-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KKrisz751
aktív tag
Az én tapasztalatom az 2 év után, hogy a P7 egy olyan telefon amire semmi értelme főzött romokkal bajlódni.
A gyári optimalizálása közel hibátlan. Amit nyersz a főzött rommal azt elbukod máshol.
Sőt az újabb B852-t se tenném fel, közel állok, hozzá, hogy vissza rakom én is a b609-et.A gyárit max rootolod, és kész. Úgy is ki tudsz szedni olyat ami nem kell és helyet spórolsz.
A mivel pl én most bosszankodok, hogy párom 2 éve belakott, rootolt, nyúzott sose rendezett telefonja b609-el gyorsabb, mint az én frissebb, folyamatosan karbantartott b852-esem.
Ugyan azon appokat nyitva az övé gyorsabban tölti be. Ja és nem fagy, nem akad, és a waze alatt fele annyira sem melegszik.Még akkor is ha neki nyitva van 3 játék, mert nem egy telefon zseni, és mindig futnak a játékok akár hetekig a háttérben, aztán reklamál, hogy sokat kell töltögetni (napi 2 szer már sok neki) aztán szembesülök vele, hogy a teljes játék armada, meg időjárás, meg TVGo meg IGO, waze ott van a taskok közt a háttérben.
Amellett, hogy az ő GPS-e szint érzékelője, iránytűje 10 alkalmazással próbálgatva is pontosabb az enyémnél. A földmérők GPS-éhez is képest is pontosnak mondható(építkezünk). Míg az enyém van hogy 10-15m téved.
És két tök egyforma p7L10 ről beszélünk. fél év vásárlási korkülönbséggel.
Szóval a 250MB memóriáért lényegében többet bukok az érzékelőkön, sebességben, melegedésben.
Nekem ez a tapasztalatom így 3 év után.
max a Témákat szerkesztgetem, de alapból stabilabb a vele egy idős vagy 1 évvel frissebb telefonoknál. Pl P8-ra nem cserélném, és még a P1- et is meggondolom.
Samu-pedig kilőve, pedig samu mániás voltam.
Esetleg egy Új Nokiát kipróbálnék ha nem lenne oly drága az én fizetésemhez, a múltidők kedvéért.... Ráfogsz jönni, hogy sok igazság amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik - Obi-Wan Kenobi
-
Cunaja
addikt
[Itt olvasd el.]
Menj B389-re 3 gombossal, majd BL nyitás és mehet fel a rom.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Foose
addikt
Sziasztok! P7-L10-es P7-em van,gyári kitkat-el. B609-es.... Mit javasoltok,ha egy stabil főzött romot akarok rátenni? Memóriakártyát szereztem,(régebben is akartam főzött romot,de nem volt memóriakártya) viszont windows rendszerem most sincs az esetleges dolgokhoz,csak linux. Ezutóbbi mellett van esélyem valahogy?
Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL
-
karelgott12
tag
válasz zeon.hu #20288 üzenetére
Azzal kezdtem, amivel újra telepítés után szoktam, visszaraktam a gyári kernelt, mert folyamatosan újra indult. Fb, youtube, messenger nincs. Böngészőből szoktam felmenni időnként, messenger helyett disa van, zene meg spotify, hangos könyvet szoktam néha hallgatni mx playeren, nem játszom, tényleg nem nyúzom szegényt . 2 naponta kitakarítom a telefon kezelővel és ki is kapcsolom egy rövid időre. Ha továbbra is melegszik, akkor felteszem a polcra emléknek. Köszönöm a segítséget!
-
zeon.hu
nagyúr
-
zeon.hu
nagyúr
válasz karelgott12 #20287 üzenetére
Teszteld egyelőre, hogy milyen lesz újrahúzás után.
Heti 1x érdemes kikapcsolni is (nem reboot, kikapcs, majd 10mp után be).
Cache törlés ajánlott szintén néha, youtube és fb irdatlanul tele tudja szemetelni.[ Szerkesztve ]
#?*@&!
-
zeon.hu
nagyúr
válasz karelgott12 #20285 üzenetére
Beakadt program, hibás telepítés, akármi pörgetheti a procit.
#?*@&!
-
zeon.hu
nagyúr
válasz karelgott12 #20283 üzenetére
Ha van TiBi mentés, akkor próbáld sima gyári visszaállítással.
#?*@&!
-
karelgott12
tag
válasz zeon.hu #20281 üzenetére
Az a gond, hogy már a 3-as twrp-vel csináltam a nandroid mentést, majd utána neki is fogtam a telepítésnek. De a biztonság kedvéért csináltam egy mentést Titaniummal is. De most a régebbi twrp-nél is 2x újraindult telepítés közben. Gondolom, ez valami hardver hiba lehet. Szeretem ezt a telefont, amire én használom arra bőven jó, de lehet, hogy ő adja fel.
Hátul nézetben a kamera, a huawei logó és a hangerő gombok közötti részen kezd el nagyon melegedni. Ebben a nagy hőségben úgy hallgattam rajta zenét itthon, és úgy töltöttem, hogy egy ruha darabba tekert jégakkura tettem.[ Szerkesztve ]
-
coyote55
őstag
válasz karelgott12 #20280 üzenetére
A 2.8.7.0 -val pedig nem lehet mentést csinálni, félbeszakítja, nem megy végig.
Az újabb legalább megcsinálja, hiba nélkül.Memento Mori!
-
zeon.hu
nagyúr
válasz karelgott12 #20280 üzenetére
Ha eddig is V5 volt rajta, akkor elég a gyári visszaállítás.
Persze előtte mentés!#?*@&!
-
karelgott12
tag
válasz zeon.hu #20279 üzenetére
Én köszönöm a válaszod! Igazából azért akarom újrahúzni a romot, mert elkezdett nagyon melegedni a telóm.
Csinált olyanokat, hogy random újra indult, vagy leállított, kilépett alkalmazásokból. Szóval fura dolgai voltak. Az újabb TWRP-vel meg megszívtam, mert nem tudtam vele végig vinni a telepítést. széttördelte a feliratokat és jobbra-balra mozgatta a kijelzőn, lefagyott. Elég ijesztő volt. Végül visszaraktam a 2.8.7.0 verziót. Neki ugrok megint a telepítésnek. Lehet a végét járja már a telefon. A 3-as TWRP-n kijelzi a hőmérsékletet, 50 C-t mutatott.[ Szerkesztve ]
-
zeon.hu
nagyúr
válasz karelgott12 #20278 üzenetére
Igen.
(Sry, már az előbb is a vízből írtam, uszodában voltunk )
#?*@&!
-
karelgott12
tag
válasz zeon.hu #20277 üzenetére
Köszi! Azért kérdeztem meg, mert ezt az üzenetet kaptam, amikor telepíteni akartam a V5 zipet:
"This operation may install incompatible software and render your device unusable.
Press back to cancel adding this zip."
Már nem emlékszem a 2.8.7.0 - nál is írja-e ugyanezt a figyelmeztetést...?
Akkor nyugodtan telepíthetem az újabb alól is?
-
zeon.hu
nagyúr
-
karelgott12
tag
Üdv!
A Cunaja V5 romot csak a TWRP 2.8.7.0 verziójában szabad telepíteni, vagy az újabb, 3.0.3-0 - ban is lehetséges?
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Csak vendégként írok ide.. Egy ismerősömnek van egy P7-es készüléke, ami nem bootolt be, teljesen gyári állapotban volt, ő tényleg csak használja a készüléket, nem mókolta.. Viszont cserébe azt se tudta, hogy milyen szoftver verzió van rajta.. Cunaja mester segítségét kértem, hogy mlyen firmware verzióval lenne érdemes próbálkoznom annak érdekébe, hogy ne legyen tégla. A választása a B839-re esett, elmondása szerint ha véletlenül Lollipop volt rajta, akkor nem lehet gond. Viszont ha a Lollira tettem volna Kit-Kat verziót, akkor tégla a telefon. Szóval letöltöttem a B839-et, 3 gombossal telepítettem, és a telefon magához tért Szóval köszönöm Cunaja-nak, és ha valakinek ilyen gondja van, akkor próbálkozzon így!
-
jonny100
csendes tag
Az értesítést a frissítésről el lehet tüntetni valahogy ?
A pü.-re illik válaszolni !!
-
coyote55
őstag
Na jó, részemről lemondtam a frissítésről, megy vissza a TWRP, és a SuperSU.
A Huawei meg sz@rjon sünt!Memento Mori!
-
coyote55
őstag
-
Cunaja
addikt
válasz zeon.hu #20265 üzenetére
Keyguard apk-t molesztáltad meg valamivel.
Morze van ugyanúgy?
A loadert is lehet flashelni, csak összeköttetés kell, amit szerintem most nem tudsz megoldani.
Ha szervizbe viszed, lapcsere lesz egyből.[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
zeon.hu
nagyúr
-
Cunaja
addikt
válasz repvez #20261 üzenetére
Az alkalmazásokat újból kellene írni, mert rengeteg van ami minimum 23,24-es SDK-ra épóül, amíg a P7 22-es SDK-t használ.
A másik gond maga a hardver, a teljes kernel forrás kellene, de az sincs nagyobb Androidra.
Romokat meg teljesen szét lehet bontani.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
hamár igy szét lehet boncolgatni a romokat, nem lehetne valami mixet összehozni az ujabb droidbol és a régebbibol ami ahoz kell, hogy müködjön?
-
Cunaja
addikt
válasz coyote55 #20258 üzenetére
Gondolom azért, mert úgyis átírja a boot.img-t. Igen, sőt le is ellenőrzi az adatokat.
Ha ez nem azonoshwp7:5.1.1/HuaweiP7-L10/C900B852:user/release-keys");
nem is telepíti.HwKaraokeEffect.apk hihi, ez érdekes dolog. Ez is benne van.
Micro-sd/HWFF mappa. Ha nincs, akkor a belső tárhely/HWFF
[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz Cunaja #20256 üzenetére
Na.
boot.img és recovery.img feltéve.
Restart után elindítottam a frissítést. letöltés megint aztán restart és most 8%-nál akadt meg.
Ezeket a letöltött vackokat hova teszi? nem fog elfogyni a hely? mert 2x már leszedte.
[ Szerkesztve ]
... Ráfogsz jönni, hogy sok igazság amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik - Obi-Wan Kenobi
-
Cunaja
addikt
válasz coyote55 #20254 üzenetére
write_firmware_image("UPDATE.APP", "radio");
Hosszú lenne elmagyarázni.
Ha külön telepíted az update.app fájlt, kihagyod a lényeget, abban semmi nincs csak a partíciók kiosztása.
Ez OTA és nem full rom.Egy részlet, hogy lásd.
assert(file_getprop("/system/build.prop", "ro.build.fingerprint") == "Huawei/P7-L10/hwp7:5.1.1/HuaweiP7-L10/C900B853:user/release-keys" ||
file_getprop("/system/build.prop", "ro.build.fingerprint") == "Huawei/P7-L10/hwp7:5.1.1/HuaweiP7-L10/C900B852:user/release-keys");
assert(file_getprop("/system/build.prop", "ro.product.device") == "hwp7" ||
file_getprop("/system/build.prop", "ro.product.device") == "hwp7" ||
file_getprop("/system/build.prop", "ro.build.product") == "hi6620oem" ||
file_getprop("/system/build.prop", "ro.build.product") == "hi6620oem");
show_progress(0.100000, 0);
set_progress(0.000495);
assert(apply_patch_check("/cust/hw/default/prop/local.prop", "8b62a7792d3253ce1f20bbf3aa37c4c311807783", "07aae94420e1323971277376fc1db5aac155a187"));
set_progress(0.000990);
assert(apply_patch_check("/cust/hw/default/xml/hw_defaults.xml", "3ad1974a7e46f04896f9062f2214776f323dfa26", "1c0403a7d154880bd92974203e3b2729b5e268c3"));Kkrisz:
Belenyúlt rendesen. Stock boot.img kell.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz Cunaja #20249 üzenetére
Nekem a gyári B852 recovery van fent.
Viszont a boot.img-t nem is cseréltem. Elvileg az is gyári kellene hogy legyen. (Vagy a supersu belenyúlkál vagy a busybox?)
Amúgy a paracs a boot.img-re?
fastboot flash boot boot.img[ Szerkesztve ]
... Ráfogsz jönni, hogy sok igazság amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik - Obi-Wan Kenobi
-
Cunaja
addikt
válasz coyote55 #20252 üzenetére
Te nem érted, mert frissítéskor a recovery partíciót hívja( reboot recovery>flash upadate.zip) meg, ami éppen TWRP volt. Ilyen egyszerű.
[ Szerkesztve ]
-
coyote55
őstag
válasz Cunaja #20251 üzenetére
Amikor frissíted a telefont, újraindul. Eddig tiszta ugye?
Nekem még a TWRP volt fent, amikor először megpróbáltam a frissítést, tulajdonképpen csak le akartam tölteni a cuccot. Meglepetésemre újraindulás után a TWRP jelentkezett be, ami ugye power gomb + hangerő fel.
Amikor lecseréltem a TWRP-t a stock recoveryre, akkor elindult a frissítés, ami úgy néz ki mint egy analóg óra számlapja.
Az nem világos nekem, hogy miért jött be a TWRP, miért indult el? Boot során azzal, hogy egyszerre nyomva tartom a két gombot, egy szubrutint hívok meg, ami betölti a TWRP recoveryt. Frissítés során amikor a gyári recovery van a telefonon, akkor ez a cím a frissítést indítja?
Érted a problémámat, biga?Memento Mori!
-
Cunaja
addikt
válasz coyote55 #20250 üzenetére
Nem értem a kérdést. Ha rendesen kicseréled, nem jöhet be a TWRP. Az nem lehet, hogy a TWRP is recovery néven szerepelt. A frissítő órát, pláne nem értem?
-
KKrisz751
aktív tag
válasz zeon.hu #20244 üzenetére
Letöltötte, újraindult és 7%-nál leállt a frissítés.
Restartigen rootolt volt a teló, de supersu-val unrootoltam. Majd vissza tettem a gyári recovery-t anno.
Lehet, hogy hiányzik neki a set_immutable.list file?
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
addikt
válasz zeon.hu #20242 üzenetére
Nem rád gondoltam, hanem akinek B852 van fent és feldobta a frissítést.
A telefonról próbáltál már frissíteni, a helyi menüből? Ne 3 gombossal, hanem a telefon indítsa a frissítést.
[ Szerkesztve ]
-
coyote55
őstag
Nos, feltoltam a telefonra a boot.img-t és a recovery.img-t.
Elindítottam a frissítést, és csodák csodájára 12%, mint eddig.
Mondtam már, hogy kezdem utálni ezt a telefont?Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz zeon.hu #20238 üzenetére
Tudjál róla, ez a kemény UV sugárzás rombolja az ember immunrendszerét, sokkal könnyebben megbetegszel, mint gondolnád. Sok-sok C vitamin!
(Nem keverendő a CS vitaminnal, ami a cseresznyepálinkában van, az csak zimankóban, és fokozott óvatossággal fogyasztható!)Memento Mori!
-
zeon.hu
nagyúr
válasz coyote55 #20237 üzenetére
Ne is mond, lassan belebetegszem, éjjel a melóban már nagyon rosszul voltam.
Ma délután meg torokfájásra és náthára ébredtem, csak azt nem tudom, hol szedtem össze, mivel klíma sehol nincs.
(Ok, van itthon egy mobil, de az max szinten tartja a nagyszobát, de nem tudja 27-28 fok alá vinni)[ Szerkesztve ]
#?*@&!
-
zeon.hu
nagyúr
Csak egy tipp, ha már coyote kolléga vállalta a kísérleti nyúl szerepet:
Aki fel akarja tenni a frissítést, várja meg, mi lesz a vége - hátha itt is bootloader zárás lesz - , utána próbálkozzon.#?*@&!
-
coyote55
őstag
OK, akkor ezeket letöltöm, feltolom a telefonra és újabb próba?
Memento Mori!
-
Cunaja
addikt
válasz coyote55 #20230 üzenetére
Érdekes egy update.app, most látok ilyen először. A megara Mate 8 rom kúszik és az foglalt, a drive meg baromi lassú.
Azért nem bírtad kibontani, mert titkosított.
Ezt csinálja azóta.[ Szerkesztve ]
-
-
Cunaja
addikt
válasz coyote55 #20224 üzenetére
A boot img-t is a gyárira kell cserélni, hiába szeded a root jogot le, ha az img tartalmazza.
A leszedett Update.app-ból vedd ki a gyári recovery-t és boot.img, majd flasheld azt és menni fog a frissítés.adb reboot bootloader
fastboot flash boot boot.img
fastboot flash recovery recoery.img
fastboot reboot
Ezután már megy a frissítés majd.
A két img fájl legyen az adb mappában.[ Szerkesztve ]
-
coyote55
őstag
Most kiirtottam a Busybox Pro-t, hátha... De nem!
12% és kész, fail. Viszont azt írja, gond esetén menjek az emui.com oldalra.
Megpróbáltam, nem tudok odamenni.Memento Mori!
-
coyote55
őstag
A géppel találtam meg
Közben megtaláltam a letöltött frissítést is, update.zip
Kicsomagolva találtam benne egy update.app fájlt, és négy mappát: cust; META-INF; patch; és system.
Azon gondolkodom, hogy amíg nem cseréltem ki a TWRP-t a gyári recoveryre, akkor újraindításkor miért a TWRP jött be, míg a gyári recovery esetén a frissítő "óra".[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz zeon.hu #20215 üzenetére
Mutatja is, meg írja, hogy biztonsági frissítés, amit a Google javasolt.
Az a bajom, hogy a letöltött frissítést nem tudom, hová teszi. Ha tudnám, már szedném is szét. Állítólag valami Custom gond van vele, másik frissítésből kell kiszedni a Custom mappát, és beleapplikálniMemento Mori!
-
zeon.hu
nagyúr
-
Cunaja
addikt
válasz zeon.hu #20202 üzenetére
[Biztonsági Update B853]
Mentem aludni.
Sok sikert!A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
zeon.hu
nagyúr
Fontos!
Aki tud, dobjon már fel egy screenshotot az OTA frissítésről, tudni kéne, biztosan jó-e ehhez a régióhoz.
#?*@&!
-
zeon.hu
nagyúr
Megnéztem xda-n, nem látok offline telepíthető verziót ebből a frissítésből.
Aki talál ilyet, itt jelezze, ha kérhetjük!
Marad az OTA, de mivel nálam a legutóbbi visszazárta a bootloadert, ilyenre esetleg most is lehet számítani.#?*@&!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest