Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferob
őstag
válasz
simico #36780 üzenetére
Az számomra már sajnos nem meglepő, hogy drágul időről-időre ugyanaz a telefon, miközben éppen lefelé kéne tartson az ára, de az már inkább az, hogy annak ellenére, hogy csak az M8 kapható, mint HTC telefon és az új megjelenése is még bőven odébb van, már most sokszor nincs készleten és kifutó készülékként van feltüntetve.
-
lcee79
addikt
válasz
simico #36572 üzenetére
Köszi a beszámolót.
Tehát ezek szerint nem rossz a kitkat a one-x-en sem, de sokkal többet nem ad...
(mondjuk szerintem a htc a sense-be belepakolt pár dolgot, ami a többi készüléknél csak későbbi android váltásokkal lett elérhető...)Még kitalálom mi legyen...
Még nem volt bolygatva a telefon egyáltalán, ezért vacilálok, csak nem rendszerszíntű változtatásokat hajtottam végre, még másik rom sem volt rajt soha, rootolva sincs...
Nálam már a 2 évet májusban elérte, de én sem találtam semmi alternatívát helyette, egyszer majdnem elcsábultam az LG G3-ra, de aztán mégse
Még várok... Minél később veszek újat annál később avul el az is
Amúgy is a jelentéktelen változtatásokkal nem sokat érek, ha valami nagyot dobna az android, meg persze a készülékgyártók (nem kijelzőméret meg felbontás versenyre gondolok, hanem valami használható újításra
) arra esetleg érdemes lenne lecserélni
-
kirkri
addikt
válasz
simico #36119 üzenetére
Érdeklődés van, ma éppen kettő is, csak egyelőre nem vitték el.
Ez van, vagy leviszi az ember az árakat, vagy átadja a családban valakinek.Emlékszem, hogy 1.5 éve a Sensation telómat gyorsan eladtam 55-ért, mert az akkor járt ott, hogy sokat kezdett esni az ára. Most 30 körül mennek azok a készülékek...
-
Lacopapi
addikt
válasz
simico #36070 üzenetére
Ilyen,bár nem egyformán rossz,nálam voltak egyéb hibák is,sajnos nagyon eltolták. Számomra jelenleg nincs normális 4.4-es rom. A jelenlegi Viper viszont jól muzsikál a saját kernelével is,és a Venom tweaks-el remekül beállítható,módosítható (betűk,ikonok,átlátszóság,stb.)
-
Lacopapi
addikt
válasz
simico #35939 üzenetére
Köszönöm,Viperen a smartmax-ok (mindkettő),erős lassulást okoznak és mivel már zavaró,így azok nálam kilőve.Emellett viszont tagadhatatlan ennél a romnál,hogy jobb a Lyapota kernellel,mint a sajátjával.Az üzemidő nőtt valamelyest,de még én is csak próbálgatom....a feszt visszavettem,most gondolkodom,hogy az S2W-t sem használom,állítólag eléggé meglöki a fogyasztást.
-
Lacopapi
addikt
válasz
simico #35909 üzenetére
Minden lehetséges egy műszaki cikknél...sajnálatos dolog- én másfél éve használom gond nélkül,igaz,nekem a telefonommal sincs baj,ugyanannyi ideje...természetesen napi szintű használatról van szó.Viszont nálam is volt olyan füles,amiből pár hét után egyszerűen kiszakadt az egyik vezeték.azt gondolom,az ilyesmihez leginkább szerencse kell...egy Sennheiser vagy egy Sony ugyanolyan eséllyel megy tönkre,ha akar.
Bóvlinak nevezni túlzás,hiszen akkor ezen az alapon akinek pár hét után baja van a HOX-al,ilyen-olyan okokból kifolyólag (mint ahogyan sokaknak volt is),azonnal bóvlinak kiálthatják ki a telót? Sajnos az időtállóság már nem annyira divat - hiszen fogyasztói a mi drága társadalmunk -,leginkább minden vásárlás lutri most már... -
ferob
őstag
válasz
simico #35550 üzenetére
Amennyiben később semmi olyat nem módosítasz a telefonon, amihez kéne a root, akkor tényleg rendben a dolog, de azért szerintem az a csoport, aki így használja, igen kicsi.
(#35549) centaurium: Akkor minden rendben, legalább most már dokumentálva van, hogy másnak is működik.
-
ferob
őstag
válasz
simico #35535 üzenetére
Amit felvázoltál, annak sok értelme nincs, mert lényegében rengeteg lehetőség a ROM-ban használhatatlan lesz, ha eltávolítod a root hozzáférést, ezért nem véletlen, hogy inkább arról találsz leírást, hogy hogyan térj vissza a gyári állapotra.
Ha mégis mindenképp el akarod távolítani teljesen a root-ot, akkor ahelyett, hogy a teljes folyamatot hosszasan magyaráznám, egyszerűbb, ha felrakod ezt inkább, és ezzel egy gombnyomásra megoldható.A bootloader visszazárását ugyan nem tudom miért kérdezed, de nyomtalanul nem lehet visszazárni, ha ez lenne a cél.
Így összességében szerintem teljesen feleslegesen nyitottad a telefont, ha ennyi korlátozással akarod továbbra is használni.
-
Lacopapi
addikt
válasz
simico #35147 üzenetére
Nos, lényegében igazad van,bár például a SlimBean (4.3) nem nevezhető éppen tákolmánynak,mert nagyon stabil és gyors,mivel a Nova van benne alapból,így a Ram-ba sem harap bele olyan mértékben,mint a Sense.Az bizonyos,hogy a 4.4-es romokat semmiképpen nem ajánlom,mert sok a bug,lagg,hiba...valahogyan olyan befejezetlen érzete van az embernek velük.
Viszont a jose999 által említett (valóban remek),Sense romon kívül ITT van egy méltatlanul mellőzött atomstabil rom,amit Steve1207 kolléga alkotott. Ez a feleslegeket nélkülöző 4.2.2-es Sense 5 -ös rom,gyors és tiszta.Örömmel használom és ajánlom kipróbálásra.
Nyitáshoz és a további lépésekhez számomra HUTCHDB leírása adott megfelelő eligazítást,fentebb linkeltem.
Sok sikert -
jose999
senior tag
válasz
simico #35147 üzenetére
Nekem eddig ez az, ami bejött. A gyárinál jobb az akkuidő, és stabil, ahogy kell. Egyáltalán semmi gondom nem volt vele. Akármit raktam fel, mindig ez került vissza... az én véleményem, hogy jól gondolod, bár CM-ből van 10.valamelyik, ami stabil, de ugye nem Sense...nekem is nagyon hiányozna már, ezért én is a Sense romoknál keresgéltem...igazából nekem is a root kellet, a felesleges dolgok eltávolítására, meg ahogy mondod, a stabil működés volt a lényeg.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
simico #32149 üzenetére
a hangos szo, es a kemenyebb fellepes sem maradt el, (sot a un. vasarlok konyvebe valo beiras sem) viszont a jogszabaly sajnos nem egyertelmu, es jogeset sincs erre vonatkozoan:
a kormanyrendelet 5. §-aban csak annyi van, hogy a kijavitas iranti igenyt a jotallasi jegyen feltuntetett szerviznel kozvetlenul is lehet ervenyesiteni.
mivel a jotallas mar (az eltelt ido miatt) nem a telenor vallalta (es errol irasos szerzodes is rendelkezesre all, hiszen a telenor jotallasi feltetelei ismertek es nyilvanosak) igy jogilag sem tamadhato (egyelore eredmenyesen). -
lcee79
addikt
válasz
simico #32002 üzenetére
Én hard resetet még július környékén nyomtam
és nekem is feltünt az, hogy már akkor csökkent az üzemidő
de most még attól is rosszabb, szerintem ha ráérnék használni a telefont munkaidőben többet, akkor naponta 2x is feltölthetnémNálam is amit nem használok le van tiltva, a gsam meg más egyéb sincs fenn direkt azért hogy nem fogyasszon az is feleslegesen
De valamit kellene csinálni mert elég gáz most az üzemidőm...
Nekem tetszik a sense 5 nincs vele bajom, sőt szerintem továbbra is ez a legjobb az összes más gyártó által gyártott egyedi felület közül, de ez az üzemidő ez siralmas...
Ha konnektor közelben vagyok dugom rá, nehogy lemerüljön, ha el kell mennem valahova...Amikor megvettem a telefont, nagyon bírtam hogy este 11-12 óra közt leraktam a telefont 100%-on és reggel 100%-on volt 6-7 óra közt. Amikor sokan panaszkodtak a gyenge üzemidő miatt....
MOst hogy folyton "javítanak" valamit már 10% merülés ugyanezen idő alatt.
-
Tyer
őstag
válasz
simico #32002 üzenetére
Én csak a rádió részhez szolnék hozzá, Gondolom GSam-bol van az info...(Ott nekem is feltűnt) Nézd meg a beépitettet. NEkem most 5%-ot jelez.
Jelenleg 38 óra készenlétnél vagyok 50%-os akksival, igaz kevés használattal, de ezek alapján nem mondanám,hogy a készenlét eszi. nekem Készenlétben 1%-ot eszik most is, frissités elött is. -
lcee79
addikt
válasz
simico #31080 üzenetére
Köszi!
Így jó lett, ezt a menüpontot még nem is figyeltem sohaAmúgy nyugodtan frissíthetsz, szerintem fullosabb lett ez az összes eddigi SENSE-től, nem fapadosították le, csak pár olyan dolgot vettek ki ami lassított, de szerintem több dolgot kaptunk mint amit esetleg elvettek volna...
Nekem ez az oldalra lapozás pl. a tárcsázóban, időjárásban (ami sokkal használhatóbb is mint eddig) komolyabb, profibb modernebb hatást kelt mint az ezelőtti verziókban megszokott.
A 4.2.2 előnyei miatt is, sense 5 miatt is, memóriafogyasztás miatt is érdemes frissíteni (szerintem)
-
lcee79
addikt
válasz
simico #30855 üzenetére
Nekem bejön az új kinézet, minden sokkal modernebben néz ki
Blinkfeedet is hagyom, nekem bejön (most még legalábbis) akku %-os kijelzés miatt, meg a 4.2 miatt már megvannak a szokásos beállítások is, így nem kell külön proginak meríteni az akkut... (mint eddig...)
(mondjuk még a GPS ki/be kapcsolást szívesen láttam volna)
Időjárás program is jobban néz ki minden lap teljes képernyőn és oldalra lapozva...
és sok más megjelenésbeli dolog ami miatt én már alig vártamViszont nem találtam külön alkalmazásként a testreszabást, csak a beállításokban
És a memóriahasználatot sem látom sehol... amivel ki szoktam lődözni a progikat... -
-
g0n21
senior tag
válasz
simico #25268 üzenetére
már megváltoztattam, és visszaigazoltam (verify). Azóta csinálja. Nem az evernote appot használom, hanem a gyári notes alkalmazást. és szinkronizál evernotes-cal. De folyamatosan ezt csinálja. "your password is incorrect, type your password again" Na megcsinálom, és akkor jó másnap reggelig, aztán megint.
-
Davzone
senior tag
válasz
simico #21951 üzenetére
Ma 3 es fel ora Ingress alatt merult 2 kockat az 5bol, ami kb realis 3000mah fogyott belole.
Tegnap este 1 kockarol kb 7 ora alatt toltott fel a Onex toltojevel.
A jatek marha sokat eszik, igy csak baromi lassan toltott, inkabb szinten tartotta de kb realis is mert 900maht eszik a game kb a fenyero fuggvenyeben(GPS+3G +kijelzo) -
Jamesch
tag
-
Hegasus
senior tag
válasz
simico #21207 üzenetére
gugli backup.... az naponta feltölt mindent újból?
Nagyon remélem hogy az lesz...
Új progi az tuti nincs, inkább törlöm őket mint rakom fel...Vagy lehet képlopó lesz, amit magam ellen alkalmazok, mert gyanús vagyok magamnak, hogy lehet én használom titokban, amikor nem is használom, és azért merül...
-
Szpisti
addikt
válasz
simico #20233 üzenetére
Én Firefox-ot használok a pc-men és a HOX-omon is, ott nincsenek ilyen gondok...
(Előtte a Chrome-ot használtam itt is, ott is, de a folyamatos fehérüresoldal-hiba miatt átszoktam. De az olyan duplatapintásos nagyítás is hiányzott az iPhone Safari-ja után ami akkorára nagyít, mint az amekkora az a dolog amire duplán taperoltam, ez a Firefoxban benne van.) -
Eli577
senior tag
válasz
simico #20128 üzenetére
A mentesssel nem lenne gond, de annyira behalt a keszulek hogy semmit nem lehetett vele kezdeni. Meg nem azokra az adatokra gondolok, amiket le tudok szinkronizalni mint pl. telefonszamok, naptarbejegyzesek, hanem az olyanok, amiket az ember nem minden nap szedeget le a telefonjarol, mint a kepek.
Kirkri: SW- bol a legfrisebb van, en inkabb attol tartok, hogy nem tudnak majd mit kezdeni a memoriamodullal, mert valszeg ott lesz valami gixer. Csak az a kerdes, hogy a a memoria boot resze ment tonkre akkor sok tizezer forint kidobasa nelkul lehet-e valahogy hozzaferni a belso sd-n tarolt dolgokhoz.
-
Hegasus
senior tag
válasz
simico #19960 üzenetére
A jb alatt valamit áthelyeztek a kijelző fogyasztása alól az alkalmazások fogyasztása alá, mert elég fura hogy 3 óra kijelző csak 20%(lehet ezért is vették ki a használatból a kijelző idő mutatását), az alkalmazások fogyasztása meg 70% alá még nem ment nekem(ics-en max 30), de amúgy nekem is normalizálódott a helyzet, a bookmark widget, gyári böngésző tiltása majd feloldása után(most nincs semmi probléma velük, viszont most ez a tanácsok vagy milyen widget szórakozik, megkapja a tiltását, hadd nyugodjon)
Meg kipróbáltam az új facebook appot, a sebessége kiváló, viszont folyton lekéri a helyzetet és most az fogyaszt a háttérben, pedig a lokalizáció ki van kapcsolva, meg térképnél a hely beállításoknál is ki van kapcsolva aminek ki kell lennie.... más esetleg tudja hogy lehetne letiltani, hogy nem kérjen állandó helymeghatározást a fb? (különben kuka megint)
Másik meg a zenehallgatás... powerampban(pontosabban a media server) 1 óra alatt 7%-ot esik a töltöttség, aminek nem örülök, mert elég sokat hallgatok zenét, másnak is ilyen a poweramp? Ha nem akkor mit kéne ki/be kapcsolni, hogy keveset fogyasszon, csak azért mert a gyári zenelejátszó 2-3%-ot fogyasztott.. -
Davzone
senior tag
válasz
simico #19960 üzenetére
A bookmark widget tiltása után is azt jelzi a nagy fogyasztónak nálam. Kell tiltani a gyári bongeszot is? A location ízeket tiltorram és jobban merül mint ICSel,pedig kevesebb appot raktam vissza és FRel kezdtem.
Felesleges appok is tiltva vannak de az alvó állapoton kívül ha használom akk jobban merül mint eddig sajna :S -
Hegasus
senior tag
válasz
simico #19695 üzenetére
Én csak azért tiltottam le a gyárit(mint írtam nem volt vele bajom), mert ez a bookmark könyvjelző visszatért(annak ellenére, hogy letiltottam...
), és hozzá kapcsolódott, gondoltam, ha nincs hova szinkronizálni, akkor nem is jön vissza, és úgy tűnik működik.
Nálam a chrome nem meríti egyáltalán a telefont, bár a gyárihoz hasonlítani nem tudom, de simán megvolt 4.04-el a 4,5 óra wifi böngészés... én amúgy általában 3g-hez opera minit, wifihez chrome-ot használok asztali nézetben.
Amúgy aki dead triggerezik, az nem vette észre, hogy játék alatt egyáltalán nem melegszik úgy mint régen? vagy legalábbis sokkal lassabban... -
boksz
senior tag
válasz
simico #19238 üzenetére
Igen, nagy szívás lett !
Alig merek youtube videókat nézni, stb. mert akkor délutánra hazafele teljesen lemerül !!!
Teljes szívás és elszomorító,sajnos a mobiltelefon "mobil" részét ki lehet törölni, állandóan töltőhöz kell kötni.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire látványosan gyorsan merül, pedig semmit nem állítottam el, minden maradt még le is ellenőriztem ...
Az új szoft nekem bejön egyébként, rögtön beleszerettem... -
Hegasus
senior tag
válasz
simico #17597 üzenetére
Semmi pénzért nem váltanék, jó lesz ez a telefon 3 évig
A zte után csak érdeklődtem, mert egyik haverom megkért hogy ajánljak már valami androidost neki max 60ért a tmobile-nál, és a legfrissebb androidos verzióval rendelkezők közül, meg viszonylag jó (ami azt illeti kiemelkedő) hardware szempontjából a zte volt a legígéretesebb. (versenyben volt még az lg opt l7(4.0 android) és két 2.3as samesung (párdon), de szertintem a zte veri mindegyiket)
-
Hegasus
senior tag
válasz
simico #17557 üzenetére
Ohh, akkor mégse akkora a veszély, főleg hogy a warezt megvetem.
Igen arról én is olvastam, hogy a warezzal letöltött alkalmazások kb 80%-a fertőzött(kár hogy nem 100%, csak mert megérdemlik
), de azt is írja, hogy még egy weboldal meglátogatásával is meglehet fertőződni, és van benne ilyen védelem is. Jó persze, aki rákattint minden spam linkre, meg egyéb hasznos linkekre meg is érdemli, de mégis csak nyugodtabb leszek
-
istnag
addikt
válasz
simico #17521 üzenetére
Kedves simicio!
Köszönjük érdeklődésedet,de a WP9 nem lesz elérhető One X készülékedre,mert a felhasználói élmény nem lenne tökéletes. Mi továbbra is fontosnak tartsuk,hogy felhasználóink a legnagyobb elégedettséggel használják készülékeiket,de sajnos ebben ez esetben ezt nem tudjuk garantálni. Helyette menj és pucold le a csempéket a fürdőszobában,színezd át őket.Gyakorolj,hogy jövőre egy WP9 mobillal üdvözölhessünk köreinkben.
Használd továbbra is nagyszerű telefonod és kövess minket a facebookon.
HTC -
rígel
őstag
válasz
simico #17400 üzenetére
Picit félreérthetően fogalmaztam, nem maga az alkalmazás szívja az akksimat, hanem ha ki van rakva a widget-e a képernyőre.
Nem tudom, de nálam látványosan megugrott a fogyasztás, mikor ki volt rakva a widget. Mikor leszedtem, normalizálódott. Nem vizsgáltam tüzetesen az okot, de tuti hogy a GSam battery widget volt a hunyó. -
Hegasus
senior tag
válasz
simico #17363 üzenetére
Köszöntem szépen!
yep, a Facebook volt az... Zuckerberg remélem most csuklik... és ráadásul még a 3g adathasználatból is leszívott két hét alatt csakúgy 5 megát, úgyhogy a szinkronizáció ki volt kapcsolva, és mobilneten hozzá se szagoltam az apphoz, csak az opera miniben.... Másnak nem csinálta ezt? El is tüntetem minden nyomát az appnak.
Amúgy mit takarhat a system és a kernel? vagy az csak a fb miatt volt....
-
lcee79
addikt
válasz
simico #17321 üzenetére
Nem akartam ennyit írni, de nagyjából igen
Amúgy meg ios és android manapság elég lenne, de android 4.1 nem igazán sok gépen van, %-osan összes android géphez képest meg pláne...
Szóval tudok egy egyszerű megoldást, támogassa minden a flash-t és kész
Mondjuk én nem látom bele a nagy okot, ami miatt meg kellene válni tőle...
-
LouiS22
veterán
válasz
simico #17280 üzenetére
Lehet, hogy ez Google ajánlás. De mivel a JB-t főként az újabb modellek kapják meg (maradjunk a hivatalos vonalnál), az új készülékek pedig 99 százalékban a külön data és külön internalt használják, így érthető módon egy idő múlva csak az MTP marad meg. Az persze tök jó, hogy a Google gondolt a régi modellekre is
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest