- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
sto1911 #13463 üzenetére
Nem. Az app Interneten keresztül van kapcsolatban a táblagéppel, ami elküldi neki a saját GPS adatait Interneten keresztül. Ha nincs net, nincs adat elküldésre lehetőség, így nem is jut el az információ a tabletről a célhelyre.
A Google-nek saját műholdjai vannak és nyilván vannak olyan eszközei is amelyek egyébként kapcsolatban vannak vele, de nem bonyolítom túl a dolgot... evidens, hogy az ilyen két irányú fejlett GPS-t nem egy bárki számára megvehető táblagépbe pakolják be, illetve az is, hogy az csak a saját alkalmazása Google app lehet, és nem mindenféle harmadik féltől származó mókolt cucc.
-
törölt tag
válasz
sto1911 #13460 üzenetére
"A muholdakkal egy program sincs olyan kapcsolatban, ahogy gondolod."
Hogy gondolom?
Azt vágom, hogy olvastad - legalábbis beidézted-, csak nem értetted meg. Pont idézve is volt egy másik hozzászólás is (19713 ahol egyébként le van egyértelműen írva, hogy vannak olyan cuccok, amelyek két irányba kommunikálnak.
Pont azt írtam, hogy csak a műhold felől jön a jel... Ugyanakkor net nélkül a Cerberus és a többi lopásgátló cucc, használhatatlan ha nincs net kapcsolat.
-
törölt tag
válasz
sto1911 #13455 üzenetére
Az oké, hogy net nélkül érzékeli a műholdról a helyzetét, de a műhold felé nem képes jelezni, ha nincs WiFi kapcsolat. Pontosabban akkor sem a műhold felé jelez, hanem annak az appnak küldi el a pontos koodinátákat amelyik neten keresztül kapcsolatban van vele (Pl Cerberus, Google Maps)
Wi-Fi nélkül viszont félbe vágott óriás
No A 2013 májusi Chipben 50-től 52-ig oldalig táblagépek tesztje van, amit a Nexus 7 nyert, az első hely tehát az övé.
Szerk:
1. Google Nexus 7 tájékoztató ár 64 000 Ft-nak van írva a 16 GB háttértár méretű példányhoz - ez ha nem refurbished verzióra vonatkozik akkor nagyon jó ár. Még nem olvastam végig a cikket.
2. WayteQ xTAB-70dci
3. Acer Iconia B1-A71
4.IdeaTab A2107
5. Ghoo Tab 7000S -
assemble
addikt
válasz
sto1911 #13336 üzenetére
Hogyne, lassan jelenthetnenek be egy uj N7-et mar, nem tudom hogy most megse lesz-e semmi vagy csak a vegere hagyjak. Mondjuk a 4.3-rol sem mondtak meg semmit, es az is elegge varhato lenne azert.
A Nexus tulajdonsagokkal biro S4 mondjuk eleg varatlan es brutal dolog, ha mashogy nem, legalabb igy lett egy microSD-s Nexus, brutal speckokkal, persze az ara is olyan -
csabám
addikt
válasz
sto1911 #13001 üzenetére
Sajnos én sem...
Olvass utána, hogy pontosan hogy is működik. Azt hiszem pfc-n volt is egy korrekt kis cikk róla.Szerk.: Meg is van.
-
csabám
addikt
válasz
sto1911 #12973 üzenetére
Lehet, hogy láma vagyok, de most sem értem
A hangerőgombok recovery-ben arra vannak, hogy navigáljunk a különböző parancsok között, de attól még nem csinál semmit. Ahhoz, hogy elindítunk egy funkciót power gombbal le kell okézni.Igazad van, még mindig egyszerűbb egy enter nyomni (persze csak akkor, ha fent vannak az adb-hez szükséges dolgok)
-
csabám
addikt
válasz
sto1911 #12968 üzenetére
Lehet, de nekem egyszerűbben hangzik, mint a parancssoros megoldás (mivel hüle vagyok az adb-hez)
Egyébként ez mit takar pontosan: Recoveryben nyomogjatok boszen a hangerogombokat, es lon csoda?
Fel/le nyomogatják a hangerőgombokat recovery-ben és egyszer csak feláll a rendszer? -
ottar
tag
válasz
sto1911 #12451 üzenetére
Szerintem is... Én is agyaltam a nyolcason, de gondolom megéri ez a pár ezer Ft különbség. (Igaz, gondolkodásban egy huszonikszezer Forintos ócó tabletben kezdtem el gondolkodni, és végül egy nexus lett belőle (csak párezer difi a kétmagos, az IPS, stb......
Mondjuk a döntő lökést az adta meg, mikor megtaperoltam egynéhányat, és ez tetszett a legjobban. (az iPad mini volt végül versenyben, de annak a mérete valahogy nem állt kézre...)
-
agabe
addikt
válasz
sto1911 #12349 üzenetére
Előző nexus teló az samsung...annak a szervizét ne hasonlítsd semmihez, mert a prémium kategóriás termékeinél verhetetlen szolgáltatást nyújt (házhoz mennek, és helyben javítanak bármit...csak ha új imei-t kell adni telónak akkor nem tudják megoldani, ha tönkremegy az a chip pl azt csak a központban tudják megoldani az imei szám miatt), és még a középkategóriásoknál is 2-3 napos átfutási idejű futáros javítást végeznek az egész ország területén.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sto1911 #12299 üzenetére
Nem általánosítottam, nem mondtam, hogy mindenki neki esik a "fikázóknak".
De az rendszeres, hogy bármilyen népszerű termék topikjába mész, akkor ha le mered írni a személyes véleményed, ami nem mindig jelent 100%-os odaadó rajongást, akkor neki esik pár ember.
Az meg megint más, hogy az illető rákérdezett a negatívumokra vásárlás előtt. Ha azt kéri, hogy mondjuk el a véleményünket pro-kontra, akkor a pozitívumok listájába tízszer annyit tudok írni, mint a negatívumokhoz. Én is szeretem a gépem, de 80k pénzért tuti nem vettem volna meg, másnak meg megér ennyit. Ennyi a nagy történet.
-
törölt tag
válasz
sto1911 #12222 üzenetére
Plusz még az is érdekes - korábban már írtam róla, de most képet is mutatnék -, hogyha bejelentkezés történik a másik két családtag fiókjába, onnantól csak átjelentkezésre van mód kijelentkezésre csak úgy ha teljesen kikapcsolom a táblagépet.
A gyári Skype-ot már a két nem rendszergazda fiókra leszedtük, mert ugye használhatatlan. A Skydrive-al egyetemben, de a Google Drive-ot majd megnézem, hogy ott is megy e.
A másik dolog a beszerezhetetlen Dokkoló hiánya, éppen így nézem
Amiben az a bosszantó, hogy nem is nagyon van esély arra, hogy újra gyártsák, hiszen valószínűleg a pár hónapon belül érkező új generációval valószínűleg nem lesz kompatibilis, ahhoz újat fognak fejleszteni.
-
törölt tag
válasz
sto1911 #12219 üzenetére
Ja igen, vannak problémái
Például csak a tulajdonosi fiókra jelentkeztet be, de azért települ a családtagok fiókjára is, csak éppen bejelentkezni nem tudnak. Oké, ez még a 4.2.x sajátossága lehet, de a Google Csevegő legalább kiírja, hogy csak a tulajdonos fiók használhatja
-
havri1
félisten
válasz
sto1911 #12219 üzenetére
Ne a gyárit használjátok. XDA-n van javított verzió. Nem főzi meg a cput, és működik normálisan a video call is.
[MOD][2.2+] Skype 3.2.0.6673 (v19) / fixes, extra features & more!(#12217) brumi1024 : köszi
-
MurdR
veterán
válasz
sto1911 #12125 üzenetére
Na most konkrétan nincs netelérés a táblámon, valamit elnyomkodhattam... Na mindjárt utánajárok.
Szerk.: reboot segített neki, szerintem agyontűzfalaztam.
Próbálom újra az adfreet.szrk.: na most sikerült, nyomok egy rebootot és majd idővel kiderűl mit értem el vele. köszi a segítséget!
(#12126) Aggregátor Nem használok Chromeot. Akkor is meg tudom nézni? mert még meg sem volt nyitva mióta root volt a készüléken.
-
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sto1911 #12065 üzenetére
A Snapdragonnak több előnye is van a Tegrával szemben, egyrészt a nagyobb elterjedtség miatt több a kifejezetten rá optimalizált tartalom (főként játékok) és valóban jóval alacsonyabb a fogyasztása, de ez kb csak akkor jön ki ha sokat játszol. A Snapdragon lehet a 2013-as év sztárja... tavaly a Tegra 3 hódított, de szinte csak a baromi népszerű Nexus 7 miatt és több gyártó is átvette... pedig közel sem tökéletes. Nem erősebb, mint egy jobb Exynos vagy Snapdragon, de cserébe sokat fogyaszt és nagyon tud melegedni... az MHL hardveres hiányáról meg ne is beszéljünk.
Én nem nagyon szoktam játszani ezért a Tegra 3 sokszor alig pörög, nálam a fő energiafelhasználó a képernyő (kb mindig 70% fölött van az akku szopkodása). Sajnos az IPS panel nagyon nagyon nem energiatakarékos. Szépnek szép, de azért ezek az IPS panelek nem AZOK az IPS panelek... ezt megközelítő minőséget más (energiatakarékosabb) paneltípusokkal is el lehet érni. Arról nem is beszélve, hogy a N7-ben lévő képernyő betekintési szögei sem olyan hatalmasak... Én simán kukáznám ezt a paneltípust, mert amíg nem készül belőle tényleg utlra alacsony fogyasztású, addig ez nem mobil eszközbe, hanem asztali monitorba való.
-
törölt tag
válasz
sto1911 #11831 üzenetére
Regisztráció közben az ASUS-nál kis lengyel üzenet fogadott
De aztán csak összejött
Védelmi programnak egyelőre a Norton Mobile Security Lite-ot tettem fel, amiben csak kereső van... A kérdés, a védelmi program lecserélésekor, ugye nem kell gyári alapállapotba hozni? Eltávolítja az ember, és teheti fel a másikat?
-
csabám
addikt
válasz
sto1911 #11754 üzenetére
Ha már stickmount, valaki tapasztalt már olyat, hogy miután elalszik a képernyő (természetesen közben rá van dugva az otg kábel kártyával), majd felébresztem akkor azt írja ki a lejátszó, hogy nem támogatott fájl formátum, stb.? Lejátszó mx player, minden más gyári.
Ilyenkor le kell választanom, majd újra csatlakoztatni! -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sto1911 #11729 üzenetére
Azért egy nagy sebességű 32 GB-os kártya nem két fillér.
De valóban gazdaságosabb ha nincs szükséged extrém sebességre. Ilyen kis fos Class 4 - Class 6 körüli 32 GB-os kártyák már vannak 7-8 ezer forintokért is. Pendrive témában nem vagyok otthon. A fotózás miatt annyi kártyám van, hogy sosem volt rá szükségem.
-
edward2
addikt
válasz
sto1911 #11233 üzenetére
Emberek. Nálam pont ugyanaz van mint Stauffenbergnél. Van hogy csak böngészek és simán 4 óra alatt 10% alatt van az akksi. Nekem életben nem volt semmivel 5 óra felett a screen időm. Ilyen nehéz ezt elhinni?
Lehet ám közben nekünk van defektes készülékünk... Ha játszom max 3 óra.
Amúgy ha ki van kapcsolva kijelző akkor akksi nem merül semmit teljesen vízszintes a vonal. Bekapcsolva viszont olyan mint egy szakadék.
Most amit ki fogok próbálni, hogy egy SD filmet berakok 100%os töltöttség mellett bsplayerbe frissen bootolt gépbe minimális fényerő mellett + airplone mode és be fogom ide írni legkésőbb holnap az adatokat... Csodálkoznék ha 4 óránál többet kapnék eredményként.
-
havri1
félisten
válasz
sto1911 #11235 üzenetére
Még nem használtam , 0 perces, be sem vagyok jelentkezve, így nem tudom sajnos.
Most, hogy lefagyasztottam, már a skálán látszik, hogy szakadozik a wifi ébrentartása, meg bekapcsolásnál látom, hogy üres a wifi ikon, tehát lekapcsolódott.
Szó szerint írtam le, ebben, meg S2-n is így van, (azon még mellette zárójelben ott van, hogy figyelem, ez nagyobb adatkapcsolat használattal jár) -
-
válasz
sto1911 #10876 üzenetére
Köszönöm. Igen, a keresővel kezdtem én is. Két napja ezután olvasgatok. De XDA-n se sikerült kihozni belőle a srácoknak. Az a baj hogy zárva van a bootloaderem és így APX módban nem enged írni a memóriába. Egyébként még mindig nem tudom hogy tud így kinyiffanni. Pedig sohasem buheráltam a rooton kívül semmivel (bezzeg az GS3-nak a belét kitaposom és semmi baja) root is csak a TB miatt kellett hogy tudjak biztonsági másolatot készíteni.
-
alacka
tag
válasz
sto1911 #10815 üzenetére
Hmmm..! Köszi!
A TC ben be volt állítva, mégsem láttam a csatolt driverek között, ellenben, hogy jól megmotiváltál, találtam a következőkre.
...Hálózati helyek között jelenik meg MediaAudio-ban, illetve
...ha megnyitom a mappalista, vagy váltás mappaablakok közül nézetet, akkor a Saját gép alatt is megjelenik a Nexus 7!S tudok kétablakozni és összehasonlítani, szinkronizálni is (legalábbis mutatja az eltéréseket)!
-
alacka
tag
válasz
sto1911 #10813 üzenetére
Ez igen! Köszi a gyors választ!
1. Külső eszközként való csatlakoztatás PC-re a gyári USB kábellal, hogy a PC kétablakos filemanagereivel jól össze lehessen hasonlítani a könyvtártartalmakat?
Ill. van erre gyári app?2. Néhány olyan alkalmazást tudnál ami igen?
(Asszem egyet tudok én is - kamera felbontás növelése.) -
Halo
senior tag
válasz
sto1911 #10756 üzenetére
nem - win7, mindkét gépen.
a lapin szoktam a telókat, meg a táblát dugdosgatni, így oda van telepítve minden.
most átraktam az asztali géphez, és pár driver telepítés után működött mint a karikacsapás.
pedig a drivertelepítés a lapin is meg volt... no, működik, ennyi - kösz még egyszer -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
sto1911 #10612 üzenetére
Köszönöm, értem, hogy független, de azt azért nem hiszem, hogy a világon mindenhol van Google 3G lefedettség (illetve tudom, Amazonnál is megállapodás van az egyes szolgáltatókkal), de itt ez nem tiszta.
Vagy így lenne? Ha igen, akkor az az én készülékem, mert Wifit keresni/találni útközben nem mindig olyan egyszerű.
Mobilaréna cikkből:A 299 eurós változat a 32 GB belső memória mellett HSPA+ modemet is tartalmaz, vagyis mobil adathálózatok elérésére is lehetőséget teremt.
illetve
In an effort to make the tablet "even more portable," a 32GB version with HSPA+ antenna (compatible with AT&T and T-Mobile) will be released November 13th
AT&T and T-Mobile...
Vagy az egész 3G mizéria csak az USA területén él?But that’s not all – Google also unveiled a 32GB+3G Nexus 7, “which can operate on more than 200 GSM providers worldwide, including AT&T in the US”. The 3G Nexus 7 costs $299 and it’s available unlocked. However, Google sells the cellular-enabled tablet with a pre-installed SIM from either AT&T or T-Mobile. Customers will have to go to the carriers themselves to set up their plans.
Világos, tehát akkor nem pálya, hogy megveszem kint és itthon tudom használni a 3G-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Total Commander
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- ELADÓ iPad mini 6 generáció 64GB WiFi / A2567 - Starlight
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged