Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
S4-em volt, az full laggos volt
De komolyan, csak a főoldalt oda-vissza lapoztam 20x abból 15x tuti belaggolt
(gyári nem főzött) Csak TW miatt ilyen fosh, vagy másik laucherrel is?Nem direkt smoothot keresek (tudom h N5 után ez lehetetlen), hanem nagyobb kijelzőt és lehet megkövezni, de hiányzik az amoled is

Ja és persze bloatware... áhhh na az végképp nem hiányzik a hátam közepére sem

szerk. énse tudom mi bajom, túl jó ez a N5

-
Davzone
senior tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Gmail alkalmazás az push only, ha viszont az Email nevü appban belépsz a gmailodra, ott lehet állítani a szinkron időt(mivel az még SMTP vagy pop3 alapon megy pontosan nem tudom), a gmail szinkronizaciot meg kikapcsolod a fiokodon belul es akkor a gmail app nem szinkronizal. Nem nagyon hallotam meg olyanrol akit zavart volna a gmail push, de a gyari Gmail app az csak push modban megy.
-
w333
félisten
válasz
DeathAdder
üzenetére
Nem lassú ... hanem inkább full laggos az egész

De nem csak N5 -hez viszonyítva, hanem még Moto G -től is akadósabb

Ha tényleg smooth telefont keresel akkor One M8, ez nagyon smooth !

-
Közületek valaki akinek note3 -al volt közelibb tapasztalata?
Érdekelne N5höz képest mennyire tűnik lassúnak laggolósnak az egész? (tudom h TW egy fosh) -
Alvin_ti4200
félisten
Push e-mailt ki lehet kapcsolni valahogy és beállítani, hogy mondjuk "x" percenként ellenőrizze csak a szerveren, van-e változás a Gmail fiókban? Ha az AutoSync-et kikapcsolom, akkor egyáltalán nem szinkronizál, csak kézzel, eddig jutottam, így visszakapcsoltam

-
Kari1
aktív tag
válasz
zolka95
üzenetére
Esetleg ezt nézd meg:
http://www.droid-life.com/2014/06/30/nexus-5-stuck-sim-tray-fix/ -
zolka95
őstag
most hozták a telót, de nem tudom kiszedni a micro simet amit beleraktam -.-
hiába nyomkodom a tűvel
berakni még betudtam, elsőre kijött, de most nem -
dnelb
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
csak a sebesség miatt írtam
akku időn semmit se javít -
dnelb
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Remélem ART-on vagy.
-
radicspeter1
őstag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Én is pláne így hogy ilyen háttér van mögötted

-
HREH
senior tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Én (és szerintem mások is) szívesen olvasnánk a Logoutos posztot

-
Alvin_ti4200
félisten
Azt kell mondjam így két napos használat után, hogy ez a telefon ezzel a rendszerrel abszolút megkedvelhető, mi több, meg is szerethető. Azt hiszem, egy tősgyökeres (2008-) iPhone felhasználótól ennél nagyobb bókot nem kaphat a Nexus 5

Gondolkodom azon, vajon megér-e egy Logout posztot az ismerkedés és felfedezés folyamata, magamnak nem írnék jegyzetet, mert minek
Még nem döntöttem el egyébként, hogy melyik telefon marad, de kezd a mérleg nyelve a Nexus felé billenni. Ja, és jelentem, a hangerő állításon kívül minden működik a klasszikus fehér iPhone fülessel
Ha a telefontól meg is tudnék válni (lelkileg), a fehér fülest nem vagyok hajlandó kiadni a kezemből. Tudjátok, olyan ez, mint a kisgyereknek az első kedvenc mintás ágynemű huzat; még akkor is kapaszkodnak bele, amikor csak ki akarják mosni a szülők 
-
tboy93
nagyúr
Sziasztok! Nexus 5 által készített (gyári kamera app) 3D-s körpanoráma képet hogyan nézhetem meg windows alatt?
-
Mattheo
tag
Segitseg!
Az tortent h az egyik Glu-s jatekot nem az iranyelveknek megfeleloen (ertsd: hack) kezeltem. Egyszer csak azt vettem eszre h nincs play storeom, csak "nincs kapcsolat" hibauzenet. Mivel gyanakodtam, factory reset, a problema ugyanaz, csak most mar alkalmazasaim sincsenek. Minden mas google szolgaltatas megy, csak a play store es a hangouts "talk" resze nem. Sms ok.
Otleteket varok, ha nem turi a nyomdafesteket a forumon akkor priviket varok turelmetlenul.. -
Krisz79
őstag
A készüléken hogy tudok sms-t küldeni?
Valamilyen app-ot kell letölteni hozzá?
Illetve magán a 4.4.4 megjelenésén lehet változtatni?
kijelző ikonjai,kijelző felső állapotsáv ikonjai. -
atillaahun
veterán
Köszi, onnantól hogy bebootolt a renccer már egyenesbe voltam.
-
törölt tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Recoverybe factory reset.
Most nézem, hogy már más is írta.
-
Davzone
senior tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Neha kell neki egy factory reset flash all utan.
Gyari recoverybol mehet. Masik megoldas ketszer lefuttatni a flash batot. -
m_dawe
senior tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Universal driver elég lesz szerintem.
-
atillaahun
veterán
válasz
atillaahun
üzenetére
Driver-es cuccot is végignyomjam vele először? Vagy menni fog anélkül is?
-
m_dawe
senior tag
válasz
atillaahun
üzenetére
NRT-vel esetleg? (Flash stock és a bootloop "funkciót" pipálod be)
-
atillaahun
veterán
flash-all.bat-al ráhúztam a legutóbbi rendszert a telefonra, hiba nélkül végigment, és most mégse boot-ol be, csak pörgeti a színes köröket már 10 perce. Restart után is.

Mi baja van, most micsinájjak vele?
-
ElGatto
aktív tag
válasz
radicspeter1
üzenetére
Nekem is 3 hónapot figyelt rajta a gyári NEXUS5 felirat és a héten a nyaralásunk alatt került le róla 
Sógorék igértek 1 tortát, kicsit iszogattunk és ünnepélyesen közösen letéptük
Persze előtte minden nap megkérdezte valaki "van 1 felirat középen nem zavar?".
-
Algotis
addikt
Más valakinek ötlete erre?
-
Davzone
senior tag
válasz
siofok
üzenetére
Ha van ra mod le kene cserelni a wep 40bites titkositast mert gyakorlatilag annyit er mint ha nem is lenne rajta jelszo.
Amugy manualisan hozzaadva a halozatot menni fog.
Wifi beallitasnal + jel es beirsz mindent kezzel. A titkositas az WEP beirod elmented es utana kapcsolodhat. -
siofok
őstag
sziasztok!
olyan gondom van,hogy csatlakoznék 1 wifi hálózathoz,aminek 5 karakteres a jelszava,de nem tudok,mert nem aktív a kapcsolódás gomb.valyon miért nem??laptopon tökéletesen csatlakoik.
-
Sherkulás
aktív tag
Hölgyek és Urak... Magyar szótár ügyileg van valamilyen megoldás, hogy implementálni lehessen? (A tanulj meg helyesen írni előre szólok, hogy nem jó válasz mert az elütésekkel van gondom ezen a bill-en
) -
ToMmY_hun
senior tag
Tegnap újrahúztam az egész romot, legyalultam az egész rendszert. Ennek ellenére megint volt SoD-em és egyszerűen nem jövök rá mi okozhatja. A telefon így iszonyatosan megbízhatatlan, holott nekem szükségem lenne arra, hogy mindig elérhető legyek. Valakinek van ötlete, hogy hogyan lehetne kinyomozni hogy mi okozza a problémát?

A kép utolsó szakaszán látszik, hogy behalt a telefon és az akku töltöttsége ugrásszerűen csökkent.

-
Izzé
őstag
válasz
radicspeter1
üzenetére
Nálam hibátlan, mintha rajta sem lenne a telón. Tapintásra is nagyon jó, nem tapad, csúsznak rajta az ujjaim.Amikor felraktam kicsit furcsa volt, hogy két oldalon marad kb max 0,5-1mm, de ez kellett ahhoz hogy a bumperrel is kompatibilis legyen, tehát nem nyomja fel. Bár ha nincs rajta a bumper sem olyan feltünő még úgy sem hogy kicsit elb@sztam a felrakást: a felső része picivel jobbra került, de ezt csak a hangszóró kivágásánál lehet észrevenni, szifonos haver pl nem látta, nem akarta elhinni hogy üveglap van a telón.

-
WolfLenny
senior tag
Nem úgy volt hogy a youtube app már fullhd-ban jatsza le a videokat?
Nálam még csak 720p-ben nyomja.. :-( -
Alvin_ti4200
félisten
A gyári Ohotos, illetve Gallery alkalmazáoknak nem lehet valahogy megmondani, hogy időrendi sorrendben előre fele mutassák meg a fotókat és ne visszafelé? Ergo a legrégebbi fotó legyen elöl és a legfrissebb a végén.
-
m_dawe
senior tag
Itt egy nagyon részletes Kernel beállító program: [link]
Ha volt már, akkor bocsi.
-
m_dawe
senior tag
Köszönöm a válaszokat

-
v_angelus
tag
-
törölt tag
Gmaps mi alapjan tudja a lakcimem+munkahely cimet? Mert hogy en nem adtam meg az hotziher... Ma belepek gmapsba es ott virit a haziko meg a borond.
-
Izzé
őstag
válasz
radicspeter1
üzenetére
Nekem Glass-M van a telón, ebből is a 0,15mm-es ami a legvékonyabb a piacon! Teljesen jó!
-
twine
veterán
Tudom, hogy a technika fejlődik, én meg már vén sz@r vagyok,,,,de szerintem,még mindig alap tétel, hogy GPS-t szabad ég alatt "tesztelünk"

Igen, tudom hogy van akinek föld alatti beton bunkerben is fog jelet a telefonja, nem kétlem, még mielőtt jönnek az okos ellenpéldák....
A gPS vevőnek és a holdaknak szabad rálátás szükséges,,, ehez jönnek a háromszögelések a mobil szolgáltató tornyaitól, aminek alapján először nagyvonalakbanban belövi a készülék hol is lehetsz,(+wifi) illetve a GPS antennától kapott jel még pontosabbra...
Épületben, sem a technológiából adódóan, sem a logikából kiindulva(szállodában nem navigálunk, mert minek) ne "tesztelgessük" a GPS-t...
Egy rekesz sört merek rátenni, hogy ha kimész az N5-el a szabad ég alá, és minden "navi segítség" be van kapcsolva, szinte azonnal megkapod a fixed, és pontosan fog pozicionálni

-
m_dawe
senior tag
Nektek a wifi jelerősség milyen?
(Az emeleten 1-2 "csík" van, míg más olcsóbb telefonokkal simán volt 3-4
) -
atillaahun
veterán
válasz
Algotis
üzenetére
Ez nem hiba. Ha egy 5 km-re (csak mondtam egy számot) lévő adótoronyra vagytok csatlakozva és a GPS nincs bekapcsolva, akkor ugyan honnan tudná meghatározni a helyzeted?
Legfeljebb a torony hatósugarát nem ismeri pontosan, de szerintem már az is komoly, hogy kb. minden toronynak ismeri a helyzetét a G, mert ezek azért szintén nem nyilvános adatok, biztos szépen pengetett érte a szolgáltatóknak. -
Algotis
addikt
válasz
atillaahun
üzenetére
De nem nálam van a hiba, a családban a többi telefon is hasonlóan máshova lövi be a helyet

-
atillaahun
veterán
válasz
Algotis
üzenetére
Nem minden WiFi van szükségszerűen a G rendszerében. Ahhoz először valakinek kell ott GPS jelet fognia, hogy össze tudja párosítani és rárakni a térképre. Szerintem ha belövöd a GPS-t és engedélyezve vannak a helyinfó megosztások, majd kinyomod a GPS-t, akkor elméletben már csak WiFi alapján is jól kéne hogy berakjon. Bár nem tudom a cellainfót vagy WiFi-t érzi-e magasabbrendűnek, illetve hogy mennyi a feltöltött adatok átfutási ideje.
-
Xaels
félisten
Mit gondoltok mennyit érhet az a WCP-300-as vezetéknélküli töltő? Kipróbáltam, de engem nem győzött meg igazán.
-
Algotis
addikt
válasz
atillaahun
üzenetére
Én pl. Most Svájcban vagyok a határ mellett, de valamiért a legközelebbi osztrák városba, Bregenzbe rak be.
Ja tudom is már, mert osztrák szolgáltatón vagyok, de mondjuk wifin is, abból meg megállapíthatná pontosan...
-
atillaahun
veterán
Nem hiszem. Inkább a helymeghatározási módokat próbáld váltogatni. Pl. hogy csak GPS-el vagy csak cellainfó alapján is rosszul rak-e be.
Mert teszem azt ha nagyon gyenge a GPS mert épp messze vagy az ablaktól és cellainfó/wifi alapján próbál berakni, úgy simán eltájolhat.
-
HREH
senior tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Ezt hogy érted, hogy összekeverték?
Weather and Clock Widget is sz@rul írja a tart. helyem.
Sygic halálpontos, Waze is Cserszegtomajt ír. Ez már magas nekem....szerk: ebben a pillanatban GMaps is jól írja ki. Azt nem értem, hogy most egy helyben vagyok, és GMaps is meg a widgetes időjárás cucc is váltogatja a két települést, hogy éppen hol vagyok.
Másik amire gondolok: lehet hogy a szálloda 7. emeletén sz@rul fogná a GPS-jelet a teló? -
gobey
tag
Üdv!
kb 2 napja vásároltam NEXUS 5-öt és azóta se tudok rájönni, hogy lehetne a lockscreen-en a hátteret lecserélni.
Ez ügyben kérnék egy kis HELP-et.Köszönöm előre is
-
Zolás
addikt
válasz
radicspeter1
üzenetére
Mi a baj a tempered glass védővel?
-
HREH
senior tag
Újabb kérdés: Hévízen vagyok éppen, erre Google Maps azt mutatja, hogy Cserszegtomajon vagyok. A két város között 5 km van. Tartózkodási hely nagyon pontosta van állítva. Mi a francért téved ennyit a Maps? Emiatt kb. navigációra alkalmatlan a teló...
Valaki ötlet? :S -
radicspeter1
őstag
Valaki tudna egy linket dobni egy jó kis screen protectorhoz?
Azt megjegyeztem hogy ne vegyek tempered glass-os vagy legalábbis ne 9H+-ost...
Kövezzetek meg de már 3 hónapja kb de a gyári nexus 5 feliratos képernyővédő van rajta...

Nem tellett rá még
/ vagy megszokta már a szemem a felíratot középen -
L.L.
senior tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Valószínű a képernyő aljáról felfelé húzással oldod fel a telefont, és azért dob a keresőbe. A lakatot kell húzni bármelyik irányba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4322
- iPad felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Lenovo gamer laptop bazár - friss lista (2026.04.01)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN7100 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De komolyan, csak a főoldalt oda-vissza lapoztam 20x abból 15x tuti belaggolt
(gyári nem főzött) Csak TW miatt ilyen fosh, vagy másik laucherrel is?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)