Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sssent
senior tag
Bluetooth tethering-et működésre lehet bírni valahogyan ezen a telefonon?
A wifi hotspot alól a stock T-s ROM-mal hiányzik az opció.
-
sssent
senior tag
"(...) de nekem még nem sikerült 60MB alá vinnem a szabad ramot."
Azért ennek nem nagyon kéne örülni (épp ellenkezőleg), mert a jelenséget az okozza, hogy ezen a telefonon gyárilag túl agresszívre konfigurálták a rendszer memóriasöprögetőjét, nem pedig az, hogy nem használod ki az 512MB RAM-ot.
-
sssent
senior tag
Valószínűleg a Location Service fut, ami a cella és wifi-alapú helymeghatározáshoz kell. Ha letiltod a funkciót, akkor ez nem fog állandóan futni, viszont GPS nélkül még nagyjából sem fogja tudni, hogy hol vagy (pl. időjárás appok). A másik Maps-es komponens, ami futkosni szokott az a Prefetcher Service, aminek viszont térképhasználatkor kéne csak elindulnia (utána viszont szeret ottmaradni).
-
sssent
senior tag
válasz
NoMagix #1364 üzenetére
Hát, nekem ezt most nincs kedvem végigolvasni, de aki leírta, hogy "az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól", az szerintem más ökörséget is írhatott még. Formázni persze ettől még tényleg nem lehet, de legalább megpróbálni még árthat is. A táp és a töltő fogalmát nem kéne keverni, mert ez két tök különböző dolog. A kis teljesítményű táp (amit bedugsz a telefonba és a konnektorba) nem nagyon fog használni az akkunak (mondjuk remélhetőleg ártani sem), ellenben maga esetleg hamarabb elfáradhat. A töltést vezérlő töltő (ami a telefonban és magában az akkuban van) pedig pontosan tudja, hogy mekkora árammal kell töltenie az akkut (ami egyébként a töltési ciklus folyamán nem is állandó).
Röviden:
Törekedjetek minél kevesebb töltési ciklusra (80>90%-ra töltés ugyanúgy egy darab ciklus, mint 0>100%), és ha nem kényelmetlen, akkor húzzátok ki a konnektorból, amint 100%-ot jelez. Amúgy meg ez egy használati tárgy, ami a mi kényelmünket kéne, hogy szolgálja (és nem fordítva), tehát ha nem sikerül pont optimálisan használni, hát Istenem, ez sem lesz örök életű. -
sssent
senior tag
A FB valóban illetlenül sokat éber, ha adatkapcsolat híján úgysem tud mit csinálni, de ettől függetlenül bő 7 óra alatt 1-2%-os akkuhasználat aktív mobilhálózattal szerintem bőven kielégítő. Ha most elgondolkozol rajta, hogy mi változott tegnap óta, akkor esetleg tippelhetsz, hogy mi okozta a korábbi komolyabb merülést.
-
sssent
senior tag
Ez alapján nem áll fenn az általam tippelt tipikus ébrenragadós probléma (olyankor a piros csík hosszabb, mint a zöld). Most a FB és a Skype éber elég sokat. A korábbi képeden még nem látszott, hogy ezek nagyon akkut is ettek volna, de használható információért a két akku-statisztika képernyőről (a másik a grafikonra bökve jön elő) és erről nagyjából egyidőben kéne képet készíteni. Leginkább reggel, miután este megint teljesen feltöltöd és csinálsz egy reboot-ot is (még este, amikor feltöltött) - feltéve persze, hogy még holnap is elégedetlen leszel. A fenti részinformációk alapján valószínű, hogy talán nincs is nálad semmi különösebben rendellenes. A szokásosnál kicsit nagyobb használaton kívüli merülés másik tipikus oka ugyanis a gyengébb térerő és/vagy nagyobb intenzitású háttérszinkronizáció szokott lenni. Utóbbin tudsz esetleg segíteni: ha éjszaka nem fontos a szinkronizáció, akkor érdemes lelőni, skype-ból kijelentkezni, esetleg komplett adatkapcsolatot letiltani, ilyesmi.
Illetve azt a Memory Booster-t jobban járnál, ha leszednéd, mert Androidon inkább árt (épp az akkuidőnek), mint használ. A társaival egyetemben.
vampeare:
A headset-ek felvevőgombjának hosszú nyomására előjön a Google Voice Search, rövid nyomkodásra csatornát vált az FM-rádió (ha épp fut). Hogy mindezt véletlenül hogyan idézed elő, azt nem tudom. Talán valami kontakt-hiba, bár én még ilyet nem láttam. -
sssent
senior tag
válasz
tsabeekaa #1260 üzenetére
Hamut kell szórjak a fejemre, ezen tényleg működik. A kételkedés fő oka az volt, hogy (valóban már pár éve) pont egy illetékes Google fejlesztő találta azt mondani, hogy az Android időzített feléledésének HW-es akadálya van, ezért nem támogatott. A megjegyzésed nyomán azért biztos, ami biztos kipróbáltam. Ha csak 1-2 perccel későbbre állítod az ébresztés időpontját, és úgy kapcsolod ki, akkor bizony nem tér magához. Hajlamos vagyok a saját szememnek jobban hinni, mint a mások által leírtaknak - általában bejön a taktika. De aztán írtad azt is, hogy ébresztés előtt kicsivel már elindul. Na, gondoltam beállítom akkor bő 10 perccel későbbre az ébresztést, és lám, tényleg elindul. Direkt figyeltem, hogy akkor majd biztos valami háttérben fast-boot bekapcsolódós sumákoláson kapom, de nem: volt szép hosszú boot-idő, és az uptime counter is nullázódott, tehát minden jel arra mutat, hogy tényleg rendes reboot történt (vagy egy nagyon körmönfont szándékos megtévesztés, amit azért kétlek, annyira nem vagyok paranoiás (még)).
Ugyanakkor ez szerintem gyártóspecifikus varázslat kell, hogy legyen, mivel amúgy minden időzített feladatot az Android AlarmManager-je szokott vezérelni, ennek ellenére úgy tűnik, hogy tényleg csak a gyári ébresztőre hajlandó feltápászkodni a rendszer. Tehát az Android szerintem ebből a szempontból nem lett kifinomultabb, csak a Huawei (és ezek szerint a ZTE, meg akkor már ki tudja még ki mások) trükköznek valamit.
Mondjuk nem is tudom, hogy örüljek-e most ennek. Én nyilvánvalóan eddig sem használtam ezt a lehetőséget (ezután sem fogom), ugyanakkor azért volt valami megnyugtató abban, hogy ha én egyszer kikapcsoltam a telefont, az semmi szín alatt nem fog magától bekapcsolni és ki tudja mit csinálni. Na nem mintha nem lenne már most is a fél életem a Google-felhőben, de azért mégis.
-
sssent
senior tag
válasz
tsabeekaa #1247 üzenetére
Most direkt kipróbáltam, hátha valahogy lemaradtam valami komplett architektúrális Android-reformról. Fast boot nélkül természetesen meg sem nyikkan, gyári ébresztővel sem. Csak bekapcsolás után jelzi, hogy volt egy elmulasztott ébresztőm (ahogy az normális). Ha a te telefonod felébred, miután tényleg rendesen kikapcsoltad, akkor az minden bizonnyal valami spéci kínai kémkészülék lehet, ami mindig figyel.
Nem azt mondom, hogy nem szabad kikapcsolni, csak minek. Ha éjszaka csak a telefon van bekapcsolva (tudom is én, vészhelyzet esetére), a szinkronizáció nem, akkor normális vételi viszonyok mellett alig merül reggelig, repülő üzemmódban pedig még ennyire sem. Ha valakinek ilyenkor is komolyabban merül, akkor valami nem úgy működik nála, ahogy kéne. Arról nem is beszélve, hogy akik napközben rendesen használják is a cuccot - nem csak az akkuidő diagramot figyelgetik - azoknak jó eséllyel éjszaka úgyis töltőn van, tehát akár világíthatna is egész éjjel.
-
sssent
senior tag
válasz
vampeare #1242 üzenetére
Egy androidos telefon kikapcsolt állapotban leginkább csak levélnehezéknek jó, mert sw-ből nem felébreszthető. Neked gondolom azért ébred fel mégis, mert be van kapcsolva a Huawei fast-boot ökörsége, ami attól gyors, hogy igazából nem kapcsolja ki és indítja újra a telefont, csak valami extra deep-sleep-be teszi, amiből ezek szerint az AlarmManager fel bírja ébreszteni. Ugyanakkor ezek szerint az AlarmManager eseménye az ébresztő alkalmazásodig ilyenkor már nem jut el. Gondolom a kínaiak nem teljesen gondolták át ezt a fast-boot dolgot.
Ha feltétlenül ragaszkodsz ehhez a kamu kikapcsoláshoz, akkor esetleg megpróbálhatod azt, hogy 2 ébresztést adsz meg (ha az első így felébreszti, akkor gondolom a második már megszólalna). De én inkább ehelyett egyszerűen a repülő-üzemmódot használnám, mert normálisan válogatott alkalmazások mellett úgy sem fog érdemben többet fogyasztani, a fast-boot-os kikapcsolás pedig úgysem felel meg egy rendes reboot-nak (amire egyébként normálisan válogatott alkalmazások esetén ezen a telefonon nincs is szükség - legalábbis naponta biztos, hogy nem).
Duliee: Llama, Tasker, Locale, stb. Bármit automatizálhatsz ezekkel.
tsabeekaa: Ezt én erősen kétlem. Ha működik, ott valami csalás van.
-
sssent
senior tag
válasz
NoMagix #1229 üzenetére
Azért akad itt kérdés. A hibakeresés menete:
1. Jó vételi viszonyok között (mindkét oldalon!) is csinálja?
2. Több hívott féllel is csinálja?
3. Factory reset (beállítások menü > backup & reset) után is csinálja?Ha mindegyikre igen a válasz, akkor szerviz.
Ha túl sokszor rossz a térerő (1), akkor esetleg szerviz, de ez további vizsgálatot is megérhet még.
Minden más esetben vagy természetes jelenségről van szó (térerő híján nehéz telefonálni (1)), vagy a túloldalon van a hiba (2), vagy sw-es probléma okozza (3), amit jó eséllyel egy általad telepített alkalmazás idéz elő (ugyanis mástól még nem hallottam ilyen problémáról). -
sssent
senior tag
Azt elfelejtettem mondani, hogy az olyan alkalmazások, amelyek időzítetten, nagy gyakorisággal frissítgetnek valamit (pl. egy óra widget), azok technikai okokból jellemzően folyamatosan tartanak egy wake-lock-ot, amíg a kijelző aktív, ezzel tipikusan erősen kitűnve a többi közül. Ez nem probléma. Problémára általában akkor érdemes gyanakodni, ha a wake-lock ideje indokolatlanul hosszabb, mint a bekapcsolt kijelzővel töltött idő.
-
sssent
senior tag
Ha ráböksz a grafikonra, a nyakamat rá, hogy azt látod majd, hogy a telefon egész éjszaka ébren volt (a kijelző kikapcsolása nem egyenlő az alvó móddal). Gondolom nem szándékosan csináltad ezt, hanem valami vacak alkalmazásod valamiért nem eresztette el a wake-lock-ját. Play-ből rakd fel a Wakelock Detector-t, és nézz rá a lista tetején lévő alkalmazás(ok) körmére, jó esetben csak egy kirívó lesz ott, ami normális telefonokon nem egy előtelepített cucc.
-
sssent
senior tag
válasz
Laci7909_aff #1142 üzenetére
A fényképezőgépet (bármilyet) fókuszálás és a kép elkészítése közben illik mozdulatlanul tartani. Ezen a telefonon (a magyar változaton) a gyári kamera app úgy működik, hogy amikor lenyomod az exponáló gombot (érdemes erre a hangerőgombot használni), a kamera akkor áll neki fókuszt keresni. A gombot nyomva tartod, miközben próbálod a lehető legstabilabban a témán tartani a gépet. Amikor a telefon úgy gondolja, hogy megvan a fókusz, akkor a kis célkeresztje egy pillanatra zöldre vált. Na ekkor kéne elengedni a gombot, még mindig ügyelve arra, hogy ezalatt se mozdulj be, ugyanis pont ekkor fog elkészülni a kép. Ha a gombot még nyomva tartva elmozdulsz a témáról, miután már egyszer megjelent a zöld célkereszt, akkor a kamerának idővel feltűnik, hogy elment a fókusz, és újrafókuszál. Ekkor viszont már sajnos valamiért nem jelenik meg újra a zöld célkereszt, neked kell figyelned, hogy mikor vált élessé a kép. A kép mindig akkor készül el, amikor elengeded a gombot. Ha olyankor teszed ezt, amikor a kamera még nem talált fókuszt (vagy épp újraállít, mert te, vagy a téma bemozdult), akkor életlen, és esetleg rosszul exponált is (nem jó a fény) lesz a kép. Ennek a nem teljesen hülyebiztos (bocsánat) működésnek van egy komoly előnye is. Előfordulhat, hogy egy témát muszáj azonnal elkapni, mert elmúlik vagy elszalad. Na ilyenkor egy kicsit homályos kép még mindig többet érhet, mint egy semmilyen, és itt te döntöd el, hogy pontosan mikor készüljön el a kép, nem az, hogy a tökéletlen autofókusz-algoritmus épp mikor elégedett a beállításokkal.
Próbáltam a telefon egy kínai verziós változatát, abban ez a fókuszálás/expozíció kicsit profibban működött: fixálta a fókusz és az expozíció-értékeket a zöld célkeresztes értékeken, ahogy a rendes fényképezőgépek teszik félig lenyomott expo-gombnál. A magyar verziók sajnos úgy nézem mind a fenti módon működnek, ezen majd próbálok valahogy segíteni
Ha így használod a gépet (ahogyan egyébként minden rendes gépet is kéne), akkor jellemzően elég jól fókuszált képeket kapsz. A megfelelő expozíciós értékeket eltalálni a magyar verziós telefonokon már kicsit nyűgösebb. Ha van rá idő, szükség esetén érdemes alkalmazni a manuális korrekciót, de igazából olyan témánál, ahol túl nagyok a fényesség-eltérések, ott nem egyszerű jól exponált képet lőni vele. Apró vígasz, hogy szerintem a kamera dinamikatartománya egészen jó (a telefonok között természetesen).
Hogy negatívat is mondjak, a színhűség időnként nagyon durván elmászik. Korábban tett ide valaki egy kék eges képet. Na az olyan elképesztően mű, rajzfilmszerűen kék egek pl. tipikusak. Fehéregyensúly-korrigálással javulna valamennyit, de sose lesz igazán jó. Mondjuk az ilyesmi lehet, hogy csak az amúgy rendesen kalibrált monitorokra meredőket zavarja. Elnézve a manapság kapható kommersz TV-ket, az ilyen képernyőről lefolyó műszínekre igénye lehet a népnek, mert az kizárt, hogy ilyen kis Samsung és tsai véletlenül kalibrálná ennyire félre a cuccai jelentős részét.
-
sssent
senior tag
válasz
raz0r911 #1082 üzenetére
Ugyan már leírtam, hogy mi a gond, de nem baj, látom kreatív vagy. Szig-szalaggal szépen rögzíted a félig bedugott fülesedet, és még ki sem rántod véletlenül. Javaslom a zöld-sárga csíkos használatát, meglátod, azzal fog a legjobban szólni. Visszavinni nem nagyon érdemes, mert ha netán cserélik is, a következő is ugyanilyen lesz, mert ez bizony mind így szól.
Aki nem ért a szig-szalagozáshoz (vagy nincs otthont a zöld-sárga csíkos fajtából) annak javaslom egy bármilyen szabványos sztereó füles (nem mikrofonos) beszerzését, vagy tudtommal kb. bármelyik ma futó mainstream okostelefonhoz való headset-et. A HTC-k, Sony-k, ájfónok biztos, hogy működnek, de tudtommal a nem túl régi Samuk, Nokiák, Sonyk (SE-k nem) is ezt a változatot használják már.
-
sssent
senior tag
válasz
Graphics #1070 üzenetére
A gyári tárcsázót nem tudod letiltani, de ettől még nyugodtan használhatsz másikat, másik névjegyzéket is. Ehhez nem kell root. Elvileg alternatív hívásképernyőt is tudsz telepíteni, de ezek használata kicsit kényesebb lehet. Az alapvető probléma, hogy a gyári hívásképernyő nem kiüthető, minden hívásnál megjelenik, és a hívás közbeni gombnyomogatás (pl. egy automata menüjében bolyongás) is csak ezen lehetséges. Az alternatív hívásképernyők kivétel nélkül úgy működnek, hogy ügyes időzítéssel a gyári hívásképernyő "fölé" rajzolják magukat. Ez a betolakodás esetenként okozhat fennakadásokat (pl. véletlen hívást indítasz, és nem tudod azonnal megszakítani, mert még épp nincs előtted megfelelően reszponzív felület), de ezen a telefonon én még nem próbálgattam ilyeneket.
-
sssent
senior tag
De, tulajdonképpen a telefon, illetve annak (vagy komponenseinek) gyártója tehet róla. Azért nem működik (vagy csak félig) a legtöbb telefonon egyetlen telefonbeszélgetés-rögzítő sem, mert a hívás másik végén lévő fél hangját jellemzően nem teszik elérhetővé az egyébként ecélra létező Android API számára. A megfelelő API hívás még a 4.2-ben is megvan, ugyanaz, mint a 2.2-ben volt. Csak 2.2-ig ezek szerint pont olyan készüléke(ke)t fogtál ki, amelyeken implementálták is. Elég nagy szerencséd volt, nekem utoljára a Nokia E51-em rögzített úgy, hogy pár másodpercenként kikapcsolhatatlanul belepittyent a másik fél hangszórójába. Ezért szokták szükségmegoldásként mindkét fél hangját a mikrofonon keresztül rögzíteni.
Ennek ellenére szerintem az ilyen alkalmazások is hasznosak. Az engedély nélkül rögzített beszélgetésekkel jogilag úgyis kitörölheted a s****, ugyanakkor jegyzetelésre féloldalasan is jó. Mondanak nekem pl. egy telefonszámot. Én azt gyorsan visszamondom, így egyrészt megerősítjük, hogy jól értettem, másrészt biztosan rákerül a felvételre, ahonnan később elő tudom szedni, és nem kell valahol út közben jegyzetelésbe kezdenem.
-
sssent
senior tag
Nem közvetlenül, hanem az akku mélyedésének oldalában, de a hangszóró böszme nagy nyílásának vonalában. Tehát ha azon betalál egy vízcsepp, akkor az kb. pont oda fog leszivárogni. De szét nem szedtem a cuccot, valószínűleg akad több indikátor is. Előszeretettel beáznak pl. ezek a nyomorultak a jókora headset-csatlakozón át is. Nem is értem, hogy miért nem rakják több készüléken alulra a nyílást. A Galaxy S Advance pl. szerintem még jobban kézre is áll, így, hogy fejjel lefelé kell zsebrevágni.
Elég szemét módon csinálják manapság a telefonokat. Többről is tudok, amit vízkárosnak minősítettek, pedig csepergő esőben telefonálásnál komolyabb biztos nem érte. Egy elszíneződött indikátor azonnali garanciavesztést eredményez. Röhej, de cimborámmal esett meg nemrégiben, hogy a telefon túlsó sarkában található kihangosító hangszóró kezdett istentelenül recsegni (amúgy semminek semmi baja ott ahol állítólag beázott), és azt se cserélték (Sony). Kénytelen volt az Ebay-ről rendelni valami 5 dollárért, és magának megcsinálni, mert a szerviz valami nevetséges ajánlatot adott.
-
sssent
senior tag
válasz
Graphics #973 üzenetére
Ha így viszed be, akkor lehet. [link]
Érdemes olyan sw-es módosításokat eszközölni, amelyeket szükség esetén vissza is tudsz csinálni. Azonban ilyenkor sem vagy teljesen védve, hiszen vannak olyan garanciális problémák, amik mellett a sw érintetlen marad, ugyanakkor te nem férsz hozzá. Teszem azt, hirtelen teljesen meghal pár gomb vagy a kijelző. Ilyenkor csak szerencse kérdése a dolog.
*** Aki teljesen biztos akar lenni a jótállás érvényességének megtartásában, az ne nyúljon a sw-hez a menü által megengedett módon túl sehogy! ***
(És lehetőleg ne nagyon használja esőben a telefont, mert az egyik beázásjelzőt elég gonosz helyre rakták)
-
sssent
senior tag
válasz
Cartman023 #959 üzenetére
Attól függ, hogy mi mindig vagy mi soha?
Amúgy valószínűleg mindig.
Nálam azt mondja, hogy "Keep wifi on during sleep > always", amit valahogy úgy kellett volna fordítani, hogy "maradjon-e bekapcsolva a wifi alvó módban > mindig", de fentebb írták, hogy ezt valami művészlélek - aki gondolom azt se tudta mi az a wifi - valami ökörségre ferdítette. Többek között ilyenek miatt használok én mindent angolul.
-
sssent
senior tag
Most így jobban belegondolva, az éjszakai alvás után ma reggel pontban 7-kor a Llama szépen bekapcsolta a wifi-t és a szinkronizációt, mert azonnal csippant is egy levél a Japánban már javában tartó munkaidőnek hála. Szóval ezek szerint nálam kapcsolgatja rendesen.
Nem lehet esetleg, hogy valahogy összeakadnak a szabályaid? Én anno elég sokat agyaltam, mire sikerült a fene komplikált igényeimnek megfelelő szabályrendszert összetákolni, ami mellesleg tényleg azt csinálja, amit akartam.
Szerk. (agyilag zokni vagyok már teljesen):
Az "advanced wifi settings" részen (vagy tudom is én ezt hogyan bírták leferdíteni) nincs letiltva a wifi alvó állapotban? Abból én kinézném, hogy esetleg kiüti a Llama erőlködését. -
sssent
senior tag
válasz
Cartman023 #950 üzenetére
Hát, igazából nem is tudom. Elmegyek otthonról a zsebemben alvó telefonnal, a wifi kikapcsol, hazaérek, akkor be. Most azért megnéztem mit mutat az Android grafikonja. A wifi már egy ideje be van kapcsolva, pedig mióta hazaértem még nem nyúltam a telefonhoz. Szóval nem csak most kapcsolt be gyorsan, amikor először felélesztettem. Ugyanakkor nálam napközben állandóan megy a szinkronizáció, tehát a telefon már csak ezért sem lehet soha egyhuzamban sokáig deep-sleep-ben. Na emiatt nem tudom, hogy vajon kapcsolgatná-e ha tényleg rendesen aludna. Éjszakára ki fog kapcsolódni a szinkronizáció, majd reggel megpróbálom figyelni, hogy elsült-e időben a Llama eseménye a rendes alvás után is. Feltéve, hogy nem felejtem el.
-
sssent
senior tag
válasz
joiner007 #948 üzenetére
A kellően productivity-fetisiszta (khm. lusta) emberek meg ezt az egész procedúrát automatizálják:
Este otthon töltőre rakom a telefont. A Llama (ingyenes) ezt rögtön észreveszi, és a FolderSync-kel (ez fizetős) wifi-n szinkronizálja a telefonon megadott mappák tartalmát a Samba szerverem (ez ugyanaz, mint a Windows file-megosztás) megfelelő mappáival. A telefonon keletkezett cuccok biztonsági mentődnek, a nagygépen elhelyezett cuccok felmásznak a telefonra. A törlések is szinkronban vannak, elég egyik eszközön törölnöm, amire már nincs szükségem. Mindehhez én egy ujjamat sem mozdítom, és még csak nem is merül az akku.
-
sssent
senior tag
Most tűnik fel, hogy elég lassan töltődik ez a cucc. Jobban megnézve, az adapterét mindössze 550mA-esnek mondják (magyar T-s). Kicsit utánaszámolva a telefon ezt rendesen ki is rántja belőle, ugyanis annyira lassan azért nem tölt. Kíváncsi vagyok mennyire lesz hosszúéletű. Mármint az adapter.
-
sssent
senior tag
Első blikkre tényleg sokat tud, csak nem feltétlenül lehet kihasználni. Legalábbis sok helyzetben nem. Van AF- és EV-lock is, de szerintem nem tudja ezt a kétállású gomb emulálást, ami ezt az egészet olyan zseniálisan egyszerűen és gyorsan használhatóvá tenné. Vagy legalábbis én nem jöttem rá, hogy hogyan. Ez az ide-oda tapogatós felület így csak akkor használható, ha van egy csomó időm az adott fotóra - ami jellemzően nincs.
joiner007:
Minden kijelző karcolódik. A Gorilla Glass pl. pöpecül bírja az aprópénzt, a kulcscsomót, a konyhakést. A mindenhol (így a zsebedben is) megtalálható közönséges porban fellelhető parányi homokszemcsék viszont meg tudják karcolni. A GG 3-ast is, majd ha lesz 4-es, 5-ös, akkor majd azt is. A homoknál keményebb csodaüveget telefonkijelzőre nem tudnak csinálni. Makacs egy jószág ez a természet. -
sssent
senior tag
"Másrészt alkalmazható az a nagyon hasznos fotós technika, miszerint a gombot lenyomva (és tartva) hagyod, hogy fényt, élességet állítson egy megfelelő pontra, majd egy ettől eltérő témára mozdítva készíted el a képet (a korábbi beállításokkal)."
Na ezt elk***ák. A fentit egy kínai verziós készüléken tapasztaltam. Ezzel szemben a magyar T-s nyomvatartás alatt is állandóan újraállítja a fókuszt és az expozíciót. Pedig ez egy olyan zseniális ötlet volt, hogy ha nem tudok így működő kamera app-ot szerezni, akkor bizony ezt megcsinálom én. Csak tudnám miért kell mindent így lebutítani, ha már egyszer ráleltek az üdvözítő útra
.
milangfx:
Egy rizsevő robot dolgozza fel ezeket a leveleket, jellemzően Google translate-tel. A folyamatábrájuk, ami alapján válaszadásra vannak programozva, elég egyszerű. Lényegesen egyszerűbb, mint a te kérdésed
Fent említett robot - áramevő kollégáival ellentétben - a folyamatábrán hajlamos nem megengedett állapotátmenetekre is, önálló gondolkodásra csak a legritkább esetben.
-
sssent
senior tag
válasz
peestike #838 üzenetére
Nagyon gyártó-, ill. szerviz-, sőt szervizes-függő, hogy csinál-e belőle problémát, pusztán jogilag ugyanis ilyenkor te vagy védtelen. A jótállás annak a készüléknek a rendeltetésszerű használata mellett érvényes, amit megvettél a boltban, vagyis az eredeti hw. + a hivatalos sw. Ha csak root-olod, már az sem a hivatalos sw, és mondhatják rá, hogy nem rendeltetésszerű használat, így nem érvényes a jótállás. Ha kiderül, hogy a készüléknek hw-es hibája van, akkor próbálhatunk érvelni azzal, hogy azt aligha okozhatta akármilyen sw. Ugyanakkor szigorúan jogilag ilyen mérlegelési lehetőség nincs.
Én a Dialer One-t használom elég régen (ingyenes). A legfőbb ok, hogy - ellentétben a Huawei (és sok mainstream gyártó) tárcsázójával - ebben ékezetes karakterekre is működik a T9, ill. nem csak a névre, hanem bármi egyéb információkra is tud szűrni. Előfordul, hogy valakinek hirtelen csak a cégneve ugrik be, vagy mondjuk egy villanyszerelőt keresnék, akárhogy is hívják. Na ez szépen kibogarássza nekem az ilyeneket is a névjegyekből.
Már csak egy olyan callscreen-re vágyom, ami bejövő hívásnál nem csak a nevet írja ki, hanem pár egyéb mezőt is a névjegyből. Ha valaki tud ilyet, ne tartsa magában! Azért jobb lenne, ha nem nekem kéne megírni a cuccot, már csak azért is, mert félek, hogy sose fog a "majdegyszer"-nevű teendőlistám elejéig eljutni egy ilyen.
#842-re:
Ha átváltasz angolra, és leírod úgy a service és a processz neveket a settings > manage apps menüből, akkor leírom, hogy mi miért fut. Nekem emiatt nincs kedvem nyelvet váltogatni és/vagy bogarászni. Amúgy amiket a cached listában látsz, azok csak előtöltött cuccok, vagyis bár foglalják a memóriát, de ha valami másnak kellene a hely, akkor azonnal ki lennének vágva onnan. A cache-t egyébként nem érdemes kézzel ürítgetni, mert idővel úgyis úgyis visszatölti a rendszer, csak az akkuidőt pazarolnád.meganers:
Azt mondod, hogy ott van előtted mondjuk a Chrome, nyomkorászod, és egyszer csak becsukja előled? Mert ha igen, akkor hűha, én ilyet még soha nem tapasztaltam semmilyen készüléken. Olyan előfordul, hogy valami trehány oldalon kiböfög egy force-close-t, de az más tészta. Most konkrétan lehúztam az asztali böngészőmről 21 db tab-ot, és meg se nyekkent. Nem mondom, hogy hűde gyors lenne, de működik. Amúgy ez a Chrome beta Play-en aktuálisan legfrissebb verziója (igazából csak a fullscreen miatt használom a stable (khm.) helyett). -
sssent
senior tag
Azt a megoldást ismerem, de én inkább valami olyan kreatívabb alternatívára várok, ami kevésbé veszélyezteti a garanciát. Ahogy látom alább talán már rá is akadtál valami ilyenre. Várok még kicsit tapasztalatokra - olyan fene nagyon sürgősen azért nincs szükségem root jogra.
meganers:
"Előtérben futó programot ezek szerint nálad nem gyilkol le?"Még jó, hogy nem, de szerintem nálad sem. Az Android feladatkezelője szemszögéből előtérben futó program (igazából activity, amit látsz és nyomkodsz) az, amellyel a felhasználó épp interakcióban van, illetve azok a service-ek és content-provider-ek, amelyek épp ezt az activity-t kiszolgálják. Ezeket lövi le legeslegutoljára a rendszer, praktikusan csak akkor, ha önmagukban beleszaladnak valami memória-limitbe. A launcher-ed pl. nem előtérben futó program, amikor bármi más fut, hanem egyel vagy kettővel (- szerk.) kisebb prioritású kategóriába sorolódik. Még kisebb prioritásúak a háttérbe küldött egyéb alkalmazások. A launcher-t tehát alapértelmezés szerint csak akkor lövi le a rendszer, ha az összes többi háttérben futó alkalmazás kitakarítása után még mindig kevesebb a szabad memória, mint a konfigurált limit. Ez esetben nem nagyon van mit tenni, 512MB RAM ennyire elég. Ha viszont nem ilyen körülmények között látod "újratölteni" a launcher-t, akkor az az újrarajzolás valószínűleg nem azért történik, mert le lett lőve a processze, hanem egyszerűen csak vacakul implementálták, és az előtérbe-hozáskor valamiért nulláról rajzolja újra magát.
-
sssent
senior tag
válasz
meganers #801 üzenetére
Az a gond, hogy kis kínai barátaink túl agresszívre konfigurálták a kernel "taskkiller"-jét. Így első blikkre nekem úgy tűnik, hogy már ~40-50 MB szabad memória alatt elkezdi megölni a "HIDDEN_APP" kategóriába eső processzeket. 512MB RAM-nál azért nem kéne ilyen szigorúnak lennie. Kéne egy root kicsit átkonfigurálni. Én a root-olással még inkább megvárom az első kőműves-hullámot
Ennél mélyebben viszont szerintem nem is nyúltak bele a rendszerbe. Nekem boot után azonnal az egyébként sajnos nem letiltható Emotion UI aka. Huawei Home szépen kilövődik, és akármennyire üres is a memória, úgy nézem, hogy soha nem tölti vissza. Ellentétben mondjuk a HTC-kkel, amiken nem igazán érdemes megölni a nem letiltható szemeteiket, mert jellemzően úgyis visszatölti őket a piszok.
-
sssent
senior tag
válasz
meganers #799 üzenetére
A referenciakészükékeken a Chrome lesz az alapértelmezett böngésző, ugyanakkor a nyílt forrású Androidnak nem lehet része, hiszen nem nyílt forrású. A "gyári"-ként emlegetett böngésző (eredetileg) az, vagyis ahhoz (és csak ahhoz) az egyes készülékgyártók tetszőlegesen hozzányúlhatnak. Egyébként a kettő technikailag is teljesen más, a Chrome nem az Android-éból lett.
Hogy mire jó mindkettőt előre feltelepíteni? Tulajdonképpen nem sokra. Talán arra, hogy az, aki nem igazán tudja mire való egy okostelefon (az okostelefon-vásárlók nagyrésze) úgy érezze, hogy ez egy milyen fasza készülék, csomó mindent tud ahogy kiveszi a dobozból.
-
sssent
senior tag
válasz
Graphics #778 üzenetére
Mindig akkor csinálja a képet, amikor elengeded a gombot. Ha éles képet szeretnél, akkor addig kell lenyomva tartani, amíg meg nem találja a fókuszt, és ekkor elengedni. Sok telefonon elég csak megnyomni, ekkor a készülék fókuszál (valamikor egyszer), majd megcsinálja a képet (valamikor egyszer). Szerintem ez az előbbi megoldás sokkal jobb, kvázi egyenértékű a rendes, kétállású kameragombbal (lenyomod = félállás, elereszted = teljes benyomás). Egyrészt nem kötelező megvárni, hogy meglegyen a fókusz - van úgy, hogy jobb egy pillanatot kicsit életlenül elkapni, mint túl későn, azaz tulajdonképpen sehogy. Másrészt alkalmazható az a nagyon hasznos fotós technika, miszerint a gombot lenyomva (és tartva) hagyod, hogy fényt, élességet állítson egy megfelelő pontra, majd egy ettől eltérő témára mozdítva készíted el a képet (a korábbi beállításokkal). A régi telefonom ideális körülmények között ugyan jobb képeket csinál, ennek ellenére szerintem ezzel sokkal több jó fotót fogok készíteni - főleg az utóbbi miatt.
Szerk.: Amúgy erős a gyanúm, hogy a neten fellelhető tesztfotók egy része pont azért olyan pocsék, mert a tesztelő egyszerűen nem tud fotózni. Némelyik szerintem még a fenti "trükkre" sem jött rá.
-
-
sssent
senior tag
"Ébresztő igen hangos reggel, ez jó (...)"
Ha valakinek mégsem lenne jó, a csengetés, üzenetjelzés, ébresztő, média, és a rendszer hangereje mind-mind egymástól függetlenül állítható (minden Androidos telefonon)."- E-mail kliens nagyon kaki. (...)"
Khm, inkább a júzer nagyon vaksiAz a kliens nem túl okos, de az általad kifogásolt dolgokat azért nagyjából tudja. A fiók hozzáadásánál be lehetett állítani a szinkronizáció gyakoriságát, valamint, hogy letöltse-e automatikusan a csatolmányokat. Külön csak fejléc letöltést valóban nem tud. Te simán nyomtál egy továbbot az alapértelmezettekre, azért viselkedik úgy, ahogy. Természetesen tudod utólag is módosítani a beállításokat. Amúgy ha a végletekig testreszabható e-mail klienst akarsz, próbáld ki a K9-Mail-t.
Mivel nekem úgy tűnik, hogy kicsit mintha görcsösen ragaszkodnál a telefon gyári kis tökéletlenségeihez, írok egy kis hittérítést, amíg fő a kávém.
A legtöbb androidos telefonra igaz, hogy jóformán az összes "gyári" alkalmazást érdemes lecserélni, mert van náluk sokkal testhezállóbb alternatíva. Pl. a HTC Sense-ét egy egészen kiforrott felületnek tartják (ennél a Huawei-féle bohóckodásnál mindenképpen sokkal komolyabb), én mégis jóformán mindent kiirtottam belőle. Szerintem pont ez a zseniális az Androidban. Van akinek ez a hozzáállás nem fekszik, az valószínűleg jobban jár iOS-el vagy WP-al. Ugyanakkor az, hogy az Android állandó tákolást igényel csak tévhit. Csak van aki úgy dönt, hogy állandóan tákolja (mert lehet).
Én androidos pályafutásom elején (jó 3 éve) ugyan tényleg rászántam egy csomó időt, hogy kikísérletezzem, hogy nekem pontosan mire van szükségem egy telefontól, de azóta inkább csak használom nagyjából ugyanazokat az alkalmazásokat egymás utáni telefonokon. És mindegyik pont ott van, azt tudja és úgy működik, ahogy én azt szeretném, és nem ahogy azt valamelyik készülékgyártó elképzelte. Ugyan nagyjából egyiket sem a Huawei csinálta, de én nem is ezért a csodálatos Emotion UI-ért csengettem ki azt rettentő súlyos összeget, amibe ez a kütyü került.
-
sssent
senior tag
válasz
raz0r911 #625 üzenetére
Írd be a play-be, hogy "holo launcher" és próbálgasd végig őket (én nem tudom melyik milyen).
DS39:
Annak a tesztnek deklaráltan az volt a célja, hogy rávilágítson, hogy egy hétköznapi felhasználó hétköznapi feladataiban mennyi többletet ad a több mint 5-szörös árú csúcsdroid egy ilyen olcsó készülékhez képest. Az alapötlet szerintem nem rossz, aztán mindenki eldöntheti, hogy mit szűr le a látottakból. -
sssent
senior tag
Egyáltalán nem sántít. Az első indítás utáni beállításvarázsló nálam kérdés nélkül végigment mobilneten. Ha új, lakossági előfizető vagy, akkor alapbeállítás szerint valóban nem aktív a szolgáltatás. Viszont ha flottás vagy, vagy már meglévő előfizetést használsz, akkor simán lehet aktív.
user112: Nincs net csomag (X MB Y Ft-ért), de lehet aktív a szolgáltatás, 0 Ft havidíjjal, viszont forgalomarányosan fizetsz piszok sokat, ha netán használnád.
Tv:
Te is rossz oldalról közelíted a témát. Ez a készülék pontosan azért ilyen lassú (vagy gyors, nézőpont kérdése), mert a kínaiak ilyenre tervezték. Ez egy alsókategóriás készülék, alsókategóriás áron, véleményem szerint több kategóriájában(!) kimagasló tulajdonsággal. Ha gyorsabbra csinálták volna, 1GB RAM-mal, jobb kamerával, fluxuskondenzátorral, akkor nem alsókategóriás lenne, hanem komolyabb, komolyabb áron. Ha alsókategóriás áron adnák a középkategóriással megegyező telefonjaikat, akkor utóbbiakat senki nem venné meg. Ha neked ez kevés, akkor vegyél középkategóriás telefont 20-30K felárral. A Huawei nem jótékonysági szervezet.Akik az alsókategóriás telefonok teljesítményének fejlődését hiányolják, annak azért megjegyezném, hogy ez a telefon érzésre nálam nem igazán lassabb, mint a 3 éves HTC Dezirém GB-vel, ami az akkori felsőkategória volt kb. 3-szoros indulóáron. Egyébként én ennél inkább csak kisebb ütemű fejlődést várok az alsó- és középkategóriában. A csúcshardverek egyszerűen annyira elszálltak teljesítményben az utóbbi időben, hogy az emberek többségének egyszerűen arra már nincs szüksége. Itt vagyok én az élő példa, egyre olcsóbb telefonokat veszek, mert tudják legalább ugyanazt, mint az előző, és nekem pont arra van szükségem. Funkcionálisan ezek a telefonok (ilyen olyan vitatható hasznosságú exkluzív szolgáltatásoktól eltekintve) lényegében megegyeznek. Az egyetlen módja, hogy a fogyasztót a drágább készülékek felé tereljék az, hogy az olcsóbbak használatát mesterségesen kicsit kényelmetlenebbé teszik. Ebből világos, hogy a készülék vételárának és előállítási költségének az égvilágon semmi köze nincs egymáshoz (egyébként eddig se sok volt).
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Bestbuy játékok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nintendo Switch 2
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Milyen egeret válasszak?
- Jövedelem
- További aktív témák...
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest