- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lcee79
addikt
Én sem gondoltam ennyire belemenni, ezért nem is mentem... (mivel ha annyit írok hogy senki ne tudjon belekötni, akkor 3 hozzászólásba fér csak bele
, és mivel mindenki meg tudja keresni neten az ehhez kapcsolódó leírásokat, ha annyira érdekli, ezért sem írtam többet+a diplomámban foglalkoztam ezzel, és nem gondoltam hogy itt be kell bizonyítanom, hogy maximális részletességgel jártas vagyok-e a témában
)
De a pana kamera amiről írtam 1080/50p-t írt specifikációiban és a téma szempontjából teljesen mindegy volt a számomra hogy progressive vagy interlace én inkább a felbontással foglalkoztam.
És hogy teljesen felesleges dolog nagy sebességű videó mikroszkópikus felbontásban (320*240) felvenni és azt nézegetni, mert az élvezhetetlen...A youtube videok is amik be lettek szurkodva ide azok is hd-ban készültek drága kamerákkal, nem vacak mobiltelefonokkal, amik ezer évesek...
-
g0n21
senior tag
Az 50 fél képkocka az 50i (mivel interlace-es) tehát 1080 /50i
a 25 egész kocka meg a 25p (progressive) 1080/25p
A végén nagyjából ugyanazt látod, de elméletileg a prog. jobb.Az, hogy gyorsfelvételt csinál, vagy nem tudom, hogy hogy írta valaki, az picit butaság.
Attól, hogy egy másodperc alatt az átlagosnál többször rögzíti a képet, attól gyors nem lesz...Mondjuk mint hangban a 44,1kHz, meg a 192khz... utóbbi többször vesz mintát egy mp-n belül (lebutítva)
De a videó nem lesz gyorsabb, pont hogy szebben lassítható, mert "több a részlet"
-
lcee79
addikt
Majd meglátod, hogy ha márciusban megszületik a jövő márciusra azt fogod mondani hogy most volt
A kislányom még anyatejet eszik, rendes kaját alig akar, és már lassan jön a következő, aki anyatejre pályázik
Ja és akinek most születik az első gyermeke az készüljön fel hogy túl sokat nem fog aludni
-
WiZARD
addikt
-
lcee79
addikt
-
WiZARD
addikt
valószínűleg így lesz.
1.5 éve a sensation akkuval volt hasonló, tökéletesen jó volt bele az evo3d akku, és nagyobb kapacitású volt. DE ha a HTCnél rákérdeztünk, akkor közölte, hogy nem jó bele az evo3d akku, és nem bele való.
pedig ott user cserélhette az akkut, a hátlap lepattintásával, méretre stimmelt, csak a felirat volt fejjel lefelé -
simico
aktív tag
Ha csak a saját, otthoni, Win7-es gépedre dugdosod a telefont és explorerbuzi
vagy, akkor nem nagy érvágás az MTP. Bár más telefonnál páran már belefutottak olyanba, hogy bizonyos fájlokat nem engedett átvinni az MTP, illetve olyan implementációt is láttam, ahol a készülék döntötte el, hogy rámásolt fotók és mp3 fájlok hova kerülnek
Az MTP viszont egy nagy szívás, ha változatos oprendszereket futtató mindenféle gépeken kell ad-hoc jelleggel adatot cserélni (például a "letöltöm telefonon a javításhoz szükséges fájlt (fw, stb), rádugom USB-n a céleszközre a telefont kávzi pendrive-ként, céleszköz frissít, örül" tök kényelmes)... mert egyelőre az MTP-t natívan, minden gond nélkül támogató rendszerek vannak kisebbségben, míg mass storage-ot évek óta szinten minden eszköz és rendszer helyből támogat. Nálam például az SGN és az SGS3 a szar(abb) kijelző mellett az MTP miatt is esett ki a HOX mellől a választásnál.
-
LouiS22
veterán
Nagyon egyszerű, és most Windows 7-ről tudok nyilatkozni, mert én azt használok. Rádugod a madzagot és windows intézőben megjelenik listázva a telefon, és ugyanúgy tudsz rá másolgatni. Felugrik az értesítés, hogy hogy nyissa meg, mint a klasszikus pendrive-nál. Ez azoknak jók, akik az Intézőbe szerelmesek. Én gyűlölöm és ezért is szívás most a másolás. Én mindent Total Commanderrel szoktam csinálni (régi DOS-örökség
), és ott például nem látszik a telefon. Találtam egy beépülőt, de az meg azért félmegoldás, mert adb-re alapoz és baromi lassan mozognak a fájlok.
Ja, és hogy teljes legyen káosz, van frissített HTC Sync Manager is, ami szintén telepíti magát.
-
mumk1
addikt
-
lcee79
addikt
Ha jó képeket akarsz a családról, lehet hogy megéri jól beállítani...
Persze kis gépeknél, telefonoknál nem szokott ezzel senki foglalkozni...Viszont amiket linkeltél, azokon virágok voltak, tehát, ezeknél ráérsz állítgatni, annyira csak nem unja meg a virág, hogy elhervadjon mire kész leszel
Ja és ha fullscreenen nézed, nem eredeti méretben, általában az is javít a helyzeten, hacsak nem akarsz képkivágást.
-
stilo18
addikt
Én elfogadom, hogy Neked nem elég ez a szint. Nekem elég...nem vagyunk egyformák, de igy kerek a világ...
Nekem ez a szint jó, bőven elég:
http://kepfeltoltes.hu/view/121031/IMAG0103_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/121031/IMAG0118_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/121031/IMAG0311_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/121031/IMAG0721_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
És ezek nem az ilyen 1000-et lőttem, kiválasztok 1-2-öt kategória...
-
lcee79
addikt
Leginkább az a lényeg hogy htc-ben talán fejlődésnek számít a HTC kamerája,
samsungokhoz nem tudok hasonlítani, mivel pár éve volt 1 hónapig samsungom (nem galaxy s) és azóta úgy döntöttem, hogy többet már nem lesz.
Lényeg hogy ha csinálok egy képet, és látok rajta mindent mait meg akartam örökíteni, és hirtelen csak a telefon volt kéznél, akkor azt már nem nevezem sz@rnak (2-3 megapixeles nokiámnál nem biztos hogy láttam mi volt amit fényképeztem)
De a tükörreflexest meg azért kevertem ide, mert ott kezdődik (és persze a MILC-ekben) a nagyobb szenzorméret.u.i: A 2 kép közt tényleg elég nagy minőségbeli különbség van, de ettől azért tud jobbat htc, mert csináltak már mások is meg én is, ami ettől azért jobban sikerült, ha automatán csináltad mindegyiket, akkor samsungnak jobb az automatikája...
-
lcee79
addikt
Szerintem annyira nem gázak a képek, de a technika fejlődik és ami 2 éve jónak tűnt, az idén már nem... (de cserébe akinek eddig is htc-je volt annak biztos pozitív a véleménye, mert még a sensation-nek is gyengébb a kamerája)
Nagy elvárásaim nincsenek egy ~3*4 mm-es ccd-től, eddigi telefonjaimtól jobb képet csinál (nokia gépeim voltak...), akinek ettől sokkal jobb kép kell az tükörreflexes gépet kell hogy vegyen, mert még bridge gépekkel sem lehet túl jó képeket csinálni. DSLR-nél viszont nem árt ha az ember tud egy kicsit fényképezni, mert akkor a gép hiába tesz meg mindent és hiába van kb 20x akkora területű szenzor benne, a végeredmény csak 2-3x lesz jobb
(de persze rosszabb nem lesz
)
-
simico
aktív tag
Én már használtam, igaz még az előző telefonon. Wifi beállítások simán visszaálltak, más rendszerbeállítás hirtelen nem rémlik. Illetve minden olyan program adatát is menti és visszaállítja, ami támogatja az Android Backup Service-t - például a Swiftkey júzer nyelvi adatbázisát (megtanult szavak) is mentette és visszaállította. Az sajna lutri, hogy mely program támogatja ezt, mert baromira nem szokták odaírni egyikhez se a leírásba...
Egyébként a JB frissítés előtti/utáni gyári visszaállítással én is ugyanígy dilemmázok... nem igazán van kedvem hozzá, de lehet, hogy elkerülhetetlen lesz. Szerencsére kevés programot használok, azok egy része eleve Google fiókkal vagy Dropbox-szal szinkronizál, másik részében szerencsére van backup/restore funkció, csak néhány progiban nincs semmi (tipikusan például a játékok, ami elég érthetetlen számomra).
-
twine
veterán
Mert konkrétan az "adatok" nem is befolyásoló tényezők, hiszn a fotóim fent vannak Dropboxban, a kontaktjaim, leveleim,etc,,,a google fiókomban,,de van egy pakli program amihez nagyon nincs kedvem ismét nekiállni beállítani,,,
De lehet mégis, az lesz,,nyugodtabb a lelkem,,,legalább olyan lesz mintha uj telefont vettem volna
Jut eszembe:
beállítások/adatvédelem/fiók biztonsági mentése....
Valami olyasmit olvastam hogy ez ha be van pipálva, "megjegyzi" a Wi-fi jelszavakat....
Mit jegyez meg még? és hogyan működik? használta már valaki egyáltalán ezt az opciót "élesben"?
Egész pontosan ezt írja -
twine
veterán
Akkor ismét egy "vitaindító" gondolat az "egyetlenke" hangjáról:
Tegnap "megbotlottam otthon és véletlen" rádugtam a PC-re a Beats dugót...ami eddig csak a telefonommal "közösült", és azt gondoltam, sokak véleménye alapján, hogy tuti a Beats dugónak van sz@r hangja,mert a telefonnak nem lehet, hiszen sokan állítják, hogy "über" a hangja...
Szubjektív véleményem, hogy "semmi gond" a piros vezetékes dugóval...pont úgy szól ahogy elvárom tőle...(Dinamikus, és nem torzít nagy hangerőnél sem...)
Ugyanezt nem mondhatom el a telefon+Beats kombóról...(nagy hangerőnél némileg torzul a mély hang,és a magas hangok sem úgy "cisszegnek" ahogy várnám)
Galaxy S + Woodoo sound-ról váltva mondhatni csalódás
Ettől még szeretem a készüléket..nem köpködni akartam -
Acheron
őstag
Kipróbáltam - működik - és mégsem.
Szóval a Screen filter és a No lock nagyon jól működnek együtt, és valóban le lehet kapcsolni a gombok háttérvilágítását, sötétben is. (Közben találtam egy Night Mode nevű progit, ez kb ugyanazt tudja, mint a Screen filter)
Ezek az átok esti órák viszont szeretik piszkálni ezt a beállítást, és egész lehetetlen funkciókhoz kapcsolódóan újra visszakapcsolni a háttérvilágítást - ami persze aztán úgy marad.
Végül is találtam olyan órát, ami kb jó is, és nem macerálja ezt a beállítást - egy másik jót pedig kisebb trükkel rá lehet bírni, hogy (lagalább míg nem piszkálom) lekapcsolva maradjanak a gombok.
Mindenesetre köszi a tippet! -
MerLinh
senior tag
hát 3asal jelly bean =) gyárilag ment mondom hogy villogott azt hittem nem párosította elindítottam a gta3 mat nem láttam touch gombokat, mondom mi van trigger benyom (épp autoban ültem) semmi... Aztán A val megindult az autó mondom csúcs kiszállok és elkezdett pörögni a kamera, hát még nem tökéletes de majd programot nézek rá hátha, de más játékkal nem néztem még, mert lehet hogy csak a gta3 szarakodik.
-
stilo18
addikt
Rendben, tiszteletben tartom a véleményed. Én is összehasonlítottam egy Wave I-el, amiben ugye ugyanaz a hangchip van. No, az is elmaradt nálam(!) a One X-től...
Power Amp-nál a "bass&treble" beállítást használom. Gyönyörűen, tisztán, dinamikusan,elképesztő mélyekkel...akkor lehet a fejhallgatóm a profi, hogy frankón megszólaltatja a hangokat, nem tudom...
Ugyanezzel a fhallgatóval nem szólt ilyen szépen a Wave, ez tisztán hallható volt! -
nistv4n
tag
Ennyire azért nem egyszerű ez, mert a rendszerükben még benne maradsz, és ha visszatérsz pár nap múlva, nem merném lefogadni, hogy új ügyfélként kezelnének. Invitel vezetékes telefonnál ezt konkrétan tapasztaltam is, felmondtam az előfizetést, újat akartam kötni, azt mondták nem vagyok új belépő, pár hónapot erre várni kell Inviteles előfizetés nélkül. Ügyfélbarát megközelítés, valóban.
-
Pistakiss
őstag
Háát!
Sziasztok!
Elhülve olvasom ezt a fotózási mizériát, nem csak itt, más oldalakon is. El kellene már fogadni azt a tényt, hogy ezek a készülékek elsősorban telefonnak készülnek sokadik sorban fotómasinának! Vegyük tudomásúl, hogy ezt tudják nyújtani, ha valakit a fotózás érdekel, az ne drága telefonra költsön, hanem egy fényképezőgépre. Itt nem érv, hogy ilyen drága telefontól elvárható lenne, hogy jobb képet készítsen, mert akkor már szóvá tehetné egy építész azt is, hogy nem lehet vele 3d-s épület belsőt tervezni, a könyvelő, hogy, miért nem tud a telefonjában irodát működtetni? Pedig ha az árát nézzük, mindegyik területen egy jó kis spéci gépet vehetne rajta a munkájához.
Egy szónak is száz a vége, ahoz képest, amekkora a szenzora és a lencserendszere, hogy a beállítási lehetőségei mérföldekkel maradnak el egy közepes kompakt gép lehetőségétől, nagyon is jó képeket lehet vele készíteni.
És még valami, egy képet elsősorban nem aszerint értékelünk, hogy minőségben eléri-e egy profi gép általi képminőséget, hanem a tartalom és a mondanivaló alapján. Egy tulipánt le lehet fényképezni kifogástalan minőségben úgy, hogy a kutya sem nézi meg és úgy is, hogy a kép minősége "csapnivaló", de mégis ütős a mondanivalója, a szerkesztése. -
-
Dicker
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest