voltam töltőfejet előszedni a táskámból) a laptop megfelelő USB-nyílásába. Q5-tel alapértelmezettként többszöri "Rescan Device" után is sdb2-t állított be vfat-tel, ami semmi, FileExpert-tel látható eredményt nem produkált, ntfs-re állítva sem (szerintem nem tud mit csinálni egy több, mint 300 gigás NTFS-sel, bár lehet, hogy a 2. partíció zavarja). sdb1-re vagy sdb-re állítva (vfat vagy ntfs érték nem oszt- nem szoroz) viszont gyönyörűen elérhetővé vált a külső vinyó 1. partíciójának teljes tartalma a táblagépen, egy sorozat-részt elindítottam, belepörgettem, nem csúszott a kép- és a hang sem, látszólag olyan sebességet produkált, mintha belső tárhelyről vagy SD-kártyáról nézném!
Frissülhet az 1. hsz-es lista![ Szerkesztve ]
-
e10rafzo
csendes tag
Köszi újra és igen a hdd-hez való y-os drótra vonatkozott a kérdésem. Na akkor beszerzek hozzá kábeleket aztán próbálkozom.
-
Bogyó.
csendes tag
azt még megkérdezhetném, hogy a photoshoppomat hogyan rakhatom rá? miaz "eljárás"??
-
Bogyó.
csendes tag
jajj dejó! sikerült a bluetooth.tudtam hogy vmi könnyű kis dolog lesz.
-
Bogyó.
csendes tag
rájöttem.az előző hozzászolást nem vettem észre.köszönöm!
-
bakter24
őstag
HSZ = HozzáSZólás
Bármilyen vezeték nélküli router megfelel, melynek feladata, hogy a bejövő vezetékes internetet elossza általában 4 vezetékes és vezeték nélküli formára. Ezt a mostani modemed és a számítógép közé kell beépíteni, és ennek a jelét tudja fogni majd a táblagép.
Pl ez egy ilyen eszköz: [link]
Éééss megint második lettem
mkRoland, gyors vagy ma
[ Szerkesztve ]
-
mkRoland
senior tag
hsz. = hozzászólás
Nem HotSpot kell (egyébként a SIM-kártyás változat tud működni HotSpot-ként, ha van benne SIM-kártya és van internet-elérhetősége), hanem vezetéknélküli router, amivel meg tudod osztani egy bizonyos lefedettségi szintig a vezetékes neteteket. Ezek közül, ami olcsó és jó, az TP-LINK például. Akcióban ki lehet fogni 4-5000 forintért újonnan, papíron 5 (valójában 1-2) év garanciával TESCO-ban, Auchanban, InterSPAR-ban, MediaMarkt-ban. Ami fontos: vezetéknélküli jeltovábbító része is legyen, ne csak vezetékes, ezt hívják vezetéknélküli, vagy WLAN (Wireless LAN), vagy WiFi-s routernek, lehetőleg külső antennásat válasszatok!bakter24@5793: kipihenten nem nehéz gyorsnak lenni! Meg ezzel tartom magam edzésben és nyerésben!
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó.
csendes tag
látom közben választ kaptam.
megkérdezhetném mi az a"hsz".?
-
Bogyó.
csendes tag
Inviteles vezetékes internetkapcsolatunk van.írják,hogy szükségünk lesz a wifihez egy úgynevezett hotspotra.ez a kütyü pontosan milyen legyen.?van ennek több fajtája? vagy mi.?
-
mkRoland
senior tag
Szia!
Jobb felső sarokban [ i ] betűre kell kattintani! A későbbiekben "információs sáv" vagy "értesítősáv" néven emlegetjük.Ha van net-elérhetőséged (wifi közelében vagy), akkor Marketről töltsd le a Bluetooth File Transfer nevű progit, ez megkönnyíti a dolgodat a későbbiekben! Előtte regisztrálnod kell gmail-fiókkal (vagy létre kell hoznod egyet), ez kb. a nulladik lépés egy androidos mobiltelefon/eszköz használatba vételekor, de vigyázz, mert ez lesz az alapértelmezett fiók (nem eltávolítható), és minden erre érkező és érkezett, küldött és küldendő emailt, csevegést el tudsz vele olvasni (célszerű ezért nem a szülők email-fiókját használni, meg nem is azt, amit magán levelezgetéshez használsz, mert ha kölcsönadod az eszközt valakinek, akkor ezekhez mind-mind hozzáfér az, aki éppen használja)!
bakter: sajnos a készenléti szolgálatok ilyenek... Én a mentőknél vagyok, de úgy írtam a beosztásomat, hogy most itthon legyek karácsonykor, a szilvesztert viszont viszem (nekem az nem ünnep, hogy eggyel nő az évszám). Boldog Karácsonyt mindenkinek, akár a családhoz közel, akár munkában van!
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó.
csendes tag
Helló
13 éves vagyok,tegnap kaptam meg karácsonyra az ideo s7 slim-et és most ismerkedek vele. Az lenne a kérdésem hogy hogyan lehetne elfogadni bluetooth-nál az érkező fájlt.? kiirjahogy fogadjam el, de nem tudom hogy hol.:/
S.O.S! -
mkRoland
senior tag
válasz
e10rafzo #5781 üzenetére
árgép, innét az első találat: elektroexpressz.hu => 260 forint
Előtte nézd meg, hogy biztosan ilyen-e a feje (jellemzően 2,5"-ekhez miniUSB-B-t szoktak használni, vagy idióta megoldásként USB-A-t, másmilyennel nem találkoztam még)!
Még pár kép: 1 2 3[ Szerkesztve ]
-
bakter24
őstag
-
bakter24
őstag
Ha visszaolvasol, vagy az első hsz-en lévő leírást átfutod, láthatod, hogy ez az egyik legnagyobb hiba a géppel, nem vagy egyedül ezzel. Utóbbi leírásban találsz 4-5 lehetőséget az elhárítására. Ha ez nem hoz eredményt, akkor nincs több ötlet a megoldásra.
[ Szerkesztve ]
-
sanyek
csendes tag
Sziasztok!
Nektek nem ír helyproblémát letöltéskor a tablet?
"Nem sikerült a telepítés az USB-háttértáron vagy SD-kártyán"
Lassan szinte semmit nem eged telepíteni a marketről pedig van bőven hely...igaz most SD kari nincsen benneMegveszem a marketen a fizetős alkalmazást leszedi és telepítésnél írja a fent emlitett hibát
-
mkRoland
senior tag
válasz
bakter24 #5777 üzenetére
Én már töltöttem fel kisebb androidos telefont is a 2A-s töltőfejjel, a Huawei gyári kábelével (úgy is, hogy rajta volt a tablet is a töltőcsatlakozón, meg úgy is, hogy csak a telefon). Feltöltött, működött, semmi gondom nem volt (az azutáni üzemidő csökkenésére már nem emlékszem).
Lampi-fél tokkal kapcsolatban: pár nap használat után úgy érzem, hogy tépőzár helyett mágnes lenne a jobb megoldás (vagy patent) + egy stylus-/tolltartó, esetleg 1-2 kisebb zseb apróbb dolgoknak (microUSB-kártyaolvasó, OTG-kábel, kijelző-törlőkendő) elférne. -
mkRoland
senior tag
válasz
bakter24 #5775 üzenetére
Vehet fel töltést a tablet microUSB-n is, erről volt szó korábban is, emlékeim szerint. Igaz, a saját tápja 2000mA-s, de ha van egy másik androidos kütyühöz való, kisebb töltőfej (500mA), akkor én meg merném játszani... Majd később, estefelé kipróbálom, van kisebb töltőfejem és egy 2,5"-es külsős Medion 500 GB-osom, ami két részre van partícionálva: egy 80 gigás FAT32 az elején (a 4000 forintos TESCO-s Hyundai USB-s DivX-es DVD-lejátszóm csak ennyit lát belőle - vagy egy órámba telt, mire kikísérleteztem félgigánként, hogy mennyit növelhetek a partíció méretén), meg egy NTFS azután végig. Múltkor hatalmas ász voltam: rádugtam egy link2sd-s memóriakártyás Alcatel OT-990-et kártyaolvasó üzemmódban és a (FAT-es) 2. partícióját adta be a Q5... Gondoltam, megnézem, miket lehetne állítgatni így, progin belül, és az alapértelmezettként behozott értékeket átváltottam egy másikra, aminek örömére bejött a memóriakártya azon partíciója, ami engem érdekelt! Ha sikerül mindkét partíciót elérnem a merevlemezemen, leírom, hogyan ment!
[ Szerkesztve ]
-
mkRoland
senior tag
válasz
e10rafzo #5771 üzenetére
Milyen kábelt kaptál hozzá?
Nekem a 2,5"-eshez adtak egy Y-kábelt, ami hasonlóképpen néz ki, tehát egyik fele mini USB, másik felén pedig egy Y-elágazást követően kettő darab USB-A fej van, melyek közül az egyiken kaphat áramot is az eszköz, és itt történik az adatcsere is, míg a másikon adatforgalom nem lesz soha, csak egy plusz betáp. csatlakozóként van rajta.
Ha ilyen kábelt kaptál, akkor a csak betáp-USB-fejet bedugod pl. a tablethez kapott hálózati töltőfejbe, míg az adatforgalmas részt OTG kábellel a tablet micro-USB portjára és elvileg működik.[ Szerkesztve ]
-
e10rafzo
csendes tag
Hm csak usb-s, szóval ez nem nagyon jön össze. Azért köszi a segítséget.
-
e10rafzo
csendes tag
Hello! Lehet már volt, de azért remélem valaki válaszol. Az lenne a kérdésem, hogy karácsonyra kaptam egy packard bell go típusú külső merevlemezt és ezt szeretném valahogy összekötni a tablettel. Az lenne a kérdésem hogy ez lehetséges valahogy? Mert a merevlemez usb-n kap áramot és azt olvastam, hogy akkor nem kezeli a tablet.
-
Rabidsnail
senior tag
Boldog Karácsonyt Skacok! Köszönet mindenkinek,amiért tudását itt megosztotta,megosztja velünk, önzetlenül! Legyen szép,az ünnepetek!
-
Tex
senior tag
Áldott, békés karácsonyt minden fórumlakónak!
-
ballu
tag
Békés Boldog Karácsonyt mindenkinek !
-
insido
tag
Békés, szeretetteljes, csendes, pihenős Karácsonyt kívánok mindenkinek!!!
-
Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt!
-
gabo89
senior tag
Ma észrevettem, hogy a tablet működik akkumulátor nélkül is, hálózatra kötve.
-
bakter24
őstag
Nem pontosan értem: A böngészőt indítod, és az a videó jön be? Tehát beraktad a böngészőben kezdőlapnak azt a videót? Ha ez a helyzet: Böngésző alsó sorában Téglalap ikon, három vonallal, ott bejön egy kis menü, görgeted lefelé, majd "beállítások" majd "kezdőlap beállítása".
-
BalanceR
addikt
-
jarisz
csendes tag
válasz
bakter24 #5753 üzenetére
Kis segítséget kérnék valószínű saját majomkodásom miatt.
.. Az eredeti böngésző ikon alatt egy vicces videó jön be, amit valamikor megnéztem a VIDEA.HU -n... Valahogyan beépült az ikon alá és hiába próbálkoztam nekem nem sikerült az eredetit visszavarázsolni. Hol keressem a megoldást.....Köszi !!. -
Skynet258
veterán
Nekem is megjött a tokom, abszolút elégedett vagyok.
Képek meg írás a blogon.
-
bakter24
őstag
válasz
addamka #5752 üzenetére
A legjobb tippem, hogy: elektronika bolt, csatlakozófej megvesz, kábelre rátesz, vagy még usb csatlakozó is megvesz, és új kábel elkészít
Nem lehetetlen, csak macerás.
Sajnos a régi vastag nokia csatlakozó habár nagyon hasonlít, éppenhogy nem megy bele
Kicsit vastagabb.
-
A gyári töltő esetleg kiváltható valami más eszköz töltőjével? Mert kedves lógófülű nyúl barátunk úgy gondolta megkóstolja. Még tölt, de sok időt nem adnék neki
-
dionaea
őstag
válasz
Rabidsnail #5748 üzenetére
nem töltéskor. úgy kb mindig független mindentől launcher eltávolitás után ics csinálta. Januárban formázás lesz szerintem
-
dionaea
őstag
válasz
Rabidsnail #5746 üzenetére
én ezt használom 1 hónapja de van egy apró ám annál bosszantóbb hibája az új verzióval. Mégpedig ha feloldom a kijelzőt néha nem érzékeli a "klikkelést" főképernyőn. Lapozás minden megy de a pl megynitni egy appot csak akkor ha a a tab "alsó három gombjából megnyomom a középsőt. Utána jó lesz. Nem mindig jön elő a hiba de 10 ből 5.
Real Racing 2: ingyenes marketen még nem sikerült letöltenem a 470mb-ot, úgyhogy kipróbálni még nem sikerült
-
Rabidsnail
senior tag
Kipróbáltam a VTL Launchert. Nagyon király! Táblára,szerintem a legjobb.Gyors,testreszabható minden porcikája. 3 külön kapcsolható és testreszabható dockbar. Stabil működés. Csak ajánlani tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Nara19
aktív tag
válasz
bakter24 #5711 üzenetére
Köszi a képeket, örülök hogy kis hazánkban is foglalkozik valaki igényes dolgok készítésével. Már izgatottan várom, mikor jelenkezik valaki, aki tablet-et is gyárt, hogy ne kelljen azt sem a rizs hazájából behozni.
A kivitele szépnek látszik, a névre szóló tok nagy ötlet, szép ajándék is lehetne.
Remélem a Lampi v2.0 -ban már a jobb hangszoró kitakarása is megoldódik, a tokom nézegetve azt látom, h meg lehet csinálni. -
mAtThEw0319
senior tag
Hát nem tudom. De nekem ez az angol kicsit nehézkésen megy. Nem értem, hogy mit kellene követnem. :/ Valaki lefordítaná a CMD-t is?
-
mkRoland
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #5738 üzenetére
Beállítások => Alkalmazások => Fejlesztés
-
batabe
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #5736 üzenetére
1. tölts le a csomagot
2. csomagold ki a pc-n
3. telepítsd a pc-re a huawei usb drivert
4. USB hibakeresést aktiváld a tabon
5 csatzlakoztasd fel majd le usb kábellel a géphez, hogy csekkold, hogy az ADB driver telepítve van-e
6. indítsd el az upgrade.cmd-t
7. válaszd ki a S7-201-et a Slimehz
8. kövesd az utasításokat a képernyőn. -
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok. Lefordítanátok nekem a TRZ-Mod v3 fw telepítését magyarra? :$ Nem szeretném elrontani...
1. download upgrade pack from here : S7_trzmod-v3.zip
2. extract zip file on PC.
3. install Huawei USB driver on PC if you didnt install it yet.
4. enable USB debugging on you tablet.
5. connect/reconnect USB cable if necessary to make sure ADB driver installed properly
6. Run file upgrade.cmd
7. select your model, S7-10x for s7 classic model or S7-201 for slim model
8. follow instruction on the screen.meg, hogy mire figyeljek oda.
köszi előre is a segítséget.
-
Nem tudtok valami gyorsabb megoldást filmek átmásolására wifin keresztül?
Amit próbáltam:
-wifi file explroer pro, ezzel nem is lehet.
-SwiFTP, elég lassú.b-csigabiga:Köszönöm!
Nem gondoltam volna, hogy ezért pénzt kérnek.[ Szerkesztve ]
-
mkRoland
senior tag
válasz
Rabidsnail #5727 üzenetére
Nekem olyan launcher kellene, mint a Zeam (minimál, de a nagyobb vonalakban testreszabható - pl.: landscape ne forduljon el, mennyi férjen el oldalanként ikonokból), tudjon magyarul (szerencsére ez néhány lelkes fordítónak hála megoldható nem hivatalosan is), és legyen olyan funkciója, hogy "Keep in memory" (az sem rossz, ha van olyan 3rd party app, ami megoldja ezen problémámat). Szerintem az lenne az ideális erre a tabira, de lehet, hogy visszatérek a gyári launcherre... Már nem is emlékszem, milyen volt az...
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
dionaea #5724 üzenetére
USB-s alatt azt értette szerintem, hoyg olyan autós töltő aminek egyik végét a szivargyújtóba teszed, a másik végén pedig USB csatlakozó van, amibe bele tudod dugni az S7 gyári töltőjét, így rendesen a töltő csatlakozón keresztül tudod tölteni.
MediaMarktban vettem 1500-2000 körül ilyen szivargyújtós cuccot, de még nem próbáltam ki 2000mA-s 2 usb-vel.
-
BalanceR
addikt
Akit esetleg érdekel a ModernCombat3 apróbb lagokkal teljesen jól megy Slimen...
-
KPistike
aktív tag
Sir, ismét igazad van, megint nem voltam teljesen pontos: a kamera által látható képben van takarás
Ráadásul az én példányom a tokból annyival bővebb szélességében is, hogy a csúszkálás miatt a lencse felületének kb 40%-a a keret alá kerülhet. (Az már csak hab a fekete erdő tortán, hogy ugyanattól a forgalmazótól, ugyanolyan áron és extrákkal többféle - kijelző előtti - kialakítású tok van az e-bayen).
Nekem szerencsém volt a fóliával - felhelyezés előtt órák hosszat gyakoroltam, honnan kezdjem, így a lyuk a helyére került
-
gretzky77
veterán
Békés Boldog Karàcsonyi Ünnepeket és Boldog Ùj Évet kivánok ennek a fantasztikus kis Huawei közösségnek!
-
mkRoland
senior tag
válasz
Gaborka30 #5714 üzenetére
kijelzővédő-fólia: T-mobile-nál volt 1490-ért
Kryczek@5716: Régebben szó volt róla, hogy célszerű 2A-s (2000mA) kimenő árammal rendelkező eszközhöz kötni, hogy tudja tölteni is bekapcsolt kijelző mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Kryczek
aktív tag
ha van autóba egy olyanom amit bedugok a szivargyújtóba, a másik végébe meg USB-t lehet dugni, akkor arról fel tudom tölteni a hüvelytablettát? a gyári kábelével gondoltam.
-
-
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
Gyors kérdés: honnan tudok fóliát beszerezni a tablethez?
Köszi! -
bakter24
őstag
Tapasztalataim a magyar készítésű Slim tokról, és sok kép:
Kína túl messze van! avagy S7 Slim tok hazai készítésben
Kérésre tudok küldeni nagyobb felbontású képeket, illetve tudok adott szögből fotózni, stb, aki gondolkodik a beszerzésén, vagy csak kíváncsi rá. Még videót is csinálhatok róla... Igazi sztár születik!
-
mkRoland
senior tag
válasz
Rabidsnail #5700 üzenetére
Nekem eddig még mindig a Go tetszik, pedig megvettem az ADW-t, ezek ellenére Zeam-et használok. Számomra a Go legnagyobb előnye, hogy képes a memóriában maradni, nem kell egy nagyobb progi bezárása után fél percig várni, amíg újraépíti magát a launcher. Ezeknek megfelelően viszont lassabban is kicsivel tőle a gép. Ma megnyomogattam Auchan-ben egy iPad2-t. Jópofa gép, de nekem a droid jobban bejön.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Olcsó árfekvésű táblagép jött a Huawei-től. Ezektől szoktunk előre félni, de most nagyon kellemesen csalódtunk, a kínai gyártó saját felületet is tervezett.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest