- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- A karcsúság ára
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacis
nagyúr
Ha valaki az akku kapacitás miatt vesz órát akkor venni kell egy frankó kvarc Casio-t. Brutál sokáig bírja.
Ha viszont okosórára van szükség akkor a funkcionalitás a szempont. Minél több dologra képes annál jobb.
Nekem az utóbbi a fontos. Óráról nagyon sok dolgot tudok intézni és kezelni. Nem érdekel hogy hány napot bír ki. Egy napot tudjon fixen. Ha már ettől többet tud az már pazar. -
István971
tag
Senki nem veszi már.....
Tárgytalan, sokkal jobb a többi óra, xiaomi, Huawei, Garmin meg a többi.Elmúlt már az apple filing....
Hát igazából már ingyen se kéne.... -
Ami azt illeti, engem is zavar, hogy az összes órájukat napi szinten kell tölteni. Megértem, hogy ez sokaknak nem probléma, de miért nem csinálnak a többiek (egy elég nagy tömeg) számára egy butább eszközt jobb üzemidővel? Egy okoskarkötőt, nagyon korlátos képességekkel / tudással. Tippre rengetegen vennék.
-
MLA
tag
Huawei órám van, 8-9 naponta kell tölteni, állandóan elfelejtem. Előtte Samsung volt. Tudtam, mielőtt zuhany felrakni az órát tölteni. Benne volt a napi rutinban.
-
jacis
nagyúr
-
strogov
senior tag
Én wifi-t használom sokat órán. Soha nem gondoltam, hogy kell nekem egy órába wifi. Következőbe mobilnetet is akarok.
Munkahelyen, szállodában, kertben nem kell a telefont vinnem. Minden megvan az órán. Ha nagyon akarok olvasni még rss feed is van. Páromnak is annyira tetszett, hogy a legutóbbi vásárlásnál már alap igény volt, hogy neki is wifi-s óra kell. Mivel android-os, így neki GW lett.
Smart home-nak is sokkal jobb vezérlő mint a telefon. Ez mindig nálam van, és HA action is rátehető. -
jacis
nagyúr
Ha majd az általad említett nem tudom milyen márka órája is azt tudja amit egy Apple óra az sem megy el egy hetet. Valamit valamiért. Engem nem érdekel az, hogy 2 vagy 10 napot tud egy töltéssel. Az hogy amíg este megfürdök stb feltölt tökéletes számomra. 4 évig használtam egy Samsung órát amit naponta töltöttem. Számomra az a mozdulat hogy kikapcsolom az óraszíjjat illetve 30 perc múlva vissza nem olyan nehézség amiről egyáltalán említést akarok tenni. Jobban zavar a napi borotválkozás 😈
Csak egy rövid sztori a mai napról: Ma kimentem a garázsba. A telefon bent maradt a házban a konyhapulton. A garázsban ott van a BT hangszóró amivel jó lett volna zenét hallgatni (lusta voltam visszamenni). Gondoltam megnézem a Watch mit tud ilyen szempontból. Bekapcsoltam a hangszórót majd az órán beléptem a youtube music alkalmazásba és kiválasztottam a kedvenc zenegyűjteményem és elindítottam az óráról. Ezek után tudtam zenét váltogatni meg hangot állítani az órával. Ezek olyan apró dolgok amit sokat nem is használnak de a watch ettől okosóra. -
scdlsc
senior tag
"Minek kell ezen az üzemidőm pörögni?"
Mert valamivel b.sztatni kell az embereket. Mint amikor random iPhone cikk alatt jön a komment, hogy az emberek azért veszik, mert alma van rajta és azzal felvághatnak. Vagy random Garmin cikk alatt mindig megjelenik valaki, hogy közölje miért szar a Garmin órája. -
jacis
nagyúr
Amilyen appokat használok a gyáriakon felül: shazam, eWeLink, Nethome plus, MiHoneWatch, időkép, youtube music, jah és apple pay ami egy brutálisan gyors és profi megoldás.
A töltésről pedig annyit, hogy a 2,5 napis üzemidő után fürdés előtt felteszem töltőre majd amikor már megyek feküdni mehet is vissza a kezemre. Ez miért olyan nagy teher 2-3 naponta bárkinek is? Minek kell ezen az üzemidőm pörögni? -
judas13
addikt
Egy Suunto Oceanal azért csak meg lehetne vesztegetni akárhogyan is nézem
-
zzola
titán
válasz
janeszgol #12 üzenetére
A Garmin semmikép nem okosóra, kimondottan sportóra. Én pl. nem veszek AW-t az iPhone mellé, mert nem tudom kihasználni és nem is érdekel. Viszont az Epix PRO legtöbb tudását kihasználom, 2 órát meg nem akarok használni. Egy 50e forintos Huawei óra okosabb, mint egy Garmin. Nyilván a Garminnak más a célközönsége.
Egy AW Ultrát esetleg el tudnék képzelni, ha legalább 1 hetes üzemidővel rendelkezne - aktív használat mellett. -
embe
nagyúr
válasz
janeszgol #12 üzenetére
"Garminok sem azok, mivel nincs rájuk áruház, amiből appokat telepíthetünk rá. Nem tehetünk rá facebookot meg ilyen hülyeségek."
Van, csak más a prioritás. Garmin Connect IQ
-
NavySeal
senior tag
Olvasva a hozzászólásokat azokkal azért egyet tudok érteni, hogy a design nem sokat változott. Az akkuidő nekem még éppen elmegy (AOD ki van kapcsolva), estére kb 40-50% úgy, hogy ezzel alszom.
Viszont akinek a pontos pulzusmérés és alvásmonitorozásra van szüksége, annak szerintem jó választás (tudom, más órákban is van, de azok minősége azért nem minden esetben megfelelő - legalábbis nekem). Persze az integráció az ökoszisztémába is brilliáns.
AW9-em van és nem bántam meg a vásárlást.
Egy frissített design-t nagyobb akkuval el tudnék képzelni már azért. -
hemaka
nagyúr
Megnézel egy gen5 és gen 10-et, alig történt érdemi változás designban de funkciókban is, szóval miért is váltana a mezei user?
Ultra 2 viszont nem rossz, csak vannak ahova az akkuja nem elég. -
Ez fura, rengeteg emberen látok S10-et, nekem is ennek a dizájnja tetszett meg annyira, hogy lecseréltem az Instinct 2-t.
-
nozs23
addikt
Miért feltételezed, hogy mindenki úgy használja az óráját, ahogy te? Tekintve, hogy AW-ból annyit adnak el, mint az összes többi hasonló cuccból együttvéve, felteszem, hogy valamit csak jól csinálnak. Nekem pl.: a 4g a fontos. Nélküle sosem vennék, mert csak egy telefontávirányító pulzusmérővel, ami kevés. Kell, hogy otthon tudjam hagyni a telefont.
Külsős appokból nekem a legfontosabb a konditermes naplózó appom és a Spotify, ezeket napi szinten egy órát használom telefon nélkül. Van online és offline maps, hogy ismeretlen terepen is el tudjak menni futni telefon nélkül. Apple Pay 100% minden szituációban működik az órával.
Azt leszarom, hogy egy napot megy, mert nem vele alszok, megy a töltőre. Jó lenne ha menne egy-két hetet? Persze! Feladnék ezért bármilyen funkciót? Nem. -
odani
tag
Az Amazfithez is lehet appokat letölteni, mindenfélét bőven, és mégis bőven 1 hét felett tartható az üzemidő.
De ha már a személyeskedés irányába tolod a témát, írd meg, kérlek, Te milyen appokat töltöttél le és használsz aktívan az utóbbi időben! Komolyan érdekel. Mondjuk az eredeti felvetésemre szívesebben látnék reakciót. -
odani
tag
Túl van misztifikálva az okosóraság. Szerintem az Apple fanok körében igencsak népszerű lenne egy olyan modell, ami ugyan nem "okosóra", de tudná a valóban fontos és a userek 99%-a által ténylegesen használt funkciókat, viszont mondjuk egy hétig bírná egy töltéssel.
Sosem értettem, minek áruház egy órára. Egyéb gyártók az okosított, saját OS-t futtató, karon viselhető eszközeikkel már rég megtalálták a "sweet spotot", aminek lehet bő 1 hetes üzemidő az eredménye. Nekem például Amazfit Balance van, számomra tökéletes, semmit nem hiányolok belőle és csak azon szoktam izgulni, hogy firmware-frissítésekkel ne rontsanak rajta. -
jacis
nagyúr
Nekem az Ultra 2 van és minden be van kapcsolva. AoD is aktív, éjjel is rajtam van. Így tud 2,5 napot. Számomra hibátlan megoldás. A Samsung órámhoz képest térugrásnak tűnik a Watch OS és maga az óra minőséges is.
-
iPadM
csendes újonc
Pontosan. Van egy 8-as watch-om, 88% akku, naponta kell tölteni, estére 20-30% közt van. És pont ezért vettem újra elő az anno csak kipróbálni vett Xiaomi watch 4-et. Kevesebbet tud..? Igen. De ami nekem fontos, azonnali viber-messenger-email, hívás, sms, etc értesítés, az megvan, és két HETENTE kell tölteni. Részemről ennyi
-
-
janeszgol
félisten
Napelemes? Azt meghiszem.
Mondjuk lehet azon vitatkozni, hogy mit tekintünk okosórának. Egyesek szerint a Garminok sem azok, mivel nincs rájuk áruház, amiből appokat telepíthetünk rá. Nem tehetünk rá facebookot meg ilyen hülyeségek.Szerintem a te órád okosóra kategória, mivel sokat tud, van beépített gps is, de nem abba a kategóriába tartozik, mint az Apple Watch vagy a Galaxy Watch. De okosórának számít szvsz.
-
effendi2
tag
válasz
Felesbandi #2 üzenetére
“hogy nem tudom mi ujat tehetnenek bele a kovetkezo oraikba”
Mondjuk olyan akksit, amivel nem kell naponta tölteni. Nálam legalábbis ez dealbreaker…
Ha eljutnak legalább szűk egy hétig, akkor meggondolom majd, addig remélem kihúzza a Fitbitem 😁 -
scdlsc
senior tag
válasz
Felesbandi #2 üzenetére
"Orulnek viszont ha androiddal is hasznalhato lenne."
Megtörténhet. Egy ideig az iPod is csak almás gépekkel működött. -
roli543
őstag
Elso gen SE órával nyomom lassan 4 éve. És nekem a napi sporthoz, aktivitáshoz perfekt. Valamit kéne már dobbantani a 11-es szériával, hogy növekedjenek a számok.
-
judas13
addikt
Én is nézegettem az SE2-t de egy Honor fitkarkötő lett töredék áron csak belőle. Most is elég amire kell.
-
NemMo
őstag
válasz
Felesbandi #2 üzenetére
Nekem is S7 van, igaz nem steel, de megjelenés óta megvan és tökéletesen kiszolgál.
-
joey04
titán
Ez jó hír. Akkor lassan lesz valami nagyobb fejlesztés.
-
Felesbandi
senior tag
S7-em van stainless steel valtozatban, egyelore szinte semmi erdemlegeset nem mutattak fel, ami miatt ujabbra cserelnem. Igazabol olyan szempontbol necces is a helyzetuk, hogy nem tudom mi ujat tehetnenek bele a kovetkezo oraikba. Nyilvan jo lenne, ha az ora vekonyabb lenne jobb kijelzo/kava arannyal es jobb uzemidovel, de nagy elorelepest aligha tudnak ezekben kulon-kulon meglepni, plane egyszerre.
Orulnek viszont ha androiddal is hasznalhato lenne.
-
janeszgol
félisten
Én is nézegettem az Apple Watch-okat, a SE2-n gondolkodtam. Aztán vettem egy CMF Watch Pro 2-t negyedáron. Igaz tizedannyit tud, még a Fit 3-nál is sokkal butább, de amire kell arra talán éppen megfelel. Oké ez nem igaz, a Fit 3 tudása kéne azért.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Két éve csökkenő tendenciát mutatnak az Apple óráinak eladásai.
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest