- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrbii
tag
Sziasztok!
Az első Y300 tulajdonosok közt voltam, most lesz három hónapos a telefonom. Ma vettem észre, hogy bement a por a kamerájába az üveg mögé, ahová már nem lehet hozzáférni. Tapasztalt már valaki ilyet? Mit lehet ezzel csinálni? Emiatt garanciáztatni nem nagyon akarok, több hét kiesés, aztán újra beállítani mindent...
Csatolok két képet, az egyik kívülről, a másik pedig egy tesztkép, így látszik egy világos résznél a por...
Szerk: pedig a kezdetektől fogva tokban tartom, nagyon vigyázok rá, egy karc nincs rajta.
-
nrbii
tag
Én is Callmetert használtam az előző telefonomon (ZTE Blade), viszont mivel a JB gyári számlálója kikapcsolhatatlanul mér, így nem sok értelme van külső programot használni.
Valószínűleg repülősben próbálta megnézni (vagy kikapcsolt adatkapcsolattal, talán úgy sem engedi), ezért nem tudta megnyitni. -
nrbii
tag
válasz
Dr_Senkihazi #2434 üzenetére
Milyen launchert használsz a gyári helyett? Nem az viszi el a memóriát?
-
nrbii
tag
A fizetős billentyűzeteknél ez egy ismert Jelly Bean hiba, én is ezzel szívok. Én a Smart Keyboardot vásároltam meg a Play-ről, és elvileg a fizetős alkalmazások egy titkosított helyen vannak tárolva a telefonban, ami még bootkor nincs felmountolva, ezért boot alatt visszaáll stock billentyűzetre.
A SwiftKey is megemlíti a honlapján itt:
The issue is that Google Play installs paid apps in a particular location on your phone and that in some versions of Android (particularly 4.1 on Samsung devices) this location is not available at the point in the boot process where keyboards are being switched on. So your phone does not know that you have SwiftKey, and it defaults back to the phone's keyboard.A widgetes részhez nem tudok hozzászólni, esetleg nincs véletlenül az SD-kártyára kitéve az adott alkalmazás? Milyen launcher alatt jelentkezik ez? Nálam a megvásárolt Poweramp widgetje hibátlanul működik az Emotion UI alatt. Ja meg az Időkép widgetje is.
-
nrbii
tag
Én átlagos használat mellett hetente 2-3-szor. Előtte a Blade általában naponta volt töltve.
Volt már olyan, hogy vasárnap este levettem a töltőről, és péntek este raktam fel újra. Ekkor nem használtam túl aktívan, de nappal végig mobilneten volt a szinkronizálás (és e-mail-ek azonnali olvasása) miatt.
-
nrbii
tag
válasz
kisCsirek #1747 üzenetére
Biztos, hogy működik a webes felületről távtelepítés a Google Play-ben ezzel a telefonnal, tehát valamit esetleg nem jól csináltál. Próbáld meg, hogy Wi-Fi-re csatlakoztatva a telefont a saját Google Play appjával letöltesz legalább egy alkalmazást. Ekkor már biztosan bekerül az accountodhoz a telefon.
-
nrbii
tag
Ha nincs engedélyezve a "mobiladat mindig aktív", akkor eldobja a mobilnetet egy idő után, és ezért áll le a szinkronizálás. Legalábbis nekem azóta jó, amióta ezt engedélyeztem. Így mindig van mobilnet. Előtte volt olyan, hogy csak miután bekapcsoltam a képernyőt, utána egy-két másodperccel jelent meg a H betű a térerőnél, aztán 6 új e-mail, köszi szépen...
Szerk.: Wi-Fi-nél is "mindig"-re kell állítani a sleep policy-t, mert azt is eldobja.
-
nrbii
tag
válasz
silvergod #1548 üzenetére
A beszédhang a legtisztább hangminőségű, amivel valaha találkoztam, pedig elég sok telefonom volt. A hangereje is csúcs, itt bent a házban kénytelen vagyok minimumon vagy (minimum + 1)-en használni, annyira hangos. Úgyhogy nem hogy gond lenne vele, egyenesen a legjobb.
A csengetési hangot (maximum - 1)-en használom, pedig az előző Androidos telefonomat maxon tartottam mindig. Ez is jelent valamit. Meg fogod hallani, hidd el.
Szerintem stock állapotban is nagyon jól használható a készülék, bátran ajánlom.
-
nrbii
tag
válasz
pwolf1977 #1525 üzenetére
Én még nem tapasztaltam ilyet, de még ha így is lenne, a launcher választása rád van bízva, olyat teszel fel, amilyet szeretnél, azoknál biztosan nem lesz ilyen gond. Azt mondják, ez az Emotion UI nincs még kiforrva, bár nekem eddig 100%-os, tetszik, szeretem, jól teljesít.
-
nrbii
tag
válasz
colonell #1517 üzenetére
Csak azért csodálkoztam, mert az előző telefonomon, a ZTE Blade-n a gyári recovery annyi volt, hogy megjelent egy FTM felirat.
Azon custom ROM-ot használtam és persze ClockWorkMod Recovery-t, ezért csodálkoztam nagyon, mert a CWM-re emlékeztet ez a gyári. Mármint megjelenésben, tudásban semmiképp.
Egyelőre még hagyom stock állapotban a telefont, valahogy ezen nem érzem úgy, hogy kellene a root jog. Elég jól összerakott telefon.
Sőt, két év Launcher Pro használat után ez a gyári Emotion UI nekem nagyon bejött. Már majdnem egy hónapja használom, és teljesen meg vagyok vele elégedve minden téren. Smooth, meg tetszik ez a filozófia, hogy minden kint van egy asztalon. Korábban mindig ment a filózás, hogy elég fontos-e egy adott app ahhoz, hogy kitegyem az asztalra... Aztán kiraktam, és évente megnyitottam egyszer. Aztán töröltem... Majd újra kitettem, mert megint kellett. Így legalább egyszerű mint egy faék a rendszer. Csak azért írom ezt le, mert mindenki fikázta, legyen már itt egy pozitív vélemény is.
-
nrbii
tag
válasz
simikeeee #1510 üzenetére
Én még nem próbáltam a gyári recovery-t, valahogy így nézett ki?
-
nrbii
tag
válasz
colonell #1473 üzenetére
Játék az más, én csak a Cut the Rope-ig jutottam.
Kérdés: ha az SD-t állítanám alapértelmezettnek, akkor megcserélődik a symlink a felmountolt tárhelyekre? Mert most sdcard és sdcard0 az a belső, sdcard1 pedig a microSD. Ha átállítom, sdcard/sdcard0 lenne a külső tárhely?
Másik kérdésem, mikor először csatlakoztattam a telefont a géphez, bejelöltem, hogy ne is kérdezze meg újra, mass storage-ként látszódjon. Viszont lehet kipróbálnám a médiatáras üzemmódját, mert ott nem választja le a tárhelyeket az adatátvitel idejére, csak sehol sem találom, hol lehet ezt utólag átállítani. Nem tudja valaki?
-
nrbii
tag
válasz
joiner007 #1217 üzenetére
Furcsa, hogy többen panaszkodtatok már a fényerőre, pedig szerintem teljesen rendben van, hacsak nem a szabadban vagyok napfényben, éjjel-nappal 25%-on használom. A Blade-nél a 37% volt az, ami bevált.
Írta itt valaki, hogy ő felvette fix 100-ra, és szerinte még úgy is fakó, hát nem tudom, 100-on szerintem már nagyon élvezhetetlenül vakító. 50% is határeset. Ennyire különböznénk?Mondjuk én a notebookomat is 3/12-esen használom, éjszaka 2/12-n...
-
nrbii
tag
válasz
#51736960 #399 üzenetére
A szinkronizációhoz még annyit, hogy esetlegesen szükség lehet a Beállítások - Mobilhálózatok - Mobiladat mindig aktív opció bekapcsolásához. Amíg ezt nem tettem meg, azt figyeltem meg, hogy ha már vagy egy órája nem nyúltam a telefonhoz, lecsatlakozott a mobilnetről, és nem frissített. Amint hozzányúltam, egyből visszajött a HSPA, és kapásból 4 új e-mail... Amióta ezt bekapcsoltam, már megtartja a mobilnetet, és frissít egész nap szépen, és az akkumulátort sem terheli jobban, mint ahogy a beállítás címkéje erre felhívja a figyelmet. Két-három naponta töltöm, bár mostanában keveset nyomkodom, de a szinkronizáció az megy mindig HSPA-n.
-
nrbii
tag
válasz
hyperman25 #362 üzenetére
-
nrbii
tag
válasz
#51736960 #228 üzenetére
Az lehet, hogy látszólag most működik, de ez abszolút rendellenes. Próbáld meg a következőt: újraindítod a PC-t, újraindítod a Huawei-t. Szerintem frissen bebootolva helyreáll a rend, és kikapcsolt tetheringgel is bedugás után max. 15 másodperccel elérhetőek lesznek a meghajtók.
A tetheringet meg nem érdemes bekapcsolva tartani, még a végén véletlenül a PC úgy dönt, hogy arról a hálókariról biztosítja az internetet a gépen, aztán majd jön a számla.
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- bambano: Bambanő háza tája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest