- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Magisk
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabám
addikt
Ha visszazárod a root megmarad. Viszont ha jön update, akkor elveszik a root.
Vagy OTA rootkeeper progival meglehet tartatni, így nem kell újra nyitni a bootot (factory reset) és rootolni a ketyerét!Nincs káros hatása szvsz.
Gariztatás előtt érdemes full gyáriba rakni a táblát, hogy biztos ne legyen gond (zárt boot, root nélkül, gyári rom). -
sto1911
veterán
Szerintem tisztaban kellene lenni par dologgal.
Eloszor is, tudod-e mi az a wakelock?A wakelock az a mechanizmus, amivel egy program keri az OS-t, hogy ne altassa el a rendszert, hanem tartsa ebren. Ennek a mechanizmusnak ket fo hivasa van, amikor keri, es amikor elengedi a wakelockot. Ugye nyilvan az idealis eset, ha egy alkalmazas azonnal elengedi a lockot, amint nincs ra szukseg, hogy miatta ebren maradjon a keszulek, adott alkalmazas igy sporol az akksival.
Valoszinuleg emiatt van neked rengeteg wakelock bejegyzesed, nem kell tole megijedni. Es ha amugy is hasznalod, akkor meg biztos gyakoribbak is a keresek.
Nyilvan elofordulhat, hogy beakad egy-egy alkalmazas, es tobbszor felkelti a gepet, mint illene, vagy eppen ebren tartja, de ez az alkalmazas hibaja. Ezt a legegyszerubben ugy tudod kiszurni, ha teljesen legyalulod a rendszert, beallitod a gmail fiokodat, es figyelsz, telepitesz, figyelsz, telepitesz, egyesevel.
Az Activity manager egy alapveto OS szolgaltatas, a futo programokkal tartja a kapcsolatot. Minel tobb futo programod van, annal tovabb tart az AM-nek elvegezni a munkajat, emiatt tobbszor fel is ebresztheti a gepet. Ezt ugy tudod csokkenteni, ha minden nem hasznalt programbol kilepsz.
Az Alarm manager meg egy utemezo, hasonlo mint a cronjob vagy a scheduled tasks, valamilyen esemenyt elindit egy meghatarozott idoben. Minel tobb app fut, annal valoszinubb, hogy ennek tobb dolga lesz. Ezt ugy tudod csokkenteni, ha minden nem hasznalt programbol kilepsz.
Remelem jol irtam, ha esetleg valahol tevedtem, akkor javitson ki valaki.
Reggel raneztem az egesz ejjel aludt gepre, a GSam szerint a Skype vezet 96 wakelock-al, a tobbi alatta volt, de ez nem listazta a fenti ket managert sem, szoval nem biztos, hogy relevans a listam, de este megnezem neked.
Viszont amig az akksiidod rendben van, addig felesleges ezen ragodnod.
-
sto1911
veterán
En olyat talaltam, hogy a mediaszerver beakad, es az okoz gyorsabb merulest. Lodd ki ahogy a linken irtak.
Better Battery Stats XDA < ez a masik progi.
-
assemble
addikt
Igazolta is mar reg, ha ragooglizol, nem egy kommentet talalsz rola, amik nem jol mukodo, crash-elo, tul gyakran ujraindulo appokrol, elveszett adatokrol szolnak, amik valszeg mind a varatlan bezarasokbol kovetkeznek amiket ez a beallitas okoz, es ami normal esetben nem tortenne meg es nincs is ra semmi szukseg. Nem vetetlenul van a developer settings-ben, nem a pistikenek van odateve hogy benyomja aztan majd varazslatosan gyorsabb legyen a tablaja. Ha ez ilyen egyszeru lenne, alapbol is be lenne kapcsolva, nem gondolod?
Persze probalkozni mindig lehet de aztan ha majd az arcodba crash-elnek a programok meg mindig minden feleslegesen ujraindul, esetleg elvesznek alkalmazasok adatai, akkor majd nem kerunk a panaszkodasokbol -
vikla007
aktív tag
A screen villogásra kaptál választ? Ez engem nagyon idegesít, de nem találtam meg az xda-án. Még az asusnak is elküldtem gariba(késöbb olvastam a forumon), de ők letagadták, hogy nekik semmi ilyesmit nem csinál....akkor még nem tudtam pontosan, hogy az alacsony fényerő és gyenge wifi kombo idézi elő....sajna ez nálam megvan...
Ha valaki tudja a megoldást, kérem linkelje be.Köszönöm
-
Bálnaborjú
tag
-
fatty
aktív tag
Felajánlotta a gyári frissítést, letöltötte, de installálni nem tudta.
Szerencsére megoldódott, felraktam egy komplett 4.2.1-es ROM-ot, közben azért be voltam rittyentve.
Ha más is szívna a dologgal, ezek kellenek:
Gyári ROM letöltés
Hasznos videó az updete-ről, én is ez szerint csináltam. -
assemble
addikt
A futo service-eknel en sem szeretem ha olyan dolgokat latok amiknek nem kene futni, ha pl valamilyen jatek folyamatosan service-t futtat a hatterben ha nem is jatszok vele es nem latom indokoltnak (altalaban ez nem is indokolt semmilyen jateknal) azt nem toleralom altalaban es torolni szoktam.
A cache-elt cuccoknal viszont a legjobb ha nem allitgatsz onnan le semmit, valoszinuleg tobbet artasz vele mint hasznot csinalsz. Azok azert vannak ott hogy gyorsabban induljanak ha megnyitnad oket de ha kell memoria automatikusan felszabaditja onnan, neked nem kell vele foglalkoznod.
-
napata12
csendes tag
Tudnál még hasonló jelegű adatokat beírni a készenlétről, amiket eddig is írtál, csak több napot összefogva?
Azért kérdezem, mert úgy tudom nem egyenletesen esik az aksi töltöttsége, hanem az elején kevésbé aztán felgyorsul, így az első 10-20%-ból nem lehet következtetni az egészre. -
Edge
veterán
ezzel az appal olyan ikon csinálsz amilyet akarsz tetszőleges képpel, mérettel, szöveggel.
-
-
Én vásárlás elött extrémdigitááálba' kértem az eladót hogy ezt meg azt szeretném összehasonlítani kézbe és hogy megfogdoshatom-e őket? Válasz az volt hogy persze és hozta is és bontotta ki ott előttem és kaptam a kezembe
Rendesek voltak, nem szóltak semmit hogy jajj most ha nem veszek semmit akkor ne már meg ilyenek..
-
-
Gargazsul
tag
5 van alapból a csomagban. Gondolom lehet utánrendelni, de azért majd meg kell nézni az árát, nehogy olyan legyen, mint a nyomtató esete a patronnal. Sokszor olcsóbb új tintasugarast venni hozzáadott patronnal mint patront venni. Feltéve, ha a hozzá adott patron teljes értékű és nem vmi demo... Mint az közismert
-
TOZ
addikt
Ket het alatt. De ugye most itthon munkaszunet volt, tehat lehet elobb is megjott volna, ha nincs ez a negy nap.
Asus progi az xdarol...
Jó fólia engem is erdekelne. A Nillkin felet sikerult elszurnom a felrakaskor. Most nincs semmi, csak Nillkin tok, ami szep, de zarodhatna jobban is...
-
agabe
addikt
A wifije jo...jelenlegi cuccaim kozul ( sgs2, galaxy wifi 5.0, lg optimus 7) egyik sem jobb, de nem meregettem oket igazabol. Van egy szinttel lejjebb es 20meterrel messzebb levo router...ahhoz is tud csatlakozni, es (ha akadozva is) megy a net. Ugyanez s2-vel pl. meg akadosabb, igy valamivel jobbnak tunik, de csak epphogy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- MacSzerez.com - iPad Air M1 / 5. generáció / 64GB / Wifi / Pink / Garancia!
- Microsoft Surface Pro 7 tablet
- HP Elite x2 1012 G1 Touch 2in1 LTE/4G Win10 Tablet lecsatolható bill. 100%ÚJ Akku, üzletből, 27%ÁFÁS
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest