Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
colonell
senior tag
Áthelyezés opció csak akkor válik elérhetővé ha a Beállítások->Tárhely-nél az Sd kártya az alapértelmezett telepítési hely.Nekem is produkálta ugyanezt,és valóban az a megoldás amit leírtál de én root miatt hamar megoldottam.
Megérkezett sikeresen az unlockerkódom,esetleg ha valaki már nyitotta a BL-t és lenne kedves megosztani a tapasztalatait azt megköszönném
ha nincs akkor majd én megosztom ha kész lesz -
0xmilan
addikt
-
törölt tag
Köszi a válaszokat, de valamennyire azért értek a dolgokhoz.
Tehát:
Természetesen (mint írtam is) nem teleptettem semmit az SD-re, vagy a belső memóriára. Újramountolás után a telepített appok futnak, azonban az alapértelmezést elfelejti és nekem kell visszaállítani.
@kareszm: Minden módban ez van sajnos, MTP-ben ugyan úgy (ez az érdekes..), ráadásul ott még különösen lassú a navigálás, amit szintén nem értek.
Az alapvető dolgokat én is végig próbáltam, de semmi javulás. Ennek fényében ha valakinek van még ötlete szívesen fogadnám.
@Duliee: Köszi, a laggolást még igyekszem én is debuggolni.
Egyéb fejlemény:
Csak ICS zár alatt indult újra a telefon, ez lehet, hogy az EmotionUI hibája, vagy írjak a PowerAMP-seknek? -
Graphics
Jómunkásember
Szerintem itt a saját UI-val nagyot akartak villantani, hogy úgymond menü-mentesítették az egészet... ennyi memóriával ezt nem lehetett rendesen megjátszani.
Érzésre mint a telipakolt kezdőképernyő esete.. Meg pár furcsaság van, én szerintem jobban jártak volna, ha egy Launcher ON/OFF megoldással próbálkoznak, mert én szívesebben ellennék a stock felülettel / Nova-val persze már ott tart a dolog /
Meg néha ez az újratöltés a kezdőképernyőről a menübe lépésnél van még jelen, meg amikor pl a beállításokba lépnék be, 1-2 másodperc gondolkodási időt kér, pedig a vas úgymond bírná alatt
-
meganers
csendes tag
Az Android és a Google fejlődéstörténetét ismerem, viszont a minimalizmus híve vagyok, és nem találtam ésszerű indokot a 2 előtelepített böngészőre. És ezek szerint a Chrome telepítése ez esetben csupán marketing célokat szolgál, ami nálam túl van az ésszerűség határain
A zenelejátszó sztem annyiban más, hogy ott a gyártó lustaságával találkozhatunk. Mivel a 2 app eltérő tudásszintű, arra következtetek, hogy egyszerűbb volt hozzácsapni egy másodikat a rendszerhez, mint módosítani a stock-ot (bár még nem láttam a stock JB lejátszót, így csak feltételezem, hogy az egyik az). -
-
sssent
senior tag
Egyáltalán nem sántít. Az első indítás utáni beállításvarázsló nálam kérdés nélkül végigment mobilneten. Ha új, lakossági előfizető vagy, akkor alapbeállítás szerint valóban nem aktív a szolgáltatás. Viszont ha flottás vagy, vagy már meglévő előfizetést használsz, akkor simán lehet aktív.
user112: Nincs net csomag (X MB Y Ft-ért), de lehet aktív a szolgáltatás, 0 Ft havidíjjal, viszont forgalomarányosan fizetsz piszok sokat, ha netán használnád.
Tv:
Te is rossz oldalról közelíted a témát. Ez a készülék pontosan azért ilyen lassú (vagy gyors, nézőpont kérdése), mert a kínaiak ilyenre tervezték. Ez egy alsókategóriás készülék, alsókategóriás áron, véleményem szerint több kategóriájában(!) kimagasló tulajdonsággal. Ha gyorsabbra csinálták volna, 1GB RAM-mal, jobb kamerával, fluxuskondenzátorral, akkor nem alsókategóriás lenne, hanem komolyabb, komolyabb áron. Ha alsókategóriás áron adnák a középkategóriással megegyező telefonjaikat, akkor utóbbiakat senki nem venné meg. Ha neked ez kevés, akkor vegyél középkategóriás telefont 20-30K felárral. A Huawei nem jótékonysági szervezet.Akik az alsókategóriás telefonok teljesítményének fejlődését hiányolják, annak azért megjegyezném, hogy ez a telefon érzésre nálam nem igazán lassabb, mint a 3 éves HTC Dezirém GB-vel, ami az akkori felsőkategória volt kb. 3-szoros indulóáron. Egyébként én ennél inkább csak kisebb ütemű fejlődést várok az alsó- és középkategóriában. A csúcshardverek egyszerűen annyira elszálltak teljesítményben az utóbbi időben, hogy az emberek többségének egyszerűen arra már nincs szüksége. Itt vagyok én az élő példa, egyre olcsóbb telefonokat veszek, mert tudják legalább ugyanazt, mint az előző, és nekem pont arra van szükségem. Funkcionálisan ezek a telefonok (ilyen olyan vitatható hasznosságú exkluzív szolgáltatásoktól eltekintve) lényegében megegyeznek. Az egyetlen módja, hogy a fogyasztót a drágább készülékek felé tereljék az, hogy az olcsóbbak használatát mesterségesen kicsit kényelmetlenebbé teszik. Ebből világos, hogy a készülék vételárának és előállítási költségének az égvilágon semmi köze nincs egymáshoz (egyébként eddig se sok volt).
-
b0bcat
addikt
A feleségem Defy-on "nevelkedett", tehát valamennyire tisztában van a dolgokkal, tehát pl. rendszeres időközönként takarítja a memóriát. Hozzá volt kénytelen szokni a 2.1-es Android miatt. (A Defy-ban is amúgy fél giga RAM van. Ez még a régi Defy, amiről beszélünk.) Tehát az említett, "fícsörfónról okosra váltó" júzernél jártasabb a témában, de azt is sietve hozzá kell tenni, hogy az említett kínai tepsi (Feiteng H7100) nagyon gördülékeny, szépen muzsikál JB-vel, pedig alapból kevesebb mint 150 mega szabad operatív memóriája van, de a készülék (ill. az op.rendszer) nagyon okosan bánik az erőforrásokkal a jelek szerint.
Amúgy a maga szempontjából mindenkinek igaza van.
Jobb lenne a készülék 1 giga RAM-mal, de akkor biztosan a GPU lenne kevés, és különben sem kerülhetne ennyibe. A JB memóriakezelésből az én tapasztalataim szerint is jobb az ICS-nél, bár nekem az egymagos (MT6575), szintén fél giga RAM-os aTAB5 ICS-sel ugyanolyan gördülékenynek rémlik, mint a feleségem kétmagos (MT6577) csodája JB-vel. (Az aTAB-nak mondjuk kisebb volt a felbontása: 800x480 vs. 960x540.)
A fanyalgók nem fogják vélhetően megvenni, míg másoknak besztbáj. Ez teljesen természetes. Ahogyan a különféle gyártók csúcskészülékeit is lehet - és szokták is - fikázni. Akinek nem kell, ne vegye meg.
A többiek meg használják egészséggel. (Én maradok egyelőre az Y200-nál, amíg nem találok egy számomra igazán megfelelő modellt. Az már kiderült számomra, hogy a 4 coll kevés nekem. Visszalépésnek érzem a nagyobb kijelzőkhöz képest, és nem a felbontás miatt. Talán öregszem, és nagyobb betűkre vágyom...
)
-
Dave1984
őstag
Nem hülyére,csak hozzánemértőkre gondoltam(akikből több van,mint gondolnád),hisznek a marketingnek,és az eladóknak...Erre legjobb példa az Apple,nem kimagasló terméket képes sokkal magasabb áron eladni a fél világnak Marketingel.
Téma tényleg lezárva részemről...
viszont azt a sok gyári cuccot lehet tiltani ICS óta (gyárilag, root nélkül), szóval aki nem akarja hogy fusson mondjuk a G+ vagy vagy Térkép a háttérben, letilthatja, utána, képtelenség hogy ne legyen elég.
te tényleg nem érted azt amit írok.
azt se tudja a legtöbb ember,hol lehet az alkalmazásokat eltávolítani
Írtam,és utoljára írom!NEM hozzáértőkről beszélek,hanem aki Feature phoneról vált okostelefonra,az meg van lőve.
@kcsa
Örülök,hogy neked lejött -
Dave1984
őstag
reklám
"Now you got it all"
Azaz így reklámozzák,hogy minden amire szükséged van.
Na ne mond,h. ez nem megtévesztő egy hozzá nem értő laikusnak
Én témát lezártam,látom nem jött át,amit mondani akartam neked,hogy Átlagemberekről beszéltem,nem hozzáértőkről!Ezért írtam erre a telóra,h. ennyi pénzért korekt,de volt már ennél jobb ajánlat is,és 2 év alatt nem kicsit fejlődött a mobiltechnológia.
szép napot
az meg hogy az Xperia P-n a JB-nek nem elég 1 GB RAM, az a Sony-t vagy a custom rom készítőt minősíti
Nem csak Sony-ra értendő.A google a JB-nel több alkalmazást pakolt a rendszerbe,így több a memóriaigénye is. Szintetikus tesztekben tényleg jobban szerepel JB-nel az Xperia P,de mindennapi használatnál bizony az ICS stabilabb,gyorsabb.. -
Dave1984
őstag
szerintem az bassza itt sok ember szemét ezekben a kínai csodákban hogy ők anno kemény pénzt (60-80-100k) fizettek ki egy Xperia P-re
Egyáltalán nem b*ssza a csőröm,ZTE Blade óta tudom,olcsó húsnak híg a leve,ezért kínai márkájú telefont soha többé,lehet az bármilyen olcsó,nem üti meg a Sony,Samsung,LG szintet(minőségben),Egyébként ha te sokallod Xperia P-ért 75ezret függetlenül,2 év gyártói garanciával,hát lelked rajta.
ez egy két magos gép, miért fosná össze magát? nyilván a GPU+RAM miatt nem lehet vele minden játékot futtatni, de akinek arra kell egy okostelefon, az vegyen is S4-et vagy játékkonzolt.
Látom nem jött le a lényege írásomnak.ÁTLAGEMBER (mivel reklámba elhitetik vele) mennyi mindent tud,szuper gyors stb.ilyen élmény,olyan élmény.Megveszi,és csalódni fog,mert igenis telepakolja minden szír-szarral,mert azt se tudja mi az az Android,mik a telefon korlátai!
Pont,hogy nem fikáztam a telefont!!
Azt írtam,nem rossz teló,de azt fenntartom,hogy 2 éve az SE Mini(ami valljuk be kicsit nagyobb márka,mint a Hüvej) volt kártyásan 35ezerért.És csak annyi az előrelépés 2 év alatt h. +1 magot beletettek.Kevés...szerintem.
Szerk: Főleg Jb miatt is kevés az 512MB ram.Xperia P-re is visszaraktam az ICS-t,mert egyszerűen kevésnek bizonyul( gyári állapotban) a JB még 1 giga memóriával is! -
satz18
őstag
Szted a telenornál mennyire értenek az emberek a telefonhoz? Ügyfélszolgálatos csajt hívtam, mert nem ment a mobil net az evolve fx520-on, és amikor kérdezte a márkát, mondtam evolve. Kétszer visszakérdezett, és nem értette, meg akart győzni róla hogy biztos nokia. Utána arról, hogy biztos samsung. Miután 5 perc alatt sikeresen meggyőztem róla, hogy létezik ilyen márka, csak annyit mondott, hogy ő ilyenről még nem hallott. Szóval a szaktudásról ennyit.
-
b0bcat
addikt
Az IPS is TFT, tehát ez a konkrét felirat megint nem jelent semmi kézzel foghatót. Pláne, hogy a dobozokra rá is szokták írni, hogy nem feltétlenül igaz minden, ami rájuk van írva, hiszen nem egy helyen készülnek a telefonokkal (mármint a dobozok).
Az is segíthetne talán eldönteni a kérdést, hogy létezik-e 16 millió színű nem IPS TFT (256 ezer színű IPS ugyanis biztosan létezik). Ez a modell ugyanis láthatóan 16 millió színű, ha a 256 ezer színű Y200 mellé teszed.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali játékos kérdések órája
- Battlefield 6
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Yettel topik
- Cyberpunk 2077
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Könyvajánló
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest