- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jamesch
tag
Hello
Tud vki boltot vagy magánszemélyt aki árul a telóhoz alkatrészeket Bp-en?
Akksit cseréltem és sikerült elszakítani a powerbutton flex cable-t. Ebayről minimum 2 hét, tud vki gyorsabbat?Egyébként akksiról kérdezném, hogy elvileg one x+ os akksit vettem, eredetinek is tűnik de könnyeb mint a kisebb kapacitású ami a telefonomban volt. 33g helyett csak 30. Lehet hogy fake?
-
Jamesch
tag
Kösz a választ
ViperX ROMot tettem fel rá néhány napja. Számít ez valamit?
Alaplapcsere járható út lehet? Látom hogy van ebayen, de az nem tudom mennyire tuti. Rendelt/használt már vki ilyent?Egyébként a 3-4 ezer forintos akksik ebayen valóban eredetiek lehetnek? One X+ akksit használható végülis?
-
Jamesch
tag
Hello
Sajna ma nagyjából meghalt a telóm. Töltőn volt kb 14%al és mikor 2 óra mulva lehuztam 4%ot irt. Mindenféle kábel és töltőcserebere után rájöttem hogy nem vesz fel töltést (LED ki se gyullad) ellenben az usb aljzatot ahova dugva volt megölte (USBvel is rendelkező hálózati hosszabító). Ha powerbankot dugok rá akkor az utána nem kapcsolható be amíg rá nem dugom a saját töltőjére.
Egyébként be tudom kapcsolni, de mivel kb 2%on van az akksi azonnal kiis kapcsol.
Megpróbálnám kicserélni az akksit, ha nincs esetleg más ötlet, korábbi hasonló tapsztalat.
Tudtok itthon boltot, bármit ahol van készleten akksijuk és esetleg ki is cserélik? Ez gondolom nem túl drága , tehát ha nem is az a baj egy próbát megérhet. -
Jamesch
tag
Sziasztok
Használ valaki Google Experience Launchert?
Az a bajom, hogy újraindítás után a folderbe rendezett cuccok egy részét eldobja, foursquare ikonját is a homescreenről mindig eldobja.
Másnak ilyesmi? -
Jamesch
tag
Nekem csak szétcsatlakozik, aztán magától vissza, de úgy tűnik tényleg csak energiatakarékos módban.
Az a bajom pl hogy be van állítva hogy checkoljon be foursquaren ha kapcsolódik az otthoni wifihez, viszont ha alszik a telefon és szétkapcsol utána meg vissza (ha felébresztem vagy csak úgy) akkor megint becsekkol. -
Jamesch
tag
válasz
enginev3.0 #30242 üzenetére
Nekem is mindig kikapcsol otthon a wifi, egy idő után mikor alszik a telefon pedig be van állítva hogy "Keep wifi on during sleep - Always"
Vagyis lehet nem le de szét biztosan kapcsol.Ez másnál is így van?
-
Jamesch
tag
válasz
LouiS22 #30228 üzenetére
Engem is érdekel ez a telefonos fizetés téma, de mondjuk egyelőre emiatt nem fogom eladni a HOX-ot, odébb van ez még itthon.
Azt jól értem, ha nem gyári hanem más pl Viper firmware-t használ vki akkor abban benne lehet ez az API és így lehet majd ahogy kell hazsnálni mobiltárcára?
Úgy emlékszem volt itt aki meghekkelte vhogy hogy használhassa a Google Walletet, csak utántölteni nem tudta de fizetett vele.És akkor most a secure element az lehet SIMben is meg az alaplapon is?
Egyébként NFC smartcard stb klónozással mi a helyzet? Lesz rá lehetőség?
Lehet tudni melyik portálon lesz a cikk?
-
Jamesch
tag
Meg tudjátok mondani elvileg mikor javították gyárilag a WIFi antenna hibát?
Az enyém 2012 június végi és a telefonos ügyfélszolgálatos azt mondta, hogy abban már nem kéne legyen és hogy szerinte nem arról van szó.
Mindenesetre tipikusan úgy tűnik, de tényleg csak pár hete jött elő (sajnos lehet hogy attól, hogy egy időben nyomogattam mert azt hittem hibás de valószínűleg nem volt, viszont ez jóval korábban volt, még tavaj év végén).Aztán meg azt is mondta hogy látja IMEI alapján hogy Ázsiai Global készülék, meg mondtam hogy nincs konkrét garipapírom (ujgsm bolti gari, ők 30 napot mondtak szervízelésre azért szenvedek itt
erre mondta hogy a Telemaxnak IMEI alapján be kell vennie mert egy év gyári garancia van rá.
Ez működött vkinek? Működhet?Az meg szintén érdekes, hogy mivel Global készülék lehet hogy alkatrészt kell rendelni és tovább tart. Azt nem gondolnám hogy a global és az európai között HW-es különbség van?
-
Jamesch
tag
Töröltem a médiatároló cuccait és azóta összevissza hangokat használ a telefon (pl fényképezőgép exponálás hangot bejövő SMS-hez stb)
Hogy tudnám ezt vhogy resetelni? FR nem rég volt, úgyhogy azt most kihagynám ha egy mód van. -
Jamesch
tag
-
Jamesch
tag
A tárcsázó valóban jó, abból másik Launcher mellettt is a Sense-es jön be nekem legalábbis.
A Calendar helyett meg ezerszer jobb pl a Business Calendar, kb jobb mint bármi akár PC-n is.
A többit nem vágom, nem használtam, csak annyit látom hogy sok helyet használ el a homescreenekből.
Mail-t használja vki? Mondjuk pár ember biztos igen, de az Androidosok jó része azért gondolom Gmail app azt szevasz.enginev3.0: nem azt mondtam hogy nem jobb az ADW, csak annyit hogy bajom nincs különösebben a Sense-el se, konkrétan jópár hónapig azzal használtam a HOXom, pedig meg volt véve a másik, de rájöttem, hogy kellenek az extra beállítási lehetőségek (pl amit említettem: sztem elpazarolt screen estate csak 5 ikont használni a dokkolón)
-
Jamesch
tag
Én sem szeretem a Sense-t, mégis HOXom van, mert anyagminőség, kinézet, kijelző, exkluzivitás stb.
Sense-el alapvetően nincs bajom, de nem értem mi benne annyira jó. Tényleg mondja el nekem vki. Nekem nem tűnik sokkal többnek az alap android felületnél.
Meg mitől lenne jobb mint bármelyik ezerféleképpen customizálható launcher? Én pl ADW launcher EX-et használok. Ebben pl az hogy a dokkoló is lapozható, sőt oldalanként akár 7 ikonra bővíthető nagyon hiányzott a Sense-ből. -
Jamesch
tag
Attól függ hány óra az éjszaka, de sztem veheted kicsit soknak, főleg hogy a WiFit automatikusan kikapcsolja (kb éjfél és hat között), ezt leellenőrizheted az akksi aktivitás diagramon is.
Mondjuk ha épp nagyon gyenge a mobiljel ott ahova tetted, akkor az zabálhatja jobban, ezt is látod ha más nem a GSamben.Amúgy egy közepes, hosszú ébresztés során meg tud zuhanni pár százalékot, szóval ha a telefon ébresztett vedd figyelembe.
Sztem 3%-nál nem kéne több legyen kikapcsolt Wifivel, ha nem ébresztgeti folyton vmi, pl Maps tipikusan.
-
Jamesch
tag
válasz
BenHans #23535 üzenetére
Beszéltem a bolttal ahol vettem a telót és azt mondják hogy legalább 3-4 hét a garanciáztatás a HTC-kre, főleg One X-re.
Szolgáltatóknál is ennyi?
Az a vicc hogy egyik kollégám korábban Flextronicsnál dolgozott és ott One X-eket szervizelt. Tőlük a Telemax 2 napos szerelést követelt, különben kötbér és azt mondta tartották is. Mi történik egy hónap alatt?
Még mindig a Telemax a kezelő ugyebár? -
Jamesch
tag
Sajna nekem is előjött a wifi probléma.
Boltigaris de nem hiszem hogy probléma lesz, viszont nincs sok kedvem 1 hónapra megválni tőle, kapott vki ideiglenesen csere-telefont?Mit érdemes még felhozni, milyen panaszra cserélnek mit?
Nekem is van hullámzás, bár nem zavar, de az se zavarna ha lecserélnék
Egyéb? -
Jamesch
tag
válasz
kirkri #23455 üzenetére
Nekem szivacsos van (nem pont ilyen), sokat használtam és nem csak aszfalton.
Én pont ettől a 3 ponton tartótól félnék. Ez be és ki pattintható vagy pedig vmi retesszel szorul?
Úgy vagyok vele hogy ha bepattan ki is pattanhat, főleg hogy a teljesen merev szerkezet sztem kevésbé kedvezően reagál a rázkódásra mint a szivacs -
Jamesch
tag
válasz
Hegasus #23033 üzenetére
Amúgy a vastagság nekem se tetszik, de ezt vásárláskor még nem tudtam.
Tok meg bármi nélkül néha nehéz kézben tartani: a felülete is eleve csúszik. Én most egy szilikon tokkal használom, ami minden irányban hozzáad 1-2 mm-t, így nagyságrendekkel jobb, de ezt a térfogatot lehetne akksira is használni.
Rendeltem BestSkinsEver-t remélem a csúszást legalább gátolja és tudom tok nélkül használni. -
Jamesch
tag
Én nem cserélném de néha idegesítenek dolgok és a gyors merülés. Alapból nem zavar, mert munkahelyen is töltöm azt kész, de majd ha tavasszal bringázom vele, sztem még akksikabáttal se lesz a legkielégítőbb. Meg elviszem fesztiválra azt ha használom fél napot ha kibír (jó ehhez sokat kell fotózgatni stb)
Most toltam neki egy FR-t, mindent nulláztam. Eleve gyorsult az egész, egyelőre nem raktam fel az összes appot, csak ami épp kell (180 app volt fent, ennek sztem 70%-át használtam legalább néha-néha)
Most így valóban kevésbé merül, legalábbis amikor nem használom, de ha elkezdem nyomogatni, böngészni akkor néha megszalad eléggé.
Egyelőre powersaver kikapcsolva és első körben 12h-t bírt 3h kijelzővel, maradt 5%. Ez milyennek számít? Sztem elviselhető lenne, de ez még Now és Maps nélkül volt azt hiszem, amúgy végig HSDPA-val és default szinkronbeállításokkal.
Mostmár be van kapcsolva a Now, bár nem sokat használom (nemsoká jön a widget úgy értelme is lesz) -
Jamesch
tag
Nekem 5 óra kijelző helyett 1 után már 20% on van az akksi pedig játék nem volt csak wifi hotspot kb fél óráig.
Úgyhogy jön egy factory reset, csak arra nem emlékszem hogy a képek stb. mely esetben törődik a memóriából. Úgy rémlik sima resetnél nem de akkor mikor? -
Jamesch
tag
válasz
Bulitt #22416 üzenetére
PowerAMP-ben sztem a Beats hangzást ugyanúgy el lehet érni, csak meg kell találni a megfelelő EQ beállítást, a Beats nem más mint EQ.
És ha a limitert bekapcsolod, ami alap sztem, sose torzít (nagyon ritkán), sztem ez az egyik kurvajó dolog a PowerAMPban. Amúgy meg lockscreen widget, kimenettől függő automatikus EQ állítás, lyrics kereső musixmatch segítségével, flac lejátszás, library és folder kezelés is stb.Ennek ellenére néha használom a Beats-et, néhány típusú zenéhez jól jön a gyors beállítás.
-
Jamesch
tag
Használ vki Business Calendart?
Van egy kis problémám a widgettel, eltűnik a tartalma a headeren kívül időnként. Van másnál ilyen?
Fejlesztőnek már írtam kétszer de baszik rám, pedig megvettem.Amúgy legjobb calendar progi, ajánlom, free verzió se gáz
-
Jamesch
tag
válasz
Jamesch #21820 üzenetére
Kipróbáltam ismét stock és Dice playerel is. Nem megy a hw-es dekódolás, mármint hibát nem dob, hang van, de kép nuku. Dice ban sw-esre állítva ugyanez, de akkor a többi mp4-et se mutatja, egyébként igen. H264 a codec tehát (tudtommal mp4ben mindig ilyen van).
ICSen ment. -
Jamesch
tag
-
Jamesch
tag
Azokhoz szólnék akik használnak bármilyen komolyabb fóliát, mint InvisibleShield, ArmorSuit vagy BestSKinsEver:
Mennyire fogja az újlenyomatokat? Nekem vmi olcsó van és az nagyon, kb csak ez zavar benne.
Jobb-e a fogása a telefonnak tőle? Nekem alapból nagyon ki akar csúszni kezemből a teló, ezért is most zsilikon tokot használok, ami tényleg véd, de eltakarja a szépségetVmi normális kijelző fóliát mindenképp szeretnék, de a szilikont nem biztos, hogy cserélem, a full body fólia mostmár úgyis csak fél siker lenne, mert a hátlap kissé lehasználódott (volt kis ejtés is te inkább csak fényesedés egy szar műanyag toktól sajnos)
-
Jamesch
tag
Nekem is mostanában nagyon merül a teló, pedig nincs HTC fiók. JB update utáni FR után nem állítottam be.
Tegnap 4-5 óra alatt 2,5 óra kijelzővel 20%ra lement, szomorú, GSam nekem 15h átlag akksiidőt ír, láttam itt feljebb vkinek 1d9h, szeretnék én olyant.AMúgy ma kipróbáltam a kétszínű rácsos tokot speedshopban és lötyögött a telefonon, sztem ez egy 4k forintos gyári toktól gáz. Jelenlegi szilikon tokom nem a legszebb de legalább még a kijelzőt is védi mert magasabb.
-
Jamesch
tag
válasz
yodee_ #21385 üzenetére
Milyen panaszra ha szabad kérdezni?
Nekem is problémás a Wifi antenna, bár nem vészesen, de ha elviszem lehet cseréltetnék már benne dolgokat. Pl kijelzőt hullámzásra cserélnek (nem zavar igazán, mert oldalt nem nyomogatom, de nem kell nagyon és elég durva). Hátlapot bármilyen panaszra cserélnek?
-
Jamesch
tag
válasz
LouiS22 #21362 üzenetére
5 óra alatt 30% úgy nem normális hogy nem használja egyáltalán. AZ egy éjszaka alatt 40-50% lenne, persze a HTC lekapcsolja a netet éjjel, szóval kevesebb, de akkor is.
Nekem mondjuk nem ennyire durva a helyzet, és legtöbbször nem is számít, mert munkában és otthon is töltöm, de mondjuk mikor nyáron kimentem Szigetre délután és éjfélre kb lemerült az felbaszott. Nyilván fotózgattam, meg telefonáltam de akkoris.
Igazából az a baj hogyha az ember nem foglalkozik vele akkor lepődik meg amikor kell az üzemidő és mégsincs. -
Jamesch
tag
Játszik vki NFC-vel?
Jelly Bean frissítésben ezzel kapcsolatosan is történt amúgy változás, vagyis inkább a Bluetoothban azt hiszem: BT-s Nokia BH505 headsetem van, amiben van NFC a gyors párosításhoz. Ez korábban nem működött (mármint válaszolt a tag de a telefon semmit nem csinált). A frissítés óta viszont mind2 eszközön bekapcsolja a BT-t és kapcsolja őket pár másodperc alatt egy sima összeérintéssel, azért ez ütős.
Próbáltam más BT-os eszközre is megoldani ezt sima NFC tagekkel, de egyelőre nem jött össze. Elképzelésem szerint csak a párosítandó BT-os eszköz MAC címét kell a tagbe írni megfelelő NDEF formátumban megfelelő MIME type-al. A Nokia headset tagjét át tudtam másolni egy normál tagbe, úgyhogy az is triggereli ugyanazt a viselkedést. Az a baj a MAC címet nem tudom átírni. Nem találtam olyan appot ami raw módban exportálná a tag tartalmát hogy utána vissza lehessen írni.
-
Jamesch
tag
-
Jamesch
tag
helló
megnéznétek hogy átlagban mekkora transmit powert használ a telefonotok?
vodás vagyok és majdnem mindig maxon van és ez ugye elég sokat dobhat a fogyasztáson.
az egész lehet itt is rosszul csatlakozó antenna miattGSam jól kiírja
-
Jamesch
tag
Hello,
Nekem is fent van kb 150 letöltött app, és valóban csak 150-200 mega körül van a RAM általában (nem nagyon nézem), de még sosem volt akadási problémám. PowerAMPet sokat használom, zene soha nem akad meg, játékok sem. Telefon se laggol jobban egy nap használat után, mint közvetlen újraindítást követve.Más:
Sztem a Wifi fogyasztását biztos szarul jelzi, egyszer kb 2-2,5 óra alatt netezéssel és folyamatos torrentezéssel lemerítettem a telefont majdnem 0ra, és Wifire vmi pár százalékot írt csak. Mindezt úgy hogy a torrent csak azért nem ment az épp ott elérhető max 1,5MB/s sebességen, mert lekorlátoztam picit, hogy böngészhessek, meg az már viszont meg-megakasztotta néha a normál működést.Valaki írta korábban, hogy Opera Mini fekete képernyővel tér vissza, ha egy másik appból visszatér az ember. Nekem is ez van néha, már írtam a fejlesztőknek de választ nem kaptam. Ilyenkor csak az használ ha bezárom az Operát forceolva és ujraindítom.
A lapokat mondjuk nem veszti el szerencsére, amúgy nekem RAM miatt se mostmár (néha régebben volt), 10+ füllel is szoktam böngészni és bármikor visszatérek ott vannak. Ráadásul nem is tölti újra őket ha kell ha nem, mint minden más böngésző. -
Jamesch
tag
Próbálta már vki JB-en az MHL-t?
Ugyanazzal a kábellel és TV-vel próbálom amivel régebben, de nem jön össze.Nem tetszik ez az irány az androidban, hogy ilyen dolgokat nem lehet force-olni, hanem csak ha épp úgy látja bekapcsol. Ha nem működik az embernek gőze sincs mi van (teló rossz, sw rossz, kábel rossz vagy tv rossz?)
-
Jamesch
tag
Hétvégén teszteltem az éjjeli fogyasztást:
- első körben 8 óra alatt majd 20%, eközben maps több mint 1000szer ébresztett (minden be van kapcsolva benne), és az ebay app 500 valahányszor (van másnak is ezzel ilyen baja? elég jó kis app amúgy és minden notification tiltva van)
- letiltva az ebayt meg mapset ez a 20% lement kb 5-re, mennyi kéne legyen? a legnagyobb ébresztés-számot a Google Play Services követte el 80db-alGoogle Now nekem nem tűnik nagy fogyasztónak magában, de lehet ő triggereli a Mapset.
Még egyszer kérdezném hátha tudja vki: éjjel mikor letiltódika Wifi bekapcsol helyette a mobiladat?
-
Jamesch
tag
válasz
Szpisti #19368 üzenetére
Tapasztalataim szerint a net néha az új energia takarék funkció miatt megy el. Wifivel még nem tapasztaltam de a 3Gt néha manuálisan ki és be kell kapcsolnom.
Viszont ha az energia takarékon belül kikapcsolod az erre vonatkozó részt akkor rendben lesz.kérdés:
Azt tudjuk hogy a HTC éjjel kikapcsolja a wifit, ilyenkor aktiválódik helyezte a 3G? Annak ugye sok értelme nem lenne fogyasztás szempontjából. -
Jamesch
tag
válasz
pingwin011 #19283 üzenetére
Nekem az segített hogy feltettem a legújabb HTC Sync Managert (sima HTC Sync nem jó) a HTC oldaláról. Ezután eszközkezelőből frissítettem a drivereket, amik a telefon feldugása után hibát jeleztek.
A sima HTC sync még mindig azt mondja nincs kapcsolat, de igazából van -
Jamesch
tag
Küldtem a Googlenek a Mapsból egy feedbacketet hogy mi ez a sok wakeup, nekem konkrétan 350db 5 óra alatt és ez akkor is nagyjából ennyi ha mindent kikapcsolok a Mapson belül.
Mondjuk utána meg többször bejött magától, egyszer hívás közben, a feedback oldal. Még egyszer Bladeen csinált ilyent, gondolom bug az appban "így próbálj feedbackelni" jelleggel
-
Jamesch
tag
válasz
BenHans #19130 üzenetére
mindent át kell állítani US-re:
"Spoken answers with answer cards only work in US English at the moment. Here are the required settings: (1) Android Settings -> Language & Input -> Language: choose US English. (2) Google Now settings -> Voice -> Language: choose US English, Speech output: choose Always speak. (3) Google Now settings -> Privacy & accounts -> Search on google.com instead of local domain: select yes/make sure checkmark is there." -
Jamesch
tag
Én se értettem, hogy mi ez a nagy felhajtás a Now-val, amíg nem láttam ezt a videt:
http://youtu.be/fHkhp6BwnGoKommentben (első) írja egy arc, hogy át kell állítani a Now-ban is mindent US-re, meg a telefon saját beállításainál is.
Nekem mükszik, és itthoni időjárást dob ki így is, szóval nem para hogy át van állítva a nyelv.
Ráadásul ugye ha nyomva tartod a Home gombot bejön a Now/Search és ha ott elkiáltod magad hogy Google akkor hangfelismerésbe egyből átvált és lehet mondani neki az okosságokat. -
Jamesch
tag
válasz
useless #19063 üzenetére
Én külön nem tesztelgettem, de kell hogy javítson tekintve, hogy a kijelzővel együtt a rádiót is kikapcsolja, látszik, hogy amikor felébreszted akkor kapcsolja vissza.
Fényerőt meg a procit is visszaveszi valamennyire (mondjuk 30 helyett 20-25% adott környezetben a fény, procit nem tudom), de ez elenyésző lehet sztem a rádió mellett.@useless nekem is csak FR után jelent meg a widget
-
Jamesch
tag
Attól kérdezném aki Sense rajongó:mi a jó benne?
Kb mostanáig én is használgattam, de alap androidhoz képest (eddig ez volt a Blade-emen) nekem nem nyújtott semmit, ellenben ugye lassabb és jobban merít.
(XDA-n meg azon szenvedtek hogy JB-en már csak közeledésnél van 3Dben renderelve az időjárás widget, egyáltalán minek 3Dben renderelni, biztos segít a rendszeren..)
Jelenleg ADW Launcher Ex-et használok, azt vettem meg vmi akcióban, és talán ez se fogyaszt kevesebbet, de gyors, sokkal jobban testreszabható stb -
Jamesch
tag
Tudja vki mi ez a Google Könyvjelzők szinkronizálása? Ez nyomatja még az ébresztéseket, le is tiltottam, de még így is mintha elindult volna.
GSam-ben az Included Processes az az amiket meghív működés közben?
Ebben ezek vannak:
google.android.gsf.login
*wakelock*
google.process.gapps -
Jamesch
tag
Ezt most csak a 3G stickre írod gondolom?
Mert én rádugtam a telóra egy táptalan USB HUBot, abba egy pendrive-ot megy egy Logitech Unifying vevőt egérhez és billentyűzethez és minden szépen működött.Próbáltam még gamepadet, usb-s plantronics headsetet beépített "hangkártyával", vonalkódolvasót LEDekkel lézerrel, fényképezőgépet (utóbbi saját tápos) stb
Minden működött. -
Jamesch
tag
Használ vki vmilyen masszívabb tokot?
Szívesen vennék ajánlásokat arra, hogy ha elvinném síelni a telefont, mibe kéne tenni, hogy jó eséllyel megvédjem.
A Blade-et anno bármi tok nélkül vittem, de ezt kicsit jobban féltem. -
Jamesch
tag
válasz
lcee79 #18743 üzenetére
Sajna a beállításokat nem tudja menteni, de ha azt nem egyszerre akarod visszaállítgatni, hanem mindig amikor egy adott programot használnál, akkor nem para.
Hogy magyar gyártmány e azt nem tudom, de beszél magyarul ha ez a kérdés.
Nekem már mondjuk megjött a JB, de tényleg hihetetlen ez a balfaszkodás. Legutóbbi frissítésnél legalább, folyamatában jött meg egyenként a különböző régiókra. Mondjuk akkor én a legvégén kaptam, kb egy hónap csúszással az európai frissítéshez képest, most meg elsőként.
-
Jamesch
tag
Azt hogy lehet megnézni, hogy mennyi az aktuális áramfogyasztás?
Amúgy én is most nyomtam factory reset, és 160 appot utána 10 perc alatt visszaállítottam App Backup & restore segítségével, ez itt a reklám helye
-
Jamesch
tag
AMúgy OTG módban nem hajlandó tölteni a hátlapi érintkezőkről. EZt vajon nem lehet vhogy megoldani?
-
Jamesch
tag
De ha HTC_044 CID-ű példányt veszel arra már minden frissítés megjött.
Inkább azt nézd, hogy újabb legyen mint június ha jól emlékszem, és abban már nincs wifi stb hiba (az enyém azt hiszem régebbi, de nincs semmilyen problémám, csak ha erősen nyomkodom akkor hullámzik)Én még aug végén Újgsmtől vettem, ott kaptam ilyent.
-
Jamesch
tag
Tegnapi factory reset és ADW Launcherre való áttérés után jelenleg a screen time 2,5 óra 50%os akksival, mondjuk kb 3,5 órája húztam csak le töltőről, de jónak tűnik.
Mindez JB-en, bekapcsolt energia takarékkal (kivéve a rezgetés), Maps-ot nem tiltottam egyelőre le, ébresztgeti azért a telefont rendesen, meg facebookot is csak most állítottam be.Állítólag az hogy az energiatakarék mód kikapcsolja a netet a képernyővel együtt okozhatja azt hogy egyes appok folyamatosan ébresztgetnek és próbálnak a nem létező nethez férni, még kiderül.
Régen használtam hasonló célre JuiceDefendert Blade-en, azért ez sokkal korrektebbül működik (lényegében észre sem vehető). -
Jamesch
tag
fakk
nyomtam egy factory reset, és elment a magyar, hogy varázsolom vissza?
HTC_044en vagyok gondolom azért, vajon a magyart a boltban tették rá? -
Jamesch
tag
Az normális hogy 8 óra alatt az Android rendszer 180szor ébreszti a telefont, mellette a Google Play szolgáltatások még 140szer?
A Mapsra meg a Sensre a beépített elemző 2-2% fogyasztást jelez a GSam meg 22 és 16. Mondjuk utóbbi a 1,5 óra kijelzőre csak 19%-ot ír, a többi nagyrésze App Usage
-
Jamesch
tag
A beállításoknál az akksi ikon most úgy van nevezve hogy Ki/Be (wtf?), azon belül lehet bekapcsolni. Amikor ki van kapcsolva akkor ha a kapcsolóra nyomsz rá jutsz el a 4 pipálható elemhez, alapból mind be van pipálva.
Meg volt vmi mese egy JBben megjelenő Power saving widgetről is a notification bar-on, de nekem olyan nincs
-
Jamesch
tag
Az energiatakarékos mód alatt 4 dolgot lehet beállítani:
-proci: nem ír róla semmi különösebbet, de nem vettem észre lassulást, úgyhogy nekem az bepipálva
-fényerő csökkentés: picit csökkenti az auto mód által beállított fényt, ami jó sztem mert túl világos soxor
-rezgés kikapcsolása gombnyomás esetén: én ezt kikapcsoltam (tehát rezeg most is), mert azért az egy jó feedback
-net elérés kikapcsolása amikor screen off: ezt kikapcsoltam, mert néhányszor miután felcsatlakozott a a 3G nem jött létre teljesen a kapcsolat, csak ha utána manuálisan megint ki és bekapcsoltam (úgy jelezte hogy fent van 3G-n de baszott behozni bármit)Amúgy a wallpaper lapózódást tényleg kikapcsolták, és a homscreenek közötti váltás tényleg jobb, viszont több idő telik el egy appban a Home gomb megnyomása és Homescreen megjelenése között. Meg mintha lassabban jönne be egy adott alkalmazás beállításai, ahol pl le lehet tiltani.
-
Jamesch
tag
Egy kis infó:
JB alatt (újra) lehet külső appból kapcsolgatni a GPS-t, ezt mondjuk sehol sem láttam reklámozva. Az Elixir widget ami eddig is ki volt téve, mos konkrétan kikapcsolta a GPS-t, nem csak odavitt a beállításhoz.Más:
GSam elég sok fogasztást ír a Maps számlájára, letiltani nem akarom (meg ahogy olvasom nem is lehet), mert amugy jo cucc, de faszért indítgatja el magát folyton. Letiltottam benne minden notificationt meg latitudeot is, mégis egy idő után (nem azonnal, inkább fél-1 óra) ujraindul.
TaskKillerek szart se érnek mert root nélkül nem lehet killelni a processeket. Vagy rosszul tudom, van rá mód? -
Jamesch
tag
válasz
lcee79 #18365 üzenetére
Nem került vissza, csak ki, meg bekapcsolni lehet.
Melyik appot is kell letiltani hogy teljesen eltűnjön a beats? Mondjuk mostmár a beállítások között van, nem tudom ez probléma-e
Nekem most az a fájásom hogy az update óta, ha Opera miniből átlépek más appra vagy homescreenre majd vissza Operára akkor csak fekete képet kapok. Ezután ha leállítom az appot és ujraindítom akkor szépen visszajönnek még a fülek is, de akkor is szívás. Régen a Blade-en csinálta ezt a Dolphin
Vki tapasztal hasonlót? -
Jamesch
tag
válasz
steadywarp #18350 üzenetére
Úgy is merül hogy töltőn van?
Én is próbálgattam de csak kicsit, nem tűnt fel.Gondolom a kijelző miatt. Nincs vmi app amivel ki lehet kapcsolni csak a kijelzőt anélkül hogy elküldené az ember standbyba?
-
Jamesch
tag
válasz
lcee79 #18343 üzenetére
Persze miért ne?
Vagy éppenséggel rádugnék egy wireless logitech egér és bill. vevőt és azzal irányítanék játékot vagy filmet stb.@steadywarp: gondolom nem stockon csináltad? Vagy ha igen akkor hogy is pontosan? Két kábel sorba kötve és az egyik usb host másik meg bele a tv-be?
-
Jamesch
tag
Most hogy már van OTG támogatás, gondoltam kipróbálom.
Jól emlékszem hogy olyan kábel kell amivel tápolni is lehet a telefont egyúttal vagy az csak az MHL?
MHL és OTG megy együtt egy Y OTG és egy Y MHL kábellel? (Van egy olyan sejtésem hogy nem, mert különböző konfig kerül a portra a két esetben) -
Jamesch
tag
JBen hogy nézem meg a kijelző időt?
GSam kiírja de jelenleg fél órát ír és 7% alatt vagyok már aksival, ráadásul bekapcsoltam a az energia takarékos módot.
Másnak van ez az elvileg idegesítő widget? -
Jamesch
tag
Feltettem én is a JBt, érezhetően gyorsabb a felület pl.
Google now egyelőre még fura, energy saving widget nincs a notificationben, viszont van a beállításokban: lejjebbveszi az automatikus fényerőt, kikapcsolja a billentyű rezgést.
Én tenném notificationbe, legalábbis egyelőre, hogy lehet? -
Jamesch
tag
válasz
aAron_ #17960 üzenetére
Kezdetnek tök lassan indul el. Mindenért a menübe kell menni. Ugyanúgy folyton újratölt oldalakat mint a Dolphin.
Utóbbit használtam sokáig mert van hozzá Lastplass addon, de mindig újratölt, nem tölt egy tabot ha a másik az aktív stbOpera Mini lett a választásom, ha 2 nap mulva ujra nyitom ugyanazok a tabok ott vannak amiket hagytam, ráadásul egyből megjelenik, nem tölti ujra, csak ha kérem. Sokkal gyorsabban elindul mint a Firefox és nem mellesleg kevesebb adatot is használ.
Bookmarklettel meg a Lastpass is megoldható, bár nem olyan kényelmes mint Dolphinban, Firefox meg bénább ebben is -
Jamesch
tag
Ha elkezdek használni egy másik launchert mi garantálja hogy a Sense leszáll az erőforrásokról?
Van rá vmi mód, hogy letiltáshoz hasonló állapotot elérjünk?
Full Stock, és még maradnék a garinál.Más: Firefox Mobile mekkora gagyi már
-
Jamesch
tag
Szerintetek az normális, hogy a telefon folyamatosan közepes teljesítményen használja a hálózati rádiót?
Ebben a GSam-ben nézem de az alap akksi alkalmazás is kiírja ugyebár.
Nem kéne adott esetben ennek változnia? Pl ha egy csupafém dobozba berakom.
Amúgy GSM/WCDMA módban vanMás:
Használ vki Lookoutot? A kernel és launcher (6%) után a GSam szerint az használ sok procit (2-3%) folyamatosan.
Van ami ilyesmi és jobb? -
Jamesch
tag
Hello, kéne egy kis segítség főleg azoktól akik használnak Bluetooth headset:
Egy ideje elkezdtem a stereo BT headset mellett egy BT hangszórót is használni zenehallgatáshoz, tehát mind2 párosítva van.
Kb azóta csinálja azt hogy ha vmelyik eszközt bekapcsolom, bár csatlakozik a telefonhoz, de a BT eszközöknél zárójelben azt írja hogy "nincs hordozó" és ilyenkor a zenét nem tolja át (marad a telefon hangszórón) csak a telefont. Ilyenkor általában az segít, hogy manuális lecsatlakoztatom és vissza vagy ha az adott BT eszköz mellett a beállításokra kattintok és rányomok a már ott lévő pipára a Média hangeszköze opció mellett (ilyenkor a pipa marad, de pittyen egyet a headset és elindul a zene).
Ma reggel töröltem minden párosítást aztán visszatettem az egyik eszközt és így is csinálta, most még a Média pipára is csak akkor reagált , miután újraindítottam a tgelefonban a BT-t.Vki tapasztalt ilyesmit? Mi lehet?
-
Jamesch
tag
válasz
Hegasus #17361 üzenetére
Az ébren tartás azt jelenti hogy, mindegyik procimag megy? Legalábbis nem csak a segédmag?
Fasza lenne ha pl zenét hallgatni lehetne ilyen nem éber módban.Amúgy nem vagyok biztos benne, hogy a WiFi fogyasztást jól jelzi:
minap leültem 100% akksival torrentezni és mellette netezni, így kihasználva majdnem a max 1,5MB/s-et folyamatosan. Ez 2 óra 45 perc után 10%-os akksit eredményezett lényegében folyamatos képernyőhasználattal (ami így 67%). Android Os volt a második fogyasztó 10%, a WiFi meg állítólag csak 2%. Ez sztem nem reális tekintve hogy maxon volt használva a rádió. Mondjuk az is igaz, hogy önmagában a kijelző is simán lemeríti ennyi idő alatt az akksit. Mindenesetre gyanús -
Jamesch
tag
Akkor én jó előre hisztiznék/kérdeznék:
Mi tud/nem tud az MTP?
És mi az a powersaver?Lemaradtam úgy tűnik
-
Jamesch
tag
404-ben nektek tényleg nincs sense újrabetöltés? Komojabb játék után nekem sztem mindig de volt már HD videó lejátszás után is stb.
-
Jamesch
tag
Kis infót, segítséget kérnék, ha vki tud:
külföldön vagyok és kikapcsoltam a szinkronizálást, meg a háttéradatokat. Úgy gondoltam így néha bekapcsolhatom az adatkapcsolatot anélkül, hogy csillagászati összegeket kockáztatnék. Bekapcsolom pár percre az adatkapcsolatot, gmailt frissítem manuálisan, aztán kikapcsolom, néhányszor 10kB (kb 3Ft/kB).
Ma vettem észre hogy az adathasználat grafikon furcsákat mutat: ha csak a mai napot kijelölöm, a grafikon alatt 350kB-ot ír, alatta meg az appok amik ezt forgalmazták. Jól ki is jön az összeg ha eltekintek az első tételtől ami kb 4,5 mega és az ANdroid OShez tartozik, ráadásul a háttérben, amit letiltottam.
Ezt most akkor forgalmazta vagy nem? Ha igen miért nem számolta a teljesbe és hogy lehet igazán letiltani az ilyeneket?(másik időszakra is van eltérés, de nem ekkora, pl: 45kB az összes és 45-45 az Android OS meg a Gmail is)
-
Jamesch
tag
Ez a Hard Reset mit is jelent? Csak kikapcs-bekapcs vagy factory reset szerűség? Utóbbit amugy meg lehet csinálni úgy hogy vmivel backupolni az egész telefont, hogy a belakást ne kelljen utána újra csinálni?
Upgradenél nem csináltam és nekem is vannak laggok, hátha segítene vmi ilyesmi. Tegnap haverom SGS3 teloját próbálgattam és az én HOXomhoz képest teljesen folyamatosnak tűnt minden lapozás, moindjuk ő nem power-user, én kb minden funkciót és sok widgetet használok.
Live wallpapaerem van, de csak a dátumot mutatja, szoval ilyesmit sztem homescreen lapozáskor nem kell frissítenie, ennek ellenére főleg screen unlock után a forgatás be-beakad.
Amúgy sense-stock, JB upgradeet megvárom mielőtt launchert cserélnék. -
Jamesch
tag
Problémám van: HOXom nem akar 3G-re kapcsolni. Konkrétan tegnap este belöttem hogy csak GSM, mert már a végén járt az akksi és most nem tudom visszaállítani. Átrakom akár csak WCDMAra akár WCDMA/GSMre egy idő után visszavált csak GSMre. Újraindítást próbáltam
Vkinek ötlet hogy ez miért lehet, hogy lehet javítani?Full Stockon vagyok semmi unlock stb.
-
Jamesch
tag
Szerintetek az káros hosszú távon ha a kijelző folyamatosan be van kapcsolva? (tudom hogy az amoled elöregszik, de tudtommal az LCD nem, esetleg a háttérvilágítás?)
Ugyanez a kérdés a vakuLEDre is? Olyan ébresztőm van ami bekapcsolja (elég jól belebírok nézni reggel ha este fejjel lefele teszem magam mellé a telefont
-
Jamesch
tag
MHL kábelt próbáltátok már? Szép tiszta a kép?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest