- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
Elég sok a pixel hibás kijelző, én is kettőt kifogtam annak idején. Gyárilag is hibás volt, meg amire cseréltek az is...
-
keIdor
titán
Key Lime Pie lesz érdekesebb, nem tudok róla semmit, de az biztosan hoz több értelmesebb újítást, bár azt inkább már az M széria kapja csak meg, tekintve, hogy Sensation-re se jött JB, One szériára se fog az.
FeRRaR1: Meg jobban melegedett, mint mások, most az Apple A6-al meg Exynos 4 Quad-al tudom összehasonlítani, itt érezni, hogy egyik sem 40nm már. Meg a Tegra mindig csak papíron mutatott jól szvsz.
-
keIdor
titán
Majd ha megkapja a GPU is a Kepler architektúrát nem lesz baj, de addig csak papíron jó ez. Ez talán a Tegra 5-ig meg is valósul, de igazából már most mindenki ezt várta.
zola-: Én most arra váltottam erről, aksiidő kb. +30-40%, de a kijelző gyengébb, ezzel számolni kell. Bár én ezt úgy mondom, hogy nem szeretem az AMOLED-et, mert nálam az az erős fekete is hátrány, éjszakai videónál elmosódnak a részletek miatta, emiatt nem szeretem. Mérlegelni kell melyik fontosabb, én mindenképpen már inkább az M7-re várnék.
-
keIdor
titán
válasz
Darth_Revan #21835 üzenetére
Nekem ilyen téren hatalmas csalódás volt a Tegra. Én GTA3-at meg Vice City-t néztem, ott is kevés volt az fps, Asphalt 7-nél is kevés, de az Exynos-on se sokkal jobb, ott az Android verzió lesz gyenge, mert i4S-en meg nagyon smooth az egész, aztán az i5-öt meg sem említem...
Ezért is örülök, hogy az M7 az Qualcomm lesz.
Szerk.: Igen a Dead Triggert azt megint alá tudom támasztani, az is szaggat. Persze az optimalizáció a gyenge nagyrészt, de a hardver se nagy durranás. A Tegra mindig csak papíron mutatott jól, meg amíg nem volt konkurencia. Tegra 2, Tegra 3-nál is így volt, Tegra 4-nél is így lesz, Samsung meg Qualcomm sokkal jobbal jön idén is. Plusz ne várjunk sokat külön vertex meg pixel shaderektől, PC-nél utoljára a 7900 széria volt ilyen felépítésű, 2006-ban le lett váltva a G80-al (8800GTS/GTX) unified shaderekkel. 2013-ban igaz ez ARM, de ilyennel jönni megint az gáz, a konkurencia rég nem itt tart.
-
keIdor
titán
válasz
hurrikan #21226 üzenetére
Csak most látom az aláhúzott részt.
Én igazából sokat nem játszom, sőt, játékra szerintem iOS, mert ott smooth meg ki sem fog lépni.
Viszont i4S-en gyorsabb volt sokkal a VC meg az A5 is, mint HOX-on.
S3-on viszont ugyanolyan volt, mint i4S-en. Persze kilépkedhet meg ilyenek, 5 perc alatt ez nem fog kijönni, de Android az ilyen, ezért is ha játék lenne a lényeg nem is gondolkoznék ebben, csak zártban.
Persze azt se szóval se mondtam, hogy a kevés fps HTC vagy Tegra hiba lenne. Csak nincs optimalizálva, bár hozzáteszem inkább Qualcomm párti vagyok.Ja igen, HOX-on eredeti volt nekem, nem warezolok, S3-on viszont warez verzió futott.
-
keIdor
titán
válasz
hurrikan #21219 üzenetére
Bár volt nálam egy nyáron, még ICS-el, mikor a HOX-on még csak 4.0.3 volt és berágtam rá (kölcsönbe volt) de igen, SGS3. Egyszerűen ma megint volt a kezembe, immáron JB-vel.
Gyors, nagyon gyors, lefolyik a kijelzőről a kép, fix 60fps mindegy mit csinálsz vele.
Kamera is jó, iPhone kamerája van benne, ami az egyik legjobb.
Játékok és rendszer is iOS szint, teljesen, el voltam ájúlva tőle, a kijelző is jó, nem jobb mint az SLCD2, de minden más a Samsung mellett szól. Asphalt 7 60fps, Vice City 60fps, minden 60fps.
HOX-on szaggat mindkettő, néztük, bár vicc, mert alig játszom telefonon, viszont a menü is gyorsabb meg az egész.Nálam instant váltás, holnap veszek egyet KP-re, a HOX meg meg lesz hirdetve majd jó áron kijelzőcsere után, hogy hamar elmenjen.
(véleményem szubjektív volt, senkit semmire rábeszélni nem akarok, jó telefon ez is)
1080p-ig kibírja.
De amúgy megjártam ezt az utat már Sensation -> SGS2-nél is, biztos M7 is lesz ahogy ismerem magam, de valszeg S4 is...
-
keIdor
titán
Én telefont váltok, így elköszönök tőletek.
Jó kis társaság van itt, kevés a vita, kár érte, jó volt olvasni titeket.
-
keIdor
titán
Ha Nexus lesz, akkor szerintem az csak november tájékán jön majd, csak most jött a Nexus 4, itthon még nem is kapni.
Mondjuk nekem a Holo borzasztó puritánnak hat. Munkatársnak van Galaxy Nexus, nyomkodtam már sokat. Szép, de borzasztó üres, főleg egy Sense után.Ott van a sok oldal, és nem találni olyan widgetet, amit ki lehetne tenni, míg Sense-nél kevés a 7 oldal annyi jó és használható van.
-
keIdor
titán
Én sem ugrom rá egyből, meg ugye az sem mindegy, hogy 170k vagy 125-130k-ért veszi az ember, előbbi összeget nem ér egy telefon sem... de messze van még az M7, CES-es még csak bemutatva lesz, megjelenés szerintem tavasz, ahogy eddig volt. No meg a konkurenciát sem zárom azért ki, a Sony téglalapja annyira nem tetszik (Xperia T copy, ugyanúgy néz ki) de a Samsung az érdekel.
-
keIdor
titán
Most ha visszakapom akkor lesz csak harmadjára. Szerintem nem kapok újat, de majd rákérdezek. Legutóbb a szervizes gyerek elég normális volt, meg is lepődtem, hogy nem kellett asztalt csapkodni, hanem rendbe ment minden. Remélem most sem lesz másképp, de szerintem újat nem adnak egyelőre... amúgy semmi baja, csak megint kaptam egy hibás kijelzőt. Számok törvénye, sok hibás darab lett legyártva. Ezért félek az idei 1080p-sektől is, ugyanez lesz...
-
keIdor
titán
Én meg holnap megint viszem kijelzőcserére a telefont. Ugye ez már a második kijelzőcserém lesz ennél a készüléknél.
Az első One X-emmel nem volt ilyen gond, csak azt a 4.0.3 gyenge teljesítménye miatt eladtam és SGS3 lett helyette, viszont a 4.0.4-nél rendbe lett téve a szoftver is, és váltottam vissza, mert úgy már jobb lett a HTC (szvsz).
Ennél a második One X-nél az első kijelzőnél egy darab halott pixel volt középen, kb. 2 hét alatt ki is cserélték a kijelzőt egy másikra, de ez sem jobb, sőt, viszont erről csak most írok először.
Itt ha bekapcsolom a kijelzőt, akkor minden jó, viszont ha játszok vagy indítok egy YT videót, ahol ugye gyorsabb a mozgás a kijelzőn, ott jobb alul, de csak a legalsó sorban jobb oldalt elkezd pislákolni egy sor pixel, több darab is. Onnantól már netezésnél is látni, de érdekes csak mozgásnál. Ha lehúzom mondjuk a statusbart, akkor csak 1-2 másodpercig ilyen, majd utána felveszi rendesen a színt és jó, csak mozgásnál pislog az a pár darab pixel. Ha "újraindítom" a kijelzőt, akkor megint jó és megint kell 2-3 perc mozgás neki és megint pislákolni kezdenek. Ha csak netezem, akkor lehet csak 10-20 perc alatt jön elő, de elő fog jönni mindig és amíg ki nem nyomom a kijelzőt olyan is marad.Érdekes, tapasztalt már valaki ilyen hibát. Bosszantó, hogy ez már a második rossz kijelző. M7-et gondoltam második telefonnak, de gondolom az 1080p kijelzőkkel is lesznek még gondok, nagyon szépek ezek, de sok a hibás darab...
gyűlölök gariztatni, hetek mennek el vele.
Azért most viszem el, mert eddig kellett a két telefon, de most tudom nélkülözni a 70-es számom 1-2 hétig így most lett erre idő. (csere telefon nem kell, csak ha olyan is, ami minimum Cortex-A8 és 800x480)A Sensation-nál nálam nem jelentkezett a porosodás, de a One X-el nem vagyok ilyen szerencsés, eddig még nem gariztattam soha telefont, a One X az első és már másodszor viszem vissza.
Pedig volt már i4, i4S, i5 (ez a másik van most), SGS1, SGS2, SGS3, Sensation, mind hibátlan volt.Bár az első One X is...
-
keIdor
titán
válasz
LouiS22 #20819 üzenetére
Pedig mindegyik ezt csinálja. Samsung is csak a felsőkategóriát támogatja. SGS3 és Note 2 megkapja a frissítést, lassan, de az SGS2 is még. Ami viszont nem annyira népszerű, pl. Ace vagy ilyen olyan Advance, Plus, Mini meg mindenféle az nem kap semmit, a tavaly ilyenkor negyed éves, de egyébként nem rossz Galaxy W is le lett tojva és 2.3-on marad... pedig járt volna rá az ICS de a JB is még.
Sony is ugyanez, Xperia U meg Sola vagy melyik (csak a felső kategóriát meg közép-felsőt követem, lehet nem Sola) nem kap 4.1-et, ahogy HTC-nél sem a One V.
De LG meg Motorola még mindig rosszabb, ott a legdrágább telefonokat sem frissítik időben.
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
Android sosem lesz sima, erre a JB sem volt megoldás, ahogy annak idején az ICS sem, ott meg mindenki a GPU gyorsításon pörgött, most meg a Project Butter-en.
Nincs baj a telefon sebességével, de én is jobbat vártam ezúttal is... de ez az OS ez ilyen marad. -
keIdor
titán
válasz
balazs0102 #19337 üzenetére
Az valami egyedi hiba lehetett, mindig fel tudtam venni a 4-et meg a 4S-t is.
-
keIdor
titán
válasz
falijja #18197 üzenetére
Most az asztali konzolokat azért nem említettem meg, mert azt nem viszed magaddal sehová.
Alternatíva: PS Vita, vagy Nindendo 3DS.kosturica: Nincs ezzel baj, a Vice City meg a Real Racing 3 engem is érdekel, mikor várnom kell valamire igen jól jönnek ezek, viszont vásárlásnál annyira nem szempont.
-
keIdor
titán
Engem csak a kommunikáció hiánya zavar, igazság szerint nem véletlen ám, hogy a HTC ott tart pénzügyileg, ahol. Meg is érdemlik.
LouiS22: Csak mondanának legalább valamit, hogy hol tart a fejlesztés, vagy bármi. De csak ülnek rajta. Én nekem tetszik a 4.0.4 is, de ez a nulla kommunikáció most már kezd idegesíteni.
-
keIdor
titán
I think I'm in love...
Kb. ez az egyetlen telefon, amire 100%, hogy lecserélném a One X-et. A kinézet és a kijelző miatt biztos, de nekem az S4 Pro is szimpatikusabb mondjuk. Kár, hogy nagyon nagy, bár úgyis beleugrom tavasszal, sose bírtam ki.
Hacsak a Samsung vagy a Sony nem csinál jobbat, bár kétlem, nálam az Amoled hátrány, nem előny, Sony meg attól tartok ragaszkodik a T-ből kiindulva a szoftveres gombokhoz innentől, ami nekem nem tetszik, különben Nexus 4-en is agyaltam volna. -
keIdor
titán
válasz
steadywarp3 #16573 üzenetére
Tehát semmi érdemi.
-
keIdor
titán
válasz
Criton #16539 üzenetére
Bármennyire is kedvencem az iOS, azért közel 170-240k-t (memóriától függően) nem ér az i5, annyit egy telefon sem ér. One X és Galaxy S III van 120k környékén már, mindenképpen valamelyik legyen, esetleg még az Xperia T-t tudom ajánlani, azt is vennék simán ha most lenne aktuális telefoncsere.
-
keIdor
titán
válasz
berik899 #15854 üzenetére
Áhh... itt látszik igazán, hogy mekkora, sajnos túl nagy.
Mikor volt nálam SGS3, akkor azt tartottam a maximálisnak, amit még úgy ahogy, de kényelmesen lehetett cipelni, de leülésnél azt is ki kellett tenni az asztalra, mert egy sima térdnadrágban, nyáron is nyomta az oldalam. One X egy fokkal kényelmesebb, de ez is nagy már.
Ez meg már böszme, igazi Note méret, amit próbáltam már zsebben, munkatársamnak van egy. Itt kell megálljt mondani ennek a kijelzőnövekedésnek, mert értelmét vesztette.
One X házban, kisebb kávával simán kéne még mindig.
-
keIdor
titán
Kijelzőre nagyon kíváncsi leszek. Egyelőre nem tudom elképzelni, hogy 440ppi mégis milyen lehet, mert sosem láttam még ilyet. A legnagyobb, amit láttam az a Sony Xperia S/SL 346ppi-s kijelzője.
Gyönyörű, de szinte ugyanaz a One X meg az iPhone pixelsűrűsége is, túl sok különbséget nem láttam.
Nagyon bassza a fantáziám a 440ppi, vajon látnék-e különbséget? -
keIdor
titán
-
keIdor
titán
-
-
keIdor
titán
Én sem váltok platformot, iPhone meg One X mellé jönne harmadiknak, aztán csak utána döntenék, hogy melyiket adjam el a háromból. Nexus nem érdekel, egyrészt elég fapados, másrészt az on-screnn gombok miatt 1 éve sem kellett, most sem lenne másképp.
Amúgy nagy a csend, szerintem nem lesz most Nexus mobil, nincs is új verzió bejelentve. -
keIdor
titán
Én is elfogadnék egy Note II-t, de egyszerűen nem tudnám hova tenni.
Már a HOX és SGS3 is akkora, hogy ha leülök ki kell tegyem az asztalra, mert nyomja a zsebem. De már az SGS2, HD2-nél is ez volt, SGS1 még elment.Note-nál már lehet a lépcsőn rossz lenne felmenni, ha farmerban van az ember...
-
keIdor
titán
Számomra is magas, akkor inkább egy PS Vita még mindig... amiben látok fantáziát, az a PS1 és Super Nintendo Emulátor, végig tudnám vinni néhány gyerek kori kedvenc címem megint, meg a kis kijelző miatt még a grafika sem lenne zavaró.
Mondjuk úgy veszem észre, hogy a One X (mivel nincs S-Off) kicsit zárt, azaz valahol félúton van a teljesen nyílt Android meg iOS/WP7-8 között. Ezzel nem lehet mindent megcsinálni, vagyis meg lehetne, csak akkor bukta a gari.
Aki ennyire kísérletezgetni akar, pl. a controllerrel, annak lehet jobb lenne egy SGS3. -
keIdor
titán
US piacra el tudom képzelni, de igazából felesleges szerintem ráncfelvarrás idén.
Hova végül is? Szoftvert javítgassák csak elég az, jövőre kell egy S4 Pro minimum, ha már idén az LG kiad ilyet. Azt a SoC-ot is csak azért istenítem, mert egyrészt alig fogyaszt és ezáltal kevésbé melegszik, de emelett majdnem 100%-al jobb, mint a Tegra 3 vagy társai. Más annyira nem kell, én 5.5" alatt az 1080p értelmét pl. nem látom, de lehet 6"-ig sincs értelme. 300ppi felett tökéletes már minden...LTE, NFC meg S Beam féleség lehet még az utódban, bár talán ebben NFC már van.
64GB tárhely lehetne még, meg 3000mAh feletti aksi, tökéletes telefon lenne, meg kamerán javítsanak még. -
keIdor
titán
-Ki lehet küldeni a filmet HDTV-re, miközben a telefont használod rendesen. Internet, játék, talán még másik videó is mehet egyszerre.
-Film, játék közben lehet használni a böngészőt kis ablakban.
Bár én nagy ritkán használnám ezeket, multitasking mellett felesleges, meg telefonon amúgy sem tárolok arra filmet, hogy máshol lejátsszam róla, de ezekhez kell az hardver szvsz nagyon is.
-
keIdor
titán
Volt róla szó régebben, hogy a Qualcomm is megcsinálja a saját "Qualcomm Zone"-ját.
Egyébként nem benchmarkokban, az S4 Pro látványosan erősebb az összes ma piacon lévő SoC-nál. Méghozzá azért, mert a Tegra 3 meg Exynos Quad is A9, a Krait meg egy saját fejlesztés, de közelebb áll az A15-höz már, ugyanilyen lett az Apple A6 is."Amúgy meg mit számít már ezen a szinten. Az emberek 98%-a úgy sem használja ki még a 2magos SoC-ok teljesítményét sem, nemhogy ami ezekben van."
Attól még majdnem kétszer erősebb, Optimus G hoz is egy-két olyan újítást ahol szvsz kellhet a hardver, másrészt itt 1 év múlva a többségnek úgyis másik telefonja lesz már.
-
keIdor
titán
"A prezentációt szokás szerint Peter Chou, a HTC vezérigazgatója kezdi, aki köszönti az egybegyűlteket. Már a műsor elején elárulja, hogy Windows Phone alapú termékekről lesz ma szó; rossz hír ez a droidrajongóknak."
Az 5"-os mobil simán lehet kacsa is, ahogy a One X + is.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A One széria csúcsa jött, látott és győzött: prémium anyaghasználat, ütős formaterv és előremutató hardver jellemzi a HTC újdonságát.
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- ZIDOO médialejátszók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 128gb, független, vadonatúj,aktiválatlan.
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest