Új hozzászólás Aktív témák
-
-
drmotto
őstag
válasz
mkRoland #15116 üzenetére
Köszi, megnézem.
Play: ez a tablet eddig is állandóan másik néven volt, hol az enyémen, hol a nejemén, most épp a fiamén.
Eddig ilyen gond nem volt, sőt, most tettem fel az asszony minijére egy SGS-en kédszült tibi mentést, én ott van a playen.
Mindegy, eljátszadozok vele, majd csak lesz valahogy. Ha másképp nem, leszedem mindet újra. -
drmotto
őstag
válasz
mkRoland #15112 üzenetére
Az a baj, hogy nem a slim bontja a kapcsolatot, hanem a rooterem szarakodik, és néha rájön, hogy eldobál minden kapcsolatot, majd újra csatlakoztat mindent. És a Slim nem megy fel újra, így manuálisan kellene, de beragad a kikapcsolásba.
Play hiba: Fen van pl. minden Angry Birds. TB mentésből tettem vissza, mint minden appot mindig, minden eszközre. És a Slimen a play saját alkalmazásaim menüjében nem látszik egyik sem. Ha megkeresem, akkor persze azt írja, hogy telepítve, de ha frissítés jönne, nem tudnék frissíteni, mert nincs a listában.
A kattanás most egy napja nincs, bár nem is igen használták a kölykök.Esetleg érdemes újabbat feltenni?
-
bakter24
őstag
válasz
mkRoland #15112 üzenetére
"Wifi Manager programmal, ha nem akarok wifi-zni bontom az aktuális wifi-kapcsolatot, de akkor sem kapcsolja ki a wifit, csak bontja a kapcsolatot"
Na ezt ki fogom próbálni, szégyen és gyalázat, de ez még nem jutott eszembe.
Ez elvileg fapados megoldás lehet az összes romnál általában fennálló wifi restart gondra is akár. Ami általában akkor jön, amikor pont sürgősen kéne a wifi, és mondjuk a mobil a fülemen, kéne valami infó, és akkor újraindul... Wááá. "Tartsd lécci, a tabletem újraindult, mert bekapcsoltam a wifit"
-
bakter24
őstag
válasz
mkRoland #15033 üzenetére
Öööö... Nincs neki kijelző érzékelés...Szerk.: Már értem, hogy mondod.
Kicsit le vagyok lassulva.
-
drmotto
őstag
válasz
mkRoland #14949 üzenetére
Köszi.
A Nova-ban át lehet tenni fektetett módban az alsó sávot alulra, vagy ebben is oldalt marad? A legtöbb launcherrel ez a bajom, a Tab2-n is emiatt van a gyári TW fent még mindig. Talán a Go launcher lesz majd a végső megoldás.
Böngészőből meg csak a Chrome, de a Firefoxot majd meglesem. Egy ideje tervezem, de nem sokan dicsérik. -
drmotto
őstag
válasz
mkRoland #14945 üzenetére
Terminal emuatorral lehet előcsalni, most hirtelen nem tudom, mi a parancs. De utánanézek.
Szerk:
su
pm create-user testA test helyett persze lehet bármi.
Cikk:
http://pdafanclub.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2223:titkos-oesszetev-a-jelly-beanben&catid=50:egyeb&Itemid=257 -
hunorpapa
csendes tag
válasz
mkRoland #14913 üzenetére
köszi, ezzel nekem is ment már. Bár frissítettem egy 1224 verzióra azzal meg el sem indul. Így egyenlőre marad Lawrence kolléga v4-es verziója, amíg nem tudom előcsalogatni a kamera appot illetve amíg alvó módból nem tudom visszakapcsolni a wifit. Sajnos a v6-hoz nem találtam működő linket, pedig ahogy olvastam az a legjobb most.
-
asturel
őstag
válasz
mkRoland #14646 üzenetére
Paranoidbol meg nincs linaroval forditott, nem akartam addig, mig a mobilnetes dolog meg nem oldodik.
Viszont jo lenne, ha valaki megnezni, hogy ebben mukodik-e a mobilnet (legujabb cm10 mindenfele linaro nelkul forditva), hogy ez volt-e a baj. (kozben kaptam hozzaferest goo.im buildboxra (8 magos xeon), igy barmikor tudok ujabb androidot forditani)) -
asturel
őstag
válasz
mkRoland #14406 üzenetére
Egyszer mar volt errol szo, es Titya irta itt, hogy ez inkabb app problema. A tobbi reszet nem nagyon ertem (milyen kompatibilitas mod, meg hol
es meg nem is lattam ilyesmit), app nem hiszem, hogy van ra. Viszont a regi beallitassal meg az autorotation is rossz iranyba fordul (na meg az osszes app, ahol eddig jo volt).
Vagy minden appban rossz ami accelerometert hasznal (es nem gyro-t)?
-
asturel
őstag
válasz
mkRoland #14401 üzenetére
En azt hittem, hogy nalam azert nincs, mert nincs mar simkartya a tabletben. Most utana neztem es hianyzik a kernelbol egy dolog (ami regebben nem kellett), konnyen fixalhato, de nincs gepem (nem pesten vagyok) amin tudnek kernelt forditani (esetleg androidot). Jovo heten meg nem lesz nagyon idom.
-
C0mman
tag
válasz
mkRoland #14298 üzenetére
Hálás köszönet az infóért, bár az általad említett launcher egyikét sem ismerem, mert a jelenlegi holo launcher tökéletesen bevált.
Azonban hajlandó vagyok kompromisszumot kötni, főleg ha azzal növelem a vas teljesítményét.
A CM10 felrakása után, amint kezdtem belakni számomra az első dolog ami érezhető volt, hogy kicsit lassabban reagál a kijelző, illetve ha megnyitok egy alkalmazást.
Túl sok mindent még nem tudok nyilatkozni, de mindezt leszámítva tetszik a rom :-)
Azonban lenne egy kérdésem....
Flash player terén mi az ami használható és fut is a tabon?
Webes játékot szeretnék megnyitni a vason, de sajna nem akarja az igazságot, pedig újabb készülékekkel ez nem jelent gondot.
Gondolom, hogy nem hardveres probléma miatt... -
Vikt0r
aktív tag
válasz
mkRoland #14223 üzenetére
ahogy le van írva
- mount and storage menüben
- format boot
- format system
- format data
- format cache
- format sd-ext (ha van ext partíciód)
- főmenüben
- wipe data/factory reset
- wipe cache partition
- advenced menüben (opcionális)
- wipe dalvik cache
- Install zip from SDcard menüpont
- Choose zip from SDcard
-Kiválasztom a telepítendő ROM zip fájlját,
-Miután feltelepül, akkor a gapps.zip-petvagy próbáltam úgy is, hogy a ROM fel volt telepítve és utána léptembe Recovery-módba akkor csak
- Install zip from SDcard menüpont
- Choose zip from SDcard
és akkor a gapps.zip-pet telepítem -
punisher1
aktív tag
válasz
mkRoland #14186 üzenetére
Tegnap ismét sikerült beizzítanom a gépsast felment a gyári rom majd feltettem egy pirate romot és képernyőzár után el is szállt az egész.
De tegnap este mégegyszer sikerült bekapcsolnom megint felment a gyári rom majd ahogy tanácsoltad feldobtam a legutolsó CM10-est.
minden rendben volt képernyőzár ki/be kapcsolás után is minden o.k. volt.Ma reggel is egyből bekapcsolt semmi gond nem volt
vele nem teljesen értem ezt az egészet.Bár egy dologra gyanakszok nem e lehet,hogy bár nem értek a belső memóriához de nincs azon valami
partíció ami elszállt?Ez azért jutott eszembe mert az történt hogy miután feltettem a gyári romot jött a rootolás majd recovery majd
belső sd-re feltettem a cm romot és a gapps-ot majd restart->recovery na itt ezeket csináltam mounts and storage alatt:format boot,format data,format cache,format system,
majd a kezdőmenüben wipe data factory reset,wipe cache particion ezután az advance menüben wipe dalvik cache majd feltettem a romot.
És miután bejött leszedtem egy astro file managert marketről mondom kitörlöm a cm romot ne foglalja a helyet a belső sd-n.
Na ekkor majdnem beleestem a papucsomba mert mikor megnéztem a belső sd tartalmát a pirate rom figyelt rajta.
Na ez hogy lehet???Hisz fel se másoltam csak a CM10-eset,hihetetlen amiket csinál mind 1 töröltem és elkezdtem beállítgatni a dolgokat egy két dolgot telepíthettem fel
mire irja nincs elég szabad hely.Mondom ez hogy lehet csak 2-3 dolgot tettem fel megnéztem a tárhely menüpontot nyomtam egy sd-kártya törlése
mivel külső kártya úgysincs benne mondom megpróbálom de nem történt semmi lehet az a külső sd-re vonatkozik.Akkor megnéztem mit ír részletesen:
Belső tárhely ezt írja:
Összes hely:160MB
Alkalmazások:92,20MB
Elérhető:47,26MB
ezalatt megint írja
Belső tárhely alatta Összes hely:7,45GB
Én valami belső sd hibára gyanakszom nemtom nincs valami lehetőség ezt visszaállítani eredetire?Nem is értem ez magától hogy állíthatódik el?Most egyébként kb fél
órája megint elszállt úgyhogy várnom kell 1-2 órát és ismét bekapcsol majd de csak úgy ha a gyári rom benne van az sd kártya foglalatba. -
asturel
őstag
válasz
mkRoland #14151 üzenetére
Kep nincs rola? Mivel hogy most mar nem tudom megnezni
(ezert meg nem szivesen raknek vissza mast)
Tegnap tulzottan is raertem (hangover rlz), igy elkezdtem foglalkozni a hardveres video dekodolassal, xvid-del mar tobbe kevesbe megy (van amelyik video neha kikockasodik, de a tobbi meg ok), cpu terheles nagyjabol a felere lement igy. h264 alacsonyabb felbontasu videoval is mukodik:
VIDEO: [H264] 720x400 24bpp 25.000 fps 2085.5 kbps (254.6 kbyte/s)
[I]hardveres dekodolas:[/I]
User 43%, System 37%, IOW 1%, IRQ 0%
User 47 + Nice 0 + Sys 40 + Idle 18 + IOW 2 + IRQ 0 + SIRQ 0 = 107
PID PR CPU% S #THR VSS RSS PCY UID Name
2245 0 35% S 18 601332K 72224K fg u0_a61 org.videolan.vlc.betav7neon
109 0 28% S 11 60768K 4760K fg system /system/bin/surfaceflinger
112 0 14% S 9 65384K 17672K fg media /system/bin/mediaserver
2361 0 3% R 1 988K 492K fg root top
[I]szoftveres:[/I]
User 85%, System 14%, IOW 0%, IRQ 0%
User 96 + Nice 0 + Sys 16 + Idle 0 + IOW 0 + IRQ 0 + SIRQ 0 = 112
PID PR CPU% S #THR VSS RSS PCY UID Name
2245 0 77% S 18 591132K 61976K fg u0_a61 org.videolan.vlc.betav7neon
109 0 18% D 11 60768K 4760K fg system /system/bin/surfaceflinger
584 0 0% S 38 513736K 26876K bg u0_a44 com.google.process.gapps
112 0 0% S 6 28104K 2860K fg media /system/bin/mediaserverkernelben szerintem talan lehet fakelni, de azt se tudom, hogy 'megeri'-e, mivel a legtobb app nem szereti a custom felbontast (foleg a 3d appok
)
-
asturel
őstag
válasz
mkRoland #14149 üzenetére
Nekem fogalmam sem volt, hogy hogy lehet elohozni a szerviz menut (sehol se irtak ki konkretan, ahhoz meg tul lusta voltam, hogy utanakerdezzek), ha valaki elarulja a 'kodot' akkor talan meg esely is lehet ra
(az a baj, hogy egyaltalan nem is lattam, hogy hogy nez ki / mukodik)
de recovery menuben van egy sd card partition menu is.. azt nem probalta senki?
(nem tudom mit csinal)
masik megoldas, hogy konzolbol fdiskkel ujraparticionalni, igy nez ki jelenleg:
fdisk -l /dev/block/mmcblk0
Disk /dev/block/mmcblk0: 8002 MB, 8002732032 bytes
4 heads, 16 sectors/track, 244224 cylinders
Units = cylinders of 64 * 512 = 32768 bytes
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/block/mmcblk0p1 2 152641 4884480 83 Linux
/dev/block/mmcblk0p2 152643 244224 2930624 83 Linux(mivel nem all szandekomban legyalulni a particiokat pontos instrukciokat sem tudok irni
)
-
-
punisher1
aktív tag
válasz
mkRoland #14009 üzenetére
Feltettem múltkor amikor írtad szánjak rá egy kis időt mondom megnézem újra a 2012.10.01.CM10-es verziót tettem fel.Beállítottam a wifit rákapcsolódott majd újra indult a tablet mondom mind 1 ennél a tabnál előfordul az ilyen.Majd azt vettem észre,hogy sokkal lassabb mint a pirate legalábbis nálam klasszisokkal gyorsabb mint a CM10.A kamerát tudtam,hogy nincs benne láttam file manager sincs még mindig.Próbáltam pozitívan hozzáállni nyomogattam próbálgattam de én nagyon úgy látom soha nem fogok rá áttérni mert a pirate sokkal gyorsabb és komplett cucc.Egy olyan dolgot nem tudnék megemlíteni ami a CM10 mellett szólna.Nekem inkább a pirate hiányzott már kb 5 perc után
Ez van úgyhogy többet biztos ki se próbálom mert ez tökéletesen megfelel nekem amire kell.Heti telepítgetésre meg idegeskedésre nincs szükségem.Egyébként azzal nem vagyok tisztában valaki világosítson már fel,hogy miért van az,hogy a huawei miért nem csinálja meg rá.Szerintük lassú lenne hozzá a tab vagy egyszerűen ők le*****ják lusták és nem érdekli őket?Mert én úgy gondolom a gép paraméterei elegendőek lennének az android 4 futtatásához vagy tévedek?Ha igen akkor ezt egyszerűen nem értem mi az oka,hogy nem csinálják meg.
-
Rabidsnail
senior tag
válasz
mkRoland #14061 üzenetére
Megerősítem!! Ez a módszer teljesen biztonságossá teszi a wifit!! Ez a dolog,hogy elvész néha a hang,a cm romoknál gyakran előjön. Most Lawrence V6 romja van,140 dpi Go launcher hd for pad és minden gurul. Azért siratgatom a cm romot,mert kegyetlenül tetszik,de ez a "hangzavar" most berágatott!! :-)
-
drmotto
őstag
válasz
mkRoland #14009 üzenetére
Azért erős túlzás azt állítani, hogy a Slim gyorsabb, mint egy dualcore tablet, kétszer annyi rammal... Nem egy kategória a kettő.
nekem itt a Tab2 7.0 mellette, tapasztalatból mondom.Szép a Slim, jó a Slim, megtartom, megy a gyereknek, de eszembe nem jutna visszaváltani rá.
-
asturel
őstag
válasz
mkRoland #13856 üzenetére
Nem en szuntettem be, hanem cyanogenmodnal nem fejlesztik mar a cm9-et.
wifi: valami megint valtozott cm10-ben, igy buildnal nem kerult be auton a wpa_supplicant.conf, kezzel egyszeruen felmasolhato ha van adb. adb remount rw && adb push wpa_supplicant.conf /system/etc/wifi/ && adb shell "chmod 644 /system/etc/wifi/wpa_supplicant.conf" && adb reboot, kesobb en is javitom.
-
plgr
tag
válasz
mkRoland #13853 üzenetére
nekem rögtön egy újraindulással kezdett, utána pedig kézzel kellett átállítanom az értékeket, hogy tablet UI legyen, alapból nem volt az.
Így viszont a feloldóképernyőn a kör alja és teteje kilóg/takarásban van, a Google felirat (nem piszkáltam, alapból az van felül) nem látszik (de ki lehet választani). -
plgr
tag
válasz
mkRoland #13795 üzenetére
Igen, wipe cache-el tettem fel, teljesen jó. A stay on be van kapcsolva nálam is, azt viszont nem tudom már, hogy az előző verzió alatt be volt e. Így mindenesetre jó.
Status bart én a GMD GestureControl-al szoktam eltüntetni ha nagyon kell, kicsit döcögős de működik.
-
-
asturel
őstag
-
asturel
őstag
válasz
mkRoland #13665 üzenetére
ics-n meg /mnt/ alatt vannak a cuccok, jb-n valtozott /storage -re
szoval /storage/sdcard0/ helyett /mnt/sdcard/ de eppen /mnt ala is lehet uj konyvtarat letrehozni, csak ahhoz a rootfs-t kell rwkent mountolni mindig.sda maga az egesz 'eszkoz', ha particionalva van, akkor sda1 az elso particio rajta
irj egy ipt, pm-ben,
lsusb amugy > 1 eszkozt kell, hogy kiirjon, akkor latja -
drmotto
őstag
válasz
mkRoland #13638 üzenetére
Nem is fogja, mert a play valahonnan máshonnan szedi az infókat a telefonodról/tabletedről, és gondolom az az alapja, hogy mit adtak ki rá hivatalosan.
Pl. az SGS-re se tudtam marketből szedni olyan appot, amihez minimum 3.0 kell, alternatív forrásból beszerezve viszont simán működik. -
Szoszo94
őstag
válasz
mkRoland #13483 üzenetére
Iiigenigen, köszönöm mindenkinek a válaszokat, de Te nyertél
Csak az a baj. hogy nem szívesen partícionálgatnám szét a belső "vinyót". Kellene egy olyan programot írni, amivel a különböző apk-knak be lehetne állítani, hol keressenek (belsőn v külsőn), ez lenne a legtisztább dolog, de sajnos gépész szakon vagyok, nem infón
Drmotto is ráérzett a lényegre, csak az a baj, hogy én nem találtam meg azt a sort, ahol hivatkozik a tárhelyre. Biztos én vagyok a vak, ugyanis csak átfutottam, de megköszönném, ha valaki elárulná, hogy melyik is az a fájl (feltéve ha tudja valaki
).
-
asturel
őstag
válasz
mkRoland #13427 üzenetére
Szerintem androidban nem lehet allitani ilyesmit, viszont talan azzal lehetne trukkozni, hogy mas x/y felbontast mutatni az userspace fele. De nem tudom ennek milyen mellekhatasai lennenek, vagy egyaltalan csinalna-e valamit
[link] pl. alapesetben igy az y virtual az a normal y*2, bar ennyire nem melyedtem bele. (mellesleg engem is rohadtul zavar ez a dolog, foleg kepeknel mikor osszenyomja/szethuzza az emberek fejet.. igy a kamera is kb hasznalhatatlan (nem mintha amugy az lenne
))
Az uj 'USB accessory mode' ra gondolsz? Vagy azota a kernelbe kerult valami usb stick tamogatas? (1x nekiestem az uj usb accessory backportolasnak a 3.x bol de fel ora utan kapott egy git stash-t, ) (Mondjuk azt se tudom, hogy pl linux alatt mi kell usb stickhez.. igy tippre sima pppoe?)
-
karakpecze21
senior tag
válasz
mkRoland #13144 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Idő közben akadt még egy gondom.Mivel használtan került hozzám a cucc, kértem egy gyári beállítások vissza-t.
Eddig amíg mail-t vagy bármit írtam, magyar volt a bill.Mióta reseteltem angol lett és nincs ékezetes betü sem emiatt.
A beállításoknál pedig magyarra tettem a bill nyelvet és a beviteli módot is.Mi lehet a bibi? -
asdf_
veterán
válasz
mkRoland #12988 üzenetére
Ket video van fenn mindossze a kutyun tesztjelleggel, egy tobbeves xvid, meg egy mostani h264 sorozatepizod. Mindketto csuszik csunyan, asztali gepen semmi baj nincs veluk. Szerintem siman annyi van, hogy lassu a tablet a lejatszashoz, a frameskip kesobb lep be, amikor mar tobb kocka hatranyban van a gep ekozben pedig eluszik a hang. Filmet en sem neznek rajta sosem, az mar nem embernek valo (plane egy ilyen adottsagu kijelzon), de egy 40 perces vonatut alatt egy 25 perces My name is Earl-t meg siman bevallalnek.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
mkRoland #10868 üzenetére
Nekem végülis 8.. Van erre egy topic, hogy mekkora gáz volt ebből..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged